Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
24/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB Orp-le-Grand: Wie anders dan Delince?

Bertje had ons verrast, zijn verslag stond er ietsje sneller op dan het onze. Voor de volledigheid mag je ook het onderstaande mee door nemen. We gaan dieper in op de MX2 en de zijspannen.

We spraken maandag een tevreden voorzitter van Orp-le-Grand. Die had met pijn in het hart zijn BK-wedstrijd moeten opgeven, als gevolg van de GP in Mantova. Maar de club bleek uiterst tevreden over de belangstelling voor de ‘nationale’ vervangwedstrijd met BK voor Zijspannen.

Meer onder Thor


thor it
no img
24/08/2015 | posted by Bertje | reactie(s)

Jeremy Delince wint met dubbele reekszege in Orp-le-Grand

Dit jaar was het iets anders dan andere jaren in Orp-le-Grand. Door de GP in Mantova waren de GP-piloten niet aanwezig in Orp-le-grand. Wel andere namen waren aanwezig zoals Jérémy Delince, Steve Ramon, Kevin Fors, Daymond Martens, ... 

De foto's kan je hier bekijken

Thor it voor het verslag!


thor it
no img
24/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

GP van Nederland: Hoe ziet het circuit er uit?

Velen stellen zich vragen over het circuit dat in Assen zal worden voorgelegd aan de GP-rijders.

Wel, TV Drenthe laat u vanaf zondagavond tot donderdagavond mee kijken over de aanleg ervan.

Nog nooit vertoond: http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/98763/Live-TT-Circuit-verandert-in-een-motorcrossbaan

PS: U kan tickets bestellen via MXWORLD.BE


thor it
no img
24/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Mantua Aftertalk Deel Twee

Kwestie van het leesbaar te houden maken we van de aftertalk enkele afleveringen extra. Hier onder Thor alvast deel twee.


thor it
no img
24/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Mantua Aftertalk Deel Een

Niks nieuws onder de zon. De besten hebben gewonnen in Mantova. Anstie en Febvre, niemand die wat aan te merken heeft. Onder Thor deel  een met reacties uit alle kampen.


thor it
no img
23/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Romain Febvre (1) en Jeremy van Horebeek (2) zorgen voor Yamaha-feestje in Mantova!!

Romain Febvre, de syphatieke Yamaha-Rinaldi-rijder pakte vandaag in Mantova zijn zesde Grand Prix-zege van het seizoen. Jeremy van Horebeek maakte het Yamaha-feestje compleet in de MXGP-klasse, The Jerre werd mooi tweede in de eindstand terwijl Evgeny Bobryshev de derde podiumplaats pakte. Gautier Paulin, tweede in de wk-tussenstand kwam bij de start van de tweede reeks ten val, kon nog terugkomen tot de zesde plaats maar samen met de vierde plaats ziet hij zijn achterstand nu oplopen tot 101 punten. Dat wil zeggen dat als Romain Febvre het volgende week in Assen minstens evengoed doet als Paulin hij zijn eerste wereldtitel pakt in de MXGP. Mike Vanderstraeten pakte vijf WK-punten, goed voor de 19de plaats in de daguitslag.

Thor it voor de uitslag en wk-tussenstand


thor it
no img
23/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Max Anstie pakt wint opnieuw met een dubbele reekszege in Mantova (GP MX2)

Met een dubbele reekszege won de Britse Dixon Kawasaki-rijder ook de Grand Prix van Lombardije (Italie) in Mantova. WK-leider Pauls Jonass werd derde maar tweede in de WK-stand, Tim Gajser behaalde evenveel punten en werd tweede dus blijft het verschil tussen de twee slechts vier punten. Derde in de WK-stand, Valentin Guillod deed een slechte zaak, hij werd vijfde met maar slechts 25 punten en ziet Max Anstie voorbijkomen in de WK-stand, Anstie heeft 38 punten achterstand, Guillod al 42, ze lijken beiden uitgeteld voor de wereldtitel al moet gezegd worden dat er met drie GP's te gaan nog veel kan gebeuren. Brent Vandoninck werd onze beste MX2-piloot op de zesde plaats, KEMEA-teammaat Damon Graulus werd met een knappe eerste reeks (vijfde) mooi negende in de eindstand terwijl we van Jens Getteman zeker de vijfde plaats in de tweede reeks moeten onthouden, Julien Lieber werd twaalfde....

Thor it voor de uitslag en volledige wk-tussenstand


thor it
no img
23/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Dirtweek bij 24MX.be

24MX.be, de grootste Mx-webshop van Europa heeft weer enkele mooie aanbiedingen.
De mooie Acerbis-helmen zijn afgeprijsd van 229 Eu naar slechts 99 Eu, alleen deze maand nog. Alpinestars Fluid kniebeschermers kosten normaal 406.98 Eu en zijn nu verlaagd in prijs naar 279 Eu. Alias Clutch Handschoenen kosten geen 29.99 Eu maar je kan ze nu kopen voor slechts 17.90 Eu. Een volledige stickerset van 24MX, nummerborden inclusief voor slechts 99 Eu, goedkoper vind je het waarschijnlijk niet....

