Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
27/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Qatar: Herlings en Desalle top.

Verrassingen, aangename voor ons, minder voor de anderen. Dat is gebleken uit het eerste echte gemeende contact tussen de GP-rijders in Losail, Qatar.  Info en tijden onder Thor!


thor it
no img
27/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

De aanzet tot het verminderen van geluidsoverlast: het begin is gemaakt.

Aan de vooravond van de start van de eerste GP lanceren de FIM en Youthstream de campagne “Ride Quiet”


thor it
no img
27/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Op weg naar Qatar: Monster Energy Kawasaki

Het WK Motorcross  start zaterdag in Qatar. De eerste GP in een rij van 18 die eindigt eind september in de VS. In onze reeks ‘Op weg naar Qatar’, de visie van Monster Energy Kawasaki.


thor it
no img
27/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Op weg naar Qatar: Kemea

Enkele uren voor de start van het gloednieuwe GP-seizoen, stijgt de spanning in de paddock. Momenteel worden in de pitboxen van de omloop in Losail de laatste details aangebracht vooraleer de trainingen deze avond van start gaan.


thor it
no img
27/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

UPDATE LOMMEL: MC Mikkola zet grote middelen in.

Hier volgt een update met enkele situatie foto’s voor de BMB motorcross van zondag 1 maart. Heikki laat ons weten dat de firma Houben 20 vrachtwagens droog zand heeft laten aanrukken om de omloop volledig droog te leggen.

Alle springheuvels werden heraangelegd en alle modder werd weggehaald.  De omloop komt er prima bij te liggen. Alle water is verdwenen. Hier wordt dus letterlijk hemel en zand verlegd om de rijders een mooie omloop voor te schotelen. Dankzij het grote materiaal (kranen en bulldozers) krijgen we een droge omloop bij de start van het nieuwe seizoen.

Maar om het circuit perfect in orde te krijgen, werd beslist om, de vrije trainingen op zaterdag af te gelasten. Zo krijgt iedereen zondag een perfect berijdbare omloop onder de wielen geschoven. See you in Lommel voor een topweekend.

Zie ook de fotoreeks van de omloop.

 

 


thor it
no img
26/02/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Jago Geerts ontmoet Hyllteknik CEO

Peter Hedlund, CEO van het Zweedse staal verwerkende bedrijf Hyllteknik was gisteren samen met zijn oudste zoon Axel op bezoek bij het Belgische supertalent Jago Geerts. De Europese kampioen 85 cc die in 2015 uitkomt in het Europese 125 cc kampioenschap kan drie opéénvolgende seizoenen rekenen op een sponsor/partnership van het Zweedse staalbedrijf. www.hyllteknik.se

 


thor it
no img
26/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Op weg naar Qatar: Yamaha Factory Racing Yamalube, Standing Construct, Kemea en DP 19.

Twee weken geleden presenteerde Yamaha zijn troepen in Italie. Nu maken ze de verplaatsing naar Qatar.  Jeremy Van Horebeeck en Romain Febvre van Yamaha Factory Racing Yamalube zullen met de nieuwe YZ450F  het artificiële circuit bedwingen, onder al even artificieel licht.


thor it
no img
26/02/2015 | posted by KTM-Shop | reactie(s)

KTM-shop.nl originele KTM gereedschappen !

Is er eigenlijk iets wat KTM u niet kan bieden ? een complete lifestyle , van kleding tot de meest uitgebreide merchandise collectie.
Wist u ook dat KTM-shop.nl een groot assortiment originele KTM gereedschappen in huis heeft ?
Het KTM gereedschap is kwalitatief meetbaar met de beste merken en dat ervaart u meteen.
KTM gereedschap heeft een zeer hoge afwerking en is geschikt voor professioneel gebruik. Met bijvoorbeeld een complete ratel- en doppen set grijpt u nooit mis en elke dop past perfect op alle gangbare Europese moeren en bouten.
Direct de tools bekijken >> Klik Hier
Toch nog een vraag? voor meer informatie kunt u zes dagen in de week onze klantenservice telefonisch bereiken via: 0174-515134


thor it
no img
23/02/2015 | posted by Bertje | reactie(s)

Het nieuwe JAXSTORE MX TEAM klaar voor seizoen 2015

Vrijdag 20 februari hield JaxStore MX Team de teamvoorstelling waarvoor wij uitgenodigd waren. Het team onder leiding van Joris Hanon bestaat uit 6 piloten, namelijk: Joris Hanon zelf, Bradd Descamps, Dimitri Lemercier, Jérome Biets, Julien Van Stippen en Jeffrey Dewulf. We werden ontvangen in JaxStore, de winkel van Joris Hanon die gelegen is te La Louvière. De kledingwinkel richt zich vooral op de gemotoriseerde sporten en nog meer in het bijzonder de motorcross, met de gekende merken Fox en Oakley. De zes piloten komen uit verschillende provincies van het land zowel uit Wallonië als Vlaanderen.

