Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
11/06/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Dietger Damiaens koning van het zand in Lommel!!

Er passeerden voor de zesde proef van het BK Inters alweer 34 piloten de inschrijvingstafel. De eerste reeks werd verdiend gewonnen door Jens van Meer (CKP-Racing). Hij werd op het eind van de reeks wel op de hielen gezeten door Dietger Damiaens (DAM Racing) die flink van leer trok in de slotfase. Wouter van Massenhoven (Betemo) was net als Van Meer en Damiaens niet echt goed gestart maar werd derde in de openingsreeks. In de slotreeks waren Van Meer en Damiaens meteen voorin terug te vinden en het was Damiaens die de leiding pakte en gretig naar de reeks en eindzege reed. Jens Van Meer, de laatste weken in goed doen, pakte de tweede plaats en eindigde met evenveel punten op de tweede plaats. Wouter van Massenhoven kende een slechte start maar zette die nog mooi om in een derde plaats wat hem uiteraard ook de derde plaats in de eindstand opleverde. Bij de Inters MX2 was de overwinning meer dan verdiend voor Jordy van Mieghem (WMX-Yamaha), hij won beide reeksen voor Dieter Vromans (Betemo), Jonathan Banken (WMX-Yamaha) werd derde in de eindstand. Naast Jordy pakte ook broer Arno van Mieghem de zege bij de Nationalen! Goed werk Van Mieghems!

Thor it voor de uitslagen.

Credits: Davemx.be


thor it
no img
11/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen Kegums: Willemsen-Bax winnen voor Bax-Musset.


thor it
no img
11/06/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Pauls Jonass wint Grote Prijs van Rusland MX2

Pauls Jonass won vandaag een totaal uitgeregende Grote Prijs van Rusland, de Red Bull KTM-rijder deed dat met een tweede en derde plaats in de reeksen. Thomas Kjer Olsen (Rockstar Husqvarna) won de openingsreeks maar de tweede reeks werd nog meer een loterij als de eerste reeks, na de pauze finishten enkel winnaar Jeremy Seewer (Team Suzuki) én enkel Brian Bogers in dezelfde ronde... Jeremy Seewer werd hiermee tweede in de eindstand voor een uitstekende Brian Bogers (HSF KTM) die mooi als derde mee naar het podium mocht. KEMEA-rijders Benoit Paturel en Alvin Ostlund werden resp. vierde en vijfde. Julien Lieber deed aan Russisch bodemonderzoek en moest zich tevreden stellen met een elfde en vijfde plaats, goed voor de zevende plaats in de eindstand. Brent Vandoninck viel in de eerste reeks gekwetst uit en kwam in de tweede reeks niet meer aan de start (later meer hierover). Foto's: R.Archer

Thor it voor de uitslag en Wk-tussenstand van de MX2.

Credits: FB Jonass.


thor it
no img
11/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF: Italiaan boven in Koningshooikt. Glenn Bielen derde in EK IMBA MX2.

Twee Italianen hadden Koningshooikt gevonden. En één daarvan, Riccardo Vitaliani, zou met de bloemen naar de laars terug reizen. Was Riccardo de beste? Cijfermatig wel, want hij won na een derde en vierde plaats de slotreeks. In de eindstand ging hij de Brit Raymond Rowson vooraf. En dat was eigenlijk een raar verhaal. Rowson had de eerste twee reeksen gewonnen. De eerste voor zijn landgenoot Josh Waterman, de tweede voor Joshua van der Linden en onze Glenn Bielen. Maar Rowson viel in de slotreeks door de mand. Rowson vertrok als zesde. Niks aan de hand. Het werd erger toen hij halfweg naar negen zakte. Eindzege dus weg en Rowson redde nipt zijn tweede plaats in de eindstand. Bielen die een slechte eerste reeks kende deed het prima in de twee resterende met een derde en tweede plaats en mocht mee naar het podium. De overige Belgen dan: Killigan Delroeux 9, Kristof Van Vaerenberg 13, Lucas Derycke 15, Kris Fleerackers 16, Axel Nijs 21.

In de EK stand blijft Joshua van der Linden op kop. Hij telt 312 punten  (zelf uitgerekend) tegen 285 voor Rowson, 283 voor Waterman en Glenn Bielen is vierde met 256 punten. Al is dit een officieuze telling.

Bij de Inters deelden Andy Truyts en Frederic Weigert de reeksen. De zege was voor Weigert omdat Truyts in de slotreeks van de tweede plaats werd gehouden door Roy Sillien.

Foto: de Italiaanse winnaar Riccardo Vitaliani en Glenn Bielen. Credits FB Bielen.


thor it
no img
11/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Jago Geerts beperkt de schade in EMX250.

