Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
13/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA SX: Cooper Webb goed voor zege en titel. Ryan Dungey kampioen.

Als er één circuit gezond is, dan is het wel de AMA Supercross. Elk event trekt tig-duizenden toeschouwers. Dat was in het NRG Stadium in Houston niet anders zaterdag. Daar kwamen net geen 50.000, jawel, 50.000 kijkers op af. Er gebeurden mooie zaken. Cole Seely won zijn eerste 450 SX. Dungey werd drie wedstrijden voor het einde kampioen en Cooper Webb vierde dubbel: dagzege en titel in de West Coast 250SX.

Fotos: Cooper Webb (Star RAcing), Cole Seely (website CS) en Ryan Dungey (KTM)


thor it
no img
13/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Jeffrey Dewulf kent niet zijn beste dag in Mons.

De tweede wedstrijd van het BK is er voor Jeffrey Dewulf een geworden om snel te vergeten. De SDS Racing-rijder werd veertiende, na een uitvaller tijdens de tweede manche. In de stand zakt Dewulf naar de vijfde plaats.


thor it
no img
13/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

MX Nationals Foxhill: Vier op vier voor Kristian Whatley

Kristian Whatley heeft op het circuit in Foxhill de tweede proef voor de Britse Nationals gewonnen. In de eerste reeks klopte hij Grahame Irwin en Martin Barr. In de slotreeks finishte Irwin voor Barr. Uiteraard blijft Whatley leider in de stand.

 


thor it
no img
13/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Italiaans kampioenschap Faenza: De Bortoli en d\' Angelo winnen. Kouwenbergh tweede

Het Italiaans kampioenschap, niet te verwarren met het Open IK, is zondag op gang getrokken in Faenza. Alessandro Lupino en Davide Bortoli wonnen de reeksen in de MX1. De eindzege ging naar De Bortoli, die tweede was geworden in de openingsreeks.  Lupino werd pas zevende in de finale. Mateus Irt was ook regelmatig met  een derde en vijfde plaats. In de MX2 werden de reeksen gedeeld door Angelo d’ Alessandro en Nick Kouwenbergh. Het Italiaanse reglement is ons niet bekend, maar d’ Allessandro kreeg de eindzege mee, terwijl volgens onze telling Kouwenbergh, via winst in de slotreeks, de wedstrijd moest winnen. Maar blijkbaar worden er ergens nog punten toegekend. Helaas, we zijn niet almachtig en we weten niet waarom.


Podium met foto van Nick Kouwenbergh FB


thor it
no img
13/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

ADAC Furstlich Drehna: Nagl met WK-conditie, Coldenhoff puik tweede.

De eerste wedstrijd van de Adac Masters in Fürstlich Drehna is gewonnen door Husqvna fabrieksrijder Max Nagl. De Adac Youngster Cup ging enigszins verrassend naar Arminas Jasikonis en de Junior Cup was voor Mikkel Haarup.

Foto's: ADAC

 


thor it
no img
13/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen Castelnau-de-Levis: thuiszege voor Giraud-Musset.

Het Franse duo Giraud-Musset heeft in Castelnau-de-Levis de GP van Frankrijk gewonnen. Onze landgenoten Adriaenssen-van den Bogaart werden tweede en blijven leiders in het WK. Voor de tweede week op rij vielen Hendrickx-Muceniecks nipt van het podium.

Foto: Luc Vander Aa


thor it
no img
13/04/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Steve Seronval en Torpjurn van Hoe winnen in Laarne (MCLB)

Steve Seronval kon nog eens uitpakken met een dubbele reekszege, de Honda-rijder liet in beide reeksen David Segers achter zich terwijl Jurgen Wybo derde werd. Torpjurn van Hoe won makkelijk bij de Inters MX2 die duidelijk onderbezet waren, Jens Bleyaert werd tweede. Bij de Inters B Open ging de zege naar Nick van den Bergh, Gian Scheele werd tweede voor Kim de Cock.

Thor it voor alle uitslagen van Laarne


thor it
no img
12/04/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Endurorijden in Spanje: 18de Catalunya Raid : 14 - 15 - 16 mei 2015

Voor de 18de maal reeds organiseert Ronny Renders de Catalunya Raid op O.H.Hemelvaart, 14, 15, 16 mei 2015.
De formule blijft dezelfde, ongeveer 150 km per dag langs de kust van de Costa Brava en de bergen van de voor Pyreneeën, met op de middag een halte met alle groepen samen in een typisch restaurantje om van een streekmenu te genieten en ook even door te spoelen !
Deze rit is voor motors, quads, zijspan, cross-karts, elke groep rijdt met eigen gids, en ook voor 4X4 wagens, maar die rijden dan wel op road-book. Ronny en vrouw Marie-Jeanne hebben ook huurmotors ter beschikking . Elk voertuig moet voldoen aan de wegcode en elke piloot moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

