Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
07/07/2015 | posted by Kemea | reactie(s)

Ups en downs voor het Kemea Yamaha Team in Zweden

Dat geluk en ongeluk dichtbij elkaar liggen, werd afgelopen weekend in het Zweedse Uddevalla duidelijk voor het KEMEA Yamaha Yamalube team.  In een zonovergoten Uddevalla, getypeerd door de grote rots voor de toeschouwers, werd de 11e GP van het seizoen dan ook met gemengde gevoelens afgesloten. 
 
Thor it voor het Kemea-racereport

 


thor it
no img
06/07/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

24MX Summersales

De vetste motorcross-uitverkoop vind je bij 24MX.be, je kan er van 1-31 juli terecht voor de grootste koopjes.
Let op, zolang de voorraad strekt natuurlijk!!

Klik hier


thor it
no img
06/07/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Desprey wint EMX250 voor Kouwenberg, pech voor Graulus

Damon Graulus uit het Kemea-Yamaha Team won zaterdag de eerste reeks van het EK MX2 voor Desprey, Hsu en Kouwenberg. Op zondag gingen Damon zijn kansen al in de openingsreeks in rook op, hij kwam ten val, verloor veel tijd, heel veel tijd bij het herstarten van zijn motor en waardoor hij zelfs niet verder terug kon komen dan de 36st plaats. Maxime Desprey won de tweede reeks en ook de overall terwijl Nick Kouwenberg tweede werd, Brian Hsu werd derde in Uddevalla. Graulus werd nog zevende in de eindstand, Thomas Vermijl werd 31ste.

Thor it voor de uitslag van de EMX250 in Zweden


thor it
no img
06/07/2015 | posted by Mx-deals | reactie(s)

25% korting op Fox en Shift 2015 bij MX-Deals

MX-Deals geeft nu 25% korting op de nieuwste 2015 crosskleding van Fox en Shift. Tevens op de crosslaarzen en crosshelmen van Fox 20% korting. Wees er snel bij, want de maatseries zijn zeer beperkt!

Thor it voor meer info over de kortingen op de Fox en Shift kleding


thor it
no img
06/07/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Marco Maddi wint EMX 300, Damiaens pakt eerste podium

Marco Maddi won in Uddevalla beide reeksen van Zweedse ronde om het Europees Kampioenschap 300cc tweetakt. Yentel Martens kende pech, hij kwam ten val in de laatste ronde van de eerste reeks toen hij aan de leiding reed en werd nog tweede maar de Husqvarna-rijder kon door de pijn niet meer in actie komen op zondag. Marco Maddi kon zo de Zweedse ronde met een dubbele reekszege winnen en nadert tot op vijf punten van leider Martens. Er was ook goed nieuw uit het Belgische kamp want GPR Promo-rijder Dietger Damiaens pakte zijn eerste podium, hij werd met twee derde plaatsen knap tweede in de eindstand. Joey Smet werd 13de, Martin Vanleeuw werd 16de. Slecht nieuws kregen we van Ronny Vanhove, Ronny brak zijn scheenbeen bij een "overjump", hij scoorde geen punten in Zweden.

Thor it voor de uitslag


thor it
no img
06/07/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : XXL album VJMO Wachtebeke

Zaterdag terwijl we te gast waren voor de BLB reünie in Wachtebeke maakte we gebruik om ook de toekomst in de motorcross vast te leggen op de gevoelige plaat en maakte er een uitgebreide fotoalbum van..... Klik hier voor de foto's
 

thor it
no img
05/07/2015 | posted by Bertje | reactie(s)

Foto: MCLB Wachtebeke

Door het mooie weer konden we niet anders dan een kijkje te gaan nemen naar de MCLB te Wachtebeke. Door de vele sproeiwerken werd de vrijheid van het stof zoveel mogelijk belemmerd. Daardoor moesten we dan weer minder schuilen met ons materiaal en konden we meer foto's nemen. Wij kwamen met dit resultaat naar huis...

De foto's kan je hier bekijken


thor it
no img
05/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Wachtebeke: Jeffrey Dewulf wint voor Seronval en Van Meer. Brackman in MX2.

