Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
08/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Team Hitachi Construction Machinery Revo KTM UK in 2015: Simpson, Watson en Petrov.

Een van de sterkste team in GB heeft de line-up voor 2015 al een tijdje rond. Shaun Simpson zocht blijkbaar maar vond niet. Dus kiest hij voor continuïteit. Ben Watson is het jonge talent en de nieuwkomer van bij Kemea is Petar Petrov.

Thor for more…..


thor it
no img
08/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: Blake Baggett in Anaheim.

Suzuki is heel sterk op het aanleveren van nieuws. Maar na Anaheim was er toch een deel van de gele garde waar het enhousiasme wat lager lag.  Namelijk bij het Yoshimura Team. Toegegeven, het komt door de omstandigheden. Als je nummer één niet mag meedoen wegens verboden snoep, dan ligt alle hoop op de nummer twee. Blake Baggget kon een en ander niet helemaal inlossen. Hij vertelt zelf over het hoe en waarom. Opgelet, de clip stopt NIET op 03.00 minuten. De kortharige Baggett had blijkbaar wat tijd nodig om een en ander te overdenken. Maar goed één slechte race is geen slecht seizoen. Daarbij, het was zijn debuut. Phoenix biedt hem een forum voor revanche

De clip: http://www.suzuki-racing.com/newsletter.aspx?OBJ_ID=53234&EMAIL_OBJ_ID=47794


thor it
no img
08/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB huldiging bis.

Aanstaande zaterdag 10 januari zet de Belgische Motorrijdersbond FMB/BMB de schijnwerper op de kampioenen van 2014 tijdens de huldiging in Lummen. Daarnaast geeft de FMB/BMB nog drie speciale prijzen: het Gouden Stuur, de Beloftevolle Jongere van het Jaar en de FMB/BMB-Milieuprijs.

Thor voor meer…..


thor it
no img
07/01/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Een verwittigd man is er 2 waard !

Gisteren (Dinsdag) spraken we af met Kevin Wouts om wat foto’s te nemen op een parcour in de Antwerpse haven, helaas duurde het wel geteld 20 minuten toen we bezoek kregen van de Politie uw vriend, ik moet wel zeggen, we werden heel vriendelijk gevraagd om er mee te stoppen, ze verontschuldigden hun en toonde begrip ivm de  problematiek rond te weinig training parcours maar ze moeten ook gewoon hun job doen. Er werd namelijk gebeld van een bedrijf in de buurt, het bedrijf dat net deze grond heeft aangekocht. Nu moet ik zeggen, ikzelf werk daar vlakbij sinds augustus en weet pas van dinsdag dat er al bijna een jaar, mogelijk wel meer, deftig gecrost word, en niet door de minsten, zowat alle pro’s, EK en MXGP piloten komen daar hun rondjes rijden, ik heb nog nooit iets vernomen of gehoord daar! Ok het mag niet op zo een terrein crossen en de verdraagzaamheid onder de mensen is ook ver te zoeken in dit land/wereld.... De Politie melden ons wel dat het er de laatste tijd wel heel druk aan het worden was en er heel wat filmpjes en foto’s op facebook werden gezet met zelfs de locatie erbij... Dan vraag je natuurlijk om problemen! Ikzelf heb daar ook foto’s genomen en vind je hier, de locatie zal je mogelijk herkennen als je er al gereden hebt toch vernoem ik ze niet. Dinsdag bleef het met beleeft vragen om er mee te stoppen en vroegen ons ook om het via facebook of andere kanalen het aan jullie te melden dat het volgende keer geen verwittiging zal zijn maar verdere stappen ondergaan worden zoals bv in beslag nemen van motor! Dus: een verwittig man is er 2 waard en men zegge het verder!


thor it
no img
07/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Schoon volk in Anaheim

De opening van het SX-seizoen werd door Suzuki aangegrepen om de troepen ne keer te schouwen. Op de foto herkennen we de mannen van Yoshimura Suzuki, RCH Suzuki en het in Lommel gebaseerde Suzuki Rockstar Energy Factory team. Joël Smets, Kevin Strijbos, Eric Geboers, de ‘Hoff’ en Graeme Irwin herkennen we. Verder ook nog de geschorste James Stewart, Blake Baggett, Ken Roczen, Broc Tickle en de Australier Matt Moss. Nieuwswaarde? Weinig maar toch een leuk prentje. Oh ja, de Japanners zijn Mr. Ishibe en Mr. Ukai. Voor de volledigheid…..

