Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
03/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

KTM niet K.O. geslagen: Jonass en Simpson nemen over

Geen Herlings aan de start, geen Caïroli aan de start. De GP van Limburg moest het stellen zonder tien wereldtitels. Maar het zijn echt de mannen uit de tweede rij die met het mes tussen de tanden de oranje eer verdedigde. En een goede zaak deden bovendien.


thor it
no img
02/08/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Video : Hoogtepunten GP Lommel

Ook nog aan het nagenieten van een top GP ??? En wil je het nog even allemaal bekijken? Dat kan via Thor


thor it
no img
03/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Max Anstie pakt zijn tweede van het seizoen in Lommel (MX2), Pauls Jonass pakt The Red Plate

De Brit Max Anstie pakte zaterdag al de polepositie in Lommel en de Kawasaki Dixon-rijder kon het op zondag helemaal afmaken. Beide reeksen schreef Max op zijn naam, Pauls Jonass werd telkens tweede zodat er ondanks de afwezigheid van zandkoning Herlings toch weer een Red Bull KTM op het podium stond. Petar Petrov zorgde er dan weer voor dat er een officiele fabrieks Kawasaki op het podium stond, de Bulgaar werd derde. De vierde plaats was voor Julien Lieber, de jonge Waal heeft duidelijk in het zand getraind de afgelopen weken. Brent Vandoninck kon het na een goede kwalificatie niet afmaken op zondag, de Kemea-rijder werd 14de, dat was net voor Jens Getteman die 15de werd. Valentin Guillod verloor met slechts een 19de plaats veel punten in de strijd om de Red Plate die Pauls Jonass mee naar huis mocht nemen...

Thor it voor de uitslag en Wk-tussenstand


thor it
no img
03/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen: GP-zege voor Hendrickx-van den Bogaart

In Kivoli is het zijspanduo Jan Hendrickx – Ben van den Bogaart winnaar geworden van de Estlandse GP. Ze deden dat middels een reekszege en een derde plaats. Giraud-Mussset leken naar winst te rijden in de eerste manche maar werden door pech onderuit gehaald. Hendrickx, die over nam, weerstond  alle aanvallen van Bax- Stupelis en wonnen de manche. Willemsen Bax klokten als vierde af. Vanluchene-Soenens staken even de neus aan het venster van de tweede reeks, maar vielen letterlijk terug. Een verbeten Giraud nam de leiding en stond die niet meer af. Hendrickx sloeg aan het rekenen en ze liet Bax zonder al te veel problemen hun gang gaan. Met een 1/3 was de GP-zege een feit. Voor Hendrickx-van den Bogaart zit er nog brons in. Ze volgen op 14 punten van Giraud. Bax-Stupelis tellen 42 punten voorsprong op de Fransen.

Foto SMX pics


thor it
no img
03/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Michael Hool tiende in Lommel, en pech in slotreeks

Vorige week won Michael Hool de VLM-wedstrijd in Eersel. Zaterdag en zondag was hij aan de slag in Lommel, om het EMX250. De Heerlenaar reed een sterke reeks. Na een slappe start wel te verstaan. Hool zou tiende worden, wat heel wat perspectief bood voor de zondag. Michael kwam ten val met een vijftal andere rijders. Hij kon hernemen en reed binnen de punten toen het materiaal kapot ging na tien minuten. Hool rijdt volgende zondag in Markelo.

 


thor it
no img
03/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX300: titel voor Marco Maddii, podium voor Andy Truyts, brons voor Damiaens in EK

We konden niet echt weg uit de Skylounge wegens te druk. Maar we hebben Yentel Martens niet gezien, al zal die zeker wel dar geweest zijn. Hij moest machteloos toekijken hoe de titel hem als zand door de vingers gleed.

