Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
20/10/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Nog plaatsen vrij voor Jeugdcross MCC de Kempen 26 oktober 2014.

Op zondag 26 oktober AS organiseert de jeugdcommissie van MCC de Kempen een jeugdcross voor alle jeugdige motorcrossers tot en met 16 jaar. Er zijn wedstrijden in de klasse 50cc t/m 125cc 2 takt. Zowel hobbyrijders als startbewijshouders kunnen hieraan deelnemen mits in bezit van geldige KNMV of  MON licentie. Inschrijven voor zaterdag 25 Oktober 12.00 uur via de website van www.mccdekempen.nl. Inschrijfgeld niet-leden is € 15.00. Betaling van het inschrijfgeld zondag 26 oktober tussen 08.00 en 09.00 uur. Trainen vanaf 09.30 uur.

Er zijn nog plaatsen vrij, dus inschrijven zo snel als mogelijk.

Fotocredits: erbinspictjers

 

 


thor it
no img
08/10/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Open Jeugdcross MCC de Kempen op 26 oktober 2014.

Op zondag 26 oktober 2014 organiseert de Jeugdcommissie van MCC de Kempen een jeugdcross voor alle jeugdige motorcrossers tot en met 16 jaar. 

Thorren...


thor it
no img
20/10/2014 | posted by | reactie(s)

Steve Ramon wint eerste Course sur Sable in Berck Sur Mer

Ex-wereldkampioen Steve Ramon heeft de eerste Franse strandcross van het seizoen gewonnen. De tegenstand was groot te noemen, want alle Franse specialisten waren ter plekke zoals Adrien Van Beveren, Jean-Claude Moussé, Richard Fura. Ramon won de twee reeksen en ook de finale op het 3 kilometer lange circuit. In de eindstand gaat hij Adrien Van Beveren vooraf. Een volledige uitslag kregen we maandag niet te pakken.

Deze strand- of zandcrossen maken onderdeeluit van een heus kampioenschap onder de reglementen van de FFM.

Foto: Steve Ramon. Credits: CFS.

 


thor it
no img
20/10/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Shaun Simpson oppermachtig in Weston Beach Race.

Met meer dan 397 starters in de Open klasse  en met een total on-Brits weertje heft Shaun Simpson een dikke prijs vast met de Weston Beach Race. Precies 32 jaar nadat Pa Willie stond nu de zoon op het podium.


thor it
no img
20/10/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Joel Roelants verlangt naar de motor.

We hebben het U beloofd. Zonder Joël Roelants in zijn  privacy te storen houden we u op de hoogte te houden van  Joëls’ leven na de crash. Vandaar een uitgebreide lezing uit een artikel in Het Nieuwsblad (en wellicht ook in GVA en Belang Van Limburg)


thor it
no img
19/10/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Davi Millsaps wint in Las Vegas. Canard mist de jackpot!

Onze fotograaf Gino ligt nog lekker ligt te maffen in Las Vegas, wij bieden u al tekst en uitleg over de Monster Energy Cup in Las Vegas. Straks, als de Gino zijn eerste Starbucks achter de kiezen heeft zal hij ons wel fourageren met exclusieve foto’s. Lees verder hoe je even gauw, gauw 1.000.000 $ (zou kunnen) verdienen. Of verspelen.


thor it
no img
19/10/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Vrouwen aan de macht in Ravels

Geen wereldschokkend nieuws, maar toch leuk om te zien. Op de VLM-cross in Ravels kwamen  liefst 28 gemengde zijspanduo's aan de start. Ofwel een vrouw aan het stuur, ofwel een vrouw als bakkenist. Wie er gewonnen heeft? Niet echt belangrijk. al wijdde de lokale televisie RTV er een nieuwsitem aan. En dat kan je hier zien:

http://www.rtv.be/artikels/nieuws/2014101915132877_vrouwelijke-bakkenisten-rijden-in-ravels

Foto: Sabrina Van Calster, enige dame in het WK Zijspannen.


thor it
no img
19/10/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Airoh-helmen, Alias-kleding en Alpinestars-laarzen aan scherpe prijzen

Er zijn weer mooie aanbiedingen bij 24MX.be, Airoh-helmen met kortingen tot 30%, Alias-crosskleding vanaf 99 Eu per set en Smith-crossbrillen voor 39,90 Eu en Alpinestarts Tech3 laarzen voor slechts 195 Eu

Kijk snel op de pagina van deze aanbiedingen


thor it
no img
19/10/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Hoe maakt het JM-WILVO-NESTAAN Husqvarna Team vrienden van zijn sponsors?

Het seizoen is aan zijn laatste stuiptrekkingen toe. Veel is gezegd, meer nog is al geregeld voor 2015. Het is een beetje komkommertijd in de nieuwsgaring. Tenzij je een mailtje in de bus krijgt van het JM-WILVO-NESTAAN Husqvarna Factory Racing Team. Of we misschien zin hadden om te gast te zijn op de Sponsordag van het team? Dat hadden we. Mogen mijn kleinzoontjes ook mee? Natuurlijk! Netjes onze aanwezigheid bevestigd, en wij naar de Heeserbergen in Lommel………


thor it
no img
19/10/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Technical Touch goes social!

