Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
24/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Valentin Guillod sluit WK af met podiumplaats in Amerika

Valentin Guillod van het Standing Construct Yamaha Yamalube Team heeft het wereldkampioenschap MX2 met een podiumplaats af weten te sluiten.

Julien Lieber kwam op zaterdag zwaar ten val maar wilde op zondag rijden om de zesde plaats in de eindstand veilig te stellen. Na de eerste manche besloten Julien en het team om niet meer van start te gaan, met het oog op de MXoN.


thor it
no img
24/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Adrien Van Beveren stopt voorlopig met MX en verkoopt teamtruck

Tweevoudig winnaar Adrien Van Beveren zegt de strandraces en motorcross voorlopig vaarwel Hij zal zich richten op het Rallygebeuren. Het hoogtepunt van het seizoen moet de Dakar Rally worden. Adrien zal voor het eerst in zijn loopbaan van start gaan. Drie weken na de finish van de Dakar, wil Van Beveren wel deel nemen aan Le Toucquet. Adrien wil zijn nummer 1 plaat niet zomaar afstaan. Door het stopzetten van zijn crosscarriere heeft het team beslist de overbodige teamtruck van de hand te doen.

Het handelt over een Mercedes met 96.000 km op de teller. Met zes tot acht slaapplaatsen, ingebouwde generator, compressor, volledig gesloten voortent, keuken, douche, ontspanningsruimte en een ruime werkplaats voor 3 motoren. Kortom een klein huis op wielen met atelier in perfecte staat. Loopt tot 110 km/uur voor lange afstanden. Vraagprijs : Ongeveer 100.000 Euro. Ernstige kandidaten kunnen zich steeds melden bij Heikki Declercq 0477/772157.


thor it
no img
24/09/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Glen Helen MXGP

We willen jullie nog gauw een fotoalbum meegeven uit de USGP voor we naar de MXoN vertrekken te Frankrijk, weliswaar met vertraging met dank aan de luchtvaartmaatschappij.... Romain Febvre laat zien waarom hij de nieuwe wereldkampioen is, hij geeft zijn visite kaartje af in de USA. De Amerikanen waar sterk op eigen bodem, Josh Grant word 2, die aan het vissen is voor een nieuwe werkgever komende seizoen, Cooper Webb word 3, De Jerre 8. Klik hier voor de foto's
 

thor it
no img
23/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Robin Bakens haalt 12e plaats binnen in Oss

In het Nederlandse Oss werd er gestreden voor de ONK punten, dit op het prachtige natuurlijke circuit van de witte ruijsheuvel. Ondanks alle regen lag het er nog goed bij in Oss, maar toch lekker zwaar voor de beste motorcrossers van Nederland en omstreken. Ook Robin Bakens was er aanwezig met het CreyMert Racing team!


thor it
no img
23/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Glenn Bielen tekent bij TM Van Eeckhoven Racing

Een gloednieuw team werd deze nazomer op poten gezet, TM Van Eeckhoven Racing zal zich volgend jaar aanmelden bij het Open Nederlands Kampioenschap en andere wedstrijden in en rond Nederland. Er is nu alvast al één rijder bekend die de TM kleuren zal verdedigen in het Open Nederlands Kampioenschap en dat is Glenn Bielen. Het is tevens de bedoeling dat er nog twee rijders bij komen. Namelijk een 125 cc-piloot en een 85 cc piloot. Maar daar wordt momentele nog met verschillende rijders gesproken.

Thor!


thor it
no img
23/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

MXoN 2015 Ernee entry list.

Onder Thor de entry list die door de FIM werd vrij gegeven. Deze officiële lijst dateert van eind augustus. Waar mogelijk hebben we de lijst aangepast. We zullen pas effectief zien wie zaterdag mee rijdt, na de kwalificatiewedstrijden.

De foto's van Gino Maes zijn van Kegums 2014.


thor it
no img
23/09/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Fotoreeks ONK Oss

We stuurden John Oostvogels naar de voorlaatste Open Nederlands Kampioenschapswedstrijd in Oss. Op het mooie circuit De Witte Ruysheuvel stonden weer heel wat Belgen aan de start; leuk dus voor een fotoreeks op Mxworld....

