Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
04/12/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

2015 Kalender Open Nederland Kampioenschap Motorcross

Vandaag werd de kalender van het ONK 2015 bekend gemaakt, de kalender telt zeven wedstrijden voor het Open Nederlands Kampioenschap. Na een jaar afwezigheid zien we gelukkig "Gemert" er weer terug opstaan, die hebben we toch wel gemist dit jaar. Nieuw is dat ook in Nederland nu met een promotor wordt gewerkt, onze Nederlandse collega Arno vd Brink van Motocrossplanet verzorgt de promotie en allerhande andere zaken voor het ONK, we wensen hem daar veel succes mee. Drie wedstrijden van het ONK vallen samen met (overzeese) GP's waardoor ze in Nederland dus meer de kaart van de niet GP-rijders trekken. Ook werden de prijzengeldbarema's opnieuw herzien en gaan we dus weer van vijf rijders die prijzengeld krijgen naar 20 rijders...

Thor it voor de kalender


thor it
no img
04/12/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Co2-bos in de media

Niet iedereen vindt  het aanplanten van een Co2-bos de geschikte actie om aan terreinen te geraken. Hoe dan ook, vorige week werd toch een stevig signaal af gegeven. De eerste nationale (nu ja….) reactie stond in het Belang Van Limburg.

Via de link kan je het artikel lezen: http://www.hbvl.be/cnt/dmf20141202_01408768/derde-succesvolle-boomplantactie-red-de-motorcross.

Ook Het Laatste Nieuws (Oost-vlaanderen) doet er nog een artikel bij:

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-wachtebeke/motorcrosskampioenen-planten-6-000-bomen-a2137229


thor it
no img
04/12/2014 | posted by Outlaw | reactie(s)

FMF uitlaten te bestellen bij Outlaw Racing!

FMF ontwikkeld nog steeds uitlaten voor 2-takt crossers en maakt ook hele mooie spullen voor de 4-takt machines. Wie kent de blauwe Factory 4.1 uitlaat waar Jeremy Martin dit jaar kampioen mee werd of de vernikkelde Gnarly uitlaten die hun bijdrage in de Endurocross en GNCC titels van KTM en Husqvarna hebben.

Thor it voor meer info of ga meteen naar Outlaw Racing


thor it
no img
04/12/2014 | posted by DSM | reactie(s)

Kerstkoopjes bij DSM in Alken

Van zaterdag 20/12 tot en met zondag 28/12 houden we bij crosscenterdsm onze jaarlijkse stockverkoop.
In outlet stijl hebben we voor ieder wat wils aan waanzinnige dumpingprijzen?
U vindt hier voor heren, dames en kinderen alles ivm crosskleding en vrijetijdskleding.
Ook vele accesoires voor de motor en werkmateriaal zijn aanwezig.
 
Vanaf 01/01/2015 starten wij met een webshop : www.dsmmxshop.be

thor it
no img
03/12/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Hoe het allemaal begon: Scrambling part II

Op algemeen verzoek, wegens zeer veel belangstelling, nog eentje uit de oude doos. Kwestie van deze nu toch wel frisse novemberavond op te warmen.

https://www.youtube.com/watch?v=jhuZk5q0qCs

Foto: nr. 5, Arthur Lampkin.


thor it
no img
03/12/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Stem Kevin Strijbos naar Sportfiguur van Antwerpen

Kevin Strijbos werd na een mooi seizoen knap derde in de WK-stand van de MXGP-klasse, daarom werd de Rockstar Suzuki-rijder opnieuw genomineerd voor "Sportfiguur van de provincie Antwerpen".

Klik hier en stem op Kevin Strijbos


thor it
no img
03/12/2014 | posted by Mx-deals | reactie(s)

Jeugd rijders opgelet! Gekleurde Alpinestars Tech 6S laarzen!

