Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
24/01/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Video : Clement Desalle in Californische duinen

Clement Desalle vertoeft momenteel in de USA om zich voor te bereiden op de MXGP, er is een mooie video gemaakt waar je Clement ziet rondrijden in de duinen van Californië, hij heeft het er duidelijk naar zijn zin... Thor voor de video
 

thor it
no img
24/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Kings Of Extreme Leipzig: Aranda en Do op dag 1.

Twee dagen spektakel ook in de Leipziger Messe Halle. In de SX1 ging de zege naar Gregory Aranda, voor Boris Maillard en Filip Neugebauer. Ross Johnsson, de winaar van Goes werd zesde, twee plaatsen beter dan Jurgen Wybo. In de SX2 bleek Thomas Do sneller dan Paul coates die hem wel een reeks afsnoepte. Derde werd Julien Lebeau voor Carlos-Fernandez Macanas.

Er werd ook een superfinale gereden met SX1 en SX2, en daar haalde Neugebauer het voor Charles Lefrançois en Maillard. Maria Franke won bij de dames.


thor it
no img
24/01/2015 | posted by Mxshop Venray | reactie(s)

Jelle Bankers voor Mx Shop Venray op 85cc

Mx shop venray heeft een overeenkomst gesloten met Jelle Bankers, Jelle wist kampioen te worden in 2014 in de 65cc klasse bij de MON, Jelle zal het komend seizoen gaan starten in de 85cc grote wielen, Beide motoren zullen door onze 2takt specialist Louis van de Ven Zo optimaal mogelijk worden geprepareerd zodat Jelle zo goed mogelijke van start zal kunnen gaan in het komende seizoen. Jelle zal opnieuw gaan proberen strijden voor de titel in deze klasse, tevens zal Jelle een aantal wedstrijden proberen mee te rijden bij de KNMV in de 85cc klasse.  

Voor meer informatie kunt u kijken op : www.mx-venray.nl

thor it
no img
23/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Sterke Fransen in 40ste Le Touquet 2015. Belgen en Nederlanders outsiders

Volgend weekeinde is het weer zo ver: veertien kilometer is de omloop op de plage van Le Touquet lang. Daar in verwerkt whoops, chicanes en kombochten. Allemaal om het spektakel te vergroten. Wij houden er wel van, van die opstopping in de duinen. De Fransen zijn favoriet. Drie enkel- en meervoudige winnaars uit de voorbije edities  doen er mee. Maar ook de laaglanders zijn niet kansloos. Vorig jaar werd de Enduropale ontsierd door het stormweer. Dit jaar krijgen we wellicht een koude editie. En dat reeds voor de 40ste keer.

Thor voor meer.


thor it
no img
23/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Adam Chatfield out met blessure. Jarni Kooij tweede in stand.

Vrijdag won Adam Chatfield nog zijn finale in de eerste avond van de Belfast Arenacross. Zaterdag vonden we die op het eerste zicht niet terug in de uitslagen. Toch had hij zijn kwalificatie gewonnen en zette hij de vierde tijd neer in de laatste training. Tot we vernamen dat Chatfield in die race gevallen was.


thor it
no img
23/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: Whois Cooper Webb?

In de eerste SX liet hij zich nog verrassen door Jessie Nelson. Maar in Phoenix en Anaheim II sloeg Cooper Webb keihard toe. Vooral de 'move' in de slotmeters vorige week vonden we gewaagd/geslaagd. We vonden een leuke video met de voorgeschiedenis van de Rookie 2014 en tevens de leider in de SX West Coast 2015. En de zegekandidaat voor Oakland.

http://racerxonline.com/2015/01/16/racer-x-films-the-untold-story-of-cooper-webb


thor it
no img
23/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Kabouter Trek: 9 jaar geleden op het Rooiveld.

“We wisten het toen nog niet, maar lang zouden de crossliefhebbers niet meer welkom zijn op het Rooiveld. Er waren grootse plannen met deze locatie voor de toekomst van de MX. 10 jaar later weten we echter beter. In de plaats van een oefencomplex waar men trots op zou kunnen zijn, zijn we ook deze locatie kwijt als omloop van een jaarlijkse MX-wedstrijd. Het had echter wel iets, het Rooiveld anno 2005. Net als de andere jaren hing in die gezellige sfeer, zowat midden in het bouwverlof. Met onder andere Ramon, Smets, Strijbos, De Dycker, Breugelmans, Caps, Boonen, Theybers, Priem, Van Daele, Van Loon, Grade, Wauters, … stond er heel wat schoon volk achter het starthek. Men had toen ook nog een behoorlijk druk bezette Mx2 wedstrijd met heel wat opkomend talent dat streed voor de overwinning."

Een fotoreportage van 10 jaar geleden op http://www.erbinspictjers.be/Fotos/Fotoreeksen/2005-07-27%20Westerlo/fotoreeksBlad1.html.

Groeten,

Trekje

 


thor it
no img
23/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

David Herbreteau naar EMX250 voor Monster Energy Kawasaki.

