Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
05/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

FIM-BMB Toekomstbeker Baisieux: Goud en Zilver voor Belgie. Hendrickx-van den Bogaert zijspankampioen.

Het blijft een mooi verhaal, de Toekomstbeker. In Baisieux begonnen de Belgen goed aan de opdracht in de 65 cc, met een tweede plaats. In de 85 cc sloeg het wat tegen en werden we pas zevende. Maar het orgelpunt moest nog komen. In de Open klasse wonnen we grandioos van Zweden en Letland. De matige bezette BK-finale bij de zijspannen was een formaliteit voor Hendrickx-van den Bogaert.


thor it
no img
05/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Maxxis kampioenschap Zijspannen: Brown-Chamberlain beste duo.

Het laatste duel vond plaats op Canada Heigts. Brown-Chamberlain  stonden aan de leiding, maar Wilkinson-Kirwin hadden nog een waterkans en die grepen ze ook met beide handen aan.

Thor.


thor it
no img
05/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA MX2 Kleinhau: Cuppen wint, machtige strijd om ereplaatsen.

In Kleinhau heeft John Cuppen met een zuivere hattrick de IBA EK MX2 titel veroverd. Dat lag in de lijn van de verwachtingen. De strijd om de ereplaatsen was heftig. Uiteindelijk stelde Lewis King zijn tweede plaats veilig zowel in het dagresultaat als in de EK-stand. Voor de derde plaas werd op leven en dood gestreden door de Nederlanders Jacky Tausch en Dennis Van Wordragen. Tausch haalde zijn slag thuis in het dagklassement, maar in het EK komt hij één punt te kort om Van Wordragen van het brons te houden. Karel Schepmans was de beste Belg en werd derde in het dagklassement. Nog Belgen  in Kleinhau: Stef Baestaens 14de, Tom Schepmans 17de, Jordy Vanclee 21ste, Kris Fleerackers 24 en Gaven Opdenakker 26ste.

Foto: Lewis, Cuppen, Schepmans, credits FB JC


thor it
no img
05/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

KNMV Harfsen: Bax-Stupelis en Van Grinsven domineren.

Niet dat we iets anders hadden verwacht in Harfsen.  De zijspan wereldkampioenen Bax-Stupelis moesten een reeks uit handen geven aan Willemsen-Bax. In de tweede reeks werden de rollen omgekeerd en telkens wisten Van Werven-Beunk derde te worden. Mike Van Grinsven won beide quad reeksen, telkens voor Joey Maessen. Ingo ten Vregelaar werd derde in de eerste reeks maar hij moest Ricardo Phoelich voor laten in de slotreeks. Hij werd derde in de eindstand. Nog winnaars in Harfsen: Erwin Plekkenpol (MX1 Cup) en Rick Satinck (MX1).


thor it
no img
05/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Maxxis kampioenschap: titels voor Simpson en Lenoir.

Op de Fatcats baan in Doncaster werd zondag de finale van het Maxxis kampioenschap gereden. Shaun Simpson en Steven Lenoir sloten af met de titel.

Meer onder Thor.


thor it
no img
05/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM: Dubbel voor Jens Van Meer

De VLM cross in Lummen, slotstuk van het BK, werd gewonnen door Jens Van Meer. De Beersenaar maakt wel vaker een doortocht bij VLM, maar ook bij BMB en MCLB. Van Meer startte als zesde en passeerde achtereenvolgens Kenny Janssens (die zou later uitvallen op de vierde plaats), Wesley Verheyen (viel terug i 2de koershelft), Jonas Salaets, Sven Wouters en Eric Foguennne. Die bleef leiden tot hij in de vijfde ronde werd gepasseerd door Van Meer. Jens  trok meteen het laken naar zich toe in de tweede reeks. Hij finishte voor Janssens, Bram Schoepen en MX2-rijder Frederic Daenen die tweede werd in de eindstand voor Brian Engelen en Foguenne.


thor it
no img
02/10/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Stefan Everts gespot op Suzuki van Strijbos

