Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
29/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

IceOne Husqvarna Factory: geen blessures aub!

Na het interview met Joël Smets en het Kawasaki persbericht over Villopoto en Rattray sloeg de kolder in onze kop en we begonnen onze contacten aan te spreken. De eerste die thuis gaf was Peter Dirkx, duivel-doet-al bij IceOne Racing Husvarna Factory. Hij moet er, onder leiding van manager Antii Pyhronen, mee voor zorgen dat Max Nagl, Todd Waters en Nathan Watson klaar zijn voor de GP’s. De voorbereiding van het Husqvarna team onder Thor dus.


thor it
no img
29/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Kawasaki Racing Team: Villopoto en Rattray landen in Europa!

We maken af en toe eens een zijsprongetje. De een lacht er mee, de andere lacht ons uit. Maar eigenzinnnig als we zijn kwamen we uit bij de intro van “Blockbuster”, een hit uit de jaren zestig van The Sweet.

Het gaat (ongeveer) als volgt: “You better beware, you better take care, you better watch out (vrij) for the guy with the short red hair. He'll come from behind, you go out of your mind, You'd better not go, you'd never know what you'll find …….”

Villopoto moet je dan in je achterhoofd houden.

Thorren maar


thor it
no img
29/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Persbericht: Jeugdcross MCC De Kempen Eersel op 28 februari 2015.

Op zaterdag 28 februari AS organiseert de jeugdcommissie van MCC de Kempen een jeugdcross voor alle jeugdige motorcrossers tot en met 16 jaar. Er zijn wedstrijden in de klasse 50cc tot en met 125cc 2 takt. Hobbyrijders en  startbewijshouders kunnen deelnemen mits ze houder zijn van een geldige KNMV of  MON licentie.

Inschrijven uiterlijk voor vrijdag 27 februari 12.00 uur via de website van www.mccdekempen.nl . Het inschrijfgeld voor niet leden bedraagt € 15.00. Betaling van het inschrijfgeld dient te geschieden op zaterdag 28 februari tussen 08.00 en 09.00 uur. Zorg dat je op tijd aanwezig bent want de trainingen starten om 09.30 uur.

Als je zin hebt om een mooie wedstijd te rijden op ons Ketelbergcircuit dan ben je van harte welkom zaterdag 28 februari aanstaande.


thor it
no img
28/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Knieblessure voor Dean Wilson

Na 4 Canadese titels week de Schot Dean Wilson uit naar de USA en ging in Florida wonen. In 2010 werd hij “Rookie Of The Year” in de East-Coast 250. Datzelfde jaar miste hij met het Britse team nipt het podium in de MXON. 2011 werd een topjaar voor Dean want hij won de AMA MX250 voor Tyla Rattray en Blake Bagget en werd nogmaals vierde in de MXON. Toen was het geluk op…..

Thor.


thor it
no img
28/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

De sportieve revanche van Trey Canard (Honda HRC)

Geen Roczen, geen Tomac geen Dungey, geen Reed maar wel Trey Canard. Een week na zijn dubbele aanvaring (sprong eerst op, en werd even later uitgetikt) met Chad Reed. Onder Thor méér info, van voor en achter de schermen en we laten Trey aan het woord.


thor it
no img
28/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Wachten op 2015: retro van Kabouter Trek Neeroeteren 2005

27 maart 2005…

Het was Pasen die dag. MXWorld bestond net een aantal maanden. Maar niet enkel MXWorld was voor de eerste keer aanwezig op dit pracht circuit in Limburg. Enkele maanden voor de nieuwe Mx-site het levenslicht zag was het zoontje van S72 geboren. Samen met de papa, opa en de rest van de familie trok hij naar de Kiezelgroeve in Neeroeteren. Met zijn allen hoopten ze dat ze nog dikwijls naar ‘hun thuiscircuit’ zouden kunnen komen om hun geliefde sport te kunnen beoefenen of er tenminste te kunnen naar kijken. Kleine Everts zag er die zondag – voor zover hij niet aan een dutje bezig was - zijn papa, Ramon, Smets, Strijbos, Townley, Melotte, De Dijcker, Van Dyck, Van Nooten, Theybers, Godrie, De Belder, Freibergs, Schröter,… rond toeren en droomde er misschien tijdens babydutje al van om zelf op dit circuit rond te toeren. 10 jaar later ziet het er minder goed uit voor de Kiezelgroeve. Mc Maasland heeft de strijd niet opgegeven. Wie dit leest hoopt waarschijnlijk allemaal dat ze zullen winnen. Maar sinds een aantal jaren ronken de motoren niet meer in de heimat van de Everts dynastie.

Wat foto’s van toen op http://www.erbinspictjers.be/Fotos/Fotoreeksen/2005-03-27%20Neeroeteren/fotoreeksBlad1.html.