Frankrijk zet zwaar in op zijn motorcross talenten. Zopas werd bevestigd dat David Herbreteau voor drie jaar tekende bij Monster Energy Kawasaki,onder de vleugels van het VHR-team.


thor it
no img
22/01/2015 | posted by Dam | reactie(s)

Gratis 280-kit bij aankoop van EXC 250 bij DAM Racing

Er loopt een mooie actie bij DAM Racing in Hoeselt. Bij aankoop van een nieuwe  KTM EXC-F 250 '15 gewone versie/Six Days of Factory krijg je er gratis een 280cc-kit opgeplaats, dit terwaarde van 800 Eu.

www.dam-racing.be
 


thor it
no img
22/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

E-MX Race of Champions: Zolder 21 april 2015 - Video 2014

Zet dinsdag avond 21 april 2015 maar in uw agenda! De derde editie van E-MX race of Champions komt eraan @ Circuit Zolder. In de officiële aftermovie van 2014 (link onder) zie onder andere wereldkampioen Jordi Tixier,10-voudig wereldkampioen Stefan Everts, Valentin Guillod, FMX-icoon Gilles Dejong (eerste backflip op E-bike) aan het werk.

Voor de editie 2015 wordt het fungehalte nog opgedreven en zullen de wedstrijden nog spectaculairder worden. Dat staat al vast!

Voor een terugblik 2014: https://www.youtube.com/watch?v=xVDTCG6ZSyo


thor it
no img
22/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Olavs Forum: Ondergeschoven profs of de story van de Bennen

MX World pretendeert nooit de wijsheid alleen in pacht te hebben. Soms staan wij zelfs in pure bewondering voor een item over onze sport, geproduceerd door anderen. Wij vonden op het internet een site, MX Infected genaamd. En het stuk dat Olav Heijt hier pleegde over de zijspancrossers willen we niet onthouden.

Hier de link naar Olavs’ ding: https://mxinfected.wordpress.com/2015/01/21/ondergeschoven-profs

Knap werk!

Credits: Luc Van Der Aa.


thor it
no img
22/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Qatar: de deelnemers

Vandaag gaf Youthstream de entry list vrij van de GP van Qatar. Die wordt op zaterdagavond 28 februari 2015 verreden in Losail, het multi-motorsport complex, zo’n 30 km van hoofdstand Doha.

De lijsten onder Thor.


thor it
no img
21/01/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Fotoarchief : Back in the time 2012 deel 3

Dit is het laatste deel van mijn fotoarchief, de rest is geschiedenis, ik werd gevraagd om jullie te voorzien van de nodige plaatjes op de BK’s en GP’s sinds 2013, een droom die uit kwam en waar ik nog steeds enorm van geniet, hopelijk genieten jullie nog even mee van het archief uit 2012 waar we beginnen op het BK te Piereux waar, als het mooi weer is de mooiste fotos van het jaar kunnen genomen worden op een steeds spectaculair parcour met super mooie ondergrond, gevolgd met de MXoN te Lommel waar de Amerikanen met hun voetjes deftig op de grond werden gezet, daarna ging ik naar goede getrouwe naar de Superbiker Mettet waar zowat alle tegenstanders van Everts aanwezig waren in zijn loopbaan, eindigen doe ik met fotos die ik maakte toen ik met enkele Belgische youngsters mee trok naar Californië en daar bekent volk tegen kwam... Klik hier voor het fotoalbum
 

thor it
no img
21/01/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Villopoto tegen de wereld

De titel van de video zegt wel heel veel, benieuwd of dat ook zo gaat zijn... Momenteel is Ryan Villopoto zich aan het voorbereiden op de GP’s in het zonnige Californië, tijdens zijn training te Glen Helen, waar er in September de laatste GP verreden word en je met MXWorld mee naar op vakantie kan, werd RV voor de camera genomen bij Dirtshark over zijn plannen en motivatie voor de GP’s. Thor voor de video
 

thor it
no img
21/01/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Monster Energy Supercross Behind The Dream Seizoen 2 deel 1 2015

Sinds zondag zijn ze bij de Amerikaanse zender FOX weer begonnen met de mooie tv serie achter de schermen in het SX wereldje, de grootsten aller tijden McGrath, Carmichael, Emig, komen aan het woord over de kansen van o.a. Reed, Roczen, nu Villopoto naar Europa is verhuisd, de grootte vraag van iedereen is : who’s next? Ze nemen je mee naar de eerste SX wedstrijd Anaheim I, geniet mee van deel 1 van deze top serie via Thor
 

thor it
no img
21/01/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Technical Touch service met korting in februari

Wil je graag service laten doen of misschien wel je vering laten veranderen bij de specialisten van Technical Touch? Dat kan perfect en in februari krijg je 10% korting op onderdelen en werk zodat je in ideale omstandigheden aan seizoen 2015 kan beginnen.

www.technical-touch.com


thor it
no img
19/01/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

MX477-Holeshotpremies op BMB Openingscross op 1 maart 2015 in Lommel

Op 1 maart 2015 zorgt MC Mikkola voor de organisatie van de openingscross 2015 in de BMB. Naast het programma op zondag waar MX477 voor elke eerste reeks een holeshotpremie voorziet van 100 Eu en waar ook een reeks vrijetijdsrijders wordt toegevoegt wordt er op zaterdag ook nog vrij getraind.


thor it
no img
20/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Arenacross Belfast: Chatfield en Pellegrini winnen.