Aan de Mendonkdreef was MCLB aan de slag. Hoewel Mylaps ons in de steek liet weten we U via via toch te vertellen dat Jeffrey Dewulf de zaak naar zijn hand zette. Steve Seronval werd tweede, voor Jens Van Meer die vorige week in Lommel al sterk voor de dag kwam. Manuel Priem viel uit in de openingsreeks toen hij in tweede stelling reed. In de MX2 ging de zege naar Wietse Brackman voor Torpjurn Van Hoe en Jens Bleyaert. De foto’s zijn van de hand van Michael Gryspeert


thor it
no img
05/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Tessenderlo: Bucas Vytautas, Jonathan Banken en Jordi Van Mieghem.

Niks dan lovende woorden voor de organisatie MC Looise, die een perfect en stofvrij parcours voor schotelden.  Bucas Vytautas (Litouwen?) leidde de eerste manche nadat hij in ronde 3 Kenny Vandueren passeerde. Steven De Beuckelaer werd vierde achter Jonathan Banken, maar voor Jeremy Coen die een mooie remonte neer zette. In de slotreeks maakte Mike Vanderstraeten zijn uitvaller in de eerste reeks goed met een start/finish zege. Vandueren moest het ook nu afleggen tegen Vytautas, die eindwinnaar werd. Banken, die overnieuw vierde werd won de MX2-klasse. Youngster Jordi Van Mieghem haalde het in de B-klasse.

De foto is van de start vorige week in Lommel. Erbinspictjers


thor it
no img
05/07/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Romain Febvre wint vierde GP op rij en vergroot voorsprong WK-stand (MXGP)

Romain Febvre won vandaag zijn vierde Grand Prix in de MXGP, ook meteen zijn vierde op rij. Hij wilde dat in stijl doen, met een dubbele reekszege. In de openingsreeks lag de weg nadat Kevin Strijbos in de tweede bocht zijn kansen verkeek de weg naar de reekszege open voor Febvre, Strijbos was op zaterdag als enige de evenknie van Febvre. In de tweede reeks kregen we een stevig maar fair duel te zien tussen Febvre en Strijbos, de Rockstar Suzuki-rijder moest pas drie ronden voor het einde zijn meerdere erkennen in WK-leider Febvre maar Strijbos pakte wel zijn derde podium op rij. Jeremy van Horebeek groeit nu echt wel weer naar zijn allerbeste vorm toe, de Yamaha Factory-piloot werd in de openingsreeks tweede en met de vijfde plaats in de tweede reeks werd The Jerre knap tweede in de Grand Prix van Zweden...

Thor it voor de uitslag en WK-tussenstand


thor it
no img
05/07/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Tim Gajser wint derde GP MX2 op rij, Herlings valt opnieuw geblesseerd uit

Jeffrey Herlings kon in de eerste reeks, amper 14 dagen nadat hij zijn sleutelbeen brak nog de reekszege pakken maar het liep al meteen na de start van de eerste reeks mis voor de Red Bull KTM-rijder, Jeffrey kwam (alleen) ten val en schaafde hierbij zijn hele pink tot op het bot open en ontwrichtte die pink ook nog, de WK-leider moest opgeven. Tim Gajser, al het hele weekend goed bezig werd tweede in de openingsreeks en pakte in de tweede reeks gretig de reekszege om zo al zijn vierde zege van het seizoen en zijn derde Grand Prix op rij te winnen op de HRC Honda. Valentin Guillod (Yamaha) moest twee keer een inhaalrace uit zijn mouw schudden om op het podium te finishen, hij werd tweede. Jeremy Seewer had ook zijn zinnen gezet op het podium en zorgde ervoor dat er opnieuw een Suzuki op het podium stond in de MX2-klasse. Brent Vandoninck stuurde zijn Kemea-Yamaha naar de zesde plaats, Julien Lieber werd 13de en Kevin Fors eindigde als 19de.

Thor it voor de uitslag van de MX2-klasse


thor it
no img
05/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Succes voor Giraud-Musset in Iffendic. Hendrickx derde.

