Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
22/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Olavs Forum: Ondergeschoven profs of de story van de Bennen

MX World pretendeert nooit de wijsheid alleen in pacht te hebben. Soms staan wij zelfs in pure bewondering voor een item over onze sport, geproduceerd door anderen. Wij vonden op het internet een site, MX Infected genaamd. En het stuk dat Olav Heijt hier pleegde over de zijspancrossers willen we niet onthouden.

Hier de link naar Olavs’ ding: https://mxinfected.wordpress.com/2015/01/21/ondergeschoven-profs

Knap werk!

Credits: Luc Van Der Aa.


thor it
no img
22/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Qatar: de deelnemers

Vandaag gaf Youthstream de entry list vrij van de GP van Qatar. Die wordt op zaterdagavond 28 februari 2015 verreden in Losail, het multi-motorsport complex, zo’n 30 km van hoofdstand Doha.

De lijsten onder Thor.


thor it
no img
21/01/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Fotoarchief : Back in the time 2012 deel 3

Dit is het laatste deel van mijn fotoarchief, de rest is geschiedenis, ik werd gevraagd om jullie te voorzien van de nodige plaatjes op de BK’s en GP’s sinds 2013, een droom die uit kwam en waar ik nog steeds enorm van geniet, hopelijk genieten jullie nog even mee van het archief uit 2012 waar we beginnen op het BK te Piereux waar, als het mooi weer is de mooiste fotos van het jaar kunnen genomen worden op een steeds spectaculair parcour met super mooie ondergrond, gevolgd met de MXoN te Lommel waar de Amerikanen met hun voetjes deftig op de grond werden gezet, daarna ging ik naar goede getrouwe naar de Superbiker Mettet waar zowat alle tegenstanders van Everts aanwezig waren in zijn loopbaan, eindigen doe ik met fotos die ik maakte toen ik met enkele Belgische youngsters mee trok naar Californië en daar bekent volk tegen kwam... Klik hier voor het fotoalbum
 

thor it
no img
21/01/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Villopoto tegen de wereld

De titel van de video zegt wel heel veel, benieuwd of dat ook zo gaat zijn... Momenteel is Ryan Villopoto zich aan het voorbereiden op de GP’s in het zonnige Californië, tijdens zijn training te Glen Helen, waar er in September de laatste GP verreden word en je met MXWorld mee naar op vakantie kan, werd RV voor de camera genomen bij Dirtshark over zijn plannen en motivatie voor de GP’s. Thor voor de video
 

thor it
no img
21/01/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Monster Energy Supercross Behind The Dream Seizoen 2 deel 1 2015

Sinds zondag zijn ze bij de Amerikaanse zender FOX weer begonnen met de mooie tv serie achter de schermen in het SX wereldje, de grootsten aller tijden McGrath, Carmichael, Emig, komen aan het woord over de kansen van o.a. Reed, Roczen, nu Villopoto naar Europa is verhuisd, de grootte vraag van iedereen is : who’s next? Ze nemen je mee naar de eerste SX wedstrijd Anaheim I, geniet mee van deel 1 van deze top serie via Thor
 

thor it
no img
21/01/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Technical Touch service met korting in februari

Wil je graag service laten doen of misschien wel je vering laten veranderen bij de specialisten van Technical Touch? Dat kan perfect en in februari krijg je 10% korting op onderdelen en werk zodat je in ideale omstandigheden aan seizoen 2015 kan beginnen.

www.technical-touch.com


thor it
no img
19/01/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

MX477-Holeshotpremies op BMB Openingscross op 1 maart 2015 in Lommel

Op 1 maart 2015 zorgt MC Mikkola voor de organisatie van de openingscross 2015 in de BMB. Naast het programma op zondag waar MX477 voor elke eerste reeks een holeshotpremie voorziet van 100 Eu en waar ook een reeks vrijetijdsrijders wordt toegevoegt wordt er op zaterdag ook nog vrij getraind.


thor it
no img
20/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Arenacross Belfast: Chatfield en Pellegrini winnen.

De UK Arenacross tour gaat over acht ronden. Vrijdag en zaterdag  werden de tweede en derde manche verreden in de Odyssey Arena, aan de boorden van de Lagan in Belfast. De openingsdag ging naar Adam Chatfield (CBR Honda). Die telde dik twee seconden voorsprong op een bende Fransen, met Florent Richier en Thomas Ramette op twee en drie. Verderop nog Harri Kullas en Angelo Pellegrini.

Pellegrini (Oakleaf Honda) won zaterdag voor Ramette, Loïc Rombaut, Kullas en Roman Biela.

Voor de reageerders: Jarni Kooij werd 4de op dag 1 en won op de laatste dag. Hij was de beste van 6 deelnemers.

Zondag wordt de vierde proef verreden in de LG Arena in Birmingham. Onder Thor enkele leuke  sfeerfotos.