Credits: Suzuki

 


thor it
no img
07/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Motocross Action: Hoe ze in de USA tegen doping aan kijken.

We troffen een mooie link aan op het net. Deze leidt naar Motocross Action, het vooraanstaande MX-blad in de USA. Op hun website proberen ze een uitleg te geven waarom James Stewart nog minstens een half jaar aan de kant moet blijven. Interessant, want je leest er ook wat er achter de schermen EN in het verleden gebeurde. Of hoe recht niet altijd recht is en wat krom lijkt best recht kan zijn. Het nieuwe continent heeft zo zijn eigen geheimppjes.

De link:

http://motocrossactionmag.com/news/10-things-you-need-to-know-about-james-stewarts-doping-case


thor it
no img
06/01/2015 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Kevin van Daele in de fout op Sx Concept in Roye

Kevin van Daele trok naar SX Concept in Roye voor een leuke training, zoals je kan zien op de video verloopt alles goed tot hij op 3 min........

Thor it voor de video


thor it
no img
06/01/2015 | posted by | reactie(s)

Betemo Snowparty / Beachparty Arendonk op 17 januari 2015

Op zaterdag 17 Januari 2015 organiserent Betemo opnieuw de jaarlijkse Snowparty / Beachparty te Arendonk. Een evenement waar winter en zomer is verwerkt in het concept van 2 podia met elks hun eigen muziek stijl / line-up / licht show.
Alle crossers krijgen gratis inkom op vertoon van hun 2014-2015 vergunning aan de kassa.


Thor it voor meer info

 


thor it
no img
06/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Kawasaki Europe en Stabilo MX team slaan handen in elkaar!

Kawasaki heeft tal van “grote jongens” onder contract staan. Voor 2015 werd ook aan de jeugd gedacht. Kawasaki, samen met Monster Energy, zal samen werken met het Stabilo MX. Kawasaki staat als één man achter dit project en heeft daarom kosten nog moeite gespaard om drie super getalenteerde rijders aan de start te krijgen.

Thor


thor it
no img
06/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Wie is Jessy Nelson?

Zaterdag hoorde/zag het grote publiek voor het eerst Jessy Nelson. Afijn, wij als motorpers zelf ook eigenlijk. Een reden te meer om op zoek te gaan achter de winnaar van 250 Anaheim 1 (straks komt er een tweede editie) en tevens leider in de West Coast competitie voor Zach Osborne. Wil U wat meer weten over de rijder uit het Troy Lee Design – Lucas Oil – Red Bull – KTM-team.

Thor.


thor it
no img
06/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Zaterdag 10 januari 2015: Huldiging BMB/FMB Lummen.

De prijsuitreiking van de Nationale Sportcommissie BMB/FMB zal plaatsvinden op zaterdag 10 januari 2015 a.s. in “Cultuur en Ontmoetingscentrum Oosterhof“, Dokter Vanderhoeydonckstraat 56 te 3560 Lummen. MC Beringse staat in voor de organisatie van dit evenement.  De Kampioenen van België (& Beste rijder) in de disciplines motorcross, snelheid, enduro, trial, supermoto, classic bike, speedway alsook de laureaten van de Motorcross Coupe de l’Avenir zullen er worden gehuldigd.

Meer info: Thor


thor it
no img
05/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

The Day after Anaheim 1: veel gewicht op schouders Blake Baggett

Toen enkele dagen voor Anaheim de schorsing van James Stewart bekend raakte, prees men zich bij Yoshimura Suzuki gelukkig dat men vorig jaar toch Blake Bagget onder contract had genomen. Vraag is of men kan leven met de twaalfde plaats in de finale?


thor it
no img
05/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

The days after Anaheim 1: RCM Suzuki en Ken Roczen

Enkele meters slechts had Ken Roczen van het RCH (Ricky Carmichael – Carey Hart) nodig om Mike Alessi en Andrew Short tot de orde te roepen. Op de video, elders op MX-World kan je zien hoe hij met vier seconden voorsprong de twintig ronden afwerkte.


thor it
no img
04/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

De MXGP Academie 2015: trainingsweek of tweedaagse?

