Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
03/06/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Kemea Racereport Villars sous Ecot

Met een podiumplaats in zijn thuisGP zorgde Maxime Renaux afgelopen weekend voor een lichtpunt in een moeilijk weekend voor het KEMEA Yamaha Yamalube team. Op de mooie technische omloop van Villars sous Ecot schreeuwden duizenden Franse fans Renaux naar de derde plaats op het podium.

Thor it voor het vervolg van het Kemea racereport

thor it
no img
03/06/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : MXGP Frankrijk

Bij de MXGP leek het wel een MXoN maar dan alleen met Fransen die hun landgenoten naar voor schreeuwden en dan werkte in op Rookie Romain Febvre die zijn eerste GP bij de MXGP wint, Paulin reed ook op wolken en ging flink de strijd aan met Toni Cairoli maar moest opgeven met motorproblemen, zo was het de beurt aan Bobryshev om uit eerbetoon voor de HRC Crew, die in het ziekenhuis liggen, een podium plaats uit de wacht te slepen, het was niet het weekend van Desalle die 2 maal zijn schouder uit de kom viel en zo een puntloos weekend te verwerken heeft, Jeremy Van Horebeek heeft besloten om terug te genieten en dat zie je aan zijn rijstyle, de Jerre werd beste Belg met een 7e plaats juist voor Ken De Dycker, Jeffrey Dewulf reed zichzelf in de punten met zijn MXGP debuut en werd 21e. Klik hier voor de foto's
 

thor it
no img
02/06/2015 | posted by | reactie(s)

Spring sale bij Outlaw Racing!

Beperkt shopbudget maar wel zin om jezelf in het nieuw te steken? Dat gaat lukken! Profiteer tijdelijk van 20% korting op crosskleding van Alpinestars, Answer, Kenny, Scott en Thor. Kijk maar snel in de SALE! naar deze outfits: http://www.outlawracing.nl/sale/crossshirts-crossbroeken/

Let op, voor het meeste geldt op = op dus wees er snel bij!

Thor it voor meer info over de Spring Sale bij Outlaw Racing


thor it
no img
02/06/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : MX2 Frankrijk

Als we kunnen tekenen voor zo nog thrillers van wedstrijden zou ik graag weten waar, dat samen met de Franse sfeer die meer op een MXoN leek, op een overzichtelijk maar toch wel gevaarlijk parcour waren het Jeffrey Herlings en Valentin Guillod die het mooie weer maakten, Herlings slaat wel terug na zijn nederlagen in Engeland en Spanje maar kreeg het niet voor niets, hij moest weer hard knokken tegen o.a. Valentin Guillod, zowel op zaterdag en zondag was de Zwitser, die bijna een thuiswedstrijd reed, bere sterk, helaas kwam hij zwaar ten val na een aanraking in de lucht met onze landgenoot Damon Graulus bij aanvang van de slotreeks en was het de beurt aan Tim Gasjer om het Herlings moeilijk te maken maar JH won met glans en loopt zo met meer dan 100 punten verder uit op Guillod. Hier zou de titel strijd wel eens gestreden kunnen zijn maar zeg nooit nooit bij Herlings.... Beste landgenoot was Julien Lieber met een 13e plaats, Jens Getteman 17e, Damon Graulus 18e en Kevin Fors 22e. Klik hier voor de foto's

thor it
no img
02/06/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Stijn Verstrepen wint in Komen (VMCF)

Zowat 300 piloten trotseerden in Komen de regen en windstoten. Bij de Inters kregen we een mooie strijd met aanvankelijk Vincent Collet en Jilani Cambre terwijl Stijn Verstrepen een minder start goedmaakte met de derde plaats. De tweede reeks werd zowaar nog spannender, Collet nam de leiding maar verdween vooraan door een val, Mike Gilot pakte over voor Cambre die even later de leiding pakte maar ook onderuit ging. Verstrepen was ondertussen ook komen aansluiten, probeerde naar leider Gilot te rijden maar dat lukte net niet. In de eindstand haalde Verstrepen het door zijn regelmaat en won met een tweede en derde plaats, de tweede plaats was voor Jilani Cambre waarmee een einde kwam met de reeks overwinningen die Jilani aan mekaar reed, de JDS-rijder won de laatste 10 wedstrijden, derde werd Mike Gilot.
Bij de Inters B ging de zege naar thuisrijder Tim Van Driessche, hij won voor Dennis Wagemans en Karel Schepmans.
Thor it voor de uitslagen van VMCF Komen

thor it
no img
02/06/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Acerbis-Suckerpunch van Guillod en Lieber nu ook voor de Kids

