Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
13/08/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Op bezoek bij Sec Construction in Lommel

In samenwerking met The Art of Motocross gingen we op bezoek bij SEC Construction in Lommel. SEC voertuigen zijn meestal individueel tailormade geproduceerd. Rekening houdend met de klant zijn wensen en voorkeuren worden de voertuigen op maar gebouwd. Sec Construction is sinds kort gevestigt in Lommel, tijd voor een bezoek met fotocamera...

Klik hier voor een knappe fotoreeks van enkele topcampers


thor it
no img
13/08/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

De Keiheuvel is er helemaal klaar voor!!

Moederkesdag, halfoogst of OLV Hemelvaart of welke andere namen vrijdag 15 augustus 2014 ook mogen krijgen, wij gaan gewoon naar de Keiheuvel voor een dag leuke en mooie cross. Er werd al heel wat geschreven over deze jaarlijkse topper maar we kregen nu ook beelden van het circuit. Kabouter Trek zijn paddestoel staat niet zo heel ver van de Keiheuvel en hij trok met zijn fotocamera naar het circuit....
(Op de foto's zie je hier en daar nog enkele geultjes maar die werden inmiddels met de bulldozer alweer weggetoverd)

Klik hier voor de foto's van het circuit

 


thor it
no img
13/08/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Forma-laarzen bij 24MX voor 259 Eu !!

De laarzen waar oa. Kevin Strijbos het mooie weer mee maakt in het WK motocross kun je nu met 25% korting kopen bij 24MX. Je betaald dus geen 350 Eu maar slechts 259 Eu voor een set kwaliteitsvolle laarzen. Wil je met het 24MX rondlopen, dan heeft 24MX hun mooie t-shirts voor je met een korting van 85% (!!) zodat je een t-shirt nog geen 5 Eu betaald. De 24MX Sweatbeanie, een helmmuts zeg maar, heb je al voor 12,50 Eu. 24MX-spanbanden om je motor mee vast te maken in je bus of op de aanhanger kosten 29,95 Eu, een drinkbus van 24MX heb je al voor de prijs van 2 Eu. Als laatste prijzen we de 24MX vouwstoel aan voor 31,95 Eu....

Klik hier voor deze aanbiedingen te bekijken


thor it
no img
13/08/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

KTM wint met Cremer/Klutz/Collet de 35st 12u van La Chinelle

Het zag er vrijdag niet al te goed uit op en rond het circuit van La Chinelle, de regen viel vaak met bakken uit de hemel en het was al een hele opgave om met al het materiaal aan de pitlane te komen. Toch kwam het nog allemaal goed want het bleef op zaterdag en ook op zondag nagenoeg droog zodat de opnieuw naar schatting 15.000 toeschouwers een mooie 12-uur durende race voorgeschoteld kregen. Grote winnaars werden het trio Cedric Cremer, Thierry Klutz en Vincent Collet, zij stuurden hun KTM EXC 500 onbedreigt naar een klinkende zege. Drie trio's streden voor de ereplaatsen en het was het Beta team van Leloup/Triest/Banken die met de finishvlag in zicht nog de tweede plaats afsnoepten van Coen/Vanstippen/Van Loon (KTM). Ook Mxworld had weer een team in deze zware Endurence-wedstrijd, het trio Dirks/Paesen/Jeurissen eindigden ondanks benzineproblemen in het diepst van de nacht op een 37st plaats en misten nog net het podium bij de randonneurs.

Thor it voor de uitslag van de 12 uur van La Chinelle 2014


thor it
no img
13/08/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Cross Keiheuvel: update

We willen u op de hoogte houden van de klassieker op de Keiheuvel. Daarom belden wij vandaag secretaris Leo Peelaerts uit bed (dachten we) om een stand van zaken.

Thor!


thor it
no img
13/08/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Trainen in Zolder: Jeugd Special (maar ook de ouderen)

Nu donderdag (14/8) en volgende week donderdag (21/8) kan de jeugd komen trainen op het EMX-circuit vanZolder.

Voorziene klassen: 50cc, 65cc, 85cc en beginners 125cc komen trainen op het E-MX Circuit Zolder. De baan is exclusief voorbehouden van 9u tot 12u.

Vanaf 12.00 uur is de baan beschikbaar voor degroten.

Volgens StefanPeeteremans ligt de baan er utistekend bij.
 


thor it
no img
11/08/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Goed nieuws voor de mx- en enduro- aanhangers.

