Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
20/08/2015 | posted by Mxworld | reactie(s)

Het verhaal achter het logo

Reportage: voorstelling helmdesigner F2
Men zegt wel eens dat de helm het gezicht van een piloot is. Met een coole helm is het uiteraard makkelijker om een rijder te herkennen. Dat geldt zeker in de motorcross. Wij gingen op zoek naar het verhaal achter het typische F2 logootje dat je wel eens op het vizier van helmen ziet opdoeken. F2 is de roepnaam van helmdesigner Fred Faivre die ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van de opvallende KYT helmen die 24MX Honda rijders Christophe Charlier en Filip Bengtsson dragen.

Thor it voor het verhaal


thor it
no img
19/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Bakens houdt de CreyMert Racing eer hoog in Balen

De Internationale motorcross 15e augustus op de Keiheuvel is een niet te missen spektakel. Ook dit jaar stond er de wereld- en de Belgische top aan de start. In de MX2 klasse zagen we Robin Bakens aan treden op zijn CreyMert Racing Honda. In de tijdstraining ging het al meteen goed, een 9e tijd werd opgetekend. 

Credits: Vepix


thor it
no img
18/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Dewulf twee keer op het podium.

De wedstrijd op 'De Keiheuvel' in Mol-Balen maakt al een tijdje geen deel meer uit van het Belgische Kampioenschap. Toch is deze wedstrijd een begrip op de FMB-BMB kalender, een echte klassieker met een grote history. Voor Jeffrey Dewulf verliep het evenement van KMC Mol goed, hij reed zich twee keer op het podium tussen diverse MXGP-rijders! Helaas kwam de SDS Racing-rijder de tweede manche niet aan de finish waardoor hij in het dagklassement genoegen moest nemen met de zevende plaats. De dagzege ging naar Kevin Strijbos, hij wist te winnen voor Shaun Simpson en Filip Bengtsson.

Thor it voor meer over de Jax-store-rijder
 
 


thor it
no img
18/08/2015 | posted by Ktm-shop | reactie(s)

KTM FACTORY GRAPHICS KIT 2016 bij KTM-shop.nl !

De nieuwste KTM Factory Graphic Kit 2016 NU beschikbaar !
Het duurde even voordat deze mooie kit beschikbaar zou zijn, maar wij hebben de kit natuurlijk al op voorraad !

Thor it voor meer info


thor it
no img
18/08/2015 | posted by Acerbis | reactie(s)

FLUO YELLOW PLASTICS van ACERBIS

Al een tijdje wordt er veel fluo geel in de designs van de betere kleding merken verwerkt.

Nu gaat Acerbis een stapje verder en zal met de 'FLO YELLOW parts' onderdelen aanbieden om uw bike te pimpen.

Momenteel verkrijgbaar in deze kleur zijn de full kits voor de nieuwe RMZ 250 en 450, de X-force, X-brake, uniko vented en profile chest protector.

Later meer .... (klik Thor voor enkele afbeeldingen)


thor it
no img
18/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Vervang vanaf nu zelf je banden al vanaf 59,95!

Nooit meer rugpijn en frustraties bij (de)montage van banden dankzij het handige TMV bandenapparaat. Voor slechts € 59,95 kun jij snel en overal jouw banden wisselen dankzij het gebruiksgemak, het compacte formaat en het lichte gewicht.

http://mx-deals.nl/tmv-banden-apparaat-18-19-21.html

Thor it voor meer over het bandenapparaat en andere handige accessoires


thor it
no img
18/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

De motorcrosskalender voor het weekeinde

De kalender voor het nakende weekeinde onder THOR


thor it
no img
18/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

ADAC: Titel binnen voor Coldenhoff en Hsu.

Met nog één wedstrijd te gaan in Gaildorf, zijn de Rockstar Energy Suzuki Europe rijders al zeker van de titel. Glenn Coldenhoff en Brian Hsu kunne niet meer bij gehaald worden.


Thor


thor it
no img
17/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Interview EMX300-rijder Dietger Damiaens

De DAM-racing rijder die het EK rijdt van onder het GPR Promo-team kwam in 2015 voor het eerst in actie in het Europees Kampioenschap 300cc. Het EK kwam eerder wat twijfelachtig uit de startblokken maar het is intussen uitgegroeid tot een volwaardig EK. Dietger Damiaens was bijna steeds terug te vinden bij de top-vijf met als hoogtepunt een knappe tweede plaats in Zweden tot hij in Loket een schouderblessure opliep bij een (bijna) knappe inhaalactie. Op karakter reed de DAM Racing-rijder zich nog naar een gedeelde tweede plaats in de eindstand van het EMX300-kampioenschap...

