Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
01/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen: titel wenkt voor Bax-Stupelis. Hendrickx-van den Bogaart maken jacht op zilver.

Opnieuw zijn Etienne Bax-Kaspar Stupelis winnaars geworden van de GP Zijspannen in Roggenburg. De twee zitten nu echt op titelkoers. Over beide reeksen was de top drie daar gelijk.  Giraud-Muceniecks en Brown-Chamberlain werden telkens tweede en derde. Giraud loopt tien punten uit op Hendrickx, die zaterdag spectaculair ten val kwam. Ook Vanluchene-Soenens reden een beresterke koers.


thor it
no img
01/09/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Een taak in de motorsport? Grijp nu je kans. BMB zoekt medewerkers.

Kritiek! Dat is wat je langs de koord het vaakst hoort over ‘De Bond’. Soms terecht, vaak helemaal niet. Ach het zal in onze aard liggen zeker. Wel, nu is er de mogelijkheid om er iets aan te doen. De BMB zoekt namelijk kandidaat-medewerkers om zelf het beleid van de motorsport mee te bepalen, of er deel van uit te maken. Als je nu niet inschrijft, wees dan in het vervolg wat beleefder voor mensen die wel hun nek willen en durven uitsteken. Hoe kan je lid worden? Lees het onder Thor.


thor it
no img
31/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Jens van Meer (MX1) en Cedric Grobben (MX2) winnen VLM in Opglabbeek

Jens van Meer maakte een uitstap naar de VLM-federatie in Opglabbeek en deed dat niet zonder succes, de MCLB-rijder won beide reeksen in de MX1-klasse, hij liet Eric Foguenne (2de) achter zich, Rene Rannikko werd derde. Jonathan Banken en Cedric Grobben verdeelden de reeksen maar het was thuisrijder Cedric Grobben die de eindzege mee naar huis mocht nemen. Banken werd tweede met gelijke punten, Bram Schoepen stond op de derde podiumtrap. Jasper van der Mieren was de beste bij de Inters B Open...

Thor it voor alle uitslagen
Voor foto's: www.rolly-pics.be


thor it
no img
31/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Shaun Simpson schenkt KTM opnieuw de zege in Assen

Shaun Simspon heeft het vertrouwen dat KTM in hem stelde niet beschaamd. De Schot kreeg twee weken geleden een full-factory machine uit de fabriek in Mattighofen en won hiermee gisteren voor een groot publiek de Grote Prijs van Nederland, Shauns tweede van het jaar al. Met de reekszege in heat één en de tweede plaats in de herneming had hij voldoende voor de eindzege op zak te steken. Romain Febvre had aan een vijfde plaats en de reekszege in de tweede reeks genoeg om zijn eerste wereldtitel te vieren, hij werd tweede in de eindstand. Glenn Coldenhoff deed het Nederlands publiek een groot plezier om de derde podiumplaats te pakken, de tribunes langs het TT-circuit in Assen daverden bij zijn passages... Opnieuw een zwaar zandcircuit en opnieuw geen Belg op het podium in de MXGP-klasse. Jeremy van Horebeek probeerde maar verder dan twee keer een zevende plaats kwam de Yamaha rijder niet in Assen. Jeffrey Dewulf reed zijn beste GP ooit en pakte een knappe twaalfde plaats, goed voor 17 wk-punten. Jeremy Delcine werd 17de, Kevin Wouts pakte de 18de plaats. Voor Bryan Boulard zaten er geen WK-punten in op het zware circuit in Assen.

Thor it voor de uitslag en WK-stand van de MXGP-klasse


thor it
no img
31/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX 250: Heerlijke Graulus, titel zaterdag al voor Kouwenbergh.

We hebben het goed, tot zeer goed gedaan in Assen. Zeker in de nevenwedstrijden. Goed, in de EMX150 waren we nergens maar in de EMX125 namen de Belgen de dagzege mee naar huis. Idem dito in de EMX250 waar Damon Graulus het verlies van de titel goed maakte met een prachtige zege. Maar of het zilver in de eindstand hem smaakt?

