Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
26/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Afgelast: VLM Minderhout

De VLM-cross in Minderhout, voorzien voor 1 maart 2015 is geanulleerd. De reden: te veel H2O.

Volgende wedstrijd op 6 (JMS) en 7 (VLM) maart 2015 op de Breugelheide in Lille. Organisatie MC STroeckxvrienden.


thor it
no img
26/02/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: 24MX Honda Racing op z'n Ruffriders!

De befaamde videomakers van Ruffriders, legendarisch in snowmobiel, hebben de handen in elkaar geslagen met 24MX Honda Racing. Hun doel? Een vernieuwende motorcrossvideo vol actie en spektakel.
In de clip zie je MXGP nieuwkomers Christophe Charlier (Frankrijk) en Filip Bengtsson (Zweden) aan het werk met hun Honda CRF450R op het thuiscircuit van Charlier, St Antoine in Corsica. Beide getalenteerde piloten worden nu ook opgenomen in de Ruffriders familie, waaronder Daniel Bodin en andere toppers uit de snowmobile en FMX-scene.

Thor it voor de video


thor it
no img
25/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Afgelast: Open Jeugdcross MCC de Kempen 28 februari 2015 gaat niet door.

Met pijn in het hart hebben de baancommissie en de jeugdcommissie van MCC de Kempen besloten om de open clubcross van zaterdag 28 februari 2015 niet door te laten gaan. We hadden goede hoop dat de baan ondanks alle regen van de afgelopen dagen toch wel te prepareren was om zaterdag een mooie wedstrijd te kunnen rijden.
Helaas hebben alle inspanningen niet geholpen. Het is gewoon te nat om er een mooie wedstrijd van te maken. En uiteraard willen we dat niet! We hebben dus besloten om het niet door te laten gaan en hopen dat we ergens tussen alle wedstrijden in toch nog een geschikte datum kunnen vinden.      


thor it
no img
24/02/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

New season, new video....

Vorig seizoen kwam Raf van Dijck can Visual Okapi met een leuke video van Roel Geurts, Raf dacht bij zijn eigen: een nieuw jaar dus ook een nieuwe video met een andere rijder en dat werd Jeff Van Hoof. Jeff rijdt met een Husqvarna voor Reytec en staat dit seizoen aan de start bij de Beloften VLM.

Thor it voor de teaser van de video die later verschijnt


thor it
no img
24/02/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Jeffrey Herlings klaar voor eerste GP?

De Nederlander begint weliswaar met een achterstand want de KTM Red Bull -rijder zit nog niet zo heel lang op de motor na zijn beenbreuk die hij opliep in Genk tijdens de Charity Race van Stefan Everts. Hij  zegt in volgende video dat hij nog achterstand heeft maar wie Jeffrey een beetje kent weet dat hij het gashendel wel helemaal zal opendraaien komend weeken in Losail-Qatar voor de eerste GP.

Thor it voor een video met Herlings in Spanje


thor it
no img
24/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Op weg naar Qatar: De grote KTM-familie.

KTM weegt de laatste jaren erg zwaar op de mondiale motorcross. De Europese constructeur zet vol in op de off-road en trekt daarvoor de beste mensen aan. Daarom volgt hier ook een hele boterham aan KTM-nieuws.


thor it
no img
24/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Op weg naar Qatar: Sterk HRC Honda blok met Paulin en Bobryshev.

Vorig jaar won Gauthier Paulin de slotreeks in Qatar. Toen op een groene, en dat willen ze bij HRC overdoen, bij voorkeur op de Honda.

Qatar betekent ook de terugkeer van Evgheny Bobryshev in de GP’s. De Rus zit een blessure uit sinds Maggiora vorig jaar. Hij is hongeriger dan ooit. Paulin die werd binnengehaald drijft nog op de MXoN van vorig jaar. Dat bewees de zege in de eerste echte cross van het seizoen in Riola Sardo. De testen verliepen in het tussen seizoen met advies van Jean-Michel Bayle.


thor it
no img
24/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Op weg naar Qatar: Honda Gariboldi

Ze staan nervues de GP-mannen. In het vooruitzicht van de eerste GP’s staan ook de PR-schrijvers onder druk. Al wat we voor de GP van zaterdag binnen krijgen zetten we online onder de noemer Op weg naar Qatar. De eerste is het Honda Team Gariboldi.


thor it
no img
24/02/2015 | posted by Youthstream | reactie(s)

Annulering van 2015 MXGP van Brazilie in Trindade

Vanwege de instabiele politieke situatie en de financiële problemen van de MXGP van Brazilië 's organisator , Romagnolli Promocoes e Eventos , hebben deze laten weten dat ze niet in staat zijn om het organiseren van de 2015 MXGP van Brazilië voorzien op 16 Augustus in Trindade .
 
