Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
15/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Jens Getteman: Niet het weekend waar ik op gehoopt had

Het voorbije weekend kwamen zowel de GP- als de EMX-rijders in actie in het Spaanse Talavera de la Reina. De Nederlandse Jtech-Honda piloot Nick Kouwenberg eiste  er een hoofdrol op in de EMX250. Dankzij zijn doorzettingsvermogen en een goede snelheid wist Nick de rode leidersplaat te pakken.


thor it
no img
15/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Filip Bengtsson mogelijk out voor Matterley Basin

Als gevolg van zijn zware crash tijdens de tweede manche in Valkenswaard liep 24MX Honda rijder Filip Bengtsson (23) een ernstige hersenschudding op.  Zoals veel collega-motorcrossers in een dergelijke situatie onderschatte de meervoudige Zweedse kampioen de impact van de klap. Hij bleef dan ook verder trainen en rijden. Het zegt veel over Bengtsson’s doorzettingsvermogen dat hij in dergelijke zware omstandigheden toch nog een kwalificatierace en één manche wist te winnen tijdens de eerste wedstrijd om het Zweedse kampioenschap in Tibro.


thor it
no img
15/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Lieber ook bij Yamaha in 2016

Wat goed is wil men vast houden. Ook de motorcross teams bouwen meer en meer zekerheid in als ze de ideale piloot menen te vinden. Zo mag Julien Lieber op twee oren slapen voor het seizoen 2016: hij blijft onder dak bij Standing Construct Yamaha Yamalube, het formele MX2 team van Tim Mathys. Straks ook een uitgebreid interview met de teamboss.

Lees meer onder Thor.


thor it
no img
15/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Herlings aan de start in Wuustwezel!

Na afloop van Rhenen vroegen we Frank Van Hooydonk, organisatiesecretaris,  naar de stand van zaken voor Wuustwezel. Hij kon niets nieuws vertellen. Tot vanmorgen heel vroeg door het SMS-geluidje van onze GSM werden gewekt: Jeffrey Herlings komt mee rijden in Wuustwezel!

Thor it voor nog meer info over de Int MX in Wuustwezel van zondag aanstaande


thor it
no img
15/05/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Zomerstage in Avesnes sur Helpe en Schweyen

Deze zomer organiseert Mxstage.be 2 zomerstages. De 1ste is (back to our roots) in Avesnes-Sur-Helpe, Noord-Frankrijk (100km voorbij Brussel) Deze gaat door op woensdag 8 en donderdag 9 juli.  De 2de ‘grote’ zomerstage gaat opnieuw door op het mooie motorpark van Schweyen in de Franse Vogezen, net voorbij Luxemburg. De talrijke deelnemers van vorig jaar waren vol lof over het spectaculaire circuit.

Thor it voor meer over de zomerstages van Mxstage.Be


thor it
no img
15/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Strijbos en Herlings regeren, net als Mewse en Elzinga.

De derde wedstrijd van het ONK-motocross gehouden op het bijzonder fraaie circuit Kwintelooyen in Rhenen is een onverdeeld succes geworden. Een goed deelnemersveld, prachtig weer en enorm veel publiek. Jeffrey Herlings (MX2) en Kevin Strijbos (MX1) waren de overtuigende winnaars. Grootste pechvogel was Brian Bogers die bij een val zijn arm uit de kom viel. Bogers deed het tot nu toe erg goed in het ONK en in de GP’s.

Thor it voor meer over Rhenen
Klik hier voor foto's van Ivo Moeys


thor it
no img
14/05/2015 | posted by Bertje | reactie(s)

Foto: VMCF Axel

Vandaag gingen we voor de derde keer in twee maanden tijd naar Axel voor er foto's te gaan nemen van een wedstrijd. Natuurlijk zoals altijd is de organisatie in Axel top. Dit is ook maar een reden waarom we blijven gaan. Deze keer was het de beurt aan de VMCF. Jilani Cambré won er bij de Inters A voor Vincent Collet en Heikki Geens.

