Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
19/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX250 Vilars-Sous-Ecot: Lesiardo kampioen, draadjes in de arm van Jago Geerts

We lazen nergens nieuws over het EMX250 dat in Frankrijk zijn slotwedstrijd kende. Mogelijk  omdat Morgan Lesiardo al zeker was van de titel door het wegvallen van zijn enige rivaal Simone Furlotti.

Lesiardo reed dan maar een vrij anonieme wedstrijd waarin hij pas zesde werd. De reeksen in Vilars gingen naar Tristan Charbonneau en Anthony Bourdon. En toch zou de Brit James Dunn de eindzege behalen middels een tweede en een derde plaats. Zelfs Simone Zecchina werd nog tweede voor Bourdon.

Jago Geerts reed zijn laatste EMX250 wedstrijd. Hij kwam evenwel in de eerste ronde ten val. Hij liep hierbij een gekneusde elleboog om met zes hechtingen voor gevolg. Jago werd utieindelijk zevende in het EMX250. Hij komt volgend jaar uit in de MX2 voor Kemea – Yamaha.

 

 


thor it
no img
19/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA Meijel: Luke Burton blijft overeind

Frederic Weigert is er in Meijel  niet in geslaagd om Luke Burton uit het zadel te lichten.

De Brit was ook op de zware bosgrond de sterke man en won alle drie reeksen, telkens voor Weigert.  Andrew Smart werd derde in de eindstand voor Jarno Verhorevoort en Menno Van Meer. Jeremy Joris werd achtste en nog verderop figureerden Dirk Vanleeuw en David Foguene, die maar een reeks uit reed.

Burton wordt dus IMBA kampioen in de open klasse voor Weigert en Daniël Hüser.


thor it
no img
19/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB: Zege voor Brackman, titel voor Segers

Veel rijders op de MCLB-cross in Pamel. Spanning om het kampioenschap ook dus want Wietse Brackman vertrok met een achterstand van 10 punten op David Segers. En Wacko Bracko heeft gedaan wat in zijn vermogen lag.

Wietse won de eerste reeks nadat hij van bij de start aan de  leiding reed. Hij won voor Kevin Fors en Segers.

In de slotreeks deed hij dat nog eens over. Fors kwam van ver terug en leek scherprechter te spelen in de titelstrijd. Maar halfweg viel hij uit zodat Segers tweede werd. Die wint dus het BK met een krap verschil. Jurgen Wybo mocht als derde mee op het podium na een 5 – 3 score Want naast Fors reden ook Tytgat (4de in R1) en Kenny Dult (6de in R1) ene minder goede tweede manche.

Credits: Dirk Duym


thor it
no img
19/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Kalender: IMBA Finales in Amriswil en Kleinhau

Internationaal gaat de riem er af.

De SX-en zijn voor de jaarwisseling.

In enkele IMBA-klassen valt zondag nog wel de beslissing.

De Belgische liefhebbersboden zien ook de wedstrijddagen stilaan aflopen.

Maar toch is het komende weekeinde nog genoeg te beleven.

Al moeten we er voor naar de ADAC-finale in Holzgerlingen


thor it
no img
18/09/2017 | posted by Peter Vaginalski | reactie(s)

Plons Report van het Modderfestijn van het jaar !

Plons had blijkbaar gene schrik om zich vuil te maken dit weekend...

 


thor it
no img
18/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Broechem: Kenny kampioen!

Patrick Luyten en zijn camera werden afgezet – en ook weer opgehaald – in Broechem. Opdracht: film de VLM-Inters en hun kampioenschap.

Resultaat: geslaagd en HIER te bezichtigen.

 


thor it
no img
18/09/2017 | posted by Jos Kotsbergsla | reactie(s)

MX 2 Class Close Ups

Op zaterdag middag was er een zeldzaam moment met mooi weer in de laatste GP van het jaar.

Plons zette zijn Canon AK-47 scherp en knalde er op los

Alle foto's zijn tevens verkrijgbaar in wallpaper formaat op de facebook pagina van Mxworld.


thor it
no img
18/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen Markelo: het verslag van RTV Oost.

