Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
12/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

EK-leider Jilani Cambre wint VMCF Lommel

Voor de VMCF was het een eerder verre uitstap naar de Heeserbergen. De rijdersopkomst was meer dan behoorlijk, 275 man/vrouw sterk. Jilani Cambre, leider in het EK IMBA verkeert in een supervorm. Hij won beide reeksen.

Lees meer en kijk foto's onder Thor.


thor it
no img
12/05/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Kevin Fors in stijgende lijn maar nog werk voor de boeg in het WK MX2

Van het zware zand in Valkenswaard trok het KFI racing team ditmaal zuidwaarts voor de zesde GP  van het seizoen in het Spaanse Talavera de la Reina. Het was voor Kevin de eerste maal op deze harde maar technische omloop daar hij vorig jaar out was met een blessure.

Thor it voor meer

thor it
no img
10/05/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Exclusieve Just1-helmen bij 24MX.be

De mooie en exclusieve Just1-helmen zijn nu te koop bij 24MX.be, je hebt keuze uit vele kleuren en je kan kiezen tussen een koolstofvezel-helm maar voor enkele Euro's extra heb je de nog exclusievere carbonnen versie. Vergeet niet je toebehoren of vervangonderdelen erbij te bestellen...

Klik hier voor de Just1-helmen te bekijken/bestellen


thor it
no img
11/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Kawasaki in de MX2: goed, maar niet goed genoeg.

Is men bij Kawasaki tevreden of niet? Tja, het zou kunnen en het zou niet kunnen. De eerste keer dat Herlings uitviel konden ze de GP pakken. De tweede keer zaten ze massaal voorin, maar het was de blauw gemotoriseerde Guilod die het groen de pas af sneed.

Meer onder Thor


thor it
no img
11/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Geen dubbel voor Paulin. Bobryshev vijfde.

Een vijfde en een zesde plaats is de score die Evgheny Bobryshev en Gauthier Paulin lieten optekenen in Talavera. Er zijn teams waar men dan zot wordt. Maar bij HRC zeker niet, na de eerste en vierde plaats twee weken geleden in Valkenswaard.


thor it
no img
11/05/2015 | posted by Bertje | reactie(s)

Jeffrey Dewulf wint de MCLB in Oostrozebeke

Jeffrey Dewulf nam in de eerste reeks de kopstart en nam al snel een voorsprong op de achtervolgers. Die voorsprong wist hij nog te vergroten tot 35 seconden op Steve Seronval. Jaimy Deleersnyder eindigde derde. In de tweede reeks ging het er iets anders aan toe. Het parcour was ondertussen omgetoverd tot een stoffige plaats. Nu was het Steve Seronval die de leiding nam. Kort gevolgt door Jeffrey Dewulf op 7 seconden. Daarna was de achterstand iets groter op de derde man Jurgen Wybo. Hij kwam met maar liefst 1 minuut en 10 seconden op Steve Seronval aan op een derde plaats.

Voor de foto's klik hier.


thor it
no img
11/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: wat beelden uit Talavera de la Reina

Voor wie de GP van Spanje nog eens wil na kouwen, hebben we hier wat mooie beelden.

MXGP of Spain News Highlights: https://youtu.be/YATT9mUhkQk

EMX250 Race 2 Highlights: https://youtu.be/KctWxqPCVhM

EMX300 Race 2 Highlights: https://youtu.be/u28eUVBTbMA

EMX125 Race 2 Highlights: https://youtu.be/KAE9WZHnMXg

Ook op Youtube is er nog meer terug te vinden als je in de zoeker het voglende aan geeft: “MXGP of Spain 2015”

 


thor it
no img
11/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Eerste podium voor Rookie Romain Febvre, GP-winst voor Valentin Guillod.

Die titel ‘Rookie’hebben we hem zelf gegeven, op basis van zijn opgemerkte entree in de MXGP. Vorig jaar al sterk in de MX2-klasse, reveleert de piloot uit de Vogezen in de MXGP. Gisteren behaalde hij zijn eerste podium, maar was heel kort bij een echte stunt: de wereldkampioen verslaan. Maar dat lukte net niet.


thor it
no img
11/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

EK-selectie Noord-West in Culitszch: Haarup en Piller

Mikkel Haarup (85 cc) en Constantin Piller (65cc) zijn de winnaars geworden van de vierde Selectiewedstrijd 65/85 cc in het Duitse Culitschz, dicht bij de Tjechische grens. Beide rijdertjes leiden ook de tussenstand. Elzinga, Kay Karssemakers en Liam Everts reden top tien.

Fotos: Haarup en Piller (FB)

Thor.


thor it
no img
11/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

KTM Junior Team op dreef

De pupillen van Stefan Everts zijn bij de les. Jorge Prado Garcia zorgde in de EMX125 voor een thuiszege. Het kereltje dat we volgen, Josiah Natzke, werd tweede en Conrad Mewse (Mewes) – zeggen wij het verkeerd of doet de persdienst van KTM dat - werd zesde. In de wat sterker bezette EMX250 behaalde  Davy Pootjes de zesde plaats.


thor it
no img
11/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Herlings laat ons schrikken, maar herstelt prima.

