Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
05/08/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : MX2 Lommel

Anstie wint de MX2, Pauls Jonass neemt de rode plaat van Herlings over en zo blijft het voorlopig in KTM kamp, Petrov werd mooi derde en zorgde er zo voor dat onze landgenoot Lieber net van het podium viel met zijn knappe prestatie... Tixier, Guillod, Gajser en Seewer maken veel te veel fouten en laten wat punten liggen in het Lommelse zand maar niets is verloren voor deze kandidaten voor de 2015 titel. Klik hier voor de foto's
 

thor it
no img
05/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

De motorcrosskalender voor het weekeinde

De kalender voor het nakende weekeinde onder THOR.

Iets vergeten? Geef ons een seintje.


thor it
no img
05/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Honda EMX 150: naar spannende finale tussen Emil Weckman en Jack Bintcliffe

Door beide reeksen te winnen in Lommel nadert de Brit Jack Bintcliffe tot op twee punten van leider Emil Weckman. Die deed het behoorlijk en werd twee keer tweede en ging in de eindstand Alexis Colignon vooraf. De beslissing over dit EK valt over enkele weken in Assen. Off-road verantwoordelijke Davy Dousselaere bevestigde ondertussen dat er een gerede kans bestaat dat deze formule wordt verder gezet.

Meer onder Thor


thor it
no img
05/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Wilvo-Nestaan-Husqvarna Factory Team: Ferris had dinsdag nog pijn, Kullas bevestigt.

Dinsagavond troffen we op de persconferentie van KMC Mol ook de mannen van het Wilvo-Nestaan Husqvarna Team van Jacky Martens. Dean Ferris, goedlachs als immers, behaalde een puike achtste plaats in de slotreeks, maar werd pas laat afgevlagd in de eerste manche. Harri Kullas had op het podium kunnen staan, maar net als Lieber kwam hij iets te kort op Anstie, Jonass en Petrov.


thor it
no img
05/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Yamaha testen op de Breugelheide: 22 augustus, maar wel even aanmelden

Op zaterdag 22 augustus zal op het terrein Breugelheide Lille een testdag georganiseerd worden. U kan er de Yamaha 2016 modellen komen testen.

Na het succes van verleden jaar is inschrijven voor de testdag ook dit jaar noodzakelijk. Piloten kunnen zich inschrijven bij de Yamaha dealers die te vinden zijn op de website www.yamaha-motor.be

Omdat het terrein exclusief voor Yamaha is voorbehouden kan die dag niet vrij getraind worden.

Overnachtingen van vrijdag 21/8 op zaterdag 22/8 zijn niet mogelijk op parking grenzend aan de kantine.


thor it
no img
05/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Slechts een punt voor Jeffrey Dewulf in bewogen weekend

Het mag duidelijk zijn dat Jeffrey Dewulf meer had verwacht van zijn thuis Grand Prix. De veertiende wedstrijd van het Wereld Kampioenschap MXGP werd verreden op het zandcircuit van Lommel. De Yamaha-rijder wist ondanks heel veel tegenslag een WK-punt te scoren. De overwinning ging naar de Brit Shaun Simpson die beide manches wist te winnen, de Fransman Romain Febvre is de leider in de tussenstand.

 


thor it
no img
05/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Jtech Honda: Goede zaak voor Kouwenberg. Getteman en Brylyakov sneuvelen in het zand.

Voor de 14de ronde van het WK motorcross, de 8ste ronde van het EMX250 kampioenschap, moesten de Honda Jtech rijders naar het gevreesde circuit van Lommel voor de Belgische Grote Prijs. EMX250 leider Nick Kouwenberg bevestigde op de zware zandomloop zijn regelmaat.  Kouwenberg werd 4de, in de tussenstand van het EK heeft Nick nu 33 punten voorsprong voor Adam Sterry.


thor it
no img
05/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Standing Construct Yamalube: Julien Lieber scoort top drie plaats in thuis-GP in Lommel

Julien Lieber van het Standing Construct Yamaha Yamalube Team heeft een hele sterke thuis Grand Prix in Lommel gereden. Lieber liet in beide manches zien dat hij één van de toprijders in het MX2 kampioenschap is en haalde met een 6-3 in de manches net niet het dagpodium. Valentin Guillod kreeg een tegenslag te verwerken want nadat hij in de eerste manche twaalfde was geworden, kwam hij in de tweede manche in het heetst van de strijd ten val over een gevallen motor en moest met veel schade aan zijn motor de paddock opzoeken.


thor it
no img
05/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

ONK Markelo: de aangemelde deelnemers

Omdat het tussen het eerste persbericht en de publicatie nogal wat tijd verstreek zetten we onder Thor de aangemelde deelnemers voor het ONK op zondag 9 augustust in Markelo.