Dit keer moet onze Luc het afleggen tegen de profs van RTV Oost die op zondagavond al een mooi verslag hebben uitgezonden. De repo van Luc volgt wat later

Er zit in de clip zelfs een cameo in van MXWORLD.

HIER KLIKKEN!

En even verder vinden we een vrije interpretatie van Markelo, anderhalf uur lang!

HIER KLIKKEN

 

Foto Gerik.


thor it
no img
18/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Veteran MXoN Farleigh Castle: Derde plaats voor de Belgen in de VMX Evo

De Belgen stonden toch op het podium in Farleigh Castle. Maar de resultaten waren niet zo sprekend als de voorbije jaren. In de EVO klasse won Neville Bradshaw voor John Dowd en Marc Eastwoord. Onze fa vorieten, lees maar eens enkele items terug. Jurgen Van Nooten werd zesde individueel, debutant Marvin Vandaele negende, Patrick Caps tiende, een andere debutant Jurgen Bijnens negentiende. Nog verder in de uitslag over vier reeksen vinden we Michael Despontin (27), Sven Breugelmans (28), Nicolas Stampaert (29) en Filip Van Dijck op 43.

In de Twin-Shock klasse won Dave Campbell voor Alex Rach en Terry House. Didier Stommen was de beste Belg met een 4de plaats.  Oliver Derome werd 19de en verder op vinden we nog kleppers als Brik Schelfaut, Danny Hens, Mikael Despontin en Jan Blancquaert. Ook individueel reden hier en daar Belgen mee. Zo werd Danny Scheers o.m. achtste in de Evo 250.

Als u alles letterlijk wil uitpluizen dan kan dat via DEZE LINK

 


thor it
no img
17/09/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Kenny Jannsens wint en wordt Belgisch Kampioen Inters MX1 in VLM

Kenny Janssens won vandaag in Broechem met een tweede en eerste plaats en pakte hiermee vroegtijdig de Belgische titel Inters MX1. Jens van Meer was de enige die nog een waterkans had op de titel maar moest zowieso beter doen als Kenny Janssens en dat lukte vandaag niet, Jens werd tweede. De openingsreeks werd gewonnen door Dietger Damiaens maar de DAM Racing-rijder maakte in de herneming net iets teveel fouten en eindigde vijfde, goed voor de derde podiumplaats. Voor Kevin van Geldorp duurden de reeksen net iets te lang, hij miste met de vierde plaats net het podium. Bij de MX2-jongens was de zege opnieuw voor Kampioen Jonathan Banken, de Taxi Marcel-piloot stuurde zijn WMX-Yamaha naar een dubbele reekszege en kon zelfs meedoen met de grote jongens voorin. Kevin Schellens werd tweede voor Jordy van Mieghem.

Thor it voor alle uitslagen


thor it
no img
17/09/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Herlings wint Grote Prijs in Villars Sous Ecot in MXGP-klasse

Ook de laatste Frand Prix van het seizoen werd gewonnen door Jeffrey Herlings (KTM), de Nederlander werd derde in de openingsreeks en pakte de reekszege in de tweede reeks, hiermee had hij genoeg om zijn zesde zege van het jaar te pakken. Tim Gajser deed in feite evengoed als Herlings 1st en 3de, helaas voor hem in de verkeerde volgorde, de HRC Honda-rijder werd zo tweede. De derde plaats ging naar Max Anstie (Husqvarna) die zijn tweede podium op rij pakte. Kevin Strijbos (Suzuki)  werd onze beste landgenoot, hij werd met een 6de en 8st om totaal 6de te worden. Jeremy van Horebeek (Yamaha) 8st en 7de, totaal 8st. Damon Graulus (24MX Honda) pakte 7 punten en werd 18de.