Thor it voor meer hierover en een video-impressie


thor it
no img
13/04/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Wouter van Massenhoven wint opnieuw in Haacht (VLM)

Het was Kenny Janssens die zijn fans zag juichen na de eerste reeks die hij op zijn naam schreef maar in de tweede reeks werd de Suzuki VB-rijder teruggewezen naar zijn merkgenoot Wouter van Massenhoven die meteen ook de eindzege op zak mocht steken. Kenny Janssens werd tweede voor Eric Foguenne die vijfde en derde werd in de reeksen. Jonathan Banken stond na afloop weer op de hoogste podiumtrap bij de Inters MX2, DAM KTM-rijder Frederik Daenen zien we meer en meer op het voorplan komen en werd tweede voor Kevin Schellens, Jurgen Bijnens komt met zijn vierde plaats weer netjes richting podium gelopen. Martijn Vermijl won bij de Inters B Open met een 1-2 in de reeksen, Glenn Vanderschraelen werd tweede voor Niels Bleyaert...

Thor it voor de uitslagen


thor it
no img
12/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB Mons: Oefengalop voor Van Horebeek en De Dycker.

Perfecte omstandigheden in “Le bois brulée” in Mons. Deze omloop zou net zo goed in Meerhout of Arendonk kunnen liggen. Buurtbewoners vertellen ons dat deze zwarte grond echt maar lokaal langs het kanaal te vinden is. De natuurlijke sproeiwerken van zaterdag leverde een zwaar, maar eerlijk parcours op. En daar zie je natuurlijk het verschil tussen profs en amateurs. Het rapport van de Inters, de rest krijgt u vanaf morgen.

Thor it....


thor it
no img
11/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA SX: Nog geen Roczen in Houston.

Na een onderbreking van twee weken herneemt het AMA SX-circus nu zaterdag in Houston. Howel het gerucht de ronde deed dat hij zijn rentree zou maken, geeft Ken Roczen forfait voor de tweede SX in Texas.


thor it
no img
11/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

De deelnemerslijsten voor Arco di Trento.

Weliswaar een weekje later dan die van Valkenswaard, “but who cares?” Hier de opgegeven rijders voor  Arco di Trento, volgens Youthstream.


thor it
no img
10/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Jens Getteman onzeker voor Mons

Het is niet zeker dat Jens Getteman zondag start in Mons. Getteman stond vrijdag morgen ziek op. "Wellicht betreft het hier een griep," volgens Luc Goffin. Jens Getteman rijdt momenteel in dienst van JTECH Racing. Hij rijdt op Honda het WK MX2 en staat momenteel 13de in de tussenstand en 12de in het BK. "We zullen zien hoe het evolueert, maar we willen zeker de GP in ARco di Trento niet in gevaar brengen," aldus Goffin.


thor it
no img
10/04/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Fotoreeks MotoXpics

We hebben nog een mooie fotoreeks van de BMB-wedstrijd in Axel voor jullie. John Oostvogels zorgde hiervoor...

Klik hier voor de fotoreeks


thor it
no img
10/04/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Joke durft.... Motorcrossen

Joke Durft, het programma op Q-Musiq waar Joke van de Velde elke week een uitdaging aangaat. Deze week was het Motorcrossen... Wie kon haar daar beter in begeleiden als Stefan Everts...

Thor it voor een video


thor it
no img
09/04/2015 | posted by VMCF | reactie(s)

EK IMBA MX 2 keert terug naar het Fort van Koningshooikt

Het IMBA mx 2 kampioenschap keert volgende zondag 12 april terug naar zijn roots! Jarenlang werd in de Jaren 80 en 90 het IMBA kampioenschap georganiseerd op de spektakelbaan van het Fort van Koningshooikt. Rijders als Noël Steurs, Gunther Geerts, Paul de Proost, Hans Corvers, Bengt Laeremans, Sven Breugelmans passeerden hier allen de revue. Dit jaar staat de eerste proef van het IMBA kampioenschap hier terug geprogrammeerd onder auspiciën van de VMCF federatie. Rijders uit zeven landen nemen het hier tegen elkaar op : met name Nederland, Engeland, Duitsland, België, Zwitserland, Frankrijk, Denemarken, Tsjechië en Italië.

Thor it voor meer over de IMBA-wedstrijd op 't Fort alsook de programma's van zaterdag (Jeugd) en zondag


thor it
no img
09/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Wings for Life Run: Ricky Johnson staat voor zwaarste race ooit.

