Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
24/02/2015 | posted by Youthstream | reactie(s)

Annulering van 2015 MXGP van Brazilie in Trindade

Vanwege de instabiele politieke situatie en de financiële problemen van de MXGP van Brazilië 's organisator , Romagnolli Promocoes e Eventos , hebben deze laten weten dat ze niet in staat zijn om het organiseren van de 2015 MXGP van Brazilië voorzien op 16 Augustus in Trindade .
 
Youthstream is momenteel in onderhandeling met CBM (Braziliaans Motorcycle Federation ) om het evenement te organiseren op een andere locatie in Brazilië . Na de CBM President's - de heer Henrique Alves Firmo - aangiften zijn we optimistisch dat de MXGP van Brazilië zal doorgaan , maar in ieder geval zal het evenement worden vervangen .
 
Eerder gingen er al geruchten rond dat de MXGP te Letland zal geanuleerd worden wegens financieele problemen na de MXoN kater in 2014...
 
Word vervolgt.....

thor it
no img
24/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Update foto's! BMB Lommel: Marc De Reuver aan de start

Wanneer we bij Heikki Declercq van MC Mikkola naar de laatste nieuwsjes polsten voor zondag kon hij ons nog drie gevestigde namen mee geven als deelnemers. Marc De Reuver, Lars Van Berkel en Magne Klingsheim zouden toegezegd hebben voor Lommel.


thor it
no img
24/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Ryan Villopoto en Tyla Rattray rijden met Toyota Cools.

De Belgische Kempen blijft het mekka van de motorcross. Op amper 1 kilometer van de legendarische Keiheuvel te Balen vonden we vandaag 2 Kawasaki fabriekspiloten terug. Fenomeen Ryan Villopoto (4x supercross en meervoudig outdoor Amerikaans kampioen) en Tyla Rattray  (ex Wereldkampioen MX2)  zakten af naar de Soef 165 te Balen voor het afhalen van hun nieuwe Toyota wagens.


thor it
no img
23/02/2015 | posted by PGM | reactie(s)

FOTO : Starcross Mantova

De Starcross te Mantova was zowat de 3e voorjaarsklassieker voor dat de mannen beginnen aan het zware, lange GP jaar te Qatar, er was immer weinig opkomst van “stars” maar de gene die er waren lieten mooie dingen zien en gingen er volop voor, Clement Desalle won alle 3 de reeksen. Jens Getteman maakte enkele kleine foutjes maar laat zien dat hij zich super goed voelt bij zijn nieuwe team en team maatje Nick Kouwenberg. Het Nederlandse HSF Team was goed aanwezig tijdens de wedstrijden en lieten zien dat er rekening met hun moet gehouden worden. De weersomstandigheden waren bijna het zelfde als in Valence, op zaterdag bleef het wel droog maar was het enorm koud, op zondag regende het zowat de ganse dag en maakte er weer een modderboel van, kwa opkomst waren er op een moment meer fotografen dan supporters..., zonde voor deze organisatie. Klik hier voor het uitgebreide fotoalbum

thor it
no img
23/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

KTM fotoshoot: exclusief Jeffrey Herlings

Vorige week lieten we u zien hoe KTM zijn troepen presenteerde. Een rjider ontbrak: Jeffrey Herlings. Bijgevolg ook geen foto’s van hem. Maar vandaag halen we onze schade op. Herlings gaf het beste van zichzelf en dat leverde mooie plaatjes op.

Credits: KTM J.P. Acevedo.


thor it
no img
23/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Spanje: Jose Butron wint, ereplaatsen voor Damiaens, Prado Garcia en Engelen.

Pal in de Spaanse Extremadura (west spanje), een tiental kilometer onder Caceres werd in Malpartida De Caseres het Spaanse motorcross Kampioenschap ingezet. Ook hier hanteert men de formule van gemengde reeksen, met aparte klassementen, waar een kat haar jongen niet meer in terug vindt.


thor it
no img
23/02/2015 | posted by TMV | reactie(s)

Hall of fame veteraan Pierre Karsmakers kiest voor een 6D helm.

Pierre Karsmakers,die sinds oktober jl is opgenomen in de lijst van namen in de “hall of Fame” en nog  volop actief in de motorsport, kiest ook voor de optimale veiligheid die de 6D helmen bieden.
Pierre. “Ik heb in mijn leven al heel wat crashes meegemaakt en zou wensen dat deze helmen veel eerder op de markt waren geweest. Dat zou wellicht veel hoofdpijn gescheeld hebben”.

