Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
14/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Honda in Leon: Podium voor Bobryshev. Paulin zesde.

Voor de vierde maal slaagde Evgheny Bobryshev er in om een podiumplaats te versieren. De Honda’s blijven op twee en drie in de tussenstand, met nog één GP te gaan.  En dat op een baan vol slijk, met diepe sporen en extreem glad.


thor it
no img
14/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Suzuki in Leon: Weinig succes voor Seewer en Hsu. Coldenhoff vijfde.

Zelfs met de gegevens van vorige wedstrijden bleek het toch een hele klus te zijn om de Suzuki’s optimaal aan de start te krijgen. Oorzaak: de onvoorstelbare luchtvochtigheid en de hoogte. Met daarboven op een aantal valpartijen van zowel Seewer als Hsu was dit niet de beste GP voor het team.


thor it
no img
14/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Kawasaki in Leon: Covington bewijst ons ongelijk.

Eerlijk, we waren – tot voor gisteren dus - niet zo onder de indruk van het talent van Thomas Covington. Snel, maar je kon er geen lijn op trekken. Hoogtepunten – goede starts meestal - werden te vaak afgewisseld met dieptepunten. Leedvermaak hadden we niet, hebben we nooit, maar in Thomas zagen we op korte termijn geen GP-winnaar. En nu lapt hij ons dit.

Thor!


thor it
no img
14/09/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Videohoogtepunten van de Grand Prix van Leon in Mexico

De modder zorgde voor een tumultueuse Grand Prix in Mexico, drama, spanning en sensatie....

bekijk de beelden maar eens...

Thor it


thor it
no img
14/09/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Romain Febvre van alle markten thuis, dubbele reekszege in de modder van Mexico!

Romain Febvre is werkelijk van alle markten thuis, de Yamaha-factory rijder bewees dat in Leon, Mexico door daar met een dubbele reekszege op een (in de eerste reeks) totaal verregend circuit met een dubbele reekszege te gaan winnen, zijn zevende GP-zege van het seizoen al. De Yamaha-rijder werd op het podium geflankeerd door andermaal Shaun Simpson, hij blijft het voortreffelijk doen op de fabrieks-KTM, hij werd tweede voor HRC-rijder Evgeny Bobryshev. Jeremy van Horebeek kende geen gemakkelijke Grand Prix, hij moest hard werken voor de vierde plaats.

Thor it voor de uitslag en Wk-tussenstand


thor it
no img
14/09/2015 | posted by Acerbis | reactie(s)

Bekijk nu de ACERBIS 2016 cataloog

Geen woorden maar daden, klik op de link en bewonder de nieuwe en gevestigde producten van de Italiaanse producent ACERBIS

Klik hier voor de cataloog


thor it
no img
14/09/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Thomas Covington wint zijn allereerste Grand Prix

De Amerikaan Thomas Covington is al twee jaar op jacht naar succes in Europa en behaalde gisteren zijn allereerste Grand Prix-zege uit zijn loopbaan. De eerste reeks werd zeer slechte omstandigheden gereden, de hemelsluizen hadden het circuit in de nacht van zaterdag op zondag helemaal onder water gezet, het circuit droogde zienderogen op zodat de tweede reeks in betere omstandigheden kon verreden worden. Covington werd in die eerste reeks vierde en reed in de tweede reeks resoluut naar de reeks en GP-zege. Tim Gajser deed een goede zaak in de strijd om de wereldtitel en werd tweede terwijl Pauls Jonass er flink vanaf ging en heel wat punten liet liggen en zodoende vierde werd. Kemea had voor de tweede GP op rij een rijder op het podium, in Leon stond Benoit Paturel op de derde podiumtrap, voor Hans Corvers en zijn troepen mocht het seizoen dus wel nog wat langer duren....

Thor it voor de uitslag en wk-stand


thor it
no img
13/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen: Eindelijk goud voor Bax-Stupelis.

Als we het goed voor hebben werden Etienne Bax en Kaspar Stupelis al twee maal vice-wereldkampioen. In St.Jean d’ Angely hebben ze daar vandaag komaf mee gemaakt. Op een verregende GP werden ze tweede achter Willemsen-Robbie Bax, en wonnen ze de slotreeks. Door het uitvallen van Giraud-Musset in de tweede reeks kunnen ze door niemand nog worden bij gehaald. Hendrickx-van den Bogaart schuiven doornaar de tweede plaats in de tussenstand. Er wordt nog een wedstrijd gereden.

 


thor it
no img
13/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: een kwartier genieten in Mont-Saint-Guibert

Wie nog eens graag de BK-finale in Mont-Saint-Guibert bekijkt, met tal van interviews met de toppers, die kan terecht op de volgende link: http://www.rtbf.be/video/detail_motocross-belgian-championship?id=2042732

Het is in het Frans, maar beelden spreken toch meer dan woorden niet?