Thor!


thor it
no img
31/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX125: Jago Geerts draagt Belgische hoop. Titel voor Jorge Prado Garcia

Met twee tweede plaatsen is Jago Geerts winnaar geworden van de finale van het EMX125 cc. Een prachtige beloning voor een van de meest beloftevolle Belgen.

Thor.


thor it
no img
31/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX150: Emil Weckman zet orde op zaken in Assen.

Het door Honda ondersteunde EK 150 cc is gewonnen door favoriet Emil Weckman. In Assen was Weckman de snelste over beide reeksen. Maar de zege werd vooral in de hand gewerkt door twee slechte starts van Jack Bintcliffe. Zijn enige echte rivaal reageerde gepast en kwam nog terug tot de tweede en derde plaats. Onvoldoende om de Weckman uit het zadel te lichten. Albin Larsen was het hele weekeind op de sukkel. Daarvan profiteerde Tim Edberg om in de Assense zandbak het brons te veroveren.

Meer onder Thor.


thor it
no img
31/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

24 MX Honda: Charlier twijfelachtig voor WK-slot

Geen Christophe Charlier aan de start in Assen, zodat Filip Bengtsson het alleen moest redden voor 24 MX Honda. . De reden lag voor de hand: Charlier kwetste zich aan de linker meniscus in de warm-up van Mantova.

Chrlier:” Ik plaatste mijn linkervoet net toen ik ten val kwam. Daarbij is de meniscus beschadigd. Het is niet heel erg, maar ik heb te veel pijn bij het rijden. Na het weekeinde wordt ik geopereerd, waarbij de beschadigde delen worden vewijderd en de knie wordt opgekuist. Ik weet nog niet of de revalidatie mijn deelname aan de laatste twee wedstrijden hierdoor in het gedrang komt.”

Filip Bengtsson werd veertiende in Assen.


thor it
no img
30/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Tim Gajser pakt WK-leiding in Assen, Belgen strijden mee voor het podium!

Tim Gajser deed vandaag een uitstekende zaak in de strijd voor de wereldtitel in de MX2-klasse, nadat hij de eerste reeks al won voor concurrent Pauls Jonass werd de HRC-piloot tweede in de tweede reeks. Pauls Jonass dook in het diepe zand bij de start van de tweede reeks en moest na een pitstop een helse achtervolging inzetten, hij startte op een ronde achterstand, was snelste man in wedstrijd en werd nog knap dertiende. Met deze uitslagen moest de Red Bull KTM-rijder wel toezien dat Gajser de leiding in het WK overneemt en meteen dertien punten voorstaat. Max Anstie ging in de fout in de openingsreeks maar won de tweede reeks wat hem naar de tweede podiumplaats opleverde. De strijd om de derde plaats ging tussen twee Belgen, Belgen uit Belgische teams, Julien Lieber uit het Standing Construct Yamahalube Team en Brent Vandoninck uit het Kemea Yamalube Team. Het was Lieber die de eerste reeks beter was dan Vandoninck maar Vandoninck was de betere in de tweede reeks en werd met twee vierde plaatsen mooi derde in de eindstand!!

Thor it voor de uitslag, de WK-tussenstand en de eerste foto's


thor it
no img
30/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Romain Febvre wereldkampioen MXGP 2015

Het zag er na de eerste reeks nogthans niet naar uit dat Romain Febvre met een vijfde plaats waarmee hij zes punten moest inleveren op Gautier Paulin in Assen al zijn allereerste wereldtitel mocht vieren. Febvre zette in de tweede reeks echter de puntjes op de "i" met een knappe reekszege, alsof hij niets te verliezen had, het was net alsof de Fransman voor zijn allereerste GP-zege streed, geen duel uit de weggaande won hij knap de reeks, Gautier Paulin geraakte niet verder dan de vierde plaats waardoor de Yamaha-rijder opnieuw zeven punten terugpakte. Met de 102 punten voorsprong heeft Romain Febvre genoeg om de resterende twee Gp's niet meer te worden ingehaald.
Antonio Cairoli pakte de laatste titel voor Yamaha (2009), opmerkelijk is dat ook Cairoli net als Febvre zijn eerste jaar in de koninginneklasse reed. De wereldkampioen 2015 won totdusver zes Grand Prix' en stond al elf keer na mekaar op het podium, cijfers die voor zich spreken...
Proficiat Romain Febvre, proficiat Yamaha!!


