Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
01/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Sterke start in Riola Sardo voor Paulin, Cairoli en Jonass.

De eerste officiële motorcross is een feit. Op Sardinië wer het Italiaans kampioenschap aan gezwengeld. Met een vol startheken, want over vier weken start het GP-seizoen.


thor it
no img
01/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Enduropale Le Touquet: Nr. 2 voor Van Beveren. Belgen rijden in de kijker maar Daymond Martens blijft overeind.

De weersomstandigheden waren echt “Le Touquets”. Nat, striemende wind, zodat zelfs overwogen werd om de start uit te stellen. Gelukkig kon alles op schema doorgaan, en wij keken achter de warme kachel en zagen Adrien Van Beveren het geesteskind van wijlen Thierry Sabine winnen.


thor it
no img
01/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Le Touquet Quads: Jan Vlaeymans vierde, Kelly Verbraeken wint damesklasse.

Onze landgenoot Jan Vlaeymans is vierde geworden in de Enduropale voor Quads. Vlaeymans werd vooraf gegaan door de absolute superster op vier wielen, Jeremie Warnia, Mathias Ternynck en Jeremy Forestier. Joeri De Cremer werd veertiende. Bij de dames zegevierde Kelly Verbraeken, 38ste in de scratch. Er waren 64 deelnemers.

Fotos: Jan Vlaeymans voor de start vorige week in Hossegor. Kelly Verbraeken. Credits: FB


thor it
no img
01/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Le Touquet Vintage: Boonen wint, drie Belgen in top 6.

We pakten er naast in de cyclocross en in de echte Enduropale. Maar toch schitterden de Belgen aan de Franse Opaalkust. In de klasse Vintage won Johan Boonen de wedstrijd voor Jerôme Belval. Frederique Jeanmoye werd uiteindelijk vierde. Boonen won beide reeksen op zaterdag enzondag op een Husaberg. Sven Breugelmans werd uiteindelijk nog 10de na zaterdag te zijn uitgevallen. Hij finishte als tweede in de slotreeks. Boonen won niet van Janneke en Mieke. Reden ook mee: meervoudig winnaar Kees Van Der Ven, die uitviel met pech. Daarnaast Mickael Pichon,  “Boum Boumm “Bethys,Yannick Guedard, David Hauquier, en top endurorijder  David Fretigné.

Foto: Sven Breugelmans.

1 BOONEN Johan              500    4T       50 50         100

2 BELVAL Jerome              500    4T       40 44             84

3 GUÉDARD Yann              500    2T       32 36            68

4 JEANMOYE Fred             500    2T       36 30            66

5 BARBARA Paul                500    2T       30 32            62

6 HAUQUIER David           250    2T       26 28            54

7 VAUTERIN Pierre           250    2T       22 22             44

8 DEMEESTER Arnaud     250    2T       44   0            44

9 FRANCOIS Olivier          250    2T       24 19             43

10 BREUGELMANS Sven    490    2T     0  40            40


thor it
no img
31/01/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Italiaans Kampioenschap LIVE te volgen!

Dit weekend word in Italie te Riola Sardo de start gegeven van Italiaans kampioenschap, er komen heel wat toppers aan de start om wedstrijd ritme op te bouwen, incl enkele Belgen, het word uitkijken naar de nieuwe kleuren van de piloten in hun nieuwe teams, je kan zondag alles LIVE volgen via deze link.vanaf 13u; met dank aan de Belgische Max Nagl suporters club

Klik hier voor de werkende link


thor it
no img
01/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Herning: slotdag voor Sam Martin

Florent Richier is er niet ingeslaagd om te dubbelen in Herning. Zaterdag werd hij pas vierde. De winst was voor Australiër Sam Martin.

De eerste halve finale was voor Ross Johnson, die Martin en Richier versloeg. In de tweede was Charles Lefrancois de betere van Matthias Jorgenson, Matteo Bonini, waar Jurgen Wybo vierde werd.

In de finale startte Martin op kop gevolgd door Jorgensen en Ricky Renner. Lefrancois rukte op van de vierde naar de tweede plaats en viel dan letterlijk uit.  Mickael Musquin was Lefrancois gevolgd en kreeg zo de tweede plaats in de schoot geworpen. Die had overigens geen moeite om Bonini en Richier voor te blijven. Wybo werd zevende.

