Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
22/07/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Everts and Friends

De Nationale feestdag van 2015 zullen we niet gauw meer vergeten, The Legend deed zijn laatste Everts and Friends en al waren er weinig GP Stars en grote legendes uit het verleden, het wederoptreden van Joel Roelants kreeg de ganse Horensbergdam stil! Er waren de mini’s, 65, 85, 125, Oldies, Funbikes en GP’s stars, ook vaders en hun zonden deden een ereronde, we gingen met enkele duizenden foto’s naar huis en wat was het moeilijk om een keuze te maken van deze top dag. Het zijn er te veel geworden maar probeerde zoveel mogelijk iedereen aan bod te brengen. Klik hier voor de foto's
 

thor it
no img
23/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Geen Yentel Martens in eigen achtertuin

Dat moet echt klote zijn. Yentel Martens zal niet deelnemen aan de finale van het EMX300 cc. Zondag in Loket en over twee weken wordt dit debat beslist. Martens staat nog steeds aan de leiding, maar de kans is groot dat hij na Loket aan de kant geschoven wordt door Marco Madii en Matt Moffat.

Martens kweste zich in Uddevalla aan het in motorcrossmiddens overbekende scaphoïde botje. Wellicht zal Yentel zich nu concentreren op de Franse stradcrossen. Maar het zal een moeilijk weekend worden in Lommel over twee weken. De foto is van onze Trek kabouter


thor it
no img
23/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF, MUL en ander kort nieuws

Everts & Friends Charfity Race, dat was de blikvanger in eigenland. In Duitsland was dat de ADAC en in het UK de Maxiss titelstrijd. Toch hebben we voor u onze bronnen  uitgeplozen en wisten we hier en daar wat nieuws bij mekaar te schrapen.


thor it
no img
23/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Shaun Simpson op zucht van de Britse titel.

Met wat meeval kan Shaun Simpson zich in Preston Docks voortijdig tot Brits kampioen MX1 kronen. Hij won in Foxhill drie reeksen. Hij versloeg daarbij Elliot Banks-Browne,  Gaeme Irwin en Gert Krestinov. In de eindstand ging hij Martin Barr en Graeme Irwin vooraf. In de BK-stand  telt Simpson 116 punten voorsporng op  een bleke Tanel Leok en 132 op Krestinov.

Ook Max Anstie won alle reeksen. Hij moest  Adam Sterry, Steven Clarke en Steven Lenoir telkens terug wijzen. Anstie zal moeten vechten tot in de slotproef  in Fatcat, Doncaster. Het verschil op Lenoir bedraagt  slechts 23 punten. Ben Watson maakt een waterkans.


thor it
no img
23/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Kenny Janssens nieuwe BK-leider na Retie

We hadden voor de krant een preview gemaakt rond de titelstrijd bij de Inters. Voor een keer was die helemaal mis. Leider David Cools  heeft ondertussen blijkbaar andere doelen na te streven, en Wout Van Massenhoven zagen we nog met een brace rond sjorren.

Thor voor het overzicht.

Credits: kabouter Trek


thor it
no img
23/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Heftig seizoenseinde voor Mike Vanderstraeten

Het zijn drukke dagen voor Mike Vanderstraeten. Hij wil veel meters maken en sloot daarom terug aan bij VLM, om de gaten in zijn kalender te vullen. Al weet hij wat hem de komende dagen te doen staat.

Lees over de GM-Racing rijder onder Thor.

Credits: Paul Weyten.

 


thor it
no img
22/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

De motorcrosskalender voor het weekeinde

De kalender voor het nakende weekeinde onder THOR


thor it
no img
22/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

25 en 26 juli: BeTeMo trekt naar Eersel. Volgend jaar vast omloop.

VLM organiseert voor het eerst in haar bestaan een BK-wedstrijd naar het buitenland. Door omstandigheden moest uitgekeken worden naar een alternatief. BeTeMo, de MX-club uit Arendonk kwam VLM tegemoet. Zij organiseren een dubbelweekeinde op de ‘Ketelberg’ in Eersel.

Meer onder Thor


thor it
no img
22/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Volledig Suzuki podium in ADAC Tensfeld: eindzege voor Kevin Strijbos

In Tensfeld werd zondag gereden om de ADAC-titel. Kevin Strijbos won op de zware zandbaan de slotreeks, nadat hij in de eerste manche tweede werd achter GP-winnaar Glenn Coldenhoff. Met de slotreeks pakte Kevin ook de eindzege mee naar huis. Coldenhoff blijft afgetekend leider in de ADAC. Jeremy Seewer vevolledigde het Suzuki succes met de derde plaats.

Brian Hsu is goed op weg om na Tensfeld de Youngster Cup binnen te halen.

