Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
07/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Assen: een video om na te genieten

Als je nog eens even wil herbeleven hoe het er in Assen aan toe ging dan hebben we iets voor je. De mensen van www.mxactive bezorgden ons de Aftermovie. Volg de link https://vimeo.com/138436020 en  geniet.


thor it
no img
07/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Transfer nieuws: Damon Graulus naar J-tech Honda

We wisten het eigenlijk al zeen tijdje. Maar MXWORLD.BE is geen site die geruchten voor waar publiceert. Daarom duurt het soms wat langer eer sommige berichten online komen. Gisteren na de huldiging van het BK in Mont-Saint-Guibert bevestigde Damon Graulus dat de deal met J-tech rond is. Enkel de handtekeningen moeten nog gezet worden. Damon Graulus, vorige week in Assen winnaar van de GP EMX250, troefde in Waals-Brabant alle tenoren af in de slotreeks van het BK. Een visitekaartje dat kan tellen. Op naar een nieuw hoofdstuk voor Graulus. En tevens een mooie afsluiter van het Kemea-verhaal.


thor it
no img
07/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Maxxis ACU: Shaun Simpson kampioen, Max Anstie moet nog wachten

Shaun Simpson won drie reeksen in de voorlaatste BK-proef in Preston Docks. In de eindstand gaat hij Kristian Whatley en Graeme Irwin vooraf. Tanel Leok werd twee maal tweede, maar viel uit in de eerste manche. In de tusenstand kan niemand nog voorbij Simpson, die zich nu al Brits kampioen mag noemen. Max Anstie won alle reeksen in de MX2. Adam Sterry wed twee maal tweede en in de slotreeks haalde Ben Watson het zilver. Sterry en Lenoir worden twee en drie in de dagstand. Steven Lenoir is de enige die Anstie nog kan bedreigen in de slotproef. De finale wordt gereden op 4 oktober in Fatcat, Doncaster.

 


thor it
no img
07/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA Open Gutenswil: Simon Baumann wint voor eigen volk. Vincent Collet tweede, maar nieuwe leider?

In Gutenswil (Zwitserland) werden de drie reeksen voor het EK IMBA Open. gewonnen door de lokale rijder Simon Baumann, telkens voor Vincent Collet. Pascal Proenen werd derde. Collet was onze enige landgenoot in Gutenswil. Hij is de nieuwe leider in de EK-stand.

Credtis: Motomagazine.uk

 


thor it
no img
07/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM: Kenny Janssens lukt dubbel in Vorselaar

Op het Sassenhout ging de VLM-zege naar Kenny Janssens. Hij is ook de nieuwe VLM-kampioen bij de Inters MX1/3. Janssens regelde de koers met een 2/3-score. De reeksen gingen naar Jilani Cambré en Jens Van Meer. Jonathan Banken (MX2) werd tweede in de scratch voor Bram Schoepen (MX2). Jordi Van Mieghem werd winnaar van de B-klasse voor Jelle Meeuws. Toch stellen we ons weer eens de vraag (en dat geldt niet voor VLM alleen): wanneer stopt toch eens die wildgroei aan klassementen. Bijvoorbeeld: in Vorselaar stonden er 21 rijders aan de start. Daarvan werden drie afzonderlijke klassementen opgemaakt. Derde worden in uw klasse , op een totaal van vijf piloten, dat spreekt toch niemand aan? Federaties, maak hier aub komaf mee.

Foto: FB KJ


thor it
no img
07/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

ADAC: Dagzege voor Nathan Watson en Brian Hsu

Glenn Coldenhoff is de nieuwe ADAC Master. Hij gaf forfait in Gaildorf, maar behiled de leiding in de eindstand. Ook Brian Hsu mag zich de nieuwe ADAC Youngster noemen. Hij won wél de slotwedstrijd.

Thor!


thor it
no img
06/09/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeremy van Horebeek en Brent Vandonick winnen in Mont Saint Guibert en worden Belgisch kampioen 2015

Er moest toch al wat gebeuren wilde iemand Jeremy van Horebeek van de Belgische titel MX1 houden in Mont Saint Guibert. De Yamaha Yamalube-rijder won in de eindstand voor Dean Ferris (2) (Husqvarna) en een sterkrijdende Steve Ramon (Suzuki). Ken de Dycker liet zien dat hij een terechte keuze was om geselecteerd te worden voor het MXON-team, Keeno werd vierde bij zijn rentree, Jeffrey Dewulf (Jax-store Yamaha) liet dan weer zien dat hij echt wel uit het goede hout is gesneden voor het grotere werk en werd vijfde. Een klein beetje in de schaduw maar zeker niet onverdient werd Brent Vandoninck Belgisch kampioen MX2 2015, ook Brent won net als The Jerre zijn wedstrijd in de MX2 met twee reekszeges en een tweede plaats. Damon Graulus werd tweede maar we willen zeker Damon zijn derde reeks vermelden, hij werd toen overall winnaar, hij liet dus ook alle MX1-rijders achter zich, grote klasse als je het ons vraagt. Max Engelen mocht als derde mee naar het dagpodium.