Fotoa Sam Martin. Credits Motoxmag


thor it
no img
01/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: de beelden van SX Anaheim, part III

De rijders zijn in Anaheim nauwelijks gewassen, of wij kunnen u al de beelden voor schotelen. De volledige wedstrijden zowel van de 450 als van de 250 kan je nog eens herbekijken. Het doek valt nu over Anaheim……

De 250 West: https://www.youtube.com/watch?v=2E9K6TkoqSs

De 450: https://www.youtube.com/watch?v=K_kjxCzI1RA

Foto: Dungey. Credits AMA


thor it
no img
01/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Anaheim 3 250: Cooper Webb blijft winnen, 2 maal zelfs

De finale Anaheim III voor de 250 werd in twee keer gereden. Na de eerste start reed Cooper Webb (Yamalube Star Racing Yamaha) hij aan de leiding, maar na zes ronden werd de race afgevlagd. De oorzaak: in de start was Zach Osborne (Rockstar Energy Husqvarna) in het hekken geerden. De officials bekeken het gebeuren op een video en oordeelden dat het hekken niet goed functioneerde. De race werd gestopt en moest volledig worden over gedaan.


thor it
no img
01/02/2015 | posted by Mx-deals | reactie(s)

Leatt 2015 bescherming en nekbraces nu leverbaar bij MX Deals!

Voor 2015 heeft Leatt het assortiment uitgebreid met splinternieuwe protectie voor het gehele lichaam en deze zijn nu leverbaar bij MX Deals. Zo heeft Leatt de nieuwe betaalbare GPX 4.5 Nekbrace uitgebracht. Helemaal nieuw dit jaar in het assortiment en direct leverbaar is de Leatt schouderbrace, de Leatt C-Frame Kniebraces en nog veel meer. De al veel besproken Leatt GPX 5.5 Crosshelm welke naar verwachting eind februari leverbaar zal zijn is nu al te pre-orderen bij MX Deals.

Thor it voor meer over de Leatt-actie bij Mx-deals


thor it
no img
01/02/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Anaheim 3 450: Dungey is the man!

In het Angels Stadium kan sinds de renovatie van 2013 ongeveer 45.000 man binnen. Laat ons er vanuit gaan dat het stadion niet helemaal uitverkocht was. Dan kunnen we toch stellen dat op 3 x Anaheim SX een dikke 100.000 mensen naar het spektakel komen kijken. En zaterdag trok Ryan Dungey alle ogen naar zich toe.


thor it
no img
01/02/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Dieven slaan toe: Drie Husqvarnas gestolen bij Motors Vangenechten

Dieven sloegen in de nacht van vrijdag op zaterdag toe bij Husqvarna-dealer Vangenechten in Geel. Er werden drie splinternieuwe motors ontvreemd, het gaat om drie Husqvarna's: Een FE 350, FE 450 en een TE 250.
De tipgever die Vangenechten tot het vinden van de motors kan brengen mag rekenen op een beloning van 1000 Euro!
Motors Vangenechten
0486/18.92.11


thor it
no img
31/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Herning vrijdag: Florent Richier voor Ross Johnson.

Men zocht 12 finalisten voor de vrijdagnacht. Die kwamen er  na de winst in de halve finales en herkansingen. Heat 1 was voor Sam Martin voor Florent Richer en Charles Lefrancois. Heat 2 ging naar Ross Johnson voor Boris Maillard en Mickaël Musquin. Ricky Renner en Julien Lebeau kwamen er bij via de Last Chance. Lefrancois leidde in de finale twee ronden maar dan kwam Richier  langszij. Definitief zo bleek. Lefrancois zou nog moeten buigen voor Johnson die in de vijfde ronde zijn tweede plaats veilig stelde. De mooiste move kwam van Maillard, van de zesde naar de derde plaats. Hij passeerde hierbij ook Musquin en Lefrancois.

Foto: Richier, hier tweede in Belfast. Credits FR FB


thor it
no img
30/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

SX: Anaheim, versie III, wat met Roczen en Tickle?

Ze gingen naar Roczen en Tickle kijken in Anaheim. Dat vertelde Joël Smets in zijn interview. We keren even terug naar de SX, voor Anaheim III en de verrichtingen van Roczen, die al kampioen gezien werd na de derde  wedstrijd. Tot hij in Oakland aan de kant werd gezet door een zekere Ryan Dungey…..


thor it
no img
30/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: Bobryshev en Paulin voor HRC Honda in de startblokken.

Onze elektronische brievenbus puilt dag na dag uit van de info. Het lijkt wel overkill na een winter waarin we bij wijlen echt moesten schrapen om nieuws bij mekaar te krijgen. Nu proberen we de overvloed te kanaliseren. Dit item, video inclusief over de HRC-mannen Bobryshev en Paulin.


thor it
no img
30/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Kemea Yamaha: Graulus, Paturel en Van Doninck, dus compleet in het nieuw.

Hans Corvers en zijn buddy Marnicq Bervoets in het Kemea Team (voor alle duidelijkheid: Kom Er Maar Eens Achter), gooien voor 2015 het roer 180° om. Luke Styke verhuisde terug naar de onderkant van de aardbol. Petar Petrov trok naar Engeland en Cyril Genot staat op eigen benen. Kemea gaat dit seizoen in zee met Damon Graulus, Benoit Paturel en Brent Van Doninck.

De winter van Kemea Yamaha onder Thor.


thor it
no img
30/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Wat nu weer: Hommeles rond de Horensberg(dam)!

