Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
28/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Situatie BK na Orp: Titels liggen vast voor Ken Craeghs en Avo Tack.

Nadat bekend raakte dat de wedstrijd in Veldhoven niet zal betwist worden valt in oktober het doek over de diverse BK en cups. Voor sommige klassen zal het nog volop bikkelen worden maar hier en daar is er al een winnaar gekend. We beperken ons tot de Cups, want uiteindelijk zijn dat de beste rijders over soms tot drie samengevoegde klassen.

Thor!

Some credits: Gette en BrentMXpics.


thor it
no img
28/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Orp-le-Grand: MX2-zege voor Tim Louis.

Iets te magere bezetting in de MX2-klasse. In reeks een viel Micha-Boy de Waal te vroeg uit. Zo kreeg Tim Louis het rijk voor zich alleen nadat hij een verrasende Omar Baloglu had terug gewezen. Na een sterke finale werd Oriol Casas Cervera derde voor Mark Boot – ook even leider - en Jerome Biets.

 Louis leek op een dubbel af te stevenen maar Micha-Boy de Waal riep hem tot de orde. Een indrukwekkende Casas Cervera werd derde na een mooie inhaalrace. Hij zou tweede worden achter eindwinnaar Louis, een nog vrij onbekende jonge Waal uit het Naamse die in afwezigheid van de toppers indruk maakte.


thor it
no img
28/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Kabouter Trek @ JMS Opglabbeek

Kabouter Trek trok met zijn kodak naar de JMS in Opglabbeek waar hij veel pilootjes zag opdagen voor de jeugdwedstrijden van VLM.

Klik hier voor zijn foto's


thor it
no img
27/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Jens van Meer en Jonathan Banken winnen VLM in Opglabbeek

Met 24 passeerden de Internationalen de inschrijftafel, Jonathan Banken was 's morgens de snelste in de tijdtraining en mocht zo als eerste een plaats achter het starthek kiezen. Jens van Meer was met zijn Kawasaki KXF-450 echter in beide reeksen de snelste en zo mocht de CKP-Racing piloot alweer de hoogste podiumtrap betreden. Greg Smets mocht met een derde en tweede plaats als tweede mee het podium op, Smets kon in de tweede reeks zelfs mooi weerwerk bieden aan Van Meer en kon met zijn KTM tweetakt zelfs enkele ronden aan de leiding rijden maar moest uiteindelijk toch de duimen leggen voor Van Meer. Dimitri Van Der Sanden werd met een tweede en derde plaats derde in de eindstand MX1. Bij de Inters MX2 was Jonathan Banken (WMX-Yamaha) in beide reeksen de beste, hij laat Kevin Schellens (2de) en Enzo Aerden (3de) achter zich.

Thor it voor alle uitslagen van VLM in Opglabbeek


thor it
no img
27/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Clement Desalle winnaar in Orp Le Grand (MX1),

De Int. Motocross in Orp Le Grand is een klassieker op de BMB-kalender, "Klein Namen" wordt het wel eens genoemd, je kan er altijd mooie wedstrijden beleven. Vandaag was Clement Desalle er grote winnaar, de Kawasaki fabrieksrijder was in beide reeksen de beste voor Shaun Simpson die met een 4de en 2de plaats tweede werd. De strijd voor de derde plaats ging tussen Kevin Strijbos en Jeffrey Dewulf en het was Dewulf die als derde mee naar het podium mocht, zijn 3de en 4de plaats waren beter dan de 2de en 5de plaatsen van Strijbos.

Thor it voor de uitslagen van Orp Le Grand


thor it
no img
26/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De (7)84!

We begonnen aan dit stuk met te zeggen dat het beste paard de haver niet zou krijgen. Toen moesten er nog twee ronden gereden worden. Jeffrey Herlings, die met brio de eerste reeks had gewonnen op de Ironman Raceway, zag in de tweede start zowat driekwart van het peloton voor zich uit rijden. Marvin Musquin greep de waterkans op de titel en ging er vandoor met Blake Baggett. Herlings zette zich eens goed recht en begon de ene na de andere Amerikaan neer te sabelen. Bij het passren van de kampioen in wording Eli Tomac, bezorgde hij die een verkoudheid. Natuurlijk, die wilde  met minimaal risico's de titel veilig stellen. Maar Herlings was niet te stuiten. Enkele minuten voor tijd veroverde hij zonder noemenswaardige inspanning de tweede plaats. en daar zou het bij blijven. Dachten we. Maar het beste paard zou toch de haver krijgen. Twee ronden voor tijd maakte Musquin een doodsmak. Herllings, tot op een handsvol seconden genaderd zag zich plots als leider. Een positie die niet meer in gevaar kwam en die eignelijk de logica respecteerde. Herlings kwam naar Amerika, hij zag en overwon.

