Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
14/06/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Jilani Cambre wint drie reeksen IMBA in Hawkstone Park

Het was ons een beetje uit het oog gesprongen maar we willen toch nog even aanstippen dat de JDS-rijder op het ex GP-circuit in Hawkstone Park vorige zondag veruit de beste was. Vincent Collet was in de trainingen nog wel de snelste maar in de wedstrijden stond er geen maat op Cambre, drie keer op rij mocht hij vieren waardoor hij natuurlijk ook de oververdiende winnaar werd. Paul Spierings werd mooi tweede op zijn tweetakt terwijl Vincent Collet netjes op de derde podiumtrap mocht plaatsnemen.

 


thor it
no img
14/06/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Lieber ongedeerd na val in Riedl.

Meer dan 8.000 toeschouwers zagen Max Schiffer een schitterende rentree maken in riedl. Pas gerevalideerd na een schouderblessure behaalde –mits wat meeval – de eindzege. Hij ging  Pacal Rauchenekcker en Boris Maillard vooraf. Rauchenecker bijft leider voor Dennis Ulrich.

Thor!


thor it
no img
13/06/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Max Nagl herneemt in thuiswedstrijd.

U herinnert zich nog de crash enkele weken geleden in Eersel. Daar raakten onder andere Todd Waters en Max Nagl geblesseerd. Nagl zit ondertussen al een tijdje op de motor, nadat hij al vlak na het ongeval zijn fysiek begon te onderhouden. De rentree was voorzien voor Maggiora. Maar het wordt Teutschenthal.

Thor!


thor it
no img
13/06/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Eerste aflevering Belgian Master nu ook online.

Nadat de MX-fans gisteren al konden genieten van de uitzending - weliswaar enkele weken na datum - van het magazine van de Belgian Masters Of Motorcross - openingsproef Mons, kregen we enkele reacties.

Sport 40 is enkel te zie via Telenet, tot nog toe.

Wij gingen even rondbellen, en voila: iedereen met internet kan nu nagenieten via de volgende link:

http://vimeo.com/98027205.

Volgende week wordt de proef van Moerbeke uitgezonden.


thor it
no img
13/06/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Waar hangt Plons uit??

Een vaakgestelde vraag die we krijgen is: Waar hangt Plons toch uit?? Plons was tot een tijdje geleden onze vaste medewerker/fotograaf. Bijna dagelijks trok hij op met de "groten der aarde", op de fiets of in de Starbucks waarmee we vaak nog meer dan vandaag alle hotnews als eerste konden brengen. Door omstandigheden kwam Plons, in een eerder leven een volwaardig mtb-specialist terug terecht in de competitie MTB Enduro. Op dit moment eet, drinkt en slaapt Plons met een van zijn futsen en maakt hij elke dag opnieuw ergens in Vlaanderen of zelfs ver daarbuiten de bossen onveilig te maken.....
Plonsracing proving that getting old doesn't mean growing up!!
Foto: Pauli Kris, Video: Adam Schlang
 

Thor it voor een video van Plons on the bike!!


thor it
no img
12/06/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Nieuwe namen voor Kester

In Kester zal Jens Getteman vervangen worden door Gordon Crockard. Crockard staat momenteel vierde in het Maxxis kampioenschap en stond al ooit op het podium in Kester.

Thor.

 


thor it
no img
12/06/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Valentin Teillet vervangt Gautier Paulin in Italie

Gautier Paulin is nogsteeds herstellende van een duimblessure, de winnaar van de openings-GP in Qatar zit nog altijd niet op de motor. Het Kawasaki Racing Team wil in Italië opnieuw volwaardig aan de start verschijnen, Valentin Teillet zal zo Paulin vervangen, het gaat voorlopig om een eenmalig optreden op de fabrieks-Kawasaki voor Teillet.

Thor it voor een reactie van Valentin


thor it
no img
12/06/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Kemea boert goed in Oldebroek.

Het KEMEA Yamaha team heeft het Nederlandse kampioenschap in schoonheid afgesloten in Oldebroek. Cyril Genot werd twee maal derde en Petar Petrov finishte als tweede met twee tweede plaatsen. 

Thor!

 


thor it
no img
11/06/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Belgian Masters Of Motorcross Kester 29 juni 2014: preview en interviews

Veel en schoon volk op de persconferentie van AMC De Toekomst Dworp, de organisator van de derde proef van de Belgian Masters Of Motorcross. Voorzitter René De Boeck opende op zijn gekende wijze, bij wijze toch scherp uithalend naar de fundamentalisten onder de groenen.

