Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
18/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Foto retro : Kabouter Trek in VLM Lummen 2005

Verdorie, we moeten op onze tellen gaan passen. Onze kabouter maakt niet enkel mooie foto’s, maar hij begint er zowaar tekst bij te verzinnen.

“10 jaar geleden begon de VLM nog aan het crossseizoen tijdens het eerste weekend van februari. Op 6 februari waren ze te gast in Lummen. Het was de eerste wedstrijd van Marnicq Bervoets in de liefhebbers rangen na een jarenlang verblijf op het hoogste niveau in het GP wereldje. Na een resem GP overwinningen, vice-wereldtitels en fabriekscontracten bij een aantal van de meest gerenommeerde fabrieksteams zoals Suzuki-Geboers, Kawasaki-Degroot, Yamaha-Rinaldi, … kon hij niet anders dan die eerste wedstrijd bij de VLM winnen. Een fotoreportage van deze wedstrijd is te vinden op http://www.erbinspictjers.be/Fotos/Fotoreeksen/2005-02-06%20Lummen/fotoreeksBlad1.html. “

“Nog meer info nodig over de wedstrijd? MxWorld begon in de tijd ook met een forum. Ooit was het druk bezocht, maar ook in die begin jaren was het al vrij ‘levendig’. De kennerstalk van de wedstijd van toen in Lummen op http://25060.activeboard.com/t1990097/lummen/

Groeten,

Trekje

 


thor it
no img
18/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Goes 2015: Ross Johnson, Macanas en Salaets. Nu met foto.

Goes 2015 is gewonnen door de Ross Johnson. De 28-jarige Amerikaan uit Tenino, Washington liet in de finale niemand in zijn buurt komen.

Meer info? Thor!

 


thor it
no img
18/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Video AMA SX 250 Anaheim II: Cooper Webb wint en wordt nieuwe leider

Cooper Webb (Yamalube Yamaha) is de nieuwe leider in de stand om de 250 SX West. Hij won de finale Anaheim II terwijl Jessy Nelson (Troy Lee KTM) pas zesde werd.

We controleerden dubbel en zagen dat de AMA-lap chart hier wel correct was. Geniet van woord en beeld.


thor it
no img
18/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Video AMA SX: Roczen neemt afstand in Anaheim II

In Anaheim heeft Ken Roczen (RCH Suzuki) de puntje sop de i gezet. Nadat hij vorige week in Phoenix verslagen werd door Eli Tomac (Geico Honda) liet de Duitser geen spaan heel van de tegenstand. In de stand  loopt hij nu al 12 punten uit op Ryan Dungey (KTM Red Bull) terwijl Tomac zijn verhaal van vorige week niet kon over doen.


thor it
no img
17/01/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : RES Axel

Zaterdag 17 januari OPEN voor vrije training van 13.00 tot het donker word.
Op dit moment worden de schansen nog bijgewerkt en de puntjes op de i gezet!... Meer dan dit berichtje op de FB pagina van RES Axel hadden we niet nodig om op deze zonnige dag naar Nederland te trekken om er wat fotookes te maken... Klik hier voor de foto's


thor it
no img
16/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Biker Parade geannuleerd!

Met de motor op de baan rijden, daar beginnen wij bij MXWORLD niet aan. Te gemakkelijk vinden we. Maar vandaag besteden we toch aandacht aan onze noppenloze medebroeders. Want of  je het nu gelooft op niet, de Jihad heeft ook voor de motorrijder gevolgen.

Thor


thor it
no img
17/01/2015 | posted by Mxshop Venray | reactie(s)

Jeroen van Teijlingen zal IN 2015 uitkomen VOOR MX shop venray,

Van Teijlingen en Mx Shop Venray zijn vandaag tot een overeenkomst gekomen voor het gehele seizoen 2015 !!
De nummer 5 uit de Mx2 inter klasse zal dit jaar het volledige kampioenschap Mx2 rijden en alle IMBA wedstrijden, Van Teijlingen zal dit jaar proberen strijden voor de titel in de Mx2 inter klasse bij de MON.
Voor meer informatie kunt u kijken op : www.mx-venray.nl of een bezoek brengen aan onze winkel te Venray.


thor it
no img
17/01/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Rondje auto-motor salon op zoek naar MX

De eerste publieksdag op het auto/motor salon waren we aanwezig op zoek naar alles wat met MX te maken heeft.... Helaas waren we snel rond, raar als je weet dat we het in België al zo moeilijk hebben om onze hobby/sport te beoefenen en de fabrikanten er toch geen moeite voor doen om het wat meer in de picture te zetten... Yamaha en KTM waren de enige met een heuse collectie maar Honda en Kawasaki lieten de dirt bikes op stal staan... Dan maar op zoek naar meer sportiefs waaronder er heel wat Café Racers te zien waren, de opkomende rage. Actie was er met de Red Bull Kenny Belaey show, men vs machine met enkel wereldkampioenen in hun discipline. Klik hier voor de foto's
 

thor it
no img
16/01/2015 | posted by KTM-Shop | reactie(s)

