Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
18/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

SuperEnduro: EK over vijf wedstrijden.

De FIM en ABC Promotions maakten de kalender van de SuperEnduro 2018 bekend.

Even bijpraten: SuperEnduro is wat je ook kan beleven in Deurne – Endurocross, maar in dit geval gaat het hele spektakel door in een hall. Het is vergelijkbaar met de klassieke SX, maar gelardeeerd met de veel moeilijkere hindernissen. Snelheid primeert, maar je moet een boel techniek in huis hebben. Voorlopig is er geen Belgische ronden. De kalender telt vijf wedstrijden.

9 December 2017 - Krakow - Tauron Arena – Polen.

06 January 2018 - Riesa - SachsenArena – Dutisland.

17 February 2018 - Malaga - Palacio Deportes Martin Carpena – Spanje.

03 March 2018 - Bilbao- Euskadi - Bizkaia Arena – Spanje.

31 March 2018 - Lidköping - Sparbanken Arena – Zweden.

Vorig jaar ging de titel naar de Amerikaan Colton Haaker, voor Alfredo Gomaz en de hard endurospecialist Jonny Walker.

Kennis maken met SuperEnduro: HIER KLIKKEN voor een dik half uur spektakel!

 


thor it
no img
18/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

EK SX in Gdansk op 18-11-2017.

Nog maar aan zijn tweede editie toe krijgt de Poolse SX in Gdansk meteen de status van Europees kampioenschap toebedeeld. Het hele gebeuren is ontstaan in de schaduw van een Freestyle MX event in de Ergo Arena in Gdanks, in het Noorden van Polen tegen de Oostzee.

Voorlopig telt dit EK slechts één wedstrijd, maar al het aan Przemyslaw Szymanski (promotor Sportainment) ligt wordt dat uitgebreid en is men op zoek achter enkele sterke partners.

De baan wordt gerealiseerd door onze Freddy Verherstraeten.

Er wordt gereden op de klassieke motoren: SX1, SX2, SX 125, SX85 met een demo voor de 65 cc.

Naast de SX is er een wedstrijd om de mooiste sprong en er komt een Freestyle MX demo.

Inschrijven voor deelneme: HIER

Reglement: HIER

Alle info: HIER

Vergeet ook niet de Arenacross op 3 en 4 maart in de Ethais Arena in Hasselt! En het eerst weekeinde van november kan je terecht in Zuidbroek voor de Dutch Supercross.

 


thor it
no img
18/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Ook RES Axel opent inschrijvingen voor de 2- en 3-uurscross van 5 november 2017

Op zondag 5 november 2017 organiseert RES Axel zijn jaarlijkse marathonwedstrijd. Voor de grote rijders is er de 3-uurs cross en voor de 65 en 85 cc ligt er 2 uur crossen op het bord.

Inschrijven kan vanaf nu en enkel digitaal.

U leest er onder Thor alles over.

 


thor it
no img
17/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Opmerkelijke move: Alessandro Lupino naar Gebben-van Venrooy Kawasaki

Het gerommel  in de formele fabrieksteams biedt kansen. Zo slaagde het Gebben-van Venrooy Kawasaki team er in om de Italiaan Alessandro Lupino in te lijven voor 2018. Met het aantrekken van Lupino - vorig jaar HRC Honda -  haalt het team een zeer ervaren rijder in huis en die in iedere wedstrijd mee kan knokken in de top vijftien van het wereldkampioenschap.

Dit jaar eindigde Lupino op een zestiende plaats in het wereldkampioenschap MXGP en wist drie keer in de top tien te finishen. Het hoogtepunt van het seizoen was de eerste manche in Rusland want hierin wist Lupino sterk zesde te worden.

Lupino en het Gebben van Venrooy Kawasaki team gaan ervoor om samen een stap voorwaarts te zetten zodat hij een vaste waarde in de top vijftien van het sterkste kampioenschap ter wereld wordt.

Naast Lupino zal ook de Fransman Maxime Desprey uit blijven komen voor het Gebben van Venrooy Kawasaki team.

Ruud van Venrooy: ‘’Het contracteren van Alessandro betekent voor ons een stap in de goede richting. Naast het feit dat het een goede rijder is, past hij qua persoonlijkheid ook goed in ons team. Ik ben zeer blij dat we voor volgend jaar zo’n sterke line up hebben en ik zie het allemaal met vertrouwen tegemoet.’’


thor it
no img
17/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Silver Action klaar voor 2018.

