Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
13/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Jens van Meer (MX1) en Kevin Schellens (MX2) winnen in Rijkevorsel (VLM)

De Inters MX1-MX2 waren in Rijkevorsel de 10de kampioenschapsproef voor de wielen geschoven. Kenny Janssens verdedigd in die strijd de leiding terwijl Jens van Meer hem volgt op 40 punten, 34 punten verderop volgt Wouter van Massenhoven. Kenny Janssens (KTM Racing Center) stoof in de openingsreeks naar de eindzege voor Wouter van Massenhoven (KTM Racing Center) terwijl Jens van Meer (Topshop Kawasaki) derde werd. in de tweede reeks stond er echter geen maat op Jens van Meer, hij won knap de reeks voor Wouter van Massenhoven, derde werd nu Kenny Janssens. Het podium zag er als volgt uit: 1. Van Meer,  2. Janssens, 3. Van Massenhoven. In de MX2-reeks ging de zege naar Kevin Schellens, hij won de openingsreeks en werd tweede na de pauze. Kristof Scheynen werd tweede voor Enzo Aerden...

Thor it voor alle uitslagen van VLM in Rijkevorsel


thor it
no img
13/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Crash Julien Lieber

Julien Lieber reed in de tweede reeks op een vijfde plaats toen Jeremy Seewer kwam opzetten, Lieber verdedigde zijn positie maar Seewer was gemotiveerd om beter te eindigen....

Thor it voor de video


thor it
no img
13/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Herlings wint ook in Zwitserland!!

Niets leek er na de eerste reeks op dat Jeffrey Herlings twee weken op rij de MXGP-zege zou pakken, de Nederlander werd na een iets mindere start immers 6de terwijl Arnaud Tonus de reekszege pakte in zijn thuis-gp. De tweede reeks schreef Herlings na een nu wel goede start weer op zijn naam, meteen goed voor de eindzege want hij streed met Gautier Paulin voor de eindzege, de Husqvarna eindigde met een 4-2 in de reeksen op evenveel punten als Herlings op de tweede plaats. Antonio Cairoli moest zich tevreden stellen met een 3-4 in de reeksen, goed voor de derde plaats op het podium. Jeremy van Horebeek werd opnieuw beste Belg op de 7de stek, Clement Desalle werd 12de, Kevin Strijbos 14de, Damon Graulus 18de, Ken de Dycker 20st, Bryan Boulart bleef puntenloos op de 31st plaats. foto's: R.Archer

Thor it voor de uitslag en WK-tussenstand van MXGP


thor it
no img
13/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

KEMEA wint met Benoit Paturel de Grote Prijs MX2 van Zwitserland

Jeremy Seewer hield met de reekszege in de openingsreeks de schijn nog hoog voor de Zwiterse fans maar een valpartij in de tweede reeks gooide roet in het eten van de Suzuki-rijder. Benoit Paturel, in de eerste reeks al sterk bezig met een tweede plaats won de tweede reeks en pakt zo voor het KEMEA Yamaha team de eindzege in de MX2-klasse. Jeremy Seewer werd na zijn val in de start nog 5de, goed voor de tweede plaats in de eindstand. Pauls Jonass was goed voor de derde plaats in de eindstand met twee keer een derde plaats. Julien Lieber crashte in de tweede reeks maar zijn vijfde plaats in de openingsreeks zorgde ervoor dat hij 16de in de eindstand werd. Vandoninck werd 15de, Renkens pakte 1 punt en werd 23st.

Thor it voor de uitslag en wk-stand van de MX2


thor it
no img
13/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA Nationals Unadilla: Musquin en Jeremy Martin winnen.

In New Berlin ligt een van de oudste – tegelijkertijd ook de meeste verzorgde mx-sites van de USA.  Een MXoN werd hier gereden, een GP 250 cc  en zowat alle Amerikaanse topcompetities. Zaterdag was het de beurt aan de op drie na laatste wedstrijden van de nationals in Unadilla Valley.

In de 250 cc ging de zeg naar Jeremy Martin voor  Joe Savatgy en Zach Osborne. Osborne, geselecteerd voor de MXoN 2017, naast Covington en Cole Seely blijft leider. Hij telt met nog twee proeven te gaan 63 punten voorsprong op Martin. Savatgy maakt enkel in theorie nog een titelkans.

