Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
25/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Wilvo Rapport Valkenswaard

Ze hadden één troef, neen zelfs twee in handen. Arnaud Tonus die vorige week de pannen van het dak reed én zandspecialist Shaun Simpson. Hoge verwachtingen dus voor het team dat zowat op de omloop woont. Maar lukte het allemaal voor het Wilvo Yamaha team?

Thor!


thor it
no img
25/04/2017 | posted by Joel BieberLake | reactie(s)

10 Wallpapers GP Europa in Valkenswaard

Net zoals uw onderbroek, moet u regelmatig uw achtergrond van uw computer verfrissen !

Plons biedt onze de volgende 10 muurpapiertjes !


thor it
no img
24/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

KEMEA Rapport Valkenswaard

De GP van Valkenswaard mag dan wel in Nederland plaatsvinden, maar op een bepaalde manier is dit ook een thuis-GP voor het KEMEA Yamaha team. Valkenswaard is slechts enkele kilometers verwijderd van de workshop, dus dat maakt dat er in dit weekend veel fans, sponsors en vrienden rond lopen in de paddock. 

 

Lees er alles over onder Thor.

 

Fotos: CDS

 


thor it
no img
24/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Valkenswaard Aftertalk: Husqvarna, Yamaha en Kawasaki.

Nu volgt de tweede lading uitspraken.

Onder Thor uiteraard.


thor it
no img
24/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Valkenswaard Aftertalk: KTM, Suzuki en Honda.

Er komt na een GP zo veel info op ons af dat we wel moeten korten. Vandaar de belangrijkste uitspraken achteraf gebundeld, deel 1.

 

Onder Thor uiteraard.

 

 


thor it
no img
24/04/2017 | posted by 4Gold | reactie(s)

Plons Race Report GP Europe Valkenswaard

Wenst u snel een visueel overzicht van de (Belgische) resultaten  van de grote prijs in Valkenswaard ?

U vraagt, wij draaien !

KLIK hier voor een Plons Race Report

 


thor it
no img
24/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Cedric Grobben opnieuw iedereen te snel af in Meerhout (VLM)

Cedric Grobben aan de start en dan weet de rest al dat het moeilijk is om de overwinning af te snoepen van de Paesen-Trucks KTM-rijder. Grobben kreeg in Meerhout wel flink weerwerk van in de eerste reeks Steve Seronval, de KTM Racing Center-piloot leek tot in de laatste ronde de reekszege te pakken maar Grobben glipte nog net erlangsdoor. In de tweede reeks wachtte Grobben niet zo lang om de leiding over te nemen van snelstarter Seronval en reed regelrecht naar de eindzege. Dietger Damiaens is de nieuwste aanwinst van de VLM-inters en de Dam-Racing piloot wilde van zich laten horen en leek naar een mooie tweede plaats te rijden maar een kettingbreuk dacht er anders over. Dieter Vromans pakte knap de tweede plaats in de tweede reeks over, Jonathan Banken werd derde voor Kenny Janssens.
Podium Inters MX1: 1. Cedric Grobben, 2. Kenny Janssens, 3. Steve Seronval
Podium Inters MX2: 1. Dieter Vromans, 2. Jonathan Banken, 3. Jordi Van Mieghem
Foto's: Davemx.be

Thor it voor de uitslagen van VLM Meerhout


thor it
no img
24/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Laarne: Dylan Verleysen klopt Kevin Fors

Dylan Verleysen moest in de slotreeks halfweg het meesterschap ervaren van Kevin Fors. De Waal eiste de reeks op, en  Maarten Govaert werd derde voor Junior Decouter en Kenny Dult.

In de eerste manche hadden Verleysen en Govaert er een vluchtkoers van gemaakt. De achtervolging, nu ja vanaf de vijfde plaats, van Fors strandde op enkele 100/sec van Govaert. Dat maakte dat de eindafrekening in het voordeel van Verleysen uit draaide. Nog goed in de eerste manche: Torpjurn Van Hoe en Mattis Meersschout.