Youthstream is momenteel in onderhandeling met CBM (Braziliaans Motorcycle Federation ) om het evenement te organiseren op een andere locatie in Brazilië . Na de CBM President's - de heer Henrique Alves Firmo - aangiften zijn we optimistisch dat de MXGP van Brazilië zal doorgaan , maar in ieder geval zal het evenement worden vervangen .
 
Eerder gingen er al geruchten rond dat de MXGP te Letland zal geanuleerd worden wegens financieele problemen na de MXoN kater in 2014...
 
Word vervolgt.....

thor it
no img
24/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Update foto's! BMB Lommel: Marc De Reuver aan de start

Wanneer we bij Heikki Declercq van MC Mikkola naar de laatste nieuwsjes polsten voor zondag kon hij ons nog drie gevestigde namen mee geven als deelnemers. Marc De Reuver, Lars Van Berkel en Magne Klingsheim zouden toegezegd hebben voor Lommel.


thor it
no img
24/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Ryan Villopoto en Tyla Rattray rijden met Toyota Cools.

De Belgische Kempen blijft het mekka van de motorcross. Op amper 1 kilometer van de legendarische Keiheuvel te Balen vonden we vandaag 2 Kawasaki fabriekspiloten terug. Fenomeen Ryan Villopoto (4x supercross en meervoudig outdoor Amerikaans kampioen) en Tyla Rattray  (ex Wereldkampioen MX2)  zakten af naar de Soef 165 te Balen voor het afhalen van hun nieuwe Toyota wagens.


thor it
no img
23/02/2015 | posted by PGM | reactie(s)

FOTO : Starcross Mantova

De Starcross te Mantova was zowat de 3e voorjaarsklassieker voor dat de mannen beginnen aan het zware, lange GP jaar te Qatar, er was immer weinig opkomst van “stars” maar de gene die er waren lieten mooie dingen zien en gingen er volop voor, Clement Desalle won alle 3 de reeksen. Jens Getteman maakte enkele kleine foutjes maar laat zien dat hij zich super goed voelt bij zijn nieuwe team en team maatje Nick Kouwenberg. Het Nederlandse HSF Team was goed aanwezig tijdens de wedstrijden en lieten zien dat er rekening met hun moet gehouden worden. De weersomstandigheden waren bijna het zelfde als in Valence, op zaterdag bleef het wel droog maar was het enorm koud, op zondag regende het zowat de ganse dag en maakte er weer een modderboel van, kwa opkomst waren er op een moment meer fotografen dan supporters..., zonde voor deze organisatie. Klik hier voor het uitgebreide fotoalbum

thor it
no img
23/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

KTM fotoshoot: exclusief Jeffrey Herlings

Vorige week lieten we u zien hoe KTM zijn troepen presenteerde. Een rjider ontbrak: Jeffrey Herlings. Bijgevolg ook geen foto’s van hem. Maar vandaag halen we onze schade op. Herlings gaf het beste van zichzelf en dat leverde mooie plaatjes op.

Credits: KTM J.P. Acevedo.


thor it
no img
23/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Spanje: Jose Butron wint, ereplaatsen voor Damiaens, Prado Garcia en Engelen.

Pal in de Spaanse Extremadura (west spanje), een tiental kilometer onder Caceres werd in Malpartida De Caseres het Spaanse motorcross Kampioenschap ingezet. Ook hier hanteert men de formule van gemengde reeksen, met aparte klassementen, waar een kat haar jongen niet meer in terug vindt.


thor it
no img
23/02/2015 | posted by TMV | reactie(s)

Hall of fame veteraan Pierre Karsmakers kiest voor een 6D helm.

Pierre Karsmakers,die sinds oktober jl is opgenomen in de lijst van namen in de “hall of Fame” en nog  volop actief in de motorsport, kiest ook voor de optimale veiligheid die de 6D helmen bieden.
Pierre. “Ik heb in mijn leven al heel wat crashes meegemaakt en zou wensen dat deze helmen veel eerder op de markt waren geweest. Dat zou wellicht veel hoofdpijn gescheeld hebben”.

Thor it voor meer hierover


thor it
no img
23/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Josiah Natzke wint 2 proef Nieuw Zeeland

Pleasant point, nabij Timaru (Nieuw Zeeland) - In de tweede proef voor het Nieuw-Zeelandse kampioenschap Motorcross heeft de piepjonge revelatie Josiah Natzke alle drie de reeksen gewonnen in de 125 cc. Hij won voor  Cohen Chase en Courtney Duncan. Bekende namen in de MX1-klasse met een zege voor Cody Copper die John Phillips en Luke Styke klopte. Jay Wilson won de MX2. Harmish Haywood en Hadleigh Knight werden twee en drie.

Natzke, Cooper en Wilson leiden in hun respectieve klassen.

