Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
01/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MXoN Matterley: Vive La France

Voor de vierde keer op rij mocht Gauthier Paulin met de Chamberlain Trofee pronken. De zege van Frankrijk is nooit in gevaar geweest in de editie 2017. Max Anstie maakte de Britten dol door zijn twee reeksen te winnen. België werd vierde, en dat was alles wat er in zat.

Dit alles gebeurde onder een overweldigende belangstelling, onder een loden deken. De omloop lag er een stuk minder goed bij na de regen van zaterdagnacht. Maar was  wel perfect berijdbaar.

Thor.


thor it
no img
30/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De crash van Anstie.

Ik was !n de eerste post blijkbaa de link vergeten. Hij staat er ondertussen bij door de hulp van een goede ziel.

Hij zou HIER onder moeten zitten.


thor it
no img
30/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MXoN Kwalificaties: Frankrijk wint, Australie verrast.

Onder een dreigend wolkendek, maar op een kwasi perfecte piste werden zaterdagmiddag de kwalificaties gereden voor de MXoN morgen. Werd de logica gerespecteerd, toch blijkt Australië een geduchte tegenstander te worden voor de Chamberlain bokaal van morgen.

Thor!

 


thor it
no img
30/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Nu klaar voor de top? Zijspanduo Vanluchene-van den Bogaart!

Top co-piloot Ben van den Bogaart zal volgend seizoen het WK Zijspancross rijden met Marvin Vanluchene.

Ben VDN: “De samenwerking is inderdaad formeel. Marvin zocht een bakkenist om de stap naar de top te maken. Ik denk dat ik over de ervaring beschik om hem hierbij te kunnen helpen.”

Daar twijfelen we geen moment aan, nadat de Arendonkenaar al eerder Ben Adriaenssen en Jan Hendrickx naar de titel co-piloteerde.

Van Luchene reed dit jaar met Harald Kurpnieks en Weiss. Van den Bogaart wisselde regelmatig van bakje, en reed de laatste GP nog met belofte Julian Veldman.


thor it
no img
30/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Beervelde met Open Herfstkampioenschap.

De eerste volledige wedstrijd van het Open Herfstkampioenschap 2017 staat op het programma op 31-9 en 1-20-2017. De Davidcrossers openen deze wedstrijden binnen MCLB. De gepromoveerde rijders kunnen testen in hogere categorieën en deelnemen aan deze trofee. Op zaterdag zorgt deze club ook nog voor de PITBIKES en BROMMERS op het programma. De zandomloop is in gereedheid gebracht en we gaan van start met onze najaarswedstrijden. Be there!

De GPS-coördinaten om u te leiden naar het circuit zijn: Haenhoutstraat. 

 


thor it
no img
30/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MXGP Awards: Motorgazet in de prijzen.

Traditioneel worden op de vooravond van de MXoN prijzen uitgedeeld. Als motorcrossnatie spelen we niet meer mee voor de hoofdprijzen, maar er stond  vrijdagavond toch een Belg op het podium van de Skybox. Frank Van Hooydonk, de uitgever van Motorgazet kreeg de prijs als Journalist Van Het Jaar.  Zijn broer mocht een vette reischeque in ontvangst nemen.

Proficiat Frank!

Onder Thor de samenvatting en de belangrijkste awards.


thor it
no img
29/09/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Nieuwe brillencollectie van 100 procent binnen bij Outlaw Racing

Outlaw Racing heeft de nieuwe collectie 100% voor 2018 al binnen. Je kan ze nu bekijken als je op Thor klikt, je kan dan ook meteen verderklikken om ze te bestellen...

Thor it!!


thor it
no img
29/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Kevin Strijbos over de MXoN.

Nog steeds is er geen formeel nieuws over het Suzuki World Team van Stefan Everts. Maar het gele merk brengt straks enkele sterke kandidaten aan het starthekken in Matterley Basin. Met naast Jeremy Seewer en Hunter Lawrence onze eigenste Kevin Strijbos. Een Strijbos die de laatste weken echt weer mee doet.

Een korte impressie over het weekeinde van Strijbos, die 11 jaar geleden tweede werd met Stefan Everts en Steve Ramon.

