Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
04/05/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Kevin Strijbos wint in Jauer (ADAC)

Kevin Strijbos reed dit weekend de tweede proef van het ADAC Masters kampioenschap in Duitsland mee, de Rockstar Suzuki-piloot wilde zijn conditie en fitheid na zijn polsblessure meten met die van oa. Glen Coldenhoff die het hele kampioenschap meerijdt. Strijbos bewees dat hij goed op weg is want hij won beide reeksen op zondag waarmee hij uiteraard ook de eindzege op zak stak. Glen Coldenhoff werd eindigde twee keer op de tweede plaats, genoeg voor de 24-jarige Nederlander om de leiding te nemen in de tussenstand. Jeremy Delcince (Honda Repsol) werd 11de, Kevin Wouts werd 18de. Brian Hsu zorgde ervoor dat Rockstar Suzuki ook in de Youngster Cup mocht zegevieren, de Duitser won beide reeksen in de MX2-klasse. Jasonikas Arminas werd tweede voor Luca Bruggmann. Tomas Vermijl werd onze beste landgenoot op de 11de plaats. Nathan Renkens werd 19de en Jens Carlier finishte als 30st. De Deen Mikkel Haarup won de Junior-klasse voor Sydow en Polak...

Thor it voor de uitslagen van Jauer


thor it
no img
03/05/2015 | posted by Bertje | reactie(s)

Jeffrey Dewulf wint de MCLB te Tiegem

Net zoals de weerberichten het uitgaven was er in de namiddag regen. In de voormiddag was het af en toe licht aan het druppelen. Dit hield echter de piloten van de MCLB niet tegen om toch hun reeksen te rijden. Ook wij hadden geluk en haalden de camera boven wanneer het even gestopt was met regenen, gelukkig waren dit soms lange momenten. Jeffrey Dewulf won met twee reeksoverwinningen voor Steve Seronval en Manuel Priem. De foto's kan je bekijken door hier te klikken.


thor it
no img
03/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Ranst: winst voor Kenny Janssen, Jonathan Banken en Bart Vanhove.

De jarige federatie mocht in Ranst een massale opkomst van rijders noteren, zowel op zaterdag bij de gemengde wedstrijd JMS/Veteranen als op zondag. Kenny Janssen behaalde de zege bij de Inters A, Jonathan Banken in de MX2 en Bart Vanhove bij de B-rijders.

Uitslagen en meer onder Thor.


thor it
no img
03/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

KNMV Veendam NK: winst voor Rick Folkers (MX1) en Dani De Vries (MX2)

In Veendam werd gereden om de Nederlandse titels. In de MX1Cup ging de zege naar Ismo ten Velde, en in de MX2 Cup naar Dylan Schra. Lars Griekspoor was de betere van Marcel Conijn in de Jeugd 125 cc. Bij de Inters moeten Torn Meijer en Karl Timmerman de MX2- duimen leggen voor Dani de Vries. In de MX1 ging de zege zoals gezegd naar Rick Folkers, die Heikki Lang en Klaas Hofstede versloeg.


thor it
no img
03/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

ACU/Maxxis kampioenschap Canada Heights MX2: Ook voor Max Anstie drie op drie.

De jonge Brit was de pechvogel toen hij zondag in de slotreeks uitviel. Precies een week later revancheert hij zich door de wedstrijd in Canada Heights te winnen. Steven Lenoir benaderde hem het dichtste. De Fransman liet een 3-2-3 noteren en dat was  toch behoorlijk beter dan Harri Kullas die derde werd voor Petar Petrov en Lewis Trickett. Adam Sterry, winnaar van de EMX250 in Valkenswaard werd pas tiende.

De uitslagen onder Thor.


thor it
no img
03/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

ACU/Maxxis kampioenschap Canada Heights: Simpson in bloedvorm.

Vorige weekeinde zagen we hem al bezig in zijn beste GP van 2015. In Canada Heights, tijdens de derde proef voor het Maxiss kampioenschap heeft hij dat nog eens dik in de verf gezet. Shaun Simpson won drie reeksen en voert uiteraard de tussenstand aan: hij verloor nog geen enkele van de 9 gereden wedstrijden.

Thor it voor meer...


thor it
no img
03/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA/MON EK Dames Geldermalsen: Steffie Laier drie op drie

Ex-wereldkampioene Steffi Laier is in Geldermalsen winnares geworden van de eerste proef om het IMBA EK voor dames. Ze won drie reeksen op rij, telkens voor de Nederlandse dames Lianne Muilwijk en Kimberley Braam. Onze landgenote Brenda Wagemans werd vierde. De overige Belgen: 9de Emmy Schepmans, 16de Jessica VanDe Velde, 23ste Jolien Vleminckx, en 33ste Sharon Dekeyser. Met 36 deelneemster kent dit EK ene schitterende start.

De volledige uitslag onder Thor.