Nadat hij gisteren dertiende werd in de eerste manche heeft Jago Geerts zich gedeeltelijk kunnen herpakken op de modder van Orlyonok. Maar omdat ook zijn rechtsreekse tegenstanders niet al te best uit de verf kwamen is de schade redelijk binnen de perken gebleven. Trouwens de slotreeks was een heel ander verhaal dan gisteren. Eerst leidde Pierre Goupillon, maar na een ronde kwam de nobele onbekende Tristan Charboneau naar de leiding. Tristans’ beste resultaat was een negende plaats. Goupillon bleef tweede en Simone Furlotti ging naar drie. Geerts vertrok als achtste, lag heel de tijd in de clinch met Josiah Natzke en finishte als zevende achter Mathys Boisrame, de winnaar van gisteren.

Furlotti werd eindwinnaar voor Boisrame en de Brit Dylan Walsh.

In de EK-stand blijft een bleke Morgan Lesiardo leider, voor Furlotti die een beste beurt maakte. Geerts blijft derde, maar voelt de hete adem van Alberto Forato in de nek.


thor it
no img
11/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Kenny Vandueren knap derde in EMX300

Onze landgenoot Kenny Vandueren is derde geworden in de tweede proef van het EMX300. De toppers waren er, maar voor de rest was het een mager beestje met slechts 15 deelnemers zaterdag. Brad Anderson won de eerste manche, wel op de huid gezeten door Mike Kras. Toen die ten val  kwam stootte Vandueren door naar de tweede plaats.

Vandaag onder gans andere omstandigheden moest Anderson na enkele ronden plooien voor Kras. Vandueren die pas als zesde door kwam na een ronde zou nog vierde worden met voor zich nog de Italiaan Andero Lusbo. Slechts 12 rijders namen de start vandaag. Erik Willems, nationaal goed bezig kwam gisteren te vaak ten val en sloot in de eindstand af op de zevende plaats. Kevin Van Geldorp kwam niet meer in actie.

In de tussenstand blijft Anderson leiden met een verschil van 8 en 21 puntne op Kras en Vandueren.

 


thor it
no img
11/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Nummer twee voor Clement Desalle!

Men zegt vak als de kop er af is dat het dan makkelijker wordt. Kan kloppen in het geval van Clement Desalle. De Waal schreef na de GP van Ernee ook de Russische wedstrijd in Orlyonok op zijn naam. Twee op twee dus, na zijn zege van voor twee weken in Ernée!

Hoe?

Thor!

Foto: start kwalificatie gisteren toen het nog droog was. Credits MXGP.COM

 


thor it
no img
10/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Eerste MXGP-kwalificatie voor Arnaud Tonus op de Wilvo Yamaha.

Voor Jeremy Van Horebeek was het verhaal over nog voor de eerste bocht. Men ging met hem aan het biljarten, zo stuiterde hij heen en weer, tot hij terug de pitlane in moest. Jammer, laat ons hopen dat er geen blessure aan te pas komt. De start zelf werd als vanouds weer een Nagl-recept.  Ook mee: ploegmaat Gauthier Paulin, Arnaud Tonus, Antonio Caïroli, de heroptredende Evgheny Bobryshev en Clement Desalle, de winnaar van Frankrijk. Niet mee: Herlings, nochtans heel snel in de trainingen. Paulin liet zijn maat niet gerust en passeerde hem  na 8 minuten. Wat later kwam Tonus druk zetten op de Max. Die wilde te kort afdraaien en viel. Een tijdje tevoren was Desalle over Bobryshev gegaan met achter hem Febvre, Anstie en ook Herlings. Bobryshev kwam op op zijn beurt ten val kwam en verloor terrein.  Tonus begon te pushen bij Paulin, en eens te meer verraste de omloop, die me na elke wedstrijd meer en meer bevalt. Maar de grip is er onberekenbaar en Paulin zag voor- én achterwiel uitbreken. Tonus ging onbedreigd naar zijn eerste winst voor Wilvo, voor Paulin en Caïroli. Febvre bleef Desalle onder druk zetten, maar Clement plooide niet. Herlings werd zesde voor Jasikonis nadat Anstie ook gevallen was. De overige Belgen deden wat van het verwacht werd. Ken De Dycker, gloednieuw op de 24MX Honda werd veertiende, voor zijn ploegmaat Damon Graulus.


thor it
no img
10/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Seewer wint spannende MX2 kwalificatie. Late val voor Van doninck