Herlings leek zijn zaakje voor mekaar te hebben na de zege in de eerste reeks. Maar in de finale liet hij ons behoorlijk schrikken. Hoewel we het niet helemaal (of uit de foute hoek) in beeld kregen, maakte hij een doodsmak in de tweede reeks. Hij kwam er ongehavend uit en reed al bij al nog een knalwedstrijd.


thor it
no img
11/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Cairoli nog lang niet afgeschreven

Als je als –tig voudig wereldkampioen na vijf GP’s met een wit blad op je palmares zit, dan scheelt er iets. En dat wordt opgepakt door de MX-fans. Toen KTM bekend maakte dat Antonio op de 450 zou gaan starten was het hek helemaal van de dan. De geruchtenmolen draaide zot. En hoe kan je daar dan op reageren als je Cairoli noemt? Wel, deze GP-zege kwam precies op tijd.

Thor!


thor it
no img
11/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Max Nagl loopt uit

Max Nagl, de rijder uit het Husqvarna IceOne racing team werd gisteren tweede in de GP van Spanje. Hij verloor met gelijke punten van Antonio Caïroli, maar loopt wel enkele punten uit op Clement Desalle.

Thorren……..


thor it
no img
11/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Tim Gajser zet veel recht in slotreeks.

Na een heel bleke verrichting in Valkenswaard leek het ook in Spanje aanvankelijk niet beter te gaan met Tim Gajser. Maar de Sloveen maakte veel goed in een spannende slotreeks. Het debuut van Jorge Zaragoza baarde niet veel opzien. Gelukkig is voor de Spanjaard de rugblessure verleden tijd en kan hij verder bouwen.


thor it
no img
11/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX300: Martens wint, Damiaens knap zesde.

Na zijn zege in Valkenswaard was het gauw bekloken. Yentel Martens zou het volle EK gaan rijden. Hijj  beloonde dat vertrouwen in Spanje opnieuw met een dubbelslag, Onze landgenoot Dietger Damiaens blijft het goed doen.


thor it
no img
11/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX250: Knappe prestatie voor Damon Graulus, Nick Kouwenbergh nieuwe leider.

En toch is het Maxime Desprey die in Talavera de beste zaak deed. Na een ontzettend bleke verrichting in Valkenswaard pakt Desprey in Spanje het maximum. Hij won beide reeksen voor onze landgenoot, Kemea-rijder Damon Graulus. Nick Kouwenberg pakte zondag een mindere zesde plaats, maar hij wordt de nieuwe leider in de EMX250. Adam Sterry, onkennelijk in Talavera is derde voor Graulus.

Meer onder Thor.


thor it
no img
11/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX125 Talavera de la Reina: Bleke laaglanders, sterk KTM Junior Team

KTM Junior Team rijder Josiah Natzke heeft zondag de duimen moeten leggen in de EMX125 voor zijn teamgenoot Jorge Prado Garcia. Die won de slotreeks en trok met gelijke punten de dagzege naar zich toe. In de EMX250 bleef Maxime Desprey overeind. Met een straffe Damon Graulus op het podium. Ook Yentel Martens liet in de EMX300 een dubbele noteren.

Thor!


thor it
no img
11/05/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Wouter van Massenhoven beloont door regelmaat (VLM Kasterlee)

Kenny Janssens en David Cools deelden de reekszeges maar het was de derde, Wouter van Massenhoven die in Kasterlee met de zege ging lopen. Wouter werd twee keer tweede en dat was beter dan de vierde en reekszege van David Cools die wel tweede werd. Kenny Janssens werd vijfde in de openingsreeks en won de tweede, goed voor de derde podiumtrap, dat was zelfs beter dan Kristof Salaets die ondanks twee derde plaatsen net buiten het podium viel, Kenny Vandueren werd vijfde. Jonathan Banken zet zijn zegereeks bij de Inters MX2 verder, de Taxi Marcel-rijder won opnieuw de twee reeksen, Kristof Scheynen werd tweede voor Yannick Heylen. De bloemen bij de Inters B ging naar Nils Bleyaert, Jasper van der Mieren werd tweede voor Jordi van Mieghem.

Thor it voor alle uitslagen van Kasterlee


thor it
no img
11/05/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Dewulf zet zegereeks in Oostrozebeke verder (MCLB)

Jeffrey Dewulf won in Oostrozebeke opnieuw bij de Inters A MX1 maar moest wel de punten delen met Steve Seronval. Dewulf won de eerste reeks en werd tweede in de herneming, Seronval deed het net andersom met de uitslagen maar het was Jeffrey Dewulf die de bloemen mee naar huis mocht nemen. Jurgen Wybo werd met een vierde en derde plaats derde in de eindstand voor Deleersnijder en Priem. Bij de Inters MX2 ging de zege naar Torpjurn van Hoe die in de openingsreeks zelfs algemeen mooi vijfde werd, Jerome Biets werd tweede voor Jens Bleyaert. Tim Vandriessche won bij de Inters B Open.

