Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
17/03/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Persbericht: Bevredigende start in Gemert voor het Stabilo Kawasaki MX Team.

Dit weekend was er de eerste confrontatie in het ONK van het seizoen. Vele ogen waren aldus op het kersverse team gericht! Op het perfect aangelegde circuit namen alle 85cc rijders een voorzichtige start. Blijkbaar hadden de jongens last van stress en verliep de eerste officiële tijdstraining van het jaar niet zoals ze zelf verhoopten. Toch waren alle drie de rijders zonder veel problemen rechtsreeks geplaatst voor de races. Voor William Saris, de enige MX1 rijder uit het team, verliep de tijdstraining een stuk vlotter. De rijder uit Bakel kon de training afsluiten op een mooie zevende plaats.


thor it
no img
17/03/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

21 april 2015 E-MX in Zolder met 20 wereldtitels

De eerste namen zijn bekend voor de derde editie van de E-MX race of Champions! En wat voor een namen! We hebben maar liefst 20 wereldtitels aan de start. Stefan Everts, Joël Smets en Eric Geboers zullen laten zien dat ze nog kunnen crossen en gaan de strijd aan met Conrad Mewse (England),Josiah Natzke (NZ), Jorge Prado (Spain) en de MX 2 revelatie Pauls Jonass (Letland). Ken De Dycker zal er een "patat" op geven en de amateur toppers als David Cools en Mavin Vandaele gaan mee de spanning opbouwen... Nog meer namen volgen er snel. Maar er zal nog veel meer te zien zijn. Markeer 21 april in uw agenda voor een leuke gratis avond.


thor it
no img
17/03/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

De deelnemerslijst en timing voor Moerbeke

BMB maakte zopas de deelnemers bekend welke in de klassen Inter van start gaan in Moerbeke waas. Er bestaat alsnog de mogelijkheid om in te schrijven via de BMB website. Naast de Inters is er het klassieke bijprogramma van de nevenreeksen voorzien met als extra de zijspannen die aan het BK beginnen.


thor it
no img
17/03/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

BK Motorcross van start in Moerbeke-Waas

Zondag 22 maart start het BK motorcross. De eerste wedstrijd zal gereden worden in Moerbeke-Waas.  Het betreft een nieuwe layout voor de omloop met een zanderige ondergrond. Ook de zijspannen komen hier aan de bak. Het BK wordt dit jaar gereden over vijf wedstrijden. Afgelopen vrijdag presenteerde Edmond Détry het BK 2015. Geen Masters Of meer, wel gewoon Belgisch Kampioenschap.


thor it
no img
16/03/2015 | posted by Kemco | reactie(s)

Ludovic Brevers laat zich goed zien in Gemert.

Op een zeer winderig circuit van Gemert heeft Ludovic Brevers zich goed laten zien tijdens de eerste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap. De CreyMert Racing-rijder komt na twee seizoenen vol blessureleed steeds beter terug in vorm. Met een zeventiende plaats in de tweede manche weet de Honda-rijder zich direct in de punten te rijden. Voor teamgenoot Bjorn Ingvi Birigisson is de wedstrijd op het Wolfsbosch circuit minder goed verlopen. De Ijslander was zeer gespannen en wist zich niet voor de beide manches later op de middag te kwalificeren. De overwinning voor zo’n 2000 toeschouwers was voor de Rus Aleksandr Tonkov. Thor voor meer


thor it
no img
16/03/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Diga Racing 2015: een nieuwe filosofie met Sihvonen en Sileika.

Vorige week zondag werden we gevraagd bij de teamvoorstelling van Diga Racing 2015. Nu hebben we al veel  dergelijke zaken mee gemaakt, maar zondag  was er toch een wezenlijk verschil. Niet alleen op het technische vlak staat Diga achter zijn piloten, maar ook nog eens dubbel en dwars achter alles was NAAST de cross gebeurd.


thor it
no img
16/03/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Teamvoorstelling Hendrickx-Mucenieks: Jan en Elvijs zijn er klaar voor.