Credits Arenacrosuk.com


thor it
no img
20/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Losail: Live op Motors TV

De eerste GP van het seizoen wordt verreden bij kunstlicht in Losail, Qatar. Motors TV zal op 28 februari 2015 vanaf 17.00 uur de GP live uitzenden. Zowel de MX2 als MXGP komen rechtstreeks aanbod. Dan even kort slapen om per 1 maart de openingswedstrijd van BMB bij te wonen in Lommel.


thor it
no img
20/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: Crash Chad Reed vs. Trey Canard, oordeel zelf.

Niks ontsnapt aan het oog van de camera. Ook niet de aanvaring(en) tussen Chad Reed en Trey Canard in de tweede Anaheim XS. Wie, wat waarom? Om de zeven W’s te beantwoorden kijkkt u zelf maar. En het staat u vrij om daar commentaar op te geven.

Hier de link: https://www.youtube.com/watch?v=7NxE5Sm8u8Y

En ter info een artikeltje uit het AMA SX reglement (68 paginas lang):

4.14 On-Track Regulations a. No rider may ride in such a manner as to endanger life or limb of other riders, officials or the public.

In de US wordt de discussie als volgt gevoerd. Het artikel is te lang om te vertalen dus doe uw beste Engels maar: http://www.cyclenews.com/690/28456/Racing-Article/Supercross--The-Chad-Reed-And-Trey-Canard-Incident.aspx

 


thor it
no img
20/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Anaheim II: uit het Honda kamp.

Honda plaatste in Anaheim drie rijders in de finale. Eli Toma, voor Geico Honda, werd de beste met een derde plaats. Cole Seely en Trey Canard, beiden voor HRC Honda werden zesde en elfde. Geen juist resultaat voor Canard, maar dat leest u verder.


thor it
no img
20/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Anaheim II: Suzuki days after.

Na de bewogen races in Anaheim, versie twee druppelt er hier op de redactie regelmatig een leuk berichtje binnen. Thor en lees over Roczen, Tickle en Baggett.


thor it
no img
20/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Persbericht: Beursfoon Rockstar KTM Youth Factory Team boekt eerste successen in 2015

Het Beursfoon Rockstar KTM Youth Factory Team heeft de eerste successen van seizoen 2015 binnen. Kay Karssemakers en Ivano van Erp lieten van zich spreken in Goes en Oirschot.


thor it
no img
20/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Persbericht: Teambuilding Stabilo Kawasaki in Genk

Afgelopen weekend was er voor de rijders en teamleden een heus teambuilding weekend georganiseerd door het Stabilo Kawasaki MX team. Het gehele weekend stond in het teken om elkaar beter te leren kennen en de familiale sfeer die het team wil uitstralen nog eens extra te benadrukken.


thor it
no img
18/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Dakar 2015: Marc Coma wint voor Paulo Goncalves en Toby Price

De Dakar 2015, opnieuw verreden op het Zuid-Amerikaanse continent, kreeg een internationaal podium. De Spanjaard Marc Coma werd eindwinnaar op  zijn 450 KTM Rallye Replica.  Zijn voorsprong bedroeg bij het affluiten zestien minuten op de Portugees Paulo Goncalves (CRF450 Honda). De Australiër Toby Price (KTM) finishte gisteren als derde, op 23 minuten. Pablo Quintanilla verdedigde de Zuid-Amerikaanse eer met de vierde plaats voor de Slovaak Stefan Svitko

Meer? 

Thor!


thor it
no img
18/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Foto retro : Kabouter Trek in VLM Lummen 2005

Verdorie, we moeten op onze tellen gaan passen. Onze kabouter maakt niet enkel mooie foto’s, maar hij begint er zowaar tekst bij te verzinnen.

“10 jaar geleden begon de VLM nog aan het crossseizoen tijdens het eerste weekend van februari. Op 6 februari waren ze te gast in Lummen. Het was de eerste wedstrijd van Marnicq Bervoets in de liefhebbers rangen na een jarenlang verblijf op het hoogste niveau in het GP wereldje. Na een resem GP overwinningen, vice-wereldtitels en fabriekscontracten bij een aantal van de meest gerenommeerde fabrieksteams zoals Suzuki-Geboers, Kawasaki-Degroot, Yamaha-Rinaldi, … kon hij niet anders dan die eerste wedstrijd bij de VLM winnen. Een fotoreportage van deze wedstrijd is te vinden op http://www.erbinspictjers.be/Fotos/Fotoreeksen/2005-02-06%20Lummen/fotoreeksBlad1.html. “

“Nog meer info nodig over de wedstrijd? MxWorld begon in de tijd ook met een forum. Ooit was het druk bezocht, maar ook in die begin jaren was het al vrij ‘levendig’. De kennerstalk van de wedstijd van toen in Lummen op http://25060.activeboard.com/t1990097/lummen/

Groeten,

Trekje

 


thor it
no img
18/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Goes 2015: Ross Johnson, Macanas en Salaets. Nu met foto.

Goes 2015 is gewonnen door de Ross Johnson. De 28-jarige Amerikaan uit Tenino, Washington liet in de finale niemand in zijn buurt komen.