Alpinestars had al langer een jeugd Tech 6s crosslaars speciaal ontwikkeld voor jeugdrijders. Waar normaal gesproken jeugd laarzen een zwarte of witte kleur hebben, brengt Alpinestars nu als eerste ook een gekleurde versie van de jeugd crosslaarzen:

Thor it voor meer info


thor it
no img
01/12/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Hoe het allemaal begon: Scrambling for It

We vonden – met wat hulp van Gaston – een geweldige videoclip van ca. 10 minuten over de “early days of motocross”, wat  toen nog scrambling werd genoemd in  het verenigd koninkrijk.

Thor it voor de video en enjoy!

 


thor it
no img
30/11/2014 | posted by 24MX | reactie(s)

Softshell-jas bij 24MX voor slechts 29Eu

24MX heeft een mooie Sinterklaasactie: de 24MX Softshelljas met afneembare mouwen voor slechts 29Eu, dwz dat je maarliefst 70% korting krijgt op de normale aankoopprijs van 99Eu.

Klik hier


thor it
no img
30/11/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

UPDATE! Zijspan motorcross: de Bennen op TV.

Je kan de uitzending herbekijken via deze link:

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/dezevendedag

Wel even door scrollen naar heteinde.

Juicht allen motorcross supporters. Vandaag kwamen Ben Adriaenssen & Ben van den Bogaart op TV. In het programma ‘De Zevende Dag” is er altijd een sportitem. Ruben Van Gucht, sterreporter in wording, interviewt er de wereldkampioenen zijspancross.  De uitzending was deze voormiddag, maar u heeft vanavond om 23.00 uur de kans om dit nog eens te bezien. De Zevende dag wordt uitgezonden op EEN.

Foto: Adriaenssen-van den Bogaart in Vezsoul. Credits: LucVDA


thor it
no img
30/11/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM 2015 : kalender en info.

Stilaan begint het MX-seizoen 2015 vorm te krijgen. Een aantal kalenders zijn reeds gekend. Vandaag voegen we ook die van VLM erbij. Kalenders, programma’s van VLM en toch vrij belangrijk nieuws onder Thor.


thor it
no img
30/11/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Chemnitz: Jack Brunell Prinz Von Chemnitz.

Chemnitz was in de Chemnitz Halle voor de twaalfde maal gastheer voor een ADAC-supported Supercross. Volle reeksen overigens in de SX1, hoewel de Amerikanen iets minder van allooi waren dan bv. in (Bercy)Lille. Maar goed, volle starthekkens bepalen al voor een deel de sfeer.

Onder Thor  een repo van deze op vrij- en zaterdag gereden Supercross.


thor it
no img
30/11/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Fotos kijken in de winter.

Toegegeven, de motorcross  bulkt momenteel niet van het nieuws. In de US ligt alles stil, in Europa hier en daar een supercross. Maar de rijders zelf zijn aan het onderhandelen, op vakantie, of ergens stiekem basisconditie aan het op bouwen. Gelukkig liet Raf ons weten dat hij nog wel wat beeldmateriaal had liggen.

Onder deze link: http://www.erbinspictjers.be/Fotos/Fotoreeksen/2014-10-12%20Neerpelt%20Part%20I/fotoreeksBlad1.html  vandaag een fotoreeks van de VLM Teamtrofee in St. Huybrechts-Lille.

 


thor it
no img
29/11/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Laatste kans voorinschrijven Open Eindejaarscross Stekene 7 december 2014.

Tot en met maandag 1 december kan u zich online inschrijven voor de Open Eindejaarscross van zondag 7 december 2014 te Stekene.

Deze eindejaarscross in een organisatie van MC Samen Sterk – Team verhulst, onder auspiciën van de MCLB-federatie, is inmiddels aan haar vierde editie toe.

Online inschrijven hiervoor kan nog enkel dit weekend via http://mclb.mclb-vjmo.be/eindejaarscross.php. 

Categorieën: Nieuwelingen MX1/3, Quads, Juniors MX1/3 + MX2, Nationalen/Masters MX1/3 + MX2, Inters MX1/3 + MX2 en Zijspannen. Er zijn 250 piloten ingeschreven. De Vrijetijdsrijders/Experten, Beloften MX2 en Nieuwelingen MX2 zijn al volzet.