Strijbos: “De MXoN is een speciale wedstrijd. Het is de grootste race van het jaar. Daar komt echt heel veel volk op af. Dat is ook leuk voor ons als rijders. Ik kijk er echt naar uit om voor België te kunne rijden. Dat deed ik in  het verleden ook vaak met plezier. Ik ben ook best tevreden over mijn rijde van de laatste weken in de GP. Die lijn wil ik doortrekken voor België. Toch is mijn laatste herinnering aan de MXoN in 2006 niet zo leuk. Ik reed toen met de 250 en ik zat niet lekker op de motor. Ik sprong buiten de baan en de groene netten van de afsluiting  vlochten zich in mijn wiel. Einde race. Die slechte ervaring wil ik  dit jaar vervangen door een leuke. Het is een mooie baan, een van de beste in Europa. Afgezien van het resultaat ben ik van mening dat we en degelijk team hebben. Jeremy Van Horebeek is goed, zelf ben ik ook in vorm en ik denk dat ook over Van doninck. Oké hij kende wat problemen dit jaar maar ik denk dat hij zich voor zondag echt kan opladen en de goede uitslag kan rijden die we nodig hebben.”

 


thor it
no img
29/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Febvre en Van Horebeek op de nieuwe Yamaha in MXoN.

owel Roamin Febvre als Jeremy Van Horebeek zullen zondag de keluren vvan hun land verdedigen op de nieuwe Yamaha YZ450FM. Eereder konden Arnaud Tonus en Shaun Simpson al gebruik maken van de nieuwe Yams. Simpson is er zodnag niet bij.

Nog op Yamaha dit weekend: Dean Ferris (Australië), Karlis Sabulis (Letland) Jan Pancar (Slovenië) en uiteraard  onze Brent VanDoninck.


thor it
no img
29/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De weg naar de MXoN van Max Anstie

We tellen af naar Matterley Basin. ONdertussen onvtvingen we van IceOne Husqvarna een leuke clip rond Max Anstie. De 'hoogblonde' verkert in topvorm en zou zondag wel eens het Britse konijn kunnen zijn dat uit de hoed wordt getoverd.

DIT is de link.


thor it
no img
28/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

ArenacrossUK komt naar Hasselt!

Matt Bates is iemand die altijd op zoek gaat achter nieuwe uitdagingen. Zijn laatste geesteskind noemt ArenacrossUK. Behoorlijk succesvol want in Groot-Brittanië zijn zowat alle wedstrijden uitverkocht.  

ArenacrossUK biedt een totaalspektakel. De nadruk ligt natuurlijk op de Pro-klasse. De titel ging dit jaar naar de Fransman Thomas Ramette voor de spectaculaire Italiaan Angelo Pellegrini en Cédric Soubeyras. Vergeet niet dat deze twee in de Arnehm SX maar nipt verloren van twee wereldkampioenne: Tim Gasjer en Romain Febvre.  Daarnaast komen ook de Prol-lites (tot 23 jaar), de Supermini’s (85 cc tot 15 jaar) en de Juniors (65 cc tot 9 jaar) elke avond in actie.

Arenacross UK verschilt van zijn soortgenoten door de Hot Lap, waar nog punten te verdieen zijn en de Head-To-Head, een man tegen man race, met nog één ticket voor de finale.

Arenacross UK brengt in de Pro klasse zijn eigen rijders mee, maar er is ruimte voor wild-cards om enkele lokale toppers startgelegenheid te geven. Elf spectaculaire races,  3 Free Style demo’s, een zinderend licht- en geluidsspektakel: op 3 maart 2018 in de Ethias hallen in Hasselt.

Alle info en tickets: http://www.arenacrossuk.com 


thor it
no img
28/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA EK Amriswill: Brenda Wagemans dolgelukkig!

We brachten eerder deze week al het bericht dat België een Europese kampioene telt. Brenda Wagemans werd in het Zwitserse Amriswil de nieuwe Europese koningin van de amateur dames motorcross.

Een van de teamleiders brengt uitvoerig tekst en uitleg over de EK-finale.

Uiteraard mogen de dames ook hun zeg doen.

Een terugblik onder Thor.

Credits: Mike Mazout.


thor it
no img
27/09/2017 | posted by Tweetatroeleert | reactie(s)

Lets go back to the Mxdn 2006

Plons neemt ons terug naar de Motocross Der Naties in 2006.

 

Thor It !


thor it
no img
27/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Lummen: de Kabouterfotos en de film van de BK-finale

Zondag viel in Lummen het doek over het VLM kampioenschap. MXWORLD.BE stuurder er twee camaramannen op af. 