Zaterdag kregen de fans van het zijspanduo Jan Hendrickx – Elvijs Mucenieks de kans om bij te praten met hun idolen. Het werd een rustige avond, met een fris pintje en Jan en Elvijs die de tijd namen om iedereen te woord te staan. Enkele opgemerkte gasten: vice-wereldkampioen André Vromans, de organisatoren van de MX History Days, Kaspar Stupelis, zijspancoach René Loodts en de fans natuurlijk.


thor it
no img
16/03/2015 | posted by Stiingray | reactie(s)

Josiah Natzke, Jay Wilson en Cody Cooper winnen in Pukeho (NZ)

Geen verrassingen in het Nieuw-Zeelandse kampioenschap motorcross.  Josiah Natzke won zijn drie reeksen in de 125 cc voor  Courtney Duncan en Cohen Chase. In de MX 2 was de zege voor Jay Wilson die Hamish Harwood en Geran Stapleton klopte. Cody Cooper was de beste MX1-rijder. Kirk Gibbs en Kade Mossig vemochten niks in te brengen. Alle drie de winnaars staan ook aan de leiding van het NZ-kampioenschap na vier proeven.

Fotos: FB Natzke, Cooper en Wilson.


thor it
no img
16/03/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA SX Indianpolis: Hoogtepunten op video

Hier is voer voor de liefhebbers van de Supercross in de VS.

U vindt bij MXWORLD.BE de links naar echte beelden. Voorlopig nog maar de hoogtepunten. Geniet ervan.

Highlights Indianapolis SX 250 East coast: https://www.youtube.com/watch?v=cJe1wi5iLi8

Highlights Indianapolis SX 450: https://www.youtube.com/watch?v=GSeMGmdsmy8

Credits: KTM S. Cudby


thor it
no img
16/03/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA SX - KTM niet te kloppen: opnieuw Dungey en Musquin.

In de US kwamen er  60.000 toeschouwers kijken naar de supercross in Indianapolis. Op zich is dat best een motorsport minnende stad. KTM haalde met Ryan Dungey en Marvin Musquin de vetste brokken binnen.


thor it
no img
16/03/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Max Nagl wint superfinale Wintercross Frankenbach

In Frankenbach is Max Nagl winnaar geworden van de jaarlijkse Wintercross. Nadat hij ook al de beste was in de kwalificatiewedstrijd. Nagl won met een voorsprong van bijna 7 seconden op Jeremy Seewer en het dubbele op Nathan Watson. Husqvarna’s IceOne Racing zette met Todd Waters zijn drie rijders in de top vier. De Fransman Boris Maillard werd vijfde. Eén Belg in Frankenbach. Jeremy Delince werd zeventiende, pal achter junior wereldkampioen Brian Hsu.

Credits FB Nagl.

 


thor it
no img
16/03/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Brits Maxxis kampioenschap start met incidenten

KTM domineerde zowel in de MX1 als MX2 met dubbelsagen voor Shaun Simpson en Ben Watson. De wedstrijden lagen meer dan een uur stil nadat Mel Pocock betrokken raakte in een valpartij en ter plaatse medische zorgen nodig had. Tanel Leok keerde terug naar het Maxxis kampioenschap met een tweede plaats voor titelverdediger Kristian Whatley. In de MX2 werd Steven Lenoir werd tweede achter Watson, net voor Bryan MacKenzie die zijn motor enkele meters voor de finish stuk zag gaan in de slotreeks.
 


thor it
no img
16/03/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

De (hele en halve) Belgen in Gemert

Je kon enkele minuten na afvlaggen al lezen wie de ONK-opener gewonnen had. Marcel was weer razendsnel als vanouds. Vandaag blikken we terug op de sterke prestaties van enkele Belgen in “Gimmert”, waar zondag een gewone KNMV-cross wordt gereden. We krijgen de laatste weken heel wat opstekers over MXWORLD.BE, omdat we er vaak vlak boven op zitten. Dank u, en wij doen zo voort.


thor it
no img
16/03/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Fotoreeks Kabouter Trek @ ONK Gemert

We stuurden Kabouter Trek naar de bossen van Gemert waar de eerste ONK-wedstrijd van het seizoen werd verreden, hij kwam terug met een leuke fotoreeks....