In de 450 is Marvin Musquin aan een sterke reeks bezig Hij was veruit de beste, want achter hem werd het een zootje. Martin Davalos werd tweede met een  8 – 2 score tegen Cole Seely die een  3 – 6 liet noteren. Leider Eli Tomac werd pas tiende , maar blijft wel leider in de stand. Blake Baggett volgt op 27 punten en Musquin sluipt dichterbij op 31 punten. Er liggen nog 100 punten te verdelen.

 


thor it
no img
13/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Frauenfeld EMX125: Strubhart op weg naar de titel. Haarup faalt.

Gianluca Facchetti heeft de grote vorm te pakken. Of het voldoende is om een wig te drijven tussen het duo Brian Strubhart Moreau en Mikkel Haarup, valt af te wachten. In elk geval deed Gianluca daar zaterdag een geslaagde poging toe. Helaas de tegenstand gaf geen krimp. Facchetti won voor Strubhart Moreau en Mikkel Haarup had iets meer tijd nodig om via Thibault Benistant en Mattia Guadagnini naar de derde plaats te rijden. Overigens de verschillen bleven tussen de drie beperkt tot 6 seconden.

Lees verder, klik op THOR


thor it
no img
13/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De Keiheuvel, dit keer zonder motoren.

De meeste zullen allicht de omloop van de Keiheuvel kennen. 64 jaar reeds legt KMC Mol er één van de zwaarste zandomlopen van het MX-wereldje neer. De layout veranderde in al de jaren wel (hier en daar vind je restanten van 40 jaar geleden), ook dit jaar kwam er een kleine aanpassing  in het ‘noordelijke’ deel, maar de meeste cross liefhebbers kennen het circuit wel. Voor zij dit het niet kennen stuurde de organiserende club een fotograaf over het circuit. Niemand minder dan Kabouter Trek vond er zijn natuurlijke habitat. Het resultaat is in een 70-tal foto’s welke HIER te vinden zijn.

 


thor it
no img
13/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Frauenfeld EMX300: Dunn dagwinnaar, Anderson eerste kampioen van 2017.

Voor Mike Kras was er maar een mogelijkheid: aanvallen waar kon.  Brad Anderson mocht min of meer de kat uit de boom kijken. IN de eerste manche leek Kras in zijn opzet te slagen. Hij gng ruim aan e leiding terwijl Anderson toch een beetje ‘strugglede’ in het peloton. Terwijl ‘Ando’ zich voorzichten een weg naar voor baande kreeg hij hulp van James Dunn. Die veroverde de leiding op Kras, en reed er behoorlijk van weg. Anderson zette een twaalfde plaats (eerste doortocht ) om in de derde, en beperkte zo de schade met twee punten.

Kras deed wat hij moest doen in de slotreeks. De winnaar van Lommel ging resoluut en vlot voorbij kopstarter Kenny Vandueren en Greg. Anderson was  ook behoorljk mee weg, maar hij nam geen grote risico’s. Het was wachten op een foutje van of Kras of Anderson, want de rechtstreeks confrontatie bleef uit. Het werd Kras die er uit ging na de finish jump. Ondertussen was James Dunn opnieuw leider geworden voor Vandueren en Anderson  zou rustig kunnen uitrijden op de derde plaats nadat hij Smets voorbij stuurde. Maar hij wilde in schoonheid eindigen. Kreeg Vandueren te pakken en joeg gelijk leider Dunn op. In de laatste ronde zette hij zijn titel  in de glans door Dunn ter plekke te laten en de reeks te winnen.

Kenny Vandueren werd derde in de eind- en EK-stand. Erik Willems kon geen vuist maken en werd vijfde, wel vierde in het EK. Greg Smets viel uit in de eerste reeks  maar werd na een vierde plaats toch elfde in de stand.. Tallon Verhelst (13), Mathias Plessers (15), Gordano Natale (18), Joey De Clercq (32), Maxim Sjongers (33) en Ken Craeghs (34) waren de overige Belgen in Gachnang.

Na een Europese titel in de fietscross, na twee Britse MX1-titels en een seizoen ‘Down Under’ komt er nu een verdiende Europese kroon voor Brad Anderson. Al was Kras zeker zijn evenknie in bepaalde wedstrijden. Voor Mike lag het breekpunt in Ottobiano waar Mike pas zevende werd in de slotreeks.

