Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
12/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

ONK Mill: Jeffrey Dewulf wint manche!

Tot op het laatste moment bleef zijn deelname aan de finale van het ONK. Een knieblessure gooide roet in het eten waardoor er bijna drie weken niet met de motor werd getraind door Jeffrey Dewulf. Zonder veel verwachtingen ging de SDS Racing-rijder van start op het moeilijke circuit van Mill. De eerste manche moest er genoegen worden genomen met de vijfde plaats. De laatste manche van het seizoen werd gewonnen door de crosser uit Jabbeke! In het dagklassement werd de Belg tweede net voor Rick Satink die daarmee de derde plaats in de eindstand veilig stelt. Jeffrey wordt vierde in het kampioenschap dat met veel ups-and-downs werd genomen. De overwinning op circuitpark ‘De Kuilen’ ging naar William Saris die ook de titel wint!


thor it
no img
12/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Teamtrofee Sint-Huybrechts-Lille: Team MX477 voor VB Racing en SEC Constructions.

De ondertussen klassiek geworden seizoensafsluiter – het Herfstkampioenschap volgt nog – is de Teamtrofee in Sint-Huybrechts-Lille. Voor de editie 2015 schreven 10 teams in bij de inters.

De zege was voor Team MX477. Steve Seronval won twee manches telkens voor Jens Van Meer en ook Jilani Cambre versloeg in een manche Eric Foguenne. Samengerekend won Team MX477 de Teamtrofee met Seronval, Frederic Daenen en Eric Foguenne voor VB RAcing (Bram Schoepen, Kenny Janssens, Jonas Salaets) en SEC Constructions (Bryan Engelen, Tom Steensels en Rene Rannikko).

Credits: Wendy De Rudder FB

De trofee Juniores/Nationalen was voor Os Racing( Steven Hendrickx, Kim en Glenn Baelemans) en bij de Nieuwelingen wonnen de Stroeckxvrienden met Berre Brands, Robbe Stroeckx en Brent Aerden.


thor it
no img
12/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

RES Axel: 3-uurs wedstrijd met vol deelnemersveld. Meldt U aan voor de 2-uurs wedstrijd.

Over precies twee weken – op zondag 25 oktober 2015 - organiseert RES Axel zijn jaarlijkse 2- en 3- uurs wedstrijd. De 3-uurswedstrijd vorig jaar werd gewonnen door een wel heel stevig trio: Steve Seronval, Jeffrey Dewulf en Pascal Bal. Ze wonnen voor Mark Boot, Donny Schmidt en Mathias Van Roy. De “grote” klasse zit weer eivol.

Voor de 2-uurs wedstrijd mogen er best nog wat teams bij komen.  Daar is nog ruimte voor enkele teams. Deze race staat open voor rijders in de klasse 65 tot 85 cc en bestaat uit een team van 2 of drie rijders. Ongeacht je wel of niet over een startbewijs beschikt, kan je altijd mee rijden. Een team inschrijven kost 30 euro en kan via de website: http://www.resaxel.nl/nieuws/?id=156

 


thor it
no img
11/10/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Superbiker Mettet

Dit weekend werd de 29ste Superbiker Mettet verreden, terug op het oude straten parcour om het aanrakingsgevoel terug te brengen, wel eens waar zonder de grote namen uit de MX, USA en racewereld, grootste naam was nieuwe wereldkampioen MXGP Romain Febvre, hij werd in de superfinale 2de na de snelle jonge Duitser Marc-Reiner Schmidt, Thomas Chareyre werd 3de. De mannen van het FMX4Ever team kwamen ons weer entertainen net als Aras Gibieza met zijn stuntshow. Klik hier voor de foto's


thor it
no img
12/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Fotos uit Schwedt, ondanks alles.

Tja, de gemoederen raken verhit als het over de Sidecarcross of Nations gaat. Het hele verhaal kennen we niet, maar de jury heeft het daar "begaaid" zoals ze in Vlaanderen zeggen. Het staat buiten kijf dat Nederland het beste team was. Na de pandoering van vorig jaar, namen ze wraak voor het verlies van de slag om Markelo. Luc Van Der Aa, is uitgeslapen, en andien stuurde hij ons een mooie fotoreeks.

Klik hier voor de foto's van Luc


thor it
no img
12/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Harry Kullas wint MX2 in Mill

Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing halt op de valreep een mooie prijs binnen. Harri Kullas trok zich in Mill niks aan van de titelstrijd. Hij deed zijn ding en ging met de bloemen naar huis. Daar had hij niet eens de kopstart voor nodig. Hij keek de kat uit de boom. Liet eerst Freek V/D Vlist leiden en vervolgens Lars Van Berkel. In de tweede koershelft greep hij de macht en bleef voorop voor Van Berkel die een eerste duel om de titel won van Damon Graulus. De slotreeks leek voor Kullas een kopie van de eerste. Ditmaal  met Micha-Boy De Waal naast V/D Vlist. De Waal verzwakte in de vierde ronde, maar toch had Kullas tien volle ronden nodig om Freek te overrulen. Dan kwam Damon Graulus mee opzetten. Hij was virtueel zeker van de titel, al reed Van Berkel een fel gesmaakte inhaalrace. Damon ging in strijd met Harri, maar maakte een stuurfout en haakte af. Niks stond vervolgens in Kullas’ weg naar de bloemen.