Kijk snel en klik op deze link en ontdek nog veel meer koopjes in de Dirtweek van 24MX


 


thor it
no img
23/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA Outdoor 450: Vijfde zege op rij voor Ryan Dungey

De titel lag al vast in de ‘big bore’ class. Bleef enkel nog de slotwedstrijd in Indiana als mooi kijkstuk. Dungey zette zijn heerschappij nog eens extra in de verf.

Thor

Credits: promotorcross


thor it
no img
23/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA Outdoor: 250-titel voor Jeremy Martin

KTM heeft geen dubbelslag kunnen vieren in het outdoor kampioenschap. De titel in de 250 cc-klasse werd verlengd door Jeremy Martin (Yamalube). De laatste veldslag werd geleverd op het Ironman circuit in Crawfordsville, Indiana.

Thor!

Credits: promotorcross.com


thor it
no img
23/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Mantova vanaf 19.00 uur op Motors TV

De GP van Lombardije wordt vanavond uitgezonden op Motors TV. Vanaf 19.00 uur kan u in uitgesteld relais alle vier de reeksen (MX2 enMXGP) ononderbroken bekijken. (Live) commentatoren: Léon en Joël.


thor it
no img
22/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Kevin Strijbos opnieuw out met duimblessure

De 29-jarige Kevin Strijbos blesseerde tijdens de kwalificatie voor de Grote prijs van Lombardije vandaag opnieuw zijn duim en zal waarschijnlijk de rest van het seizoen niet meer in actie komen. Het voorval gebeurde op het snellere gedeelte van het circuit bij een slechte landing op een triple-jump. De Rockstar Energy Suzuki-rijder zal maandag onder het mes gaan. Hopelijk brengt 2016 meer geluk voor hem....


thor it
no img
22/08/2015 | posted by DSM | reactie(s)

Promotie Dunlop Banden bij DSM MX Shop in Alken

Dunlop Geomax MX-31 banden (120/80-19) zijn nu in promotie bij DSM Mx Shop in Alken (Soft-Mid-rear 63m tt).
Normale verkoopprijs van deze banden is 81.95 Eu
Nu tot einde voorraad: 60 Eu met gratis binnenband.
Kom snel langs: Heiligenbornstraat 50, 3570 Alken
www.dsmmxshopbe.be

thor it
no img
22/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Max Anstie pakt opnieuw de pole in MX2 (Mantova)

Ook in Mantova was Max Anstie (Kawasaki) de beste in de kwalificatie op zaterdag. De Brit uit het team van Steve Dixon kon nipt Valentin Guillod achter zich houden, Jeremy Seewer (Suzuki) werd derde voor Jonass en Kullas. Damon Graulus starte met een wildcard en werd knap zesde en meteen onze beste landgenoot. Jens Getteman eindigde als 11de en dat was net voor tweede in de wk-stand Tim Gajser die enkele keren in het zand beet. Julien Lieber werd 19de...

Thor it voor de kwalificatie-uitslag van MX2


thor it
no img
22/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

VLM Kampenhout op 23 augustus 2015

Dit weekend is de VLM-federatie te gast op het gekende circuit aan de Grootveldstraat in Kampenhout. Gastheren van de cross zijn Kenny Janssens en Joeri de Cremer.
Iedereen welkom!!


thor it
no img
22/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

En daar is Max Nagl weer!! (MXGP Mantova)

De Duitser Max Nagl moest noodgedwongen, door een enkelblessure vier Grand Prix' aan de kant toekijken maar de Husqvarna-rijder keerde in Mantova terug en hoe. Hij won vandaag de kwalificatie voor Gautier Paulin en wk-leider Romain Febvre. Onze landgenoten Kevin Strijbos en Jeremy van Horebeek hebben morgen werk want zij zullen van start gaan van respectievelijk een veertiende en vijftiende startplaats. Enige troost voor onze landgenoten, ze eindigden nog net voor Lommel-winnaar Shaun Simspon die zestiende werd vandaag, Mike Vanderstraeten werd tweeëntwintigste.

Thor it voor de uitslag van de kwalificatiereeks


thor it
no img
21/08/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Mantova op vrijdag

Mantova vervangt dit weekend de GP van Brazilië, en dat vinden we wel fijn. Mantova is misschien niet de spectaculairste track die we kennen, althans tijdens de Star crossen die telkens doorgaan voor dat de GP’s beginnen, maar ze hebben er wel iets moois en spectaculairs van gemaakt. Hopelijk niet TE spectaculair want er zijn al genoeg piloten in de lappenmand beland dit jaar... Het weekend zelf zal vrij rustig zijn door er enkel de MX2 en MXGP zal rijden dus voldoende tijd is om het parcour te preparen tussen de reeksen in. Wie Mantova zegt denkt ook onmiddellijk aan het mooie uitzicht vanop de oever naar het stadje. Wie er nog nooit geweest is kunnen we het echt wel aanraden! Klik hier voor enkele foto’s

thor it
no img
20/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Testdag Yamaha Breugelhut: nu zaterdag 22 augustus!