De Acerbis Suckerpunch kledij waarmee de Standing Construct Yamaha-rijders Valentin Guillod en Julien Lieber de laatste GP's mee aan de slag gingen zijn nu ook voor de kids verkrijgbaar bij de betere vakhandel

Thor it voor enkele foto's


thor it
no img
02/06/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Charlier 13de in zware thuisrace

 Met slechts één week tussen de Britse GP en de Grote Prijs van Frankrijk was er voor rijders en teams slechts weinig tijd om de volgende uitdaging voor te bereiden. Na een lange afwezigheid op de kalender van het WK Motorcross maakte Villars Sous Ecot afgelopen weekend zijn rentree. 24MX Honda Racing’s Christophe Charlier reed er  in moeilijke omstandigheden naar een 13de plaats.

Thor it voor het 24MX Honda racereport


thor it
no img
02/06/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Mooie kortingen bij WMX-Shop in Westerlo

WMX-Shop geeft nu 30% korting op de Fox 2015-collectie, ook op de Shoei-helmen krijg je een leuke korting, net als op de 6D-helmen.
Van de Alpinestars Tech 10, de Canard- en Barcia-modellen zijn er nog enkele op stock en deze kun je ook kopen aan verlaagde prijs.
Nieuw in het assortement van WMX-Shop is de Airoh Aviator-helm
WMX-Shop, Olenseweg 55, 2260 Westerlo
www.wmxshop.be

thor it
no img
02/06/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

KFI Racing Race Report: GP 08 Villars sous Ecot

Na de progressie die de voorbije weken was gemaakt keek het KFI Racing team volop uit naar de Franse GP in Villars sous Ecot. De Franse GP staat telkens garant voor spektakel en een aparte sfeer, en dat was nu niet anders. Na een sterke kwalificatiemanche op zaterdag finishte Kevin op de 16e plaats. Hij voelde zich in zijn sas op de harde en technische omloop en keek vol vertrouwen uit naar de wedstrijden. 

Thor it voor het KFI Racing-report


thor it
no img
01/06/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Wat vonden de MXGP-Yamaha-boys van Villars Sous Ecot?

Natuurlijk niets dan lachende gezichten onder de tent van het Yamaha Rinaldi-team na afloop van de GP van Frankrijk, Romain Febvre had immers zijn eerste Grand Prix in de MXGP-klasse gewonnen. Deze zege was ook sinds bijna een jaar de eerste zege voor het Rinaldi Team, Jeremy van Horebeek won in juli de Grand Prix van Tjechie.

Klik op Thor voor de reacties van The Jerre en Romain


thor it
no img
01/06/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Kenny Janssens en Jonathan Banken winnen in Pulderbos (VLM)

Kenny Janssens was in Pulderbos nog eens aan de winnen kant te vinden, Kenny won de eerste reeks maar moest de tweede reeks aan Wouter van Massenhoven laten maar mede omdat Wouter de eerste reeks geen punten scoorde mocht Kenny de bloemen mee naar huis nemen. David Cools werd met een tweede en derde plaats als tweede mee naar het podium, Kristof Salaets stuurde zijn MX-Topshop Kawasaki naar de derde plaats. Jonathan Banken pakte de zege bij de Inters MX2, hij deed dat met een dubbele reekszege, Kristof Scheynen (3-2) werd tweede voor Jelle Verbruggen (3-4). Bij de Inters B eindigden de drie rijders uit de toptdrie met gelijke punten maar het was Brett Michiels die met de bloemen naar huis mocht, Martijn Vermijl werd tweede voor Jelle Meeus...

Thor it voor de uitslagen van VLM Pulderbos


thor it
no img
31/05/2015 | posted by | reactie(s)

Jeffrey Herlings wint thriller in Villars sous Ecot (MX2)

Jeffrey Herlings won in Frankrijk nog eens met een dubbele reekszege, het was zowieso al een maand of drie GP's geleden dat Jeffrey nog eens won maar het was zeker verdiend vandaag. Rondenlang moest hij alles geven om met Standing Construct-rijder Valentin Guillod af te rekenen in de eerste reeks maar dat lukte de Red Bull KTM-rijder op karakter. De tweede reeks werd meteen onthoofd door een valpartij met Valentin Guillod en dus meteen een kandidaat minder voor de zege maar toen was het Tim Gajser die Herlings kwam bedreigen, de Honda HRC-rijder kon nooit een aanval inzetten maar Herlings moest toch op zijn hoede blijven maar won dus beide reeksen. Tim Gajser werd tweede voor Jordi Tixier die in beide reeksen derde werd.