Klik hier voor de foto's van John


thor it
no img
22/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Harri Kullas heeft zich getoond in Glen Helen

De Finse Est, of is het andersom, heeft prima zijn streng getrokken en verdient het predikaat ‘supersub’. Kullas kwam aan de bak bij Wilvo Nestaan Husqvarna Factory, toen Aleksandr Tonkov geblesseerd raakte.


thor it
no img
22/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Josh Grant redt de Kawasaki MXGP-eer. Rattray stopt er mee. Frossard aan beterhand

Verliezen van de nieuwe wereldkampioen is geen schande. Tweede worden is het op één na beste wat je kan overkomen. Dat heeft Josh Grant gedaan in de slotwedstrijd van een WK dat voor Kawasaki niet te best verliep.

Thor!


thor it
no img
22/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Brons voor Max Anstie, jammer genoeg te laat op dreef.

Vanuit een slechte startplaats, hoewel dat relatief lijkt in Glen Helen met die mooie oplopende bocht, reed Max Anstie een dijk van een wedstrijd. Veertiende na een ronde, maar stelselmatig schoof de Brit naar voor. Tot hij in de laatste ronde bij Valentin Guillod belandde. In een prachtige eindspurt wist hij  met het kleinste verschil als eerste over de finisht te rijden. Helaas kon Anstie die lijn niet door trekken op eventueel in de clinch te gaan met de Amerikanen. Een val in de tweede bocht betekende weer dat Max op achtervolgen was aangewezen. Hij werd achtste en vijfde in de eindstand. Het is altijd gevaarlijk om met zaken zoals ‘als en indien’ naar voor te komen. Toch kunnen we het in Ansties’ geval niet nalaten. Hij was bij de betere rijders, maar sommige ‘ongelukkige’ nulreeksen zorgden er voor dat hij niet echt meespeelde voor de titel.

Thor!


thor it
no img
22/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Coldenhoff maakt het mooi af, Seewer top 5 in WK.

Wat nog restte van de Suzuki-rijders heeft het er goed tot redelijk van af gebracht in Glen Helen. Glenn Coldenhoff was een van de betere Europeanen en Jeremy Seewer hield zijn top vijf in het WK vast.


thor it
no img
22/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Herboren Valentin Guillod, redelijke Paturel, blessure Lieber, pech Van Doninck.

Pfff….het was nie makkelijk om alles samen te vatten in de titel. Maar de vlag dekt in ieder geval de lading. Goed en slecht nieuws dus. Guillod (Standing Construct) liet weer zijn echte (beste) aard zien en werd beste Europeaan in de MX2. Paturel (KEMEA) was regelmatig, ondanks een zere enkel. Lieber (Standing Construct)stelde in de eerste reeks zijn WK-positie veilig en startte niet meer in de slotreeks vanwege een blessure. Van Doninck (Kemea) viel uit met pech in de slotreeks.


thor it
no img
22/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Romain Febvre zet de puntjes op de i.

Wat een heerlijke wereldkampioen hebben we toch. Romain Febvre volgt Antonio Caïroli op. Jawel, we weten het, er waren veel toppers gekwetst. Maar wat Febvre zondag toonde was uniek en schetst perfect de ambitie van de piloot uit de Vogezen. Hij won de eerste reeks en werd tweede, op een omloop die hij kende van horen zeggen. En veroverde en passant de Amerikaanse GP


thor it
no img
22/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Enduro ISDE 2015: algemene en individuele balans is positief

Nu de motorcross activiteit vanaf zondag op een behoorlijk lager pitje gaat draaien, maken we een uitstapje naar de Enduro. Voor twee weken startte in  Slovakije de Zesdaagse, zeg maar de MXoN van de enduro. Een verslag over de Belgen van teamleider Philippe Borguet.


thor it
no img
22/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Belgian Knights eren Gaston Rahier

