Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
12/09/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

24MX Honda: Keeno kapt ermee, Graulus 17de in Assen

Na een moeizame augustus maand sloot Damon Graulus de Nederlandse GP motorcross in Assen positief af. De 24MX Honda rijder reed op de erg zware omloop naar een 17de en 18de plaats, daarmee werd hij 17de in de eindstand. Veteraan Ken De Dycker nam op het TT circuit afscheid na een mooie carrière.

Thor it voor meer


thor it
no img
12/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Kalender: In Markelo gaat het nog om de titel.

We naderen het einde van het seizoen. In Frankrijk wordt de slot-GP gereden. In de MX2 gaat het nog om een formaliteit. Jonass staat zoveel punten voor als zijn startnummer. Covington of Lieber kunnen nog discussiëren over de vierde plaats die nu in bezit is van de gekwetste Paturel. En we zouden Prado Garcia ook eens willen zien schitteren op een harde been. In de MXGP zijn de prijzen gekend. Goud voor Caïroli, zilver voor Herlings en, met de blessure van Desalle, kwasi zeker brons voor Paulin. Maar er is meer, en dat leest u door…. jawel...


thor it
no img
12/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VIDEO: WK Zijspannen Rudersberg

Alweer een meesterwerkje van onze specialist Luc Vanderaa. Na een terugreis wellicht een kort nacht gehad en om maandagmiddag al een flink resultaat dat u HIER kan bekijken.

 


thor it
no img
12/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA: Finale EK Open in Meijel nu zondag!

Op zondag 17 september organiseert Motorcrossclub Meijel de laatste wedstrijd van 2017 om het Europees Kampioenschap voor amateurs in de MX Open klasse van de International Motobike Association, IMBA. Hierin strijden motorcrossers uit Groot Brittannië, Duitsland, België, Zwitserland, Frankrijk, Denemarken en Nederland in een serie van zes wedstrijden van telkens drie manches om de felbegeerde Europese titel.

Thor!


thor it
no img
12/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen Markelo: enkele teasers.

We proberen U al een beetje in de sfeer te brengen voor het komende weekeinde in Overijssel. Hier brengen we alvast wat beeld en soms ook wat klank over de WK-finale in Markelo.

Hier alvast het interview met de regionale TV en Herman Bronsvoort.

Klik op INTERVIEW!


thor it
no img
12/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

KNMV kent nieuwe klassenamen toe.

Zopas werd bekend gemaakt dat de KNMV de regels voor de motorcross 2018 gaat wijzigen.

De klasse MX1 zal hernoemd worden naar 450 cc. Er mag gereden worden met 2- en 4-takt machines. De klasse MX2 wordt hernoemd  naar 250 cc.  Ze zal ook opens taan voor 2- en 4-takt klassen. Alle andere klassen van 50 tot 125 cc zullen exclusief voorbehouden worden aan 2-takt motoren.

Rinze Bremmer (KNMV): “Het is belangrijk dat we de sport betaalbaar houden voor aal klassen. Deze beslissing gaat in die richting.”

Jeffrey Herlings: “Ik denk dat het een goede beslissing is om de 2- en 4-takt gelijk te schakelen, ook voor de constructeurs. In het verleden zag je dat rijders als Ricky Carmichael  competitief waren met de tweetakt. Door de ontwikkelingen van de 4-takt is het verschil te groot  geworden. Door deze beslissing zullen de 2- en 4-takten weer competitief worden.”

Ook FIM Europe zal deze maatregel volgen. Eddy Herd, voorzitter van de Europese Motorcross Commissie: “Het is duidelijk dat we achter het concept van de gelijkschakeling staan. Rijders en teams zullen de keuze hebben tussen 2- en 4-takt motoren.”


thor it
no img
12/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MXGP Assen: De beelden waar U naar zocht!

Jeremy Van Horebeeck en Tim Gajser gingen er af op de ritmesectie. Jago Geerts en Clement Desalle gingen  van de baan op de tabletop. Ik dacht dat ik die van Coldenhoff er al op had staan, maar dat blijkt van niet.