Fotos onder Thor


thor it
no img
22/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Meet & Greet met Ryan Villopoto en Jeffrey Herlings

Velen hadden gemeend dat Ryan Villopoto niet meer naar Europa zou komen. Fout dus, want hij komt wel degelijk. Op 31 juli tussen 18.00 en 21.00 uur zullen Ryan en Jeffrey Herlings uw gastheren zijn, meer bepaald in Eindhoven.

Meer onder Thor !


thor it
no img
22/07/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Bakens maakt seizoen af bij Creymert Racing

Door het uitvallen van Ludovic Brevers moest het CreyMert Racing Team opzoek naar een vervanger. Deze is gevonden in landgenoot Robin Bakens. De 21-jarige crosser uit Sint-Pauwels zal de laatste twee wedstrijden van het Europees Kampioenschap MX2 uitkomen voor het Honda team. Daarnaast zal Bakens, die de laatste tijd blessureleed heeft gekend, de overige drie KNMV ONK-wedstrijden rijden net als de laatste wedstrijd van het Belgische Kampioenschap. Door: Steven van Kempen/KEMCo Foto: Gino Maes


thor it
no img
22/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Seizoen over voor Cairoli?

We  twijfelden. Was het een held die de pijn ondanks alles verbeet. Of was het letsel gewoon opgeschroefd?

Het eerste dus. Antonio Caïroli, 8-voudig wereldkampioen en titelverdediger zal zondag niet starten in Loket.

Waarom leest u onder Thor.


thor it
no img
22/07/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Brent Vandoninck drie jaar langer bij Kemea Yamaha Team

Brent Vandoninck, die dit jaar debuteerde bij het team, heeft voor 3 jaar bijgetekend bij het KEMEA Yamaha Yamalube team. 
De 19-jarige Vandoninck liet dit seizoen een sterke indruk na bij zijn eerste GP-wedstrijden met enkele top 10 noteringen. Zijn beste resultaat kwam er in Maggiora waar hij vijfde werd in de eindstand. 

Thor it voor reacties 

thor it
no img
22/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

500.000 Euro haalbaar? Everts & Friends mikt op recordbedrag.

Wat gaan we doen? Een lijvig rapport maken van de allerlaatste Everts & Friends? Of gaan we het kernachtiger verwoorden.Wegens nog niet uitgeslapen kiezen we voor optie twee. Maar, eens bezig kunnen we het toch niet laten.

We waren er bij, bij de laatste E&F, we genoten, enfin u leest het onder Thor.


thor it
no img
21/07/2015 | posted by Bertje | reactie(s)

Dewulf neemt dagzege mee naar huis, Brackman zegeviert in Superfinale

Traditiegetrouw streken we op 21 juli met MCLB neer in Middelkerke op de prachtige omloop van het team Dirk Hofman.
Door de jongerenfinale kregen we een andere indeling van de dag, de internationalen kwamen vroeger aan de start dan normaal.
Bij de “koninginneklasse” die een proef reed voor het BK, ontbraken Manuel Priem, Jaimy Deleersnyder en Dimitrie Sep.

De foto's kan je hier bekijken

Thor it voor het verslag!


thor it
no img
20/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Het laatste pre-bericht over de laatste Everts & Friends

Om u er nog maar eens aan te herinneren dat morgen, 21 juli 2015, het doek valt over Everts & Friends. Lees de allerlaatste info onder Thor, maar meer nog: kom morgen naar Genk!


thor it
no img
20/07/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Win een duo-ticket voor de screening van de film Fear Not

We mogen dankzij partner Monster Energy twee duo-tickets weggeven voor de screening (preview) van de film "Fear Not" weggeven (geen inkom voor de GP). Deze zal doorgaan in de Monster Energy Rig op vrijdag 31 juli 2015 op het terrein van de Grand Prix van Lommel. Je kan voor deze exclusieve screening geen tickets kopen, je kan enkel tickets winnen via de partners. Je kan de tickets winnen door ons drie Europese namen door te geven die meewerken aan de film "Fear not", mail de namen door naar marcel@mxworld.be.

Thor it voor de teaser van de film die gemaakt werd door Mikey Neale


thor it
no img
20/07/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Fotoreeks Kabouter Trek @ Oldtimers in Retie

Echt actief kun je onze kabouter in 2015 niet noemen. Maar in de aanloop naar zijn ‘hometown-race’ lijkt er toch wat schot in de zaak te komen. Na Hasselt vorige week ging Trekje afgelopen zaterdag naar de JMS-Oldtimer wedstrijd in Retie. De ’Regionale de L’étappe’ van de Keiheuvel kwam er naar de dochter kijken. Een oud MxWorld forum-member vroeg of Trekje ook wat aandacht wilde hebben voor het schoons naast de omloop (ooit was hij immers zelf wereldberoemd als babe-master op het forum). Lupo toerde er rond. Een Geukens look-a-like gaf zijn Honda de sporen…. Al het fraais is te bewonderen op volgende link....