Vandaag werd Stefan Everts gespot op de Suzuki van Kevin Strijbos. Het was John Oostvogels die toevallig bij de "test" uitkwam op de Heeserbergen in Lommel. Voor Stefan Everts zal dit een soort van "thuiskomen" zijn want de multi-wereldkampioen begon zijn carriere bij het gele merk, hij behaalde in 1991 zijn eerste wereldtitel op een RM125 onder de vleugels van Sylvain Geboers... Wordt ongetwijfeld vervolg....


thor it
no img
02/10/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Nagenieten MXoN Deel 2

Deze MXoN beloofde legendarisch te worden en werd het ook, de Fransen doen wat er van hun verwacht werd en versloegen in eigen land voor een enorme massa fans de USA, Man van het weekend was toch wel Ben Townley met zijn eenmalige comeback. De Belgen worden met de hakken over de sloot derde. Held van het Belgische team mag toch wel Lieber zijn, hij viel hard in Glen Helen, bezeerde zijn heup, crashte terug op die heup op zaterdag maar stond toch weer aan de start op zondag, wat een karakter boy! Klik hier voor 2de fotoalbum.
 

thor it
no img
03/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Off road Peelrandrit Handel zondag 25 oktober

Op zondag 25 oktober organiseert MC de Peelrijders uit Handel haar 27ste offroad motorrit. De organisatie doet haar uiterste best de deelnemers een mooie route voor te schotelen. Heel weinig verharde weg op een route van 40 km met zand- en bospaden, maïsvelden, kruipdoor-sluipdoor en mogelijk nog andere verrassingen. Er wordt gereden volgens het MON-reglement.

Meer Info onder Thor.


thor it
no img
03/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM: Kalender 2016

Vrijdagavond blies VLM verzamelen voor de kalendervergadering 2016. die wed vlot ingevuld, al is het mogelijk dat er bij de Algemene vergaderingen verschuivingen of aanpassingen worden doorgevoerd.

De kalender onder Thor!


thor it
no img
03/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Maisplak crossen in Nederland: digitaal inschrijven vanaf 12 oktober!

Op zondag 1 november start het ‘maïsplakcrossseizoen’ met de wedstrijden in Handel. Daarna volgen Boekel, Volkel en St. Oedenrode.
Sinds enkele jaren is deelname alleen mogelijk na digitale voorinschrijving. Deze voorinschrijving start op maandag 12 oktober om 19.00 uur via www.peelrijders.nl. Voorgaande jaren waren de meeste klassen binnen een uur vol. Wil je zeker zijn van een startplek, zorg dan dat je er snel bij bent. De verschillende klassen waaruit je kunt kiezen zijn:

1. Mini-automaat en mini-quads,

2. Bromfiets automaat;

3. Bromfiets/pitbikes met versnelling;

4. 125cc tweetakt hobby;

5. MX2 hobby;

6. MX1 hobby;

7. Off road;

8. Startbewijshouders.

Alle informatie is te vinden op www.peelrijders.nl. De voorinschrijving geldt voor alle wedstrijden.


thor it
no img
03/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen: Team Bax-Bax, een video interview!

Ik kan u mee delen dat het berichtje rond het interview van EtienneBax een paar honderd keer gelezen werd. Nu ja, enkel de titel stond er in de rest was blanco.

Hier krijgt U waar U recht op heeft mét onze excuses.

Het nieuwsbommetje van het jaar bij de zijspannen is zonder twijfel het verhaal rond Etienne Bax, Kaspar Stupelis en Robbie Bax. Dat het een duo Bax-Bax zou worden op een WSP-Yamaha las u eerder bij MXWORLD, samen met een kort interview van Etienne Bax. Luc Van Der Aa trok de stoute schoenen aan en haalde Bax voor de camera. In een monoloog vordt het hele verhaal toegelicht.

Dit is de link: https://www.youtube.com/watch?v=ZNi-nfOSB-k

Credits: LVDA


thor it
no img
03/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

MotorSportFuture: kom kennis maken op woensdag 7 oktober in Eersel.

