Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
09/09/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Romain Febvre: eerste reeks- en GP-zege in MX2.

Eindelijk……. Meer kunnen we er niet van zeggen. Romain Febvre kan  sowieso al terugblikken op een geslaagd seizoen. Met 1 tweede en 6 derde plaatsen bewijs je dat je bij de top gerekend kan worden. Maar dat ene orgelpunt ontbrak. Tot afgelopen zondag, in Trindade, een paar duizend kilometer verwijderd van Epinal, waar Febvre zijn roots heeft.


thor it
no img
09/09/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Update 25 oktober: 2- en 3-uurscross RES Axel

Vorig jaar, weliswaar twee weken vroeger wonnen de Belgische teams de 2- en 3-uurs cross op het RES circuit in Axel.

Het trio Youri van ‘Ende – Bo Declercq – Jago Geerts in de 65/85 en het trio Ronny Vanhove – Dietger Damiaens – Thomas Vermijl in de Open klasse.

Dit jaar worden de wedstrijden betwist op zaterdag 25 oktober 2014.

Inschrijven kan vanaf nu, lees gewoon verder onder Thor.


thor it
no img
08/09/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: Omdat niets vanzelfsprekend is

Zelden zie je nog iemand uitvallen in een motorcross. Zelfs in de GP’s waar toch het maximale van het materiaal wordt gevraagd. Het kleinste schroefje dat kapot gaat kan een DNF veroorzaken.

Daarom dit leuke filmpje van het HRC-team dat zijn samenwerking met Twin Air in de verf zet. Twin Air is een van de grote spelers op het vlak van luchtfilters. Pieter Does, de baas bij Twin Air, legt een en ander mee uit in deze clip.

Kijk hier: https://www.youtube.com/watch?v=Yt1hQf9fd_8

 


thor it
no img
08/09/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

De Max!

34 ronden lang reed hij aan de leiding. Hij zag niemand voor zich uit rijden. Hij zag ook niemand in zijn achteruitkijkspiegel. Max Nagl is back. En hoe!

Dus beperken we ons tot zijn verhaal want de rest hebben we zelf gezien.


thor it
no img
08/09/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Strijbos derde in WK. Seewer klaar voor de MXoN.

Twee formele Rockstar Energy Suzuki’s onder de tenten in Trindade. Mogelijk keek men bij het team wat zuurtjes toen ex-teamlid Julien Lieber twee formidabele starts liet zien. Maar wat Suzuki in huis had was (gedeeltelijk) best te pruimen.


thor it
no img
08/09/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Podium voor Ferrandis en Paulin, rentree voor Tonus

Net geen GP-winst voor Dylan Ferrandis. In de slotminuten van de laatste reeks kon de minder goed gestartte Romain Febvre alsnog de zaak naar zijn hand zetten. Maar Ferrandis zorgde er wel mee voor dat  ervoor het eerst dit seizoen geen KTM mee op het podium stond. Het Kawasaki-verhaal onder Thor.


thor it
no img
08/09/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

3de C02-bos: De broeken van Red Bull KTM Di Carli-team

Hier wat nieuws (en een leuk quiz-je om niet) inzake het derde C02-bos. Je moet er wel voor thorren.


thor it
no img
08/09/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Yentel Martens wint in Wachtebeke

Om en bij de 140 deelnemers in Wachtebeke met als dieptepunt 8 Beloften en 5 85 cc-rijdertjes. Yentel Martens won bij de Inters/nationalen na toch wel enkele pittige wedstrijdwijzigingen.


thor it
no img
08/09/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Wat is dat toch met Max Anstie?

In Lommel was hij de King. Op de baan en op het podium. In Trindade, de volgende GP, was hij nergens. Zeker niet als je het deelnemersveld bekijkt. Max Anstie, wat is er toch aan de hand?


thor it
no img
08/09/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Jeremy Van Horebeek tweede in WK, ondanks blessure.

Met een schamele dertiende plaats in de eerste reeks verzekerde Jeremy Van Horebeek zich van de tweede plaats in het WK MXGP. Op één wedstrijd van het einde kan hij niet meer bijgehaald worden door Kevin Strijbos. Het verhaal van The Jerre, en de andere Yamaha’s in Trindade….


thor it
no img
08/09/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: Highlights GP Brazilie Trindade

Dik acht minuten samenvatting van de GP, verreden in de buurt van Trindade, nabij Goiania.