Thor it voor de uitslag


thor it
no img
31/05/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Romain Febvre wint allereerste Grand Prix MXGP in eigen land!

Romain Febvre bombardeerde zichzelf na zijn reekszege en eerste MXGP-podium tot een der favorieten vandaag in de Grote Prijs van Frankrijk. De jonge Fransman, bezig aan zijn eerste seizoen op de Yamaha YZF-450 kon die rol met grote klasse tentoonspreiden, hij won met een tweede plaats en de reekszege in de tweede reeks voor Evgeny Bobryshev die zijn eerste podium pakte dit seizoen. Antonio Cairoli reed een GP met twee "gezichten", de eerste reeks won hij met een start-finishzege terwijl hij in de tweede reeks "slechts" zevende werd. WK-leider Max Nagl reed ook al zo'n onregelmatige GP, hij werd zesde en tweede en ziet Cairoli zo maar twee punten terugpakken. Onze landgenoot Clement Desalle kwam nog aan de start van de eerste reeks maar moest al snel opgeven na zijn ontwrichtte schouder op zaterdag.

Thor it voor de prestaties van de andere Belgen en de uitslag


thor it
no img
31/05/2015 | posted by Bertje | reactie(s)

Jens Van Meer wint MCLB in Eeklo

Ze gaven goed weer uit en lekker warm, maar hier hebben we in Eeklo niks van gezien... Een koude wind en de hele dag door druppelen en regenen. Leuk was het niet maar toch werd het geen moddercross. Wij haalden toch onze camera uit wanneer het even droog bleef en kwamen met dit resultaat naar huis.

Klik hier voor de foto's.


thor it
no img
31/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

En daar is Natzke

We kunnen het mis hebben, maar we blijven verdedigen dat Josiah Natzke een van de meest beloftevolle jongeren is in het EMX125. In Villars sous Ecot onderschreef hij onze stelling met een zege. Van de Belgen deed Nathan Renkens het nu bijzonder goed. Voor Jago Geerts en Cyril Genot was er een goede en een slechte reeks. Lees onder Thor.


thor it
no img
31/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Nancy Van De Ven tweede, Fontanesi wint.

Titelverdedigster Kiara Fontanesi slaagde er in om  thuispilote Livia Lancelot te verslaan in eigen huis.  Lancelot won de eerste manche voor Fonatanesi, nadat ze van de vierde plaats oprukte. Van De Ven werd derde voor Francesca Nocera en de Australische Madison Brown.

In de slotreeks kwam Lancelot niet verder dan een veertiende plaats, terwijl de reeks- en dus ook de eindzege naar Fontanesi ging. Van de Ven werd nu twee voor Brown, en dat was ook het eindpodium. Lancelot blijft wel aan de leiding in het WK met acht punten voor op Fontanesi. Van De Ven doet een prima zaak met haar beste resultaat. Ze staat derde. Onze landgenote Amandine Verstappen staat op de vierde plaats.


thor it
no img
31/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Jeremy Martin wipt Marvin Musquin

Marvin Musquin is leider af. In Thunder Valley werd hij pas zevende in de eindstand. Hierdoor neemt Jeremy Martin de leiding over na een dubbele reekszege.

Credits: Yamaha en FB


thor it
no img
31/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Dungey wint opnieuw in Thunder Valley

Terwijl hier de sterkste piloten crossen om de wereldtitel rijden de Amerikanen hun outdoor kampioenschap. Zaterdag was het de beurt aan Thunder Valley in Lakewood, Colorado. Het verslag van de 450 onder Thor. De nationals, zoals dit kampioenschap ook wordt genoemd, worden gereden zoals in Europa: over twee reeksen.


thor it
no img
31/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

De highlights videos

Als teaser voor de echte wedstrijden, krijgt u hier alvast een voorproefje onder de vorm van enkele highlights:

