Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
15/09/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Boerenjaar voor Tim Gajser!

Vorig seizoen zat hij nog te kneuzen tussen het EK of het WK. Het werd een flopjaar voor de gewezen Europese kampioen 125 cc. Maar  in 2014 is Tim Gajser langs de grote poort binnen gekomen. In Léon won hij opnieuw een reeks en werd tweede in de eindstand. In het WK strand hij op de vijfde plaats, nauwelijks 7 punten achter nummer vier, Dylan Ferrandis.

Thor.....


thor it
no img
15/09/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Bax-Stupelis doen wat ze moeten.

De voorlaatste GP in Vesoul werd gewonnen door Bax-Stupelis. Op één wedstrijd van het einde (Rudesberg 21 september) nadert Bax tot op 28 punten van Adriaenssen-Van den Bogaart. In Rudersberg gaat het enkel tussen deze twee.

Thor......


thor it
no img
15/09/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Andy Truyts en Thomas Vermijl winnen in Genk (VLM)

De VLM was te gast op de Horensbergdam in Genk waar het Fun-MX Team instond voor de organisatie. Bij de Inters kregen de toeschouwers een mooie strijd met in de hoofdrollen, winnaar van de eerste reeks Andy Truyts, winnaar van de tweede reeks Mike Vanderstraeten en Kevin Fors die twee keer tweede eindigde. Truyts won met een 1-3 de dagzege voor Kevin Fors en Mike Vanderstraeten. Thomas Vermijl won bij de Inters MX2 voor Brian Engelen, Sven Scheynen werd derde. Bij de Inters B ging de zege naar die andere Vermijl, Martijn. Groot favoriet en plaatselijk piloot Ingmar Jeurissen kon de verwachtingen niet inlossen, vermand door de zenuwen miste hij net het podium bij de Nationalen Open...

Thor it voor de uitslagen van VLM Genk

Klik hier voor foto's van Rolly (ook van JMS)


thor it
no img
15/09/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Dewulf pakt niet alleen zege maar ook de Belgische titel in Pamel (MCLB)

De finale van het Belgisch Kampioenschap ging door in Pamel, Jeffrey Dewulf had natuurlijk de beste papieren bij de Inters MX1 A om de Belgische titel bij de Inters te pakken. Dewulf moest niet aanvallen maar wie Jeffrey kent weet dat hij er altijd voor zal gaan en dat deed hij dan ook, Dewulf won beide reeksen en pakte de titel dus in alle stijl. Steve Seronval werd tweede in de eindstand én in de BK-stand, Jurgen Wybo stuurde zijn Viaene Kawasaki nog eens naar de derde plaats van het podium. Wiets Brackman won beide reeksen bij de Inters MX2, hij werd zelfs vierde algemeen in de tweede reeks. Torpjurn van Hoe werd tweede, hij verzekerde zich eerder al van de Belgische titel Inters MX2. Bij de Inters B won Niki Debruyne voor Dennis van Hul en Kim de Cock. De strijd bij de Inters B was misschien nog wel spannender dan die in Mexico, Niki Debruyne versloeg in de laatste wedstrijd Dennis Van Hul en werd Belgisch Kampioen met een verschil van 4 punten...

Thor it voor de uitslag van Pamel en de BK-eindstanden

Klik hier voor foto's van Bertje


thor it
no img
15/09/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Herlings grijpt net naast de wereldtitel

Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory Team heeft de wereldtitel in de MX2 klasse op slechts vier punten gemist. De rijder uit Elsendorp heeft gevochten als een leeuw en zijn huid bijzonder duur verkocht. In de tweede manche had hij de titel lange tijd binnen handbereik maar helaas begon de pijn in zijn been op te spelen waardoor hij het tempo moest laten zakken. Dit kostte hem twee posities en aangezien zijn concurrent, Jordi Tixier er in de slotfase nog twee won, verloor Jeffrey de titel op slechts vier punten.

Thor it voor meer....

 


thor it
no img
15/09/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Tim Smeuninx gebleseerd.

In de kwalificaties van de voorlaatste GP Zijspannen in Vesoul is het duo Vandaele-Smeunix zwaar ten val gekomen toen het gashendel van het span bleef haperen. Op het eerste zicht is Jason schadevrij uit de val gekomen. Voor Tim was het verdict veel erger: scheen en kuitbeenbreuk. Tim zal zich in België laten opereren van zodra transport (mogelijk vandaag) haalbaar is.

fotocredits Tim Smeuninx FB


thor it
no img
15/09/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Vierde podium voor Max Nagl.