Vandaag lazen we in het Het Belang Van Limburg opnieuw onthutsend nieuws rond een motorcross omloop. Het volgende doelwit is nu de Horensberg. Er is niks definitief, maar wie weet hoe dit weer uit draait.

Het artikel, overgenomen uit Het Belang Van Limburg onder THOR.


thor it
no img
30/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

KTM trekt de jeugdkaart met Stefan Everts.

KTM verstaat als geen ander hoe je aan de toekomst moet bouwen. De Oostenrijke constructeur zoekt al vroeg naar talent. En naar geschikte begeleiders. Stefan Everts dus.


thor it
no img
30/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Knieblessure Dean Wilson: update.

Vorige week donderdag kwetste Dean Wilson zich aan de knie op het KTM-test circuit. Afgelopen woensdag werd hij geopereerd. De dokters spreken van een ge slaagde operatie en volledig herstel, maar het SX-seizoen zit er wel op.


thor it
no img
30/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Persbericht: JTECH Honda klaar voor EK en WK.

Jawel zondag beginnen we er aan. In Le Touquet de “Enduropale”, maar in Sardinië de openingsproef van het Italiaans kampioenschap. Het Italiaans georiënteerde JTECH Honda Team met een Rus, een Belg, een Nederlander en een Brit als rijders, is er klaar voor.


thor it
no img
30/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

De volgende in de rij: Standing Construct Yamalube

Het volgende interview over de aanloop van de Belgische teams naar de GP’s is er eentje met Tim Mathijs. De bouwondernemer uit Geel hield ons vorig jaar stiekem een beetje aan het lijntje toen wij hem polsten naar de plannen voor Standing Construct 2015. Snel stond vast dat het geen KTM zou zijn, maar wat dan wel bleef lang een open vraag. Tijd om tekst en uitleg te verschaffen, u leest het onder Thor.


thor it
no img
30/01/2015 | posted by Maris Racing | reactie(s)

Regel nu makkelijk en snel je SAG van je motor met de Slacker

Premiëre voor Europa !
Maris Racing stelt voor; De " SLACKER " Digital Sag Scale van Motool. Rechtstreeks vanuit de USA !

Met dit toestel meet U binnen de minuut de SAG van uw motor zelf en zonder hulp van anderen.
Op enkele seconden is de Slacker geïnstalleerd op de achteras door middel van een sterke magneet. Daarna de klem vast schroeven op nummerbord of spatbord, het kabeltje vast haken en klaar. U zet de motor op beide wielen en de Slacker geeft direct de SAG in mm. op het display.

Thor it voor meer over de SLACKER


thor it
no img
29/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Interview: MXWORLD sprak met Joel Smets van Rockstar Energy Suzuki

Het nieuwe seizoen komt eraan. Niks aan te doen. Eind februari beginnen we aan de GP’s. Wie daar een rol van belang wil spelen moet nu al vol aan de bak. Hoe men dat bij Rockstar Energy Suzuki aanpakt wilden we wel eens horen van rijderscoach Joël Smets. Die moet Kevin Strijbos en Clement Desalle op weg zetten om de favorieten Ryan Villopoto en Antonio Caïroli van de titel te houden.

Het interview onder THOR!


thor it
no img
29/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Persbericht: Jean Michel Bayle deelt zijn ervaring in het Honda 150 cc EK-kamp.

Ex-wereldkampioen Jean-Michel Bayle zal les geven bij het Honda 150 cc trainingskamp in Albaida op 14 en 15 maart. Bayle, sportief manager van HRC zal zijn ervaring in dienst stellen van de jeugd. Ook Gordon Crockard zal er instrueren over techniek, lijnen, positie op de motor en stijl. Van Belgische zijde werkt Davy Dousselaere (Honda Europe Off-road manager) mee aan het project. Hij was trouwens vorig jaar in Lommel een aandachtig waarnemer.


thor it
no img
29/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Vanuit Sardinie, Joel De Busser voor Wilvo Nestaan Husqvarna Factory

“Hallo, Joël hier. Ik bel vanuit Sardinië. Hoe is het in België? Want hier regent het…….” Klink het deze namiddag aan de telefoon. Joël, spilfiguur binnen het team, had ons beloofd een seintje te geven als ze aan racen toe kwamen.

Wat hij te vertellen had vindt U onder Thor!


thor it
no img
29/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Nieuwe website voor Ken De Dycker.

Goed nieuws voor de fans van Ken “Keeno” De Dycker. Hijzelf (of zijn achterban) heeft de website volledig vernieuwd.  Je kan zijn a vonturen volgen op http://www.keenomx.com/index.html , te beginnen van zondagavond na afloop van de eerste proef van het Italiaans kampioenschap ergens links-midden in Sardinië.

MXWORLD.BE wenst Keeno op zijn minst een seizoen toe als in de Lommel MXGP 2014


thor it
WMX-ShopSec ConstructionsKTM Shop NLDSMMx477R2R Store

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!