thor it
no img
29/08/2015 | posted by GGM | reactie(s)

Foto : Assen Zaterdag

Op zaterdag te Assen met een beetje het Daytona gevoel zagen we al mooie kwalificatie reeksen met 2 winnaars die we niet echt gewend zijn, bij de MX2 is Kullas die morgen als eerst naar het starthek maar gaan, voor Anstie en Jonass, eerste Belg was Van Doninck met een mooie 4de plaats. Lieber 9, Getteman 17. Bij de MXGP nam Coldenhoff de kopstart en gaf die eerste plaats niet meer tot aan de finish, 2de werd Vanhorabeek, derde Paulin. Delince 14de, Wouts 18, Boulard 25ste. Klik hier voor de foto's

thor it
no img
29/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Harri Kullas pakt pole in MX2 in Assen

Niet de Kawasaki van Max Anstie maar de Husqvarna van Harri Kullas staat morgen op de pole voor de Grand Prix van Nederland in Assen. De Fin reed van start tot finish aan de leiding en wat Max Anstie ook probeerde, hij kwam er niet voorbij. WK-leider Pauls Jonass werd derde net voor Brent Vandonick die morgen wel eens kans kan hebben op een podiumplaats. Julien Lieber werd negende, Jens Getteman kwam niet verder dan de zeventiende plaats en hoopt zeker op een beter resultaat morgen.

Thor it voor de kwalificatie-uitslag van MX2


thor it
no img
29/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Glenn Coldenhoff pakt pole voor thuis-Gp in Assen

De Nederlander pakte in de kwalificatiewedstrijd de holeshot en reed weg van iedereen. Gautier Paulin reed lang op de tweede plaats maar het was onze landgenoot Jeremy van Horebeek die hem de tweede plaats nog kon ontfutselen zo'n vijf ronden voor het einde, Paulin werd derde. WK-leider Romain Febvre kende opnieuw een mindere start maar reed zich knap naar de vierde plaats. Sandmaster Shaun Simpson werd vijfde. Jeremy Delince pakte nog eens een wildcard en plaatste zich als 14de, FMX4Ever-rijder Kevin Wouts werd 18de, Jeffrey Dewulf werd 23st en de minder bekende Belg Bryan Boulard werd 25st...

Thor it voor de kwalificatie-uitslag


thor it
no img
29/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Art of Motocross Gallery voor de laatste keer in Assen

MXGP Assen laat 'The Art of Motocross Gallery' voor de allerlaatste keer zien aan de fans. Place to be is pitbox 7 en 8.

Kom gerust een kijkje nemen!
 

thor it
no img
29/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Steven Frossard hersteld in eigen land van zware rugblessure...

Terwijl zijn collega's opnieuw ten strijde gaan in Assen voor de derde laatste Grand Prix van het seizoen werd Steven Frossard van Brescia naar het bekende ziekenhuis naar Lyon overgebracht. Frossard werd in Brescia eerder deze week geopereerd nadat hij in Mantova hard ten val was gekomen en een zware rugblessure opliep. De operatie verliep succesvol maar Steven heeft nogaltijd geen volledig gevoel in zijn benen en werd daarom zo snel mogelijk naar Lyon overgebracht. Momenteel wordt er gewerkt om de pijn die Steven in benen en rug heeft te reduceren, dat zal hem helpen om zijn benen weer beter beweeglijk te krijgen.
We wensen Steven Frossard een spoedig herstel toe.


thor it
no img
28/08/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Yamaha gaat terug aan de slag met Monster Energy

Yamaha en Monster Energy werken terug samen. Vanaf dit weekend te Assen rijden Van Horebeek en Febvre met Monster op hun helm en motor. Mooie zet natuurlijk van Monster, zo hebben ze mogelijk toch een wereldkampioen in 2015 met Febvre... Klik hier voor de foto's van de voorstelling

thor it
no img
28/08/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Assen op Vrijdag