 

 


thor it
no img
12/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Puik seizoenseinde voor Mike Vanderstraeten

De laatste wedstrijd van het ONK MX1 is geweldig verlopen voor Mike Vanderstraeten. De Yamaha-rijder wist een geweldige eindsprint in te zetten waardoor hij vijfde wordt in de eindstand van dit hoog aangeschreven kampioenschap. De overwinning op het zware maar mooie circuit van Mill werd gewonnen door William Saris die ook de titel naar zich toe wist te trekken. Thor!


thor it
no img
12/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Pietramurata EMXoN en WMXoEN: Italie wint alles.

De Italianen hebben in eigen huis zelfs geen kruime over gelaten voor de tegenstand. Zowel bij de European Motorcross of Nations als in de Womans Motorcross of Nations haalden de Azzuri hun slag thuis.  En de Belgen? Als we al schitteren, dan is het door afwezigheid. Meer onder Thor.

 


thor it
no img
12/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Sidecar en Quad motocross of Nations Schwedt: Nederland wint, Belgie derde? Of niet?

In Schwedt werd het afgelopen weekeinde de Sidecar Motorcross Of Nations gereden. Op het  “Uckermark” circuit veroverde Nederland de titel die ze vorig jaar in Markelo verloren. België werd uiteindelijk derde, al is daar niet iedereen het over eens. Ook de Quads reden hun MXoN, maar België stuurde geen delegatie.

Het verwarrende koersverhaal, bondig samengevat onder Thor.

Credits: sidecarcross.be


thor it
no img
12/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Nathan en Ben Watson domineren Weston Beach Race

Ook Groot Brittannië heeft zijn strandcross in Weston-Super- Mare. Dat is een een stadje aan de boord van het Bristol kanaal. Weston-Super-Mare, nooit van gehoord zeker? Nochtans, John Cleese (Monthy Python) en Ritchie Blackmmore (Deep Purple en  Rainbow) weden er geboren. De beach race telde een kleine 1.000 deelnemers. De grote finale werd na een race van méér dan 3 uur gewonnen door Nathan Watson. Nathan had een dikke 4 minuten voorsprong op zijn broer Ben Watson. Jamie McCanney werd derde. Favoriet Shaun Simpson kende pech en werd pas 36ste op vijf ronden van de winnaar.


thor it
no img
12/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Damon Graulus bezorgt KEMEA op de valreep nog een titel.

In het Nederlandse Mill is Damon Graulus vandaag Nederlands kampioen geworden in de MX2 klasse. Graulus had aan een derde en een tweede plaats genoeg om de titel vandaag binnen te halen. Hij haalde het in de eindstand met 10 punten voorsprong op Lars Van Berkel, die vandaag derde werd in de daguitslag.

 


thor it
no img
12/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

4e Motorcross CO2-bos in Westmalle en Balen deel 3.

We kunnen de schuld van het verdwijnen van de oefenterreinen natuurlijk gemakkelijk in de schoenen van iemand / iets anders schuiven maar vaak is de motorcrosswereld in het algemeen zelf verantwoordelijk (geweest) en dat maakt het extra moeilijk om te onderhandelen met de overheid. Bovendien is er de laatste jaren een nieuw fenomeen opgedoken: de aktiegroep met een nog vager maar doorslaggevend argument: het maatschappelijk draagvlak. Misschien zijn onze bossen wel een ideaal argument om ook een maatschappelijk draagvlak te creëren...


thor it
no img
12/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

ONK Mill: Damon Graulus verovert Nederlandse MX2-titel

Het bleef lang spannend in Mill alvorens tijdens de laatste ONK motocross van het seizoen de laatste kampioen bekend was. De zon was al aan de horizon verdwenen toen William Saris uit Bakel door zijn supporters als MX1 kampioen kon worden toegejuicht. Eerder waren Damon Graulus (MX2), Conrad Mewse (125cc) en Rick Elzinga (85) reeds als de nieuwe crosskampioenen 2015 over de streep gekomen.


thor it
no img
09/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: Finale BK Zijspannen Baisieux.

Ook de zijspannen reden hun laatste proef in Baisieux. Weliswaar maar een goed dozijn, maar SMX slaagde er in om toch een hele mooie video af te leveren. De link vindt u hieronder:  https://vimeo.com/141831908

Dit weekeinde wordt ook de Sidecar Motorcross Of Nations greden in Schwedt.als u deze live wil volgen surf dan naar: http://timing.sidecarcross.be

Fijn weekend nog,

Met dank aan sidecarcross.be 

Foto LVDAA


thor it
no img
09/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

ONK Finale Mill: Niemand zeker van de titel.

