Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
28/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Dikke ereplaatsen voor Van Doninck en Paturel

De KEMEA Yamaha rijders Benoit Paturel en Brent Vandoninck hebben in het Tsjechische Loket respectievelijk de vierde en de negende plaats veroverd in de eindstand van de 13e GP van het seizoen.

Thor.


thor it
no img
28/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Jens Getteman en Vsevolod Brylyakov moeten zich in Lommel herpakken

Een Grote Prijs zit vaak vol verrassingen. Soms worden de beoogde doelstellingen behaald of overtroffen en soms kan je een raceweekend maar best zo snel mogelijk vergeten. De Tsjechische GP viel voor Honda-Jtech in de laatste categorie.

Thor!


thor it
no img
27/07/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Dave van Dun en Michael Hool winnen VLM in Eersel

Dave van Dun won zondag met een reekszege en een tweede plaats de VLM-uitstap naar Eersel. Jonas Salaets werd tweede voor Rob Konings. Grote pechvogel was misschien toch wel Axel van de Sande, hij won de tweede reeks maar tekende een dnf op in de openingsreeks. Michael Hool won bij de Inters MX2 voor Dieter Vromans terwijl Jonathan Banken de derde podiumtrap mocht beklimmen. Jasper van der Mieren won bij de Inters B Open....

Thor it voor alle uitslagen van VLM Eersel


thor it
no img
27/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Video blog van Desalle, Coldenhoff en Seewer.

Om ons het schrijven te besparen sturen ze ons een video op het dak. Goed gedaan, zo kan u het zelf van de rijders horen. De videoblog van Clement Desalle, Glenn Coldenhoff en Jeremy Seewer? Klikken op: https://www.youtube.com/watch?v=QmH14SS6MDg&feature=youtu.be


thor it
no img
27/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Desalle en Strijbos: goed gereden, niks gewonnen

Met de rentree van Clement Desalle, met GP-winnaar Glenn Coldenhoff en de man in vorm Kevin Strijbos verwachtten we grote dingen voor Loket. Het veelbesproken team – niemand vertelt hoe de vork echt aan de steel zit –leverde puike resultaten af. Helaas, Yamaha veroverde de GP en stootte Suzuki van de constructeurs-troon.

Thor


thor it
no img
27/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Vierde titel voor Kiara Fontanesi. Drama voor Livia Lancelot.

Met slechts vier punten verschil leek het WK Dames af te stevenen op een krachtige finale. Maar er gebeurde een drama. De motor van Livia Lancelot, tweede achter Nancy Van De Ven in de openingsreeks, ging stuk in de warm-up voor reeks twee. Tegen het reglement in ruilde Livia haar motor in voor een andere. Maar dat was in strijd met het reglement en Lancelot werd niet toegelaten tot de race.

Thor


thor it
no img
27/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Coldenhoff en Seewer vallen een keer te veel.

Voor twee weken won Glenn in Kegums zijn eerste GP. In de ADAC Tensfeld eindigde hij tweede achter merkgenoot Strijbos. Maar In Loket heeft Coldenhoff die fraaie lijn niet kunnen door trekken. Ook stalgenoot Jeremy Seewer kende een deel van de (vallende) pech


thor it
no img
27/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Val Charlier en pech Bengtsson fnuikt 24MX Honda ambities.

De bodem in Loket verraste menig rijder. De harde ondergrond met een losse en/of slijkerige bovenlaag eiste van menigeen zijn tol. Ook Christophe Charlier kreeg hier mee te maken. Filip Bengtsson viel in de slotreeks uit met pech.


thor it
no img
27/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Pittig succes voor Yamaha in MX2. Zege voor Guillod, ereplaatsen voor Lieber, Paturel en Van Doninck

Nadat ze in de MX1 de macht over namen van Suzuki was Yamah Yamalube nadrukkelijk aanwezig op de MX2-scene. Valentin Guillod van Standing Construct pakte na Spanje en GB zijn derde GP. Door de blessure van Herlings breekt Guillod het WK open. Hij staat nu op een gedeelde tweede plek met Tim Gajser. Zondag krijgen we in Lommel een nieuwe WK-leider, dat is zo goed als zeker. Lieber en Van Doninck reden fraai top tien.

 


thor it
no img
27/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Geen erg voor Max Anstie, die GP verliest na crash.