Op een geleende motor beweerde men.

De Amerikanen likken hun wonden. Benieuwd of ze hier volgende week al van hersteld zijn op het circuit van de WW ranch in Jacksonville, Florida.

We zagen de race op een streaming video.Wie die leverde: bedankt. We keken ongeveer met een kleine 9.000 kijkers, waarvan de meeste Nederlanders. Wel ze mogen trots zijn op Jeffrey 'The Bullet' Herlings!


thor it
no img
26/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Breaking News: Herlings veegt de vloer aan met de Amerikanen op Ironman.

Jeffrey Herlings heeft de eerste 450 wedstrijd waar aan hij mee doet in de VS meteen ook gewonnen.

Herlings was in de kwalificaties al de snelste, maar moest de kopstart aan kampioenschapsleider Eli Tomac laten. Heel even maar, want in de tweede bocht zette Herlings zijn KTM voorbij de Kawasaki van Tomac. Eli probeerde even later een tegenaanval op te zetten. Hij maakte een gigantische sprong, gevolgd door een bijna even gigantische tuimeling. Hij hervatte als zesde en zou uiteindelijk vijfde worden.

Marvin Musquin was de tweede die het probeerde. Een keer kwam hij op gelijke hoogte met Jeffrey, maar de Bullet had nog ergens wat reserve steken, en pareerde vlot de aanval van de Fransman.

Vervolgens keek hij op noch om. De Amerikaanse commentatoren proberden via alle wegen aan  te reiken dat hij via eventuele stalorders de waterkans van Musquin op de titel kon verstevigen. Maar herlings zegde: "Ik was zo gefocust op het rijden. Ik heb geen enkel pitbord gezien. Ik reed hier om te winnen."

En dat deed Herlings, met brio. Wat een atleet!

Credits: RacerXonline.

 


thor it
no img
26/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Het is officieel: Herlings rijdt vandaag in Crawfordsville.

Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid werd afgelopen dagen verteld dat Jeffrey Herlings in de laatste national zou starten. Wij kregen vrijdagavond inderdaad de formele bevestiging: ‘The Bullet’ start op het Ironman circuit in Crawfordsville, Indiana.

Herlings (t.o. de collega’s van MX Vice): “Ik ging toch al naar de VS om me voor te bereiden op de warmte en de vochtigheidsgraad die we in Florida moeten trotseren. Ik dacht dat dit meteen een leuke gelegenheid was om te racen tegen de beste rijders uit Amerika, als ik dan toch al hier ben. Ik kijk echt uit naar het weekend met het team.”

Wie er een kleine 25 $ voor over heeft kan het legaal zien via deze link: http://www.promotocross.com/mx/live 


thor it
no img
25/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB-wedstrijd 24 september in Veldhoven vervalt!

Ondanks dat de organisator alles al had geregeld om van de nieuwe motorcross wedstrijd in het Nederlandse Veldhoven een succes te maken, kreeg hij spijtig genoeg slecht nieuws van de circuituitbater. Door recent veroorzaakte problemen met de milieuvergunning van het circuit, werd het voor de organisator onmogelijk om alle BMB klassen te laten rijden en werd hij bijgevolg genoodzaakt de wedstrijd voorzien op 24 september af te gelasten.

Na de wedstrijd in Orp zondag a.s., zal de volgende wedstrijd plaatsvinden in Baisieux op 7 en 8 oktober a.s. Deze wedstijd zal dan ook de finale zijn voor ALLE klassen van het Belgisch Kampioenschap Motorcross: jeugd, Cup 125, Cup MX1, Cup MX2, MX1, MX2, Belgian Masters MX1 en Belgian Masters MX2. Voor alle duidelijkheid, de wedstrijden van de Belgian Masters MX1 en MX2 tellen zowel voor het Belgisch Kampioenschap MX1 en MX2 als voor het Belgisch Kampioenschap Belgian Masters MX1 en MX2.

Naast de BK wedstrijden vindt in Baisieux uiteraard ook de Coupe de l'Avenir plaats, de wedstrijd voor nationale jeugdteams in de klassen 65cc, 85cc en Open. De inschrijvingen lopen wel erg vlot dit jaar want alle klassen zijn al bijna volzet!


thor it
no img
25/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

ISDE Brive-La-Gaillarde: 16 Belgen aan de start met World Trophy en Junior team.

Op maandag 28 augustus, wordt in het Franse Brive-La-Gaillarde de start gegeven van de internationale Zes Dagen Enduro (ISDE) 2017. Ons land zal erg goed vertegenwoordigd zijn op deze enduro-wedstrijd voor landenteams.

De BMB vaardigt zowel een World Trophy als een Junior Team af naast ook nog 3 clubteams, goed voor een totaal van 16 Belgisch rijders.