Voor de foto's klik hier.


thor it
no img
14/05/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Jilani Cambre ook in Axel de beste (VMCF)

Jilani Cambre zit in bloedvorm, dat bewees hij ook vandaag weer met een dubbele reekszege in het Nederlandse Axel. In de openingsreeks was Jordy Vandewiele nog de beste achtervolger, in de tweede reeks was het Vincent Collet die zijn KTM naar de tweede plaats stuurde, meteen ook goed voor de tweede plaats in de eindstand. Heikki Geens werd met een zesde en vierde plaats nog derde in de eindstand, Donny Schmidt werd met evenveel punten vierde voor Dylan Verleysen die eveneens hetzelfde puntentotaal behaalde. Dennis Wagemans won bij de Inters B...
De dames hielden een generale repetitie voor de IMBA-wedstrijd komende zondag in Genk, het waren Britt va, Muylem en Jolien Vleminckx die de reeksen verdeelden en het was de laatste die de bloemen mee naar huis mocht nemen. Van Muylem werd tweede voor Sanne Vounckx die met een derde en tweede plaats derde werd.

Thor it voor alle uitslagen


thor it
no img
13/05/2015 | posted by PGM | reactie(s)

FOTO : MXGP Talavera de la Reina, Spanje

TC 222 is herboren, de Italiaan zette een knop om in zijn hoofd volgens zijn naaste omgeving, vroeg een motor met meer vermogen, de 450 en met zijn nieuwe Axo outfit reed hij naar zijn eerste GP winst dit jaar! Hij kreeg het niet zo maar, Romain Febvre maakte het TC flink moeilijk in de 2de reeks, Clement Desalle die duidelijk leerde scrubben tijdens zijn verblijf in de USA reed sterk maar maakte weer op zijn gebruikelijke manier een crash, Kevin Strijbos reed een mooie wedstrijd na zijn operatie, Ken De Dycker werd 21ste, Van Horebeek was nog niet aanwezig te Spanje alsook Villopoto niet waar de “geruchten” op volle toeren gaan dat we RV niet meer aan het werk zouden zien in de GP’s.... Word vervolgt. Klik hier voor de foto’s


thor it
no img
13/05/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Dirtweek bij 24MX.be

Bovenop de korting die je al op vele artikelen krijgt bij 24MX.be krijg je tot eind deze maand ook nog eens 10 Euro extra korting aan de kassa.

Kijk snel op de website van Europa's grootste Mx Webshop


thor it
no img
13/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Dylan Ferrandis: de bevestiging

Hoewel we gisteren kort op de bal speelden, maar nog voorzichtig waren, krijgen we vandaag de formele bevestiging: Dylan Ferrandis, tweede in de WK-stand MX2 zal donderdag geopereerd worden aan de linker knie. Het wordt niet expliciet gezegd, maar het lijkt dat 2015 over is voor Ferrandis.


thor it
no img
12/05/2015 | posted by PGM | reactie(s)

FOTO : MX2 Talavera de la Reina, Spanje

Wie anders dan Herlings? Wel dat was Valentin Guillod ! De piloot uit het Belgische Standing Construct Yamaha Team won zijn eerste GP. Herlings blijkt weer zijn eigen tegenstander te worden zoals de 2 voorbije jaren.... Hij maakt een crash om U tegen te zeggen. Beste Belg was Julien Lieber met een 8ste plaats, Brent Vandoninck werd 13de, Jens Getteman 17 en Kevin Fors werd 21st. Klik hier voor de foto’s
 

thor it
no img
12/05/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Acerbis Helmen voor een prijsje bij DSMmxshop.be

Acerbis heeft een mooie helmenlijn in hun gamma, bij DSM MX Shop kun je nu de hele maand mei de nieuwe acerbis helmen 2016 aan een speciaal prijsje kopen!!

Winkelprijs 139,95€ nu tijdelijk 105€
Thor it voor meer hierover
of bestel via www.dsmmxshopbe.be

 


thor it
no img
12/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Strijbos ook aan de slag in Rhenen

Wellicht heeft persman Peter Van De Sanden gewacht tot wij het artikel over Rhenen op MXWORLD.BE plaatsen. Om ons daarna met een leuk bericht te verrassen. Kevin Strijbos start donderdag 14 mei ook in Rhenen.


thor it
no img
12/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Ferrandis out

Tenzij er iemand  de FB-pagina van Dylan Ferrandis heeft gehackt, moeten wij u mee delen dat Dylan Ferrandis wellicht een kruis over het seizoen mag zetten.

Onder Thor leest u wat er vandaag op zijn FB-pagina stond.


thor it
no img
12/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Niet vergeten: donderdag ONK Rhenen!