Het project Motor Sport Future zou ondertussen algemeen bekend moeten zijn. Dachten we. Maar navraag leerde ons dat niet iedereen op de hoogte is van dit project. Met het oog op de kennismakingsdag op woensdag 7 oktober op het circuit van Eersel, lichten wij middels een persbericht een tip van de sluier voldoende hoog op om een en ander in beweging te zetten.

Meer onder Thor!


thor it
no img
02/10/2015 | posted by Outlaw Racing | reactie(s)

2016-Collectie binnen bij Outlaw Racing

De 2016 collectie Kenny crosskleding is binnen! Frisse kleuren, moderne designs en het gebruik van superieure materialen zorgen ervoor dat Kenny al jaren gezien mag worden als een van de top-merken crosskleding. De kleding is volop uit voorraad leverbaar voor kinderen en volwassenen en is in de winkel in Leeuwarden te passen. Is het geleverde product niet naar wens of is het niet de juiste maat? Ruilen of retourneren is geen enkel probleem!

Thor it voor meer over de Kenny-kleding bij Outlaw Racing


thor it
no img
02/10/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Clement Desalle nu officieel naar Monster Energy Kawasaki

Het hing natuurlijk al van mid-zomer in de lucht en het werd gisteren (1okt) eerst door Clement zelf op Facebook bekendgemaakt en vandaag kwam zijn nieuwe werkgever, Kawasaki ook met een officieel persbericht. Na vijf jaar Suzuki werd het voor Clement misschien ook wel tijd om eens andere oorden op te zoeken terwijl het voor Kawasaki na een we mogen toch wel stellen, slecht seizoen om nu eens écht voor die wereldtitel te gaan. Clement tekende een tweejarig contract en zal Jordi Tixier naast zich krijgen, de ex-wereldkampioen maakt de overstap naar de MXGP.

Thor it voor het officiële persbericht


thor it
no img
02/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

5 minuten met MXON holeshot sensatie Filip Bengtsson

Het seizoen 2015 was niet alleen Filip Bengtsson’s eerste volledige MXGP WK deelname, het was ook zijn eerste complete GP seizoen. Terugkijkend verzamelde hij zowel leuke herinneringen als momenten die je liever kwijt bent. Toch sloot de populaire 24MX Honda rijder het jaar af met een leuke bonus. In twee van zijn drie MXoN races pakte Bengtsson namelijk de kopstart voor een uitzinnig publiek. Wij haalden Fillibang voor de micro om te praten voer de MX of Nations en de rest van zijn 2015 seizoen.

Thor!


thor it
no img
01/10/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Nagenieten MXoN

Op zaterdag was al vrij duidelijk dat de Fransen de sterksten waren met op hun hielen de Amerikanen, de Belgen deden het goed, ook al een enorme opkomst van toeschouwers die konden genieten van een prachtreeksen vol spanning onder een stralende zon... We kwamen naar huis met heel wat fotos en gaan ze opsplitsten in enkele fotoalbums, klik hier voor deel 1
 

thor it
no img
01/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

WLM Design bezoeken? Dat kan, op 3 oktober 2015.

Bedrijventerreinvereniging ’t Spoor en de Meeren in Mill organiseert op zaterdag 3 oktober een Open Bedrijven Route. Op die dag opent ook WLM Design de deuren van het bedrijf.

Van 11.00 uur tot 17.00 uur bent u van harte welkom. We laten u het volledige productieproces zien en zie met eigen ogen hoe een sportshirt gemaakt wordt!

Naast WLM Design zijn er nog 19 andere bedrijven op ’t Spoor en de Meeren in Mill geopend die te bezoeken zijn.

Is uw interesse gewekt, dan bent u van harte welkom!

Adres: WLM-Design, Molenheidseweg 1a, 5451 HD MILL


thor it
no img
01/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

DT-1 4-uurscross Eersel 2015: Inschrijving geopend.

Het zogenaamde “stille” seizoen is eigenlijk niet zo stil. Op Motors TV komt er een review van het WK aan, en minstens twee supercrossen. En buiten valt de activiteit ook niet stil. Een klassieker in die najaarswedstrijden is de DT-1 4-uurscross in Eersel. Dit jaar zal die gereden worden op zondag 15 november 2015.