Seewer was het snelst in de eerste linkse, maar Pauls Jonass kwam er als beste uit. Voor de Zwitser en Thomas Covington. Julien Lieber maakte dan indruk door in enkele ronden van de vijfde naar de derde plaats te rijden. Er vormde zich een schitterende kopgroep met Jonass, Seewer, Lieber, Covington en Van Doninck. Die vijf bleven er vijf, ook toen Jonass weg viel met een defect wiel, maar Benoit Paturel kwam aansluiten. Er werd razendsnel gereden, en dat zou gevolgen kennen.  In het duel met Paturel verloor Van doninck het goede spoort en botste op de finishboog. Lieber, zagen we plots op de vijfde plaats door komen, maar we zagen niet wat er gebeurde. Tenslotte werd Paturel nog tweede voor Covington en toch weer Lieber. Want die zag Brian Bogers nog vallen in de slotmeters. We weten momenteel niet of Brent ernstig geblesseerd is of niet.


thor it
no img
10/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX250: Slecht resultaat voor Geerts, Boisrame heerst in reeks 1

De Fransman Mathys Boisrame heeft in Orlyonok de eerste manche van het EMX250 gewonnen. De winnaar van Ernée was sneller dat Simone Furlotti, de Amerikaan Marshal Weltin en de winnaar van de slotreeks vorige week Alberto Furato. Jago Geerts werd dertiende. Geerts startte pas rond de zestiende plaats maar spoorde gezwind naar acht. Dan viel hij een eerste keer. Er waren nog valpartijene voor Zach Pichon en Ruben Fernandez en voor de heroptredende Miro Sihvonen. Ook de Duitser Mike Stender reed op (over) het randje bij het dubbelen.  Geerts was sterk maar het vertaalt zich iet in veel punten. Enkele ronden voor tijd werd hij gedubbeld door Boisrame, maar kon het tempo gemakkelijk volgen. Iets te gemakkelijk want op enkele meters van de finish kwam hij nogmaals ten val, zonder plaatsverlies evenwel. EK-leider Morgan Lesiarde – ook al met horten en stoten – werd wel vijfde. Blijft uiteraard leider voor Furlotti en Forato die over Geerts naar twee en drie klimmen.

Credits: MXGP


thor it
no img
10/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX300: Kenny Vandueren tweede, zege voor Brad Anderson.

De eerste competitie zit er op in Orlyonok. Mij persoonlijk kon de baan - redelijk hardpacked – nog niet bekoren. Brad Anderson, Kenny Vandueren,  Mike Kras en nog slechts 12 anderen  gingen de eerste 180 graden linkse in. Kras wachtte niet al te lang om Vandueren  te passeren en sloot snel aan bij Anderson. De Brit zat nog fris en Kras ging een beetje  - sorry Mike – lullig onderuit. Het liet Vandueren toe om opnieuw de tweede plaats in te pikken. Definitief, want Kras raakte er niet meer bij. Achter deze drie  won Manuel Iacopi de strijd om de vierde plaats voor de Zwitser Christophe Valente. Eric Willems zat aanvankelijk goed mee voorin, zesde. Maar hij verloor tot twee keer toe terrein om uiteindelijk 10de te worden.

Credits: MXGP

 

 


thor it
no img
09/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Arenacross UK 2018: Kalender gekend.

De kalender van de succesvolle Arenacross in Groot-Brittannië is bekend. Af en toe rijdt hier ook wel een Belg mee, en ik laat me vertellen dat Heikki Declercq er soms commentaar geeft.

De kalender voor 2019:

06-01-2018: Manchester

13-01-2018: Newcastle

20-01-2018: Birmingham

26 en 27-01-2018: Belfgast

03-02-2018: Wembley (Londen)

10-02-2017: Sheffield

Foto Thomas Ramette, credits AX.

 


thor it
no img
09/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Sterk Belgisch team naar IMBA EK MX2 Fort Koningshooikt.

België heeft een sterke ploeg dit jaar in de IMBA mx 2 klasse. Op 11 juni komen op het gekende spectaculaire circuit van het Fort in Koningshooikt de VMCF-rijders in actie in hun thuismatch. De Belgen:

-        nummer 31, MC Mikkola-rijder en jonge belofte Glenn Bielen;

-         nummer 32 voor DSM Honda-rijder Kris Fleerackers;

-        nummer 33 voor Yamaha-rijder Kristof Van Vaerenbergh;

-        nummer 34 voor een aanstormend talent van MC Mikkola en tevens aanvoerder van het Belgisch Kampioenschap bij de BMB Beloften Killigan Delroeux;

-        nummer 35 voor gevestigde waarde en ML-rijder Axel Nijs, die na een sabbatjaar al enkele overwinningen liet noteren die jaar in de VMCF federatie.

-        nummer 37 Lucas Derycke, die samen met Killigan Delroeux de Waalse eer hoog houdt.

