Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
02/04/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Wesley Verheyen en Dieter Vromans winnen in Tongerlo (VLM)

Het was in de tijdtraining al duidelijk dat Jonathan Banken vandaag goed ging eindigen op het na een wolkbreuk gisteren, perfect geprepareerd circuit. Wesley Verheyen won beide reeksen bij de Inters MX1 maar het leek in de eerste reeks dat hij de reekszege aan MX2-inter Banken moest laten maar die was enkele ronden voor het einde zonder benzine gevallen. Verheyen won zo voor Jens van Meer en Kenny Janssens. In de herneming stond er geen maat op Banken, hij stuurde zijn Yamaha van in het begin tot het einde aan de leiding naar de finish. Verheyen streed met Janssens voor de tweede plaats en het was kampioen Verheyen die het haalde voor Janssens. Bij de Inters MX2 was de zege door het uitvallen in heat 1 van Banken voor Dieter Vromans (2-2), David Cools werd met een reekszege in heat 1 en een vierde plaats tweede voor Kevin Schellens (4-3).

Klik hier voor alle uitslagen van Tongerlo
Klik op Thor voor enkele foto's van DaveMX
 


thor it
no img
02/04/2017 | posted by Wardpeiptoksel | reactie(s)

BMB Lommel : Mini Ponsreport

Lommelwood lag er perfect bij onder een Californisch zonnetje : 

 

Een Mini Plonsrapport


thor it
no img
02/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA SX Saint-Louis: Tomac en Smith zetten zegereeks verder

De zegereeks van Eli Tomac werd ook in St. Louis niet doorbroken. In de 250 is Jordon Smith ook aan een kleine reeks bezig. Het kampioenschap is hoe dan ook heel spannend aan het worden.

In de 450 liet Tomac er geen twijfel over bestaan wie de beste SX van het ogenblik is. Ryan Dungey had gewoon geen antwoord op de eerste aanval van Tomac. Eens te meer loopt Eli paar punten in op Dungey die tweede werd voor Marvin Musquin, Jason Anderson en Josh Grant. Vier punten bedraagt het verschil in de stand nog.

Jordon Smith ging op zijn beurt over kopstarterr Joe Savatgy heen en zette zijn tweede op een rij neer. Savatgy bleef tweede en Zach Osborne zette zijn misstap van vorige week gedeeltelijk recht met de derde plaats. Savatgy leidt met respectievelijk zes en acht punten voor op smith en Osborne.

De clips:

SX250: klik hier!

SX450: klik hier!

 


thor it
no img
02/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Mexico: Gajser domineert kwali MXGP. Paulin en Anstie bundelen de krachten.

We verwachten wat van Jeffrey Herlings, nadat hij zondag in Oss een en ander liet zien. Maar het was landgenoot Glenn Coldenhoff die Tim Gajser aftroefde inde start. Butron was ook mee en daarachter nagenoeg alle Belgen, met Van Horebeek en Desalle als snelsten.

Jeremy liet het wat liggen in de eerst ronden en moest veld prijs geven. Gasjer nam in de tweede ronde de lead over en ondertussen was Gauthier Paulin derde geworden. Achter de top, was het hard tegen onzacht tussen Desalle en Anstie, en even verderop tussen Van Horebeek en Caïroli. Waarbij Desalle wel, maar de ‘Jerre’ niet het onderspit moesten delven. Halfkoers ging Coldenhoff zwaar in de fout. Hij miskeek zich op een reuzensprong en ging zwaar neer. Meteen zat Paulin tweede voor zijn teamgenoot Anstie. Desalle bleef net uit de greep van Van Horebeeck. Kevin Strijbos werd zevende, pal achter Caïroli. Hij kwam van buitende top tien.

Evgheny Bobryshev en Max Nagl reden een bleke kwalificatie. Ook Romain Febvre liet het hangen. Was niet mee, en kreeg dan vermoedelijk pech. Aan de baan in Léon is het afgelopen jaar kwas niet gewerkt. Toch bleek er een veelvoud van sporen te zijn. Het onoordeelkundig sproeien in de bochten deed veel rijders naar het harde korstje in de buitenkant sturen.

Zo, we gaan slapen. Morgen kan u kijken op Telenet Play Sports voor de MXGP, vanaf 20.00 uur.


thor it
no img
02/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Mexico: Beresterke Thomas Covington wint kwalificatie

Nadat Benoit Paturel en Vsevolod Brylyakov de tijdstraining opeisten werd zonet (23.15 uur Belgische tijd) de MX2 kwalificatie gereden.

Thomas Covington nam het voortouw, ploegmaatje Thomas Kjer-Olsen het staartje. Achter de leider beukten Julien Lieber en Jeremy Seewer er op los. Heel even maar want Seewer kwam ten val. Hij zou nog terug komen naar de achtste plaats na enkele mooie duels te winnen. Leider Covington was snel buiten bereik van Pauls Jonass, die de tweede plaats van Lieber af snoepte.