Klik hier voor de foto's


thor it
no img
20/07/2015 | posted by 24mx | reactie(s)

Hattrick voor Bengtsson in Zweden!

24MX Honda’s Filip Bengtsson (23) domineerde dit weekend de 4de ronde van het Zweeds kampioenschap motorcross in Tomelilla. Bengtsson stuurde zijn CRF450R naar twee reekszeges en schreef de kwalificatierace op zijn naam. Door de regen van vrijdagnacht op zaterdag lag het circuit er perfect bij. Ideale omstandigheden dus voor clubrijder Filip Bengtsson om aan zijn raceweekend te beginnen. Filip was in de tijdstraining maar liefst 3 seconden sneller en zette die lijn door in de kwalificatiewedstrijd met een klinkende overwinning.

Thor it voor het volledige verslag


thor it
no img
20/07/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Kevin Strijbos wint ADAC-Masters in Tensfeld

Kevin Strijbos trok als voorbereiding op de nog restende Grand Prix naar het Duitse Tensfeld voor de vijfde ronde van het ADAC MX MAsters kampioenschap. Eerder won Strijbos al de wedstrijd in Jauer, Glenn Coldenhoff is autoritair leider in het kampioenschap. Met een diepe zandondergrond en een in vorm-zijnde Glenn Coldenhoff wist de Belgische Rockstar Suzuki-rijder al dat hij de zege niet cadeau zou krijgen. Met een mindere start in de openingsreeks en een pitstop voor een nieuwe bril werd Strijbos nog tweede achter winnaar Coldenhoff maar in de tweede reeks werden de puntjes op de "i" gezet en won Strijbos niet alleen de reeks maar ook de dagzege voor Glenn Coldenhoff, Jeremy Seewer maakte het Rockstar Suzuki-podium compleet. Jeremy Delince werd met een zevende en elfde plaats, achtste in de eindstand.

Thor it voor de uitslag van Tensfeld

 


thor it
no img
20/07/2015 | posted by Acerbis | reactie(s)

ACERBIS PROFILE 2016 helmen al leverbaar

De eerste 2016 Acerbis producten zijn al verkrijgbaar.
Nu even de nieuwe Profile helmen 2.0 in de kijker.
Deze thermoplastic met front en rear ventilation system, hebben een gewicht van 1190gr en zijn verkrijgbaar is de maten XS tem XXL.
Tevens is er een antiallergische binnen voering gemonteerd en een verstelbare lichtgewicht klep.
Met de prijs van 139.95€ is de prijs-kwaliteit verhouding zeer gunstig.

Nu verkrijgbaar bij de vakhandel.


thor it
no img
19/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Junior WK Motorcross El Molar: titels voor Kay Karssemakers, Raivo Dankers en Maxime Renaux

Het doek is gevallen over het WK (en EK Open 65) in El Molar. Voor naar schatting 5.000 kijkers kroonden Kay Karssemakers (65 cc), Raivo Dankers (85 cc) en Maxime Renaux zich tot Europees of wereldkampioen.

Een overzicht op Thor.


thor it
no img
19/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspancross: Willemsen-Bax winnen, Hendrickx-van den Bogaart op twee!

Er stond in ’Bessenbach’ een Bax op het podium. Maar het was niet Etienne, maar wel Robbie. Robbie is de bakkenist van tienvoudig wereldkampioen Daniël Willemsen. De twee wonnen beide reeksen.

Meer en uitslag onder Thor.

Fotocredits: LVDA


thor it
no img
18/07/2015 | posted by Bertje | reactie(s)

Foto: Training Conde

Na er even tussen uit te zijn, beet de microbe al terug om even een kijkje te gaan nemen naar de trainingen. Dat deden we en we staken net de grens over naar Conde sur l'Escaut te Frankrijk. Tussen het stof door deden we ons best om toch nog enkele foto's te nemen.

Klik hier om de foto's te bekijken.


thor it
no img
18/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen: Hendrickx-van den Bogaart beste Belgen, de twee Baxkes op de pole-posities.

Als we het goed hebben wordt morgen in Strasbessenbach de tiende GP voor het WK Zijspancross gereden. Een Belgisch span haalde zelfs de kwalificaties niet. Cools-Vantongerloo blesseerden zich  bij de eerste oefenrit. Jan Hendrickx-Ben van den Bogaart bleken onze beste landgenoten.

Thor!

De fotos zijn nog van Hasselt, van onze man ter plaatse Erbinspictjers.


thor it
KTM Shop NLWMX-ShopSec ConstructionsDSMR2R StoreMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!