Thor it voor de uitslag en WK-Eindstand van de MXGP-klasse


thor it
no img
17/09/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Covington wint modderfestijn in Frankrijk, Pauls Jonass wereldkampioen MX2

De Grand Prix in Villars sous Ecot werd vooral in de eerste reeks onder barre omstandigheden verreden, er finishten slechts zes rijders in dezelfde ronde. Thomas Covington (Husqvarna) won de openingsreeks voor Jeremy Seewer (Suzuki) en Jed Beaton (Honda)... Jed wie denk je dan? Beaton is invaller bij het HRC Honda team. Hunter Lawrence (Suzuki) werd vierde voor Pauls Jonass (KTM) die toen al zijn eerste wereldtitel MX2 mocht vieren. Hunter Lawrence deed Stefan Everts in de laatste GP van het seizoen nog een mooi cadeau, hij won de tweede reeks voor Thomas Covington die zo GP-winnaar werd, Pauls Jonass werd derde voor alweer een uitstekende Jed Beaton. Covington wint voor Hunter Lawrence en Jed Beaton schenkt HRC Honda al een podiumplaats met de nieuwe Honda CRF 250.
De wereldtitel MX2 is dus voor Pauls Jonass, Jeremy Seewer werd tweede in het kampioenschap voor Thomas Kjer Olsen
Thor it voor de uitslag en WK-eindstand MX2


thor it
no img
17/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

EK Quads: Kevin Saar de titel, eindzege voor Mike Van Grinsven

De nieuwe Europese kampioen was al gekend. De Est Kevin Saar was al zeker van de titel. Voor ons land kon Oliver Vandendijk nog een gooi doen naar de tweede plaats. De nummer twee gaf forfait, en zo reden in Markelo maar twee hansvol quads rond. Voor de eindzege was er weinig discussie. Mike Van Grinsven reed met de vingers in de neus naar de dubbelslag.  Nadat medefavoriet Ricardo Phoelich snel uitviel ontspon zich een duel om de tweede plaats tussen Jan Vlaeymans en kampioen Saar. Onze landgenoot die in de eerste manche het publiek op de banken kreeg met een opgemerkte terugkeer slaagde er nu ook in om Saar uit te schakelen en werd zo nog tweede in de dagstand. Vandendijk leek kwasi zeker van het zilver, maar pech in de slotreeks deed hem alsnog op brons belanden omdat de Noor Christopher Tveraen wel scoorde.


thor it
no img
17/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Bax Musset houden er (even) de spanning in.

Onder perfecte omstandigheden werd in Markelo de finale van het WK Zijspannen gereden. Een formaliteit, want de WK-leiders Bax-Musset moesten nog enkele puntjes halen en dat zou in de eerste manche gaan gebeuren. Zo leek het zich ook te voltrekken. Lochemnaar Daniël Willemsen ging voor de eer en bond de strijd aan met Bax. Met Robbie Bax in zijn  karretje, ook voor volgend jaar. Wat niemand voor mogelijk hield gebeurde: de motor van Bax ging sputteren en moest de pitlane in. Herstellen bleek niet meer mogelijk. Alle ogen waren dan gericht op de combinatie Giraud-Mucenieks, maar die waren slecht gestart. Heel even leken ze het WK open te breken, maar een laatste inspanning van de gebroeders Cermak leverde toch nog winst op voor de nagelbijtende Bax en Musset vanuit de pitlane. De tweede reeks, nu wel een formaliteit werd overnieuw gewonnen door Willemsen-Bax voor Bax-Musset. Op de derde plaats in de eindstand de veelbelovende Julian Veldman, die met Arendonkenaar Ben van den Bogaart zowaar aansluit met de wereldtop. Bax-Musset (eerste Fransman ooit) mochten dus echt vieren, Giraud-Mucenieks strandden op zilver en Willems met Bax behalen brons in de eindstand van het WK.


thor it
no img
16/09/2017 | posted by Ganznat | reactie(s)

GP Pays de Montbeliard Plons Report

We ontvingen van een doornatte Plons een reportage van wat er vandaag gebeurde in Frankrijk.


thor it
no img
15/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Motorcross 1947-1980: een niet te missen naslagwerk van Motorgazet

Jaren geleden publiceerde Motorgazet in de winter de geschiedenis van de Motorcross. Dat gebeurde over diverse jaargangen.  