Voor kleine teams – en dat is echt relatief - is het misschien wat makkelijker om snel in te haken op wat komt. Zo staat het KTM Silver Action Team 2018 al definitief in de steigers. Zij zullen volgend jaar aanzetten met Gianluca Facchetti, Stephen Rubini en  Mahi Villanueva Sanchez.

Junior Wereldkampioen Gianluca Facchetti – man van de miraculeuze genezing, werd ook nog eens derde in het EMX125. Hij maakt de overstap naar de EMX250.

Stephen Rubini keert na een jaar onderbreking terug naar Silver Action. Hij reed vorig jaar MX2 voor Kawasaki. Wat hij ook volgend seizoen zal doen.  

Mahi Villanueva Sanchez is van Spaanse komaf, meer bepaald geboren op Gran Canaria. Maar hij woont in Verona Nuova. Vorig jaar was hij geblesseerd.

En de vierde man is een dame: onze Amandine Verstappen, de nummer zes uit het WMX.

De kans dat het team nog wordt uitgebreid is reëel.

 


thor it
no img
17/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Adam Sterry tekent bij F&H Racing Team!

Met trots kan het F&H Racing Team melden dat Adam Sterry een contract heeft getekend met het team. De Brit zal in 2018 en 2019 voor het Zuid-Hollandse team gaan uitkomen in het FIM Wereld Kampioenschap MX2 en de KNMV Dutch Masters of Motocross. Sterry maakte dit jaar deel uit van het fabieksteam van Kawasaki, hij liep echter een zware knieblessure op waardoor zijn seizoen vroegtijdig ten einde kwam. Hierdoor werkt hij momenteel heel hard aan zijn revalidatie. De 21-jarige crosser werd in 2015 derde in het Europees Kampioenschap 250cc en wist vorig jaar de Britse MX2-titel te winnen. Dit jaar gooide de knieblessure roet in het eten maar Sterry heeft mooie plannen voor het komende seizoen!

THOR!


thor it
no img
17/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Kalender: VLM verhuist naar Genk

Het zit er bijna op. In Holland is er nog een prestigieuze wedstrijd in Venlo, het EUROL Grand MX Weekend. In Vlaanderen sluiten MCLB en VLM hun seizoen af. VLM zou normaal rijden in Helchteren, maar omwille van een niet geoogst terrein, verhuist men naar de Horensbergdam in Genk. Een waardig alternatief.

Verdorie, we zullen ons toch niet gaan vervelen zeker?

THOR!

 


thor it
no img
17/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Moto-Master 4-uurscross Eersel: nu inschrijven!

Op zondag 29 oktober zal op circuit de Ketelberg in Eersel de 33e editie van de Moto-Master 4 uurs cross plaatsvinden.  De organisatie is in handen van MCC De Kempen Eersel.

Zoals elk jaar wordt er ook dit jaar gestart in teams van 4 personen in de volgende drie klassen: Inters - Nationalen en Hobby.

Inschrijven is nu mogelijk via onderstaande link. Hier is ook het reglement en alle info terug te vinden.

HIER KLIKKEN

We kunnen slechts 40 teams inschrijven. Wees er snel bij want Vol = Vol.

Om 12.00 uur wordt er gestart à la Le Mans!

Alle info via DEZE link.


thor it
no img
16/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Ravels: Jens Van Meer domineert, machtig veel zijspannen dagen op.

Als je beide reeksen wint, ben je de beste. Dat deed Jans Van meer in Ravels. Twee keer was hij sneller dan gastrijder Dennis Wagemans terwijl kampioen Kenny Janssens op lichter materiaal toch de derde plaats wist te behalen. Dat deed hij voor Kristof Scheynen die weer iets sneller bleek dat gastrijder twee, Roy Silliën. Zouden Denis en Roy wat komen proeven zijn?

Ravels was in elk geval de trefplaats voor de zijspannen. Met, zonder, gemengd, vergunning of niet, het kon allemaal. Met alleen de piloot op het span was Jimmy Vaes sneller dan Glenn Cools en Jeroen Visscher. Cools won wel zijn reeksje. Bij de mekaniekers wonnen Gorremans-Verlinden voor Goossens-Smeuninx

Dit laatste duo reed ook nog eens mee in de gemengde klasse en ze wonnen. en meneer en mevrouw Visscher. Dat deden ze voor Gielkens-Josy en Mogal-Van Schil.