We tellen af naar de Motorcross der naties komend weekend in Ernée. Zoals elk jaar eren de Belgian Kights een ex-motorcross kampioen en dit jaar werd gekozen voor Gaston Rahier die een groot deel van zijn leven op Franse bodem doorbracht. Gaston Rahier (Chaineux, 1 februari 1947 - Parijs, 8 februari 2005) was letterlijk een kleintje, bijnaam ‘Gastounet’, maar hij was één van 's lands grootste motorcrossers..


thor it
no img
21/09/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Honda CRF 250 en CRF 450 aan goede voorwaarden bij HRD in Overpelt

De nieuwe Honda's CRF 450 zijn gearriveerd bij Honda Racing Dirkx in Overpelt. Kom eens vrijblijvend langs en bespreek de goede voorwaarden die HRD voor u heeft. De CRF 250 werd met Tim Gajser afgelopen zondag wereldkampioen in de MX2-klasse en de nieuwe motoren kregen veel mee van het HRC-team van Gariboldi, de CRF 250 wordt deze week nog verwacht in de showroom van Jos Dirkx.

Honda Racing Dirkx, Astridlaan 198 in Overpelt
Tel: 011/64 09 59


thor it
no img
21/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

EK IMBA Open Boekel: Dagzege voor Jilani Cambre, titel voor Remco Doornwaard.

Het EK Open was jarenlang een Belgische speeltuin. In Boekel ook voor wat betreft de dagzege. Drie reeksen werden gewonnen door Jilani Cambré. In de dagstand  ging hij Remco Doornwaard, Jim Sörensen en Ginvo Corvers vooraf.

De strijd voor de titel was spannend. Doornwaard slaagde er in om de titel te veroveren op Jarno Verhorevoort die pas zevende werd. Beste belg in de eindstand is Vincent Collet die vierde wordt. Hij kwam erg bleke voor de dag op het Bezuidenhout. Jilani Cambré wordt nog tiende, Corvers veertiende en Junior Slegers eenentwintigste.


thor it
no img
21/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

BK Mont-St. Guibert en ONK Oss: drukke dagen voor Mike Vanderstraeten.

De laatste wedstrijd van het Belgische Kampioenschap werd eerder deze maand verreden in Mont Saint Guibert. Mike kwam op dat prachtige circuit goed voor dag en werd elfde in het dagklassement. Ook in de eindstand van het kampioenschap werd de door Kenny gesteunde crosser elfde. Gisteren stond Mike aan de start op de Witte Ruysheuvel voor de voorlaatste ONK-proef. Die is goed verlopen. De GM Racing-rijder werd heel sterk negende. In de tussenstand weet de Yamaha-rijder dankzij dit resultaat op te klimmen naar de zevende plaats


thor it
no img
21/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

ONK Oss: Jeffrey Dewulf verliest een plek in het ONK.

De vorige wedstrijden bleef Jeffrey Dewulf vrij van tegenslag en dat leverde hem een aantal topklasseringen op.

De SDS Racing-rijder ging vol goede moet naar de vijfde wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap MX1 in Oss. De eerste manche komt hij in de start ten val om vervolgens met de nodige schade aan mens en machine de wedstrijd te verlaten. De tweede manche zorgt een machine probleem ervoor dat het geen gemakkelijk wedstrijd wordt. Met een zevende plaats maakt de crosser uit Jabbeke wel veel indruk want opgeven is geen optie!

De overwinning in het Brabantse Oss ging naar Nathan Watson, voor Ken De Dycker en Marc De Reuver.

William Saris is de nieuwe leider in de tussenstand.


thor it
no img
21/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Finale VLM kampioenschap: Nog drie titels te betwisten in Reet.

Ook al heeft de omloop in Reet letterlijk terrein moeten prijs geven, het blijft een klassieker op de VLM-kalender. Zondag  worden daar een deel van de kampioenschappen afgelopen. Een snelle blik leert dat het nog kan wijzigen bij de Inters B. Jelle Meeus moet zonder meer in staat zijn om acht punten op te halen om zo Maarten Vermijl buiten spel te zetten. Nieuweling MX2 Jens Van Dooren heeft het nog makkelijker. Als hij drie punten scoort is de zaak binnen en is Arne Van Krunkelsven veroordeeld tot het zilver. Bij de Nieuwelingen B wordt het super spannend. David Steegmans leidt voor  Jurgen Van Den Broeck. Maar met een verschil van nauwelijks vijf punten  zal de slotreeks hier de beslissing brengen menen we. Afspraak op “De Klak” in Reet.