Foto: archief


thor it
no img
03/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Zondag 17 mei 2015: 4-uurs enduro Valkenswaard. Nu inschrijven

Op zondag 17 mei 2015 organiseert Motorclub Boemerang voor de 25ste maal  haar welbekende 4-uurs Enduro op en rond het Eurocircuit te Valkenswaard.
Om dit jubileum te vieren is er besloten om de 4uurs enduro in een nieuw jasje te steken. Het is deze keer voor het eerst in 25 jaar mogelijk om zonder een officiële motor met kenteken deel te nemen.

Lees verder onder Thor!


thor it
no img
03/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA SX Las Vegas: KTM zet orgelpunt met Dungey en Musquin.

In de finale van het SX-gebeuren heeft het Red Bull KTM Factory team met Ryan Dungey en Marvin Musquin (SX250 shoot-out) alles naar zich toe getrokken. Beiden wonnen hun race in het Sam Boyd Stadium in Las Vegas. Deze wedstrijd heeft niets te maken met die van de grote prijzenpot op het eind van het jaar.


thor it
no img
03/05/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Glen Coldenhoff de snelste voor Kevin Strijbos in Jauer (ADAC)

Kevin Strijbos maakt dit weekend in Jauer zijn come-back na zijn polsblessure die net iets langer aansleepte dan hij gehoopt had maar Strijbos bewees met de tweede plaats  tijdens de kwalificatie in Jauer dat het weer goed zit met de snelheid. Enkel Glen Coldenhoff was net iets sneller in Groep 1, Jeremy Delince werd in diezelfde groep netjes vierde, Kevin Wouts werd twaalfde. In Groep 2 was Pascal Rauchenecker de snelste voor Aranda en Seewer. Thomas Vermijl, Nathan Renkens en Jens Carlier kwalificeerden zich in de sterk bezette Youngster Cup.

Thor it voor de kwalificatie-uitslagen


thor it
no img
02/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA/MON Dames Geldermalsen: eerste EK wedstrijd voor onze Belgische ladies!

Het IMBA kampioenschap wordt dit jaar verreden over 5 wedstrijden. Dit weekend zijn we te gast in het Nederlandse Geldermalsem.  Zes landen nemen met hun ploeg deel aan dit evenement.  Een echt succes, want er hebben zich 38 dames aangemeld.


thor it
no img
01/05/2015 | posted by Bertje | reactie(s)

Jeffrey Dewulf wint BMB Axel

Jeffrey Dewulf nam tweemaal de kopstart en ging van kop tot eind naar de winst. In de eerste reeks nam hij een voorsprong van 16 seconden op Marvin Van daele die vlak gevolgd werd door Santtu Tianen. Nick Triest eindigde op een vierde plaats. In de tweede reeks nam Dewulf maar liefst een voorsprong van 39 seconden, ook opnieuw dit keer met Marvin Van Daele op ene tweede plaats. Op drie eindigde Mike Vanderstraeten. Zo won Jeffrey Dewulf voor Marvin Van Daele en Mike Vanderstraeten.

Voor de foto's klik hier.


thor it
no img
01/05/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Interview Marnicq Bervoets

Voor ze terug keerde naar het land van de Magyaren leverde Eva Szabadfi bij ons nog een interviewtje in van meervoudige vice-wereldkampioen en huidig teammanager bij KEMEA, Marnicq Bervoets. U heeft de groeten van de schone uit de poesta.

Thor voor het interview.


thor it
no img
30/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Mike Alessi en vele nieuwe namen voor Matterley Basin.

Bij MXWORLD.BE vielen vandaag de deelnemers voor Matterley Basin in de bus. Het wordt daar een drukke bedoening rond de 24ste mei: MXGP, MX2, drie EK’s en de Dames.

De lijsten met de nieuwkomers onder Thor.


thor it
no img
30/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

European Motorcross Of Nations in Pietramurata

De FIM en Youthstream maken bekend dat de Motorcross Of European Nations zal betwist worden in Pietramurata op 10 en 11 oktober 2015. Vorige week werd daar nog de GP van Trentino verreden.

De European Motorcross Of Nations  is een landenwedstrijd voor  85, 125 en 250 cc. Tegelijkertijd zal ook de Women Motorcross Of European Nations gereden worden.


thor it
no img
30/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Enduro: Mathias Van Hoof blijft groeien.

Tijdens de 4de en 5de wedstrijd voor het BK enduro, heeft Racing Center rijder Mathias Van Hoof getoond dat hij tot de top van het BK behoort. Op een selectief en moeilijk parcours in Bilstain, wist Mathias door te stoten tot de top in zijn klasse. Na tweede dagen rijden in, pakte hij een heel mooie 3de plaats in zijn klasse en in scratch. Daarmee sluit de eerste jaars Belofte nu aan bij de top!

Thorren!


thor it
no img
30/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Focus op: Alex Clerick, 25 dienstjaren.