Vanaf september kunt U namelijk terecht bij Leon Sagaert voor de nieuwe Husqvarna modellen. Sinds jaar en dag kent iedere motorliefhebber Leon Sagaert als “DE” Yamaha winkel voor al uw motoren, scooters en fietsen.
Door deze beslissing wil Xavier Beel van Leon Sagaert nog een breder publiek aanspreken dan hij nu reeds doet.
Zowel Husqvarna- als Yamaha rijders kunnen vanaf dat moment terecht voor alle herstellingen, onderhoud, onderdelen, ...
Om dit te vieren is iedereen uitgenodigd op vrijdagavond 29 augustus vanaf 19:00h op de Husky release party.
Een ideaal moment om de nieuwe 2015-modellen van beide merken eens te komen bekijken. Dit alles uiteraard gepaard met een hapje en een drankje.
Allen dus welkom op vrijdagavond 29/08 vanaf 19:00h.

 


thor it
no img
11/08/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

De cross op de Keiheuvel.

Vrijdag is het moederkesdag. Tijd om ’s morgens heel vroeg naar de bakker en de bloemist te rijden. Pateekes mee, boske bloemen mee. Thuis ontbijt maken voor de partner, eventueel aan bed brengen. Zelfs nog mee helpen afruimen en dan………

Thor it


thor it
no img
11/08/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

To see or not to see

Vandaag  kregen we bepaalde nieuwsitems niet op he scherm. We veronderstellen dat dit bij U thuis ook het geval was.

Ondertussen lijkt dit probleem opgelost. Uiterlijk vanavond kan u weer alle nieuws lezen op MXWORLD.


thor it
no img
11/08/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Succesvolle operatie voor Ken de Dycker

Ken de Dycker onderging afgelopen vrijdag een operatie om de metalen plaat die in zijn linkerpols zat te verwijderen. Het plaatje zorgde voor last, vooral op harde circuits waar je veel meer trillingen en schokken krijgt met ontstekingen er dan ook nog eens bij.

Dr. Toon Claes deed de operatie welk succesvol is verlopen, Keeno moet binnen vier weken terug op controle waarna hij waarschijnlijk mag beginnen aan een revalidatie die in het Red Bull Diagnostic & Training Center in Thalgau, Oostenrijk. De laatste twee Grand Prix' zal Keeno aan zich voorbij laten gaan, de focus ligt al op seizoen 2015.


thor it
no img
11/08/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen Kegums: Adriaenssen-Van Den Bogaart blijven winnen.

Een kort verslag van de GP in Kegums, gebaseerd op de totaalstand.

Thor.


thor it
no img
11/08/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

De tiendaagse van Brian Hsu, wereldkampioen 125 cc

Brian Hsu van het Rockstar Energy SuzukiTeam Europe heeft een dijk van een tiendaagse achter de rug. Zondag kroonde hij zich tot FIM Junior Wereldkampioen, en volgt hij Pauls Jonass op.

 

Thor voor meer.


thor it
no img
11/08/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Benoit Paturel naar KEMEA

Nog voor het vertrek van Petar Petrov bekend raakte  maakte KEMEA bekend dat ze voor het WK MX2 de Franse rijder Benoit Paturel hadden aangeworden. Paturel werd dit jaar derde in het Frans kampioenschap elite MX2 achter Arnaud Aubin en kampioen Damon Graulus.


thor it
no img
11/08/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB FMB motorcross Paal afgelast

AMC Evergem laat via de BMB/FMB weten dat de Motorcross Belgian National wedstrijd in Paal voorzien op 31 augustus 2014 wordt afgelast. Er wordt momenteel gezocht naar een nieuwe datum en een nieuwe locatie.


thor it
no img
11/08/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Lierneux, het slotwoord van de bondscoach

BMB bondscoach Yves Devlaminck maakt 1 dag na het WK Motorcross Junior in Lierneux de balans op van de prestaties van onze Belgische rijders.

“We hadden 2 gekwalificieerde rijders in de 85cc en 3 in de 125cc. Wat weinig is voor een motorcross land als België. Maar wanneer we nog verder achter ons kijken kunnen we vaststellen dat we nog moeilijkere tijden gekend hebben (3 in 2012 en slechts 2 vorig jaar).”


thor it
no img
11/08/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Junior MX Lierneux 125 cc - Brian Hsu

Tot slot het relaas van de wedstrijden in de 125 cc van Lierneux. Brian Hsu nam revanche op Alvin Östlund die hem vorige week in Lommel aftroefde. Een Venezolaan – hij woont ondertussen al zes jaar in de VS, won het zilver voor Östlund.

Conclusie nummer één, na Lommel en Lierneux: wordt Brian Hsu de nieuwe Ken Roczen?