We deden een rondje Assen om het prachtig aangelegde parcour even in beeld te brengen, het is een pareltje geworden op 4 dagen tijd, ze hebben hun lesje geleerd in Duitsland en meer aan de toeschouwers gedacht, zo is wat meer dan helft van het parcour voor iedereen zichtbaar dat aangelegd is met los zand. Klik hier voor de foto’s

thor it
no img
28/08/2015 | posted by Topshop | reactie(s)

Kawasaki 2016-modellen op voorraad bij MX Topshop

De nieuwe KX-F 2016 modellen zijn op voorraad bij MX Topshop in Herenthout.
Voor informatie of een test met een van de modellen, contacteer via Info@mxtopshop.be - 0470/64.39.06
Op 2 september 2015 is er een testdag van Kawasaki, ook daar kun je nog voor inschrijven via deze link


thor it
no img
28/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Zeta vorkbeschermings-boutenkit

Nu verkrijgbaar bij je dealer: een professionele boutenkit die lichter is dan je originele bouten maar door het gekleurde lichtere aluminium ook nog eens professioneler uitziet dan je originele bouten.
Vraag ernaar bij je dealer; verkrijgbaar voor alle gangbare merken...


thor it
no img
28/08/2015 | posted by DSM | reactie(s)

Alpinestars-promotie bij DSM in Alken

Bij DSM in Alken nu promo op de Alpinestars kledinglijn:
Set Broek + trui : 90€
Bijhorende handschoenen aan 25€
Tech 3 laarzen aan 179€ ipv 219€
 
Voor alle promoties, modellen en kleuren in voorraad, bekijk onze webshop of spring bij in de winkel in Alken

thor it
no img
25/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

GP van Nederland Assen: Alles wat U moet weten.

Jep, dit weekeinde is het zo ver. De derde-laatste GP van het seizoen krijgt zijn beloop in Assen. Te midden van de tribunes en het TT-circuit. De belangen zijn groot. We gaan alle EMX-kampioenen kennen. Er zit ook een gerede kans in dat we de eerste wereldkampioen mogen vieren na afloop van de wedstrijden.

Heel veel info onder Thor!


thor it
no img
28/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Jordi Tixier: out voor het seizoen, operatie geslaagd.

Na zijn crash in Mantova ziet het er uit dat het seizoen over is voor wereldkampioen MX2, Jordi Tixier. Hij werd met succes geopereerd aan de rechterhand.

Thor!


thor it
no img
28/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

MXoN 2016: de officiele (maar nog aan te passen) entry list

Hij is er, de officiële deelnemerslijst voor de Motorcross Of Nations voor Ernée op 27 september 2015. Maar zoals steeds is de lijst reeds achterhaald door de werkelijkheid.

Zie Thor!


thor it
no img
27/08/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Mantova MX2

Max Anstie doet wat we de laatste tijd van hem gewend zijn, winnen. Jonas blijft de leider maar Gasjer komt tot op 4 punten. Guilod zakt naar de 4e plek en zal een tandje moeten bijsteken in Nederland om nog kans te hebben voor de titel. De Belgen deden het zeer goed in de MX2, Vandoninck mooi 6e, Graulus die een knappe eerste reeks reed maar helaas in de massavalpartij zat bij de start van reeks 2, 9e, Getteman die een dijk van een 2e reeks reed 11e, Lieber kon zijn mooie prestatie van Lommel niet verder zetten en werd 12e. Zo zitten bij deze 4 Belgen wel mogelijk de 3 Red Kings voor de Naties, Strijbos out, Lieber al zeker geselecteerd, Vanhorebeeck had deze week controle voor zijn rug, dus vallen de namen, Getteman en Vandonick..... word vervolgt. Klik hier voor de foto’s

thor it
no img
27/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Mooie Concorde camper te koop

Mooie Concorde Liner M990 10/240 op MAN-chassis. Deze is van bouwjaar 2007 en nog maar 67.000 km op de teller, de camper verkeerd in perfecte staat door weinig gebruik.
Enkele opties: Cruisecontrol, lederen interieur, steunpoten, dubbele airco, afwasmachine, oven,...
 
Voor meer info, Thor it

thor it
Sec ConstructionsMx477WMX-ShopR2R StoreKTM Shop NLDSM

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!