Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
08/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Het fenomeen Jeffrey Herlings

Iedereen heeft het momenteel over Max Verstappen, die op 17-jarig leeftijd zo’n geweldige entree heeft gemaakt in de wereld van de Formule 1. Vijf jaar geleden maakte de toen 15-jarige Jeffrey Herlings een nog overtuigender entree in het wereldkampioenschap MX2. Hij eindigde in zijn eerste GP (verreden in Bulgarije) als zesde en derde. Daarna werd hij zesde en tweede in Italië. En toen toog het wereldkampioenschap naar Valkenswaard. Daar liet Herlings zien dat hem een grote toekomst wachtte door beide manches te winnen.

Foto's: Jeffrey herlings, credits KTM/Archer


thor it
no img
08/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB Newsflash: BK in Mons

Het mooie circuit van ‘le bois brûlé’ in Ghlin-Mons ontvangt zondag 12 april a.s. de tweede manche van het Motocross Belgian Championship. Wie zal Jeremy Van Horebeek van zijn tweede zege op rij kunnen houden? De eerste wedstrijd in Moerbeke-Waas was voor Jeremy immers de echte start van zijn seizoen.


thor it
no img
07/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Waar wordt er gecrosst dit weekeinde?

Eindelijk, het slechte weer lijkt achter ons te liggen. De lente mag komen, de klapstoeltjes langs de dubbele afsluiting ook. Wij keken voor U waar ze dit weekeinde kunnen neer geplant worden. Zijn we iets vergeten? Reageer!


thor it
no img
07/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Motorcross: MXGP en MX2-deelnemers voor Valkenswaard bekend.

Vanmiddag maakte Jan Boer, de perschef voor Valkenswaard bekend wie er straks op 25 en 26 april mag deelnemen aan de GP in Valkenswaard. De vaste Nederlandse rijders staan er al op, de wildcards worden nog later bekend gemaakt.


thor it
no img
07/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Brits Kampioenschap Lyng: Anstie en Simpson.

Max Anstie heeft zijn rentree in het Maxxis kampioenschap niet gemist. De MX2-rijder die  de vorige proef miste won nu drie manches op een rij. Adam Sterry, vorige week nog invaller in Argentinië blijft in bloedvorm verkeren. Hij werd tweede voor  Steven Lenoir. In de stand om het kampioenschap leidt Ben Watson, al moet hij de “Red Plate” delen met Lenoir.

Shaun Simpson blijft ongeslagen in het titeldebat. Hij kreeg in Lyng weerwerk van  Kristian Whatley enTanel Leok. Steven Frossard werd de tweede reeks uitgeschakeld. Simspon  is uiteraard de onvoorwaardelijke leider terwijl Tanel Leok in de rug wordt gekeken door Whatley.

Foto: Max Anstie, credits Monster Energy DRT Kawasaki.

De volgende proef wordt op 3 mei gereden in Canada Heights, Kent.


thor it
no img
07/04/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Dewulf pakt opnieuw zege in Hamme (MCLB)

Op Paaszondag pakte de Jax-Store-rijder op zijn Yamaha opnieuw uit met een dubbele reekszege, Manuel Priem stuurde zijn KTM naar de tweede plaats terwijl Jorne Tytgat mooi de derde plaats pakte voor David Segers. Wietse Brackman mengde zich met zijn MX2-machine knap tussen het grote geweld van de MX1-jongens en pakte zo de zege bij de Inters MX2. Dylan Verleysen werd tweede voor Jens Bleyaert. De zege bij de Inters B Open was voor Tim Vandriessche...

Thor it voor de uitslagen van Hamme


thor it
no img
07/04/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Paashaas Cedric Grobben niet te kloppen in Meeuwen (VLM)

Ook op Paasmaandag was de Paesen-Trucks-rijder op zijn Husqvarna FC 350 niet te kloppen, zelfs een mindere start in de slotreeks kon de man uit Opglabbeek niet beletten om met de volle 100 punten naar huis te keren. De strijd voor de overige podiumplaatsen was opnieuw erg spannend maar Kenny Janssens werd uiteindelijk toch weer tweede voor Sven Breugelmans, pech voor Roel Geurts, ondanks een knappe tweede plaats in de slotreeks viel hij opnieuw net naast het podium. Ook bij de Inters MX2 was het spannend, Kevin Schellens kon pas in de laatste ronde de zege afsnoepen van Mathias Plessers, met gelijke punten stond Schellens op de hoogste podiumtrap met naast zich Mathias Plessers, de derde plaats was voor Kristof Scheynen. Bij de Inters B Open liet Martijn Vermijl er geen twijfel over bestaan wie er de beste was in Meeuwen, Martijn won beide reeksen op Paasmaandag. Raf Belmans werd telkens tweede terwijl de derde plaats naar Jelle Meeus ging...

Thor it voor alle uitslagen


thor it
no img
06/04/2015 | posted by Bertje | reactie(s)

Foto: BMB Axel door Bertje

Na de MCLB in Hamme gingen we vandaag even een kijkje nemen in Axel. Helaas kwam de zon in de namiddag maar enkele keren tevoorschijn maar dat hield ons niet tegen om het materiaal in de handen te nemen en langs het parcour enkele foto's te gaan nemen.