Kenny Janssens maakte ook zijn debuut in de zijspanklasse aan de zijde van  Glenn Van der Schraelen. Dat betekende dat hij twee keer twee reeksen na mekaar moest afhaspelen. Geen dikke prijs dus, maar wel die van moed en volharding. Goeyvaerts-Van De Plas en de gebroeders Janssens deelden de reeksen, de eindzege was voor Goyvaerts. Van De Plas-Spannenburg werden derde.

Credits: SMX Pics.


thor it
no img
16/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Sinaai: Dubbellaar Robin Bakens

Robin Bakens won de MCLB-wedstrijd in Sinaai, en nog via twee reekszege’s ook. In de eerste manche trok hij er in de start al van onder uit. Jaimy Deleersnijder die tweede zat werd tot de orde geroepen door Dylan Verleysen terwijl de winnaar van vorige week Mattis Meersschout terug viel. Dult zou opschuiven naar drie voor Deleersnijder en Junior Decouter.

In de slotreeks probeerden Dult en Deleersnijder  het peloton te verrassen. Maar  ze moesten al snel buigen voor Bakens en  Verleysen. Dagzege natuurlik voor Bakens voor Verleysen. Deleersnijder werd derde in de eindstand met evenveel punten als Decouter.

Foto Verleysen: credits De Smet.


thor it
no img
16/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

CSS Berck: Nathan Watson wint, Axel Van De Sande tweede op Kawasaki

De eerste wedstrijd van de CSS is gewonnen door de Brit Nathan Watson. Vreemd, want tegelijkertijd werd in Weston (GB) ook een strandcross gereden.

Watson win de gouden finale met een voorsprong van 7 seconden op Axel Van De Sanden. Deze laatste debuteerde op de Kawasaki. Axel moest alles uit de kast halen, want Adrien Van Beveren werd derde op 2 seconden van onze landgenoot.

De Belgen deden het overigens prima, op Yentel Martens na, die net zoals die ander favorieten CamilleChapeliere en Milko Potisek uitviel. Steve Ramon werd vierde, Maxime Renaud (ex-Kemea) vijfde en Jeffrey Dewulf zesde. Nog verder vinden we Ricky Claus (12) kampioen Daymond Martens (14) en onze streekgenoot Raf Belmans op 22.

We overliepen ook nog eens de ander klassementen. Zo zien we dat bij de Beloften Junior Bal en Ugo Moors respectievelijk vierde en zesde werden. Bij de Juniores ging het zilver naar MC Mikkola-rijder Killigan Delroeux.

Straffe Belgen bij de Quads, gewonnen door Jeremie Warnia voor Florian Mangeot. Oliver Vandendijck werd vierde voor Auke Theuninck en Jan Vlaeymans. Toen de plaats voor Joeri De Cremers, een veertiende voor Tuur Van Hoof, die vlak voor Jasper Pareyn finishte. Kelly Verbraeken werd 37ste.

En vooraleer er boze reacties komen: neen, we hebben niet alle uitslagen uitgeplozen….

Credits: CFS, Elliot Spencer.


thor it
no img
16/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Weston Beach Race: Tweede zege voor Todd Kellet

Voor de tweede keer op rij is Todd Kellet winnaar geworden van de Weston Beach Race. Er gingen bijna 750 rijders van start voor de drie uurs-wedstrijd. Enduro man David Knight was de enige die nog in dezelfde ronde bleef, op meer dan 6 minuten van de winnaar. Martin Barr werd derde voor Extreme Enduro-specialist Jonny Walker.

De Nederlandse jeugdrijder Jens Walvoort won de 85 cc-race

 


thor it
no img
16/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Feestelijke opening nieuw clubgebouw MCC De Kempen

Zaterdag was het feest op de Ketelberg n Eersel. Onder een ruime belangstelling heeft MCC de Kempen hun nieuwe clubgebouw officieel in gebruik genomen. Die première viel samen met  het 40 jarig jubileum van het circuit. Voorzitter Andy Vlemmix mocht samen met Tony en Louis Janssen, leden vanaf het 1ste uur, de eerste steenlegging onthullen.