Na een eerste  jaar zal de MXGP Academi deze week een trainingskamp organiseren in Spanje. Rijders uit zes landen zullen deelnemen aan deze sessie. Onder Thor een synthese van het persbericht dat FIM Europa de wereld in stuurde.


thor it
no img
04/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Team Bakens Yamaha 2015: Heel ruim opgevat.

Tja dames en heren motorcross liefhebbers. Vroeger hadden we in de motorcross allemaal clubs. Nu zijn het allemaal teams. Zelf was ik ooit ook betrokken bij zo’n project. Ik vraag me alleen – uit praktische overweging – af, of teamleden ook niet best aan sluiten bij een organiserende club. Het een sluit het ander niet uit. En clubs kunnen helpende handen gebruiken. Terug naar het team Bakens dan. Overigens wie zijn team, club of event graag via MXWORLD voorstelt, geef dan maar een mailtje naar de redactie.


thor it
no img
04/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Autosalon 2015 van 16 tot 25 januari 2015

Zoals ieder jaar staat ook  voor 2015 het Autosalon weer op de agenda voor januari. Het autosalon is openvoor het publiek van 16 januari tot en met 25 janurai 2015. Normale opeingsuren van 10.00 tot 18.30 uur. Maar er zijn een aantal dagen dat het salon open is tot 22.00 uur met name op 16, 19 en 23 januari. Paleis 1 is voorbehouden aan de motoren.

Kwa motoren is er de Biker Parade op 17 januari.

Een ticket kost 13.00 € of 7.00 (6 – 12). Groepen van 10 pesonen: 100 €. Ook de spoorwegen bieden all-in tickets aan. De prijs verschilt naargelang uw vertrekstation.

Op het salon verwachten we volgende zaken:

Wereldpremières: 6.

Europese premières: 7.

Belgische premières: méér dan 30


thor it
no img
04/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Arenacross Manchester: Fransen delen de lakens uit.

Thomas Ramette is winnaar geworden van de Arenacross in Manchester. Dit was de eerste wedstrijd in een reeks van acht welke eindigt op 28 februari in Wembley. Vorig jaar ging de titel naar Fabien Izoard.

 


thor it
no img
04/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Fotospecial Kevin Strijbos.

Neen, hij is niet afkomstig van onze eigenste huisfotografen. Hij is gemaakt door Eric Van Hooydonck, welke ook vaak foto’s maakt voor Motorgazet, het enige dedrukte motorcrossblad voor de lage landen. Hij zette een repo over het jaar van Kevin Strijbos op zijn FB-pagina. En wij denken dat deze reeks ook MXWORLD waardig is.

 De link:  http://www.fotokes.be/p29868097

Nog fotos van hem, zie ook: http://www.fotokes.be/p192840268 voor winterfoto’s van de Molenbergen.


thor it
no img
04/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: 250 en 450 Main event in Anaheim.

Als u ons vorig verslag niet geloofde, kijk dan zelf: https://www.youtube.com/watch?v=qO3AtvmtIEE

Het verslag van de 250-finale. De val van Biseglia en die van Stewart en Co krijgen we niet in beeld.

En om uw dag goed te maken ook de 450-finale: https://www.youtube.com/watch?v=Q89g3MAcjbw


thor it
no img
04/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Anaheim 2015: Pletwals Roczen. Eerste zege voor Jessy Nelson!

De kop is er een p aar uur af. In Anaheim sneed AMA het SX-seizoen aan. In de 450-klasse domineerde Ken Roczen overweldigend. Hij werd geïnspireerd door de start/finish zege van Jessy Nelson in de 250.