De Engelsen haalde vorige week Brad Anderson in om Mathew Moffat eventueel nog aan de titel te helpen. Brad deed zijn ding en won beide reeksen. Het zou niet helpen. Moffat was niet goed genoeg en Maddi zeker ook niet. Alleen, de Italiaan had het puntenvoordeel.


thor it
no img
03/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX250: het magische getal 0.079 voor Lars Van Berkel

Motorcross, dat is toch synoniem voor sport, spanning en  spektakel? De vlag dekt helemaal de lading in het EMX250. In een prangende eindspurt versloeg Lars Van Berkel de opzettende Alvin Östlund met een verschil van welgeteld 79/1000 van een seconde! En maar goed ook, want een super tevreden Van Berkel pakte hierdoor de eindzege mee naar Nederland. En Nick Kouwenberg, hij ploegde voort richting EK….


thor it
no img
03/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX125: topwerk van Genot, Geerts en Renkens.

Dit wordt een heavy maandag. Twee dagen ‘live’ kruipt in de kleren. We zijn dus moe, maar de plicht roept. Lommel was een smeltkroes van spektakel, heel veel wedstrijden, goed en triestig nieuws, maar vooral een geslaagde GP. Wie er bij was kan niet anders dan genoten hebben van de beklijvende spanning, of vindt u 79 duizendsten van een seconde niet spannend? We beginnen er aan met de EMX-klassen.


thor it
no img
03/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Niemand verslaat zandkoning Shaun Simpson in Lommel (MXGP)

Net als Max Anstie was het ook in de MXGP een perfect weekend voor Shaun Simpson, na de kwalificatie schreef Shaun Simpson ook vandaag beide reeksen op zijn naam. Het werd ook in de MXGP een reeks met veel vallen en ook weer opstaan bij heel veel rijders, ook winnaar Simpson dook op het allerlaatste moment nog even in het zand maar zonder erg. Gautier Paulin werd met twee tweede plaatsen ook tweede in de eindstand, Romain Febvre dook ook enkele keren in het Lommelse zand en werd derde. Van de Belgen mogen we toch wel spreken van een teleurstellende Grand Prix, met Kevin Strijbos (mindere starts) en Jeremy van Horebeek (crashes) hebben we twee héél goede zandrijders in huis maar verder dan een gedeelde vijfde plaats kwam het Belgische duo niet. Mike Vanderstraeten pakte vier wk-punten en werd 20st, Jeffrey Dewulf werd 21st en pakte nog 1 punt.

Thor it voor de uitslag en wk-stand


thor it
no img
02/08/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Lommel op zondag

Hadden we het niet verwittigt dat het een helse wedstrijd ging worden en er heel wat prijzen gingen uitgedeeld worden en er heel wat gingen laten liggen? Sommigen stellen teleur, a,deren steken toren hoog uit en pakken punten die het verschil wel eens zouden kunnen maken. Het leek wel de Naties van enkele jaren geleden met crashes, kapotte motoren en uitgeputte piloten aan de finish... Een verslag krijg je later, hier al enkele foto’s

thor it
no img
02/08/2015 | posted by Bertje | reactie(s)

Steve Seronval wint te Volkegem MCLB

Steve Seronval won te Volkegem met twee reeksoverwinningen. In de eerste reeks was het Wietse Brackman die sterk kwam opzetten, hij reed zeven van de dertien ronden aan de leiding. In de achtste ronde moest hij het overlaten aan Seronval. Jurgen Wybo reed lang op de tweede plaats maar werd in de zevende ronde voorbijgestoken door Seronval die dan zo kon gaan jagen op Brackman. Wybo eindigde derde. In reeks twee was het Steve Seronval die de hele reeks aan de leiding reed.  Ook dit keer was Wybo op de tweede plaats maar moest helaas in de zesde ronde de tweede plaats overlaten aan David Segers. Wybo eindigde opnieuw derde.

De foto's kan je hier bekijken.

Alle uitslagen kan je hier bekijken.


thor it
no img
02/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Clement Desalle out voor de rest van het seizoen

Clement Desalle reed een goede Grand Prix vorige week en had geen last van zijn schouderblessure die hij opliep in Frankrijk eerder dit seizoen. Bij een harde landing in Lommel ontwrichtte de Rockstar Energy Suzuki-rijder echter opnieuw dezelfde schouder waarna hij de GP in Lommel meteen voor bekeken moest houden. Desalle zal zich nu laten opereren waarmee zijn seizoen er meer dan waarschijnlijk helemaal op zit....