Onder Thor vind je een overzicht van de ingeschreven BMB teams.

Credits: Tom Thibo, Gwen.


thor it
no img
25/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Opstart voor G-sporters in de motorcross.

Het is allemaal wat kleinschalig gebeurt, maar de aanzet is er. In de rand van de VLM cross in Rijkevorsel kregen een aantal anders validen de kans om te proeven van de motorsport. Met zijn drie waren ze, en ze reden in de brommersklasse. Maar het is vaast en zeker de bedoeling om dit project uit te breiden.

Onder Thor een verslag van een van de promotors Dirk Van De Perre.


thor it
no img
24/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

JMS-VLM Opglabbeek: Het circuit ligt er stralend bij!!

Het PR-Racing Team onder leiding van Iris Siezenis met Amber en Robin Everts zijn er klaar voor om de hele meute JMS- en VLM-piloten te ontvangen dit weekend. Naast het JMS-programma met de quads en de dames komen ook de onervaren rijders aan bod, iedereen die weinig of geen wedstrijdervaring heeft kan hier dus aan meedoen. Op zondag komen de VLM-rijders aan de beurt, daar zullen de volgende reeksen strijden voor kampioenschapspunten: Nieuw A, recreanten, juniors, nationalen en de zijspannen.

Klik hier voor foto's van het circuit
We bekijken de strijd voor de Belgische titel bij de Nationalen, klik op Thor


thor it
no img
24/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Zware val voor Lars Derboven.

Lars Derboven, de jonge Herentalsenaar die afgelopen zondag nog tweede werd bij de Beloften in de BMB-cross te Wachtebeke is vanmiddag zwaar ten val gekomen. In Olmen ging hij over de kop en blesseerde zich aan de ribben, wervels en sleutelbenen. Onze bron deelt mee dat hij momenteel op de IC ligt omdat er vocht op de longen zou zijn.

We wensen Lars een volledig en spoedig herstel toe.

Foto: Gette.


thor it
no img
24/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Hoe gaat het met Ken Roczen? Het interview!

De beelden van Anaheim 2 kunnen we ons nog herinneren. De val van Ken Roczen leek niet zo dramatisch, de gevolgen waren dat wel. Een zware armblessure schakelde Roczen out zowel voor de SX als de nationals.

We zijn  nu zeven maanden verder en HRC lichtte een formeel tipje van de sluiter rond Roczen op.

We vatten het ruime interview samen onder Thor!


thor it
no img
22/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Zijspannen Kivoli: de reportage van Luc.

Hij was er weer bij gepokt en gemazeld. Maar het resultaat van Luc Vanderaa mag er weer zijn.

Voor de beelden uit Kivoli: HIER KLIKKEN


thor it
no img
22/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Beelden of woorden? Beelden!

We zitten sowieso in een drukke periode. In alle competities naderen we de finales. Kortom aan nieuws geen gebrek. Maar je moet het ook allemaal nog verwerkt krijgen, en voor ons is het ook nog een beetje vakantie.

Vandaar dat we de persberichten voor een keer niet vertalen/bewerken/bundelen. Want deze week laten we de foto’s spreken.

En ja hoor: ze zijn er allemaal.

De opsomming? KTM, HSF Logistics, Yamahaha (Factory, Kemea, Wilvo), Honda IceOne Husqvarna, Rockstar Energy Husqvarna MX2 Factory, F&H, Kawasaki zowel factory als de mannen van Dixon, Suzuki World….

En als er nog materiaal volgt zetten we dat er bij!

Credits (voor zover te achterhalen): Ray Archer, shotbyBavo, MXGP.com.


thor it
no img
22/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

24 MX Rapport met De Dycker en Graulus.

Beide 24MX Honda rijders, Ken De Dycker en Damon Graulus, pakten punten in de 15de ronde van het FIM MXGP Wereldkampioenschap in Uddevalla, Zweden. De Dycker, die op het beroemde Zweedse circuit zijn allereerste Grote Prijs won in 2007, eindigde 16de in de eerste manche en reed in de punten toen zijn remleiding beschadigd raakte in de tweede reeks.

Thor!

Credits: shotbyBavo.

 


thor it
no img
22/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Videoclip VLM Kampenhout.

Patrick Luyten nam zijn – reserve – camera mee naar Kampenhout. Hij maakte er een impressie van de VLM-wedstrijd.

Zijn werkstuk kan je HIER bekijken.

Credits: Gerik.

 


thor it
no img
22/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

KEMEA rapport Uddevalla

De Zweedse omloop in Uddevalla is één van de meest iconische omlopen op de kalender en is telkens een wedstrijd waar iedereen naar uitkijkt. De mooie natuurlijke omloop met de grote rotswanden in de achtergrond zorgt telkens voor spannende wedstrijden. Ondanks dat we midden in de zomer zijn, kregen we dit weekend geen stabiel weer maar een afwisseling tussen felle buien en zon.