We hebben nogal wat rare beelden.

Desalle: HIER KLIKKEN!

Desalle zou een stukje van een wervel afgebroken hebben.

Geerts: HIER KLIKKEN!

Jago knalde zich de tweede reeks gewoon in de punten.

Tim Gasjer ging er twee keer af. De tweede maal had hij toch wel echt meeval dat hij niet door de motor werd geraakt. HIER KLIKKEN en HIER KLIKKEN.

We hebben Gajser niet meer gezien in de tweede reeks, en zijn onkundig van evt. letsels.

Coldenhoff: HIER KLIKKEN.

Coldenhoff reed gewoon uit maar moest nadien wel naar de dokter.


thor it
no img
11/09/2017 | posted by Hans Aarsdwerg | reactie(s)

GP Assen by Plons

Nochtans niet het meest favoriete parkoer van de fotograven, zien worden we weer bedolven onder een AssenFotoStorm.

Plons probeerde er ook iets van te maken.

Thor it 


thor it
no img
11/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

BREAKING NEWS: Strijbos vervangt Desalle voor MXoN

Team manager Joel Smets heeft Kevin Strijbos geselecteerd ter vervanging van Clément Desalle die tijdens de MXGP in Assen zwaar ten val kwam. Het Belgisch team voor de Motorcross der Naties zal nu bestaan uit Jeremy Van Horebeek (MXGP), Julien Lieber (MX2) en Kevin Strijbos (Open).

 


thor it
no img
11/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MXGP Assen: een massa fotos maar ook een digest.

De fotocarroussel doet het prima. Hier komt al een eerste deel.

Maar in Assen gebeurde er zoveel en van alles, dat we er een digest aan plakken. Ja ’t is een tien frank woord. Klik maar op Thor en veel wordt duidelijk.


thor it
no img
11/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

WMX Assen: Gerechtigheid voor Nancy van de Ven.

Neen we blikken niet terug op wat ergens anders gebeurde. Is gepasseerd. Vooruitblikken doen we, net zoals Nancy van de Ven.

De kleine Zeeuwse was in Assen gewoon een maat te groot voor de tegenstand. Het ‘Zeeuws Meisje’, zoals Kees het zo bloemrijk uitdrukte liet in de eerste manche driekwart minuut ruimte tussen haar en Larissa Papenmeier. In de tweede reeks was het verschil op Livia Lancelot iets kleiner. Het leek wel alsof Van de Ven, Lancelot en Papenmeier zuiver toevallig de krachten bundelden om Courtney Duncan te vloeren. Of liever, die vloerde zichzelf. De Nieuw-Zeelandse dame worstelde constant met de moeilijke baan en met zichzelf. Nam in de slotreeks risico’s, te veel ook.

Met nog één wedstrijd te gaan in Vilars-sous-Ecot neemt Van de Ven de WK-leiding in handen met twee punten voor op Duncan. Ook Lancelot, Papenmeier, en mits een waterkans Kiara Fontanesi kunnen de titel nog binnen halen. Amandine Verstappen werd zesde. Ze is de beste van de subtop.

Credits: mxgp.com


thor it
no img
11/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Finale Honda EMX150 Assen: Andrea Adamo blijft overeind

En dat was niet zo evident op zaterdag, toen het rolvermogen van de kleine wielen tot nul werden herleid. De eerste reeks kende liefst acht verschillende leiders. Het begon met Dave Kooiker en die eerste gastrijder werd afgelost door een tweede Dylan Kroon. Vervolgens even de nummer drie in de EK-stand Luis Outeiro en dan voor het eerst – even maar – Andrea Adamo. Maar zowel Kooiker als Outeiro  deden nog een aanslag op de zegedrang van Adamo, die in de slotronde orde op zaken stelde.