Thor it voor de reactie van Clement


thor it
no img
02/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Maxime Renaux out met sleutelbeenbreuk

Maxime Renaux, die enkele weken geleden nog tot wereldkampioen 125cc werd gekroond, kan dit weekend door een blessure niet deelnemen aan de Belgische GP in Lommel. De leider in het EK 125cc kwam eerder deze week op training hard ten val en blesseerde zich aan zijn sleutelbeen. Ondanks de fractuur probeerde Maxime toch nog in de training, maar de schouder was te pijnlijk om te rijden.

Thor it voor een reactie van de Kemea-rijder


thor it
no img
01/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Max Anstie pakt nu ook de pole in Lommel (MX2)

Max Anstie heeft enkel eens twee goede reeksen nodig om de eindszege in de MX2 te pakken want snel is de Kawasaki-rijder zowieso, vandaag pakte hij weer de pole in de MX2-klasse. Petar Petrov moest enkele plaatsen goedmaken om de tweede plaats te pakken voor Pauls Jonass terwijl Brent Vandoninck zijn beste startplaats van het seizoen pakte met de vierde plaats. Julien Lieber werd negende, Jens Getteman werd vijftiende...

Thor it voor de kwalificatie-uitslag van de MX2
Klik hier voor enkele foto's van zaterdag van de MX2
 


thor it
no img
01/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Shaun Simpson op de pole voor de MXGP van Belgie in Lommel

Niemand minder dan Generaal Mr. Shaun Simpson pakte de pole van de MXGP voor de GP van Belgie in Lommel. Kevin Strijbos pakte een schitterende start maar moest doordat hij niet meteen in het juiste ritme geraakte Shaun Simson en Romain Febvre laten gaan. Simson won de kwalificatie voor Febvre en Strijbos. Jeremy van Horebeek werd vijfde na een topvijf-start, Clement Desalle waren we al kwijt na de trainingen met een uit de kom geschoten schouder. Mike Verstraeten werd 17de terwijl we jeffrey Dewulf al op zes ronden van het einde uit de wedstrijd zagen verdwijnen.

Thor it voor de kwalificatie-uitslag van de MXGP voor de GP van België
Klik hier voor enkele foto's van de MXGP-klasse


thor it
no img
01/08/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Lommel op zaterdag

De peetvader van de zand races, zo noemt de media bij Youthstream het, en de veertiende ronde van het FIM Motocross World Championship kwam op gang vandaag in het slopende zand van Lommel, waar de Britten,  Shaun Simpson en  Max Anstie de kwalificatiereeksen op hun naam schreven. Bij de MXGP winst dus voor Simpson, Febvre, Strijbos, Van Horebeek 8, Vanderstraeten 17, Dewulf 25, Desalle springt zijn schouder uit de kom er rijd meer dit weekend. Bij de MX2 Anstie, Petrov, Pauls, Van Doninck 4, Lieber 8, Getteman 15, Er vielen al heel wat lijken uit de kast vandaag en dat belooft voor morgen... Klik hier voor enkele foto’s
 

thor it
no img
01/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

The Art of Motocross #15

Nummer 15 met als cover verhaal Roger De Coster zal beschikbaar zijn tijdens het weekend van MXGP Lommel.
Stefan Geukens en het team achter de schermen van “The Art of Motocross” zijn zeer trots dat wij nummer 15 kunnen voorstellen. Aan al onze abonnees, adverteerders, toekomstige abonnees en toekomstige adverteerders, enjoy  the ride. MXGP LIMBURG UNIEK AANBOD
 
Thor it voor meer info en/of ga langs op de GP in Lommel aan de stand van The Art of Motocross

 


thor it
no img
31/07/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Lommel op vrijdag