Thor!

Credits: shotbyBavo.


thor it
no img
21/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA Open Ohlenberg: Ereplaats voor Frederic Weigert

Thuisrijder Lukas Platt is winnaar geworden van de IMBA EK-wedstrijd Open in Ohlenberg (Duitsland). Hij ging de Brit Luke Burton en onze landgenoot Frederic Weigert vooraf.

Nog ereplaatsen waren er voor Stef Baestaens (7), Jermy Joris (11) en Jonas Salaets (12). Een tussenstand konden we niet op maken omdat de slotreeks nog niet door de organisatie was gepubliceerd.

Credits: Axel Koengeler en Scorch Images.


thor it
no img
21/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Orp le Grand, een van de mooiste omlopen en tal van GP-rijders.

We doen niemand tekort als we stellen dat Orp le Grand een van de mooiste omlopen is die nog resten op de BMB-kalender. In het kleine dorpje, net over de taalgrens bij Tienen wordt dit weekeinde een dubbele organisatie gedraaid. Zaterdag komen de amateurs en FPCNA aanbod.

Maar op zondag komt er schoon volk naar de boorden van de Kleine Gete.

Thor, voor meer info en de foto’s van het aangepaste circuit.


thor it
no img
21/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De kalender: veel IMBA wedstrijden.

Ook IMBA nadert stilaan zijn EK-ontknopingen. Dit weekeinde maar liefst drie wedstrijden in Italië (MX2), Huldenberg (Open) en Wingles (F) (Zijspannen).

 

In eigen land trekken we zaterdag en zondag naar een van de mooiste omlopen van Wallonië. PCNA is zaterdag aan de beurt en zondag verwelkomen we heel wat GP-riders in Orp le Grand.

 

Thor voor de kalender.

 


thor it
no img
21/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA MX2 Beggingen: Ray Rawson nieuwe EK-leider.

De vijfde IMBA-proef voor het EK MX2 werd beslist over twee reeksen. Ze werden beide gewonnen door de Brit Ray Rawson, die ook eindwinnaar werd voor een mooie  internationale top vijf. Lewis King (GB) werd tweede voor de Zwitser Franco Betschart, de Italiaan Riccardo Vitaliani en Joshua van der Linden (NL). Rawson wordt de nieuwe EK-leider voor Josh Waterman en van der Linden. Kris Fleerackers was de enige Belg in Alpenland, hij werd twintigste.

De slotreeks werd niet meer gereden, omdat eerder een lokale rijder verongelukte.


thor it
no img
21/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen Kivoli: Giraud-Mucenieks halen zwaar uit!

Als onze berekeningen kloppen – we vonden nergens een formele tussenstand - dan loopt het WK voor zijspannen uit op een zinderende ontknoping. Even recapituleren: Bax-Musset leken vlot op weg naar de titel, tot zij en ook Willemsen-Bax de punten van een GP moesten inleveren. We vertrokken op dat moment weer van scratch, maar Bax-Musset leken toch de betere combinatie. In Kivoli hebben Giraud-Mucenieks de bordjes verhangen. Met een dubbele reekszege halveren ze volgens onze berekening de achterstand van 18 punten naar 8. Bax-Musset waren wel heel slecht gestart en werden pas vierde in de eerste manche. Het verschil tussen Bax-Musset en Willemsen-Bax blijft gelijk. Willemsen had wel wat kunnen inlopen, maar verspeelde in de slotminuten van de tweede reeks enkele punten door een val.

Sanders-Soenens werde negende, Dierckens-Rosting elfde en Vanluchene-Kurpnieks veertiende.

Volgende week is er Roggenburg (ZW) en dan volgt een tweeweekse finale in Rudersberg op 10 september en het weekeinde daarop op de Herikberg in Markelo.

Onder Thor de eindstand en een officieuze tussenstand. 


thor it
no img
21/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF Attenhoven: Mathias Plessers voor Kevin Van Geldorp.

Mathias Plessers won de VMCF-wedstrijd van Attenhoven. Plessers werd in de eerste manche vierde. Die reeks werd gewonnen door Denis Wagemans, voor Karel Schepmans. Kevin Van Geldorp leidde de hele wedstrijd, maar werd in de negende ronde terug gewezen.

Walshoutemnaar Plessers leidde in de slotreeks voor Wagemans die gelijk terug viel. Van Geldorp bezette meteen de tweede plaats en dat zou blijven. Mooie rush van David Foguenne die vanuit de buik van de groep naar de derde plaats reed voor Junior Slegers en Tom Schepmans.


thor it
Sec ConstructionsMx477R2R StoreWMX-ShopKTM Shop NLDSM

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!