Thor it voor meer


thor it
no img
26/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: Interview Evgheni Bobrishev

De PR-machines draaien op volle toeren, enkele dagen voor de start van het WK-seizoen. Van HRC kregen we de volgende clip binnen over Evgheni Bobryshev.

Kijken: https://www.youtube.com/watch?v=icXuZiF8Q9M


thor it
no img
26/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Op weg naar Qatar: Rockstar Energy Suzuki Europe

Het lijkt wel Sinterklaastijd in de motorcross. Nog twee keer slapen……

In onze “Op weg naar Qatar”-reeks  bieden we nu een forum aan het Suzuki Team. Een Belgo-Nederlandse aangelegenheid met Clement Desalle, Kevin Strijbos en Glenn Coldenhoff. Jeremy Seewer maakt zijn tweede profjaar vol op de 250.


thor it
no img
26/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Op weg naar Qatar: IceOne Racing Husqvarna Factory Racing.

Het is zover. Zaterdag start een zeven maanden lange wereldtour.  De twee Husqvarna teams – Red Bull IceOne Husqvarna Factory Racing en Wilvo-Nestaan Husqvarna Factory Racing beginnen er aan met vier MXGP en één MX2-rijder


thor it
no img
26/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Persbericht GP Valkenswaard 25 en 26 april 2015: Herlings, Bogers en Coldenhoff.

Komende zaterdag gaat het GP-seizoen voor de MXGP, MX2 en dames van start met een avondwedstrijd in Losail (Qatar). Dat is het begin van een serie van zeventien wedstrijden. Oorspronkelijk stond er nog een achttiende wedstrijd op de kalender, maar deze week werd bekend dat de GP van Trindade (Brazilië) geen doorgang zal vinden vanwege financiële problemen. Promotor Youthstream probeert een vervangende wedstrijd in Brazilië op de kalender te krijgen. Lukt dat niet, dan wordt getracht ergens in Europa een GP te organiseren om zo toch weer op het geplande aantal van achttien GP’s te komen.


thor it
no img
26/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Afgelast: VLM Minderhout

De VLM-cross in Minderhout, voorzien voor 1 maart 2015 is geanulleerd. De reden: te veel H2O.

Volgende wedstrijd op 6 (JMS) en 7 (VLM) maart 2015 op de Breugelheide in Lille. Organisatie MC STroeckxvrienden.


thor it
no img
26/02/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: 24MX Honda Racing op z'n Ruffriders!

De befaamde videomakers van Ruffriders, legendarisch in snowmobiel, hebben de handen in elkaar geslagen met 24MX Honda Racing. Hun doel? Een vernieuwende motorcrossvideo vol actie en spektakel.
In de clip zie je MXGP nieuwkomers Christophe Charlier (Frankrijk) en Filip Bengtsson (Zweden) aan het werk met hun Honda CRF450R op het thuiscircuit van Charlier, St Antoine in Corsica. Beide getalenteerde piloten worden nu ook opgenomen in de Ruffriders familie, waaronder Daniel Bodin en andere toppers uit de snowmobile en FMX-scene.

Thor it voor de video


thor it
no img
25/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Afgelast: Open Jeugdcross MCC de Kempen 28 februari 2015 gaat niet door.

Met pijn in het hart hebben de baancommissie en de jeugdcommissie van MCC de Kempen besloten om de open clubcross van zaterdag 28 februari 2015 niet door te laten gaan. We hadden goede hoop dat de baan ondanks alle regen van de afgelopen dagen toch wel te prepareren was om zaterdag een mooie wedstrijd te kunnen rijden.
Helaas hebben alle inspanningen niet geholpen. Het is gewoon te nat om er een mooie wedstrijd van te maken. En uiteraard willen we dat niet! We hebben dus besloten om het niet door te laten gaan en hopen dat we ergens tussen alle wedstrijden in toch nog een geschikte datum kunnen vinden.      


thor it
no img
24/02/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

New season, new video....

Vorig seizoen kwam Raf van Dijck can Visual Okapi met een leuke video van Roel Geurts, Raf dacht bij zijn eigen: een nieuw jaar dus ook een nieuwe video met een andere rijder en dat werd Jeff Van Hoof. Jeff rijdt met een Husqvarna voor Reytec en staat dit seizoen aan de start bij de Beloften VLM.

Thor it voor de teaser van de video die later verschijnt


thor it
no img
24/02/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Jeffrey Herlings klaar voor eerste GP?

De Nederlander begint weliswaar met een achterstand want de KTM Red Bull -rijder zit nog niet zo heel lang op de motor na zijn beenbreuk die hij opliep in Genk tijdens de Charity Race van Stefan Everts. Hij  zegt in volgende video dat hij nog achterstand heeft maar wie Jeffrey een beetje kent weet dat hij het gashendel wel helemaal zal opendraaien komend weeken in Losail-Qatar voor de eerste GP.

