Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
18/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA EK Zijspannen Genk: zilver voor Nick en Glenn Janssen.

De EK-wedstrijd voor IMBA zijspannen is een sportief succes geworden.  Gedeeltelijk dan toch. Met 36 spannen aan het hekken werd het een wedstrijd uit de oude doos. Helaas voor de Belgen bleken Van Duijnhoven-Van Der Putten iets te snel. Nick en Glenn Janssen werden tweede. Maar die twee voeren wel de stand aan.

Alles over Genk onder Thor.


thor it
no img
15/05/2015 | posted by Stingray/PGM/Eva Szabadfi | reactie(s)

Tim Mathys, de man achter Standing Construct Yamaha Yamalube

Onze Hongaarse interim-kracht leverde eerder al diepte-interviews af met Marnicq Bervoets en Tim Gajser. Vandaag is het de beurt aan Tim Mathys, oprichter en manager van Standing Construct Yamaha Yamalube waar Eva op de vooravond van de Spaanse GP een open gesprek mee had.

Neem je tijd voor een uitgebreid gesprek onder Thor.


thor it
no img
18/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen: Adriaenssen-Van den Bogaart uit titelkoers na voetbreuk.

Na afloop van de tweede manche bleek er meer aan de hand te zijn dan een zere voet bij Ben Adriaenssen. Een eerste onderzoek leerde dat er in de linker voet minimaal een middenvoetsbeentje is gebroken . Door de zwelling van de voet is het nog niet uit te maken of er nog andere breuken zijn.

“Er werd gestreden voor elke centimeter. Contacten doen zich dan vaak voor. Daarbij was de baan redelijk smal en viel er moeilijk te passeren. Het is niet zeker of we er volgende GP (Oldebroek) bij zullen zijn,” aldus Ben van den Bogaart, die we aan de lijn kregen.

De spectaculaire fotoreeks van Rien Willems is genomen op het ogenbik van de val van Adriaenssen-Van den Boogaart. De voetbreuk heeft zich even voordien voor gedaan. De fotoreeks mag bijgevolg niet leiden tot een polemiek. Het zijn gewoon schitterende actiefoto's.

Voor Riens foto's: Thor!


thor it
no img
18/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA EK Dames Genk: Brenda Wagemans redt eer, Steffie Laier te sterk

Wie afgelopen weken Steffie Laier aan het werk zag in damesreeks of tussen de grote jongens, besefte dat het niet makkelijk  zou zijn om de Duitse ex-weeeldkampioene van de Europese titel te houden. Genk was de arena voor de tweede IMBA-proef.

Foto's en rapport onder Thor.


thor it
no img
18/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen: Giraud-Musset luizen in de Belgische en Nederlandse pelzen

De eerste GP is binnen voor Bax-Stupelis. Zij wonen in Schlopfheim de slotmanche voor Giraud-Musset. Beide duo’s telden gelijke punten, maar u weet het, de slotreeks…..

Foto: FB Luc Vanderaa en meer onder Thor.


thor it
no img
18/05/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Steve Seronval wint MCLB-cross in Herzele

Met een dubbele reekszege haalde Steve Seronval nog een keer uit in Herzele, de Honda-rijder verwees hiermee Jurgen Wybo naar de tweede plaats, derde werd Jens van Meer. Bij de Inters MX2 was de zegestrijd spannend, Wietse Brackman en Torpjurn van Hoe wonnen elk een reeks maar Brackman moest toch de zege aan Van Hoe laten, Dylan Verleysen werd derde. Tim Vandriessche werd opnieuw winnaar bij de Inters B Open, Kim de Cock werd tweede voor Gian Scheele...

Thor it voor alle uitslagen van Herzele


thor it
no img
18/05/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

David Cools met dubbele reekszege in Meerhout (VLM)

David Cools pakte nog eens uit met een dubbele reekszege in Meerhout, Wouter van Massenhoven werd in beide reeksen tweede. Kenny Vandueren en Kenny Janssens streden voor de derde podiumplaats, beiden werden ze een reeks derde en een reeks vierde maar het was Janssens die mee naar het podium mocht. Jonathan Banken pakte autoritair de overwinning bij de Inters MX2, Jelle Verbruggen haalde het, hetzij met gelijke punten van Frederik Daenen voor de tweede plaats. Jelle Meus pakte bij de Inters B de overwinning voor Martijn Vermijl en Bart Vanhove...

Thor it voor alle uitslagen en een video-verslag van RTV van Meerhout


thor it
no img
17/05/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Shaun Simpson en Jeffrey Herlings winnen in Wuustwezel

Kevin Strijbos reed in de openingsreeks nog naar de overwinning maar een nieuwe blessure, nu aan de duim hield The Kid aan de kant in de tweede reeks. Shaun Simpson was in de openingsreeks al in goede doen, hij werd tweede achter thuisrijder Kevin Strijbos. Toen Strijbos in de tweede reeks aan de kant bleef kregen de toeschouwers op de Molenbergen een mooi duel Simpson-Ferris te zien maar het was de Husqvarna-rijder die het haalde van Simpson. Shaun had genoeg aan deze tweede plaats om zijn eerste zege op de Molenbergen te pakken. Jeffrey Herlings kwam in actie bij de Inters MX2 en reed telkens van start tot finish aan de leiding, Pauls Jonass werd verdienstelijk tweede en Roberts Justs vervolledigde het podium.