Alle uitslagen: KLIK HIER!

Foto Dylan Verleysen, credits Marleen Desmet.


thor it
no img
24/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF Wichelen: Vincent Collet komt op dreef

De VMCF trok dit weekend naar het zanderige circuit van Wichelen waar opvallend veel rijders waren komen opdagen ondanks de concurrentie van de GP van Nederland. Vincent Collet kon op de snelle omloop tweemaal zijn gram halen. De titelverdediger lijkt dus net op tijd in top conditie te komen. Voor de ereplaatsen gingen Frederic Weigert en Junior Slegers met elkaar in de clinch en door een betere slotreeks kon Frederic Weigert ook nu weer de tweede plaats opeisen voor Junior Slegers. In de MX2-klasse kan men bij VMCF echt topcross zien want Jeremy Joris kreeg dit weekend het gezelschap van Killigan Delroeux zodat de twee youngsters samen met Axel Nijs het de MX1-rijders bijzonder moeilijk kunnen maken. In Wichelen stak Jeremy Joris er met kop en schouders bovenuit voor Killigan Delroeux en Tim Wirtz. Bij de B-rijders haalde Tony Bogaert zwaar uit. De Husky-rijder haalde de dikste prijs voor Donny Van De Kerkhove en de heroptredende Jochem Van Den Eede.

Volgend weekend wordt een tweedaagse voor de VMCF want op zondag staat de GP van Belgie IMBA op het programma voor de dames in Genk.
Uitslagen:
HIER KLIKKEN!

Foto Killigan Delroeux, FB


thor it
no img
23/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX125 Valkenswaard: Een Deen, een Fransman en een Spanjaard. Haarup, Strubhart-Moreau en Notario!

Mikkel Haarup is overtuigend winnaar geworden van de eerste proef om het EMX125 kampioenschap. De dubbelslag zegt alles. Tim Edbrg, in de in de eerste reeks tweede werd, zou pas zevende worden in de slotreeks. Dan Legden Brian Strubhart-Moreau (3 – 2) en Sergi Notario (4 – 4) iets meer regelmaat aan de dag. Edberg werd vierde voor Kevin Horgmo. Scandinavië boven dus.  Jarni Kooij, de enige Belg die zich kon kwalificeren, pakte mooi vier punten in de eerste manche. Kooij reed in de slotreeks zondag zelfs op de zestiende plaats tot hij in de zesde ronde terrein verloor.

Thor it voor de uitslag van EMX125


thor it
no img
23/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MXGP Valkenswaard: Dikke prijs voor Gauthier Paulin, Van Horebeek derde.

Twee jaar geleden stuntte hij door Valkenswaard te winnen. Vorig jaar was hij maar een fletse HRC-rijder. Ik twijfelde aan Antii Pyhronen die Gautier Paulin binnen haalde. Maar wat een seizoen is de Fransman aan het rijden. Geloof me, het WK is nog maar pas begonnen.

Thor.

 


thor it
no img
23/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Pauls Jonass sandman in Valkenswaard (MX2)

Red Bull KTM-rijder Pauls Jonass knalde vandaag met een dubbele reekszege naar de eindzege in de Grote Prijs van Europa die vandaag in Valkenswaard werd verreden. Pauls Jonass pakte in beide reeksen al meteen de leiding, op die manier pakte hij "makkelijk" de eindzege op een loodzwaar geworden Eurocircuit. Jeremy Seewer kende geen makkelijke Grand Prix maar mocht toch plaatsnemen op de tweede podiumtrap. De derde plaats was weggelegd voor onze landgenoot Brent Vandoninck, de Yamaha Kemea-rijder deed dat met een vijfde en derde plaats in de reeksen. Julien Lieber was vandaag de enige die Pauls Jonass kon volgen in de eerste reeks, de tweede reeks was al snel voorbij voor de KTM-rijder. Lieber werd aangereden door een andere rijder en moest met veel pijn aan het scheenbeen de strijd verlaten. Naar verluid zou het alsnog meevallen voor Lieber maar hij scoorde geen punten in heat twee.

