Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
22/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

VLM Kampenhout op 23 augustus 2015

Dit weekend is de VLM-federatie te gast op het gekende circuit aan de Grootveldstraat in Kampenhout. Gastheren van de cross zijn Kenny Janssens en Joeri de Cremer.
Iedereen welkom!!


thor it
no img
22/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

En daar is Max Nagl weer!! (MXGP Mantova)

De Duitser Max Nagl moest noodgedwongen, door een enkelblessure vier Grand Prix' aan de kant toekijken maar de Husqvarna-rijder keerde in Mantova terug en hoe. Hij won vandaag de kwalificatie voor Gautier Paulin en wk-leider Romain Febvre. Onze landgenoten Kevin Strijbos en Jeremy van Horebeek hebben morgen werk want zij zullen van start gaan van respectievelijk een veertiende en vijftiende startplaats. Enige troost voor onze landgenoten, ze eindigden nog net voor Lommel-winnaar Shaun Simspon die zestiende werd vandaag, Mike Vanderstraeten werd tweeëntwintigste.

Thor it voor de uitslag van de kwalificatiereeks


thor it
no img
21/08/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Mantova op vrijdag

Mantova vervangt dit weekend de GP van Brazilië, en dat vinden we wel fijn. Mantova is misschien niet de spectaculairste track die we kennen, althans tijdens de Star crossen die telkens doorgaan voor dat de GP’s beginnen, maar ze hebben er wel iets moois en spectaculairs van gemaakt. Hopelijk niet TE spectaculair want er zijn al genoeg piloten in de lappenmand beland dit jaar... Het weekend zelf zal vrij rustig zijn door er enkel de MX2 en MXGP zal rijden dus voldoende tijd is om het parcour te preparen tussen de reeksen in. Wie Mantova zegt denkt ook onmiddellijk aan het mooie uitzicht vanop de oever naar het stadje. Wie er nog nooit geweest is kunnen we het echt wel aanraden! Klik hier voor enkele foto’s

thor it
no img
20/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Testdag Yamaha Breugelhut: nu zaterdag 22 augustus!

Net telefoontje gehad van Jef van MC Lille. Om nog eens te herhalen dat het circuit Breugelheide op zaterdag 22 augustus is voorbehouden aan Yamaha. Hier kan men alle Yamaha’s model 2016 deftig aan de tand voelen, tenminste als je je vooraf inschrijft bij de Yamaha dealers.

Hij verzocht ons mee te delen dat het hier een exclusief Yamaha gebeuren betreft. Er kan die dag niet vrij getraind worden.

Attention:it is not possible to practice on the Breugelheide on August 22.The track is hired by Yamaha for their annual test day. Testing a Yamaha is possible. You have to contact a Belgian Yamaha dealer in advance.

Attention: il est impossible de rouler libre au circuit Breugelheide, le samedi, 22 aout. Le circuit sera occupé par Yamaha, qui organise un jour de test avec des modelles 2016. Participer est possible. Il fout s'inscrire par votre dealer Yamaha Belge.


thor it
no img
20/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Una linea retta a Mantova: kort nieuws over de komende GP

Het is zondag  motorcross in Mantova. Voor het WK nog wel. U kent het verhaal: Brazilië , dan toch weer niet om uiteindelijk Mantova te worden. Wat valt er er te beleven?

Zie Thor.


thor it
no img
20/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

BK Zijspannen Orp-le-Grand

We schreven eerder dat Orp-le-Grand uit de boot viel voor het BK Inters. Natuurlijk strijden alle andere klassen wel voor de titel. Voor de zijspannen is het menens. Onder Thor de deelnemers en de tussenstand.

Thor!


thor it
no img
18/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Dubbelweekeinde in Orp-le-Grand met Ramon en Delince, zijspannen, oldtimers en PCNA

Normaal gesproken kregen we op 16 augustus de voorlaatste proef van het BK voorgeschoteld. De onzekerheid van de WK-kalender, het heen-en-weer geschuif met data noopte AMC Orp om uit te wijken naar 23 augustus. Waarop even later bekend raakte dat er een bijkomende GP zou gereden worden in Lombardije. Daarom maken ze in Orp van de nood een deugd.

Meer onder Thor!


thor it
no img
20/08/2015 | posted by Mxworld | reactie(s)

Het verhaal achter het logo

Reportage: voorstelling helmdesigner F2
Men zegt wel eens dat de helm het gezicht van een piloot is. Met een coole helm is het uiteraard makkelijker om een rijder te herkennen. Dat geldt zeker in de motorcross. Wij gingen op zoek naar het verhaal achter het typische F2 logootje dat je wel eens op het vizier van helmen ziet opdoeken. F2 is de roepnaam van helmdesigner Fred Faivre die ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van de opvallende KYT helmen die 24MX Honda rijders Christophe Charlier en Filip Bengtsson dragen.