Thor

Net nagekomen:

MXGP crosser Philip Bengtsson komt naar Markelo

Na de Grand Prix in Lommel heeft zich voor de MX1 klasse ook nog de snelle Zweed Philip Bengtsson gemeld. Bengtsson is zeker geen onbekende op de Nederlandse zandbanen. Met steun van een Nederlandse sponsor werd hij in 2013 derde in het Nederlands kampioenschap achter twee mannen die nu heel hoge ogen gooien in de MXGP te weten Evgeny Bobryshev en Shaun Simpson. Bengtsson rijdt op een semi-fabrieks Honda in het 24MX-team. Onze Nederlandse zandhazen zullen in Markelo heel goed hun best moeten doen om de Zweed voor te blijven.


thor it
no img
05/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

ONK Markelo: Vervolg op de Herikerberg

Na een pauze van een kleine drie maanden gaat de tweede helft van het Open Nederlands Kampioenschap Motorcross op zondag 9 augustus van start in Markelo. Circuit de Herikerberg heeft een geweldige staat van dienst want al jaren worden op deze mooie accommodatie grote internationale wedstrijden georganiseerd.


thor it
no img
05/08/2015 | posted by Mx-deals | reactie(s)

Fox MX16 nu uit voorraad leverbaar bij MX Deals!

MX Deals presenteert met groot enthousiasme de Fox MX16 Gear met dit jaar wederom een primeur: De Fox Flexair crosskleding. Alle voordelen van de Flexair kort voor jou op een rijtje:
4-weg stretch, waardoor de broek rekt in de breedte én lengte en hierdoor zeer comfortabel aanvoelt;
Uitermate  licht van gewicht: shirt 168 gram, broek 806 gram;
De hoogste score binnen de stretch crossbroeken als het gaat over slijtageduurzaamheid;
Droogt zeer snel dankzij het materiaal en ventilatiegebieden.

MX Deals heeft voor jou de volledige Fox MX16 range beschikbaar: Thor it voor meer info


thor it
no img
04/08/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : MXGP Lommel

Het werd een waar bodem onderzoek te Lommel met de ene na de andere die in het zand moest bijten; sterkste van het pakt was Simpson, hij demonstreert de jump aan de VIP en enkel Paulin deed hem na, Febvre houd goed stand in het zand en blijft knap aan de leiding in het WK, De Belgen stellen toch teleur in eigen land. GP winst voor Simpson, Paulin en Febvre volgen, Strijbos word eerste Belg op een 5de plaats voor Van Horebeek, Vanderstraeten word 20e voor Dewulf. Klik hier voor de foto’s
 

thor it
no img
04/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

FIM Nieuws: GP voor Frauenfeld (ZW) en Junior WK naar Orlyonok (Rusland)

Als alles volgens afspraak verloopt is er volgend jaar weer een Zwitserse GP. Meer bepaald in Frauenfeld/Gahnang, zo’n 700 km vanuit Brussel. De datum:  7 augustus 2015. Locatie: net boven Winterthur (niet de verzekering, de stad wel).

Hier een link naar de omloop: https://www.facebook.com/motocross.frauenfeld/videos/vb.176163225753905/2022543364398/?type=2&theater

Het Junior Wk zou dan in Orlyonok  (Russisch: Орлёнок )verreden worden. De voorzitter van de Russische federatie kreeg steun van de overheid om de logistiek voor de jonge rijders te ondersteunen. Orlyonok ligt tegen de Zwarte Zee, en op Google Earth vindt u een schitterend uitgeruste crossbaan op de luchtfoto, links boven de stad. Het is wel een eindje rijden vanuit Brussel (3.280 km)


thor it
no img
04/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Yamaha: Julien Lieber bevestigt, Brad Anderson ook. Van Doninck, Guillod, Graulus in de hoek van de klappen

De meest gevreesde omloop op de kalender loste alle verwachtingen in. De baan lag er enorm zwaar bij, enkel toppers gingen hier overeind blijven. Bijkomend waren er twee echte zomerdagen besteld door de organisatie. Eerder al het nieuws over de MXGP, nu de MX2 en de EMX-wedstrijden.


thor it
no img
04/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Yamaha: rugpijn voor Van Horebeek, ontspannen Febvre.

Vorig jaar zorgde Van Horebeek voor een recordreeks aan ereplaatsen. In Lommel pikte Romain zijn negende opeenvolgende podium in. Febvre werd derde, een door rugpijn geplaagde Van Horebeek vijfde. Uiteraard blijft de Vosg(es)ien leider in de WK-stand.


thor it
no img
04/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

IceOne Husqvarna: zevende plaats voor thuisrijder Todd Waters, binnendoortje Watson wordt bestraft.

