Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
17/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

BeTeMo: Als het moet leggen we Lommel droog volgende week!

Motorcross blijft afhankelijk van het weer, zeker in het voorjaar. Omwille van een verzopen rennerskwartier moet de VLM openingscross van Houthalen annuleren. Jammer voor de organisator, maar hoe moet het nu verder?

Als het aan BeTeMo ligt zijn er voor volgende week in Lommel geen problemen. En die komen er ook niet, want desnoods zetten ze de grote middelen in.

Benieuwd? Wij verdorie ook. Maar U leest het onder Thor!


thor it
no img
17/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

BK Motorcross: Herlings en De Dycker komen naar Moerbeke Waas

De openingswedstrijd van het Belgisch kampioenschap motorcross wordt verreden op zondag 20 maart 2016 in Moerbeke-Waas. Organisator is MC Scheldeland. Octaaf Goeman deelt mee dat de club een overeenkomst heeft met enkel toprijders.

Het staat nu al vast dat Jeffrey Herlings (Red Bull KTM) en Ken De Dycker (24MX Lucas Oil Honda) van de partij zullen zijn.

Wellicht volgen nog enige mooie namen.


thor it
no img
17/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

24MX Honda wordt 24MX Lucas Oil Honda

Met de komst van 24MX en de steun van Honda  kreeg het team van Ken De Dycker en Matiss Karro een solide basis. Zopas werd bekend gemaakt dat Lucas Oil Products, één van de meest vooraanstaande olie-en additievenmerken ter wereld, in zee gaatmet het FIM MXGP WK-team 24MX Honda. Het team van Ken De Dycker en Matiss Karro wordt voortaan dan ook ‘24MX Lucas Oil Honda’ genoemd. 

Thori


thor it
no img
16/02/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

VLM Motorcross in Helchteren afgelast

De VLM-wedstrijd in Helchteren op 20-21 februari 2016 is afgelast. MC De Vrijheid heeft er alles aan gedaan om de cross door te laten gaan. "Het circuit ligt goed maar grote delen van het rennerspark liggen er té zompig bij wat veel problemen zouden meebrengen voor een goede organisatie." De VLM seizoensopener wordt nu een week later gereden, in Lommel op 27 en 28 februari 2016 waar BETEMO zal instaan voor de organisatie.


thor it
no img
16/02/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Valence

Voorbije weekend was het de voorjaars klassieker der klassiekers te Valence, Frankrijk. Na een winterstop stonden we helemaal klaar om de wedstrijd in beeld te brengen en zagen we mooie spannende wedstrijden zowel bij de MX2, MX1 als de Superfinale. Op zaterdag zagen we overal blije gezichten van zowel piloten als teammanagers in hun nieuwste kleuren en outfits. Aan de start frisse piloten die klaar zijn om binnen enkele weken van start te gaan in Qatar. Wie doet Herlings wat dit seizoen? Ok die vraag stellen we al enkele jaren maar hoe hij dit jaar van start gaat is adembenemend! Vooral in de super finale ging hij tekeer alsof die wedstrijd zijn wereldtitel bepaalde, hij kwam iedereen 1 voor 1 oprapen en plaatste een block pass op Townley waar Ben zijn knie bij bezeerde en heel wat om te doen is... Ook Simpson passeerde hij op dezelfde plaats maar Shaun liet Jeffrey begaan. Tijdens die finale werd de enorm sterk rijdende Desalle van zijn motor gekatapulteerd tijdens een inhaalpoging op Simpson, hij bezeerde zich aan arm, elle boog en het gans Kawasaki Team stond met de handen in de haren en vol paniek. Na dit weekend en enkele vorige zitten we toch al met heel wat rijders in ziekenboeg maar het belooft toch best weer een spannend jaartje te worden! Klik hier voor de foto's die we maakten van de allerlaatse MX in Valence. Helaas stopt de organisatie er mee door enkele financiele dompers van de voorbije jaren door het slechte weer...
 

thor it
no img
16/02/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

(Classic) Motocross in Spanje bij Ronny Renders

Op 27 en 28 februari organiseert Ronny Renders een Classic Motocross maar ook de recentere motoren hebben mogelijkheid tot deelnemen. De wedstrijden zullen doorgaan op het circuit van Ronny in Santa Coloma de Farners in Catalonie.


Thor it voor meer info


thor it
no img
16/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Kawasaki: Clement Desalle op de operatietafel, mogelijk geen Kawasaki MXGP deelname in Qatar.

Wie nu nog niet de beelden van de crash van Clément Desalle heeft gezien, leeft op een andere planeet. Op FB  en in de andere media circuleren de beelden, en dus ook op MXWORLD. Maar hoe moet het nu verder?

Thor!


thor it
no img
16/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

KEMEA Yamaha Report: Guillod in Ottobiano, Paturel en Renaux in Valence

Na Hawkstone Park vorige week voor Benoit Paturel en Lamezia voor Valentin Guillod kwamen de KEMEA rijders ook dit weekend in actie. Valentin stond aan de start van de laatste proef van het Italiaans kampioenschap in Ottobiano, Maxime Renaux en Benoit kwamen in actie op de traditionele voorjaarswedstrijd in Valence. Brent Van Doninck moest nog een weekendje vrijaf nemen alvorens er volgende week opnieuw in te vliegen.