Onze Kabouter Trek ging foto's nemen, en die zie je HIER.

Patrick Luyten schoot bewegende beelden, compileerde dat tot een kleine tien minuten en dat verslag zie je dan weer HIER.

 


thor it
no img
27/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Vijf minuten met Thomas Kjer Olsen.

Thomas Kjer Olsen maakte langs een behoorlijk grote poort zijn entree in het WK. De 2016 EMX250 kampioen werd meteen derde in het MX2 wereldkampioenschap, won zijn eerste Grote Prijs en pakte de titel in de Dutch Masters of Motocross MX2! Wij schoven bij de 20-jarige Deen aan tafel net voor zijn laatste uitdaging van het seizoen, de MX of Nations in Engeland.

Thor!

 


thor it
no img
27/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

ISDE 2017 Brives-La-Gaillarde: terugblik van de teammanager.

De Zesdaagse (enduro) ligt al enkele weken achter de rug. We hebben hier geen dagelijkse updatet van bij gehouden. Want Philippe Borguet, de tweetalige teamleider, bezorgde ons nu ook weer een uitgebreid rapport.

Thor !

 


thor it
no img
27/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Zaterdag 30 september Open Zeeuws Kampioenschap wedstrijd bij RES Axel

Net over de Nederlandse grens bij de Kruisstraat in Moerbeke ligt het RES circuit in Axel. Daar wordt zaterdag gestreden om het Open Zeeuws Kampioenschap motorcross. Deelname is mogelijk voor iedereen met een KNMV Basis sportlicentie.

Kom gezellig in een ongewongen sfeer meerijden. Het is een open wedstrijd, vele diverse klassen. Altijd iets waar je bij past, op welk niveau dan ook.

Inschrijven vanaf 9 uur in de RES kantine. Klik hier voor alle info, tijden, wedstrijdschema. Prijsuitreiking van het dagklassement na afloop van de laatste reeks, tevens prijsuitreiking OZK 2017 kampioenschapsbekers en de "Erik Koote" - wisseltrofee.

De toegang voor het publiek is gratis. We hopen op een geweldige opkomst. 

 


thor it
no img
26/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Editoriaal MXoN: Winnen, brons of anonimiteit?

Afijn, we gaan ons eens op glad ijs wagen: een editoriaal. Een editoriaal is een oude – maar nog steeds gebruikte term – voor een hoofdartikel. We durven dat, ook al slaan we de bal mogelijk mis, naar aanleiding van de MXoN dit weekeinde in Matterley Basin.

Onze eerste editoriaal ooit, onder Thor!

 


thor it
no img
25/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Brent Van doninck naar MXoN in plaats van Lieber.

We hadden willen wachten tot de formele bevestiging, maar andere bronnen hebben het nieuws ondertussen al geplaatst: Brent Van doninck zal zaterdag en zondag de MXoN rijden in plaats van Julien Lieber. De piloot uit Malmedy kwetste zich in Villars. Eerder al moest Clement Desalle afhaken met een rugletsel.

Bondscoach Joël Smets trekt met Jeremy Van Horebeek, Kevin Strijbos en Brent Van doninck naar Matterley Basin.

Credits: CDS.

 


thor it
no img
25/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Kalender: Ook liefhebbersbonden sluiten stillaan af

De spoeling aan wedstrijden wordt dun.

Nederland heeft zijn eigen circuit van clubcrossen. MON draait nog.

In België is AMPL aan rusten toe.

VMCF organiseert zijn sluitingsprijs en MCLB en VLM werken ook stilaan naar einde seizoen toe.

In Matterley Basin wordt zondag de hoogmis van de motorcross gereden. Dat gaan we via TV moeten volgen. Het kan op Telenet Playsports.

 


thor it
no img
25/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Moto Master 4-uurs cross Eersel: nu inschrijven.

Over één maand, op 29 oktober wordt op de Ketelberg in Eersel de 33ste editie van de 4-uurs cross betwist. Zoals steeds wordt er dit jaar gestart met teams van 4 personen in de volgende klassen: Inters - Nationalen - Hobby.

Inschrijven is vanaf nu mogelijk op onderstaande link. Hier is ook het reglement en alle info terug te vinden.

http://www.mccdekempen.nl/wedstrijden/4-uurs-cross

We kunnen maximaal 40 teams inschrijven. Ben er dus snel bij want Vol = Vol !