KTM Drivetrain kit voor offroad en straat modellen bij KTM-shop.nl

Een KTM drivetrain kit is de meest voordelige manier om in één keer de complete ketting set van uw KTM te vervangen. De kit wordt in één verpakking geleverd en is samengesteld uit een voortandwiel, achter tandwiel en natuurlijk een complete ketting.
De kits zijn op basis van eerste montage af fabriek samengesteld , dus een standaard tandwiel verhouding met bijbehorende ketting per model.
Een drivetrain kit is voor bijna alle KTM offroad én straat motoren beschikbaar. Benieuwd of er ook een kit voor uw motor is ? Maak uw keuze uit OFFROAD óf STREET om direct te zien of er een kit beschikbaar is voor uw KTM.
Ieder tandwiel en of ketting is uiteraard ook los te verkrijgen, echter bent u met een kit véél voordeliger uit!
Bij vragen of voor meer informatie kunt u zes dagen in de week onze klantenservice telefonisch bereiken via: 0174-515134


thor it
no img
15/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Het Salon: weinig off-road vreugde te rapen.

In avant-première (laten we toch ook eens een Auto- en Motorsalon term gebruiken) bezochten wij op de persdonderdag het Autosalon. Het meest opmerkelijke feit was dat we Prins Laurent en zijn gevolg via het motorsalon de beurs zagen verlaten. Voor de noppenliefhebbers is deze editie een héél mager beestje.


thor it
no img
14/01/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Trainen met Marc de Reuver op 26-02, 11-04 en 5-05....

Nieuwe trainingsdatums bekend!
Marc doet alles voor met de motor tijdens de trainingsdagen. Schrijf je in via www.dereuvermx.nl/trainingsdagen
 
Donderdag 26 februari 2015 @ Eersel.
Zaterdag 11 april 2015 @ Utrecht.
Dinsdag 5 mei 2015 @ Veldhoven.
 
 
Alle trainingen zijn van 09.00-14.00 uur. €60 per rijder per training.

thor it
no img
14/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Fotos: BMB-huldiging 10-01-2015 Oosterhof Lummen.

Afgelopen zaterdag vond in Lummen de BMB prijsuitreiking aan de laureaten 2014 plaats. Meer dan 70 laureaten - waaronder veel crossers en off-road-rijders - kwamen onder grote belangstelling hun beker, medaille en diploma in ontvangst nemen. Uw dienaar, die normaal gesproken van dienst was, moest forfait geven wegens ziekte. Toch een fotografisch overzicht van de laureaten dankzij Persracing Luc Vervoort. Bekijke ze via deze link. http://www.fmb-bmb.be/nl/content/bmb-prijsuitreiking-de-fotos


thor it
no img
13/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Onze Kabouter in MX-World-land wordt 11 jaar: Back in time?

We kregen van de week een vreemde vraag binnen op de redactie. Ze kwam van Kabouter Trek. Hoe lang MX-world bestond? Tja, we beginnen aan jaargang twaalf zeker. Hierna weet u meteen waarom juist deze vraag. Hij lag verdorie (alweer) op een plan te broeden, de lorejas.

Kabouter Trek: ”Back in time? Dan doen we het meteen goed. In 2004 ontstond MX-World. In 2005 kreeg de Heer RV de vraag of hij af en toe hier en daar niet wat fotokes wilde gaan nemen van wat crossers op een crossmachien voor de kersverse website. Goed heeft het hem blijkbaar niet gedaan want net als van de andere fotografen uit die tijd zien we ondertussen niets meer van hem (wij ook niet). Maar blijkbaar heeft onze Kabouter zijn fotoarchief uit die begin jaren op de kop kunnen tikken. Het leek hem dan ook mooi om eens terug te kijken op die periode. Beginnen doet hij met de VLM wedstrijd van 21/08/2005 in Nieuwerkerken met toen nog een resem ex-GP piloten zoals Laeremans, Debaets, Wybo, Van Loon, Dewit, Iven, ….

Foto’s op http://www.erbinspictjers.be/Fotos/Fotoreeksen/2005-08-21%20Nieuwerkerken/fotoreeksBlad1.html

Met de complimenten van kabouter Trek…. En natuurlijk ook van MX-World.Enne, bedankt Meneer de Kabouter (e doe zo naarstig verder, zoals we dat van kabouters gewend zijn…..)

 


thor it
no img
13/01/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Kevin Strijbos traint op Sx-circuit in US

Er verscheen nu ook van Kevin Strijbos zijn kant een video vanuit de US. Op de video traint The Kid op het het officieële sx-circuit van Suzuki.

Thor it voor de video


thor it
no img
12/01/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Clement Desalle preparing in US

Clement Desalle zit net als zijn Rockstar Energy Suzuki-teammaten ook in de US, ze zitten in volle voorbereiding op het nakende seizoen. De Waal veranderde deze winter van kledingsponsor, hij koos ervoor om opnieuw met UFO in zee te gaan...