Tijd voor een interview met Dietger, Thor it!!


thor it
no img
17/08/2015 | posted by Bertje | reactie(s)

Jeffrey Dewulf pakt met dubbele reekszege de dagwinst in Tessenderlo

Het zag er niet goed uit zaterdagavond in Tessenderlo. Door de regen stond et parcours onder water. Maar de organisatie deed er alles aan om de MCLB de zondag door te laten gaan en dit lukte hun. Zondagmorgen kwamen we toe en stond er hier en daar nog wat water en lag het modderig, maar hoe later op de dag hoe beter de ondergrond kwam. Het was knap werk wat de organisatie voor elkaar heeft gekregen. 

De foto's kan je hier bekijken


thor it
no img
17/08/2015 | posted by Bertje | reactie(s)

Foto: Flanders Masters Of Motorcros Balen

Het was afwachten of Shaun Simpson opnieuw ging stunten net zoals in Lommel en Unadilla. Maar het was Kevin Strijbos die de Trofee Sylvain Geboers won, dit deed hij met twee reekszeges en een tweede plaats. Shaun Simpson eindigde tweede met een reekszege en twee tweede plaatsen. Het was Filip Bangtsson die derde eindigde met een derde en twee maal een vierde plaats. 

De foto's kan je hier bekijken


thor it
no img
16/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: La Chinelle 2015 by Visual Okapi

We stuurden Raf Van Dijck van Visual Okapi vorige week naar "De 12u van La Chinelle", voor Raf was het net als voor fotograaf Gino Maes (foto's)  de eerste 12-uur maar ze waren beiden toch wel onder de indruk van het grootse evenement dat in Vlaanderen relatief onbekend is. 30.000 Toeschouwers waren weer getuige van een groots motorsport-festijn dat daarnaast ook nog muziek, drank en vele standjes kan aanbieden. Raf maakte er een mooie video van....

Thor it voor de video


thor it
no img
16/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Filip Bengtsson verdiend op het podium op de Keiheuvel.

Bij zijn debuut op de Keiheuvel was het meteen raak voor Filip Bengtsson. De 24MX Honda-rijder  reed er drie solide reeksen. Hij werd derde achter eindwinnaar Kevin Strijbos en Shaun Simpson.


thor it
no img
16/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA Outdoors: Dungey pakt de 450 titel. Strijd in de 250 open tussen Martin en Musquin

Volgende week sluit het Lucas Oil championschip af op het Iron Man circuit in Crawfordsville, Indiana. Ryan Dungey hoeft er niet meer te bikkelen. Na de wedstrijd op het Miller Motorsports Park in Tooele, Utah is Dungey buiten schot. In de 250-klasse is er niet beslist. Jeremy Martin blijft leider met…. 2 punten voorsprong op Marvin Musquin.

Fotocredits: Lucas Oil. fotos zowel van Unadilla als Utah


thor it
no img
16/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Flanders Masters Of Motorcross: Strijbos klopt Simpson en wint Trofee Sylvain Geboers

Met twee bleven ze nog over, vlak voor de start van de slotreeks. Strijbos won de eerste manche, Simpson de tweede. De Schot  was de scherprechter voor  het al dan niet definitief veroveren van de Trofee Sylvain Geboers. Hoe het afliep. Strijbos won!

 


thor it
no img
16/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Flanders Masters Of Motorcross: Petrov en Mataro Vilar winnen Trofee Joel Roelants en Trofee Bart Goelen

Terwijl het in de Kempen zowat overal regende, bleef het op en rond de keiheuvel droog tot kort voor de start van de twee slotreeksen. Geen mens haalde het in zijn hoofd om te gaan schuilen. We overlopen met u de strijd om de trofee Joël Roelants en Bart Goelen.

 


thor it
no img
16/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Belgian Knights MXoN 2015: Van Horebeek, Strijbos en Lieber!

Naar goede gewoonte stelde bondscoach Joel Smets op de Keiheuvel in Balen zijn Belgian Knights Voor. Ze zullen ons land dit jaar vertegenwoordigen tijdens de Motorcross der Naties. Deze landenwedstrijd, het hoogtepunt van het internationaal motorcross seizoen, gaat door op 26 en 27 september in Ernée, een Frans dorpje gelegen tussen Rennes en Le Mans.  Het  WK kreeg dit jaar af te rekenen met uitzonderlijk veel geblesseerde rijders waaronder grote namen zoals Antonio Cairoli, Jeffrey Herlings, Max Nagl. Ook ons land werd niet gespaard.
 


thor it
no img
14/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Ontdek het Lucas Oil aanbod bij 24MX.be

Motorcross vergt veel van zowel jouw motor als de olie die je gebruikt. Niemand begrijpt dit beter dan Lucas Oil. Dit Amerikaanse merk heeft zich van in het begin zonder toegevingen geconcentreerd op extreme prestaties. Hierdoor heeft Lucas Oil in de VS een uitstekende reputatie opgebouwd. Die traditie wil 24MX met Lucas Oil graag verder zetten in Europa.