Om 12.00 uur vangt het evenmenet aan met de inmiddels bekende LeMans start.  De entreeprijs bedraagt 5 euro vanaf 12 jaar.

Alle info op: www.mccdekempen.nl

 


thor it
no img
25/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

ADAC Holzgerlingen: Seewer en Walsh winnen .

In de ADAC was ook alles beslist. In Holzgerlingen werd dus gestredenom de eer. En om de aandacht. De Suzuki-tandem Jeremy Seewer en Hunter Lawrence namen Max Nagl in de tang. Alle drie zijn ze vermoedelijk nog op zoek achter een zitje. Seewer moest in de eerste ren de zege aan Nagl laten. De rollen werden omgedraaid in de slotproef. Lawrence finishte twee keer als derde.  Achter de top drie sloten Filip Nuegebauer en Dennis Ullrich aan. Deze laatste was al zeker van de titel voor Jens Getteman (2 x 11de) en Henri Jacobi.

Bij de jongeren debuteerde de Nieuw-Zeelander Dylan Walsh met een opmerkelijke zege. Walsh werd al eerder tweede in zijn nationale kampioenschap. Hij versloeg Adrien Malaval en Tom Koch. Koch die wel kampioen wordt voor Thomas Sileika en Malaval.

 


thor it
no img
25/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA EK Dames: Brenda Wagemans Europees kampioene

In Amriswil, aan de Zwitserse kant van de Bodensee, is Brenda Wagemans Europees kampioene geworden bij de IMBA, de Europese bond voor amateur crossers.

Wagemans vertrok als leidster en werd vijfde in Zwitserland. Ze haalde voldoende punten op om  de Red Plate definitief te verwerven.

De dagzege ging naar Steffie Laier, die door deze zege nog het zilver pakt in de eindstand. Fiona Hoppe wordt derde. Laier ging Sandra Keller, Betany Farmer, Demi Verpoegh en Wagemans vooraf in de dagstand.

Credits: Ellen Provoost.

 


thor it
no img
25/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA EK MX2 Kleinhau: Britten bijven baas, titel voor Ray Rowson.

In de slotproef op de ‘flütlichtbaan’ in Kleinhau zag Lewis King de kans om de dagzege in te pikken. Dat gebeurde via een 2-1-1 score. 

EK-leider Ray Rowson  keek wat de kat uit de boom. Hij won de eerste manche en werd vervolgens een keertje vijfde en tweede. Hierdoor ging hij in de eindstand de Italiaan Riccardio Vitaliani vooraf.

Een viertal Belgen tekenden present met Kristof Van Vaerneberg op de achtste en Kris Fleerackers op een dertiende plaats.

Rowson wordt de nieuwe kampioen voor Jos Waterman en de Nederlander  Joshua  van der Linden.

 


thor it
no img
25/09/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Dietger Damiaens wint opnieuw bij de Inters in Lummen (VLM)

Dietger Damiaens had zijn zinnen gezet op de Finale van het Belgisch Kampioenschap waar de titels op voorhand al verdeelt werden, 's Morgens trok de DAM KTM-rijder al goed van leer in de tijdtraining en klokte de snelste tijd voor Kenny Janssens en Jilani Cambre. De eerste reeks werd gewonnen door de WMX-Yamaha-rijder Jonathan Banken, niemand kon hem met zijn MX2-machine van de reekszege houden. Damiaens werd tweede voor Jens van Meer en Kenny Janssens. In de tweede reeks stond er geen maat op Dietger Damiaens, na enkele ronden inhalen kwam hij aan de leiding om deze niet meer af te staan en zo opnieuw de zege te pakken bij de Inters VLM. Kenny Janssens werd nu tweede voor die andere Racing Center-piloot Steven De Beuckelaer en Greg Smets die de overstap maakte naar de KTM 450. Dietger Damiaens won de eindstand voor Janssens en DSM-rijder David Foguenne. Bij de Inters MX2 ging de zege naar Taxi Marcel-rijder Jonathan Banken, hij won beide reeksen voor Jordy van Mieghem en Kevin Schellen.

Thor it voor de uitslagen


thor it
Sec ConstructionsMx477R2R StoreWMX-ShopKTM Shop NLDSM

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!