Volg deze link: https://www.youtube.com/watch?v=bWbchRPinNw


thor it
no img
08/09/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Eerste reekszege voor Tim Gajser

Op de “leuke” baan in Trinade liet Tim Gajser zondag zijn eerste reekszege noteren. In de eerste reeks liet Gajser, met zijn 17 volgens de MXWORLD redactie een echte belofte, zich toch betrappen op een foutje. Vanuit zesde stelling  schoof hij aanvankelijk een plaats op om vervolgens na een val als achtste door te komen.


thor it
no img
08/09/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Dean Ferris: rechter dijbeen.

Collega Frank Weeïnk opperde voorzichtig “de vloek van het IceOne Husqvarna team". Het lijkt er wel zwaar op. Na Tyla Rattra en Tod Waters belandde ook Dean Ferris in de ziekenboeg. Ferris deed het als invaller prima in Trindade. Zesde zowel in de kwalificatie als in de eerste reeks. In de slotreeks draaide hij drie ronden lang mee als derde in het spoor van Max Nagl en Gauthier Paulin. Tony Caïroli zat zo goed als aan zijn wiel toen Ferris op volle snelheid crashte. Op TV was niet helemaal te zien wat er gebeurde. Maar Ferris gaf wel duidelijk aan dat zijn been fel geraakt was. De diagnose was ook heftig: gebroken rechter dijbeen.

Fotos: Dean Ferris in Balen.


thor it
no img
08/09/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Mike Vanderstraeten en Jonathan Banken winnen in Houtvenne

Het leek erop dat Wesley Verheyen Mike Vanderstraeten van de winst kon houden, Wesley pakte in de eerste reeks de overwinning terwijl Mike "slechts" derde werd maar in de tweede reeks sloeg Mike Vanderstraeten dan weer ongenadig toe, hij pakte niet alleen de reeks- maar ook de dagzege voor David Cools (4-2) en Kenny Janssens (2-4). Wesley Verheyen moest zich in de tweede reeks tevreden stellen met de zesde plaats waardoor hij het podium miste. Bij de Inters MX2 won Jonathan Banken opnieuw voor Sven Scheynen en Bram Schoepen. Bij de Inters B ging de zege naar Jelle Meeuws, Raf Belmans werd tweede voor Bart Vanhove.

Thor it voor alle uitslagen van Houtvenne


thor it
no img
08/09/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Steve Seronval pakt zege in Kortemark

Bij de Inters kregen we Steve Seronval op de hoogste podiumtrap, Seronval moest in de eerste reeks een slechte start zien goed te maken en haalde er nog een vierde plaats uit, Jeffrey Dewulf pakte de reekszege voor Jurgen Wybo en David Segers. In de herneming reed Seronval van in de start zo naar de reekszege terwijl nu Jeffrey Dewulf op een vierde plaats bleef steken. Manuel Priem werd tweede voor alweer een goede David Segers. De eindzege was voor Seronval, Dewulf werd tweede voor Segers. Bij de MX2-jongens ging de zege naar Wietse Brackman, Dylan Verleysen werd tweede voor Sven Roelandt. Niki Debruyne won bij de B's voor Dennis van Hul en Michael Dekeyser.

Thor it voor alle uitslagen van Kortemark


thor it
no img
07/09/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Max Nagl pakt uit met dubbele reekszege in State of Goias, Cairoli pakt zijn achtste wereldtitel

In de State of Goias in Brazilie werd de voorlaatste Grand Prix van het seizoen verreden. Antonio Cairoli pakte al na de eerste reeks zijn achtste wereldtitel, zijn vijfde titel al op de KTM SX-F 350. Max Nagl won met een dubbele reekszege de Grand Prix MXGP, de Duitser maakte samen met HRC gebruik in de zomerpauze om nieuw materiaal te testen en ook Max zelf werd fitter zoals hijzelf aangaf achteraf. Gautier Paulin en Antonio Cairoli streden om de andere ereplaatsen nadat Kevin Strijbos na een derde plaats in de openingsreeks al vroeg ten val kwam in de tweede reeks en zo zijn kansen op het podium in rook zag opgaan. Paulin haalde het van de kersverse wereldkampioen en werd tweede voor Cairoli. Kevin Strijbos zag zijn vechtlust nog beloont met een zesde plaats in de eindstand. Na het halen van de wereldtitel van Cairoli kwam Jeremy van Horebeek niet meer aan de start, hij zal morgen een bezoek brengen aan het ziekenhuis voor een checkup van zijn enkel.