Thor it voor het verhaal


thor it
no img
19/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Bakens houdt de CreyMert Racing eer hoog in Balen

De Internationale motorcross 15e augustus op de Keiheuvel is een niet te missen spektakel. Ook dit jaar stond er de wereld- en de Belgische top aan de start. In de MX2 klasse zagen we Robin Bakens aan treden op zijn CreyMert Racing Honda. In de tijdstraining ging het al meteen goed, een 9e tijd werd opgetekend. 

Credits: Vepix


thor it
no img
18/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Dewulf twee keer op het podium.

De wedstrijd op 'De Keiheuvel' in Mol-Balen maakt al een tijdje geen deel meer uit van het Belgische Kampioenschap. Toch is deze wedstrijd een begrip op de FMB-BMB kalender, een echte klassieker met een grote history. Voor Jeffrey Dewulf verliep het evenement van KMC Mol goed, hij reed zich twee keer op het podium tussen diverse MXGP-rijders! Helaas kwam de SDS Racing-rijder de tweede manche niet aan de finish waardoor hij in het dagklassement genoegen moest nemen met de zevende plaats. De dagzege ging naar Kevin Strijbos, hij wist te winnen voor Shaun Simpson en Filip Bengtsson.

Thor it voor meer over de Jax-store-rijder
 
 


thor it
no img
18/08/2015 | posted by Ktm-shop | reactie(s)

KTM FACTORY GRAPHICS KIT 2016 bij KTM-shop.nl !

De nieuwste KTM Factory Graphic Kit 2016 NU beschikbaar !
Het duurde even voordat deze mooie kit beschikbaar zou zijn, maar wij hebben de kit natuurlijk al op voorraad !

Thor it voor meer info


thor it
no img
18/08/2015 | posted by Acerbis | reactie(s)

FLUO YELLOW PLASTICS van ACERBIS

Al een tijdje wordt er veel fluo geel in de designs van de betere kleding merken verwerkt.

Nu gaat Acerbis een stapje verder en zal met de 'FLO YELLOW parts' onderdelen aanbieden om uw bike te pimpen.

Momenteel verkrijgbaar in deze kleur zijn de full kits voor de nieuwe RMZ 250 en 450, de X-force, X-brake, uniko vented en profile chest protector.

Later meer .... (klik Thor voor enkele afbeeldingen)


thor it
no img
18/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Vervang vanaf nu zelf je banden al vanaf 59,95!

Nooit meer rugpijn en frustraties bij (de)montage van banden dankzij het handige TMV bandenapparaat. Voor slechts € 59,95 kun jij snel en overal jouw banden wisselen dankzij het gebruiksgemak, het compacte formaat en het lichte gewicht.

http://mx-deals.nl/tmv-banden-apparaat-18-19-21.html

Thor it voor meer over het bandenapparaat en andere handige accessoires


thor it
no img
18/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

De motorcrosskalender voor het weekeinde

De kalender voor het nakende weekeinde onder THOR


thor it
no img
18/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

ADAC: Titel binnen voor Coldenhoff en Hsu.

Met nog één wedstrijd te gaan in Gaildorf, zijn de Rockstar Energy Suzuki Europe rijders al zeker van de titel. Glenn Coldenhoff en Brian Hsu kunne niet meer bij gehaald worden.


Thor


thor it
no img
17/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Interview EMX300-rijder Dietger Damiaens

De DAM-racing rijder die het EK rijdt van onder het GPR Promo-team kwam in 2015 voor het eerst in actie in het Europees Kampioenschap 300cc. Het EK kwam eerder wat twijfelachtig uit de startblokken maar het is intussen uitgegroeid tot een volwaardig EK. Dietger Damiaens was bijna steeds terug te vinden bij de top-vijf met als hoogtepunt een knappe tweede plaats in Zweden tot hij in Loket een schouderblessure opliep bij een (bijna) knappe inhaalactie. Op karakter reed de DAM Racing-rijder zich nog naar een gedeelde tweede plaats in de eindstand van het EMX300-kampioenschap...

Tijd voor een interview met Dietger, Thor it!!


thor it
no img
17/08/2015 | posted by Bertje | reactie(s)

Jeffrey Dewulf pakt met dubbele reekszege de dagwinst in Tessenderlo

Het zag er niet goed uit zaterdagavond in Tessenderlo. Door de regen stond et parcours onder water. Maar de organisatie deed er alles aan om de MCLB de zondag door te laten gaan en dit lukte hun. Zondagmorgen kwamen we toe en stond er hier en daar nog wat water en lag het modderig, maar hoe later op de dag hoe beter de ondergrond kwam. Het was knap werk wat de organisatie voor elkaar heeft gekregen. 