Omdat Technical Touch niet wil achterblijven en steeds naar vernieuwing blijft streven, heeft het bedrijf een Facebookpagina op poten gezet. Op deze manier kunnen de motorcrossliefhebbers niet enkel en alleen de nieuwigheden en promoties maar ook het reilen en zeilen van de firma volgen. Technical Touch wil hiermee vaste klanten nog nauwer betrekken bij zijn werking en ook willen zij hiermee potentiële klanten de weg wijzen naar hun firma in Lommel. Iedereen kan in hun werkhuis terecht voor de service en setting van hun KYB-vering (factory en standaard), maar ook voor alle Hinson-koppelingsonderdelen, Yoshimura-uitlaten en voor hun X-trig Triple Clamps en parts!

https://www.facebook.com/pages/Technical-Touch/791962807513648?ref=ts&fref=ts


thor it
no img
17/10/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Ook EK-kalender in marge van WK krijgt vorm.

Het is al enkele jaren gebruikelijk dat de EK-wedstrijden samen met een GP worden gereden. Youthstream gaf de Kalender 2015 vrij. Uiteraard worden er enkel Europese circuits aangedaan. In Lommel rijdt alles.

Wie worden de opvolgers van Nikita Kucherova, Jago Geerts, Albie Wilkie, Brian Hsu, Steven Clarke en Samuele Bernardini?

Thor.


thor it
no img
17/10/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Dylan Ferrandis nog twee jaar in MX2 vooraleer hij naar de US trekt

Dylan Ferrandis tekende zopas een langdurig contract met Kawasaki dat hem nog drie jaar aan het gifgroene merk verbindt. In 2015 en 2016 zal Ferrandis meestrijden in het wereldkampioenschap MX2 vooraleer hij in de voetsporen van Arnaud Tonus naar de VS trekt. Ferrandis won dit seizoen de openings-reeks in Qatar en won met Frankrijk de Motocross of Nations...

Thor it voor reacties


thor it
no img
17/10/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Finale Open Herfstkampioenschap Overslag (MCLB)

Komend weekend staat er in Overslag, in de Palingstraat de ereprijs "Jean Wuytack" op het programma. Het is de finale van het Open Herfstkampioenschap/sluitingsprijs 2014.
Op zaterdag komen de oldtimers aan bod samen met het VJMO-programma, op zaondag het MCLB Open Herfstprogramma...
Op zaterdag is er barbecue in de feesttent  waar ook een gastoptreden zal zijn...
 
Thor it voor meer info

thor it
no img
17/10/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Sidecarcross Of Nations: de ultieme video!

We komen een laatste maal terug op de European Sidecar & Quad Motocross Of Nations van het voorbije weekeinde in Markelo. Maar dan wel in stijl met een hele mooie video. Zoalsd het een topcross verdient. Met dank aan sidecarcross.be

http://vimeo.com/109160470


thor it
no img
16/10/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Roan van de Moosdijk op Husqvarna in 2015

Nederlander Roan van de Moosdijk rijdend voor TEAM WVH zal in 2015 uitkomen in de 85cc klasse op een Husqvarna motor. Husqvarna Nederland en Laurense motors hebben een deal gesloten met TEAM WVH met het oog op een langdurige samenwerking. Roan zal in 2015 deelnemen aan het Open Nederlands Kampioenschap 85cc, de ADAC Junior Cup en het Wereld Kampioenschap 85cc. Door het vertrouwen en ondersteuning vanuit Husqvarna heeft Roan de juiste mogelijkheden om door te groeien richting de wereldtop.

Thor it voor meer info


thor it
no img
16/10/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

RES Axel: 2 & 3 uurs cross op 25 oktober 2014.

Wie worden de opvolgers van Ronny Van Hove, Dietger Damiaens en Thomas Vermijl? Want dat was het team van MX-World – DAM Racing, dat de vorige uitgave van de 3 uur van Axel won. Tweede werd MC Mikkola en derde het A-team van AMC Evergem. Volgende week zaterdag krijgen we de nieuwe uitgave. Met uiteraard ook weer de 2-uur wedstrijd voor 65 en 85 cc.


thor it
no img
16/10/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Mxworld test de Husqvarna Factory-bikes van Ice One en Jacky Martens

We kregen de mogelijkheid om de fabrieksmotoren van het Red Bull Ice One Husqvarna Team (350 en 450) en de Wilvo Nestaan JM Racing Team bikes (250) te testen. We vroegen Johan Boonen, Johan heeft een hele historiek wat testwerk aangaat en kan perfect een motor "aanvoelen", de geknipte persoon dus...