Thor it voor de uitslag en enkele Plons-foto's van de MX2-klasse


thor it
no img
22/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Video: Kwalificaties MXGP en MX2 Valkenswaard

In de MX2 staat Pauls Jonass morgen op de pole voor de GP van Europa in Valkenswaard, collega Antonio Cairoli mocht vandaag al eens vieren in de MXGP-klasse....

Thor it voor de hoogtepunten van de kwalificaties in Valkenswaard


thor it
no img
22/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Eerste drie in MX2 op een zakdoek, Pauls Jonass wint kwalificatie!

De kwalificatie in de MX2-klasse was alvast spannend, als het een voorbode was voor morgen gaan we vuurwerk zien... Julien Lieber was de eerste leider maar een klein foutje werd afgestraft waardoor de prive-KTM rijder naar de derde plaats werd verwezen. Pauls Jonass nam gretig over terwijl Thomas Kjer Olsen (alweer hij) ging aanvallen op de KTM-fabriekspiloot. Jonas gaf geen krimp en had nog 0,9 sec over aan de finish, Julien Lieber ging na zijn fout ook weer meedoen voor de zege, hij strandde op zijn beurt op 0.7 sec van Olsen. Brent Vandoninck kende geen beste kwalificatie en werd 14de, Nathan Renkens werd 30st.

Thor it voor de uitslag van de MX2-kwalificatie


thor it
no img
22/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Antonio Cairoli wint kwalificatie, Jeremy van Horebeek knap tweede op zaterdag in Valkenswaard

Herlings en Tonus waren de snelsten in respectievelijk de vrije training en de prekwalificatie maar toen het ging om de polepositie in de MXGP-klasse pakte Tony Cairoli kopstart en hij was gezien. De Italiaan schakelde overal een versnelling hoger als de rest en reed wel zó soepel rond... Enkel jeremy van Horebeek kon het tempo van Cairoli aan, sterker nog, The Jerre reed de snelste rondetijd van de heat maar geraakte niet meer in de buurt van de leider. Gautier Paulin, twee jaar geleden nog eindwinnaar in Valkenswaard werd derde voor thuisrijder Jeffrey Herlings. Clement Desalle moet morgen voor een mogelijke podiumplaats een tandje bijsteken, hij werd vijfde. Damon Graulus werd 15de, Ken de Dycker 17de; Yentel Martens 18de  terwijl Kevin Strijbos last heeft van een elleboogblessure en slechts een 20st plaats kon neerzetten. Jeffrey Dewulf werd 26st in het sterk bezette deelnemersveld en Bryan Boulart  finishte op een 35st plaats....

Thor it voor de uitslag van de kwalificatie van de MXGP-klasse in Valkenswaard


thor it
no img
21/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Handtekensessies van Twin Air in Valkenswaard

Voor aankomende weekend tijdens de MXGP in Valkenswaard heeft Twin Air een handtekeningensessie georganiseerd met het HSF Team, alle drie de rijders (Vlaanderen, Pootjes en Bogers) zullen hierbij aanwezig zijn. Deze zal plaatsvinden op zondagmorgen om 11.00uur bij Twin Air op het paddock. De rijders geven een aantal Twin Air nummerbordjes weg voor de supporters.
Thor it voor de timing


thor it
no img
21/04/2017 | posted by Hans Klepper | reactie(s)

Valkenswaard op vrijdag.

Wij vlogen vandaag al even naar het eurocircuit in Valkenswaard om te zien of alles klaar is voor het weekend.

Plons kodakteerde ons de volgende reportage.


thor it
no img
21/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Oldebroek in slo-mo.

We keren nog een keer terug naar Oldebroek en de eerste Nederlandse GP voor zijspannen. Straks komt er nog eentje, de laatste dan, in Markelo, maar dan schrijven we september.