Thor!


thor it
no img
03/01/2015 | posted by Stingray | reactie(s)

Africa Eco Rally: Prima Belgen

Het gros van de aandacht in de rally-raid gaat naar de Dakar…… die in Zuid-Amerika wordt gereden. Bijna gelijktijdig, van 30 december tot en met 11 januari 2015 wordt ook de Africa Eco Rally gereden. Deze rally blijft in de voetsporen van toen de Dakar nog de Dakar was. Men vertrok in Nador, Marokka en via de Westelijke Sahara en Mauretanië wil men te arriveren aan het Lac Rose in de buurt van Dakar. Er zijn nogal wat ex-crossmen actief in de Africa Eco Rally. Marc Lauwers, Jacky Loomans, Gregoor Bouwens.....

Thor.


thor it
no img
03/01/2015 | posted by PGM | reactie(s)

Fotoarchief, back in the days... 2012 deel 1

Het fotoarchief van vandaag komt uit 2012, ik maakte een selectie uit duizenden foto’s en kwam uit dat het er te veel waren om in 1 album te plaatsen dus hier is deel 1 van 2012. Beginnen doen we op de Motorsport Future dag waar alle piloten en hun familie een leuke dag beleefden op en naast de motor met special guest de zangeres Nathalia. Het was een koude maar droge winter en daar heeft RES Axel gretig op ingespeeld om telkens een perfect parcour klaar te maken om pro’s en amateurs hun voorbereidingen naar een nieuw seizoen deftig te kunnen afwerken, zo hadden ze de KTM boys Tixier en Van Horebeek te gast alsook Ken De Dycker die in de winter en eerste ONK’s op een Honda rond reed... 2012 was het jaar dat ik zowat alle Nationale BMB wedstrijden deed en fotos verzorgde voor het Alpha MX Team en MC Mikolla, ik ging een dagje mee op training met het FMX4ever team, deed ook enkele GP’s waaronder die van Valkenswaard waar Ken De Dycker plots op een KTM rond reed...
 
Klik hier voor het fotoalbum

thor it
no img
03/01/2015 | posted by PGM | reactie(s)

#WhosNext dat is de vraag wie de SX titel gaat binnen halen in de USA

Vanavond is het zover, een nieuw SX seizoen in de USA te beginnen in Anaheim, California. Elk jaar beloofd het het spannendste jaar te worden en ook nu weer, vooral met het wegvallen van Ryan Villopto, deze komt het WK rijden in 2015 en James Stewart die betrapt werd op doping... Dus zijn er heel wat andere kanshebbers voor de SX titel 2015, Roczen die overstap maakt terug naar Suzuki, Dungey mister regelmaat, Barcia naar Yamaha, Millsaps die het zitje van Villopoto over neemt, etc.... Gisteren was er de persconferentie met enkele grote kanonnen aan het woord, hopelijk zijn ze op hun motor meer enthousiast dan voor een micro.... Thor voor de video en mogelijk enkele links om vanavond LIVE te volgen...


thor it
no img
03/01/2015 | posted by Kevin Moonen | reactie(s)

Mc Maasland gaat naar cassatie!

Zo, nu de vernietigende omvang van het arrest van het hof van beroep van Antwerpen pas echt duidelijk is geworden laat Mc Maasland weten niet op te geven. De club gaat in cassatie tegen de schandalige en wereldvreemde uitspraak van het hof van beroep. Er is dus wederom hoop. Maar vooral, er is wederom een zeer grote strijdvaardigheid.
De advocate van Leefbaar Waterloos heeft van haar kant de ware aard van het beestje ook alweer getoond......


thor it
no img
03/01/2015 | posted by Acerbis | reactie(s)

Acerbis Handguards new color combinations

Alles komt terug, zoals ook de kleurencombinaties van de Acerbis Uniko en Uniko vented handkappen.
De uniko vented was al leverbaar in 11 verschillende kleuren, daar komen nu nog 4 extra kleuren bij nl. Silver-Black, Black-Yellow, Black-Green en Black-Red.
De gewone Budget Uniko handkap was er al in 7 kleuren en daar komen er ook nog 2 bij.
Als je dan ook nog de kleuren van de X-force erbij telt kom je op een totaal van 33 verschillende MX-handkappen...
Verkrijgbaar bij je dealer

 


thor it
Mx477KTM Shop NLR2R StoreDSMWMX-ShopSec Constructions

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!