Klik hier voor de foto's


thor it
no img
16/03/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Jilani Cambre wint VMCF in Assenede

Jilani Cambre won in Assenede de twee reeksen bij de Inters A, Junior Slegers werd tweede voor Jordy Vandewiele, Collet en Janvier vervolledigden de topvijf. David Foguenne werd eindwinnaar bij de Inters B.

Thor it voor de uitslagen


thor it
no img
16/03/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Jens van Meer wint MCLB in Stekene

De MCLB was te gast in Stekene waar Jens van Meer zijn eerste zege bij de Inters A pakte, Jens is nog maar aan zijn tweede seizoen Inters A bezig en ging met een tweede en derde plaats met de eindzege naar huis. De reekswinnaars David Segers en Steve Seronval waren te onregelmatig om aanspraak te maken op de eindzege, Jurgen Wybo werd tweede voor David Segers. De zege bij de Inters MX2 was voor Dylan Verleysen, hij won voor Jens Bleyaert en Niki Debruyne. Bij de Inters B ging de zege naar Tim Vandriessche.

Thor it voor alle uitslagen van Stekene
Klik hier voor een fotoreeks van Bertje


thor it
no img
15/03/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

David Cools houdt eindzege in eigen huis in Westerlo

CKP-Racing organiseerde in Westerlo de VLM-wedstrijd, David Cools, rijder in het CKP Racing Team stuurde zijn WMX-Shop Yamaha twee keer naar de reekszege. Het waren de Suzuki's van VB Racing die voor de overige ereplaatsen streden, Wouter van Massenhoven werd tweede voor Kenny Janssens. Bij de Inters MX2 ging de zege naar Jonathan Banken, de Waal won beide reeksen. Yannick Heylen en Kristof Scheynen streden voor plaats twee en drie maar het was Heylen die de betere bleek, Scheynen werd derde. De overwinning bij de Inters B was voor Glenn Van Der Schraelen....

Thor it voor de uitslagen van VLM in Westerlo
Klik hier voor foto's van Rolly


thor it
no img
15/03/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Van Horebeek, Tonkov, Prado en Elzinga winnen eerste ONK van het seizoen in Gemert

Vandaag werd de eerste ONK-wedstrijd van het seizoen gereden in het Noord-Brabantse Gemert. Jeremy van Horebeek besliste om in laatste instantie deel te nemen en het werd een geslaagd optreden voor de Yamaha-rijder, The Jerre won beide reeksen in de MX1-klasse. Filip Bengtsson werd tweede voor Ceriel Klein Kromhof, Jeffrey Dewulf miste met de vierde plaats en met slechts een puntje het podium in de MX1. In de MX2-klasse toonde Brent Vandoninck dat hij wel degelijk in het WK MX2 thuishoort, hij eindigde in beide reeksen maar nipt achter winnaar Aleksandr Tonkov, de Wilvo Nestaan-rijder stuurde twee keer zijn Husqvarna naar de overwinning. Brian Bogers werd twee keer derde wat hem natuurlijk ook de derde podiumstek opleverde. De 85cc-klasse werd gewonnen door Rick Elzinga, de winst in de 125cc-klasse was voor KTM Red Bull-rijder Jorge Prado, de tweede plaats ging naar collega Conrad Mewse, Cyril Genot werd in beide reeksen derde waardoor hij ook als derde mee het podium opmocht.

Thor it voor de uitslagen


thor it
no img
15/03/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : JMS Westerlo

Door de gebeurtenissen deze week die we volgden met de jonge knaap Tizi was ik persoonlijk enorm geraakt en vond ik het nodig om eens de JMS te Westerlo te bezoeken en de jeugd eens in de kijker te zetten, deze jonge mannen beleven elk weekend hun droom om ooit de volgende Toni, Steve, Stefan, Ryan, .... te worden. Tizi kan helaas deze droom niet meer nagaan, hij overleed gisteren... Deze heuse fotoreeks is speciaal voor hem. Via Thor vind je een kort verslagje gemaakt door Dorien
 

thor it
no img
14/03/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Grote come back van Jelle Grade en Danny Wauters!