Thor it voor de uitslagen


thor it
no img
10/05/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Nagl en Cairoli delen de reeksen, Cairoli wint de GP van Spanje

Het was ook in de MXGP-klasse erg spannend, Max Nagl won de eerste reeks terwijl Antonio Cairoli tevreden moest zijn met de derde plaats, Clement Desalle zat er nog tussenin op de tweede plaats terwijl Romain Febvre de Yamaha-eer hooghield met de vierde plaats. Na de pauze kregen we een mooie strijd te zien tussen Antonio Cairoli en Romain Febvre, ze speelden enkele keren haasje over maar het was uiteindelijk Cairoli die de reeks won voor Febvre en Nagl. Clement Desalle werd nu vijfde na een crash en gebogen stuur. Cairoli won dus de GP voor Max Nagl (gelijke punten), Romain Febvre pakte zijn eerste podium in de MXGP-klasse en Clement Desalle verliest met de vierde plaats 7ptn op leider Nagl. Kevin Strijbos mag terugblikken op een degelijke comeback, de Rockstar Suzuki-rijder werd achtste bij zijn comeback. Ken de Dycker zal de Spaanse GP snel willen vergeten, de Red Bull KTM-rijder werd in Talavera 21st.

Thor it voor de uitslag


thor it
no img
10/05/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Valentin Guillod wint Grand Prix MX2 van Spanje

Niet Jeffrey Herlings maar Valentin Guillod pakte de zege in de MX2 in Talavera de la Reine. Het was nu niet om te zeggen dat we Guillod van het Standing Construct Yamaha Team na de eerste reeks tot de kanshebbers op de eindzege rekenden maar toch had Guillod met de reekszege in de tweede reeks genoeg om zijn allereerste GP-zege op zak te steken. Jeffrey Herlings, winnaar van de openingsreeks ging er in de tweede reeks zwaar vanaf maar de Nederlander knokte zich van buiten de toptwintig toch weer terug naar een zevende plaats waardoor hij tweede in de eindstand was voor Jordi Tixier die derde en vierde werd in de reeksen. Beste Belg was Julien Lieber, hij werd 8st, Brent Vandoninck 13de, Jens Getteman 17 en Kevin Fors werd 21st.

Thor it voor de uitslag van de MX2


thor it
no img
09/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

EK Talavera de la Reina: Natzke, Desprey en Martens, andere Belgen ook voorin.

In de marge van de GP van Spanje werden vandaag ook alle eerste reeksen voor het EK verreden. De reekswinnaars: Josiah Natzke, Maxime Desprey en Yentel Martens.


thor it
no img
09/05/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Wie anders dan Herlings in Talavera (MX2) op zaterdag

Thomas Covington, ja inderdaad, de Amerikaan leek naar de allereerste pole van het seizoen te rijden maar dat was buiten de twee ontketenden Jeffrey Herlings en Max Anstie gerekend. Zij hadden een geweldig slotoffensief in huis en reden de leidende Covington alletwee in de slotronden nog voorbij terwijl Jordi TIxier, ook nog in aanmerking kwam voor de pole in de fout ging... Julien Lieber werd onze beste landgenoot op de zevende plaats, Brent Vandoninck werd 16de, Kevin Fors werd 20st en op de 24st plaats eindigde Jens Getteman.

Thor it voor de uitslag van de MX2-kwalificatie voor de GP van Spanje


thor it
no img
09/05/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Cairoli met de KTM SXF 450 op de pole in Spanje

Antonio Cairoli toonde in Spanje dat hij zeker (nog) niet mag worden afgeschreven als het om de titel in de MXGP-klasse gaat. De wereldkampioen reed met de KTM SXF 450 naar de pole voor de GP van Spanje in Talavera de la Reina. Onze landgenoot Clement Desalle drong aan bij Cairoli maar hij geraakte er niet over, Evgeny Bobryshev werd derde voor WK-leider Max Nagl. Kevin Strijbos maakte zijn rentree met een negende plaats terwijl Ken de Dycker twaalfde werd. Nog geen Jeremy van Horebeek, hij blijft dit weekend aan de kant met een voetblessure...

Thor it voor de kwalificatie-uitslag van de MXGP-klasse


thor it
no img
08/05/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Plons maakt Comeback in Nieuw Zeeland

Ooit was hij een fotograaf met popster allures maar net zoals Elvis verliet hij via een achterpoort The Motocross Building. Jaren raakte hij geen fototoestel aan en concentreerde hij zich terug op zijn eerste liefde, de mountainbike. Ondanks zijn pensioengerechtigde leeftijd, rijdt Plons nog regelmatig een wereldbeker Enduro mee. Toen hij de kans kreeg om de Enduro World series te gaan rijden in Nieuw Zeeland dacht hij aan een "Cumback". Word on the street is dat hij terug zijn tweede liefde heeft ontdekt en dat we wel eens meer werk van hem te zien gaan krijgen hier op Mxworld.

Check out, Plons zijn tripfoto's van Nieuw Zeeland waar hij enkele bekenden terugzag


thor it
KTM Shop NLR2R StoreWMX-ShopDSMSec ConstructionsMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!