 

De IMBA rijders treden drie maal aan op het Fort met de eerste reeks om 13 h. Op zaterdag is er ook een drielanden cup voor de jeugdrijders met Duitsland, Nederland en België. Kom onze Belgen aanmoedigen op de IMBA wedstrijd georganiseerd door de VMCF federatie ! Meer info op www.vmcf.be.


thor it
no img
09/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De Dycker en Graulus kijken uit naar Rusland!

Het 24MX Honda team komt dit weekend weer in actie in het WK voor de allereerste Russische GP in Orlyonok. Voor Ken De Dycker wordt het zijn eerste wedstrijd sinds hij terugkeerde naar het team. Teamgenoot Damon Graulus trekt in blakende vorm naar de 10de ronde van het FIM MXGP Wereldkampioenschap want hij eindigde vorige zondag tweede tijdens de finale van 24MX Tour in Pernes-Les Fontaines.

Thor

Credits De Dycker : Gunther Smeys. Credits Graulus: FFM en ShotbyBavo.


thor it
no img
07/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Toch een HRC-rijder in Orlyonok: Bobryshev kreeg groen licht.

Vandaag wordt bevestigd dat Evgeny Bobryshev zal starten in de GP van Rusland in Orlyonok. Bobryshev liep in Teutschenthal een sleutelbeenbreuk op. Daar werd operatief een plaat op gezet en Bobryshev kon al lichtjes trainen.

Thor it voor meer...


thor it
no img
06/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MX Muri: De rentree van Jan Hendrickx?

Motorcross dood en begraven? In België zijn we goed op weg om onze status te verliezen. Maar in Zwitserland komt er toch nog een pak volk kijken. In Muri werd maandag een proef voor het Zwitsers kampioenschap gereden. Daar berichtten we al over.

 


thor it
no img
06/06/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Vijf minuten met VLM Junior MX2 Giel Gille....

De WMX-Shop Yamaha-rijder is de fiere leider bij VLM in het Belgisch Kampioenschap Juniors MX2. We vonden het tijd voor een kort interview...

Klik op Thor


thor it
no img
06/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De kalender voor de week.

We zijn er vroeg bij deze keer, met de kalender voor de komende zeven dagen.

Onder Thor kan u weer een selectie maken van welke wedstrijd U wenst te bezoeken.

 

Thor.


thor it
no img
06/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF Moresnet: Achtervolging Steve Seronval loont.

Roel Geurts en Karel Schepmans kleurden de eerste manche. Om beurten voerden ze de leiding. Pas in de zevende ronde moest Schepmans, vorige week nog MCLB-piloot inde kijker – passen voor Geurts. Ondertussen was Steve Seronval  zwaar aan de boom gaan schudden.

Thor it voor meer 


thor it
no img
06/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MC Lille: Sterke verrichting van Andy Pauwels

Nogal wat VLM-ers waren naar Lille gekomen op Pinkstermaandag. Maar ze zijn er niet in geslaagd om Andy Pauwels van de zege te houden

 

Thor it voor meer


thor it
no img
06/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Extra BMB-motorcross op 24 september in Veldhoven.

Op zondag 24 september zal AMC Evergem een wedstrijd van het BK Motorcross organiseren op het circuit ‘De Landsard’ in Veldhoven (Nederland). Het circuit is gelegen vlakbij de luchthaven van Eindhoven en dus niet ver van de Belgisch-Nederlandse grens.

Thor it voor meer


thor it
no img
05/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Onze man in Chaumont, deel twee (of eigenlijk deel een....)

Tja, in onze haast publiceerden we onder de vorige titel een reeks van het FK voor zijspannen. Gelukkig had chris zelf onze flater opgemerkt, ons terechtgewezen, en wij done osn huiswerk over.

Klik op Thor, en dan op de eerste foto rechts boven.

Chaumont als het goed is....


thor it
no img
05/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Jan Hendrickx wint zijspancross in Muri!

Jawel, U leest het goed. Wereldkampioen Jan Hendrickx is vandaag winnaar geworden van een Internationale zijspancross in Muri. 

 

Thor it voor meer...


thor it
no img
05/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Onze man in Chaumont

Wat een vergissing zeg. We dachten de foto's van Chaumon te plaatsen, maar het was nog een - door ons - vergeten serie van het Franse kampioenschap. Ze staan er op en de chris hefet er voor gewerkt. We laten ze dus staan.

Over Chaumont, even terug naar de index.......


thor it
no img
05/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Geen Tim Gajser in MXGP Rusland!

Als gevolg van de valpartijen, in Kegums en Teutschenthal, is gebleken dat Tim Gajser toch een gebroken schouderblad heeft opgelopen. Vandaag maakt HRC bekend dat de titelverdediger niet zal starten in de MXGP van Rusland.die wordt zondag in Orlyonok betwist.

 

 


thor it
R2R StoreMx477DSMWMX-ShopSec ConstructionsKTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!