Iedereen (uitgezonderd de categorie Vrijetijdsrijders/Experten) komt in aanmerking voor de onkostenvergoedingen. Er wordt gereden met transponders behalve in de categorie Vrijetijdsrijders/Experten. Opgelet, er kunnen geen transponders gehuurd worden! Schrijf in ieder geval snel in, want vol is vol!!

 


thor it
no img
29/11/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Kester 2015: superdruk met vrijetijdsrijders, oldtimers, zijspannen en BK.

Eenmaal de BMB-kalender gekend, valt er ook weer wat nieuws te rapen. AMC De Toekomst uit Dworp, was massaal aanwezig op de aanplant van het Co2-bos, maar ze hadden ook nog wat te vertellen.

Thorren aanbevolen.


thor it
no img
29/11/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Co2- bos nummer drie: een feit, maar ........

MXWORLD.BE was er bij op het Provinciaal domein Puyenbroek. En ja, we hebben ons schoenen vuil gemaakt, want we zijn in het Co2-bos gegaan. Niet alle bomen werden vandaag geplant, maar de directeur van het domein gaat er voor zorgen dat de rest wel in orde komt. MXWORLD is een nieuws-site. Onze mening houden we voor ons zelf  tenzij er iets blijft knagen. Vanuit Wachtebeke een fotoreportagen en een verslag, maar met bedenkingen........


thor it
no img
27/11/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Azencross: nog een cadeautje voor Harry Everts

Het geluk kan niet op bij Marcel Hermans. Enkele maanden na afloop van de rëunie blijkt dat het jaarboek boek nog gretig aftrek vindt. Wie alsnog een exemplaar wil hebben  neemt best contact met Marcel via het nummer 0031-4853382645.

Om de oud-rijders te bedanken kon er ook wat van af. Uit handen van Marcel van de Stichting Reünie Motocross der Azen kreeg 4-voudig wereldkampioen Harry Everts afgelopen week in Houthalen deze milieumat (Empire Logomats) overhandigd. Daarop een foto van Harry Everts op Puch tijdens de Motocross des Nations in St. Anthonis in 1976. Het Belgische team klokte er af op winst.

 


thor it
no img
28/11/2014 | posted by Mx-deals | reactie(s)

GRATIS Fox Crossbril bij een Fox V2, V3 of V4 crosshelm

Vind jij Fox een gaaf merk of ben je op zoek naar een nieuwe helm en bril? Bekijk dan nu alle Fox crosshelmen bij MX Deals. De gehele maand november én december krijg je:

Wacht dus niet langer en pak die actie!

Thor it voor meer...


thor it
no img
27/11/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Laatste update CO2-bos aanplant 29 november 2015

De voorbereidingsfase is afgerond. De omheining rond het toekomstig Motorcross CO2-bos is bijna klaar (onze bomen blijven minimaal 200 jaar staan en dan is bescherming tegen de herten en reeën noodzakelijk!).

Er staan voldoende wegwijzers naar Provinciaal domein Puyenbroeck, gelegen langs de weg van Zaffelare naar Wachtebeke.  We hebben de beschikking over (verharde) parking 2. Ook die staat duidelijk aangegeven zodra je aan het domein bent maar voor alle zekerheid komen er extra bordjes met "Motorcross". Vanop de parking is het 100m stappen naar de aanplantzone, waar verse koffie gratis aangeboden wordt. Er is een vast toilet in het zwembad 50m van de plantzone. Overal staan pijlen! Breng eigen schep en laarzen mee, er is een afspuitplaats vlakbij de aanplantzone.

Vanaf 12u is er een gratis maaltijd aan de grote tent, 500m van de aanplant-site. Voor degene die zo uitgeput zijn van het planten is er een bus voorzien! Aan de tent is ook een vast toilet, gescheiden voor dames en heren. We voorzien ook tafels en stoelen. Ook de diverse dranken zijn gratis.