Voor de foto's klik hier


thor it
no img
06/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen: Meteen raak voor Adriaenssen-van den Bogaart!

Het WK Zijspan motorcross is in twee keer van start gegaan. Wegens te nat werd er zondag niet gereden en schoof het programma op naar maandag. Een gok die bijzonder goed uit pakte. De Paasmaandag begon met lichte vorst en daarna lag er een bijna perfecte baan in Frauenfeld.

Foto: Adriaenssen-van den Bogaart, credits: Luc Van Der Aa.


thor it
no img
06/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB Axel: Martens profiteert, Dewulf baalt.

Veel glunderende gezichten in Axel waar de organisatie van MC Mikkola met RES Axel de perfecte symbiose vormde. Er waren zodanig veel rijders afgezakt naar Axel dat  het programma moest herschreven worden. Dat lukte en laat op de middag piepte ook de zon van achter de  lage bewolking.


thor it
no img
06/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Frans Kampioenschap Romagne: Teillet (MX1) en Desprey (MX2) winnen

Voor de 19de keer speelde Romagné gastheer voor het Frans kampioenschap motorcross. Een dubbelweekeinde met op zaterdag de jeugd en zondag de Elite. Er werd gereden op de baan in “des Vallées de Thouru”, voor een 5.000 kijkers. De overwinningen waren er weggelegd voor Valentin Teillet (ook de Superfinale) en Maxime Desprey.

Foto: Xavier Boog FB


thor it
no img
06/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Selectie EK Europa Zuid-Oost: winst voor Nikolas Hranic en Adam Kovacs

De Bulgaarse bond organiseerde de wedstrijd, maar ze werd gereden in het Griekse Giannitsa Park.  Slechts 36 deelnemers gingen van start, onder regenachtige omstandigheden die de omloop echt zwaar maakten.

Foto: Adam Kovas FB


thor it
no img
06/04/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Rapid Fuel Jug voor slechts 19,90 Eu

Kom je ook soms handen te kort om te tanken met die onhandige trechter die niet altijd evengoed blijft zitten? De handige Twenty Rapid Fuel Jug koop je nu bij 24MX voor slechts 19,90 Eu... Bestel hem nu!!

Klik hier voor deze aanbieding


thor it
no img
06/04/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

VLM Meeuwen, Cedric Grobben wint eerste dag van Paastrofee

De openingsdag, op Paaszondag won Cedric Grobben beide reeksen bij de Inters Open. Cedric kwam in actie in de MX1-klasse en liet in beide reeksen Jonathan Banken achter zich, Banken won zo uiteraard de MX2-klasse. Kenny Janssens werd tweede in de MX1-klasse voor Eric Foguenne. Bij de Inters MX2 werd Yannick Heylen tweede achter Banken, Mathias Plessers begint zijn draai te vinden bij de liefhebbers en werd derde. Voor een podiumplaats bij de B's moest je achternaam beginnen met een "V", Van der Mieren werd winnaar maar Martijn Vermijl was met gelijke punten dichtbij, Glenn Vanderschraelen werd derde....
Hieronder kun je de foto's van Kabouter Trek vinden, voor de uitslagen klik je op "Thor"


thor it
no img
06/04/2015 | posted by Trek | reactie(s)

Fotoreeks VLM Meeuwen

Het eerste weekend van april en onze Kabouter was nog niet op de VLM geweest. We hadden gedacht dat hij vorige week wel naar ‘zijn’ Keiheuvel zou zijn geweest, maar als 1 van de flauwste onder de rode potsendragers zei hij dat het veel te koud, nat en winderig was om naar de cross te gaan. Vandaag gaven we hem nog 1 kans. Hij mocht desnoods de paaseieren rond zijn paddenstoel nog oprapen, maar dan werd toch van hem verwacht dat hij zou ‘afreizen’ naar dag 1 van de paastrofee in Meeuwen. Met de bibber op het tere lichaam vertrok hij dus deze morgen naar den Limburg met zijn kodakske om wat foto’s te gaan maken. Bibber en foto’s maken gaan niet echt samen, maar toch een schuchtere poging van Trekje met 150 foto’s op http://www.erbinspictjers.be/Paginas/Fotos/Fotos.html


thor it
no img
05/04/2015 | posted by Bertje | reactie(s)

Foto: MCLB Hamme

Vandaag gingen we eens een kijkje gaan nemen naar de MCLB die plaatsvond in Hamme. Met sommige natte plaatsen op het parcour was het soms gevaarlijk maar al bij al viel het nog mee. Wij waren alvast blij dat het droog bleef.

Voor de foto's klik hier


thor it
no img
05/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

EK 65 en 85 cc Emmen: Mikkel Haarup en Kay Karssemakers winnen

De eerste selectiewedstrijd Noord-West voor het EK 65 en 85 cc in Emmen zijn gewonnen door Kay Karssemakers en Mikkel Ringfelt Haarup. In de 65 cc was Liam Everts goed voor de achtste plaats.