Groeten,

Trekje


thor it
no img
27/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

RCH Suzuki: keerzijde van de medaille voor Roczen en Tickle

Roczen op weg naar de titel. Het leek bijna vanzelfsprekend na drie proeven. Oakland  zette echter de zaken op zijn kop. Lees onder THOR wat men er bij RCH Suzuki van denkt na de vierde ronde.


thor it
no img
27/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Persbericht Youthstream: Organisatoren bereiden 2015 voor

Afgelopen weekeinde blies Youthstream verzamelen in Geneve. Hier zaten ook de GP-organistoren mee aan tafel. Een greep uit het persbericht van Youthstream leest U onder THOR


thor it
no img
27/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Nieuws uit de teams: Honda HRC

Aan de ene kant mag die winter wel wat duren. We willen niet snel oud worden. Aan de andere kant, het wordt hoog tijd dat er wat beweegt in de MX. We lieten al eerder weten: SX, beach race, allemaal oké maarwij zijn crossfans pur sang en stilaan komen we op dreef. Met HRC Honda die een fotoshoot  lanceerde.

Maar ook niet meer van dat.Honda rood, met blauwe accenten, het kan wel, maar voor ons is een shirt niet zo belangrijk. HRC Honda testte in Sardinië, waar zondag de eerste echte wedstrijd wordt gereden (zie onze zelfgemaakte kalender even verder).

Een fotoshoot Bobryshev-Paulin, onder THOR, klaar voor het Italiaans kampioenschap en het WK over één maand.


thor it
no img
27/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Strandcross Hossegor: streekrijder Julien Tournessi verrast, Tom Lahousse derde.

Geen Demeester, maar wel Mousse, Renet, Meo, Boog, Arnaud Demeester en onze Tom Lahousse aan de start van Hossegor beach cross. Verreden op de Plage Notre Dame de Capbreton, tegen de haven voor dik 15.000 kijkers. Hossegor, 50 km van de Baskische grens,  is de laatste aanloop naar de Enduropale in Le Touquet.  We kregen een verrassende winnaar. Eentje die zondag ook niet meer anoniem kan starten.


thor it
no img
26/01/2015 | posted by 24MX | reactie(s)

Actieprijs voor de Oakley Airbrake bij 24MX.be

Momenteel loopt er een mooie actie bij www.24mx.be, de crossbril "Oakley Airbrake MX Rain of Terror" kost nu geen 160 Eu maar slechts 99 Eu. De "Airbrake MX Pinned GSR kost net als de Rain of Terror nu slechts 99 Eu. Op de "Oakley O-Frame Seedy Sleeved" krijg je 20% korting, je betaald er geen 65 Eu maar slechts 52 Eu voor. 24MX heeft een mooie brillentas, de 24MX Goggle Bag en deze kost maar 19,90Eu.
Klik hier voor de brillenactie bij 24MX


thor it
no img
26/01/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Mooie ingerichte Mercedes Sprinter te koop

Deze mooie Sprinter 3.0 V6 heeft slechts 116.000km en is "race-ready", je kan er zo mee naar de cross vertrekken. Hij werd ingericht bij de professionele firma SEC Construction, zowel het woongedeelte als het motorgedeelte is ideaal ingericht....

Thor it voor meer info


thor it
no img
26/01/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Zijspanteam Vanluchene-Soenens op zoek naar sponsoring voor WK te rijden

Zijspanteam Vanluchene - Soenens is nog steeds op zoek naar sponsors voor het nieuwe seizoen 2015. Het team wil uiteraard aan het volledige WK-programma deelnemen en daarvoor is alle hulp uiteraard welkom zodat dit mooie team deze mooie sport kan blijven uitoefenen. Geïnteresseerden of mensen die het team hulp wil bieden mogen altijd een contact opnemen met Marvin of Eduard door een privé berichtje achterlaten of eventueel te bellen op volgend telefoonnummer +32 (0)497-061793

thor it
no img
26/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Superbiker Mettet terug op oud circuit.

Superbiker, het is geen motorcross maar toch een derivaat ervan. Daarom ruimte voor de persmededeling van de Superbiker Mettet.

Het “Comité sportif” van de RUMESM heeft beslist dat de Superbiker 2015 terug naar zijn roots komt.  Voorzitter Freddy Tacheny: “Op 9,10 en 11 oktober 2015, komt de 29ste Superbiker terug op zijn origineel circuit, dus op het wegcircuit. Het is een belangrijke beslissing. De wedstrijd komt terug in het hart van zijn herkomst die hem heel wat adellijke titels opleverde.”
 


thor it
no img
25/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Persbericht Steffi Laier: Multi-wereldkampioene keert terug naar oud liefde.