Morgen (maandag) een uitgebreid verslag, Thor it voor de uitslagen. Klik hier voor de foto's van Bertje


thor it
no img
17/05/2015 | posted by PGM | reactie(s)

FOTO : Hangtown USA

Dit weekend was er de eerste AMA National in de USA te Hangtown, de wedstrijden werden gewonnen door Tomac en Martin, Kjell Van Horenbeeck is op rondreis in de USA waar hij 2 Nationals volgt en bezorgde ons deze fotoreeks
 

thor it
no img
17/05/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Jilani Cambre de beste op de Horensbergdam in Genk (VMCF)

De eerste reeks werd gewonnen door de Zwitserse gastrijder, Andy Baumgarten, Jilani Cambre werd tweede voor Junior Slegers. De tweede reeks werd gewonnen door Jilani Cambre die hiermee ook de eindzege op zak stak, Baumgarten werd tweede voor Junior Slegers. Bij de Inters B ging de zege naar Jeremy Joris, Karel Schepmans werd tweede voor thuisrijder Glen Uten...

Thor it voor alle uitslagen van Genk


thor it
no img
16/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA EK Ladies en zijspannen in Genk.

We hadden eigenlijk over het hoofd gezien dat de VMCF-wedstrijd mee telde voor het EK Dames en Zijspannen. Vandaar even een herneming. Met de hulp van Betty Van Lommel.

Thor voor meer Dames


thor it
no img
16/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Halve pechdag voor Dewulf

Eens te meer werd Jeffrey Dewulf uit koers gehaald door pech. In de slotreeks kon nog wat schade hersteld worden. Jammer dat Dewulf hierdoor uit titelkoers wordt geslagen.

Thor voor de rest van het Dewulf-verhaal.


thor it
no img
16/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Petar Petrov naar Monster Energy Kawasaki MXX2 Racing

Zoals MXWORLD eerder al meldde ziet het er naar uit dat Dylan Ferrandis omwille van zijn blessure de rest van het seizoen aan de kant moet blijven. Monster Energy Kawasaki MX2 heeft besloten om de Bulgaar Petar Petrov toe te voegen voor de rest van het WK MX2.

Meer onder Thor.


thor it
no img
15/05/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Mc Keti klaar voor 10de editie motocross Bree (Pinkstertrofee VLM)

In het pinksterweekend organiseert MC Keti voor de 10° keer een motocrosswedstrijd op het industrie terrein Kanaal Noord te Bree. Om er iets speciaals van te maken hebben ze gekozen voor de organisatie van de Pinstertrofee in samenwerking met VLM. Ze hebben dit kunnen realiseren dankzij de samenwerking van stad Bree die hiervoor een prachtige locatie ter beschikking gesteld heeft.

Thor it voor meer over de VLM Pinkstertrofee in Bree.


thor it
no img
15/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Jens Getteman: Niet het weekend waar ik op gehoopt had

Het voorbije weekend kwamen zowel de GP- als de EMX-rijders in actie in het Spaanse Talavera de la Reina. De Nederlandse Jtech-Honda piloot Nick Kouwenberg eiste  er een hoofdrol op in de EMX250. Dankzij zijn doorzettingsvermogen en een goede snelheid wist Nick de rode leidersplaat te pakken.


thor it
no img
15/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Filip Bengtsson mogelijk out voor Matterley Basin

Als gevolg van zijn zware crash tijdens de tweede manche in Valkenswaard liep 24MX Honda rijder Filip Bengtsson (23) een ernstige hersenschudding op.  Zoals veel collega-motorcrossers in een dergelijke situatie onderschatte de meervoudige Zweedse kampioen de impact van de klap. Hij bleef dan ook verder trainen en rijden. Het zegt veel over Bengtsson’s doorzettingsvermogen dat hij in dergelijke zware omstandigheden toch nog een kwalificatierace en één manche wist te winnen tijdens de eerste wedstrijd om het Zweedse kampioenschap in Tibro.


thor it
no img
15/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Lieber ook bij Yamaha in 2016

Wat goed is wil men vast houden. Ook de motorcross teams bouwen meer en meer zekerheid in als ze de ideale piloot menen te vinden. Zo mag Julien Lieber op twee oren slapen voor het seizoen 2016: hij blijft onder dak bij Standing Construct Yamaha Yamalube, het formele MX2 team van Tim Mathys. Straks ook een uitgebreid interview met de teamboss.

Lees meer onder Thor.


thor it
no img
15/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Herlings aan de start in Wuustwezel!

Na afloop van Rhenen vroegen we Frank Van Hooydonk, organisatiesecretaris,  naar de stand van zaken voor Wuustwezel. Hij kon niets nieuws vertellen. Tot vanmorgen heel vroeg door het SMS-geluidje van onze GSM werden gewekt: Jeffrey Herlings komt mee rijden in Wuustwezel!