Thor

Credits: Ray Archer


thor it
no img
16/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MC Mikkola: Jubileumjaar met ambitie

In de bomvolle zaal van de Ferme de Reposoir in Kain werden de nieuwe rijders van het team van MC Mikkola voorgesteld. Net zoals vorige jaren blijven de rijders actief bij de BMB en VMCF federatie en staat het team opnieuw in voor maar liefst drie organisaties.

Meer onder Thor!

Credits: D. Schmidt


thor it
no img
16/02/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Emilio Vannieuwenhuyze 7de bij 85cc Valence

Bij de 85cc te Valence deed er ook een landgenoot mee, Emilio Vannieuwenhuyze. Op zondag ochtend was er eerst de vrije training waar hij de 11ste tijd zette. Dan volgde er een tijdtraining die de start positie bepaald, Emilio stuurde z'n KTM naar de 9de plaats.

Thor it voor een kort verslag van Emilio zijn wedstrijd

thor it
no img
16/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Clement Desalle: la chute de Valence

Wanneer wordt een WK gewonnen of verloren? We durven het niet meer te stellen. Feit is dat  we na de val van Clement een potentiële Belgische wereldkampioen minstens twee GP's moet missen. We kregen ondertussen via allerlei kanalen opmerkingen over de val van Clement. Wij blijven neutraal, maar U mag rustig uw mening ventileren.

Bekijk eerst enkele keren de volgende video:

https://www.facebook.com/1552722464943994/videos/1703550293194543

En oordel dan.


thor it
no img
16/02/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Yente Dourte maakt CreyMert Racing compleet.

De Line-Up van het Belgische CreyMert Racing voor 2016 is compleet. Met het aantrekken van Yente Dourte heeft het team hun kwartet voor het komende seizoen op orde. De Belg heeft zijn gehele carriere veel in Noord-Frankrijk en bij de MCLB gereden. Na diverse jeugd titels in de 65cc en 85cc was hij in 2016 dichtbij de MX2-titel. Een sleutelbeenbreuk gooide echter roet in het eten. Dit jaar zal Dourte gaan uitkomen in het Europees Kampioenschap MX2 en het Belgische Kampioenschap

thor it
no img
16/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MXWORLD schenkt aandacht aan clubs en teams.

Bij MXWORLD.BE willen we actueel, correct, maar ook breed werken. Niet alleen over de ‘grote’ sport, maar met aandacht voor het kleinere, locale. Hoe vaak wordt er niet geklaagd over een gebrek aan publiciteit of erkenning. Het aanbod in de kranten is minimaal. Gelukkig is er het internet. MXWORLD biedt u de gelegenheid om uw club of team, of zelfs een individu voor te stellen.

U moet niet over een journalistieke knobbel beschikken. Stuur ons uw info, met een of meerdere foto’s er bij, en wij zorgen er voor dat er een mooie publicatie komt die letterlijk door duizenden motorsportliefhebbers wordt gelezen.

Neem vrijblijvend contact via de contact button bovenaan rechts of stuur een mailtje naar leon.van.gestel@telenet.be


thor it
no img
16/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

De Yamaha story van de week: Een titel voor Jeremy Van Horebeek

Jeremy Van Horebeek heeft zijn voorseizoen afgesloten met een dubbel podium in Ottobiano. Hij veroverde de Internationale Italiaanse titel in de MX1- klasse en stond naast Evgheny Bobryshev op het zilveren podium van de Elite titelstrijd.

Thor!


thor it
no img
16/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

KTM Silver Action race report: eerste titel voor Stephen Rubini

De Franse rijder Stephen Rubini brengt een eerste titel binnen voor KTM Silver Action. Hij werd de Internationale kampioen van Italië in de 125 cc klasse. Hij was een stuk beter dan de Deen Mikkel Haarup.

Meer over Rubini, Genot en Getteman? Thor!


thor it
no img
16/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Honda Red Moto: Een wedstrijd om snel te vergeten

Voor Honda Red Moto, het team van Alessandro Lupino en Kei Yamamoto was Ottobiano een race om gewoon heel snel te vergeten. Beide renners kenden enkel tegenslag.

Thor!


thor it
no img
16/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Update Zijspan en Quadcross Eersel

Vandaag heeft Eersel een update van de deelnemerslijsten bekend gemaakt. Men lijkt een kleine week voor de seizoensopener uit de winterslaap te ontwaken.

Zo kunnen ze ook op de broers Jan en Jeroen Visscher als toppers rekenen. Meervoudig kampioen Jarno Van de Boomen zal met Aviar Van de Wiel deelnemen.

Bij de Quads is het uitkijken naar Mike van Grinsven die als extra concurrent de Belg Joeri De Cremer erbij krijgt in deze klasse.

Inmiddels zitten we aan een totaal van 24 Quads en 51 zijspannen in diverse klasse.

