Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
02/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Covington en Herlings winnen kwalificaties in Jacksonville.

Gisteren en afgelopen nacht werd de Double U Double U crossbaan geteisterd door regen. Toch konden vanavond om 21.00 uur Europese tijd de kwalificaties worden afgerond onder kwasi normale omstandigheden. De ondergrond sponsde het water op. Het is deels zwarte aarde en gele zavel. Heel Europees dus.

In de MX2-klasse kwamen Thomas Covington, Justin Cooper en Thomas Kjer-Olsen als leiders door. Daarachter volgde de tandem Jorge Prado Garcia en Pauls Jonass. Vooral deze laatste liet zich opmerken door eerst zijn ploegmaatje in de stekte laten en nadien ook nog de verbouwereerde Olsen te passeren. Brent Van doninck en Julien Lieber finishten als 12de en 13de.

Geen Cooper Webb aan de start. Hij raakte geblesseerd in de tijdstrianing. Antonio Caïroli ging het beste aan en leidde na de eerste ronde voor Jeffrey Herlings, Romain Febvre, Justin Barcia en Jeremy Van Horebeek. Herlings ging meteen voorbij Caïroli, maar de Italiaan reageerde op zijn beurt. Herlings tweede poging, zowat halfweg, was de goede. Caïroli besefte dat. Ondertussen waren Paulin en Barcia hun motoren in mekaar gaan vlechten. Even voordien was Van Horebeek wel vierde ge worden en zou Max Nagl in zijn spoor krijgen. Clement Desalle werd negende en Kevin Strijbos sloot af als dertiende, vlak na Eli Tomac. In Jacksonville bleven Ken De Dycker en Damon Graulus achterwege.


thor it
no img
02/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Jacksonville Rockstar Energy Husqvarna Factory team.

Om in de sfeer te komen een kleine fotoshoot shotbyBavo van het team van Jacky en Kay.


thor it
no img
02/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

European MXoN Gdansk: regen verpest zaterdag.

Het is niet zo’n best weer geweest in Gdansk (Polen) daarom werd besloten om na de vrije trainingen de boel de boel te laten.

Dat betekent dat de tijden van de vrije training ook de startvolgorde voor morgen worden. Het zou morgen mooi weer worden in Polen;

Hier de links naar de diverse trainingen:

85 cc

125

250

Dames

Er doen in Gdask geen Belgen mee.

Credits: FB van de Ven, van Wordragen

 


thor it
no img
02/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MXGP USA Jacksonville: preview & video footing.

Je weet het onderhand wel. Soms hebben we een mannetje ter plaatse. Ook nu weer in Jacksonville - Florida.

Onder Thor alvast enkele foto’s van de baan.

En hier vindt je enkele links naar videoclips gemaakt door een local friend op FB:

Clip een

Clip twee

Straks gaan we kijken naar de kwalificaties. Ondertussen is al bekend dat Justin Cooper (MX2) en Jeffrey Herlings (MXGP) de snelste waren in de vrije oefeningen.

Cooper Webb, normaal op de 2018 Yamaha is in de vrije trainingen hard vna de motor gevallen en zal wellicht niet starten morgen.

 


thor it
no img
02/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Tim Gajser naar Monster Energy Cup!

Honda maakte vandaag bekend dat Tim Gajser op 14 oktober zal deelnemen aan de Monster Energy Cup. Deze wedstrijd wordt gereden in het Sam Boyd Stadion in Las Vegas. Deze wedstrijd gaat over drie reeksen van telkens 10 ronden. Wie er in slaagt om alle reeksen te winnen mag 1.000.000 $ bij schrijven op zijn bankrekening.

Tim Gajser: “Dit is een nieuwe ervaring voor mij. Ik krijg van Fox een speciale Limited Edition. Natuurlijk is het doel om te winnen. Maar ik weet niet wat ik mag verwachten. Ik heb thuis wel een baan om te oefenen na het seizoen. Daar ga ik wat meer SX-elementen in stoppen. Ik zal een week voor de wedstrijd in Amerika trainen.”

Hij zal werken onder de luifel van HRC US

De voorbije winnaars waren Eli Tomac, Ken Roczen, David Millsaps, James Stewart, Justin Barcia, maar de laatste jackpot ging in 2011 naar Ryan Villopoto.