Ook werd deze middag door de kinderen en familieleden het Ties van Kasterenplein onthuld. Ties was terreinbeheerder in hart en nieren waar helaas dit jaar te vroeg afscheid van moest genomen worden.  Ties stond dag en nacht voor de club klaar, men kon altijd een beroep op hem doen. Als waardering hiervoor werd het plein voor het clubgebouw naar hem vernoemd.

Door het heerlijke weer zorgden de leuke ludieke activiteit en aansluitend de gezellige feestavond een geslaagde jubileumdag.

 


thor it
no img
16/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

JMS crosste in Ravels, onder het scherpe oog van Kabouter Trek

Het blijft mooi weer, en daar maken ook Kabouters gebruik van. Vlak bij zijn natuurlijke biotoop, de Staatsbossen, zag hij het jonge grut van JMS aan het werk. Omdat die klein zijn, pasten die perfect in zijn lens.

Het resultaat ziet u HIER.

En onze Kabouter liet nog een boodschap achter: “Het was mijn laatste wedstrijddag in de JMS/VLM rangen van dit jaar. Tijdens de komende wintermaanden, of zal het altijd zo warm blijven, blik ik nog wel eens een aantal keren terug naar 2017. Of misschien nog wel wat verder. Wat 2018 brengt zullen we in februari wel zien. De VLM kalender ziet er in ieder geval goed uit.”

“Met de groeten van Kabouter Trek”

 


thor it
no img
16/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB blikt vooruit en terug op een topjaar.

Nota bene zelfs op vrijdag 13 oktober 2017 konden de voorzitters van VJMO-MCLB met hun organisatoren op 58 minuten de kalender 2018 van tafel laten rollen. Dankzij de constructieve vergadering tussen de verschillende partijen was er snel een consensus waar we met z’n allen terecht fier mogen op zijn. In naam van de federaties dus een welgemeend dank-u-wel aan alle organisatoren … een blijk dat het goed vertoeven is binnen onze grote motorcrossfamilie.

Meer nieuws én de kalender onder Thor.


thor it
no img
15/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Marvin Musquin: de man van 1.000.000$!

Hoe gaan we dit kaderen? Jason Anderson lacht groen, omdat hij drie keer tweede werd in de Monster Energy Cup in Las Vegas. Een schitterend resultaat, maar hij blijft met bijna lege handen. Daar moest hij niet voor gokken. Ook bij Monster Energy zal de lach eerder pijnlijk – mogelijk een grimas – zijn. Want ze gaan betalen. Voor het eerst in de geschiedenis van de Monster Energy Cup gaat Marvin Musquin met de jackpot van één miljoen dollar lopen. Er zijn er dan toch die hun boterham met crossen kunnen verdienen!

RECHTZETTING: trouwe en kritische lezers van MXWORLD.BE wijzen ons er op dat ons geheuegen te kort schoot. Ryan Villlopoto kon in 2011 blijkbaar ook al de volle pot cashen. Goed werk mannen!

Thor!

 


thor it
no img
13/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Valentin Guillod bevestigd voor Standing Construct KTM

Dat Tim Mathys terug in de MXGP-arena komt is oud nieuws. Dat hij zat te popelen om zijn pupillen bekend te maken is ook al waar.  Al zit er ergens een minuscuul kinkje in een kabel. Jammer, maar we blijven onze filosofie trouw en een woord is een woord. Dat belet niet dat ondertussen formeel bekend wordt gemaakt dat Valentin Guillod volgend jaar op de Standing Construct KTM zal rijden.

Tussendoor werd zaterdag een welbepaald rijder gespot op een vreemd gekleurde motor, op de Molenbergen in Wuustwezel. Leg de link!

Thor!

 


thor it
no img
13/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Jens Van Meer naar BeTeMo

De eerste transfers beginnen in de goede plooi te vallen. Zo vernamen we dat Jens Van Meer volgend seizoen de kleuren van BeTeMo gaat verdedigen.BeTeMo zal wellicht weer in zee gaanmet KTM RacingCenter.

Van Meer: “Mijn team van dit jaar, CKP Racing stop er mee. Ik werd gecontacteerd door BeTeMo en eigenlijk was de zaak in no time rond. Ik kan nu weer op de KTM gaan rijden.”

“Ik zou wel graag de Polle en Davy van het CKP Racing bedanken voor de steun van afgelopen jaren. En uiteraard ook BeTeMo voor het vertrouwen dat ze in me stellen.”