Op het ruwste en zwaarste circuit van het WK bleek Todd Waters aan de achterdeur van de ateliers van het IceOne Husqvarna Factroy Racing Team de beste rijder. Dit na zijn val vorige week in Loket. In de openingsreeks eindigde Waters als achtste. Nathan Watson zou uit de uitslag geweerd worden in de slotreeks.


thor it
no img
04/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Diga Racing: Sihvonen dicht bij het podium in Lommel, brandwonde voor Sileika

Op 18 kilometer van de Diga Racing werkplaats heeft Miro Sihvonen naast het podium gegrepen tijdens de zevende wedstrijd van het Europees Kampioenschap 125cc. De Fin ging even tegen de grond tijdens de wedstrijd op het circuit van Lommel. Uiteindelijk moest de KTM-rijder genoegen nemen met de zesde plaats en verliest hij een plaats in de tussenstand. Ook teamgenoot Thomas Sileika ging tegen de grond, hij werd daarbij geraakt door een achterwiel van een collega waardoor hij brandwonden opliep. De Let bleef helaas puntloos tijdens deze wedstrijd op het Stedelijk Motocrosscircuit van Lommel.


thor it
no img
04/08/2015 | posted by Stingfray | reactie(s)

Steffie Laier sterk in Scherpenheuvel

De Nationalen MX2 zetten aan de rand van het Vlaamse bedevaartsoort aan voor hun 8ste proef van het kampioenschap.
Steffi Laier, leider in de tussenstand, kwam in de 1ste reeks in de start ten val en moest de wedstrijd starten vanuit de achterste gelederen. Verbeten bond ze de strijd aan zodat ze ronde na ronde meerdere plaatsen vooruit schoof. Ze beëindigde de wedstrijd met een mooie 3de plaats MX2 achter Vandekerckhove en Bastiaens.
De 2de reeks liet zij er geen gras over groeien en schoot als een pijl uit een boog uit het starthekken. MX1-rijder Vervaeren klampte even aan maar Laier reed een strak tempo zodat zij met ruime voorsprong finishte voor Vervaeren en haar MX2-rivalen Vandekerckhove en Bastiaens die haar wel vooraf gingen in de eindstand.


thor it
no img
04/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Team France verdedigt titel in MXON met opnieuw topteam

Op 26 en 27 september later dit jaar wordt de MXON in Frankrijk georganiseert en het kon niet anders zijn dan dat Frankrijk opnieuw met een "Het te kloppen" team aan de start zou komen in hun eigen land voor de Motocross of Nations dit jaar.Gautier Paulin zal aantreden in de MXGP-klasse, WK-leider Romain Febvre zal in actie komen in de klasse Open en Marvin Musquin komt vanuit de USA om in de MX2-klasse het team te versterken....


thor it
no img
04/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Kemea Racereport Lommel...

Waar de GP van Lommel aanvankelijk een hoogtepunt dit seizoen had moeten worden voor het KEMEA Yamaha Yamalube team, draaide dit afgelopen weekend op sportief vlak compleet anders uit. De onheil begon reeds eerder deze week toen Maxime Renaux op training ten val kwam en een fractuur opliep aan zijn sleutelbeen. De leider in het EK 125cc probeerde nog te rijden zaterdagmorgen, maar het werd al snel duidelijk dat dit onbegonnen werk was en hij zijn titelkansen moest laten varen. Renaux staat nu na het weekend 26 punten achter op de leider en kan dus in theorie de titel nog binnenhalen. Het valt nu af te wachten hoe de blessure evolueert en of Maxime in Assen zal kunnen rijden. 

Thor it voor het verhaal van de MX2-rijders


thor it
no img
04/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Robbie Maddison: rides on water!!

Geen walk on water maar Ride on Water moet FMX-ster Robbie Maddison gedacht hebben. De door Red Bull gesponsorde KTM-rijder gaat zowat elk jaar op zoek naar een uitdaging en dat werd dit jaar: rijden op water, in Tahiti dan ook nog...

Kijk naar de video, klik op Thor voor "Pipe Dream"


thor it
no img
03/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Kawasaki: Anstie in de goede flow, Petrov ook

Max Anstie is als winnaar EN verliezer uit Lommel gekomen. Anstie was een klasse sterker dan de tegenstand, maar de onregelmatigheid van het voorseizoen speelt hem parten. Ondanks de maximum punten blijft hij zevende in de WK-stand. Petar Petrov was ook super, Jordi Tixier en Thomas Covington verslikten zich wat in het Lommelzand.


thor it
no img
03/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Rockstar Energy Suzuki: de verhalen van Kevin Strijbos en Glenn Coldenhoff

Het persbericht van Suzuki liep niet over van vreugde. Zaterdag verloren ze Clement Desalle wellicht definitief voor 2015 met een opspelende schouder. En ze omschreven de vijfde plaats van Kevin Strijbos als ‘solide’. Dat is ook zo. Coldenhoff kwam in de tweede reeks ten val. Zo miste de winnaar van Kegums een mooi resultaat.


thor it
no img
03/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Rockstar Energy Suzuki Europe: Jeremy Seewer tevreden, Bas Vaessen rekende op meer


thor it
no img
03/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

24 MX Honda: gemengde gevoelens voor Charlier en Bengtsson

Hoewel Filip Bengtsson de snellere zandrijder is binnen het 24MX Honda team verraste Christophe Charlier dit weekend met het beste resultaat; een degelijke 12de plek. In de eerste manche stuurde Bengtsson zijn CRF450R naar een tiende plaats. In race twee stelde hij teleur met een 16de plek.


thor it
DSMR2R StoreMx477WMX-ShopKTM Shop NLSec Constructions

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!