Calvin Vlaanderen werd knap vierde voor Paturel, Brian Bogers en Brent Van doninck.


thor it
no img
31/03/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Voorproefje MXGP Mexico

Van onze Chinese vrijwilliger mochten we were een serieuze reeks fotos ontvangen van het circuit in Leon.

Dankuwel!

Thor!


thor it
no img
31/03/2017 | posted by | reactie(s)

Het MxFriends Team (VLM BOTC) aan u voorgesteld

David Cools zit al heel wat jaartjes op de motor, tijd om een eigen team op te starten moet de veteraan gedacht hebben. Het MXfriends Team, de naam zegt het al, is erg vriendschappelijk en is actief bij zowel VLM als bij de Oldtimers (BOTC).
Met Boyd Balder, de jongste hebben ze meteen een piloot die in de lappenmand ligt maar de Kinrooienaar is vastbesloten om sterk terug te keren....
 
Het team kwam tot stand met hulp van onze hoofdsponsor Dakwerken Verelst
en onze andere sponsors 
Gekastyle 
@Peppers 
250London

thor it
no img
31/03/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Mobilhome Ken de Dycker te koop

De mobilhome van Ken de Dycker staat te koop, geen paniek.... Keeno denkt nog niet aan stoppen!
Het gaat om een mobilhome Concorde Charisma 890M. Deze heeft vele opties die we je graag opsommen als je op Thor klikt. Je vindt daar ook heel wat foto's terug.

Thor it!


thor it
no img
31/03/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Suzuki-blog: Chief Mechanic Frank Schroyen aan het woord

Frank Schroyen lijkt al een eeuwigheid voor het officiële Suzuki Grand Prix Team te werken. We herinneren ons nog dat Frank in de jaren '90 met Werner Dewit naar het Suzuki-Team mee overkwam, na meer dan 20 jaar werkt Frank als een van de belangrijkste schakels binnen het team, hij kreeg ondertussen de titel Chief Mechanic. Hij verteld over zijn nieuwe functie en de passie voor de sport…

Thor it


thor it
no img
31/03/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Thor-Video: Marvin Musquin op weg naar de overwinning?

Marvin Musquin is gretig en wil graag nog een overwinning op zijn naam schrijven. Zijn kledingsponsor Thor zorgde voor een mooie video...

Thor it


thor it
no img
31/03/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Creymert Racing scoort goed in Oss

Het Belgische Creymert team van Martin Creyns scoorde goed in Oss. Zo behaalde Kevin Horgmo een mooie podiumplaats in de tweede reeks 125cc, Shana vd Vlist kwalificeerde zich ook knap voor het hoofdprogramma van de 125cc-reeksen en eindigde net buiten de punten. Freek vd Vlist reed zich met een 11de en 8st plaats mooi in de kijker want er stonden heel wat fabriekspiloten aan de start. Dovydas behaalde in beide reeksen de finish.... (Foto's: E.Laurijssen)

Thor it voor de video van mxactive voor het Creymert Team


thor it
no img
31/03/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Start problemen met uw KTM 2016-2017 ??

Beschikt u over een KTM SX-F model van bouwjaar 2016 of 2017 en heeft u start problemen met een koude motor ?
De startmotor draait niet snel genoeg rond en u hoort dat de accu moeite heeft het startvermogen aan te houden voordat de motor aanslaat ?
Dan zijn er maar twee artikelen aan te schaffen om dit probleem op te lossen……een SHIDO lithium accu en een battery compartment.

Thor it voor meer over deze accu bij KTM-shop.nl


thor it
no img
31/03/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

KTM kondigt revolutionaire 2-takt injectie enduro aan

KTM is in de wolken over de wereldwijde mijlpaal die werd bereikt door de aankondiging dat het merk de eerste in serie geproduceerde geïnjecteerde tweetakt enduromachines ter wereld zal onthullen tijdens de officiële lancering in mei dit jaar. De KTM 250 EXC TPI en KTM 300 EXC TPI-modellen zullen geïntroduceerd worden als een onderdeel van het 2018 gamma.

Lees meer hierover, klik op Thor


thor it
no img
31/03/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Blessure houdt Mathias Van Hoof weg van seizoensstart

Het BK enduro 2017 start zonder kampioen, Mathias Van Hoof.

 

Tijdens een lokale motorcross gleed de Beta Denicol rijder van zijn rechtervoetsteun. Gevolg: dubbele kruisband afgescheurd, kapotte meniscus en kraakbeen geraakt. Het verdikt was zeer hard: 6 maanden out!

 

Thor!


thor it
no img
30/03/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Update blessure Davy Pootjes

Davy Pootjes van het HSF Logistics Motorsport team zal nog anderhalve week rust moeten houden alvorens hij de motortraining kan hervatten. Dit betekent voor de crosser uit Ammerzoden dat hij de Grand Prix van Mexico en de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Harfsen zal moeten missen.


Thor it voor meer over Pootjes zijn blessure


thor it
no img
30/03/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Mexico op het scherm

De laatste overzeese van het seizoenbegin wordt zondag gereden in Leon, Mexico. Er naar toe gaan wordt vanaf nu krap.