Jens Van Meer, woonachtig in Beerse, werd tweede in het VLM-kampioenschap achter Kenny Janssens.

 

 


thor it
no img
11/10/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

3-Uurse in Genk nu ook voor Quads, Ladys en Juniors op 28-29 oktober 2017

De 3-uurse op de Horensbergdam in Genk wordt al enkele jaren georganiseert voor (grote) motoren en quads waar voornamelijk volwassen mannen aan deelnamen. AMC Genk wil nu ook de mogelijkheid geven aan juniors (85cc) en vrouwen, zij rijden op dezelfde dag in de voormiddag een twee-uurs wedstrijd. Op zaterdag 28 oktober wordt er een quaddag georganiseert waar ook de vierwielers hun drie-uurse kunnen rijden. Op zondag 29 oktober 2017 is het aan de Juniors, Ladys en de MX Motoren-klasse.
Inschrijven doe je via deze linken: Klik hier voor de quaddag    Klik hier voor de juniors, ladys of MX Motoren

 


thor it
no img
11/10/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

KTM Powerwear 2018 online bij www.KTM-shop.nl

Hopelijk kijkt iedere KTM liefhebber er elk jaar weer naar uit .......
de nieuwste KTM PowerWear collectie die gelanceerd wordt !
Dit jaar zijn er uiteraard weer diverse gloednieuwe producten aan de collectie toegevoegd, maar ook een aantal bestaande artikelen in een nieuw " jasje " gestoken.
Zo zijn er weer gave KTM items voor uw pasgeboren zoon of dochter , een geheel nieuwe "sport" lijn voor mannen en vrouwen én super veel wannahaves bij gekomen.
Wacht gewoon niet langer en bekijk de nieuwste KTM PowerWear 2018 collectie online ! www.KTM-shop.nl
Voor meer informatie of vragen raden wij u aan om eerst onze 'Veel gestelde vragen' pagina te bekijken en mocht uw vraag er niet tussen staan dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. Onze klantenservice is 6 dagen per week beschikbaar.


thor it
no img
11/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Zijspannen: Sanders-Haller in 2018

Davy Sanders maakte bekend dat hij het seizoen 2018 zal rijden met Andres Haller.

De 21-jarige Duitser werd aan de zijde van Andreras Clohse Dutis kampioen 2017.


thor it
no img
11/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De kijk van Nancy op de Toekomstbeker

We struinden wat rond op de sociale media. Onze aandacht werd getrokken door onder meer de fotoreeks van Nancy Van De Kerkhof. Ze besteede de lenstijd in Baisieuw kwasi volledig aan de Toekomstbeker en de Belgen daarin.

Haar visie op deze schitterende omloop en de Belgische belfotevolle rijders vindt je HIER.

En die van de 85 cc  

HIER

 

Dank U Nancy


thor it
no img
11/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Hunter Lawrence en Bas Vaessen onder dak bij Team Livia Lancelot

Aan de ene kant blijft het stil, aan de ander kant is men open. Zo maakte Livia Lancelot bekend dat ze aan haar reconversie bezig is. Ze richt nu enkele maanden haar pijlen op de CSS, de Franse zandcompetitie met onder meer Axel Van De Sande onder haar hoede.

Maar het grote nieuws is het MX2-team dat ze gaat runnen.

Thor!

 


thor it
no img
10/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB: Dietger Damiaens en alle kampioenen

Vòòr de laatste manche in Baisieux bedroeg het verschil tussen Dietger Damiaens en Erik Willems nog 8 punten. Deze keer was de DAM Racing KTM rijder wél goed weg, hij hing lang derde en kwam uiteindelijk als zesde over de meet. Nét voor zijn grote rivaal Erik Willems, maar vooral ruim voldoende voor zijn eerste Belgische Inters MX1 titel!

Raadpleeg via DEZE link alle de klassementen van het BK Motorcross 2017.

Damiaens, credtis Foto Gette.


thor it
no img
10/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De VLM Teamtrophy in beeld.

Patrick Luyten schuwde wind nog regen en trok naar VLM voor de TeamTrophy. Vanuit uw knusse zetel toch eens even herbekijken hoe het opde Kolis allemaal afliep.

Thx Patrick.

HIER de link.

Credits: Dave Thielemans.


thor it
Sec ConstructionsMx477R2R StoreWMX-ShopKTM Shop NLDSM

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!