Zondag rolde het wat beter. Kooiker stoomde op winst af, maar ging in de fout in de slotronde. Kjeld Stuurman won voor Kroon en een teleurstellende Anton Nordström Graaf. Tot zijn eigen verbazing stond Kjeld als tweede op het podium tussen winnaar Adamo en Nordström Graaf. Adamo hield uiteindelijk heel wat voorsprong over op de Zweed om de titel binnen te halen

Onder Thor de eindstand van het EMX150.


thor it
no img
11/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF Wachtebeke: Weigert natuurlijk

Geringe belangstelling vanwege de Inters in Wachtebeke. De kijkers zagen Frederic Weigert twee keer winnen. De eerste reeks voor  Dennis Wagenmans, de tweede voor Junior Slegers. Dit zou tweede worden in de eindstand.

Credits Rendel Baetens.


thor it
no img
11/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

AMPL Bercheux: Natale Gordano en Dorian Devillers.

AMPL heeft zo zijn eigen micro cosmos in het mx-wereldje. Ze reden gisteren in Bercheux, waar Gordano Natale beide reeksen bij de MX1 won, telkens voor Arnaud Engelebert. Maxence Fourny zou derde worden in de eindstand.

Eric Hubin en Dorian Devillers wonnen de reeksen bij de MX2. In de tweede reeks nestelde Mark Fraikin zich tussen Devillers en Hubin, zodat de dagze voor Dorian was. Fraikin werd derde.

 


thor it
no img
11/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Lichtervelde: Dewulf voor Brackman en Segers.

Jeffrey Dewulf liet zijn inschrijving voor Assen wat ze was en zette aan in Lichtervelde. Het leverde hem een dubbele reekszege op. De eerste voor Wietse Brackman, en tweede voor Kevin For.

Brackman zou tweede worden in de eindstand voor David Segers.

Segers: “De eerste reeks ging ik als 6de van start. Ik kon halverwege de reeks 2 plaatsen goedmaken en kwam zo in het wiel van Jaimy Deleersnyder terecht op plaats 4. In de laatste ronde kon ik een knap rijdende Jaimy voorbij gaan maar ik maakte een foutje en daardoor gingen we samen naar de laatste bocht. Ik kon het binnenspoor houden en kwam als 3de over de finish. De 2de reeks nam ik kopstart maar halverwege de ronde kwam Jeffrey Dewulf er over. Iets na Halverwege wedstrijd kwam Kevin Fors erover met Wacko Bracko in mijn wiel. We bleven uiteindelijk de rest van de wedstrijd in duel en kwamen dan ook in die  volgorde over de finish.”

Credits: Sara Mourad.


thor it
no img
11/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen: Nog geen wereldtitel voor Bax-Musset.

Het ziet er naar uit dat in Markelo een zijspanfeestje wordt gehouden zondag a.s. Het duo Bax-Musset won in Rudersberg (D) wel de GP, maar ze konden onvoldoende voorsprong opbouwen op Giraud-Mucenieks.die een derde en tweede plaats neer zetten. Daiders-Stupelis werden derde in Rudersberg.

De Belgen: 8. Van Luchene-Schneider, 9. Sanders-Soenens, 15. Dierckens-Rostingt, 20. Clohse-Van Hal en op 29. Janssens-Janssens.

Credits: Luc Vanderaa


thor it
no img
10/09/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Kenny Janssens wint met een dubbele reekszege in Houtvenne, Jonathan Banken Belgisch Kampioen MX2!

De Vennecrossers hadden een mooi circuit neergezet, helaas kon dat de dagen voorafgaande aan de wedstrijd niet samengaan met goed weer maar wonderlijk maar waar ging het op het eind van de zondag nog stoffen...
De Inters hadden een BK-proef en dus werd er gasgegeven, Kenny Janssens pakte met zijn Racing Center KTM de zege met twee reeksoverwinningen en doet nog maar eens een uitstekende zaak in de strijd van de Belgische titel.
De strijd om de Belgische titel Inters MX2 is gestreden en ging vandaag naar WMX-Yamaha-rijder Jonathan Banken. De Waal pakte vandaag uit met een dubbele reeskzege en zijn voorsprong is met nog twee proeven voor de boeg, onoverbrugbaar. Proficiat Jonathan Banken!!