Thor it voor de video van Clement @ Cahuilla


thor it
no img
11/01/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Fotoarchief, back in the days... 2012 deel 2

Het fotoarchief deel 2 beginnen we op een Belgian national, gaan we naar het BK te Mons, gevolgd door de prachtige ONK te RES Axel waar Herlings Nederlands Kampioen word, was het de eerste GP te Bastogne met hoog bezoek van Ryan Villopoto, Everts and Friends en eindigen in deze reeks doen we in Lierop
 
Klik hier voor de foto reeks

thor it
no img
11/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Phoenix: echte beelden.

Na de voorbeschouwing, het verhaal nu de beelden van Arizona’s best.

De hele finale 450: https://www.youtube.com/watch?v=Edkx3bs2cpw

De hele finale 250: https://www.youtube.com/watch?v=OqQyDdJzbsU


thor it
no img
11/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Phoenix 450: eerste zege voor Eli Tomac. Roczen blijft leider

Het ziet er uit dat we een spannend SX-seizoen tegemoet gaan. Na de zege van Ken Roczen in Anaheim bracht de tweede SX een nieuwe winnaar.  Eli Tomac (u weet het nog de crasher in de MXON voor twee jaar) leed vorige week aan de vallende ziekte i de finale. In Phoenix toonde hij zijn betere kant.

Thor.


thor it
no img
11/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Phoenix 250: eerste zege voor Cooper Webb.

Vorige week debuteerde Jessy Nelson met een zege in het 250 cc debat. Dat kon hij in Phoenix niet over doen. Jessy werd uiteindelijk derde. In Phoenix won Cooper Webb zijn eerste SX. Hij wordt begeleid door Gareth Swaenepoel.


thor it
no img
11/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Dortmund: drama voor Yannis Irsuti.

Terwijl de groten jongens aan de slag gingen was de Europese scene actief in de Westfalenhalle in Dortmund. Een bilan van kwalificaties en finales onder Thor.


thor it
no img
10/01/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Bekijk LIVE de wedstrijd SX te Phoenix

Deze avond, nacht word de 2e ronde van het SX kampioenschap in de USA verreden te Phoenix. Vorig weekend was het Ken Rockzen die als eeeste over de meet kwam, wie zal het deze avond worden? Je kan het allemaal vanaf 20u50 LIVE volgen via Thor


thor it
no img
10/01/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Reizen naar de SX finale in Las Vegas

Voor de finale Supercross in Las Vegas staat weer een mooie reis geplandl. De wedstrijd vind plaats op zaterdag 2 mei. De week vooraf gaan we diverse bezienswaardigheden bezoeken zoals Beverly Hills, Hollywood, Santa Monica en Laguna Beach. Verder gaan we een kijkje nemen bij Oakley, Fox racing, Pro-Circuit en Troy Lee Design. Het is mogelijk om zelf te rijden op de bekende banen van Californië. Voor de echte Amerika liefhebbers is er na de Supercross nog een mooie week aan vast geplakt. Tijdens deze week bezoeken we een aantal prachtige natuurparken zoals Sequoia national park, bekend om de immens grote bomen en Yosemite national park bekend om de prachtige watervallen. Daarna nemen we nog een kijkje in San Francisco en rijden we over de wereld beroemde pacific coast highway terug richting Los Angeles. Voor meer info,  mailen naar gino.maes3@telenet.be
 

thor it
no img
08/01/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Oakley Airbrake & Shift 2015 Limited Editions leverbaar bij MX Deals!

Nu uit voorraad leverbaar bij MX Deals: Oakley Airbrake Troy Lee Designs Limited Edition Crossbril. Wees er snel bij want er zijn wereldwijd maar 250 van deze Airbrake TLD limited editions geproduceerd. Bij MX Deals betaal je voor de Oakley Airbrake TLD Limited Edition Crossbril € 189,95. Ook uit voorraad leverbaar: Shift 2015 Faction Reed A1 Limited Edition. Speciaal gelanceerd dankzij het succes van Anaheim 1 en het begin van het 2015 AMA Supercross seizoen

Thor it voor meer info


thor it
no img
08/01/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Fotogalerij RES Axel op woensdag

Woensdag waren er de eerste zonnestralen van het jaar, de combinatie met een goede geprepareerde baan zorgde ervoor dat er heel wat piloten hun rondjes konden gaan rijden te RES Axel, het lag er best wel zwaar bij maar des te beter om je voor te bereiden op het komende mx seizoen.... We gingen eens langs om er wat foto’s te maken en zagen oa Kevin Wouts, Ricky en Axel Nijs, Robin Bakens, Yannick Vertommen, Dean Van Clapdorp en meer aan het werk..... Klik hier voor de fotogalerij


thor it
no img
08/01/2015 | posted by Duk-graficas | reactie(s)

DUK Graphics wenst iedereen een fantastich 2015 toe met veel cross plezier!!!

En om 2015 fantastisch in te vliegen, luid DUK Graphics het jaar in, met een SPETTERENDE promotie:

Bij aankoop van een volledige sticker set: een GRATIS T-SHIRT!
(Promotie geldig tot 31 januari 2015)

www.duk-graficas.com


thor it
Mx477KTM Shop NLR2R StoreDSMWMX-ShopSec Constructions

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!