Foto: cody Cooper 2014, credits Honda New-Zealand.


thor it
no img
23/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

VJMO/MCLB in Overslag op 28 februari en 1 maart 2015.

Na twee vergeefse pogingen om MCLB op te starten volgt hier onze derde poging.

Onze jaarlijkse uitstap juist aan de Belgisch-Nederlandse grens staat dit weekend op het programma. Weer of geen weer ... crossen doen we daar altijd. Deze pure zandomloop is in alle weersomstandigheden berijdbaar en de mannen en vrouwen van het MX Team Verhulst brengen alles in gereedheid om ons in grote getale te ontvangen. De GPS-coördinaten om u te leiden naar het circuit zijn: Overslag-Dijk


thor it
no img
23/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Persbericht Honda Jtech: Getteman vierde in Mantova

Onder alweer slechte weersomstandigheden werd Mantova Starcross verreden. Regen teisterde de omloop en er was weinig publiek opgekomen (meer fotografen dan kijkers, twitterde onze man ter plekke Gino Maes).


thor it
no img
23/02/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Answer-helmen nu te koop

De nieuwe Answer-helmen zijn te koop, de nieuwe Evolve 2.0-lijn is niet alleen qua looks erg competitief maar ook op volgens gewicht is deze helm erg concurrentieel met de duurdere merken. De moussen zijn uitneembaar en dus ook uitwasbaar en de helm biedt een uitstekende ventilatie...

De Answer Racing Evolve 2.0 is vanaf nu verkrijgbaar bij je dealer aan de richtprijs van 160 Eu


thor it
no img
23/02/2015 | posted by Mx-deals | reactie(s)

Airbrake Roll-off Kit uit voorraad leverbaar bij MX Deals!

Heb je zondag je eerste wedstrijd in Mill of in Lommel of ga je deze week trainen? Zorg dan dat je goed zicht hebt dankzij de Oakley Airbrake Roll-off Kit. De Airbrake roll-off kit is nu volop uit voorraad leverbaar. Voor 15:30 uur besteld, is morgen in huis!
http://mx-deals.nl/oakley-airbrake-roll-off-kit.html
Thor it voor meer info

 


thor it
no img
23/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Twee- en drie uurs cross Lierop: De Hobbyklappers en GJV-GDI Husqvarna winnen

Bij de hobbyrijders ging de zege na twee uur wedstrijd naar de Hobbyklappers voor Family Racing en The Yammies. De licentiehouders reden de drie uur wedstrijd. Na afloop stond GJV-GDI Husqvarna op het hoogste schavot voor Rabbit Racing en het Galvin Team. De derde plaats van het Galvin Team geven we onder voorbehoud omdat de lap chart eigenlijk het team RMR als derde geeft met 67 ronden.

De Zandklappers openden voor MX-shop Venray en het Beta Super Team. De kleppers van het GJV-GDI Husqvarna team kwamen in de tweede ronde aan de leiding. Niet definitief want Rabbit Racing, pas als veertiende gestart, namen even over. Vanaf de zeventiende ronden namen de Husqvarna’s definitief de leiding over.

Credits: Maenkula pics


thor it
no img
23/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

ONK Gemert: woensdag circuitverkenning.

Traditioneel komen er vele Belgen aan de start tijdens de eerste ONK-proef in Gemert (Gimmert, zeggen ze daar…). Vandaag is er nog geen definitieve deelnemerslijst bekend voor de wedstrijd van 15 maart 2015.

Nu woensdag 25 februari wordt het circuit wel uitvoerig getest.  Wie woensdag niks omhanden heeft kan er een kijkje gaan nemen. De rijders die toezegden vindt je natuurlijk onder Thor.


thor it
no img
23/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB openingscross Lommel: zware opener met BK-punten

Voor de tweede maal in de geschiedenis organiseert het Mikkola-team de opener van het motorcross-seizoen. De vorige keer kozen ze voor de omloop van Reusel. Voor 2015 trekken ze naar het GP-circuit in Lommel. Daar de opener laat valt, worden er in Lommel meteen BK-punten uitgereikt in alle categorieën. De inters rijden voor de Challenger Trofee.


thor it
no img
23/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Persbericht KTM: Dungey en Musquin consolideren.

Geen zege voor Ryan Dungey (SX450) en Marvin Musquin (SX250 East Coast). Maar beide heren blijven wel in het zadel als leiders in de tussenstand.


thor it
no img
23/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Persbericht Yamaha SX Atlanta I 250 SX: Eerste seizoenszege voor Jeremy Martin.

Jeremy Martin, titelvoerder in de 250 MX, behaalde zaterdag in de Georgia Dome zijn eerste SX-zege van 2015. Voroge week in Arlington werd hij nog vierde maar voor 50.000 toeschouwers in Atlanta was het bingo!


thor it
Mx477KTM Shop NLR2R StoreDSMWMX-ShopSec Constructions

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!