Valentin Guillod won, en die staat voor eeuwig op de tabellen in Loket. Maar toch was Max Anstie  misschien wel de snelste. Helaas, anstie reed zich de longen uit het lijf tot hij viel en de GP verloor. Nadien twitterde de sympathieke rosse, dat hij niks over hield van de val in Loket. “Morgen een beetje stijf misschien morgen, maar verder niks aan de hand.”Hij filmde zijn eigen crash. Je gelooft ons niet? Klik dan op deze link: https://instagram.com/p/5nHN56hHro/

 


thor it
no img
27/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Laier en Etheridge-Graham winnen IMBA GB. Wagemans tweede. Nick en Glenn Janssens nieuwe EK-leiders Zijspannen

In Cannock, meer bepaald op de omloop van de Lower Drayton Farm, (GB) werd een IMBA dubbel GP gereden. Zowel de Dames als de Zijspannen kwamen er aan de bak. Lees meer onder Thor.

Credits: SMS pics, Brenda FB,Steffie FB

 


thor it
no img
27/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Van Horebeek goed, Febvre beresterk

Elders stelden we de vraag wie het Suzuki blok zou stoppen in Loket. Het antwoord is klaar en duidelijk: Yamaha. Meer nog, de blauwe garde neemt de leiding over in de stand van de constructeurs. Getekend Febvre en Van Horebeek.


thor it
no img
26/07/2015 | posted by Bertje | reactie(s)

Seronval heerst te Aspelare

Toen we aankwamen keken we toch met enige verwondering naar het parcours te Aspelare. Na al de regen van zaterdag lag het parcours er kurkdroog bij. Maar helaas, er waren maar weinig piloten aanwezig. Toch moest er gereden worden met de aanwezige piloten...
Thor it voor het verslag!

De foto's kan je hier bekijken


thor it
no img
26/07/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Romain Febvre opnieuw aan de winst in Loket (MXGP)

De "grijze muis" van het begin van het seizoen is uitgegroeid tot torenhoog favoriet voor de wereldtitel. Romain Febvre won immers ook in Tsjechië met een dubbele reekszege de MXGP-klasse. Doordat eerste concurrent Gautier Paulin (7-7) met punten morste in Loket  kijkt Paulin al tegen een achterstand aan van 88ptn. De grootste tegenstand kreeg Febvre vandaag van de uit blessure terugkerende Clement Desalle, hij was zowat de enige die Febvre het vuur aan de schenen kon leggen maar moest in de slotfase zijn meerdere erkennen in de Yamaha-rijder. Evgeny Bobryshev had ook weer een van zijn goede dagen en werd twee keer tweede, Desalle eindigde in beide reeksen derde. Kevin Strijbos had het hele weekend moeite met de motorafstelling (vering) en mocht tevreden zijn met de vierde plaats, Jeremy van Horebeek moest tevreden zijn met de vijfde plaats. Drie Belgen in de topvijf maar net niet op die plaatsen die wij graag gewild hadden!

Thor it voor de uitslag van MXGP


thor it
no img
26/07/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Valentin Guillod wint en doet uitstekende zaak in Loket (Tsjechie)

In de MX2 deed Standing Construct Yamaha-rijder Valentin Guillod een uitstekende zaak in het gevecht om de wereldtitel. De Zwitser in Geelse loondienst won vandaag de Grand Prix van Tsjechie, Tim Gajser, tweede in de wk-stand had een reeks een DNF en verloor dus heel wat punten zodat Guillod na afloop evenveel punten telt in de wk-stand als de Honda HRC-rijder. Pauls Jonass (Red Bull KTM) werd tweede voor Jordi Tixier. Max Anstie won de openingsreeks maar verdween na een crash uit de tweede reeks. Julien Lieber werd onze beste landgenoot op de zesde plaats, Brent Vandoninck werd negende, Kevin Fors scoorde 1 wk-punt, Jens Getteman scoorde geen punten in Loket.

Thor it voor de uitslag en Wk-stand


thor it
no img
26/07/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Hoogtepunten kwalificatie MXGP-MX2 Loket-Tjechie

Op zaterdag werden de kwalificaties verreden van de Grand Prix van Tjechie in Loket. We kregen Max Anstie en Romain Febvre op de pole...

Thor it voor de video-hoogtepunten van zaterdag


thor it
no img
26/07/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Heup uit de kom voor Jeffrey Herlings

Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory Team is in de kwalificatieheat voor de Grand Prix van Tsjechie opnieuw geblesseerd geraakt. De rijder uit Elsendorp kwam na een slechte start terug naar voren gereden maar tijdens zijn inhaalrace brak zijn KTM achter weg en kwam hij ten val. Jeffrey stond snel weer naast zijn motor maar net op het moment dat hij op wilde stappen, kwam Jordi Tixier eraan gesprongen en die sprong op hoge snelheid tegen het been van Jeffrey aan. Hierbij raakte zijn heup uit de kom.
 