Inschrijven kan vanaf vandaag. Lees meer onder Thor!

Foto: sfeerbeeld 2014, credits mcc De Kempen


thor it
no img
01/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Zijspancross: Etienne en Robbie Bax op Yamaha !

En wij dachten dat in de motorcross de komkommertijd was aangebroken. Tot we op de sociale media merkten dat er iets gaande was in Bergeijk, bij wereldkampioen zijspancross Etienne Bax. Dus wij draaiden 0031………

Lees het onder Thor!

Foto: Etienne hier nog met Kaspar. Credits LVDA


thor it
no img
01/10/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Nu officieel: Tonkov naar Standing Construct Yamalube

Het zal nog een enkeling zijn op een onbewoond eiland die nog niet wist dat Aleksandr Tonkov zou verkassen. Maar correct zoals we proberen te blijven, geven wij dit pas als “echt” nieuws van zodra de betrokken partijen dat bevestigen? En nu is het zover.

Foto: Aleksanr tijdens zijn revalidatie. Credits: FB AT


thor it
no img
01/10/2015 | posted by DSM | reactie(s)

Tijdelijke promotie op Alpinestars laarzen 2015 of tot uitputting voorraad!

Mooie promotie bij DSM MX Shop van volgende Alpinestars...
Tech 5 normale prijs : 269€ nu 195€
Tech 7 normale prijs : 379€ nu 275€
Tech 10 normale prijs : 549€ nu 375€
 
Bekijk de promotie pagina van onze webshop voor alle beschikbare maten en kleuren : www.dsmmxshopbe.be/

thor it
no img
30/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Eenmalig trainen op de Molenbergen in Wuustwezel

In het weekend van 3 en 4 oktober organiseert A.M.C. Wuustwezel voor de veertiende keer een trainingsweekend op haar motorcrosscircuit de Molenbergen te Wuustwezel. Het circuit is geen vast trainingscircuit en trainen is er bijgevolg normaliter niet mogelijk. Eén keer per jaar echter voorziet de club toch deze mogelijkheid. En dat is nu zaterdag en zondag.

Zowel profs, amateurs als jeugd zijn welkom, telkens van 10u tot en met 17u, tijdens de middag is er een uur pauze van 12u tot 13u. Afhankelijk van het aantal deelnemers en het type van machines, stelt de club een tijdschema op zodat iedereen op een veilige manier zijn rondjes kan draaien.

Eén dag trainen kost 20 Euro, twee dagen kost 30 Euro.

In juni werd het circuit volledig los getrokken zodat het in perfecte conditie zou moeten zijn. Deelnemers dienen zelf te beschikken over een verzekering (vergunning of andere?).

Opgelet, het circuit is enkel te bereiken via de Koekoeksdreef, zoals tijdens de Internationale motorcross, volg de pijlen!

Meer info op www.amcwuustwezel.be.

 


thor it
no img
30/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Bercy (Lille) en Finale Montpellier op Motors TV

Het is nog v roeg dag, mar het is maar dat je het nu al kan plannen. Motors TV zal zowel de SX van Bercy als de finale van de SX Tour in Montpellier integraa luitzenden.

Bercy gaat door in het weekeinde van 14 en 15 november. Zaterdag wordt er uitgezonden tussen 20.00 en 23.40 uur. De zondag vanaf 15.00 uur tot 18.40 uur. Commentatoren Frank en Joël.

Montpellier is vorozien voor 12 en 13 december. Zaterdag wordt er gereden tussen 20.00 en 23.40 uur en op zondag tussen 15.00 en 18.40 uur. Commentatoren: Joël en Léon.


thor it
no img
23/09/2015 | posted by Honda | reactie(s)

Honda is wereldkampioen en dat wordt gevierd bij Honda

Afgelopen zondag werd Tim Gajser wereldkampioen MX2 en dat viert Honda. Bestel nu je Honda en ontvang er een uniek t-shirt en per bij.

Klik hier


thor it
Mx477Sec ConstructionsKTM Shop NLR2R StoreDSMWMX-Shop

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!