De GP van Frankrijk is gewonnen door de thuiscombinatie Valentin Giraud en Nicolas Musset. Die zege kwam er dankzij winst in de slotreeks. Hierdoor totaliseerden de Fransen evenveel punten als de WK-leiders Bax-Stupelis. Jan Hendrickx was blijkbaar hersteld van zijn blessure want hij spoorde met Ben van den Bogaart naar de derde plaats voor Willemsen-Bax en Brown-Chamberlain. De volledige uitslag onder Thor.


thor it
no img
05/07/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : BLB Reunie Wachtebeke

Even een nabeschouwing op de BLB-REÜNIE 4.0 : het was de minste van de vier edities qua aantal piloten : een kleine twintigtal (vorig jaar hadden we er 47). Onze oudste deelnemer was 72 jaar oud! Zoveel respect voor Gilbert en zéééér dankbaar dat hij heelhuids is aangekomen. De hitte en de verplaatsing van mei naar juli hebben ons waarschijnlijk parten gespeeld. Desondanks blijft deze reünie weeral onvergetelijk. Heerlijke babbels gehad met Luc Goffin, Ronny De Coster, Patrick De Clercq en nog een paar anderen. Sommige pas na 30 jaar opnieuw teruggezien en net of het gisteren was. Peter Hoendervangers en ikzelf willen dan ook iedereen bedanken voor hun komst en/of deelname. Het aantal leden op de FB blijft stijgen, dus we gaan er nog even mee door. Ook dank aan Omer De Wispelaere en het MCLB bestuur om accommodatie en organisatie mogelijk te maken. Jammer van een slachtoffer die zwaar ten val kwam en ettelijke zware breuken opliep tijdens de training. Er staat hem een lange revalidatie te wachten. Eerstdaags breng ik hem een bezoek. Tanks, merci, bedankt! Peter & Sabrina.
 
Klik hier voor de foto's

thor it
no img
05/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Slecht nieuws voor Yentel Martens. Met video

De ziekenboeg wordt steeds groter. Dit lazen we (vrij vertaald) op de FB- van Yentel Martens: “ EMX 300 Zweden: ik leidde de eerste reeks met ongeveer 15 seconden voorsprong. In de laatste ronde crashte ik en  ik brak mijn scaphoide beentje. Ik eindigde nog als tweede. We zullen zien of ik morgen kan rijden. Ik ga alles doen wat mogelijk is.”

Hier ziet u de hoogtepunten op video: https://www.youtube.com/watch?v=qTsQNoiKwts&feature=youtu.be

De val situeert zich op de 4de minuut.


thor it
no img
05/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Jeremy Martin verovert de leiding op Musquin

Gaat Marvin Musquin ook de dubbel lukken zoals verwacht wordt van zijn teamgenoot Ryan Dungey? Mmmmm, misschien wel. Maar net zoals Ryan werd ook Marvin verslagen in Red Budd. En niet zo’n klein beetje ook. Jeremy Martin is de man voor het ogenblik. En Musquin sukkelt met een weerbarstige pols.


thor it
no img
05/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Opnieuw Justin Barcia in Red Budd 450.

Zaterdag werd op de legendarische baan in Red Budd, Michigan, de zevende proef van het Lucas Oil kampioenschap gereden. De zege ging voor de tweede maal op rij naar Justin Barcia.


thor it
no img
05/07/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Jordi Tixier in 2016 en 2017 in MXGP op Kawasaki

Jordi Tixier tekende een tweejarig contract om voor het Kawasaki Racing Team uit te komen in de MXGP-klasse. De wereldkwampioen MX2 van 2014 wil deze kans met twee handen grijpen...

Thor it voor de video


thor it
no img
05/07/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: MXGP en MX2 Kwalificatie Uddevalla

We kregen net de video binnen van de kwalificaties voor de Grand Prix in Zweden, deze werden gewonnen door Jeffrey Herlings in de MX2 en Kevin Strijbos in de MXGP-klasse...