Thor it voor meer...

thor it
no img
25/07/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Romain Febvre pakt MXGP-Pole in Loket

Red Plate, Romain Febvre (Yamaha) pakte ook in het Tjechische Loket de pole in de MXGP-klasse, de Fransman was in de kwalificatiereeks 11sec sneller dan zijn landgenoot Gautier Paulin (Honda). De Nederlander Glenn Coldenhoff toonde dat hij het ook op "den harde" kan en pakte de derde stek voor Shaun Simpson en Tommy Searle. Jeremy van Horebeek werd zesde, Clement Desalle zevende, Kevin Strijbos zakte op het einde weg van de zevende naar de negende plaats. Zoals gekend was Antonio Cairoli afwezig door blessure in Loket.

Thor it voor de uitslag van de MXGP-kwalificatie in Loket


thor it
no img
25/07/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Herlings crasht opnieuw zwaar, Max Anstie wint kwalificatie MX2 in Loket

De kwalificatiereeks werd serieus ontsiert door een zware valpartij waar opnieuw Jeffrey Herlings het grote slachtoffer van was. De Nederlander kon niet meer verderrijden en had verzorging nodig op het circuit, er wordt gevreesd voor een blessure (breuk?) aan bovenbeen of heup. Max Anstie trok er zich niks van aan en won de kwalificatie voor Standing Construct Yamaha-rijder Valentin Guillod. De derde plaats was voor Kemea-Yamaha-rijder Benoit Paturel. Beste Belg werd Brent Vandoninck op de 12de plaats, Julien Lieber werd 18de, Kevin Fors eindigde de kwalificatie op de 20st plaats. Jens Getteman werd 29st....

Later mee over de blessure van Jeffrey Herlings, Thor it voor de kwalificatie-uitslag van de MX2


thor it
no img
24/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Desalle, Strijbos en Coldenhoff: wie klopt de Suzuki-armada in Loket?

We waren hem bijna vergeten. Maar zaterdag is het zo ver: Clement Desalle herneemt de competitie in Loket. Met Kevin Strijbos (ADAC-winnaar) en Glenn Coldenhoff (winnaar laatste GP) gaat Suzuki voor de wereldtitel….. bij de constructeurs.

Thor!

 


thor it
no img
24/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

24MX Honda klaar voor Tjsechische GP

Na een mid-week optreden in de Everts & Friends charity race, kijkt 24MX Honda Racing vooruit naar de GP van Tsjechië, de 13de ronde in het FIM MXGP Wereldkampioenschap. Zowel voor Christophe Charlier als het Belgische Honda team heeft Loket namelijk een bijzondere betekenis.

Thor!


thor it
no img
24/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Max Nagl blijft nog aan de kant in Loket

Het staat vast: Max Nagl zal niet in actie komen in de GP van Tjechië. Nagl die zijn enkel blesseerde en daar ook een lichte operatie aan had, besloot tot uitstel na een oefensessie. Nagl:”Het is echt een teleurstelling. Maar hoe graag ik terug in actie zou komen, de blessure laat zich niet dwingen. Ik ben er niet klaar voor. Mijn been heeft meer tijd nodig om te genezen. Bij het rijden deze week had ik nog te veel pijn. Ik begin pas te rijden als ik in orde ben.”

 


thor it
no img
24/07/2015 | posted by Bertje | reactie(s)

Foto: Training Westdorpe

Gisteren gingen we samen met het materiaal voor de eerste keer naar het motorcross circuit te Westdorpe, daar namen we volgend foto's...

De foto's kan je hier bekijken


thor it
no img
22/07/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Everts and Friends

De Nationale feestdag van 2015 zullen we niet gauw meer vergeten, The Legend deed zijn laatste Everts and Friends en al waren er weinig GP Stars en grote legendes uit het verleden, het wederoptreden van Joel Roelants kreeg de ganse Horensbergdam stil! Er waren de mini’s, 65, 85, 125, Oldies, Funbikes en GP’s stars, ook vaders en hun zonden deden een ereronde, we gingen met enkele duizenden foto’s naar huis en wat was het moeilijk om een keuze te maken van deze top dag. Het zijn er te veel geworden maar probeerde zoveel mogelijk iedereen aan bod te brengen. Klik hier voor de foto's
 

thor it
no img
23/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Geen Yentel Martens in eigen achtertuin

Dat moet echt klote zijn. Yentel Martens zal niet deelnemen aan de finale van het EMX300 cc. Zondag in Loket en over twee weken wordt dit debat beslist. Martens staat nog steeds aan de leiding, maar de kans is groot dat hij na Loket aan de kant geschoven wordt door Marco Madii en Matt Moffat.

Martens kweste zich in Uddevalla aan het in motorcrossmiddens overbekende scaphoïde botje. Wellicht zal Yentel zich nu concentreren op de Franse stradcrossen. Maar het zal een moeilijk weekend worden in Lommel over twee weken. De foto is van onze Trek kabouter


thor it
R2R StoreMx477DSMWMX-ShopSec ConstructionsKTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!