Maar troost u, de GP zal te volgen zijn op televisie.

Motorsport TV zend zowel de MX2 als MXGP uit, te beginnen om 19.00 uur. Met Frank Weeïnk en Joël Roelants.

Telenet Play Sports 5 biedt U de MXGP-klasse live (con Stingray) aan vanaf 20.00 uur en de slotreeks om 23.00 uur. Mogelijk is die ook gratis te zien op het open kanaal (valt altijd af te wachten)

Eurosport geeft volgens onze info enkel de tweede reeks van de MXGP om 23.00 uur.

Enkele foto’s om dit allemaal te ondersteunen.

 


thor it
no img
30/03/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

UFO-HONDA Plastic KITS nu verkrijgbaar bij je dealer

De Honda Plastic-kits zijn vanaf nu te koop bij je dealer. Het gaat om een 7-delige kit inclusief mét airbox-cover dus nog completer en NÓG voordeliger !
Vraag ernaar bij je dealer!!


thor it
no img
30/03/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Motorshop Desmet-rijder Jeffrey Dewulf tiende tijdens de eerste DMofMX Oss

Tijdens de eerste wedstrijd van de KNMV Masters of Motocross is Jeffrey Dewulf tiende geworden. Een mooie prestatie van de KTM-rijder die het moest opnemen tegen diverse Grand Prix-rijders. Met een tiende en elfde plaats kwam de crosser uit Jabekke goed tot scoren. De overwinning op het circuit van Oss ging naar de Duitser Maxi Nagl.

Thor it voor Jeffrey zijn racereport


thor it
no img
27/03/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MXWORLD helpt, als U dat wenst

Zondag waren we getuige van de eerste wedstrijd om de Dutch Masters in Oss. Je mag daar van een echt succes spreken. Heel veel publiek, een select deelnemersveld en schitterend lenteweer. Dat zullen de voornaamste oorzaken zijn van een heel leuke motorcrossdagje.

Maar aan deze Dutch Masters en ook aan vele andere Nederlandse wedstrijden gaat ook een behoorlijk stukje publiciteit vooraf.  We kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat het hieraan een beetje ontbreekt in Vlaanderen.

En daar willen wij met MXWORLD een steentje bij dragen!

Thor!

 


thor it
no img
29/03/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Gewijzigd programma voor NK Markelo

In verband met de hoge opkomst zal zaterdag 1 april 2017 – neen, geen grap - de Open beker Cross voor de 85cc en 125cc niet  plaats vinden.

Voor de nieuwe dagindeling: Thor!


thor it
no img
29/03/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De video van de VLM-cross in Arendonk

Patrick Luyten is ook uit de winterslaap ontwaakt. Hij bezorgde ons een clip van de VLM motorcross aan de Roobeek in Arendonk.

Klik: HIER


thor it
no img
29/03/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Tongerlo: zoals de baan er nu bij ligt

Petrus De Winter trok gisteren al eens naar Tongerlo, om de goede lijnen voor zondag al uit te kiezen.

Voor de gelegenheid nam hij ook een camera mee.

De vrucht van zijn inspanning kan U onder Thor eens overzien.


thor it
no img
29/03/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Top-10 voor Damon Graulus in Dutch Masters of Motocross

Het voorbije weekend was Damon Graulus aan de slag in de Dutch Masters of Motocross in Oss. De 24MX Honda rijder eindigde er in een sterk bezet deelnemersveld 10de algemeen.

Thor!
 


thor it
no img
29/03/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Daiders-Stupelis en Bax-Musset aan de slag in Lommel

De tweede BK-proef voor de zijspannen in Lommel krijgt een extra dimensie want enkele toppers gebruiken deze race om de GP van België voor te bereiden. Zo kon de organisatie naast de Belgische toppers en enkele Nederlandse combinaties ook de namen van Daiders/Stupelis en de ex-wereldkampioen Bax/Musset op het inschrijvingsblad noteren.

 

Ook de interklasse begint goed te vullen met nu ook Cyril Genot en Erik Willems die de favorieten het vuur aan de schenen komt leggen. Grobben, Martens en Dewulf zullen dus op hun hoede moeten zijn voor de jonge wolven.

 

 

Credits Genot: Gette


thor it
no img
29/03/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Tonkovs story

Gekwetst? Problemen met de belastingen, geen goesting meer, tegengehouden door de maffia….. honderdduizend geruchten deden de ronde over Aleksandr Tonkov toen die vorig jaar  begin augustus van de radar verdween. Zelf kregen we weinig los van de Rus.

"Tomorrow, I will have some news," luidde het bij elk contact. Maar de jongens van MX Vice kregen meer los van Aleksandr, die nu toch een toekomstperspectief lijkt te hebben. 

Over Tonkov en zijn afwezigheid pleegden ze twee artikels. In elk geval weten we nu waar Tonkov uit hangt.

Uit respect voor onze concullega, hier de nodige verbindingen.

Lees eerst dit.

En vervolgens dat.


thor it
Mx477R2R StoreSec ConstructionsKTM Shop NLWMX-ShopDSM

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!