Thor.


thor it
no img
11/06/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Brown-Chamberlain winnen hun eerste GP in Brou (FR)

Voor het eerst in hun carrière wist het zijspanduo Stuart Brown– Josh Chamberlain een GP te winnen. Ze deden dat in Brou, de vierde GP van het seizoen. De Bennen, Adriaenssen en Van Den Bogaert, werden tweede voor Hendrickx-Muceniecks, zodat er in de top van de WK-stand niets wezenlijk verandert. Even aanstippen, we noemen in de doorlopende tekst enkel de naam van de piloot, voor de leesbaarheid. Maar we hebben gigantisch respect voor de “bakkenisten”.

Thor.

Klik hier voor de fotos van Chris Blokhuys


thor it
no img
11/06/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Belgian Masters Of Motorcross op Sport 40

Goed nieuws in de rand van de persconferentie in Kester. De nieuwe Vlaamse zender Sport 40 (afwisselend met Stories TV) zal met onmiddellijke ingang het magazine van de Belgian Masters Of Motorcross uitzenden. En er liggen nog meer  plannen op de plank.

Thor!


thor it
no img
11/06/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Steve Ramon wint Trofee Thimotei Potisek

Op Pinkstermaandag heeft onze landgenoot Steve Ramon de herdenkingswedstrijd rond Timotheï Potisek gewonnen. De Franse strandspecialist verongelukte eind 2009. Meer dan 5.500 toeschouwers zagen de ex-wereldkampioen winnen.

Thor voor meer


thor it
no img
10/06/2014 | posted by PGM | reactie(s)

Belgisch supertalent Jago Geerts wordt Nederlands motorcrosskampioen 85 cc

Het Sahkar KTM Motocross Racing Team mag met terechte trots een kampioen aankondigen. Nadat de talentvolle Belg, Jago Geerts eind vorig seizoen een samenwerking met het Estse team aanging is zijn MX carrière aan een opmars begonnen. We zijn nog geen jaar later en de titel van Nederlands kampioen 85 cc staat op het palmares van de veertienjarige vedette in wording. De wedstrijd van Pinkstermaandag op 9 juni in Oldebroek (Nederland) was punten gewijs nog slechts een formaliteit. De titel werd op donderdag 29 mei in Rhenen al mathematisch op zak gestoken maar zijn familie en de rijder zelf zien de noodzaak om de loftrompet te blazen niet als een prioriteit. Het zijn dan ook Belgen die heel nuchter in het leven staan en de schoolresultaten laten primeren boven een status van een rijzende ster aan het MX firmament.

Thor voor een intervieuw met Jago Geerts en zijn teammanager Laurie Roosiorg


thor it
no img
10/06/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Mooie videoclip Enduro Cross Deurne

Het initiatief van Racing Center KTM was echt puik georganiseerd. Leuk om zien, leuk om te doen. Via deze link krijgt u een mooie impressie van de eerste Enduro Cross op de bosuil in Deurne.

Thor it voor de een leuke video van Fdavid.be en eentje van Filip Kellens


thor it
no img
10/06/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Grote Fotoreeks KTM Racing Center Endurocross Antwerpen

De allereerste Endurocross in Antwerpen was een groot succes, opkomst van piloten en toeschouwers was ondanks de warme temperaturen ronduit schitterend en hopelijk krijgt deze eerste editie een vervolg in 2015. We stuurden onze fotograaf Gino Maes naar de Bosuil voor een grote Fotoreeks van dit evenement....

Klik hier voor de foto's 

 


thor it
no img
10/06/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

BeTeMo organiseert Belgie - Nederland voor zijspannen en quads.

Zondag is BeTeMo aan zijn laatste sportevenement toe. Op de Heeserbergen organiseren zij een dubbelweekeinde. Zaterdag komt JMS in actie met al wat daar bij hoort; zondag is voorbehouden aan VLM.

Thor voor meer.


thor it
no img
09/06/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Yentel Martens wint BMB Beglian National in Axel

Yentel Martens won vandaag de Belgian National in Axel, de V-Mac-rijder stuurde zijn Kawasaki tweemaal naar de overwinning waardoor hij natuurlijk ook de verdiende winnaar werd in het Axelse zand. Marvin Van Daele werd twee keer tweede terwijl Andy Truyts met een derde en vierde plaats netjes derde werd.

Thor it voor de uitslagen van de BMB in Axel op Pinkstermaandag
Klik hier voor een fotoreeks van Bertje


thor it
no img
09/06/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Endurocross in Antwerpen gewonnen door Jeff Goblet en Pascal Berlingieri

Het KTM Racing Center durfde de uitdaging aan te gaan om als allereerste in België een endurocross in te richten, met groot succes durven we zeggen want het team van Marcel en Lutgarde zorgde voor een perfecte organisatie in het hartje van 't Stad, aan het voetbalstadion De Bosuil in Antwerpen. Jeff Goblet is de grote winnaar geworden van deze allereerste Endurocross in Belgie, de Husqvarna-rijder won bij de vergunninghouders zowel de kwalificatiereeks, de halve finale, finale en ook de KTM Racing Center Superfinale die samen verreden werd met de beste niet-verguninghouders. Pascal Berlingier zorgde dan weer voor dé sensatie bij de niet-vergunninghouders, hij ging de uitdaging aan om de finales te rijden op een electrisch aangedreven KTM Freeride E. Hij won zijn finale op de E-bike en kende pech met een platte band in de grote Superfinale, misschien had er anders wel een podium ingezeten want de UFO-rijder reed sterk op deze KTM Freeride.