’t Is maar omdat het op een dag midden in de week is dat we de derde ONK-wedstrijd op de Kwintelooyen over het hoofd zouden zien. Vandaar deze herinnering, en onder Thor de ingeschreven rijders.


thor it
no img
12/05/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Dietger Damiaens sterk vijfde in het EMX300 in Spanje

Dietger Damiaens is in de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap 300 in het Spaanse Talavera de la Reina in de top vijf geeindigd. Zijn weekend begon met een zware valpartij in de eerste ronde van de tijdtraining. Dit had tot gevolg dat hij niet goed meer in zijn ritme kwam en genoegen moest nemen met een achtste tijd. In de eerste manche pakte hij een goede start en draaide op een zesde plaats de berg op. In de eerste ronde schoof hij gelijk door naar een vierde plaats en wist vervolgens de derde man een aantal ronden te volgen. Daarna moest hij hem iets laten gaan maar Dietger bleef hier rustig onder en wist de manche op een nette vierde plaats af te sluiten.

Thor it voor een volledig verslag van het GPR Promo Team

 


thor it
no img
12/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Brommers kieken, een heel lang weekend lang.

Vorige week wegens chronisch tijdsgebrek geen overzicht van de motorcross wedstrijden in de regio of van hoger belang. Vandaag toch weer een poging, vanwege een heel druk en vooral lang weekeinde. Al wat we nodig hebben is droog mei-weer.

De kalender van het weekeinde onder Thor.


thor it
no img
12/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Internationale topaffiche voor de Molenbergen

Op zondag 17 mei organiseert AMC Wuustwezel zijn 45e Internationale Motorcross van de Molenbergen. Na de schitterende editie 2014, haalt de motorclub de internationale top van de motorcross naar Wuustwezel. Je kan er eigenlijk spreken van een mini-GP.

Meer info onder Thor.


thor it
no img
12/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Top vijf voor Aleksandr Tonkov, Dean Ferris geen top tien, maar winst voor Yentel Martens.

Na zijn podium in Valkenswaard behaalde Aleksandr Tonkov  de vijfde plaats in de Spaanse GP. Dean Ferris liet zich in de eerste ronden fel op merken voorin, maar zakte later fysiek terug, buiten de top tien.

Thor voor meer en enkele foto's.


thor it
no img
12/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Christophe Charlier dertiende, Bengtsson neergekogeld.

Op het harde en compacte circuit van Talavera de la Reina bleef Christophe Charlier, onder de verwachtingen met een 13de plaats. Teammaat Filip Bengtsson kende een moeilijke GP. Hij voelde zich niet lekker en bleef puntenloos.

Meer onder Thor.


thor it
no img
12/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Desalle verspeelt wellicht GP na val. Strijbos: missie volbracht.

Na een crash in de slotreeks werd Clement Desalle vierde in de MXGP. De heroptredende Kevin Strijbos dacht top tien te kunnen rijden en is daar ook in geslaagd. Maar feit is dat Desalle wel een wenkende GP verloor en tevens punten inlevert op Max Nagl. Glenn Coldenhoff kweste zich zaterdag aan de duim.

Meer lezen en veel foto's onder Thor.


thor it
no img
12/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Moeilijk weekeinde voor Miro Shivonen en Thomas Sileika.

Het Diga Racing Team heeft een moeilijk weekend gekend onder de Spaanse zon. Op het prachtige circuit van Talavera de la Reina kwam alleen Miro Sihvonen de eerste manche tot scoren. Tijdens de derde wedstrijd van het Europees Kampioenschap 125cc en MX2 wist de Fin een manche vijfde te worden. In de tussenstand zakt Miro terug naar de vierde plaats. Teamgenoot Thomas Sileika kreeg de nodige pech voor de wielen en kwam ondanks zijn inzet niet tot scoren even ten Zuiden van Madrid.

Onder Thor: foto en info.


thor it
no img
12/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Suzuki Junior Team zoekt nog achter de juiste versnelling.

De titel is natuurlijk niet correct, maar de vlag dekt de lading. Het gaat hem over de Rockstar Energy Suzuki Europe rijders, die deel nemen aan de EK’s en het WK MX2. Momenteel slaagt de jonge garde er niet in om mee te spelen voor de hoofdprijzen.

Meer info en foto onder Thor.


thor it
no img
12/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

KEMEA: Graulus en Renaux scoren. Vandoninck en Paturel chrashen in start.

Het Spaanse weekeinde is er een van wisselend succes geweest voor Kemea. In het EK werden spijkerharde resultaten neergelegd. In het WK MX2 sloeg een val vlak na het starthekken beide Kemea-rijders uit puntenkoers.

Foto en zo meer onder Thor.


thor it
KTM Shop NLR2R StoreWMX-ShopDSMSec ConstructionsMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!