Thor it voor de uitslag en wk-tussenstand


thor it
no img
07/09/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Romain Febvre wint in State of Goias (Br)

Romain Febvre heeft vandaag, in zijn voorlaatste Grand Prix in de MX2-klasse dan toch zijn allereerste Grand Prix-zege beet. Voor Husqvarna moet het al sinds Alessio Chiodi in 1999 geleden zijn dat ze nog een GP-zege konden pakken. Romain kreeg het zeker niet cadeau want de Fransman was ziek maar haalde alles uit de kast om deze zege binnen te halen, Dylan Ferrandis werd met slecht een puntje minder dan winnaar Febvre tweede. Tim Gajser, gisteren nog zwaar gecrasht pakte de reekszege in de tweede reeks en werd derde in de eindstand. Lichtpunt in de tunnel voor de Belgische MX2-fans want sinds lange tijd kregen we nog eens een Belg voorin de wedstrijd, Julien Lieber zorgde daarvoor. De Standing Construct KTM-rijder reed zelfs even aan de leiding in de tweede reeks maar heeft toch nog wat werk voor de boeg om het hoge tempo vol te kunnen houden, Lieber werd negende in de eindstand.

Thor it voor de uitslag en WK-tussenstand waar je kan zien dat Tixier tot op 23 punten genaderd is van Jeffrey Herlings


thor it
no img
07/09/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Hoogtepunten Kwalificatie MX2 - MXGP in Brazilie

Er werden zaterdag leuke kwalificatiereeksen verreden op een leuk aangelegd circuit. We hebben de hoogtepunten van de MX2 en MXGP voor jullie, klik hiervoor op "Thor"


thor it
no img
07/09/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Enorm aanbod van Smith-brillen tegen superprijzen!

24MX heeft momenteel een brillenactie lopen, zo kun je de Smith Fuel V1 Max RDMR al kopen met 20% korting, dus voor 39,90 Eu. Op de Smith Fuel V2 SX RDMR krijg je 25% korting, deze kost 59,90 Eu ipv 79,90 Eu. De Smith Fuel V2 SX Pastrana kun je ook met 25% korting aanschaffen, ook deze kost ipv 79,90 Eu nog maar 59,90 Eu. Verder heeft 24MX.be ook nog een enorm aanbod aan "toebehoren" van de Smith-collectie. Kijk hiervoor snel op www.24mx.be
Ook loopt er een mooie actie op de O'neal laarzen, de RDX-laarzen kosten geen 399 Eu maar deze mooie laars kun je nu kopen voor slechts 249 Eu. Klik daarvoor hier
 


thor it
no img
07/09/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Romain Febvre (MX2) en Max Nagl (MXGP) de beste op zaterdag in Brazilie

Romain Febvre wil nog eens schitteren in de MX2-klasse en heeft daar nog twee kansen voor eerdat hij de overstap maakt naar de MXGP-klasse. In Brazilie, de voorlaatste GP van het seizoen pakte de Fransman uit het Wilvo Nestaan Husqvarna Team alvast de pole voor onze landgenoot Julien Lieber. Lieber zit nog maar drie weken op de Standing Construct KTM maar deed het dus schitterend. Febvres teammaat Aleksandr Tonkov werd derde.
In de MXGP-klasse won Max Nagl makkelijk de kwalificatiereeks voor Guatier Paulin en Shaun Simpson. Kevin Strijbos zette in de trainingen net als Jeremy van Horebeek goede tijden neer maar de Rockstar Suzuki-rijder kende een probleem met zijn laars waar hij toch wel enige hinder van had en was blij dat hij "nog" de vierde plaats kon pakken. Jeremy van Horebeek, goed bezig in de kwalificatie kende pech, The Jerre crashte toen hij op de tweede plaats reed en kon de reeks niet meer uitrijden, hij zou zich aan de enkel hebben geblesseerd maar hopelijk valt het allemaal mee en zien we vandaag een topfitte Van Horebeek.

Thor it voor de uitslagen van de kwalificaties


thor it
no img
06/09/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Provincie Oost-Vlaanderen steunt de motorcross!