Luc Vanderaa maakt ons op indrukkende wijze duidelijk dat er in de brute kracht van zijspancrossen ook elegantie zit.

Of bekijkt u anders deze beelden in slow-motion maar eens.

KLIK HIER!

 


thor it
no img
21/04/2017 | posted by Uwmajong | reactie(s)

Kiara Fontanesi start in de Mx 2 klasse in Valkenswaard

Dit weekend gaat juffrouw Kiara Fontanesi van start in deze "mannen" klasse.

Kiara won vorig weekend nog de grote prijs in Trentino in de Women Motocross Championship op haar Yamaha.

Ze "vervangt" de geblesseerde Jorge Zaragoza van het Aussio Yamaha support team.


thor it
no img
20/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Herlings in Valkenswaard: To Be Or Not To Be?

Als je wint, heb je vrienden…… Wijlen base-jumper Herman Brood schreef het, Henny Vrienten zong het. De zinsnede is wel uit het leven gegrepen. Jeffrey Herlings had alleen maar vrienden, zelfs toen hij twee wereldtitels verspeelde. Want hij was hoe dan ook de beste. De grote baas nog toen hij vorig jaar zijn derde WK in de galerij zette. Voor de fans was de overstap naar de MXGP een formaliteit. Hij zou daar wel een hartig woordje mee spreken.
Helaas, het voorseizoen draaide helemaal anders uit. En dat merk je. In Trentino zagen we weinig oranje wapperen. En toch is Trentino wellicht de race van de heropstanding. We hopen dat ‘den Herling’ zondag alle criticasters de mond snoert. Vergeet niet dat – ondanks het dipje – Jeffrey een van de beste crossers ter wereld is.

Misschien maakt het interview (Thor) wel een en ander duidelijk.


thor it
no img
20/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Valkenswaard: More To Know!

Het was te denken dat we niet alle voor het weekeinde in één artikel kregen. Hier is op zijn minst al één vervolg, met onder meer alle deelnemerslijsten. Veel, héél veel belangstelling, maar de ervaring leert dat ze niet allemaal komen opdagen. Doen ze dat wel? Des te beter!

Een bak EXTRA info onder Thor!

We zochten en vonden een boel foto's van de Belgische Youngsters. Waar mogelijk vermelden we de creditis: Ronny Van Hulle, Bertje, Gette,  Marc Roos, Dina Damiaens,  David Breugelmans, MotoXpPics


thor it
no img
20/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MXGP Valkenswaard: alle info die U nodig heeft.

Voor mij is Valkenswaard net zo dicht bij als Lommel. Ik rij zelfs die richting uit om via Nederland naar de Heeserbergen te rijden. Maar goed, het is op het Eurocircuit te doen. Lommel ligt nog wat veraf. Onder Thor alle nuttige – of onnuttige – info. De lezer zal beslagen af reizen naar de GP van Europa.

Thor!


thor it
no img
19/04/2017 | posted by Jessica Deurklaplong | reactie(s)

10 Extra Action Shots GP Trentino

Mogen wij u nog 10 extra Actie shots aanbieden van de afgelopen grote prijs ?


thor it
no img
19/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Dames: Vallende ziekte, maar Fontanesi overleeft! Sterke Verstappen en Laier.

Shame on us!

Alles geschreven over de GP, maar niet over de dames. Maar goed, dat zetten we nu recht. Al is het maar om ons kleintje eer aan te doen. Amandine Verstappen staat zevende na twee GP’s.

Thor.


thor it
no img
19/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Oldebroek, gezien door de lens van Blocky Pics.

Het verslag kreeg U al, de video ook, maar de foto's ontbraken nog. Nu niet meer dus, want wij serveren u wat blocky in onze bus postte!

Op Thor en de foto rechts klikken is wel vereist.

 


thor it
R2R StoreMx477DSMWMX-ShopSec ConstructionsKTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!