Aangezien Motorgazet sinds 1997 elk jaar een jaarboek uit geeft met een overzicht van het hele motorcross seizoen van Wereldkampioenschap tot de liefhebbersfederaties, ontstond  het idee om ook het verhaal van de eerdere geschiedenis in boekvorm te gieten.

Tussen idee en uitvoering is heel wat tijd geslopen maar nu is het eerste deel eindelijk verkrijgbaar: Motorcross 1947-1980.

 

We hebben het boek gelezen. In één ruk, in een hele lange slapeloze nacht, vanwege niks willen missen. Voor de old-school liefhebbers een must om nog eens de goede oude tijd te herbeleven. Voor de youngsters: zo zie je hoe het er vroeger aan toe ging!

 

Meer onder Thor. 

 


thor it
no img
14/09/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

MC Stroeckx organiseert VLM-wedstrijd in Broechem op 16-17 september 2017

Dit weekend is de VLM te gast bij de MC Stroeckx-Vrienden in Broechem. Ongetwijfeld krijgen rijders en toeschouwers er weer een mooi circuit voorgeschoteld. Het slechte weer momenteel zal het feestje niet verknoeien, er wordt beter weer voorspeld.
Het motorcrossweekend begint al op vrijdagavond met een Kaartavond, inschrijven vanaf 19.30u. Op zaterdag komen naast de jeugdpiloten van JMS ook de dames, experten en quads ook de oldtimers aan de beurt. Op zaterdagavond is er ambiance in de feesttent. Op zondag komen de VLM-rijders in actie, er zijn proeven voorzien voor Beloften, Nieuw MX2, Nieuw MX1 A, Nieuw Open B, Internationalen.
Adres: Van Den Nestlaan in Broechem


thor it
no img
14/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MX After Season Party op 17 november 2017

Op vrijdag 17 november staat de 8ste MX After Season Party op de agenda. Locatie: El Sombrero Reusel (NL).

Ook dit jaar word er weer gewerkt aan een spectaculaire huldiging van de kampioenen van de KNMV, MON, VLM, BMB, IMBA en FIM. Vorig jaar werd ook het complete MXdN team Nederland, met Herlings, Coldenhoff en Bogers, in het zonnetje gezet voor hun prestatie in Italië. We hopen natuurlijk weer team NL maar zeker ook team België dit jaar te mogen huldigen voor een podiumplaats, evenals de zijspannen en quadrijders.

Clip: In samenwerking met 7MX Media werkt de MXASP aan een openingsfilm waarin alle kampioenen verwerkt worden. Samen met het geluid van DJ Jay-D en de vocale ondersteuning van Kees de Omroeper zal deze clip weer serieus kippenvel opleveren en een prachtig naslagwerk worden van seizoen 2017.

Om deze clip zo divers mogelijk te maken roepen we alle kampioenen reeds op wat beelden achter de hand te houden zodat ze die na het ontvangen van de uitnodiging kunnen doorsturen via wetransfer.

VIP en entree: in tegenstelling tot andere jaren is gezien de grote belangstelling de vip-area voorzien op het gehele balkon en de entree is wederom vanaf 16+.


thor it
no img
13/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Veteran MXoN Farleigh Castle

Sinds enkele jaren hebben de Belgen de Veteran MXoN ontdekt. De editie 2017 wordt dit weekend betwist op het legendarische weidecircuit van Farleigh Castle, aan het kasteel van de Hungerfords.

Zaterdag en zondag wordt dit plaatsje midden in Groot-Brittannië overspoeld door de liefhebbers van oldtimers: zowel mens als machine.

Thor voor de belangrijkste deelnemers:


thor it
no img
13/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Markelo: Wie wordt wereldkampioen zijspancross op de Herikerberg?