Thor it voor meer hierover


thor it
no img
23/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Josiah Natzke wint 2 proef Nieuw Zeeland

Pleasant point, nabij Timaru (Nieuw Zeeland) - In de tweede proef voor het Nieuw-Zeelandse kampioenschap Motorcross heeft de piepjonge revelatie Josiah Natzke alle drie de reeksen gewonnen in de 125 cc. Hij won voor  Cohen Chase en Courtney Duncan. Bekende namen in de MX1-klasse met een zege voor Cody Copper die John Phillips en Luke Styke klopte. Jay Wilson won de MX2. Harmish Haywood en Hadleigh Knight werden twee en drie.

Natzke, Cooper en Wilson leiden in hun respectieve klassen.

Foto: cody Cooper 2014, credits Honda New-Zealand.


thor it
no img
23/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

VJMO/MCLB in Overslag op 28 februari en 1 maart 2015.

Na twee vergeefse pogingen om MCLB op te starten volgt hier onze derde poging.

Onze jaarlijkse uitstap juist aan de Belgisch-Nederlandse grens staat dit weekend op het programma. Weer of geen weer ... crossen doen we daar altijd. Deze pure zandomloop is in alle weersomstandigheden berijdbaar en de mannen en vrouwen van het MX Team Verhulst brengen alles in gereedheid om ons in grote getale te ontvangen. De GPS-coördinaten om u te leiden naar het circuit zijn: Overslag-Dijk


thor it
no img
23/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Persbericht Honda Jtech: Getteman vierde in Mantova

Onder alweer slechte weersomstandigheden werd Mantova Starcross verreden. Regen teisterde de omloop en er was weinig publiek opgekomen (meer fotografen dan kijkers, twitterde onze man ter plekke Gino Maes).


thor it
no img
23/02/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Answer-helmen nu te koop

De nieuwe Answer-helmen zijn te koop, de nieuwe Evolve 2.0-lijn is niet alleen qua looks erg competitief maar ook op volgens gewicht is deze helm erg concurrentieel met de duurdere merken. De moussen zijn uitneembaar en dus ook uitwasbaar en de helm biedt een uitstekende ventilatie...

De Answer Racing Evolve 2.0 is vanaf nu verkrijgbaar bij je dealer aan de richtprijs van 160 Eu


thor it
no img
23/02/2015 | posted by Mx-deals | reactie(s)

Airbrake Roll-off Kit uit voorraad leverbaar bij MX Deals!

Heb je zondag je eerste wedstrijd in Mill of in Lommel of ga je deze week trainen? Zorg dan dat je goed zicht hebt dankzij de Oakley Airbrake Roll-off Kit. De Airbrake roll-off kit is nu volop uit voorraad leverbaar. Voor 15:30 uur besteld, is morgen in huis!
http://mx-deals.nl/oakley-airbrake-roll-off-kit.html
Thor it voor meer info

 


thor it
no img
23/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Twee- en drie uurs cross Lierop: De Hobbyklappers en GJV-GDI Husqvarna winnen

Bij de hobbyrijders ging de zege na twee uur wedstrijd naar de Hobbyklappers voor Family Racing en The Yammies. De licentiehouders reden de drie uur wedstrijd. Na afloop stond GJV-GDI Husqvarna op het hoogste schavot voor Rabbit Racing en het Galvin Team. De derde plaats van het Galvin Team geven we onder voorbehoud omdat de lap chart eigenlijk het team RMR als derde geeft met 67 ronden.

De Zandklappers openden voor MX-shop Venray en het Beta Super Team. De kleppers van het GJV-GDI Husqvarna team kwamen in de tweede ronde aan de leiding. Niet definitief want Rabbit Racing, pas als veertiende gestart, namen even over. Vanaf de zeventiende ronden namen de Husqvarna’s definitief de leiding over.

Credits: Maenkula pics


thor it
no img
23/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

ONK Gemert: woensdag circuitverkenning.

Traditioneel komen er vele Belgen aan de start tijdens de eerste ONK-proef in Gemert (Gimmert, zeggen ze daar…). Vandaag is er nog geen definitieve deelnemerslijst bekend voor de wedstrijd van 15 maart 2015.