Ook de dames hebben afgelopen maanden niet stilgezeten, en zijn zich volop aan het voorbereiden op een nieuw seizoen. Ex-wereldkampioene Steffi Laier van Duitse afkomst maar reeds geruime tijd in België verblijvend, zal komend seizoen opnieuw de kleuren van het Oostenrijkse KTM gaan verdedigen.
 


thor it
no img
25/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Honda GP Woodville (Nieuw-Zeeland): Josiah Natzke als een grote.

Dit weekeinde werd een Nieuw-Zeeland de Woodville GP gereden. De baan ligt aan het einde van de Old Gorge Road in Woodville een gehucht van zo’n 1.000 inwoners op het Noordelijke eiland. De omloop lag zo vlak als een biljart en dat in het midden van een gebergte, zo plat als een laken en dat temidden de Manuata Gorge. De Woodville GP trok dit weekeinde een dikke 600 rijders.

 


thor it
no img
25/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: Oakland SX 250, ook helemaal te zien.

Hoe won Malcolm Stewart de Oakland SX? Wat gebeurde er tijdens de blockpass. Waar stak iemand zijn kop in het zand? Hoe ver droeg de achtervolging van de leider?

Zie de volledige finale via: https://www.youtube.com/watch?v=DAUu5axC-js

 


thor it
no img
25/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Oakland 250: Malcolm - dreadlock - Stewart in voetsporen van zijn broer.

Als voorsmaakje van de Oakland 450 kregen we een zinderende finale in de SX250. Het was drummen in de start, maar dat was nog maar een proevertje voor wat later volgde. Oakland ligt aan de andere kant van San Francisco Bay.


thor it
no img
25/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: 450 finale Oakland met Trey Canard

Voor u opgezocht en gevonden: de finale van de SX450 in Oakland: https://www.youtube.com/watch?v=feKFxivgRKI


thor it
no img
25/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

AMC De Toekomst Dworp in rouw: Patrick Stiens

Een nieuw jaar, goede wensen, het lijkt wel een nieuwe start. Niets is minder waar, het leven gaat gewoon door. Zo ontvingen wij het overlijdensbericht van Patrick Stiens. Patrick was een gewaardeerd medewerker van AMC De Toekomst Dworp (organisator Kester) en technisch afgevaardigde bij de BMB/FMB. Patrick werd geboren op 15 mei 1960. Hij ging veel te vroeg heem op 21 januari 2015. MXWORLD sluit zich graag aan bij de condoleances aan de familie, vrienden en kennissen.

Patrick, we zullen U missen in Kester…..


thor it
no img
25/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA SX Oakland: Trey Canard wint spannende 450.

Het was puur genieten in Oakland, de vierde ronde om de AMA-SX titel. In de 450 kwamen Chad Reed (Discount Tyre Kawasaki) en Trey Canard (HRC Honda) deze week positief in de kijker, na hun weinig flatterende optreden c.q. aanvaringen van vorige week in Anaheim. Canard won zijn eerste SX sinds 2011.


thor it
no img
25/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Arenacross Birmingham: Wonderbaarlijke genezing Chatfield.

Enkele dagen geleden berichtten wij U nog over de blessure van Adam Chatfield; opgelopen vorig weekeinde inBelfast. Chatfield gaf de wens te kennen om mee te doen in de slotwedstrijden. Maar blijkbaar was of de blessure niet zo ernstig of hij heeft een puike dokter. Chatfield stond zaterdag aan de start in de Midlands.


thor it
no img
25/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Kings Of Extreme Leipzig: Maillard en opnieuw Do. Aranda out!

Pas enige tijd na afloop van dag 1 vernamen we dat Gregory Aranda geblesseerd raakte in de superfinale. De winnaar van vrijdag kwam niet meer in actie op de slotdag. De runner-ups hebben dan Aranda’s taak over genomen.


thor it
no img
24/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Exclusief: rondje Europa met 24MX Honda Racing

Elke voorbereiding is anders. Met een compleet nieuwe line-up, Christophe Charlier en Filip Bengtsson, is 24MX Honda Racing de voorbije winter een andere weg in geslagen. Ook wat betreft partners timmerde het team van Steven Lettani hard aan de weg.

Een overzicht onder Thor.

De knappe fotoreeks komt van de hand van Stanley Leroux en Nicki Martinez.
 


thor it
no img
24/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Outdoor MX: de eerste wedstrijden.

We zitten te popelen, al is het met een dikke jas aan, om weer naar  motorcross – de echte te kunnen gaan kijken.  De SX-series  zijn nog wel volop aan de gang, maar een dezer trappen we de motoren buiten aan de gang. Volgend weekeinde is er Le Touquet, en de week daarop beginnen we er aan. We namen een kijkje door de diverse relevante kalenders.


thor it
Mx477KTM Shop NLR2R StoreDSMWMX-ShopSec Constructions

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!