Heerlijke vraag toch als je als organisator dergelijk kop boven een stuk ziet verschijnen. Want hoewel de aftekening er is, de wereldkampioenen zullen pas zondag bekend worden op de Herikberg, in het mooiste stukje van Overijssel. Bovendien is Markelo ook het sluitstuk voor het EK Quad motorcross.

Alles wat u moet weten zit onder de knop van Thor…..


thor it
no img
13/09/2017 | posted by Mat De Janker | reactie(s)

Plonsdock Files GP Assen

Wednessday = Plonsdockfiles !

 

Thor it baby !


thor it
no img
13/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

KEMEA rapport Assen

Het legendarische TT-circuit in Assen, ook gekend als ‘the cathedral of speed’ was afgelopen weekend het strijdtoneel van de voorlaatste GP van dit seizoen. Net zoals in de voorbije jaren toverde de organisatie in een week tijd met vele tonnen zand het circuit om naar een echte MXGP omloop met mooie zitplaatsen voor de toeschouwers. Hevige regen in de week en op zaterdag maakten de omloop erg zwaar maar gelukkig kregen we op zondag een droge dag boven Assen voor de wedstrijden.

Thor!

Credits: shotbyBavo


thor it
no img
13/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Moeilijke wedstrijd voor Simpson in het Nederlandse zand

Slechts een week na de Grand Prix van Amerika trok het Wilvo Yamaha MXGP team naar het zware zand in Assen voor de Grand Prix van Nederland. Assen is een circuit dat Simpson normaal gesproken goed ligt, vorig jaar won hij immers een manche in de MXGP op deze locatie. Daarom was Shaun gretig om met de 2018 YZ450F weer voor een goed weekend te gaan.

Thor!


thor it
no img
13/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

40 jaar MCC De Kempen: Feesjeuuhhhhh!

MCC De Kempen zegt de Belgen wellicht niks; Maar als je de crossbaan in Eersel noemt, dan, ja zeg dat dan…..

MCC de Kempen viert op 14 oktober 2017 het 40 jarig bestaan van circuit de Ketelberg. Bij die gelegenheid zal het nieuwe clubgebouw wat we recent in gebruik hebben genomen om 15.00 uur officieel geopend worden.

Voor alle leden zal er op deze dag vanaf de middag een ludieke crossactiviteit georganiseerd worden met aansluitend een feestavond.

Verder zal er in de middag van 13.00 tot 17.00 uur voor alle leden, oud-leden, sponsoren en geïnteresseerden een doorlopende receptie plaatsvinden waarin er gelegenheid is om het bestuur te feliciteren met deze feestelijke gebeurtenissen en tevens een kijkje te nemen in ons nieuwe clubgebouw.

We willen via deze weg met name alle oud-leden van MC Eersel en MCC Hapert en alle geïnteresseerden uitnodigen om tijdens de receptie samen met ons, onder het genot van een hapje en een drankje deze feestelijke gebeurtenissen vieren.

Graag verwelkomen we u op zaterdag 14 oktober aan de Smaragdweg 70 te Hapert.


thor it
no img
12/09/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Husqvarna Testdag op 23 september 2017

Wil je de nieuwste Husqvarna's komen testen? Dat kan op zaterdag 23 september 2017...
Niet alleen de enduro's kunnen dit jaar getest worden, zo zal het volledige Motocross-gamma (voor volwassenen) voor jullie klaarstaan, de TC125, deTC 250, de FC 250, de FC 350 en ook de FC 450.
Ook staan er volgende enduro-modellen klaar om te testen: TE 250i - TE 300i - FE 250 - FE 350 - FE 450 - FE 501.
Wil je graag komen testen? Schrijf je in bij een erkende Husqvarna-dealer, de test zal doorgaan op een terrein in Gouy Les Pieton, net onder Nijvel.
Klik hier voor een erkende dealer op te zoeken


thor it
Sec ConstructionsMx477R2R StoreWMX-ShopKTM Shop NLDSM

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!