Thor it voor nog meer info over de Int MX in Wuustwezel van zondag aanstaande


thor it
no img
15/05/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Zomerstage in Avesnes sur Helpe en Schweyen

Deze zomer organiseert Mxstage.be 2 zomerstages. De 1ste is (back to our roots) in Avesnes-Sur-Helpe, Noord-Frankrijk (100km voorbij Brussel) Deze gaat door op woensdag 8 en donderdag 9 juli.  De 2de ‘grote’ zomerstage gaat opnieuw door op het mooie motorpark van Schweyen in de Franse Vogezen, net voorbij Luxemburg. De talrijke deelnemers van vorig jaar waren vol lof over het spectaculaire circuit.

Thor it voor meer over de zomerstages van Mxstage.Be


thor it
no img
15/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Strijbos en Herlings regeren, net als Mewse en Elzinga.

De derde wedstrijd van het ONK-motocross gehouden op het bijzonder fraaie circuit Kwintelooyen in Rhenen is een onverdeeld succes geworden. Een goed deelnemersveld, prachtig weer en enorm veel publiek. Jeffrey Herlings (MX2) en Kevin Strijbos (MX1) waren de overtuigende winnaars. Grootste pechvogel was Brian Bogers die bij een val zijn arm uit de kom viel. Bogers deed het tot nu toe erg goed in het ONK en in de GP’s.

Thor it voor meer over Rhenen
Klik hier voor foto's van Ivo Moeys


thor it
no img
14/05/2015 | posted by Bertje | reactie(s)

Foto: VMCF Axel

Vandaag gingen we voor de derde keer in twee maanden tijd naar Axel voor er foto's te gaan nemen van een wedstrijd. Natuurlijk zoals altijd is de organisatie in Axel top. Dit is ook maar een reden waarom we blijven gaan. Deze keer was het de beurt aan de VMCF. Jilani Cambré won er bij de Inters A voor Vincent Collet en Heikki Geens.

Voor de foto's klik hier.


thor it
no img
14/05/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Jilani Cambre ook in Axel de beste (VMCF)

Jilani Cambre zit in bloedvorm, dat bewees hij ook vandaag weer met een dubbele reekszege in het Nederlandse Axel. In de openingsreeks was Jordy Vandewiele nog de beste achtervolger, in de tweede reeks was het Vincent Collet die zijn KTM naar de tweede plaats stuurde, meteen ook goed voor de tweede plaats in de eindstand. Heikki Geens werd met een zesde en vierde plaats nog derde in de eindstand, Donny Schmidt werd met evenveel punten vierde voor Dylan Verleysen die eveneens hetzelfde puntentotaal behaalde. Dennis Wagemans won bij de Inters B...
De dames hielden een generale repetitie voor de IMBA-wedstrijd komende zondag in Genk, het waren Britt va, Muylem en Jolien Vleminckx die de reeksen verdeelden en het was de laatste die de bloemen mee naar huis mocht nemen. Van Muylem werd tweede voor Sanne Vounckx die met een derde en tweede plaats derde werd.

Thor it voor alle uitslagen


thor it
no img
13/05/2015 | posted by PGM | reactie(s)

FOTO : MXGP Talavera de la Reina, Spanje

TC 222 is herboren, de Italiaan zette een knop om in zijn hoofd volgens zijn naaste omgeving, vroeg een motor met meer vermogen, de 450 en met zijn nieuwe Axo outfit reed hij naar zijn eerste GP winst dit jaar! Hij kreeg het niet zo maar, Romain Febvre maakte het TC flink moeilijk in de 2de reeks, Clement Desalle die duidelijk leerde scrubben tijdens zijn verblijf in de USA reed sterk maar maakte weer op zijn gebruikelijke manier een crash, Kevin Strijbos reed een mooie wedstrijd na zijn operatie, Ken De Dycker werd 21ste, Van Horebeek was nog niet aanwezig te Spanje alsook Villopoto niet waar de “geruchten” op volle toeren gaan dat we RV niet meer aan het werk zouden zien in de GP’s.... Word vervolgt. Klik hier voor de foto’s


thor it
no img
13/05/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Dirtweek bij 24MX.be

Bovenop de korting die je al op vele artikelen krijgt bij 24MX.be krijg je tot eind deze maand ook nog eens 10 Euro extra korting aan de kassa.

Kijk snel op de website van Europa's grootste Mx Webshop


thor it
no img
13/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Dylan Ferrandis: de bevestiging

Hoewel we gisteren kort op de bal speelden, maar nog voorzichtig waren, krijgen we vandaag de formele bevestiging: Dylan Ferrandis, tweede in de WK-stand MX2 zal donderdag geopereerd worden aan de linker knie. Het wordt niet expliciet gezegd, maar het lijkt dat 2015 over is voor Ferrandis.


thor it
Mx477R2R StoreSec ConstructionsKTM Shop NLWMX-ShopDSM

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!