Thor it voor meer over Lucas Oil en 24MX

 


thor it
no img
14/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

De Keiheuvel is er klaar voor

De Keiheuvel was er op vrijdag namiddag zo goed als klaar voor om U allen morgen in grote getalen te mogen ontvangen. De geluidsinstallatie werd geplaatst. De sponsors kregen een plaatsje naast het circuit. De eerste piloten kwamen aan. Verder is de omloop zowat identiek aan deze van vorig jaar. Enkel aan de noordkant, waar vorig jaar enkele lussen wegvielen, is een kleine aanpassing gebeurt. Men rijdt dit jaar een klein beetje verder op het vroegere circuit, waarna men links afslaat. Op deze manier is er een extra bocht in het circuit gekomen. Ook is op een aantal plaatsen het circuit breder geworden. En de publiekstent kreeg terug haar plaats van voor de GP van 1998, dichter bij de start. Foto's van vandaag vindt Uhttp://kmc-mol.be/Paginas/Fotos/Fotos14082015.html


thor it
no img
10/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

GP-revanche op de Keiheuvel: Shaun Simpson tegen de rest!

We gaan U van naaldje tot draadje en op voorhand op de hoogte brengen van wat er op zaterdag 15 augustus op de Keiheuvel  in Beln gebeurt. Alles wat u altijd wilde weten over de Flanders Masters of Motocross 2015  Inters Open & Inters MX2, maar wat U nooit durfde vragen. Maak U op voor een uur leesplezier onder Thor!

 


thor it
no img
14/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

KEMEA strikt Paturel voor 2016 - 2017

Het KEMEA Yamaha Yamalube team is trots te mogen aankondigen dat Benoit Paturel ook de volgende twee seizoenen bij het team zal blijven. De 20-jarige Fransman, die dit jaar zijn eerste volledig MX2 GP seizoen rijdt, tekende voor 2 jaar en zal zijn MX2 carrière beëindigen binnen het KEMEA team. Naast de bevestiging van Benoit, blijven ook hoofdmechanieker Jeremy Fontaine en Paturels mechanieker Sam Pittraye volgende seizoenen deel uitmaken van het team. 
 


thor it
no img
13/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Jongeren maken kennis met motorcross tijdens Opstapdag op de Keiheuvel

Naar jaarlijkse gewoonte vindt er enkele dagen voor de internationale motorcrosswedstrijd van 15 augustus een instapdag plaats op de Keiheuvel in Balen. Voor de elfde keer op rij werd de jeugd uit de gemeente Mol, Balen en 6 omliggende gemeente uitgenodigd om op een aangename, actieve manier kennis te maken met het motorcrossen.

Thor it voor meer info en foto's van de 11de opstapdag op de Keiheuvel


thor it
no img
13/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Ken Roczen moet afzeggen voor de Motocross of Nations

De teams worden al mondjesmaat bekend gemaakt en daar is de eerste grote afzegging al. Ken Roczen moet forfait geven door een operatie aan de rug, hij kan hierdoor dus opnieuw Team Duitsland niet vertegenwoordigen tijdens de Motocross of Nations op 26-27 september 2015 in het Franse Ernee. Met deze afzegging wordt Team Germany meteen onthoofd als een van de grote favorieten....


thor it
no img
13/08/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Voorstelling en test Husqvarna Motorcross-modellen 2016

Husqvarna stelde vorige week in het Amerikaanse Washington de zo goed als volledig vernieuwde motorcross-modellen voor. Maar liefst vier van de zes modellen kregen een volledige upgrade, de TC125, de FC250, de FC350 en de FC450 werden niet alleen in een nieuw jasje (plastiek) gestoken, ook het motorisch gedeelte werd helemaal vernieuwd. De TC85 en de TC250, twee sterkhouders in hun klasse kregen slechts enkele nieuwe onderdelen maar zij zullen ongetwijfeld volgend jaar aan de beurt komen...

Thor it voor de Husqvarna-test die Mxworld deed in Budds Creek


thor it
no img
13/08/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

De transferdans: Joel Smets naar KTM

Er beweegt heel wat in transferland. Piloten verkassen maar ook andere teamleden  blijven niet eeuwig waar ze zaten. Het gerucht deed al een tijd de ronde, vandaag bevestigde KTM het nieuws: Joël Smets wordt sportief leider bij het fabrieksteam van KTM!

Thor it!


thor it
KTM Shop NLR2R StoreSec ConstructionsDSMWMX-ShopMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!