We maakten er een video van, klik hiervoor op Thor


thor it
no img
15/10/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

How Do They Do It? Husqvarna GP Teams!

Ik ben tamelijk geïntrigeerd door bepaalde programma’s op Discovery Channel of  National Geographic. Niks met de motorcross te maken denkt u. Klopt, maar op deze zender kijk ik graag naar How Its Made of How Do They Do it. Het geeft vaak inzage op bepaalde productieprocessen of ontwikkelingen van gewone of speciale producten. Wij kregen onze eigen How Do They Do it in de Vlaamse werkhuizen van Husqvarna Factory Teams. Lees uitgebreid met ons mee.

 


thor it
no img
15/10/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

IVECO Daily 40C21V Twin Turbo, ingericht voor Mx te koop

Er werd ons volgende mooie Iveco te koop aangeboden, de bus is ingericht voor de motocross. De voorkant is praktisch ingericht als woonruimte, achterin is er plaats voor twee motoren, reserveonderdelen en werkmateriaal. De inrichting werd door een professionele firma gedaan. Ook aan het rijgedeelte van de Iveco ontbreekt niets, Pioneer geluidssysteem, Cruisecontrol, achteruitrijcamera, Aut Airco, ....

Thor it voor meer informatie....


thor it
no img
15/10/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Vanaf nu elke week een ``Deal of the week`` bij Reytec

Reytec heeft vanaf nu elke week een "Deel of the week", niet alleen staat er dus een item in de kijker maar je kan het ook nog kopen aan een mooie prijs. Zo is er deze week al een set Alpinestars Tech 10 laarzen in de kleuren Cyaan-Wit-Grijs aan de mooie prijs van 460 Eu ipv 539 Eu.... Kijk elke week op www.reytec.be of wordt vriend met de facebookpagina www.facebook.com/Reytec.nv

Klik hier voor de "Deal of the week" van deze week!!
 


thor it
no img
15/10/2014 | posted by | reactie(s)

Yamaha maakt het officieel: Febvre ploegmaat van Van Horebeek.

Het was overal al bekend, maar RomainFebvre hield formeel nog altijd de boot af. Vandaag maakte Yamaha bekend dat zij de Fransman uit de Vogezen, straks aan het werk zetten in de MXGP-klasse, als ploegmaat van Jeremy Van Horebeek in het team van Michele Rinaldi.

Thor it voor meer hierover


thor it
no img
15/10/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Najaarscross Ravels: tweedaagse met dames in het zijspan.

Het komende weekeinde strijkt het JMS-VLM circus neer op het klazssieke maisplakcircuit van het Gilseinde. De zaterdag is voorbehouden aan JMS met reeksen voor jeugdpiloten en recreanten.

Op zondag 19 oktober komen zowel mekaniekers/recreanten als vergunninghouders aan bod in de klassen solo,quads, dames en zijspannen.

Beneiuwd? Lees meer onder Thor.

 


thor it
no img
15/10/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Tyla Rattray test Monster Energy Kawasaki in Plomion

Tyla Rattray stapte onlangs over van Husqvarna naar het Monster Energy Kawasaki Team om in 2015 aan de zijde van Ryan Villopoto in de MXGP-klasse uit te komen. Ze trokken gisteren naar het mooie circuit in Plomion (Noord Frankrijk) voor een testsessie, Villopoto mag vanwege zijn blessure nog niet rijden, kijken mocht wel...

Thor it voor de video


thor it
no img
15/10/2014 | posted by KTM-Shop | reactie(s)

KTM Airfilter Retaining Bush bij KTM-shop.nl !

Enduro/cross: het zou kunnen voorkomen dat bij extreem gebruik het luchtfilter los trilt.
Hopelijk ben je er op tijd bij maar het kan ook snel gebeurd zijn als de beugel van het filter los klikt en het filter los in de filterbak ligt... Een ''vleugje'' zand heeft al snel een motorrevisie als gevolg wat vaak heel snel in de papieren loopt.
KTM heeft hier een prima oplossing op gevonden, namelijk een ''airfilter retaining bush''.
Hiermee word de beugel geborgd zodat hij praktisch onmogelijk onder het rijden los kan ''klikken''.
Een betaalbare oplossing passend op alle offroad en crossmodellen. (ook op de mini's).
Bekijk en bestel direct >> Klik Hier

Bij vragen of voor meer informatie kunt u zes dagen in de week onze klantenservice telefonisch bereiken via: 0174-515134


thor it
no img
14/10/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

James Stewart wint de Red Bull Straight Rhythm

Het bericht is ondertussen al  twee weken oud. De wedstrijd werd voor twee weken zaterdag gereden, voor een massa volk. De Red Bull Straight Rhythm is een variant van de SX. Alle ingrediënten zitten in het parcours, behalve de bochten. Die zijn er uit gelaten. Een rechte baan dus, van om en bij de 1.000 meter.


thor it
DSMR2R StoreWMX-ShopKTM Shop NLSec ConstructionsMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!