Tim Gasjer won vorig jaar de Arnhem Supercross in de Gelredome.


thor it
no img
02/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB: Nick Lamote zou graag eens kampioen worden

Whois Nick Lamote: hij werd geboren op 04/10/1996 en woont momenteel in Sijsele, West-Vlaanderen. Nick is aangesloten bij MC ’t Hoekske en stuurt zijn Yamaha  YZ250 bij de nationalen MX2. Hij is dakwerker van beroep en zijn beste maatje is Kay Van Kerrebroeck.

Het interview onder Thor!


thor it
no img
01/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Benoit Paturel: einde seizoen!

Slecht nieuws voor Kemea, het Franse team voor de MXoN en uiteraard voor hemzelf. Benoit Paturel kwam vorige week woensdag ten val op training in Villars-sous-Ecot. Pas vandaag blijkt welke impact dit heeft voor Paturel en zijn omgeving. Want hij werd genoemd als de rijder die wellicht zou invallen voor Dylan Ferrandis die zich in Budds Creek kwetste aan de pols.

 

Niet dus!

 

Benoit Paturel (vrij vertaald): “Goeiendag allemaal. Op deze eerste september moet ik slecht nieuws melden. Sinds mijn val in Villars-sous-Ecot was ik steeds onder dokterstoezicht. Nu is er een uitspraak gevallen. Ik werd ernstig gekwetst aan de lever, waardoor ik een einde moet maken aan het seizoen. Ik ben uiteraard zeer teleurgesteld dat ik voor het tweede opeenvolgende jaar mijn podiumkansen niet kan verdedigen. Toch moet ik het positief bekijken en het hoofd hoog houden. Dank voor Uw steun, ik hou jullie op de hoogte."

 

Foto: Kemea.

 

 


thor it
no img
01/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

FOTO: Een (luie) Kabouter Trek in Walenland.

Het waren warme avonden op zondag, maandag en dinsdag. Geen weer voor onze Kabouter om met zijn fotokes bezig te zijn.

Op woensdagavond viel de regen volle bak uit de hemel.

Eindelijk tijd voor Trekje om in zijn paddenstoel te kruipen en om te kijken of er iets deftigs in zijn kodakske was geraakt in Orp Le Grand.

Ondanks dat hij in de bossen rond de Kleine Gete was aangevallen door een Husqvarna, viel het resultaat toch nog best mee. Zijn kwelgeest zit er trouwens ook tussen.

Foto’s kan je bekijken door HIEROP te klikken.

 


thor it
no img
01/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MXON: De ingeschreven deelnemers.

Het oogt indrukwekkend. Negenendertig teams schreven zich in voor de MXoN in Matterley Basin per 1 oktober 2017. Maar de soep komt nooit zo warm op tafel. Onder Thor kan je het allemaal uitvlooien en je favoriet bepalen.

Foto: Zal Amir Resa Sabetifar de hooftabel halen met zijn land?Foto: Marshal Weltin valt in bij Puerto Rico in plaats van Covington.

Omdat we een fout maakte zetten we onze opmerkingen ONDERAAN de tabel.


thor it
no img
31/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

FOTOS: Sidecars Roggenburg by Blocky

Onze man ter plaatse in Roggenburg leverde al eerder zijn huiswerk binnen.

Maar het is nog een beetje vakantiemodus en terrasjes hebben nu eenmaal een ontzagwekkende aandacht op ene Stingray.

"Better late than never," en hier vind u onder Thor het resultaat van noeste camera arbeid.


thor it
no img
31/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Fotos VLM Opglabbeek

Voor wie op zoek is naar foto's van de VLM in Opglabbeek, Dave Thielemans van www.davemx.be staat elke week paraat met zijn camera en zorgde ook deze week weer voor mooie foto's...

Klik hier voor de foto's op Dave zijn website


thor it
no img
30/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VIDEO: Orp-le-Grand

De mensen van TVCom maakten een mooie repo van de Int. MX van de Kleine Gete. Oké, 't is in 't Frans, maar het blijft cross.

Kijken? 

HIER KLIKKEN

 

 


thor it
no img
30/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Monster Energy US MXGP Jacksonville: Wie doet er mee?

Het ziet er uit dat de Amerikaanse toppers mee doen op het WW Ranch track in Jacksonville – Florida. AMA-kampioen Eli Tomac zal zich zeker en vast willen revancheren voor de pandoering van vorige week. Cooper Webb en Justin Barcia moeten ook een hoofdrol kunnen spelen. In de MX2 is kampioen Zach Osborne er niet bij. Daarmee komt het Amerikaanse gewicht liggen op de schouders van Joe Savatgy, Adam Cianciarulo en Justin Hill. Dylan Ferrandis is volgens ons gekwetst.