Later meer....
Thor it voor enkele foto's


thor it
no img
06/06/2014 | posted by Gear2win | reactie(s)

Thor Pro Circuit Monster Energy kits nu verkrijgbaar bij Gear2Win

Wil je in net zo'n crosspak als de heren van het Monster Energy PC Kawasaki Team uitzien? Wees er snel bij want deze crosskleren zijn erg gewild.... De kleding is bedrukt met enkele grote sponsors van het team maar je kan ze natuurlijk ook dragen indien je geen Kawasaki-rijder bent omdat er geen motormerk zichtbaar is...

Bestel de kleren via deze link

Thor it voor een video


thor it
no img
06/06/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

VLM Pinkstertrofee op Horensbergdam in Genk

Nood breekt wet en daarom moet de VLM door de omstandigheden die we allemaal ondertussen kennen van de Balenberg in Betekom verhuizen naar de Horensbergdam in Genk. Het Fun MX Team en MC De Vrijheid staan ongetwijfeld garant voor een goede organisatie, zo zijn er op zaterdag niet alleen de JMS-wedstrijd gepland maar vind er op "De Dam" ook nog de Josram Denicol day" plaats, er wordt gezorgt voor diverse randanimaties hieromtrend. Op zondag en maandag staan er de gewone VLM-wedstijden geprogrammeerd en op zaterdag- en zondagavond kun je in de feesttent terecht voor een grote barbecue. 


thor it
no img
05/06/2014 | posted by | reactie(s)

Ricky Carmichael University komt naar Belgie!!

Ricky Carmichael komt ter ondersteuning voor het Charity Event van Stefan Everts, Everts and Friends naar België en daar koppelt Ricky op 23 en 24 juli een Ricky Carmichael University aan vast. En wie werkt hier nog aan mee? Stefan Everts.... Eindelijk vonden deze twee motorcrosslegendes een plaats in hun agenda om enkele dagen uit te trekken voor geld in te zamelen voor goede doelen maar ook jij kan hiervan profiteren als je je inschrijft voor deze Ricky Carmichael University....

Thor it voor meer info


thor it
no img
05/06/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Vanaf 14 juni 2014 damesreeksen in het VJMO-programma

Zaterdag 14 juni wordt er, na de succesvolle special-categoriën brommers & pitbikes, ex-BLB en ex-MCB piloten, voor de eerste maal in het VJMO-programma twee reeksen voor DAMES geprogrammeerd. Deelnemende dames worden gevraagd eerst voorzitter Frans Lunenburg te bellen (GSM 0475/597684) , opgelet dit is enkel ter info of er voldoende belangstelling is , maar dit is volgens de laatste gegevens absoluut niet het probleem!
 
Thor it voor meer info

thor it
no img
05/06/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

De 23-jaar regel voor de MX2 verandert NIET

Tenzij Youthstream zijn eigen woorden herroept, zal de maatregel om tot 23 jaar MX2 te mogen rijden NIET veranderen. Dat lazen wij op MXGP zelf.

Hier het korte – vrij vertaalde -  persbericht op www.mxgp.com:

Thor


thor it
no img
04/06/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Nagelnieuw voor Belgie: Endurocross Deurne

MX-World zal zaterdag goed vertegenwoordigd zijn op de Endurocross in Deurne. De grote baas rijdt zelf mee, alsook zijn  poulain Pascal Berlingieri. Deze endurocross is een première voor Belgie. De wedstrijden worden verreden in Deurne, aan de poorten van het Bosuilstadion. De toegang – en ook de animatie en demo’s - voor het publiek: GRATIS.

Thorren maar……


thor it
no img
03/06/2014 | posted by PGM | reactie(s)

Fotoreeksen GP Frankrijk

GP #9 is al weer gepasseerd, het was er eentje met ups and downs, heel wat crashes op een gevaarlijk technisch parcour, even concentratie verlies kon fataal zijn. Behalve dan voor Herlings, die blijft van start tot finish verbazen hoe die zijn motor en parcour onder controle heeft. Bij de MXGP hebben we nog steeds een kampioenschap, Desalle geeft de titel niet zo maar weg aan Toni, ook de “Jerre” staat weer mee op het podium, weleens waar een stapje hoger deze keer.
 
 

thor it
Sec ConstructionsKTM Shop NLWMX-ShopMx477R2R StoreDSM

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!