Thor it voor de uitslagen


thor it
no img
01/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

De motorcrosskalender voor het weekeinde

De kalender voor het nakende weekeinde onder THOR


thor it
no img
04/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB: Ken De Dycker maakt zijn rentree in BK Mont-Saint-Guibert

Het BK 2015 dreigde een schim te worden van de toch succesvolle vorige edities. KMC Mol haakte af, en Orp-le-Grand werd gefnuikt door de WK-kalender.  Het blazoen kan opgesmukt worden met een geslaagde finale in de zandgroeve van Mont-Saint-Guibert.

Sommige fotos komen uit ons archief.

Thor!


thor it
no img
25/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Koopjesdagen op 4 en 5 september 2015 bij VB Racing Center

Het eerste weekend van september oraniseert VB Racing Center "Koopjesdagen".
Je kan er dan UFO-broeken aan 50 Euro vinden maar ook diverse helmen en laarzen zijn er in de aanbieding. Ook casual kleding en mooie stickersets liggen er dan sterk afgeprijsd.
VB Racing Center: Haldertstraat 10, 3391 Houwaart
 


thor it
no img
03/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Toekomstbeker: Sterk Belgisch team voor Robert Gielis.

Tijdens de persconferentie van de Motorcross der naties 2015, was Robert Gielis een aandacht luisteraar. Hij ondersteunt niet alleen het Belgische team, maar is zelf coach van de ploegen voor de Toekomstbeker. Die wordt in het weekeinde van 3 en 4 oktober betwist op het circuit La Ferme des Monts in Baisieux (deelgemeente van Quievrain). Hij werd opgemerkt door de presentatoren van de persconferentie en meteen naar voor geroepen.

De foto's komen uit het archief van MXWORLD.BE

 


thor it
no img
03/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

MXoN: Bondscoach Joel Smets tovert joker uit zijn hoed: Ken De Dycker

“Wij zijn zeker niet kansloos,” was de uitspraak van bondscoach Joël Smets na afloop van de persconferentie in de Shanks zandgroeve.Daar wordt zondag de finale van het  BK gereden. In een turbulente aanloop naar de MXoN toe, die straks gereden wordt in Ernée, krijgt hij een coherente ploeg op de been.

Meer onder Thor……


thor it
no img
03/09/2015 | posted by Kabouter Trek | reactie(s)

Het kan snel gaan in ons Belgenlandje.

Neen, dan hebben we het niet over de snelheid waarmee onze kabouter de laatste tijd zijn foto’s naar ons toe stuurt, maar wel over het weer. Flirtte de temperatuur het afgelopen weekend nog met de 30 graden, ondertussen is het in het kabouter bos behoorlijk afgekoeld. Trekje profiteerde ervan om het afgelopen weekend er nog 2 dagen op uit te trekken. Zolder was zijn bestemming. Op zaterdag vertoefde hij op het circuit van Terlaemen, waar voor de gelegenheid ook eens in het weekend op het EMX circuit mocht getraind worden. Zijn foto’s vindt U op deze link


thor it
no img
02/09/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Rino Trading feliciteert wereldkampioen Romain Febvre

Rino Trading feliciteert Romain Febvre met zijn allereerste wereldtitel in de MXGP-klasse. Romain rijdt met oa. UFO-kleding, hij remt met Braking-remblokken, het Yamaha Rinaldi Factory Team gebruikt Vertex-zuigers en de motor wordt aangedreven met Regina kettingen.


thor it
no img
01/09/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : MX2 Assen

Tim Gasjer wint de GP MX2 maar niet zonder de nodige crashes, hij neemt ook de leiding over van Jonass die bij de start in de 2e reeks ten val komt en zijn voorrem verliest, hij rijd binnen om dat te laten repareren bij het KTM team dat helemaal niet klaar was om het probleem op te lossen, na heel wat geklungel vertrok hij met een ronde achterstand... Ook Anstie maakte fouten en werd 2de, Van Doninck word knap derde en behaalde zo zijn eerste podium bij de MX2, Lieber zette zijn Lommel lijn verder en viel helaas net van het podium, Guillod komt ten val op zaterdag en bezeert zijn schouder, op zondag probeert hij zijn plaats in het WK te verdedigen. Jens Getteman komt tijdens de opwarming ten val voor de VIP Boxen en heeft een scheurtje in scheenbeen, helaas seizoen over en kans op de selectie voor de MXoN... Klik hier voor de foto’s
 

thor it
no img
31/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Kreten en gefluister uit de paddock van Assen deel 1.