Voor de lage landen: de MXGP wordt live uitgezonden door Telenet Play sports. Op maandag komen zowel MX2 als MXGP in uitgesteld relais op Motors TV. Dat vanaf 19.00 uur, met Joël Roelants en Stingray. De entry list treft U onder Thor.

 


thor it
no img
29/08/2017 | posted by Bertje | reactie(s)

FOTO: Orp-le-Grand

Op de mooie omloop van Orp-le-Grand werden ook zoals vorig jaar enkele kampioenstitels vastgezet. Een warme dag wat leidde tot een stoffige dag...

De foto's kan je hier bekijken.


thor it
no img
29/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MC Lille: Nick Triest baas boven Andy Pauwels

Veelwinnaar Andy Pauwels heeft zondag zijn meerdere moeten erkennen. Nick Triest, nu overgeschakeld op de enduro, kwam in Lillen een potje mee crossen. In de eerste manche moest hij tot zijn verbazing vast stellen dat Andy Pauwels vanuit derde stelling toch de leiding kwam opeisen. Twee ronden, en dan sloeg Triest andermaal en definitief toe. Pauwels werd tweede voor Jeffrey Van Kempen en Brent Vanhulsel.

De tweede reeks zou een identieke uitslag krijgen. Toch was er een wezenlijk verschil. Pauwels startte als leider. Maar Triest werkte in één ronde de achterstand weg. Het zou toch duren tot halfkoers eer hij opnieuw baas speelde over Pauwels.

Credits: MotoXpics


thor it
no img
29/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Correctie IMBA EK stand Zijspannen

De jury in Wingles heeft wellicht te veel wijn gedronken tussen de EK-manches door. Er rees namelijk nogal wat protest tegen de eindstand en de tussenstand.

Ondertussen werd de zaak herbekeken en dit zou de officiële tussenstand zijn. Er moeten nog twee proeven gereden worden. Nu zondag in Oss en later in Kleinhau. Er zijn dus nog 360 punten te verdienen.

1. Muller 584

2. Keubben 550

3. Corthouts 526

4. Greup 440

5. Prümmer 399

Foto: Corthouts-Sabbe, credits SMXPICS.BE


thor it
no img
28/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Het huiswerk van Luc: Roggenburg.

 Het is af. De videoreportage van Roggenburg. Wat een massieve omloop zeg, met een verrassende wending in het WK.

Over goed drie weken valt het doek in Markelo. Luc Vanderaa zal er bij zijn.

Het zou daar wel eens raar kunnen gaan spoken tussen Bax-Musset, Giraud-Mucenieks en Willemsen Bax.

Geloof ons!

HIER alvast een dik kwartier kijkplezier vanuit Roggenburg.

 

 


thor it
no img
28/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MON-IMBA: Opnieuw topevenement met IMBA EK voor zijspannen op de Witte Ruysheuvel.

Na de Dutch Masters staat er in Oss alweer een volgend topevenement op de agenda. Op 3 september wordt de vijfde en voorlaatste wedstrijd verreden meetellend voor het Europees kampioenschap motorcross bij de zijspannen onder de vlag van IMBA. In Nederland is MON hierbij aangesloten. Daarnaast wordt er gestreden in de derde van vijf wedstrijden om de prestigieuze Galvin Cup.

Thor!

 


thor it
no img
28/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De kalender: Kunnen de Amerikanen revanche nemen op Herlings?

Afgelopen zaterdag kregen de BESTE Amerikanen een pak slaag van een Hollandse jongen uit Brabant.

Nadien hoorde ik enkel maar verontschuldigingen.

Ja maar, Tomac dacht aan zijn titel. J

amaar, Musquin heeft nog altijd last van zijn knie.

Jamaar…….

Niks te maren….

We zullen het zondagavond weten hoe het allemaal af loopt op de WW ranch in Jacksonville.

 

Thor voor de kalender.

 


thor it
no img
28/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Brits kampioenschap: Searle wint troostprijs.

Tommy Searle won op Foxhill beide manches van de slotproef voor het Britse kampioenschap. Hij versloeg daarbij tot twee keer toe Elliot Banks-Browne. Gert Krestinov bleef net uit de greep van Europees kampioen Brad Anderson. Graeme Irwin, al eerder zeker van de titel werd vijfde in de openingsreeks en viel uit in de slotwedstrijd. Krestinov bleef  tweede in de eindstand voor Anderson.

