Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
18/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: interview Jeffrey Herlings over 2015

Geen Herlings te zien op de trainingsbanen. Afwezig op de KTM-fotoshoot. Geen voorseizoenswedstrijden. Zou er wat aan de hand zijn met Jeffrey herlilngs, tweevoudig MX2- wereldkampioen.? Welneen, ‘The Bullet” is gewoon keihard bezig om  zijn wereldtitel te heroveren. Hij doet daar alls voor wat hi moet doen. Dus ook h eel veel rijden. Een diepgaand interview, zoal we hem nog nooit eerder hoorden.

De link; https://www.youtube.com/watch?v=C7zVClmmGtU

Bron: Arno v.d. Brink (mxplanet.nl), credits foto: FB Herlings


thor it
no img
18/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Glenn Coldenhoff: out voor Valence en Mantova.

We kregen het volgende (Engelstalig) berichtje in de bus van Glenn Coldenhoff, een dan de drie Suzuki-pioten in de MXGP. Glenn startte zondag niet in Valence. En zo te zien zal dat ook niet het geval zijn nu zondag in Mantova, de laatste voorbereidingswedstrijd voor de GP’s.

“Ik maakt een ernstige crash afgelopen vrijdag. Nadat ik Valence moest missen, zal ik ook niet starten in Mantova dit weekeinde. Gisteren bezocht ik mijn eigen dokter. Ik heb twee tenen gebroken te hebben in plaats van één. Ik ben ook stijf over het ganse lichaam. We gaan nu focussen op de GP’s. Ik moet er voor zorgen dat ik gezond aan de start van de eerste GP in Qatar zal staan”


thor it
no img
18/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: interview Kevin Strijbos (Hawkstone)

Eerder publiceerden we enkele citaten uit een interview met Kevin Strijbos na afloop van Hawkstone Park. Onze collega’s van Dirkt Bike Rider namen Kevin  mee naar de camera. U hoor Strijbos over zijn voorbereiding, zijn ambities, de kansen van Villopoto….

De link: https://www.youtube.com/watch?v=WCOnUCzdC6c&fb_action_ids=841126895949171&fb_action_types=og.shares

Credits: Suzuki

 


thor it
no img
18/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

21 & 22 februari VJMO/MCLB herstart in Zwevegem

Na de afgelaste openingswedstrijd van het seizoen 2015 start VJMO/MCLB dit weekend in de provincie West-Vlaanderen. De organisatie is in handen van het team Christian Dubaere op een nieuwe omloop te Zwevegem.

Zaterdag inschrijven vanaf 8.15 tot 10.00 uur voor V.J.M.O. en start van de trainingen vanaf 9.00 uur per categorie.

Op zaterdagavond wordt het startsein gegeven voor M.C.L.B. met de inschrijvingen in de feesttent tussen 20u30 en 21u30 (uitsluitend voor piloten die reeds in het bezit zijn van hun jaarvergunning 2015)

Credits foto: MCLB Website

Op zondagmorgen schrijven we voor deze wedstrijd in vanaf 7.15 uur tot TEN LAATSTE 9.00 uur.

De officiële oefeningen nemen een aanvang vanaf 8.00 uur waarna het startsein gegeven wordt voor 24 reeksen omstreeks de klok van 10.15 uur

De GPS-coördinaten om u te leiden naar het circuit zijn: Tontestraat


thor it
no img
17/02/2015 | posted by PGM | reactie(s)