Vorig jaar gebeurden een aantal zaken die de basis legden voor een eerste samenwerking tussen de provincie Oost-Vlaanderen en de motorcrosswereld. N-VA eist de hoofdrol op: er was de uitzending van "De Zevende Dag" live op het BK in Kester met de toezeggingen van Phillippe Muyters en de klinkende overwinning van N-VA in de verkiezing van de Provincieraad in Oost-Vlaanderen. Maar we mogen ook CD&V niet vergeten: we hadden de boomplant van het 2e Motorcross-CO2bos in het oostvlaams CD&V-bastion Oosterzele, CD&V vormt samen met NV-A de Oostvlaamse provincieraad en in hun gelederen zit motorcross-liefhebber pur sang Luc de Rudder. Die bezoekt heel regelmatig motorcrosswedstrijden en is verantwoordelijk voor de Provinciale domeinen. De optelsom van dit alles is dat MC Scheldeland dit weekend een wedstrijd BK zijspannen en Belgian National mag organiseren naast het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke.

Thor it voor meer


thor it
no img
06/09/2014 | posted by KTM-Shop | reactie(s)

KTM 2015 Powerwear & Powerparts collectie online bij www.KTM-shop.nl

KTM kijkt vooruit, staat niet stil en werkt continue aan nóg betere producten.
Dat er niet stil gezeten wordt is duidelijk, de complete Powerwear en Powerparts collectie is volledig vernieuwd , aangevuld met leuke gadgets en nú al online beschikbaar bij www.KTM-shop.nl
Alle artikelen zijn vanuit de fabriek met uiterste zorg ontworpen en door professionals uitvoerig getest. De ontwikkeling en productie is ook niet zonder reden in eigen huis, KTM wil er zeker van zijn dat alles wat de fabriek verlaat READY TO RACE is!
Als je een KTM rijder bent, weet je waarom. KTM is niet alleen een motormerk maar een lifestyle!

Thor it voor meer info...


thor it
no img
06/09/2014 | posted by Mx-deals | reactie(s)

MX Deals: 2015 100% crossbrillen en 100% crosshandschoenen bestel nu

De 2015 100% crossbrillen bestaan dit keer uit een gevarieerd aanbod waarbij de Racecraft en de Accuri lijn verder zijn uitgebreid. De juiste prijs in combinatie met de vette kleuren en flitsende lenzen maken deze crossbrillen uniek en de moeite waard! Alle 2015 100% crossbrillen zijn leverbaar met een levertijd van 1-3 werkdagen. Bekijk ze allemaal: http://mx-deals.nl/100-crossbrillen

Thor it voor meer hierover


thor it
no img
05/09/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Opgelet: gewijzigde uren bij Motors TV

De GP van Brazilië wordt rechtstreeks uitgezonden op Motors TV.

Vandaag vernemen we dat de uitzending werd vervroegd.

Dus:

Eerste reeksen tussen 17.00 en 19.00 uur

Tweede reeksen tussen 20.00 en 22.00 uur.

Zeg dat we het gezegd hebben!


thor it
no img
19/06/2014 | posted by PGM | reactie(s)

Laatste plaatsen vrij naar de Monster Energy Cup in Las Vegas!

Momenteel zijn we volop de reis aan het afstemmen naar onze MX wensen en zijn we de laatse boekingen aan het maken maar voor de snelle beslissers zijn er nog enkele plaatsen vrij voor de Monster Energy Cup! In Oktober wordt de Monster Energy Cup verreden in Las Vegas. Bij deze wedstrijd ( bestaande uit maar liefst drie finales!! ) nemen de beste rijders ter wereld het tegen elkaar op met de kans om $ 1.000.000,- te winnen. Wederom wordt er door Trixter Travel een prachtige reis naar dit evenement georganiseerd waar de MX world lezers aan deel kunnen nemen. Naast het bezoeken van de wedstijd is het mogelijk om zelf te rijden op de bekende banen als Glen Helen en Pala Raceway etc.etc., worden er diverse bedrijven uit de industrie bezocht en krijgen we een rondleiding bij Oakley. We bezoeken we diverse “hotspots” zoals Hollywood en Laguna Beach. Verder is het mogelijk om de reis uit te bereiden zodat je ook de bekende Grand Canyon en San Francisco te zien krijgt.

Voor meer informatie mail naar:  Gino.Maes3@telenet.be

Thor voor de video


thor it
Sec ConstructionsKTM Shop NLDSMR2R StoreWMX-ShopMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!