Aanmelden kan nog steeds via http://www.mccdekempen.nl/wedstrijden/zijspan-seizoensopener/inschrijven-zijspan-seizoensopener

Deelnemerslijsten kan je bekijken via http://www.smxpics.be/V2/zijspan-seizoensopener-eersel-op-circuit-ketelberg-2016/

 


thor it
no img
16/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Rapport DP 19: Alvin Ostlund mag door naar WK MX2

Goede resultaten in het algemeen voor het DP19 Racing, het Itliaanse satelliet team vanDavid Philippaerts. Roan Van De Moosdijk finishte in Ottobiano als derde, zowel in de 125 cc-reeks als op het eindpodium. Alvin Östlund werd derde in de MX2-klasse en Morgan Lesiardo sloot zijn eerste Internationale Italiaanse kampioenschap af als zevende.

Thor


thor it
no img
15/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

De motorcross kalender voor het komende weekeinde

Nog een week van relatieve rust. In Nederland wordt gecrosst in clubverband in Nunspeet en Heerde. In Eersel is er op zondag een zijspan- en quad treffen. JMS/VLM snijden hun seizoen aan in Helchteren, en niet in Linde-Peer zoals op vroegere kalenders vermeld.

Internationaal is er een laatste test voor de start van het WK in Lacapelle-Marival

ZATERDAG 20 FEBRUARI 2013

KNMV

NUNSPEET - clubwedstrijd

 

HEERDE - clubwedstrijd

JMS

HELCHTEREN – start van het JMS-seizoen

 

ZONDAG 21 FEBRUARI 2016

FIM

LACAPELLE-MARIVAL – Internationale cross

http://mxworld.be/artikel/8608/Lacapelle-Marival-op-21-februari-2016:-waren-we-even-vergeten

KNMV

EERSEL – Openingswedstrijd voor Zijspannen en Quads, meer info op

http://mxworld.be/artikel/8629/Fotos-en-timing-Zijspan-Openingswedstrijd-Eersel-21-februari.

VLM

HELCHTEREN – Openingswedstrijd van VLM. Alle klassen komen aan de start.

 


thor it
no img
15/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Nick Triest moet opnieuw onder het mes.

Het seizoen oogde veelbelovend voor Nick Triest. Samen met Kevin Wouts zette hij afgelopen winter het Rent MX Team op poten en ze betrokken er ook de jonge Mathias Van Roy bij. Maar Nick zit momenteel toch in een dip: zijn armen waaraan hij vorig jaar wed geopereerd spelen zodanig op dat rijden praktisch onmogelijk wordt. Een nieuwe operatie dringt zich op.

Thor!


thor it
no img
15/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Desalle wellicht out voor Qatar en Thailand

Wie er dit jaar wereldkampioen motorcross gaat worden? Daar durf ik op dit ogenblik niks, maar dan ook niks over zeggen. In elk geval lijkt het er nu al op dat we naar een jaar vol blessures gaan. We weten nu al dat Antonio Caïroli zonder  een wedstrijd voorbereiding moet starten in Qatar. Dat Jordi Tixier er niet bij zal zijn wegens revaliderend. Dat Romain Febvre  gisteren niet reed, nadat hij vorige week een vleeswonde op liep. En het  staat zo goed als vast dat Clement Desalle eveneens forfait moet geven voor de eerste GP’s.

Thor


thor it
no img
15/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Rockstar Husqvarna Factory Racing MX2: Anstie op het podium in Valence

Ook aanwezig in Valence: Max Anstie, Thomas Covington en Conrad Mewse. Anstie zit behoorlijk op schema. Hij bikkelde zich van de achtste  naar de derde plaats in de eerste manche. In de slotreeks sloot hij af achter Herlings en een vergissing in de start van de superfinale hypothekeerde daarin Anstie’s kansen.

Thor!


thor it
no img
15/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

24 MX Lucas Oil Valence: Degelijk debuut voor Karro en De Dycker

24MX Lucas Oil Honda heeft in het Franse Valence zijn debuutrace van het nieuwe seizoen afgewerkt. Matiss Karro en Ken De Dycker werden er respectievelijk 6de en 8ste in de MX1.

De traditionele voorbereidingswedstrijd vond plaats onder wisselende weersomstandigheden. Door de regen van de voorbije dagen was het harde circuit dan ook erg glad. Inhalen werd bovendien een hachelijke onderneming door het gebrek aan droge lijnen.

Thor!

 


thor it
no img
15/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Valence aftertalk Suzuki: Twee man op het podium, blessure voor Townley.

Nog geen zege voor de mannen van Stefan Everts, die zondag redelijk wat zendtijd kreeg op de VRT. Misschien is dit wel de ideale aanloop: niet te veel in de kijker rijden, pas over twee weken wordt er om knikkers gespeeld.

Het hele – en uigebreide – verhaal van Valence onder Thor!


thor it
no img
15/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA SX San Diego II Suzuki Yoshimura: Geen geslaagde rentree voor Blake Bagett

Het Yoshimura Suzuki team zit met de handen in het haar. De rentree van Blake Baggett ging de mist in en James stewart weet niet of hij volgende wedstrijd zal rijden.

Thor


thor it
Mx477Sec ConstructionsDSMWMX-ShopR2R StoreKTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!