FOTO : Valence

Vrijdag vertrokken we naar het Zuiden van Frankrijk om er weer tegenaan te gaan om jullie een fotoreeks te bezorgen van de MX Valence, een 10 uur rijden onder een stralend zonnetje tot we bij Lyon aankwamen en de donderwolken niet veel goeds voorspelden... Op zaterdag viel het best nog mee, ook al dacht bv Tyla Rattray dat het weer op zondag beter zou zijn en liet zijn motor koud staan, de rest van de startlijst deden hun rondjes om het anders zo spectaculair parcour te verkennen tegen zondag, Zondag begon het te regenen en stopte niet meer, de start was een modderplas en de motoren stoomden al in de eerste bocht, in reeks 2 was het starthek nog niet voor de helft gevuld en zag je in de eerste ronde al niet meer wie aan het rijden was, op sportief vlak deden de Belgen het echt wel goed met vooral de winst voor Desalle in de MX1 klasse, de uitslagen vind je wat verder op deze site... Hier de uitgebreide fotoreeks
 

thor it
no img
17/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: 2015 Supercross: Behind the dream

We vonden via FB een link naar een clip over het SX-seizoen tot nog toe. Heel veel actie (helaas ook reclame), maar bovenal repo’s buiten de gebaande wegen. Een avondvullend programma. Zet hem dus op uw grote TV-scherm.

Ryan Dungey, huidig leider in de 450 SX speelt de hoofdrol.

De link:

http://www.dailymotion.com/video/x2hc5xr_2015-supercross-behind-the-dream-season-2-episode-3-hd_auto

Foto Dungey: S. Cudby


thor it
no img
17/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: SX Arlington - Finales 250 en 450

We hebben er wat langer op moeten wachten dan gewoonlijk. Pas vandaag kwamen de beelden vrij van de eerste SX East wedstrijd in Arlington (Texas).

Ondertussen zijn we nog een mooiere video op het spoor gekomen, maar we wachten nog op groen licht.

Geniet hier alvast van:

250 Finale : https://www.youtube.com/watch?v=wCoTW8NlJ9A

450 Finale: https://www.youtube.com/watch?v=2WhBQXdd4N4

Fotos Musquin: S. Cudby.

 


thor it
no img
16/02/2015 | posted by PGM | reactie(s)

FOTO : Italiaans Kampioenschap de finale

Michele Gatti trok weer voor ons naar de finale van het Italiaans Kampioenschap om er deze fotoreeks te maken


thor it
no img
16/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

JMS/VLM starten dit weekeinde in Helchteren

Zaterdag bijt JMS de spits af in Helchteren. Zondag is het dan de beurt aan de VLM’ers om hun winterslaap te beëindigen. Meteen een tweedaagse, een van de vele nadat VLM vorig seizoen best geslaagd kon noemen.


thor it
no img
16/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Red Bull KTM: De oranje garde is er klaar voor.

De grote winnaar van het weekeinde werd het KTM Red Bull team. Antonio Caïroli won en werd en passant nog kampioen in de MX1 en de Elite. Ken De Dycker kan weer in de spits rijden en Tommy Searle is niet de snelste, maar héél regelmatig. Alsof dat nog niet genoeg is doen ook de MX2-rijders – in afwezigheid van de trainende Herlings – het prima.


thor it
no img
16/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Honda Jtech: Getteman op het podium en Kouwenbergh winnaar.

Jtech Honda beleefde afgelopen weekeinde een topdag in Ottobiano. Nick Kouwenberg won de MX2-klasse en Jens Getteman scoorde een derde plaats. De enige zonder succes was Vsevolod Brylyakov. Die zette ’s morgens de snelste tijd neer, maar crashte in zijn wedstrijd.


thor it
no img
16/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

DP#19 Yamaha: David Philippaerts denkt aan zijn Vlaamse vrienden.