De UK Arenacross tour gaat over acht ronden. Vrijdag en zaterdag  werden de tweede en derde manche verreden in de Odyssey Arena, aan de boorden van de Lagan in Belfast. De openingsdag ging naar Adam Chatfield (CBR Honda). Die telde dik twee seconden voorsprong op een bende Fransen, met Florent Richier en Thomas Ramette op twee en drie. Verderop nog Harri Kullas en Angelo Pellegrini.

Pellegrini (Oakleaf Honda) won zaterdag voor Ramette, Loïc Rombaut, Kullas en Roman Biela.

Voor de reageerders: Jarni Kooij werd 4de op dag 1 en won op de laatste dag. Hij was de beste van 6 deelnemers.

Zondag wordt de vierde proef verreden in de LG Arena in Birmingham. Onder Thor enkele leuke  sfeerfotos.

Credits Arenacrosuk.com


thor it
no img
20/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Losail: Live op Motors TV

De eerste GP van het seizoen wordt verreden bij kunstlicht in Losail, Qatar. Motors TV zal op 28 februari 2015 vanaf 17.00 uur de GP live uitzenden. Zowel de MX2 als MXGP komen rechtstreeks aanbod. Dan even kort slapen om per 1 maart de openingswedstrijd van BMB bij te wonen in Lommel.


thor it
no img
20/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: Crash Chad Reed vs. Trey Canard, oordeel zelf.

Niks ontsnapt aan het oog van de camera. Ook niet de aanvaring(en) tussen Chad Reed en Trey Canard in de tweede Anaheim XS. Wie, wat waarom? Om de zeven W’s te beantwoorden kijkkt u zelf maar. En het staat u vrij om daar commentaar op te geven.

Hier de link: https://www.youtube.com/watch?v=7NxE5Sm8u8Y

En ter info een artikeltje uit het AMA SX reglement (68 paginas lang):

4.14 On-Track Regulations a. No rider may ride in such a manner as to endanger life or limb of other riders, officials or the public.

In de US wordt de discussie als volgt gevoerd. Het artikel is te lang om te vertalen dus doe uw beste Engels maar: http://www.cyclenews.com/690/28456/Racing-Article/Supercross--The-Chad-Reed-And-Trey-Canard-Incident.aspx

 


thor it
no img
20/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Anaheim II: uit het Honda kamp.

Honda plaatste in Anaheim drie rijders in de finale. Eli Toma, voor Geico Honda, werd de beste met een derde plaats. Cole Seely en Trey Canard, beiden voor HRC Honda werden zesde en elfde. Geen juist resultaat voor Canard, maar dat leest u verder.


thor it
no img
20/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Anaheim II: Suzuki days after.

Na de bewogen races in Anaheim, versie twee druppelt er hier op de redactie regelmatig een leuk berichtje binnen. Thor en lees over Roczen, Tickle en Baggett.


thor it
no img
20/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Persbericht: Beursfoon Rockstar KTM Youth Factory Team boekt eerste successen in 2015

Het Beursfoon Rockstar KTM Youth Factory Team heeft de eerste successen van seizoen 2015 binnen. Kay Karssemakers en Ivano van Erp lieten van zich spreken in Goes en Oirschot.


thor it
no img
20/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Persbericht: Teambuilding Stabilo Kawasaki in Genk

Afgelopen weekend was er voor de rijders en teamleden een heus teambuilding weekend georganiseerd door het Stabilo Kawasaki MX team. Het gehele weekend stond in het teken om elkaar beter te leren kennen en de familiale sfeer die het team wil uitstralen nog eens extra te benadrukken.


thor it
no img
18/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Dakar 2015: Marc Coma wint voor Paulo Goncalves en Toby Price

De Dakar 2015, opnieuw verreden op het Zuid-Amerikaanse continent, kreeg een internationaal podium. De Spanjaard Marc Coma werd eindwinnaar op  zijn 450 KTM Rallye Replica.  Zijn voorsprong bedroeg bij het affluiten zestien minuten op de Portugees Paulo Goncalves (CRF450 Honda). De Australiër Toby Price (KTM) finishte gisteren als derde, op 23 minuten. Pablo Quintanilla verdedigde de Zuid-Amerikaanse eer met de vierde plaats voor de Slovaak Stefan Svitko

Meer? 

Thor!


thor it
WMX-ShopR2R StoreDSMKTM Shop NLSec ConstructionsMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!