Thor!


thor it
no img
11/08/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: na de kwalificaties ook de wedstrijden

Als u na de beelden van de kwalificaties nog niet overtuig bent dat de baan er perfect bij lag, dan bewijzen de volgende beelden ons gelijk.

MX65: https://www.youtube.com/watch?v=x9PwKqG8p2Q

MX85: http://youtu.be/wcel-3HGZss

MX125: https://www.youtube.com/watch?v=cIUMCbLmgt8

Foto: start 65 cc.Credits: MXGP.com


thor it
no img
11/08/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Junior MX Lierneux 85 cc - Kim Savaste

Hij speelde al een hoofdrol in het EMX85 cc, vooral door in Hyvinkaa twee keer de leiding te verspelen door een val. In Lierneux begon het minder goed voor de Fin Kim Savaste. Toch bracht de rijder uit Helsinki hij het tot een goed einde. Al was het spanning alom tussen hem en de Australiër Caleb Grothues. Mikkel Haarup verraste door zijn zege in de finale. Europees kampioen Jago Geerts kwam aan de start met een niet herstelde schouderblessure. Puur op karakter zou hij vijfde worden.


thor it
no img
11/08/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Bondscoach Joel Smets: We zullen onze huid heel duur verkopen!

Jeremy Van Horebeek, Kevin Strijbos en Julien Lieber zijn de drie Belgian Knights die bij de MX der Naties - het wereldkampioenschap motorcross voor landenteams - op 28 september in Letland de Belgische eer hoog moeten houden. Bondscoach Joël Smets, dit weekeinde nog attent volger op het Junior World championchip Motorcross in Lierneux,  legt uit hoe hij tot deze selectie is gekomen.

Thor it!


thor it
no img
11/08/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Junior MX Lierneux 65 cc - Jett Lawrence

Hij is afkomstig van de Sun Coast, meer bepaald uit Perth. Niemand kende hem tot voor gisteren. Maar het is een feit: in zijn eentje versloeg Jett Lawrence een sterk blok Amerikanen, op weg naar de wereldtitel 85 cc. Hij is de opvolger van Aiden Tijero.


thor it
no img
11/08/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

De wegen van Petar Petrov en Kemea scheiden.

KEMEA Yamaha racing en Petar Petrov hebben na onderling overleg besloten om de samenwerking op het einde van dit seizoen stop te zetten. Deze beslissing is in goede verstandhouding genomen en zal waarschijnlijk ingaan na de volgende proef van het Belgische kampioenschap komende vrijdag.
 


thor it
no img
11/08/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Video momenten Lierneux.

Mocht u niet geloven dat de baan in Lierneux er perfect bij lag, dan verandert uw mening wel na het zien van deze shots:

MX125 Qualifying: http://youtu.be/zo_dGWvo-as

MX85 Qualifying: http://youtu.be/WN5aiqehjf0

MX65 Qualifying: https://www.youtube.com/watch?v=QGENf58FnWM

GoPro Track Preview with Garrett Marchbanks (USA), Conrad Mewse (GBR): http://youtu.be/W2oC76XlZSA

Let wel: dit zijn pas de eerste drie keren dat er gereden werd. Later op de dag hing er zelfs geenspatje slijk meer op de nummerborden.

Foto: Alvin Östlund, credits  Yamaha.com


thor it
no img
10/08/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Spannend Junior WK in Lierneux

We gaan beginnen met een belegen dooddoener. Wie zich interesseert voor de MX en NIET naar Lierneux ging, die had dus gigantisch ongelijk. We kregen vooral in de 65 en 85 cc superspannende wedstrijden. Verreden op een  perfect circuit. Een zaak geven we mee: als we als Belgen vooraan willen blijven mee crossen, dan moet het jeugdroer echt drastisch omgegooid worden. Op Geerts na waren we – met alle respect – nergens.

Sorry.


thor it
no img
10/08/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Bondscoach Joel Smets maakt selectie bekend

Joël Smets, FMB/BMB-bondscoach heeft voor de Motorcross der Naties op 28 september in Letland Jeremy Van Horebeek, Kevin Strijbos en Julien Lieber geselecteerd.

Thor....


thor it
no img
09/08/2014 | posted by PGM | reactie(s)

Fotoreeks EMX 125 EMX 250 EMX 300 en Honda 150 cup te Lommel

Jullie hadden nog een fotoreeks te goed van onze Belgische boys die meedingen aan Honda 150 Cup, EMX 125, EMX 250 en EMX 300 Finale te Lommel, klik hier voor de fotoreeks


thor it
DSMR2R StoreWMX-ShopKTM Shop NLSec ConstructionsMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!