We kregen/krijgen met de regelmaat van de klok berichten binnen over David Philippaerts. Helaas integraal in het Italiaans, en die taal zijn we net niet machten en Google Translator ook niet echt geweldig. Vorige week schreven we de PR-afdeling van het tweemansteam aan, met de vraag of een summiere vertaling in een tweede taal ook mogelijk was. Engels, Frans, Duits, desnoods Spaans, als het maar geen Italiaans was. En zie: we worden op onze wenken bediend.


thor it
no img
16/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

IceOne Husqvarna: Wat levert een kruising tussen een Honda en Husqvarna op? Niks

In Ottobiano legde het IceOne Husqvarna Factory Racing Team de laatste hand aan de voorbereiding naar het WK toe. Met gemengde resultaten. Want Max Nagl mocht zijn ambities op de titel al halverwege de start opbergen.


thor it
no img
16/02/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Teamvoorstelling CKP RACING TEAM

Vrijdag 6 februari was het een drukte van jewelste in ’t kuipje te Westerlo.
De teamvoorstelling van het CKP racing team stond er op het programma.
Het team dat in Wiekevorst uit de grond gestampt werd door Paul Boekaerts is uitgegroeid tot één van de toonaangevende teams uit de JMS en VLM rangen.
Vorig seizoen waagden zij zich voor het eerst aan zelf 2 wedstrijden te organiseren en hier slaagden zij met vlag en wimpel in.
De beide wedstrijden zowel Westerlo als Vorselaar werden een groot succes.
Dit seizoen gaan ze dit weer proberen.  Op 13 + 14 maart staat hun eerste wedstrijd te Westerlo al op het programma.

Thor it voor meer over het CKP Racing Team


thor it
no img
16/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Honda Gariboldi: Tim Gajser wint MX2-titel in Italie.

Neutraliteit, objectiviteit, onbevooroordeeld. Eigenschappen van een integer joernalist, ze zijn verplicht. Mag diezelfde joernalist dan geen boontje hebben voor iemand. Natuurlijk wel, zolang als het de schrijvelarij niet beïnvloed. In mijn geval zijn die boontjes bekend: alle Belgen dus, en daarnaast de Shaun, de Romain en den Tim. En die Tim, Gajser dus, won zondag in Ottobiano de Italiaanse Internationale titel (ik weet niet over er nog andere zijn, ik denk het wel).


thor it
no img
16/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: Waar is Villopoto? Wat doet hij? Is hij er klaar voor?

Met figuurlijk tromgeroffel en klaroengeschal werd Ryan Villopoto aangekondigd als DE challenger voor Antonio Caïroli. Met een haast Merckxiaans palmares in de Amerikaanse SX en MX-competities zou hij de oren van de Italiaan wel eens wassen. Bij Kawasaki droomt men van een wereldtitel…..


thor it
no img
16/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Suzuki: Desalle wint zijn eerste, Strijbos mist podium.

Mantova rest ons nog volgend weekeinde. Dat is de laatste voorbereidingswedstrijd vooraleer men naar Qatar trekt. Daar zal het kruim van de MX - op Villopoto na - samen komen om te zien wie er klaar is. Clement Desalle is dat in elk geval. Hij won beide manches in een zielig uitgeregend Valence.


thor it
no img
16/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

KEMEA: Zware val voor Brent Van Doninck, gelukkig zonder erg.

Valence werd voor Kemea Yamaha een van de laatste testen vooraleer af te reizen naar de eerste GP in Qatar. Hoewel, net als vorig jaar viel  deze editie opnieuw in het water.


thor it
no img
16/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

24 MX Honda: Bengtsson zesde in modderig Valence

24MX Honda Racing’s Filip Bengtsson liet in de eerste reeks een knappe zesde plek optekenen. In de tweede manche had de Zweedse kampioen het geluk niet aan zijn zijde. Door de modder werd zijn zicht zodanig gehinderd dat hij diende op te geven.


thor it
no img
16/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Hard Enduro Hells Gate - Il Ciocco: Jonny Walker wint, Graham Jarvis pechvol.

Hard Enduro zegt U? Is dat weer iets nieuws? Helemaal niet!. Vroeger had je de Gilles Lalay Classic, met aankomst op Le Côte du Corbeau Mort (regio Limousin) midden in de nacht. Drankengigant Red Bull, altijd in voor extreme sporten nam de Hard Enduro onder zijn vleugels. In de Italiaanse Apennijnen, gemeente Barga, gehucht Il Ciocco, werd zaterdag de eerste proef gereden.