De Duitser is er niet in geslaagd om een dubbel neer te zetten in Brazilië en Mexico. Dat werd hem verijdeld door onder meer Gauthier Paulin en ook voor een stuk door Kevin Strijbos.


thor it
no img
15/09/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: GP Mexico

De highlights van de GP in Léon:
 

thor it
no img
15/09/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Gautier Paulin wint laatste MXGP van het seizoen

De laatste Grand Prix werd verreden in het Mexicaanse Léon, Max Nagl won opnieuw de eerste reeks maar een opdringerige Kevin Strijbos liet zien dat hij ook nog wel kans maakte om met de zege naar huis te gaan. In de tweede reeks leek het erop dat Nagl opnieuw met de zege aan de haal zou gaan maar de Duitser kreeg het mogelijk door maagproblemen de dagen voorafgaande de GP, heel moeilijk in de slotfase en moest niet alleen Paulin en Cairoli voorbijlaten, enkele ronden voor tijd moest hij ook een ontketenende Kevin Strijbos laten passeren, Kevin deed nog wat hij kon maar eindigde op de derde plaats, in het wiel van Cairoli (2de) en Paulin (1st). Het was erg spannen voor het podium, Paulin won, Nagl werd tweede terwijl beiden 43 punten hadden, Cairoli en Strijbos deelde de punten op plaats drie en vier (42 punten). ondanks zijn enkelblessure stond Jeremy van Horebeek toch aan de start en niet voor niks want The Jerre reed nog twee degelijke reeksen en werd mooi vijfde in de eindstand.

Thor it voor de uitslag en WK-eindstand van de MXGP-klasse


thor it
no img
15/09/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Jordi Tixier pakt in extemis zijn eerste wereldtitel!!

Jeffrey Herlings heeft het nog geprobeerd maar na de eerste reeks bleek als dat de Nederlander het moeilijk zou hebben om zijn derde wereldtitel op rij te pakken, Jeffrey werd "slechts" 14de maar we mogen niet vergeten dat hij aan de start stond met een bovenbeen dat zeker nog niet helemaal genezen was. Jordi Tixier zorgde dan weer zelf voor de spanning, de KTM Red Bull-rijder won de eerste reeks net voor een opdringerige Romain Febvre (Husqvarna) maar in de tweede reeks kwam Tixier al snel ten val samen met Tonkov, Febvre schuwde de risico's zeker niet en baande zich een weg naar voor in deze allerlaatste reeks van 2014. Met nog vijf ronden te gaan was de titel nog altijd voor Herlings maar Tixier was in Léon duidelijk de sterkste van het veld en maakte nóg twee plaatsen goed, genoeg voor zijn allereerste wereldtitel. In de schaduw om de strijd rond de wereldtitel won Tim Gajser (Honda) de reeks voor een super Valentin Guillod (Standing Construct KTM).

Thor it voor de uitslag en WK-eindstand MX2


thor it
no img
14/09/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Nachtraven en vroege vogels.

Gister avond laat, zo rond 23.30 uur posten we een laatste bericht op MXWORLD.

Deze morgen rond 08.30 stelden we vast dat er nogal wat nachtraven en/of vroege vogels naar onze site surfen.

Gedurende de nacht werd het artikel over Mexico bijna 500 keer gelezen.

Chapeau voor de opblijvers of de vroege opstaanders.


thor it
no img
14/09/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Mexico preview: uit het Strijbos-kamp.

De zaterdag, voorbehouden aan de training en kwalificaties, leerde ons dat de omloop op een hoogte ligt van 1800 meter. Gisteren al liet Tim Mathys (Standing Construct KTM) weten dat deze hoogte een heel andere motorafstelling vereiste. Strijbos gaat er op zoek achter een eerste GP-zege en een achtste podiumplaats.


thor it
no img
14/09/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Videohoogtepunten Kwalificaties Mexico

Voor diegene die er niet bij konden zijn ;-) hebben we de videohoogtepunten van de kwalificaties voor de Grand Prix van Mexico in Léon voor jullie... We zijn alvast benieuwt of Max Nagl vandaag te stoppen zal zijn, Kevin Strijbos werd mooi derde, Jeremy van Horebeek vijfde en Julien Lieber mag vandaag vanaf de tiende startplaats vertrekken in MX2...

Thor it voor de video's van de kwalificatie en nog enkele extraatjes...


thor it
no img
13/09/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Mexico. Mexiiiiicooooo! Arriba!

Zaterdagavond, 23.00 uur. Net thuis van een optreden met Midlife. Even op de smartphone kijken. En ja hoor, onze man in Léon (enige gelijkenis tussen de stad en Stingray is loutertoevallig) is aan de slag geweest. Rechtstreeks vanuit het Parque Metropolitana stuurt Tim Mathys ons info uit de eerste hand.... Tixier en Nagl pakken de pole...


thor it
no img
12/09/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: voorlaatste proef BK Zijspannen Wachtebeke

We kregen een hele mooie video-impressie van de wedstrijd in Wachtebeke toegestuurd door  John Van Den Eede.

We willen u deze niet onthouden.

Let ook op de fotoshow over de twee valpartijen.

Onze fotograaf stond op de juiste plaats op het juiste tijdstip

Klik op de link: https://vimeo.com/105902784 .