Nu zondag 15 maart zal Jelle Grade zijn wederoptreden maken in de VLM rangen. Nadat zijn makker Danny Wauters al bevestigde dat hij zondag ook weer ging aanzetten bij de recreanten ging Grade nog een stapje verder en melde hij dat hij ging  aantreden met het nummer 134 bij de internationale Mx1. Natuurlijk is iedereen benieuwd hoe Grade en Wauters uit hun lange winterslaap zullen ontwaakt zijn. Zij roepen natuurlijk al hun vroegere supporters op om hen in Westerlo te komen aanmoedigen!


thor it
no img
13/03/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Het verhaal van Tiziano "Tizi"

We vernamen via via dat er een jongetje van 11 jaar enorm aan het vechten is tegen een vreselijke ziekte, deze jonge kerel is een enorme motorcross fan en dan vind ik dat we zeker iets met zn allen moeten doen om het draagzamer te maken en een kind dat zo afziet een onvergetelijk moment te geven! Momenteel is Tizi in een coma door complicaties, vrienden en familie hebben een oproep geplaatst op facebook : Tiziano Lanneau gaat nu door een heel moeilijke periode en we willen hem een riem onder het hart steken . Hij is een echte crossliefhebber . Indien jullie spulletjes hebben die je niet meer nodig hebt zijn ze welkom . Een kaartje sturen kan naar : Tiziano , IZP, Prinses Elisabeth ziekenhuis UZ-Gent , De Pintelaan 185 , 9000 Gent: Er is ook een facebook pagina gemaakt waar je de updates en info kan terug vinden, het verhaal over Tizi vind je via Thor


thor it
no img
12/03/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : RES Axel op woensdag

Op woensdag gingen we eens langs bij RES Axel, de rede dat we geregeld eens binnen springen te Axel is simpel : dicht bij de deur gelegen en altijd een fijn ontvangst van organisatie en piloten op een top geprepareerd parcour, dat samen met het zonnetje kan niet stuk gaan, ondertussen stromen de berichtjes binnen zowel bij mezelf, mxworld en RES Axel  waar de fotos blijven, wel, ze zijn klaar en hopelijk kunnen jullie mee genieten, als je er deze keer niet bij bent kom je volgende keer zeker aan de beurt! Enjoy! Klik hier voor de foto's

thor it
no img
12/03/2015 | posted by PGM/Stingray | reactie(s)

Creymert Racing klaar voor 2015

Recent was MXWORLD huisfotograaf Gino te gast op een fotoshoot van Creymert Racing Team. Zij zullen in 2015 opnieuw enkele jongeren de kans geven om op topniveau aan motorsport te doen. Een terug- en vooruitblik. Thor voor meer. Klik hier voor de fotoshoot

 


thor it
no img
12/03/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Nieuwe start voor Mike Vanderstraeten

Na diverse seizoenen bij VLM te hebben gereden maakt Mike Vanderstraeten een nieuwe start. Hij was – en is – de enige officiële motorcross rookie die België rijk is. De 23-jarige crosser gaat in 2015 op het hoogste niveau uitkomen in de kleuren van GM Racing-Husqvarna. Hij begint dit weekeinde aan  begint het KNMV Open Nederlands Kampioenschap in Gemert. Het ONK en Belgische Kampioenschap hebben de hoogste prioriteit. Daarbij zal de uit Tessenderlo afkomstige Vanderstraeten in diverse wedstrijden van het WK MXGP van start gaan.
 


thor it
no img
11/03/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Korting op Smith-brillen bij 24MX.be

Momenteel loopt er een mooie actie op de Smith-brillen bij 24MX.be. Kortingen van 20-25% op de Smith Fuel-collecties, zo heb je al een Smith V1 voor 39,90Eu.

Klik hier voor de brillen


thor it
Sec ConstructionsKTM Shop NLDSMR2R StoreWMX-ShopMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!