 


thor it
no img
12/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeremy Seewer pakt pole in thuis-GP (MX2)

In de MX2-klasse liet Jeremy Seewer (Suzuki) de thuis-fans genieten, hij pakte in Frauenfeld de zege in de kwalificaties van de MX2-klasse. Julien Lieber kwam het beste weg uit het startgewoel en kon meer dan vier ronden aan de leiding blijven maar moest dan toch zijn meerdere erkennen in Jeremy Seewer. Lieber bleef nog netjes tweede voor Pauls Jonass, Drian Sanayei verraste met de vierde plaats. Brent Vandoninck werd 17de en Nathan Renkens werd 24st.

Thor it voor de uitslag van de kwalificatie MX2


thor it
no img
12/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Antonio Cairoli pakt de pole in Frauenfeld (MXGP)

Vandaag werden in Frauenfeld de kwalificatiewedstrijden gereden voor de Grote Prijs van Zwitserland. Antonio Cairoli (KTM) pakte in de MXGP de pole voor Max Anstie die de hele reeks in het wiel van Cairoli kon blijven. Romain Febvre pakte de derde plaats voor thuisrijder Arnaud Tonus. Kevin Strijbos werd beste Belg op een 8st plaats, Clement Desalle geraakte niet verder dan de 12de plaats, Damon Graulus werd 15de, Jeremy van Horebeek werd 16de, Bryan Boulard eindigde als 30st en Ken de Dycker viel drie ronden voor het einde weg uit de wedstrijd.

Thor it voor de uitslag van de kwalificatie MXGP


thor it
no img
11/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

JMS-VLM trekt naar Rijkevorsel

MC Kenaka staat dit weekend in voor de organisatie van de Motocross-wedstrijd in Rijkevorsel. Op zaterdag start de JMS met de jeugdwedstrijden aangevuld met brommerkes, dames en quads maar er is ook een speciale reeks met ATV's (Buggy's). 's Avonds is er in de feesttent ambiance met een komisch duo en achteraf is er een duo-stripact.
Op zondag krijgen we kampioenschapsproeven bij VLM voor Inters, Nationalen, Juniors, Recreanten en Zijspannen...
Adres: Bolksedijk in Rijkevorsel


thor it
no img
11/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

DAM Racing medefavoriet in 12u van La Chinelle

Dam Racing KTM zet steevast een team in tijdens de 12 uur van La Chinelle welke dit weekend verreden wordt. Dit jaar komt Dirk wel met een heel sterk team voor de dag, Dietger Damiaens hoeven we natuurlijk niet voor te stellen, Dietger zet sterke resultaten neer in zowel BMB, VLM en nam pas nog deel aan de GP in Lommel. Dimitri Vanhoenacker is in enduromiddens dan een bekende naam, hij stond in de motorcross ook zijn mannetje en samen met Dietger won hij pas nog de vieruurse van De Voeren. Cedric Grobben zou ook het DAM KTM Team vervoegen maar door blessure wordt hij vervangen door Axel Van de Sande. Axel is natuurlijk met de beachraces bekend met endurances in de zand maar we zijn er zeker van dat Axel ook op "den harde" van La Chinelle zijn mannetje zal staan.
We wensen Dam Racing KTM veel succes toe!
Naast dit trio staan er nog tal van Vlamingen aan de start die om 12 uur zaterdagnacht wordt gegeven...


thor it
no img
11/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP van Zwitserland Info.

Traditie hebben ze nog niet in Frauenfeld-Gachnang. Vorig jaar werd de omloop verguisd als een parcourtje voor de liefhebbersbond. Maar toch kregen we een pittige GP. Het valt af te wachten wat voor weer het is in ‘Der Schweiz’.

Onder Thor, enige relevante info.


thor it
no img
11/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Interview Jeffrey Herlings. Pittig!

Op MXLARGE, een collega website, lazen we een interview met Jeffrey Herlings.

Daar kan je lezen dat niet alleen op maar ook naast het circuit strijd wordt geleverd. Uit respect voor onze collega's geven we HIER  de link naar het originele interview.


thor it
no img
10/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Motocross Of European Nations voor landenteams en dames: Geen Belgisch team voorzien!

Op 2 en 3 september wordt in het Poolse Gdansk de Motorcross of European Nations gereden. Deze competitie staat open voor Europese landen en voor dames. Gisteren maakt FIM Europe de deelnemerslijsten bekend.

BMB stuurt geen ploeg naar deze competitie die, vooral in de landenwedstrijd, jong talent aan bod laat komen.