Geniet!


thor it
no img
12/09/2014 | posted by 24MX | reactie(s)

24MX steunt Tony Cairoli the movie

Na het succes van de motorcross documentaire 'Living for the weekend' vorig jaar besloten regisseur Nick Janssen en producer Jean-Paul Maas om een stap hoger te zetten. Met hun volgende film, 'Tony Cairoli the movie' willen de makers immers een wereldwijd publiek aanspreken. Europa's grootste online motorsportwikel 24MX is trots om dit amnbitieuze project te ondersteunen. Tony Cairoli the movie toont de fantastische klim naar de top van achtvoudig wereldkampioen Antonio Cairoli.

Thor it voor meer info


thor it
no img
12/09/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Mooie Camper te koop - Carthago Highliner

We kregen een mooie camper om te koop aan te bieden: Het gaat om een CARTHAGO High-Liner 62QB van bouwjaar 05/2013 met heel wat opties waaronder een sat. ontvanger, 2 tv's, vloerverwarming, buitendouche en nog veel meer...

Thor it voor meer info over deze camper


thor it
no img
10/09/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Wordt nu lid van de Reytec-facebook pagina en win een Oakley Airbrake

Win nu een Oakley Airbrake door lid te worden van de Facebookpagina van Reytec. Op het moment dat er 2500 leden zijn wordt de Oakley Airbrake verloot onder de leden...

Klik hier en wordt lid


thor it
no img
10/09/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Win de outfit van Cairoli!!

Win nu de outfit van acht-voudig wereldkampioen Tony Cairoli via de facebookpagina van Living for the Weekend.
 
 
Thor it voor de trailer van "Antonio Cairoli, the movie"

thor it
no img
10/09/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Update: Et Giet Oan: Herlings start in Mexico!

Het vorige artikel over de GP in Mexico is niet meer helemaal waarheidsgetrouw. Geschreven op de middag heeft de realiteit de fictie ondertussen achterhaald. Herlings giet oan in Léon! En ondertussen kregen we wel meer info over het hoe en waarom het allemaal zo stil werd gehouden.

Thorren


thor it
no img
10/09/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Mexico: wie wordt wereldkampioen MX2?

In Léon (Mexico) meer bepaald in het Parque Metropolitano, ten noorden van het grote meer, valt zondag het doek over het WK Motorcross. In de MXGP zijn de prijzen al verdeeld. Maar in de MX2-klasse, is alles nog mogelijk.


thor it
no img
10/09/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

VMXdN in Farleigh Castle: Belgen favoriet

Uitgekeken op het WK? Ongemakkelijk gevoel in de buik van de  moderne motorcross? Voorliefde voor “The Good Old Days”? In Groot-Brittannië bieden ze dit week een alternatief. In Farleigh Castle, gewijde grond in de motorcross geschiedenis, wordt op 13 en 14 september de officieuze Veteran Motocross des Nations gereden. De Belgen gaan hier zeer en vast een rol spelen.


thor it
no img
09/09/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Update: gewijzigde uren GP van Mexico Motors TV

U kan rechtstreeks de finale van het WK Motorcross volgen via Motors TV.  De wedstrijden van de GP van Mexico worden integraal uitgezonden, zo dat u niets hoeft te missen van de ontknoping in de MX2-klasse.

Afstemmen op Motors TV, nu zondag tussen 19.00 en 21.00 uur en 22.00 en 24.00 uur.

Dit is twee uur vroeger dan eerder aangekondigd. De timing werd twee maand geleden opgemaakt en pas nu gewijzigd.

Commentaar Eggens en Weeïnk.

PS: ook de MXoN straks live op 28 september.


thor it
no img
09/09/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Romain Febvre: eerste reeks- en GP-zege in MX2.

Eindelijk……. Meer kunnen we er niet van zeggen. Romain Febvre kan  sowieso al terugblikken op een geslaagd seizoen. Met 1 tweede en 6 derde plaatsen bewijs je dat je bij de top gerekend kan worden. Maar dat ene orgelpunt ontbrak. Tot afgelopen zondag, in Trindade, een paar duizend kilometer verwijderd van Epinal, waar Febvre zijn roots heeft.


thor it
no img
09/09/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Update 25 oktober: 2- en 3-uurscross RES Axel

Vorig jaar, weliswaar twee weken vroeger wonnen de Belgische teams de 2- en 3-uurs cross op het RES circuit in Axel.

Het trio Youri van ‘Ende – Bo Declercq – Jago Geerts in de 65/85 en het trio Ronny Vanhove – Dietger Damiaens – Thomas Vermijl in de Open klasse.

Dit jaar worden de wedstrijden betwist op zaterdag 25 oktober 2014.

Inschrijven kan vanaf nu, lees gewoon verder onder Thor.


thor it
KTM Shop NLDSMWMX-ShopMx477R2R StoreSec Constructions

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!