Deze ochtend gingen we al eens een kijkje nemen te Lommel waar alles word klaar gestoomd om een top event in elkaar te steken, de trucks waren nog goed afgesloten al gingen er al enkele luiken open om het zonnetje binnen te laten, de motoren werden gekeurd en de blikken Monster werden klaar gezet om in de frigo te plaatsen. Het beloofd een cross die je niet mag missen met maar liefst 6 kandidaten in de MX2 voor die begeerde titel, en wat doet Febvre in de MXGP? Is hij opgewassen tegen onze zandspecialisten? In het EK staat er ook nog heel wat op het spel met maar 2 wedstrijden voor de boeg in alle categorieën en vooral bij de EMX25 waar het nog gaat tussen Kouwenberg en onze landgenoot Graulus. Tot morgen
Klik hier voor enkele foto's
 

thor it
no img
31/07/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Vanaf nu alle Grand Prix Motorcross op Telenet

Vanaf de Grand Prix in Lommel dit weekend zendt Telenet alle Grote Prijzen Motorcross, MX2 en MXGP live uit. De televisiezender die in Vlaanderen op de kabel zit sloot zopas een tweejarige deal af met promotor Youthstream. De MXGP's worden uitgezonden op het extra betalende gedeelte "Play Sport". Sporza blijft elke GP een 30-minuten durende samenvatting uitzenden van de Gp's.


thor it
no img
30/07/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Het circuit in Lommel is er helemaal klaar voor...

Het circuit is er (bijna) helemaal klaar voor, de jumps liggen er heerlijk bij, tribunes werden opgebouwd. John Oostvogels van MotoXpics.be ging alvast een kijkje nemen...

Klik hier voor de foto's van John


thor it
no img
30/07/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Moeilijke Grand Prix in Loket voor Kevin Fors

De 13e GP van het Wereldkampioenschap, die plaats vond in het Tsjechische Loket, heeft de verwachtingen waar het KFI Racing team op had gehoopt niet kunnen inlossen. Kevin Fors finishte in Loket op een 24e plaats in de eindstand met een 20e plaats in de eerste manche en een opgave in de slotreeks.
 
Thor it voor meer over Fors zijn wedstrijd

thor it
no img
30/07/2015 | posted by Mxworld | reactie(s)

New! Ultra-Tacky Grips

Renthal® Ultra-Tacky™ handvatten zijn special ontwikkeld voor een betere tractie tussen de handschoen en grip. Hierdoor verbeterd de motor controle aanzienlijk en verminderd het de vermoeidheid bij de rijder. De unieke Ultra-Tacky™ compound samenstelling produceert en vernieuwd een kleverige coating, dit in combinatie met de zachte rubber biedt een ongelooflijke grip en comfort.

Thor it voor meer info over deze nieuwe handvatten


thor it
no img
30/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Lommel countdown: Deelnemers EMX

Na lang zoeken(nu ja, zo lang ook weer niet) vonden we ook de deelnemers voor de EK’s. De Belgen en Nederlanders hebben we wat vetjes gezet. U vindt alles onder Thor.


thor it
no img
30/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Lommel countdown: MXGP en MX2

We kijken – of liever keken -  met gemengde gevoelens aan tegen de GP in Lommel. Een voor één zagen we de favorieten uitvallen. Villopoto, Desalle, Nagl, Caïroli, Herllings…… En we dachten “wat een drama voor Lommel en Valkenswaard”. Een top affiche onthoofd, helemaal buiten hun wil om. Dat gaat toeschouwers kosten.


thor it
no img
30/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Lommel countdown: De nevenreeksen

In de timing kon U het lezen: heel veel klassen zullen de omloop van de Heeserbergen omtoveren in een moordkuil. Niet fit? Ze zullen het zwart voor de ogen zien worden. We nemen U mee op een trip door de diverse EMX-debatten, al dan niet met Belgen/Nederlanders in de hoofdrol.

Thorren dus!


thor it
DSMR2R StoreMx477WMX-ShopKTM Shop NLSec Constructions

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!