De werkwijze van Mantova is ons bevallen. We nemen u – in een aantal afleveringen - mee over wat we in de paddock van Assen vernamen, of wat ons werd meegedeeld door de teams of de insiders.

Thor voor deel 1.


thor it
no img
31/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Kreten en gefluister uit de paddock van Assen deel 2

Deze artikels bevatten goed en slecht nieuws. Deel twee beginnen we met het leuke nieuws over de Europese titel van Nick Kouwenbergh.

Waar? Onder Thor zeker!


thor it
no img
01/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Kreten en gefluister uit de paddock van Assen deel 3

Wij zorgen er voor dat we fris leesvoer kunnen aanleveren. Vandaar deel 3 van de rubriek Kreten en Gefluister, onder Thor uiteraard.

Credits KTM: R. Archer


thor it
no img
01/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Kreten en gefluister uit de paddock van Assen deel 4

Het is ons gelukt, we raakten alles kwijt in deel vier. Helemaal onderaan het artikel  geef ik ook mijn mening over de gecontesteerde GP in Assen. Vooraf hebben we niet mee gedaan aan het Assen-bashen. We moeten bijgevolg ook onze mening niet herzien. Hier en daar hebben we toch redactionele 180°-bochten zien nemen vooraf, en achteraf weer omgekeerd. We hebben Assen een faire kans gegeven, en die hebben ze met beide handen aangegrepen.

Thor!


thor it
no img
01/09/2015 | posted by Kemco | reactie(s)

Creymert racing Assen

Assen – De laatste wedstrijd van het Europees Kampioenschap MX2 heeft Ingvii Bjorn Birgisson veel indruk gemaakt. De Ijslander kende eerste dit jaar problemen met kwalificeren maar tijdens de Grand Prix van Nederland verliep alles goed! Op het circuit van Assen weet de 19-jarige crosser een keer vijftiende te worden! Daarbij scoort hij zijn eerste EK punten en ook teamgenoot Robin Bakens kwam tot scoren. De derde rijder in het team, Anton Gole, lukte dat helaas niet en hij liep een armblessure op. De overwinning ging naar Damon Graulus, de titel is voor Honda-collega Nick Kouwenberg! Thor voor meer


thor it
no img
01/09/2015 | posted by Ktm-shop | reactie(s)

KTM 2016 CLUTCH COVER 2016

De KTM 2016 clutch cover uit de powerparts collectie heeft een nieuw KTM design gekregen en ziet er niet alléén goed uit , maar heeft natuurlijk ook zijn functies en kwaliteit behouden.
Deze hoogwaardige kwaliteit aluminium clutch cover is absoluut bestand tegen de zwaarste omstandigheden geeft jouw KTM een nieuwe fabrieks look !

Thor it voor meer of klik hier om te bestellen


thor it
no img
01/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Glenn Coldenhoff naar Red Bull KTM De Carli!

Het hing een tijdje in de lucht, maar luidop roepen dorst niemand. KTM bevestigde vandaag formeel dat Glen Coldenhoff het team vanaf 2016 vervoegt. Hij zal voor Claudio de Carli (Red Bull KTM) uit komen op de KTM 450 SX-F fabrieksmotor.

Meer over Glenn onder Thor.


thor it
no img
31/08/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : MXGP Assen

Simpson wint de GP van Assen op de fabrieksmotor van Keeno, Febvre 2e en word wereldkampioen. De 2de reeks reed hij alsof hij zichzelf nog moest inhalen om die titel binnen te halen zo snel ging hij door die zandbak. De held van de dag was Coldenhoff die naar voor werd gestuwd door de vele fans in de tribune die uitkeken op een circuit zoals er een strandrace uit ziet. Van Horebeek word 7de, Dewulf 12de, Delince 17de, Wouts 18de en Boulard 26ste. Klik hier voor de foto’s
 

thor it
no img
01/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF: Steffi Laier kampioen Nationalen MX2

Naast Febvre in Assen, sloot ook Steffie Laier het seizoen af met een voortijdige titel. Ditmaal bij de Nationalen MX2. Zie Thor.
 


thor it
no img
01/09/2015 | posted by Bertje | reactie(s)

David Segers neemt de dagzege op de MCLB te Zegelsem

Na het enorm slechte weer zondagmorgen vertrokken we al met een bang hart naar de MCLB te Zegelsem. Maar dit as helemaal niet nodig! We kwamen ertoe vol verbazing. Daar had het blijkbaar niet of toch niet veel geregend. Het parcours lag er uitstekend bij, geen plasje water te vinden. 

De foto's kan je hier bekijken.

Klik Thor voor meer!


thor it
WMX-ShopDSMR2R StoreSec ConstructionsMx477KTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!