 


thor it
no img
13/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA EK Zijspannen Meijel: Hollands podium, Janssens-Janssens vierde

De Nederlanders hebben in Meijel slechts kruimels gelaten. 30 spannen trotseerden de zandbak. Hieruit kwamen Van Duynhoven- Siebe van der Putten als beste naar voor. Met twee reekszege’s en een derde plaats regelden ze de GP. Veldman-Siebe van der Putten wonnen de tweede reeks en behaalden zo het zilver op Van Keulen-Van De Weil. Hierdoor raakten Janssens-Janssens niet op het podium. Ze werden wel de beste Belgen, op de vierde plaats in de eindstand. Nog opgetekend: 9de Op De Beeck-VanRoy, 10de Corthouts-Van Den Bulck, 18de Op De Beeck-Martens, 22ste De Scheemaker-Mans en 30ste Vanleeuw-Deveux.


thor it
no img
13/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Houtvenne: Eerste A-zege voor Bram Schoepen

Na een tijdje stil gelegen te hebben hernam Bram Schoepen de competitie bij de VLM Inters MX2. In Houtvenne slaagde hij er in om de totaalzege te veroveren. Volgens ons is dat de eerste zege voor Bram. Hij werd tweede in de eerste manche en derde in de tweede. Schoepen verzamelde zo de meeste punten om regiorijder  Kristof Salaets en Kenny Vandueren af te houden. Salaets won de eerste reeks en werd eindwinaar bij de Inters MX1-3, voor Kenny Vandueren en Kenny Janssens, die de slotreeks op zijn naam schreef.

Foto: FB Schoepen


thor it
no img
13/09/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Jonass en Febvre op de pole in Mexico

Pauls Jonass pakte in Leon de pole in de MX2-klasse, Julien Lieber werd knap tweede voor Thomas Covington, wk-leider Tim Gajser werd vierde, Brent Vandoninck werd 15de.
In de MXGP-klasse ging de pole naar kersvers wereldkampioen Romain Febvre, Guatier Paulin werd tweede voor Shaun Simspson, Nagl werd vierde.

Thor it voor de uitslagen


thor it
no img
11/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Veterans MXoN: De Belgen in Farleigh Castle.

Van een van de begeleiders van de Belgische deelnemers aan de Vet MXoN kregen we de info over de deelnemrs. Dat i sonder Thor al een goed begin. We hadden deze wedstrijs op onze agenda staan, maar eens te meer waren er andere zaken die de trip annuleerden. Dedju toch.

Ondertussen zijn alle Belgen aangekomen op de Veterans MXoN (officieus….). Dit jaar zijn er 4 deelnemende teams die België vertegenwoordigen.
In de Twinshock klasse Belgium A: Sven Breugelmans (1), Brik Schelfaut (2), Bengt Laeremans (3) en David Cools (4).Belgium B: William Hacardiaux (38), Bernard Robert (39), Bernard Stennier (40) en Regis Blanckaert (41). In de Evo klasse: team Belgium: Sven Breugelmans (5), Werner Dewit (6), David Cools (7) en Jurgen Van Nooten (8). Team Belgium Home Solution: Nicolas Stampaert (45), Didier Stommen (46), Fred Jeanmoye (47) en Bengt Laeremans (48). Hiernaast zijn er nog enkele solo-rijders in verschillende klasses. Bij de Twinshock -50 rijdt Erwin Budts (45). Danny Scheers (16) komt aan de start bij de EVO 250. In de EVO 125 klasse: Herman Verelst (15) en Charlotte Deharbe (Frankrijk, 88). Dan is er nog de Twinshock +50 reeks waarin Eddy Nuyts (34) mee doet. Jan Geboers is gekwetst en zal niet meerijden.

Wordt vervolgd.


thor it
no img
11/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

MXoN 2015: Team Belgium supporters vlaggen actie!

De sfeer en ambiance zijn altijd spectaculair op de MXoN. Dit jaar is Frankrijk weer aan de beurt en wat zullen er weer een pak chauvinistische Fransen naar Ernee komen.

Ook onze Belgische supporters zullen natuurlijk met vele ons team aanmoedigen.

Om de Belgische ambiance  flink te stimuleren geven we 10 grote team Belgium vlaggen weg van 2,5 op 1,5 m.

Like en share het facebook bericht en kom zaterdag morgen 26-09 om 09.00 naar de hospitality truck van team Belgium op het paddock en meld je aan met lange stok of vishengel. Onze rijders zullen dan om 09.30 uur de 10 vlaggen weggeven aan de supporters die het mooiste zijn aangekleed in onze nationale driekleur.

Wil je verder op de hoogte blijven van team Belgium kijk dan eens op de facebook pagina  of website van het team: https://www.facebook.com/TeamBelgiumMXon  of  www.mxon.be

Team Belgium


thor it
no img
11/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA EK Dames: team Belgium klaar voor de laatste EK-wedstrijd

Afgelopen weekend reden de dames hun laatste VMCF kampioenschapswedstrijd. Emmy Schepmans wist met glans de Belgische titel te behalen. Zij hoopt natuurlijk haar succes verder te zetten en ook in de IMBA te Zwitserland een mooie prestatie neer te zetten.

Meer onder Thor.


thor it
no img
11/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: Heel mooie zijspanclip Mont-Saint-Guibert.