Uiteraard kunnen jullie ook de website www.puyenbroeck.be raadplegen om de rest van de dag te plannen. Nagenoeg alle activiteiten zijn gratis. Wie wil mountainbiken brengt wel zijn eigen fiets mee. 

Tot zaterdag


thor it
no img
27/11/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA: Kalender 2015

Kwasi gelijktijdig met de BMB maakte ook de IMBA zijn kalender 2015 bekend. Een klassieke kalender met drie EK-proeven in Belgie: Koningshooikt MX2, Vollezele MX1 en Genk zijspannen.

Thor voor de kalender........


thor it
no img
27/11/2014 | posted by | reactie(s)

VMCF-Opendeurdag met kampioenenviering

Op zaterdag 29 november 2014 organiseert Team JDS en de VMCF hun jaarlijkse opendeurdag met kampioenenviering.
Dit alles vindt plaats in de zaal GOWALT te Wetteren (Kwadrechtsteenweg 114).
Op 5 min van de afrit van Wetteren (E40)
**U bent welkom vanaf 13h00 voor de MX tweedehandsbeurs.
Wat de VMCF inschrijvingen en dergelijke betreft, dit zal vanaf 17h00 zijn**.
Wat kan u er verwachten?

Thor it voor meer info


thor it
no img
27/11/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB: Kalender motorcross 2015

Het BMB kalendercomité stelde op 26/11 de BMB sportkalender 2015 samen. Voorlopig staan er 16 motorcross wedstrijden op het programma met een aantal klassiekers maar ook een paar speciale edities.  

Lees verder onder Thor.


thor it
no img
27/11/2014 | posted by Mx-deals | reactie(s)

MX Deals: Oh kom maar eens kijken......!

Wees origineel deze Sinterklaas en bespaar ook nog eens geld! Verras jezelf of iemand anders met de MX Deals Sinterklaas cadeaus. MX Deals geeft je graag goede cadeautips om iedereen binnen de motocross (of daarbuiten) blij te maken, jong én oud.

Een kleine greep uit ons 2014 Sinterklaas aanbod:

Thor it voor meer


thor it
no img
27/11/2014 | posted by | reactie(s)

Schrijf je nog in voor de Indoor in Schijndel

Het duurt niet lang meer, dat de motoren weer voor spektakel zorgen in Manege  de Molenheide te Schijndel voor  het jaarlijks  Supercross Evenement op 27 – 28 en 29 december. 
Op 27 december wordt de Twin Air Super Enduro gereden en 28 – 29 december de Indoor Motorcross.
De inschrijvingen voor het motorcross gedeelte is al gestart.
Aan de start verschijnen de klassen: 50 cc , 65 cc kl. en gr. wielen, 85 cc kl. en gr. wielen, 125 cc jeugd, MX2 Cup, hobby klasse en de MX Open Eu/Nat. De hobby klasse is reeds vol, in de MX2 Cup zijn nog 2 plaatsen vrij, de overige klassen kan nog volop ingeschreven worden.

Kijk voor meer informatie  :  www.msvschijndel.nl

Inschrijven via bmkallroundservices@kpnmail.nl


thor it
no img
26/11/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

MX Shop Venray opent zondag haar deuren

Limburg is vanaf zondag 30 november weer een motorcrosszaak rijker. MX Shop Venray zal op zondag op de Stationsweg 120 M te Venray haar deuren openen.
U kunt bij MX Shop Venray terecht voor al uw gewenste MX Materialen, kleding en onderdelen.
Op het gebied van motor onderhoud en reparatie heeft MX Shop Venray een echte topper in dienst namelijk Louis van de Ven. Louis heeft jarenlange ervaring in de motorsport en hij kan u met raad en daad bijstaan om uw motor op de juiste manier af te stellen. Mocht u een probleem met uw motor hebben dan kan Louis het verhelpen zodat u weer van uw geliefde hobby kunt genieten.

Thor it voor meer over MX Shop Venray


thor it
WMX-ShopSec ConstructionsKTM Shop NLDSMMx477R2R Store

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!