De foto's kan je hier bekijken


thor it
no img
17/08/2015 | posted by Bertje | reactie(s)

Foto: Flanders Masters Of Motorcros Balen

Het was afwachten of Shaun Simpson opnieuw ging stunten net zoals in Lommel en Unadilla. Maar het was Kevin Strijbos die de Trofee Sylvain Geboers won, dit deed hij met twee reekszeges en een tweede plaats. Shaun Simpson eindigde tweede met een reekszege en twee tweede plaatsen. Het was Filip Bangtsson die derde eindigde met een derde en twee maal een vierde plaats. 

De foto's kan je hier bekijken


thor it
no img
16/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: La Chinelle 2015 by Visual Okapi

We stuurden Raf Van Dijck van Visual Okapi vorige week naar "De 12u van La Chinelle", voor Raf was het net als voor fotograaf Gino Maes (foto's)  de eerste 12-uur maar ze waren beiden toch wel onder de indruk van het grootse evenement dat in Vlaanderen relatief onbekend is. 30.000 Toeschouwers waren weer getuige van een groots motorsport-festijn dat daarnaast ook nog muziek, drank en vele standjes kan aanbieden. Raf maakte er een mooie video van....

Thor it voor de video


thor it
no img
16/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Filip Bengtsson verdiend op het podium op de Keiheuvel.

Bij zijn debuut op de Keiheuvel was het meteen raak voor Filip Bengtsson. De 24MX Honda-rijder  reed er drie solide reeksen. Hij werd derde achter eindwinnaar Kevin Strijbos en Shaun Simpson.


thor it
no img
16/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA Outdoors: Dungey pakt de 450 titel. Strijd in de 250 open tussen Martin en Musquin

Volgende week sluit het Lucas Oil championschip af op het Iron Man circuit in Crawfordsville, Indiana. Ryan Dungey hoeft er niet meer te bikkelen. Na de wedstrijd op het Miller Motorsports Park in Tooele, Utah is Dungey buiten schot. In de 250-klasse is er niet beslist. Jeremy Martin blijft leider met…. 2 punten voorsprong op Marvin Musquin.

Fotocredits: Lucas Oil. fotos zowel van Unadilla als Utah


thor it
no img
16/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Flanders Masters Of Motorcross: Strijbos klopt Simpson en wint Trofee Sylvain Geboers

Met twee bleven ze nog over, vlak voor de start van de slotreeks. Strijbos won de eerste manche, Simpson de tweede. De Schot  was de scherprechter voor  het al dan niet definitief veroveren van de Trofee Sylvain Geboers. Hoe het afliep. Strijbos won!

 


thor it
no img
16/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Flanders Masters Of Motorcross: Petrov en Mataro Vilar winnen Trofee Joel Roelants en Trofee Bart Goelen

Terwijl het in de Kempen zowat overal regende, bleef het op en rond de keiheuvel droog tot kort voor de start van de twee slotreeksen. Geen mens haalde het in zijn hoofd om te gaan schuilen. We overlopen met u de strijd om de trofee Joël Roelants en Bart Goelen.

 


thor it
no img
16/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Belgian Knights MXoN 2015: Van Horebeek, Strijbos en Lieber!

Naar goede gewoonte stelde bondscoach Joel Smets op de Keiheuvel in Balen zijn Belgian Knights Voor. Ze zullen ons land dit jaar vertegenwoordigen tijdens de Motorcross der Naties. Deze landenwedstrijd, het hoogtepunt van het internationaal motorcross seizoen, gaat door op 26 en 27 september in Ernée, een Frans dorpje gelegen tussen Rennes en Le Mans.  Het  WK kreeg dit jaar af te rekenen met uitzonderlijk veel geblesseerde rijders waaronder grote namen zoals Antonio Cairoli, Jeffrey Herlings, Max Nagl. Ook ons land werd niet gespaard.
 


thor it
no img
14/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Ontdek het Lucas Oil aanbod bij 24MX.be

Motorcross vergt veel van zowel jouw motor als de olie die je gebruikt. Niemand begrijpt dit beter dan Lucas Oil. Dit Amerikaanse merk heeft zich van in het begin zonder toegevingen geconcentreerd op extreme prestaties. Hierdoor heeft Lucas Oil in de VS een uitstekende reputatie opgebouwd. Die traditie wil 24MX met Lucas Oil graag verder zetten in Europa.

Thor it voor meer over Lucas Oil en 24MX

 


thor it
WMX-ShopDSMR2R StoreSec ConstructionsMx477KTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!