Knap dat er mensen zijn die investeren in materiaal en tijd, en dan nog behoorlijk met de camera of microfoon kunnen omgaan. Hierbij een link naar een erg mooie reportage van het BK Zijspannen in Mont-Saint Guibert. Met dank aan John Van  den Eede.

https://vimeo.com/138855780

Have fun!

 


thor it
no img
10/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Honda Jtech: Damon Graulus en Henri Jacobi naar WK MX2

Na afloop van de BK-finale in Mont-Saint-Guibert deelden we u al mee dat Damon Graulus (20) zou verkassen naar Honda Jtech. Vandaag viel het formele persbericht in de bus. Naast Graulus vervoegt ook de Duitse rijder Henry Jacobi  (18) de renstal. Ze zullen het WK MX2 rijden.

 

Meer onder Thor!


thor it
no img
10/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Op naar Leon: Honda met Paulin en Bobryshev.

Niettegenstaande het WK MXGP reeds is beslist, gaan Gauthier Paulin en Evgheny Bobryshev er alles aan doen om hun tweede en derde plaats te consolideren. Tussen de beide Honda-rijders is een verschil van 37 punten. Ze gaan mekaar dus niet in de weg rijden. Achter Evgheny is er ook niet veel gevaar meer.

Thor!


thor it
no img
10/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Op naar Leon: Suzuki en Coldenhoff.

Na het uitvallen van Clement Desalle en recent ook Kevin Strijbos, moet Glenn Coldenhof het in de MXGP alleen zien te redden voor Suzuki in Léon en straks in Glen Helen. Hoe kijken ze bij Rockstar Energy Suzuki naar de voorlaatste GP?

Thor!


thor it
no img
08/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Mee doen aan de Dutch Supercross in Zuidbroek?

Op 30 en 31 oktober en op 1 november 2015 zullen de Eurohallen in Zuidbroek (Groningen) weer op hun grondvesten daveren. Voor de vijfde maal organiseert men daar de Dutch Supercross. Voor deze jubileumeditie moest men wat schuiven met de data, om een echt volwaardig internationaal deelnemersveld aan te kunnen trekken. Er zijn al een aantal Belgen ingeschreven. Maar er is nog ruimte. Hoe je kan inschrijven zie je onder Thor!

Credits: dutchsupercross.nl


thor it
no img
09/09/2015 | posted by Husqvarna | reactie(s)

Husqvarna-Motorcycles Testing Day 2015

Kom ze testen !
Op zaterdag 26 september van 09.30u tot 17.30u, organiseert Husqvarna Belgium voor alle verbeten cross en enduro fanaten een testdag met het volledige Husqvarna gamma 2016 cross en Enduro !
Op die dag krijgt iedereen de kans om deze gloednieuwe generatie cross en enduro’s te komen testen op een prive circuit te Beaumont.
Waar?  te 6500 Beaumont , Chaussée de Charleroi 75.

Inschrijvingen en of meer info bij uw Husqvarna verdeler.
Thor it voor meer info over de testdag


thor it
no img
08/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Who-is Amandine Verstappen? Onze snelste dame!

Een Belgische  op het podium van het WK motorcross dames? Amandine Verstappen zegt u? Wie is dat? Ja, als je zoveel vragen stelt bij het noemen van een naam, dan moet daar een antwoord op komen. In de marge van het persvoorstelling van het Belgische team voor de MXoN, troffen we een leuk snoetje. Half meisje, half vrouw, vriendje er bij. Papa ook en trainer Patrick Caps. Het interview/repo met ’s lands snelste motorcross-ster komt er aan.


thor it
no img
09/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Op naar Leon: Tim Gajser

Tim Gajser, zondag nog winnaar van een EK-wedstrijd ergens in het Oostblok, reist af naar Mexico met de Red Plate!

Thor


thor it
no img
08/09/2015 | posted by PGM | reactie(s)

De Film Fear Not verkrijgbaar via LFTW website

De film Fear Not pakt uit met namen als Joël Roelants, Dean Wilson, Arnaud Tonus en 'The King', Jeremy Mc Grath. Een uur en twintig minuten top-vedetten met een boeiend verhaal over hun passie voor motorsport. In totaal geeft Fear Not een veertien-tal motorcrossers een podium en bevat het beelden van overal te wereld, opgenomen door Mike Neale. De film is helaas niet in de lage landen op i-tunes te zien. Wel is hij verkrijgbaar via LFTW Film Productions op DVD. Kijk in de webshop via www.livingfortheweekend.mx om een exemplaar te bemachtigen. Thor voor meer info over de film en de trailer plus de komende film van LFTW in samenwerking met de maker van Fear Not waar jij voor kan stemmen


thor it
no img
09/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

GPR Promo MX Team: Thomas Vermijl top tien in ADAC Youngster Cup Gaildorf

Thomas Vermijl van het GPR Promo MX Team heeft in de laatste wedstrijd om de ADAC Youngster Cup in Gaildorf een top tien plaats weten te behalen. Thomas begon sterk aan het weekend.  In de tijdtraining sloot hij de sessie af op een achtste tijd.

Thor!


thor it
Sec ConstructionsKTM Shop NLDSMR2R StoreWMX-ShopMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!