Foto: Tallon Vrhelst FB


thor it
no img
05/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Promotiestand AMC Dworp op het BK in Mons 11/12 april 2015

AMC Dworp organiseert op 6 en 7 juni voor de 50e keer een wedstrijd op het legendarisch circuit van de Kesterheide. De voorbereidingen lopen al op volle toeren.

Op de 2de wedstrijd van het BK in Mons (Bergen) komt een promotiestand waar er een aantal exclusieve items te koop aangeboden worden:

- Een gelimiteerd aantal T-shirts van de 50e organisatie in de maten 8 jaar, 10 jaar, XS, S, M, L en XL  à 7 euro per stuk - 2 voor 10 euro en op = op!

-Toegangskaarten in voorverkoop   

De stand zal bemand worden door de leden van het bestuur dus iedereen die vragen heeft: daar krijgt u de waarheid en niets dan de waarheid te horen!


thor it
no img
05/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB Axel op Paasmaandag

Maandag komen de BMB-rijders aan het werk op de gekende omloop van het RES te Axel. De nieuwe wedstrijdformule van de BMB heeft in de openingswedstrijden alvast gezorgd voor een vol starthekken in de verscheidene categorieen. Op de zandomloop wordt reeds de vierde proef van het BK verreden waardoor de kaarten reeds een beetje door elkaar geschud werden.


thor it
no img
05/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Bereikbaarheid MC Lille - Breugelhut

Zoals iedereen weet – of ondertussen ondervonden heeft – wordt er op de E34 gewerkt tussen Lille en Turnhout. Voor wie zich naar de Breugelhut wil begeven om er morgen naar de eerste wedstrijd te gaan zien of mee te doen, of om eender welke andere reden is het aangereden om onderstaand artikel een keer door te nemen. Met dank aan MC Lille.


thor it
no img
04/04/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Grand Prix Frankrijk op 30-31 mei 2015

De Grand prix van Frankrijk wordt op 30 en 31 mei 2015 verreden op het vernieuwde circuit van Villars-Sous-Ecot, gelegen net aan de grens Duitsland-Frankrijk-Zwitserland. Binnen minder dan twee maanden keert het WK Motorcross na een afwezigheid van 6 jaar terug naar Oost-Frankrijk, in 1988 werd er zelfs nog de Motocross of Nations verreden. De club werkt al maanden aan de vernieuwing van het circuit om rijders en fans een superweekend te laten beleven...

Thor it voor meer over de GP van Frankrijk


thor it
no img
03/04/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: Zijspannen Genk

MC Santi had, net als andere organisaties, de weergoden niet mee dit weekeinde. Ze moesten de tweede reeksen in Genk annuleren, vanwege het te veel aan water. Toch kregen we een leuke video binnen over de wedstrijd voor zijspannen. Met dank aan John Van Den Eede.

Thor it voor de video


thor it
no img
03/04/2015 | posted by Mx-deals | reactie(s)

TLD Team KTM Kleding nu te bestellen bij MX Deals

KTM liefhebbers opgelet! Troy Lee Designs brengt een nieuwe Team KTM kledinglijn uit. In je vrije tijd of tijdens het sporten, in warm, koud, nat of droog weer, de Team KTM kleding is zeer veelzijdig en comfortabel.
De verwachte leverdatum van de Troy Lee Designs Team KTM kleding is 10 april, maar je kunt bij MX Deals al een pre-order plaatsen waardoor jij met zekerheid als één van de eerste deze kleding ontvangt.

Thor it voor meer info


thor it
no img
03/04/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

6D Ride Day 22 april in Lommel

Na een succesvolle 6D Ride Day in Perris - Amerika is het tijd om dit evenement naar Europa te halen! In samenwerking met TMV wordt op woensdag 22 april in Lommel de Europese 6D Ride Day gehouden. Ontmoet top crossers zoals 6D ambassadeur Stefan Everts, Pierre Karsmakers, het Kemea Racing Team en het CreyMert Race Team. Zorg dat je 6D helm een check-up krijgt en steek wat op tijdens de tech seminar en training clinics.
Noteer woensdag 22 april aanstaande in je agenda! Je 6D helm is het entreebewijs. Wil je ook komen maar ben je (nog) niet in het bezit van een 6D helm? Stuur dan even een e-mail naar info@tmv.nl. Kom helmen testen en bezoek de tech seminar.

Thor it voor meer info


thor it
no img
01/04/2015 | posted by Bertje | reactie(s)

Fotoshoot B & Co MX-Team 2015

Het volledig nieuwe team heeft als hoofddoel zoveel mogelijk ondersteuning te bieden aan talentvolle jeugdpiloten om hen in de beste omstandigheden aan de start te krijgen. Jonas Salaets en Michael Bruyninckx zullen in 2015 voor het Photos Bertje & Co MX-Team rijden. 

Voor de foto's klik hier.


thor it
KTM Shop NLR2R StoreSec ConstructionsDSMWMX-ShopMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!