Darian Sanayei was de beste MX3-rijder. Voro hem een dubbele reekszege terwijl Josiah Natzke dankzij de tweede plaats in de slotreeks zilver haalde voor Mel Pocock. BenWatson is de nieuwe kampioen.

Foto: Searle en Sanayei.


thor it
no img
28/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

ADAC: Getteman valt uit, Nagl wint, titel voor Ullrich.

In Gaildorf werd de voorlaatste wedstrijd voor het ADAC kampioenschap gereden. Dennis Ullrich slaagde er twee maal in om de roede loper uit te rollen voor Max Nagl. Voor zover ons bekend, nog altijd op zoek naar een volwardig WK-zitje voor volgend jara. Nagl weet dat en ging voluit en schreef beide reeksen op zijn naam. Ullrich, met de titel in het achterhoofd sloot de tweede reeks af als vijfde, maar verzekerde zich één wedstrijd vo het einde van de titel. Jens Getteman was zevende gewordne in de eerste manche maar viel nadien uit.

Jeremy Delince werd zesde, Cyril Genot twaaflde, Getteman vijftiende en Nathan Renkens zestiende.

In de Youngster Cup ging de zege naar Zachary Pichon voor Tom Koch en Adrien Malaval. Koch is ook al zeker van de titel; Thomas Vermijl werd tiende in de dagstand.


thor it
no img
28/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB: Dubbelaar voor David Segers.

David Segers rijgt momenteel de ene zege na de andere aan mekaar. Hij was ook de beste in de wedstrijd van Hundelgem.

Met een tweevoudige reekszege kwam niemand in Segers’ buurt.

Kenny Dult verzekerde zich na  een sterke tweede reeks van de tweede plaats in de eindstand. Hij ging Jorne Tytgat en Maarten Govaert vooraf.

Yente Dourthe won de MX2.

 


thor it
no img
28/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen: Orgelpunt in Markelo voor Bax-Musset?

Het ziet er naar uit dat de WK-finale in Markelo een zinderend slot gaat kennen. Daar zijn redenen zat voor. Daar wordt mogelijk een Nederlandse combinatie wereldkampioen. Bax-Musset wonnen de GP in Roggenburg voor Willemsen-Bax, Hermans-van Gaalen, terwijl de Cermaks vierde werden.

Giraud-Mucenieks hadden de eerste reeks gewonnen voor Bax. Maar de Franse combinatie viel uit in de slotreeks.

Beste Belgen in Roggenburg waren Sanders-Soenens, elfde in de eindstand. Dierckens-Rostingt werden zeventiende. Marvin Vanluchene, met Schneider aan boord, was in de eerste manche ten val gekomen maar scoorde toch punten in de slotreeks. De gebroeders Janssens werden 27ste.

Onder Thor de WK-stand met nog wedstrijden in Rudersberg. Sportief hopen we dat Giraud-Mucenieks daar wat punten goed maken. En dan op naar de finale in Markelo. Want wiskundig blijft ook de combinatie Willemsen-Bax in de running voor de titel.


thor it
no img
28/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA Zijspannen: Dagzege voor Corthouts-Sabbe in Wingles

In de oude open steenkoolgroeve van Wingles is het duo Christian Corthouts-Dagwin Sabbe winnaar geworden van de Franse EK-manche. Ze gingen Ains-Pillier en de EK-leiders Mulders-Van Deutekom vooraf.

Van Der Veken-Smeuninckx werden elfde, Maris-Van de Wiel vijftiende, Sabbe-Hoessen zeventiende en Gommeren-Meeus twintigste.

Aanstaande zondag komt er wellicht aftekening – of een ommekeer - in Oss. De slotproef wordt pas op 24 september in Kleinhau gereden.


thor it
no img
28/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF-IMBA: Luke Burton op scherp. Weigert zal diep moeten gaan in Meijel.

Oeps... foudje..

Door een misverstand werd de tekst van de VMCF-IMBA Open  Huldenberg gewist.

De wedstrijd werd gewonenn door de Britse EK-leider Luke Burton voor onze landgenoot Frederic Weigert, die de slotreeks won. Jonas Salaets werd derde voor Dennis Wagemans. Ereplaatsen waren er voor  Junior Slegers, Tom Schepmans, Jeremy Joris en Stef Baestaens. Burton trekt naar de finale in Meijel op 17 september met een voorsprong van 63 punten. Maar er zijn er nog 180 te verdienen.


thor it
Sec ConstructionsMx477R2R StoreWMX-ShopKTM Shop NLDSM

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!