Thor it voor de uitslagen van Houtvenne


thor it
no img
10/09/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Standing Construct Racing terug in MXGP

Na een afwezigheid van een jaar keert Standing Construct Racing terug in de GP paddock.
Vanaf 2018 wordt het team het officieel door de KTM fabriek ondersteunde “STANDING CONSTRUCT KTM” team in het MXGP- gebeuren.

Het team zal uitkomen in het MXGP Wereldkampioenschap met twee rijders.

Thor it voor meer info...


thor it
no img
10/09/2017 | posted by Joske | reactie(s)

Herlings wint en Cairoli voor de 9de keer wereldkampioen in Assen

Geen verrassingen in Assen : Herlings wint de gp en Cairoli wordt voor de negende keer wereldkampioen.

In de eerste reeks werd het talrijk opgekomen publiek verwent op een ongelooflijke spannende strijd voor de overwinning, waar Herlings maar net de opzittende Cairoli voorbleef.

Thor it voor de uitslag en foto's


thor it
no img
10/09/2017 | posted by Dagmar | reactie(s)

Quick Race Report MX 2 Assen

De Spanjaard Garcia Prado wint de grote prijs van Assen voor zijn teammaat Pauls Jonass. Suzuki rijder Jeremy Seewer werd derde.

Thor it voor de complete uitslag en foto's


thor it
no img
09/09/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

MX 1 Assen

Ondanks een valpartij in de eerste ronde, liet J. Herlings zien wie de te kloppen man wordt vandaag in de Grote Prijs van Assen.

Noteer ook de sterke prestatie van zowel Van Horebeek als Strijbos !

Thor It voor de complete kwali-uitslag en wat foto's


thor it
no img
09/09/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

3 Huskies op de pole in GP Assen MX 2

Het team van Jacky Martens pakte gisteren het totale podium tijdens de kwalificaties van de grote prijs van Assen.

Thomas Covington won voor zijn teammaats Thomas Olsen en Conrad Mewse.

Lieber reed nochtans aan de leiding in de eerste ronden maar een afgebroken uitlaat zorgde ervoor dat hij 9de werd.

Thor it voor een volledige uitslag en wat foto's

Ps  : Let op de Frikadel Special Butt patch van Jonas 


thor it
no img
07/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: Suzuki clip Lommel

Stefan Everts vertelde bij de teamvoorstelling dat cummunicatie vor hem heel belangrijkwas. 

Vandaag kregen we deze video in de bus.

Hij handelt over de GP van Lommel van dit jaar en het hele Suzuki team: HIER KLIKKEN


thor it
no img
07/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

23ste KTM-dag op 7 en 8 oktober 2017

Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober 2017 is het zover: de KTM Dag op Circuit de Landsard in Eindhoven.

Zaterdag en zondag vinden de off-road enduro ritten plaats.

Op zondag zijn de motorcross wedstrijden op het circuit en zijn er diverse demo’s en activiteiten voor jong en oud. Een van de noviteiten: er is iedere dag een après-cross party in de feesttent! De entree is gratis voor bezoekers.

Er zijn veel Belgen die mee doen aan dit evenement.  De Enduro wordt gereden over een rit van 60 km, zowel op zaterdag als zondag.

Voor de motorcross op zondag zijn volgende klassen voorzien: MX2 en MX1 hobbyklasse, MX2 en MX1 startbewijshouders, en een klasse 85cc GW+KW.

Wie zeker wil zijn van deelname aan de enduro-rit of de motorcross cross kan zich online inschrijven DEZE link. Voor de cross kan je ook nog ter plaatse inschrijven.

Alle info op KTM-dag.nl

 


thor it
no img
06/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Assen: voor de volledigheid.

Wie de vorige post lag weet hoe de sportieve kaarten liggen bij de GP in Assen.

Hier vullen we de gaatjes op met meer technische info.

Als u alles tot U neemt bent U volstrekt beslagen om op het ijs te komen.

Eerst Thorren!


thor it
Sec ConstructionsMx477R2R StoreWMX-ShopKTM Shop NLDSM

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!