MXGP Qualifying Race Highlights:  https://www.youtube.com/watch?v=42nWVsLd7aU

MX2 Qualifying Race Highlights:  https://www.youtube.com/watch?v=zDqtyDgYCSE

EMX125 Race 1 Highlights: https://www.youtube.com/watch?v=YpQtkYH9LRY

WMX Race 1 Highlights: https://www.youtube.com/watch?v=SATEGT0cNc8

GoPro track preview with Gautier Paulin:  https://www.youtube.com/watch?v=Mn39o1SUE-A

MXGP of France Studio Show with Antonio Cairoli and Valentin Guillod: https://www.youtube.com/watch?v=TsxUkGPVAaA

 


thor it
no img
31/05/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Clement Desalle wil het ondanks blessures toch proberen in Frankrijk

Clement Desalle schoof in de tijdstraining onderuit waarbij hij zijn schouder ontwrichtte, na een korte behandeling bij de medische diensten kon Clement toch aanzetten tijdens de kwalificatiereeks maar een bij nieuwe valpartij kwetste hij zich nu aan de knie en moest opgeven. Het is onzeker in hoeverre Clement gereed raakt voor de GP maar de Rockstar Suzuki-rijder wil het zowieso proberen vandaag...

Thor it voor de reactie van Clement


thor it
no img
30/05/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Yamaha boven op zaterdag in Villars sous Ecot

Romain Febvre heeft duidelijk geen stress om in eigen land goed te presteren, de jonge leeuw uit het Yamaha Rinaldi Team stoof in Frankrijk naar zijn allereerste pole in de MXGP-klasse. Gautier Paulin is ook al uit om in eigen land goed te presteren en werd tweede voor Bobryshev. Jeremy van Horebeek en Ken de Dycker werden mooi vierde en vijfde terwijl Jeffrey Dewulf 24st werd. In de MX2-klasse kwam Jeffrey Herlings al vroeg ten val, streed nog mee voor een goede startplaats maar viel uit in de slotfase, waarschijnlijk door een beschadiging bij zijn valpartij. Valentin Guillod, toonde zijn goede vorm door de pole te pakken voor Jordi Tixier en Tim Gajser, Julien Lieber werd zesde terwijl Damon Graulus knap achtste werd. Kevin Fors werd zestiende terwijl Jeffrey Herlings morgen als 24st achter het starthek mag verschijnen...

Thor it voor de uitslagen van de kwalies


thor it
no img
30/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Tweets en andere verhalen vanuit Villars: kan Desalle rijden?

Informatie vanuit Villars sous Ecot is schaars aangekomen hier op zaterdagavond. Toch proberen we u wat feiten/gossip mee te geven, al naargelang de bronnen.


thor it
no img
28/05/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : MXGP Engeland

Even spannend als de MX was het bij de grote mannen ook, maar toch een nare nasmaak voor Desalle toen hij in de eerste reeks aan de leiding ligt word na 15 minuten de rode vlag getoond na een zware crash va Guarnieri die even buiten bewustzijn was, eerder op zaterdag was Concalves zwaar ten val gekomen en heeft 8 gebroken ribben en een long perforatie, De titel strijd ligt nog mooi open al zal het dit jaar al zeker RV niet zijn, die zien we nog een tijdje of misschien wel niet meer te zien in Europa.. De drie kemphanen van dienst, Cairoli, Desalle en Nagl kruipen dichter bij elkaar in de stand van het kampioenschap. Klik hier voor de foto's

thor it
no img
29/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Dungey en Musquin rijden GP in Glen Helen!

We herinneren het ons niet meer zo goed, maar werd de vorige GP in Glen Helen werd die niet gekenmerkt door de afwezigheid van de Amerikaanse toppers? Dat zal dit jaar anders zijn. KTM liet weten zijn supersterren in te schrijven.

Thor.


thor it
no img
29/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Charlier klaar voor thuis-GP

Nadat hij in Matterley Basin werd geveld door buikgriep heeft Christophe Charlier zich de voorbije dagen goed hersteld. Dit weekend keert de 24MX Honda rijder terug naar Villars sous Ecot. Dit is de plaats waar hij zich in 2009 tot Europees MX250 kampioen kroonde. Hoewel het met de GP 250 cc van 1998 al een poos geleden is dat de grote kannonen er aan de start verschenen, maakt de Moto-Club de Villars zich op voor een historisch weekend!

Thor!


thor it
KTM Shop NLWMX-ShopSec ConstructionsDSMR2R StoreMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!