In Mill wordt dit weekeinde de slotwedstrijd van het ONK gereden. In geen enkele van de 4 categoriën is de titel reeds vergeven. Sommige rijdes moeten slechts enkele punten halen, maar definitief is er nog niets. Het mogelijke verhaal?

Onder Thor!


thor it
no img
09/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Het nieuwe reglement en de impact.

In een vorig item  brachten we u het nieuws over de punten die in 2016 kunnen verdiend worden met de kwalificatie. En we vroegen ons af op dat een impact zou hebben op de stand van het WK en zo ja, in welke zin. We hebben dus snel-snel een simulatie gemaakt van hoe het WK er uit zou gezien hebben met implementatie van het nieuwe reglement. U leest het onder Thor!


thor it
no img
09/10/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Coupe De l Avenier Open klasse

Bij de Open klasse is het Belgie die met de prijzen gaat lopen, overal winnaar is Nathan Renkens en ook winnaar van de Joel Robert Trofee. Martens word 4, Geerts word 10de, Algemeen dus Belgie voor Zweden en Letland. Coup De l Avenier was dus een groot succes voor de Belgen met de eindoverwinning algemeen met de 3 klasse samen. Proficiat aan onze mx toekomst! Klik hier voor de fotoreeks


thor it
no img
09/10/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Honda CRF 450 op voorraad bij HRD in Overpelt

De nieuwe CRF 450's van 2016 zijn binnen bij Jos Dirkx in Overpelt. Ga dus zeker eens langs in Overpelt als je op zoek bent naar een nieuwe 450.
HRD Overpelt, Astridlaan 198
Tel: 011 / 64 09 59


thor it
no img
08/10/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

3-Uurscross Horensbergdam Genk

Schrijf je nu in voor de 3-uurscross op de Horensbergdam in Genk. 3 Uur crossen, alleen of solo, het kan op 1 november 2015 in Genk. Ook de quads komen in aanmerking op de organisatie die in handen ligt van Dirtycross, zij rijden ook hun 3-uurswedstrijd op 1 november.
Er is gratis inkom en er zal een heus BMX-park worden opgesteld voor de kids....

Inschrijven via www.amc-genk.be


thor it
no img
08/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Honda Jtech EMX250: Nicholas Adams, Filippo Zonta en Nick Kouwenberg.

Honda Motor Europa en het Honda Jtech team hebben de namen vrij gegeven van de EMX250 rijders voor 2016. Het zijn er drie met de Zuid-Afrikaan Nicholas Adams, de Italiaan Filippo Zonta en titelverdediger Nick Kouwenberg.


thor it
no img
08/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Beslissing Motorcross GP Commissie: motorwissel, herstart en punten voor de kwalificatie.

In Ernée kwamen enkele bobo’s (MX GP Commissie) bij mekaar. Giuseppe Luongo, de Youthstream baas, Tony Skillington (CMS/FIM) en Takanao Tsubouchi (secretaris-generaal MSMA).

Onder Thor leest U wat er uit de bus kwam, en dat is niet min. Men wil de reglementen voor 2016 als volgt aanpassen:


thor it
no img
08/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

4e Motorcross CO2-bos in Westmalle en Balen Deel Twee

Als we met zijn allen zo gemotiveerd bezig blijven als Guy, dan staat Vlaanderen straks vol motorcross bossen. Hier deel twee onder Thor.


thor it
no img
08/10/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Coupe de l Avenier 85cc

Bij de 85cc verliep het minder goed bij het Belgische team, ze behaalden een 7de plaats, de overwinning ging naar het Finse team voor Duitsland en Frankrijk, het FMWB Team werd 9de. Individueel werd Chiel Vanhaeren beste Belg met een 21ste plaats, Wannes van De Voorde 25ste en Emilio Van Nieuwenhuyze 28ste. Klik hier voor het 85cc fotoalbum.


thor it
no img
07/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

We strijden verder: 4e Motorcross CO2-bos in Westmalle en Balen

Je kan je afvragen of het zin heeft om nog actie te voeren rond het redden van de motorcross. De slag om Kester werd verloren. Recent nog  pitsten de groenen een stukje grond weg in Neerpelt. Weliswaar parking, maar waar stopt het weer. Een ding is zeker: NIKS doen lost NIKS op. Vandaar dat we onze botten toch maar weer aan trekken voor het vierde Motorcross Co2 bos. Een berichtje van Guy Dick onder Thor.


thor it
no img
07/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

RES Axel: Finale clubcross competitie en TM Cup.

Zin in een gratis motorsportevenement? Dat kan dit weekeinde, maar wel op zaterdag. 10 oktober. Op het RES-circuit wordt dan de finale van de clubcompetitie gereden, met aansluitend de TM Cup.

Meer onder Thor.


thor it
DSMR2R StoreWMX-ShopKTM Shop NLSec ConstructionsMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!