Meer info? Thor!

 


thor it
no img
18/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Video AMA SX 250 Anaheim II: Cooper Webb wint en wordt nieuwe leider

Cooper Webb (Yamalube Yamaha) is de nieuwe leider in de stand om de 250 SX West. Hij won de finale Anaheim II terwijl Jessy Nelson (Troy Lee KTM) pas zesde werd.

We controleerden dubbel en zagen dat de AMA-lap chart hier wel correct was. Geniet van woord en beeld.


thor it
no img
18/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Video AMA SX: Roczen neemt afstand in Anaheim II

In Anaheim heeft Ken Roczen (RCH Suzuki) de puntje sop de i gezet. Nadat hij vorige week in Phoenix verslagen werd door Eli Tomac (Geico Honda) liet de Duitser geen spaan heel van de tegenstand. In de stand  loopt hij nu al 12 punten uit op Ryan Dungey (KTM Red Bull) terwijl Tomac zijn verhaal van vorige week niet kon over doen.


thor it
no img
17/01/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : RES Axel

Zaterdag 17 januari OPEN voor vrije training van 13.00 tot het donker word.
Op dit moment worden de schansen nog bijgewerkt en de puntjes op de i gezet!... Meer dan dit berichtje op de FB pagina van RES Axel hadden we niet nodig om op deze zonnige dag naar Nederland te trekken om er wat fotookes te maken... Klik hier voor de foto's


thor it
no img
16/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Biker Parade geannuleerd!

Met de motor op de baan rijden, daar beginnen wij bij MXWORLD niet aan. Te gemakkelijk vinden we. Maar vandaag besteden we toch aandacht aan onze noppenloze medebroeders. Want of  je het nu gelooft op niet, de Jihad heeft ook voor de motorrijder gevolgen.

Thor


thor it
no img
17/01/2015 | posted by Mxshop Venray | reactie(s)

Jeroen van Teijlingen zal IN 2015 uitkomen VOOR MX shop venray,

Van Teijlingen en Mx Shop Venray zijn vandaag tot een overeenkomst gekomen voor het gehele seizoen 2015 !!
De nummer 5 uit de Mx2 inter klasse zal dit jaar het volledige kampioenschap Mx2 rijden en alle IMBA wedstrijden, Van Teijlingen zal dit jaar proberen strijden voor de titel in de Mx2 inter klasse bij de MON.
Voor meer informatie kunt u kijken op : www.mx-venray.nl of een bezoek brengen aan onze winkel te Venray.


thor it
no img
17/01/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Rondje auto-motor salon op zoek naar MX

De eerste publieksdag op het auto/motor salon waren we aanwezig op zoek naar alles wat met MX te maken heeft.... Helaas waren we snel rond, raar als je weet dat we het in België al zo moeilijk hebben om onze hobby/sport te beoefenen en de fabrikanten er toch geen moeite voor doen om het wat meer in de picture te zetten... Yamaha en KTM waren de enige met een heuse collectie maar Honda en Kawasaki lieten de dirt bikes op stal staan... Dan maar op zoek naar meer sportiefs waaronder er heel wat Café Racers te zien waren, de opkomende rage. Actie was er met de Red Bull Kenny Belaey show, men vs machine met enkel wereldkampioenen in hun discipline. Klik hier voor de foto's
 

thor it
no img
16/01/2015 | posted by KTM-Shop | reactie(s)

KTM Drivetrain kit voor offroad en straat modellen bij KTM-shop.nl

Een KTM drivetrain kit is de meest voordelige manier om in één keer de complete ketting set van uw KTM te vervangen. De kit wordt in één verpakking geleverd en is samengesteld uit een voortandwiel, achter tandwiel en natuurlijk een complete ketting.
De kits zijn op basis van eerste montage af fabriek samengesteld , dus een standaard tandwiel verhouding met bijbehorende ketting per model.
Een drivetrain kit is voor bijna alle KTM offroad én straat motoren beschikbaar. Benieuwd of er ook een kit voor uw motor is ? Maak uw keuze uit OFFROAD óf STREET om direct te zien of er een kit beschikbaar is voor uw KTM.
Ieder tandwiel en of ketting is uiteraard ook los te verkrijgen, echter bent u met een kit véél voordeliger uit!
Bij vragen of voor meer informatie kunt u zes dagen in de week onze klantenservice telefonisch bereiken via: 0174-515134


thor it
no img
15/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Het Salon: weinig off-road vreugde te rapen.

In avant-première (laten we toch ook eens een Auto- en Motorsalon term gebruiken) bezochten wij op de persdonderdag het Autosalon. Het meest opmerkelijke feit was dat we Prins Laurent en zijn gevolg via het motorsalon de beurs zagen verlaten. Voor de noppenliefhebbers is deze editie een héél mager beestje.


thor it
Sec ConstructionsKTM Shop NLWMX-ShopDSMR2R StoreMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!