Nu woensdag 25 februari wordt het circuit wel uitvoerig getest.  Wie woensdag niks omhanden heeft kan er een kijkje gaan nemen. De rijders die toezegden vindt je natuurlijk onder Thor.


thor it
no img
23/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB openingscross Lommel: zware opener met BK-punten

Voor de tweede maal in de geschiedenis organiseert het Mikkola-team de opener van het motorcross-seizoen. De vorige keer kozen ze voor de omloop van Reusel. Voor 2015 trekken ze naar het GP-circuit in Lommel. Daar de opener laat valt, worden er in Lommel meteen BK-punten uitgereikt in alle categorieën. De inters rijden voor de Challenger Trofee.


thor it
no img
23/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Persbericht KTM: Dungey en Musquin consolideren.

Geen zege voor Ryan Dungey (SX450) en Marvin Musquin (SX250 East Coast). Maar beide heren blijven wel in het zadel als leiders in de tussenstand.


thor it
no img
23/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Persbericht Yamaha SX Atlanta I 250 SX: Eerste seizoenszege voor Jeremy Martin.

Jeremy Martin, titelvoerder in de 250 MX, behaalde zaterdag in de Georgia Dome zijn eerste SX-zege van 2015. Voroge week in Arlington werd hij nog vierde maar voor 50.000 toeschouwers in Atlanta was het bingo!


thor it
no img
23/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Persbericht Suzuki Mantova: Desalle klaar voor Qatar!

Clement Desalle won zondag alle reeksen in Mantova. De 25-jarige Belg, vorig jaar opgeschept met een slepende polsblessure toont een behoorlijk vormpeil met het oog op de start van de GP zaterdag in Qatar.  Of niet soms: 2de in Hawkstone Park, 2 reekszege’s in Valence en drie in Mantova toch?


thor it
no img
23/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Marcus Schiffer stopt met crossen.

Zopas raakte bekend dat Marcus Schiffer de helm aan de wilg hangt. Na zovele blessures houdt Marcus het voor bekeken. Hij was een van de meest getalenteerde rijder in de generatie Nagl en Roczen. Hij won de MXoN in Lommel aan de zijde van Max en Ken. Daarnaast behaalde hij nog 2 x de ADAC Masters en ook Duitse titels.  

Schiffer blijft actief in de motorcross als trainer, begeleider en wellicht straks ook nog een formele functie.


thor it
no img
23/02/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Openingscross VLM in Helchteren

Met de VLM openingscross in Helchteren haalde ook Patrick Luyten zijn videocamera weer van stal. Hij zorgde voor een leuke video van de tweede reeks Inters en Quads.

Thor it


thor it
no img
22/02/2015 | posted by Photo Bertje | reactie(s)

FOTO : Duinkerke

Bertje dacht bij het zonnige weer eens te gaan zandduinen in Duinkerke en dat bracht volgende foto's op


thor it
no img
22/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Helchteren: Sven van de Mierden algemeen, Verheyen in MX1.

De openingscross in Helchteren is min of meer een slag in het water geworden. De piste lag er heel goed bij, maar het rennerspark was ploeteren, na de regen van afgelopen dagen. De organisatie had alles prima voor mekaar en niemand bleef vast zitten.

Thor it voor meer en foto's van Rolly


thor it
no img
22/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Shaun Simpson wint in Lacapelle Marival.

We kunnen niet alles weten. Willen is één, kunnen is twee. Zo waren we in onze kalender voorseizoen 2015 toch wel de wedstrijd in Lacapelle Marival vergeten zeker. Fouden maken is des mensen. In Lacapelle Marival, gelegen in de – volgens mij – mooiste regio van Frankrijk, onder de rook van Brive-La- Gaillarde won Shaun Simpson zijn eerste. Jake Nicholls vond er zijn Waterloo, wegens een polsblessure en out voor Qatar.


thor it
no img
22/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Starcross Mantova: Desalle, Tixier en Dankers.

De Belgen en Nederlanders hebben er in de Mantova Starcross 2015 geen gras over laten groeien. Clement Desalle en Raivo Dankers keren met bloemen naar huis. Maar er waren nog een pak ereplaatsen.

Thor it voor een kort verslag en alle uitslagen


thor it
no img
22/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Star Cross Mantova sprokkels.

Nog voor de start van de Star Cross in Mantova raakte bekend dat Kevin Strijbos niet mee rijdt. Samen met nog ander nieuws onder Thor.

Geniet ook van de zaterdagse foto's onze man ter plekke Gino.


thor it
WMX-ShopSec ConstructionsDSMMx477R2R StoreKTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!