Net telefoontje gehad van Jef van MC Lille. Om nog eens te herhalen dat het circuit Breugelheide op zaterdag 22 augustus is voorbehouden aan Yamaha. Hier kan men alle Yamaha’s model 2016 deftig aan de tand voelen, tenminste als je je vooraf inschrijft bij de Yamaha dealers.

Hij verzocht ons mee te delen dat het hier een exclusief Yamaha gebeuren betreft. Er kan die dag niet vrij getraind worden.

Attention:it is not possible to practice on the Breugelheide on August 22.The track is hired by Yamaha for their annual test day. Testing a Yamaha is possible. You have to contact a Belgian Yamaha dealer in advance.

Attention: il est impossible de rouler libre au circuit Breugelheide, le samedi, 22 aout. Le circuit sera occupé par Yamaha, qui organise un jour de test avec des modelles 2016. Participer est possible. Il fout s'inscrire par votre dealer Yamaha Belge.


thor it
no img
20/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Una linea retta a Mantova: kort nieuws over de komende GP

Het is zondag  motorcross in Mantova. Voor het WK nog wel. U kent het verhaal: Brazilië , dan toch weer niet om uiteindelijk Mantova te worden. Wat valt er er te beleven?

Zie Thor.


thor it
no img
20/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

BK Zijspannen Orp-le-Grand

We schreven eerder dat Orp-le-Grand uit de boot viel voor het BK Inters. Natuurlijk strijden alle andere klassen wel voor de titel. Voor de zijspannen is het menens. Onder Thor de deelnemers en de tussenstand.

Thor!


thor it
no img
18/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Dubbelweekeinde in Orp-le-Grand met Ramon en Delince, zijspannen, oldtimers en PCNA

Normaal gesproken kregen we op 16 augustus de voorlaatste proef van het BK voorgeschoteld. De onzekerheid van de WK-kalender, het heen-en-weer geschuif met data noopte AMC Orp om uit te wijken naar 23 augustus. Waarop even later bekend raakte dat er een bijkomende GP zou gereden worden in Lombardije. Daarom maken ze in Orp van de nood een deugd.

Meer onder Thor!


thor it
no img
20/08/2015 | posted by Mxworld | reactie(s)

Het verhaal achter het logo

Reportage: voorstelling helmdesigner F2
Men zegt wel eens dat de helm het gezicht van een piloot is. Met een coole helm is het uiteraard makkelijker om een rijder te herkennen. Dat geldt zeker in de motorcross. Wij gingen op zoek naar het verhaal achter het typische F2 logootje dat je wel eens op het vizier van helmen ziet opdoeken. F2 is de roepnaam van helmdesigner Fred Faivre die ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van de opvallende KYT helmen die 24MX Honda rijders Christophe Charlier en Filip Bengtsson dragen.

Thor it voor het verhaal


thor it
no img
19/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Bakens houdt de CreyMert Racing eer hoog in Balen

De Internationale motorcross 15e augustus op de Keiheuvel is een niet te missen spektakel. Ook dit jaar stond er de wereld- en de Belgische top aan de start. In de MX2 klasse zagen we Robin Bakens aan treden op zijn CreyMert Racing Honda. In de tijdstraining ging het al meteen goed, een 9e tijd werd opgetekend. 

Credits: Vepix


thor it
no img
18/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Dewulf twee keer op het podium.

De wedstrijd op 'De Keiheuvel' in Mol-Balen maakt al een tijdje geen deel meer uit van het Belgische Kampioenschap. Toch is deze wedstrijd een begrip op de FMB-BMB kalender, een echte klassieker met een grote history. Voor Jeffrey Dewulf verliep het evenement van KMC Mol goed, hij reed zich twee keer op het podium tussen diverse MXGP-rijders! Helaas kwam de SDS Racing-rijder de tweede manche niet aan de finish waardoor hij in het dagklassement genoegen moest nemen met de zevende plaats. De dagzege ging naar Kevin Strijbos, hij wist te winnen voor Shaun Simpson en Filip Bengtsson.

Thor it voor meer over de Jax-store-rijder
 
 


thor it
no img
18/08/2015 | posted by Ktm-shop | reactie(s)

KTM FACTORY GRAPHICS KIT 2016 bij KTM-shop.nl !

De nieuwste KTM Factory Graphic Kit 2016 NU beschikbaar !
Het duurde even voordat deze mooie kit beschikbaar zou zijn, maar wij hebben de kit natuurlijk al op voorraad !

Thor it voor meer info


thor it
DSMR2R StoreWMX-ShopKTM Shop NLSec ConstructionsMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!