Caïroli, Herlings, Villopoto, De Dycker,Everts….. miljoenen artikels zijn er gechreven over de toppers in de motorcross. Waarbij we al te gemakkelijk vergeten dat crossen ook een breedtesport is. Zeker in België. Destijds hadden we  -tig crossbonden. FMPL, BVM, BLB en VBM zijn ondertussen van de scene verdwenen. Maar toch zitten we in de piekleine landje nog met AMPL, VMCF,MCLB, VLM of met MC Lille (zij het dan op een vaste stek). Wekelijks worden er overal wedstrijden georganiseerd. Niet voor de Evertsen of Smetsen van deze tijd, maar voor Janneke en Lowieke. MXWORLD maakt tijd en ruimte  voor de hobbyrijder. Vandaag  hebben we het over Alex Clerick, goed voor 25 jaar actieve motorcross.

Meer onder Thor.


thor it
no img
29/04/2015 | posted by Bertje | reactie(s)

Foto: Woensdagse training Komen

Vandaag namen we nog eens het materiaal uit de kast en trokken we erop uit naar Komen. Het weer was niet te best, maar daar kijken we niet naar. Druk was het ook niet maar dit kan geen kwaad zo hebben de piloten een beetje meer ruimte. Natuurlijk namen we een kleine samenvatting van de foto's en plaatsen we dit hier voor het publiek. De foto's kan je hier bekijken.


thor it
no img
27/04/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Weekend van diefstal in Nederland

Het was het weekend van de diefstallen in Nederland, in Valkenswaard werden er vier (!!) Husqvarna's gestolen van het team van regerend Europees kampioen Steven Clarke. Er werden 4 wielen onder een auto uitgehaald en er werd ook nog een luxe-auto gestolen. Daarnaast kregen we de melding van een diefstal bij Jan van Hastenberg van enkele motoren waaronder een exclusieve 2-cilinder tweetakt. Deze motor is met de hand gebouwd en daarom zelfs niet te gebruiken voor verkoop of dergelijke omdat er maar een exemplaar van bestaat. Er wordt een beloning uitgegeven voor de tip die leidt tot het terugkrijgen van dit exclusieve exemplaar. De beloning is ondertussen verdubbeld........

Thor it voor foto's van deze exclusieve motor


thor it
no img
29/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Waar is er ergens een cross?

Liefst drie dagen lang kan je dit weekeinde een cross bezoeken. Wij helpen U kiezen waar naar toe. De kalender is vanwege het driedaagse weekeinde erg uitgebreid. Onvolledig? Sein ons in.

Thorren dus.


thor it
no img
28/04/2015 | posted by PGM | reactie(s)

FOTO : Valkenswaard MXGP

Clement Desalle is zijn rode nr plaat kwijt en dat aan de verassing van het jaar Max Nagl, de overwinning te Valkenswaard ging toch wel onverwacht naar Paulin, de eerste overwinning voor hem op zijn HRC, Cairoli gaat er flink af en moest de reeks stoppen, in de MXGP is de titel zeker en vast nog heel ver weg en vooral naar wie gaat die gaan? RV? TC? Max? Paulin? Klik hier voor de foto’s
 

thor it
no img
29/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB Axel 1 mei 2015: goed voor zandhazen.

Voor AMC.Evergem wordt 1 mei reeds de tweede organisatie van het seizoen. Met de tweede confrontatie op het circuit van Axel komen de zandspecialisten het best goed voor de dag want enkel nog in Balen komt de BMB-rijders nog aan hun trekken. Men rekent op een ruime piloten opkomst, net zoals bij de organisatie van  MC Mikkola, voor enkele weken.

Meer onder Thor.


thor it
no img
29/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing: eindelijk een podium voor Tonkov.

Nadat hij in Arco nog een reeks uit viel heeft Aleksandr Tonkov zijn podium vast. Uitgerekend op het Eurocircuit, vlakbij de uitvalsbasis in Lommel reed Tonkov twee strakke – en vooral foutloze – reeksen. En werd er voor beloond. Ook Ferris zat er goed bij.

Meer onder Thor.


thor it
no img
29/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Kevin Fors: valpartijen zijn er te veel aan.

Op het zware Eurocircuit reed Kevin Fors zijn tweede GP van het seizoen, een beetje een thuis GP daar deze omloop slechts een boogscheut verwijderd is van de Belgische grens.

Thor voor meer.


thor it
no img
29/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Masters Of Dirt video: Jens Getteman op Royal Hills

Het is eigenlijk een reclameclip over Royal Hills, waar onze landgenoot Steven Stuyven een handje in heeft. Maar we willen u de beelden niet onthouden. Met Jens Getteman in een hoofdrol.

Thor voor meer.


thor it
KTM Shop NLR2R StoreWMX-ShopDSMSec ConstructionsMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!