thor it
no img
21/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen Rudersberg: Hendrikx-van den Bogaart verliezen zilver. Video extra

Kenners bestempelen de WK-finale in Rudersberg als een van de mooiste wedstrijden ooit. De titel was al vergeven, maar voor zilver en brons lag alles nog open. De eerste manche kende drie leiders: Wilkinson-Kirwin reden zich uit de anonimiteit. Een eergierige Hendrickx-van den bogaart namen over, maar uiteindelijk begaven ze toen de wereldkampioenen Bax-Stupelis het welletjes vonden.

De tweede reeks was nog spannender met dit keer Brown-Chamberlain als kopmannen. Bax  zou er in slagen om de leiding over te nemen. Maar de meeste furie zat bij Giraud. Hij en Elvijs Muceniecks wisten de slotreeks te winnen. Omdat Henrickx pas vierde werd kreeg Giraud zo het zilver toebedeeld.

Uitslagen: Thor!


thor it
no img
21/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

AMPL Vaux-sur-Sure: Frederic Weigert klopt Thomas Vilvorder en Arnaud Englebert

In het zuiden des lands werd ook gereden. Frederic Weigert veroverde de eindzege. Nochtans had Weigert de eerste manche aan Thomas Vilvorder moeten laten. Eén ronde kon hij de leiding over nemen, maar Vilvorder won de reeks. In de tweede reeks miste Thomas zijn start terwijl Weigert het rijk voor zich had. Hij won de slotreeks voor Arnaud Englebert, die hierdoor Steve Piret versloeg voor het brons. Vilvorder kwam nog terug naar de derde plaats en was goed voor zilver.


thor it
no img
21/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF Veulen: Twee maal Gordano Natale

In Veulen leidden achtereenvolgens Patrick Capellen, Roy Sillien en uiteindelijk Gordano Natale in de eerste manche. Die won voor Sillien en Foguenne. In de slotreeks zette Gordano meteen zijn troef in. Capellen en Sillien bikkelden om de tweede plaats, maar een sterk opkomende Foguenne veroverde het zilver, zowel in de reeks als in de eindstand voor Sillien.


thor it
no img
21/09/2015 | posted by | reactie(s)

VLM Broechem: Banken goed voor totaalzege

In Broechem slaagde Jonathan Banken er als MX2-rijder in om beide reeksen te winnen. Meteen goed voor de scratch en de zege in de MX2. Eerlijk gezegd, persoonlijk wordt ik een beetje moe van het opdelen van reeksen. In Broechem stond één derde van het aantal deelnemers op het podium. Bij sommige federaties staat soms zowat iedereen op podium. Als het aan ons ligt  is de winnaar de winnaar. Punt aan de lijn. Het is maar een voorstel.


thor it
no img
21/09/2015 | posted by Bertje | reactie(s)

Seronval wint in Zwalm-Hundelgem

Steve Seronval heeft gisteren met dubbele reeksoverwinning de eindzege op zijn naam geschreven. Helaas waren er niet zo veel piloten aanwezig dus moesten de Nationalen bij de Inters rijden. Beide reeksen reed Seronval volledig aan kop. In de eerste reeks was Torpjurn Van Hoe een halve reeks op de tweede plaats aanwezig tot David Segers in ronde zes hem kwam voorbijsteken. Ook Nationaal Damon Tanghe was goed weg. Hij verloor twee plaatsen in ronde twee en drie. In de laatste ronde kwam hij zwaar ten val en werd afgevoerd.
In de tweede reeks leek het even of de top drie vanaf begin al vastgelegd was. David Segers reed de hele reeks op een tweede plaats op zoek naar Seronval. In de eerste helft was het Torpjurn Van Hoe die derde reed maar Maarten Govaert haalde hem in en kon stand houden. 

De foto's kan je hier bekijken.


thor it
R2R StoreWMX-ShopDSMMx477KTM Shop NLSec Constructions

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!