We hebben voor U het verhaal, de beelden en een clip!


thor it
no img
16/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Opmerkelijke oproep aan de piloten in Zeeuws-Vlaanderen.

We kennen het allemaal wel. Er is een wedstrijd, iemand valt en vervolgens negeert men massaal de gele vlaggen. Een schoolvoorbeeld hiervan – ik erger me nog – is de situatie vorig jaar in Orp-le-Grand. Bij de nationalen was er een gevaarlijke situatie waarbij alles in het honderd liep. De gele vlag werd massaal genegeerd. Verraste officials grepen niet in, maar noteerden de nummers van piloten die toch voorbij staken. Chaos alom. Sancties, terecht, andere niet. Terwijl het zo eenvoudig was. Cross stil leggen bij dergelijk onverantwoord rijgedrag. Punt aan de lijn.  Destijds zijn we daar niet dieper op in gegaan, maar nu kunnen we het wel plaatsen. In Zeeuws-Vlaanderen waar veel Belgen trainen/crossen heeft men een initiatief genomen. Het kadret iets breder dan het negeren van een gele vlag.

Onder Thor een samenvatting van het Zeeuwse initiatief


thor it
no img
16/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

MX Valence: Clement Desalle en Pauls Jonass beste amfibieen.

“We bereiden ons liever voor in het zuiden,” opperden de teams enkele jaren geleden toen ze bevraagd werden voor een grote Belgische openingswedstrijd die op stapel stond. Maar dat biedt niet altijd zekerheid. De Italiaanse opener was er een van wind en regen. Valence ontsnapte ook niet aan de regengoden. Terwijl gisteren in Lommel en Lille onder stralende omstandigheden werd getraind was het in “ het zuiden” ploeteren geblazen.

Zie ook de fotoreeks op zaterdag van onze man ter plaatse.


thor it
no img
16/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Kabouter Trek: Zwoegen op de Heeserbergen

Na een paar maanden, waarin voornamelijk werd gefocust op de mentale en puur conditionele voorbereiding op het nieuwe MX-seizoen, wordt het stilaan tijd voor meer ‘wedstrijd’ gerichte trainingen. Men wil de eerste maandag na het begin van de competitie immers op een deftige manier uit zijn bed kunnen geraken.

Om geen overbelasting te krijgen van de linkerarm of rechterwijsvinger over 1 of 2 weken nam onze kabouter vandaag zijn ‘machien’ uit zijn kabas en ging wat fotokes nemen op de Heeserbergen in Lommel. Alle begin is moeilijk na een rustperiode, maar voor zij die toch geïnteresseerd zijn, de foto’s zie je op http://www.erbinspictjers.be/Fotos/Fotoreeksen/2015-02-14%20Lommel/fotoreeksBlad1.html


thor it
no img
15/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Intern. It. Kampioenschap Elite: Van Horebeek pakt zege.

Waar de superfinale in Valence werd afgelast kreeg die in Ottobiano wel zijn beslag. Het werd een Belgische zege met Jeremy Van Horebeek in de hoofdrol. Naast The Jerre lieten ook De Dycker en Getteman zich opmerken. De titel ging naar wereldkampioen Antonio Caïroli.


thor it
no img
15/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Intern. It. Kampioenschap MX1 Ottobiano: Cairoli houdt woord, Van Horebeek op schema, pech voor De Dycker.

Hij had vorige week nog laten uitschijnen dat hij niet voluit ging in Castiglione. En de man heeft woord gehouden. Antonio Caïroli won de MX1-wedstrijd in Ottobiano. Met Jeremy Van Horebeek op de tweede plaats en  een De Dycker die tot in de slotronde leidde, kent hij al enkele rivalen voor Qatar. Enkel van Villopoto weten we nog helemaal niks.

 


thor it
DSMKTM Shop NLSec ConstructionsWMX-ShopMx477R2R Store

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!