Thor it voor een video met Herlings in Spanje


thor it
no img
24/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Op weg naar Qatar: De grote KTM-familie.

KTM weegt de laatste jaren erg zwaar op de mondiale motorcross. De Europese constructeur zet vol in op de off-road en trekt daarvoor de beste mensen aan. Daarom volgt hier ook een hele boterham aan KTM-nieuws.


thor it
no img
24/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Op weg naar Qatar: Sterk HRC Honda blok met Paulin en Bobryshev.

Vorig jaar won Gauthier Paulin de slotreeks in Qatar. Toen op een groene, en dat willen ze bij HRC overdoen, bij voorkeur op de Honda.

Qatar betekent ook de terugkeer van Evgheny Bobryshev in de GP’s. De Rus zit een blessure uit sinds Maggiora vorig jaar. Hij is hongeriger dan ooit. Paulin die werd binnengehaald drijft nog op de MXoN van vorig jaar. Dat bewees de zege in de eerste echte cross van het seizoen in Riola Sardo. De testen verliepen in het tussen seizoen met advies van Jean-Michel Bayle.


thor it
no img
24/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Op weg naar Qatar: Honda Gariboldi

Ze staan nervues de GP-mannen. In het vooruitzicht van de eerste GP’s staan ook de PR-schrijvers onder druk. Al wat we voor de GP van zaterdag binnen krijgen zetten we online onder de noemer Op weg naar Qatar. De eerste is het Honda Team Gariboldi.


thor it
no img
24/02/2015 | posted by Youthstream | reactie(s)

Annulering van 2015 MXGP van Brazilie in Trindade

Vanwege de instabiele politieke situatie en de financiële problemen van de MXGP van Brazilië 's organisator , Romagnolli Promocoes e Eventos , hebben deze laten weten dat ze niet in staat zijn om het organiseren van de 2015 MXGP van Brazilië voorzien op 16 Augustus in Trindade .
 
Youthstream is momenteel in onderhandeling met CBM (Braziliaans Motorcycle Federation ) om het evenement te organiseren op een andere locatie in Brazilië . Na de CBM President's - de heer Henrique Alves Firmo - aangiften zijn we optimistisch dat de MXGP van Brazilië zal doorgaan , maar in ieder geval zal het evenement worden vervangen .
 
Eerder gingen er al geruchten rond dat de MXGP te Letland zal geanuleerd worden wegens financieele problemen na de MXoN kater in 2014...
 
Word vervolgt.....

thor it
no img
24/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Update foto's! BMB Lommel: Marc De Reuver aan de start

Wanneer we bij Heikki Declercq van MC Mikkola naar de laatste nieuwsjes polsten voor zondag kon hij ons nog drie gevestigde namen mee geven als deelnemers. Marc De Reuver, Lars Van Berkel en Magne Klingsheim zouden toegezegd hebben voor Lommel.


thor it
no img
24/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Ryan Villopoto en Tyla Rattray rijden met Toyota Cools.

De Belgische Kempen blijft het mekka van de motorcross. Op amper 1 kilometer van de legendarische Keiheuvel te Balen vonden we vandaag 2 Kawasaki fabriekspiloten terug. Fenomeen Ryan Villopoto (4x supercross en meervoudig outdoor Amerikaans kampioen) en Tyla Rattray  (ex Wereldkampioen MX2)  zakten af naar de Soef 165 te Balen voor het afhalen van hun nieuwe Toyota wagens.


thor it
no img
23/02/2015 | posted by PGM | reactie(s)

FOTO : Starcross Mantova

De Starcross te Mantova was zowat de 3e voorjaarsklassieker voor dat de mannen beginnen aan het zware, lange GP jaar te Qatar, er was immer weinig opkomst van “stars” maar de gene die er waren lieten mooie dingen zien en gingen er volop voor, Clement Desalle won alle 3 de reeksen. Jens Getteman maakte enkele kleine foutjes maar laat zien dat hij zich super goed voelt bij zijn nieuwe team en team maatje Nick Kouwenberg. Het Nederlandse HSF Team was goed aanwezig tijdens de wedstrijden en lieten zien dat er rekening met hun moet gehouden worden. De weersomstandigheden waren bijna het zelfde als in Valence, op zaterdag bleef het wel droog maar was het enorm koud, op zondag regende het zowat de ganse dag en maakte er weer een modderboel van, kwa opkomst waren er op een moment meer fotografen dan supporters..., zonde voor deze organisatie. Klik hier voor het uitgebreide fotoalbum

thor it
Mx477R2R StoreSec ConstructionsKTM Shop NLWMX-ShopDSM

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!