And now something completely different: enkele jaren geleden werd in de marge van de GP's Wings for Life gepromoot. Wie precies wil weten linkt seffens maar een keer door. In België en Nederland wordt er op 3 mei een loopwedstrijd Wings for Life Run georganiseerd. Dat gebeurt tegelijkertijd in -tig steden over de ganse wereld. Onder Thor een overzicht uit het persbericht.

foto: Ricky Johnson in zijn gloriejaren, hier met Ron Lechien. Credits: FB


thor it
no img
09/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Damon Graulus in Frankrijk

Op Paasmaandag was Damon Graulus te gast in Thomer la Sogne. Damon is nog altijd regerend Frans Kampioen. Er stond een sterk, overwegend Frans getint deelnemersveld aan het hekken met kleppers als Xavier Boog, Antoine Meo, Valentin Teillet, Florent Richier, Greg Aranda, Nicolas Aubin, Fabien Izoird, en Cédric Soubeyras.

Er werd gemengd gereden. In de eerste manche startte Damon matig. Op het smalle circuit was het niet makkelijk om te passeren. Damon finishte als 9de (2de MX2). Ook in de tweede reeks was de start wat minder. Na enkele ronden ging Damon in duel met Aubin, maar kwma ten val. Hij moest remonteren vanuit de 20ste  positie, en passeerde de finish als 12de (3de MX2). Graulus koos voor de slotreeks een andere startplaats. Maar veel voordeel haalde hij er niet van. Puur op wilskracht en agressie lukte het dit keer wel: 5de en eerste MX2-rijder.

Bron: website DG, foto credits Ivo Moens.


thor it
no img
09/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Jago Geerts gaat voor het EK!

Twee maal nam Balenaar Jago Geerts deel aan een wedstrijd om het BK Beloften. Hij won vier reeksen op rij, en is groot favoriet voor zondag in (Bergen) Mons. Mooi meegenomen, maar de ambities van Geerts liggen hoger.


thor it
no img
08/04/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Fotoreeks French Elite THOMER LA SOGNE

Ivo Moeys trok met Damon Graulus naar de Franse Internationale wedstrijd in Thomer la Sogne....

Klik hier voor Ivo zijn foto's van de French Elite


thor it
no img
08/04/2015 | posted by TAOM | reactie(s)

The Art Of Motocross : Speciale promotie actie MXGP Valkenswaard.

Een samenwerking met de organisator van MXGP Valkenswaard en het coffee table magazine (verkrijgbaar in het Nederlands en Engels) heeft er tot geleid dat er een speciale ticket actie tot stand is gekomen. Thor voor meer

 


thor it
no img
08/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Het fenomeen Jeffrey Herlings

Iedereen heeft het momenteel over Max Verstappen, die op 17-jarig leeftijd zo’n geweldige entree heeft gemaakt in de wereld van de Formule 1. Vijf jaar geleden maakte de toen 15-jarige Jeffrey Herlings een nog overtuigender entree in het wereldkampioenschap MX2. Hij eindigde in zijn eerste GP (verreden in Bulgarije) als zesde en derde. Daarna werd hij zesde en tweede in Italië. En toen toog het wereldkampioenschap naar Valkenswaard. Daar liet Herlings zien dat hem een grote toekomst wachtte door beide manches te winnen.

Foto's: Jeffrey herlings, credits KTM/Archer


thor it
no img
08/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB Newsflash: BK in Mons

Het mooie circuit van ‘le bois brûlé’ in Ghlin-Mons ontvangt zondag 12 april a.s. de tweede manche van het Motocross Belgian Championship. Wie zal Jeremy Van Horebeek van zijn tweede zege op rij kunnen houden? De eerste wedstrijd in Moerbeke-Waas was voor Jeremy immers de echte start van zijn seizoen.


thor it
no img
07/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Waar wordt er gecrosst dit weekeinde?

Eindelijk, het slechte weer lijkt achter ons te liggen. De lente mag komen, de klapstoeltjes langs de dubbele afsluiting ook. Wij keken voor U waar ze dit weekeinde kunnen neer geplant worden. Zijn we iets vergeten? Reageer!


thor it
no img
07/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Motorcross: MXGP en MX2-deelnemers voor Valkenswaard bekend.

Vanmiddag maakte Jan Boer, de perschef voor Valkenswaard bekend wie er straks op 25 en 26 april mag deelnemen aan de GP in Valkenswaard. De vaste Nederlandse rijders staan er al op, de wildcards worden nog later bekend gemaakt.


thor it
DSMR2R StoreWMX-ShopKTM Shop NLSec ConstructionsMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!