Thor it


thor it
no img
04/07/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Herlings en Strijbos op de pole in Uddevalla (Zw)

Nog maar goed twee weken geleden brak Jeffrey Herlings zijn sleutelbeen maar de Red Bull KTM-rijder stond aan de start van de kwalificatie en won die, hetzij nipt van Valentin Guillod van het Standing Construct Yamaha Team. Geen Ken de Dycker en Clement Desalle in Zweden maar Kevin Strijbos zorgde ervoor dat de Belgen toch al een klein feestje mochten bouwen want de Rockstar Energy Suzuki-rijder staat morgen op de pole van de GP van Zweden in de MXGP-klasse. Romain Febvre werd tweede voor Gautier Paulin. Jeremy van Horebeek kende een matige start en werd achtste. Antonio Cairoli werd twaalfde op zaterdag...

Thor it voor de kwalificatie-uitslagen


thor it
no img
04/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Frossard weg bij WILVO Forkrent KTM

Het gonsde in de paddock behoorlijk dit weekend over de onmin tussen Steven Frossard en het Wilvo Forkrent KTM-team van Steve Turner. Maar het team zelf koos voor de aanval vooruit en lanceerde (vrij vertaald) volgend persbericht: zie Thor!


thor it
no img
03/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Jeffrey Herlings rijdt GP Zweden.

Tijdens een interview met Omroep Brabant (Nederland!!!) liet Jeffrey Herlings horen dat hij zondag aan de start zal staan in Uddevalla.

Dat zijn straffe toeren.

Voor twee weken kwam Jeffrey ten val in Teutschenthal, en brak hierbij zijn sleutelbeen.

Bekijk het interview  via: http://www.omroepbrabant.nl/?news/232156792/Bikkel+Jeffrey+Herlings+van+start+in+Zweden+ondanks+sleutelbeenbreuk.aspx


thor it
no img
03/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

MX Summercamp met Stefan van Asten: van 4 t/m 11 augustus

Het wordt ondertussen de 14de editie, en dan denk ik dat iedereen weet dat dit een goed georganiseerd verhaal is. De editie 2015 van het MX Summerkamp zal ditmaal in Duitsland gebeuren. De stage is in samenwerking met de LCS MX School. Lees er meer over onder Thor


thor it
no img
02/07/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Update: Blessure Max Nagl

Zoals de zaken er nu voor staan zal Max Nägl de GP’s van Zweden en Letland moeten missen.

Meer onder Thor.


thor it
no img
02/07/2015 | posted by Mx-deals | reactie(s)

Shift MX16 nu verkrijgbaar!

Shift brengt voor 2016 een geheel vernieuwde MX 16 lijn. Dit keer met zeer kleurrijke designs, voor jong en oud. Dankzij de verschillende lijnen, is de kleding in meerdere prijsklassen onderverdeeld waardoor het dragen van deze kleding zowel voor jong als oud betaalbaar is.
Daarnaast brengt Shift in tegenstelling tot voorgaande jaren een geheel vernieuwde lijn crosshelmen: de Shift V1 Assault crosshelm. De Shift V1 crosshelm is een perfecte aanvulling op de Shift 2016 crosskleding waarbij meerdere combinaties mogelijk zijn.

Thor it voor meer info


thor it
no img
02/07/2015 | posted by KTM-Shop | reactie(s)

KTM 2016 pit mat !

De allernieuwste KTM 2016 pit mat is nu verkrijgbaar in de webshop www.KTM-shop.nl !
De KTM Pit Mat maakt met het speciale Ready to Race design de mat helemaal af , zeker in combinatie met een KTM paddockstand.
Deze mat is uiteraard universeel te gebruiken voor iedere offroad én straatmotor en komt zeer goed van pas in uw garage , werkplaats of gewoon bij de entree van uw deur.
De mat is van hoge kwaliteit en fungeert uitstekend bij opname van vloeistof tijdens het sleutelen aan de motor.
Afmetingen: 100 x 160cm
Ga direct naar de pit mat >>> KLIK HIER
Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. Onze klantenservice is
6 dagen per week bereikbaar.


thor it
Mx477DSMR2R StoreKTM Shop NLWMX-ShopSec Constructions

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!