Thor!


thor it
no img
09/08/2017 | posted by I.Chpeipneechers | reactie(s)

Plonsdockfiles Lommelwood

Hier zijn ze dan eindelijk... Here there are finally : The plonsdockfiles Lommelwood

 

Thor it Baby !


thor it
no img
09/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

WK herkansing op de Keiheuvel: Simpson tegen de Belgen!

Op dinsdag 15 augustus gaan we op zoek naar de Flanders Master Of Motorcross, naar een winnaar voor de Trofee Sylvain Geboers of – voor wat betreft de Inters MX2 en Nationalen MX2 - naar de Trofee Joël Roelants en Bart Goelen. Heel veel namen , maar het blijft in de volksmond toch gewoon de ‘cross op de Keiheuvel’.

Een dikke week na de GP van Lommel en de GP van Zwitserland een echte WK-herkansing.

Thor!


thor it
no img
09/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Dutch Supercross Zuidbroek: Inschrijven kan vanaf nu!

In het lange weekeinde van 3, 4 en 5 november 2017 wordt in de Eurohallen (Van der Valk hotel) Zuidbroek de Dutch Supercross gereden.

Het is een end karren, maar de verplaatsing naar Groningen loont de moeite. Freddy Verherstraeten, de bouwer van de meeste GP-circuits, mocht zich weer eens uitleven. Hij legde een onuitgegeven circuit neer, dat dit keer rekening houd met de omroepers Kees en Léon, die ze nu voor het eerst recht op zich af zien komen.

De baan is geschikt zowel voor de hobbyrijders (vrijdag) als de toppers. De paddock is volledig verhard en ruim bemeten.

Wie zeker wil zijn van een startplaatsje kan nu al inschrijven via deze LINK.

Ondertussen werden ons al wat namen van een paar Franse toppers in het oor gefluisterd. Echte toppers!

 


thor it
no img
09/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Kabouterland foto's.

Twee dagen lang, dat zijn veel dagen voor een Kabouter om los te lopen.

Maar goed de oogst van Kabouter Trek oogst indrukwekkend.

Dit is de link naar veel kijkplezier: LINK

 

 


thor it
no img
09/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Update blessure Jago Geerts Bis.

De nieuwe rijzende ster aan het motorcross firmament Jago Geerts had waarschijnlijk een heel ander scenario voor ogen om zijn debuut in het FIM Wereldkampioenschap MX2 op gang te trekken.

Thor.


thor it
no img
09/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Julien Lieber in MXGP op de Monster Energy Kawasaki

Kawasaki maakte pas bekend dat ze Julien Lieber konden contracteren voor 2018. Julien moet door zij leeftijd overstappen naar de MXGP-klasse waar hij Clement Desalle naast zich zal krijgen. Julien Lieber pakte in Lommel als priverijder dit seizoen al zijn vijfde podiumplaats in de MX2-klasse, hij werd tevens geselecteerd door Joel Smets voor de Motorcross of Nations dit jaar....

Thor it voor een reactie van Lieber


thor it
no img
08/08/2017 | posted by 4Gold | reactie(s)

Plons View On Lommelwood 2017

Plons blijft maar proberen om Motocross foto's te maken...

Thor It voor zijn test-case Lommelwood 2017


thor it
no img
08/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De kalender: VLM herneemt.

Het WK gaat gewoon verder in Zwitserland.

Op ‘Moederkensdag’ is het feest op de Keiheuvel met tal van toprijders.

 

Thor voor de kalender.


thor it
no img
08/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Lommel by 24MXHonda.

De GP van Limburg in het zware Lommelse zand stond met rood omcirkeld op de kalender van Ken De Dycker. De Dycker toonde voor eigen publiek alvast zijn snelheid hoewel hij met technische problemen kampte. Door een ongelukkige val in de eerste manche kon Damon Graulus geen punten scoren in Lommel.

Thor!

Credits: CDS.


thor it
no img
08/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Lommel by Kemea

Er werd met argusogen uitgekeken naar de thuiswedstrijd in Lommel. Talloze bekende gezichten waren van de partij en een fantastische sfeer op het loodzware circuit zorgden voor een hoogtepunt in het WK tot hiertoe. Ondanks een sterke prestatie van Benoit in de kwalificatie wedstrijd vielen de resultaten van de KEMEA-rijders op zondag wat tegen, waardoor het ganse team met gemengde gevoelens terugkijkt op de Belgische GP. 

Thor!

Credits: shotbyBavo


thor it
KTM Shop NLDSMR2R StoreWMX-ShopSec ConstructionsMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!