Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
03/12/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Musquin en Do domineren slotdag SX Geneve

Thomas Do heeft op zaterdag een 'plasticvrije' finale gereden. Die koste hem de vrijdagzege. Er was even lokaal succes voor Killian Auberson. Do had maar één ronde nodig om achter de Zwitser aan te rijden. Ondertussen ging het er achter die twee heftig aan toe tussen Arnaud Aubin, Nicolas Dercourt en Yannis Irsuti. Aubin  ging er af en ondertussen was Do leider geworden. De verzwakende Auberson werd nog gepasseerd door Irsuti en Dercourt. Do toch verdiende de titel Prins van Geneve.

Jason Anderson leidde voor Adrien Escoffier, Marvin Musquin en Cédric Soubeyras in de SX1-finale. Anderson schoot zichzelf in de voet toen hij in de bochtensectie zijn HVA onderuit trok. Ook Musquin viel, maar was sneller weg. Definitief dus. Hij rondde Geneve af met een mooie 'heelclicker', voor Anderson en Justin Brayton.

Josh Hill won de man-tegen-man race, nadat hij vrijdag van Ricky Carmichael verloor in de belle.


thor it
no img
02/12/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Zege voor Killigan Delroeux in Saint Leger

Killigan Delroux won de strand - excuseer - bos cross in Saint Leger de Balson. Hij versloeg Vindent Marty en leider Luca Quenot; Ook Adrien Wagener reed top tien bij de Juniores. Quenot leidt, maar dat komt omdat zowel Marty als Delroeux in de eerste proef puntenloos bleven. Delroeux won wel de twee overige proeven in Loon en Saint Leger.

Oranje boven met een zege voor Mike Van Grinsven bij de Quads voor RomainCoupire en Jeremie Forestier. Tuur Van Hoof werd  zevende en Kelly Verbraeken 16de. Hier leidt Forestier de tussenstand. 

Morgen rijden de Beloften en Quads.


thor it
no img
02/12/2017 | posted by Uwmajong | reactie(s)

SX Chemnitz: niks nieuws, want Larranaga en Bowers winnen overnieuw

Dag twee van Chemnitz heeft niet veel nieuws gebaard. Iker Larrañaga veroverde zonder veel poespas de titel Prins van Chemnitz. Het werd een start-finish zege voor de Spanjaard met een Duitse toets van  Paul Haberland die tweede werd voor de Franse rijder Impert.

Ook in de SX1-klasse kregen we een herhaling. Tyler Bowers, mijn vriend uit Tennessee (USA) had slechts goed één ronde nogig om vanuit een slechte start gelijk de maat te nemen via Dominique Thury, Boris Maillard en Harri Kullas. Eens die horde genomen fietste Bowers naar de zege en de koningstitel. Kullas moest rondenlang knokken om tweede te worden, nadat Thury uit zijn ritme raakte en Maillard er ook aan moest.

Mooi maar redelijk kort circuit terwijl ik me af vraag of ze in Duitsland niet beter kunnen/willen kwa omkadering. Want sommige zaken waren ondermaats. Wie gekeken heeft weet wat ik bedoel.


thor it
no img
02/12/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

CCS: geen strand maar bos in Saint Leger de Balson

Vandaag, maar vooral morgen wordt de derde wedstrijd in de serie Courses Sur Sables gereden in Saint Léger de Balson. Een dorp zowat 50 km onder Bordeaux, in de Gironde. In tegenstelling tot Berck en Loon is Saint Leger geen strandcross. Meer een boscross over een omloop waar men 8 minuten voor nodig heeft. Vorog jaar won Richard Fura voor Daymond Martens en Benoit Paturel.

Na twee proeven leidt Axel Van De Sande voor Jeffrey Dewulf, Fura en Steve Ramon.


thor it
no img
02/12/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Chemnitz: Larranaga en Bowers op zaterdag

De Spaanse rijder Iker Larranaga was de beste in de finale vna de SX2 in Chemnitz. Hij versloeg twee Franse rijders: Adrien Malaval en Julien Lebeau.

Nolan Cordens plaatste zich in de Last Chance, maar we zagen hem niet terug in de finale. Later bij de uitslagenmerkten we dat hij werd gediskwalificeerd.

Leuke finale in de SX1-klasse waar Tyler Bowers als vierde van start ging achter Charles Lefrancois, Filip Neugebauer en Sullivan Jaulin. Bowers was na een val in de poule via een achterpoortje naar de finale. Maar daarin bewees hij de beste te zijn. Nam rustig zijn tijd om de vier voor hem één na één uit te schakelen.Drie ronden voor tijd moest ook Lefraçois voor de bijl. Jaulin wees Neugebauer terug naar vier.

Jens Getteman werd vroegtijdig uitgeschakeld.


thor it
no img
02/12/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Geneve: Dercourt en Musquin

Spannende finale in de leuk bezette SX van Geneve. Een piste die ruim bemeten was en prachtige omkadering. Thomas Do liedde de hele finale vna de SX2. enkele ronden voor tijd raapte hij een stuk plastic op en dat smolt rond zijn achterste remschijf. Hiet liet Nicolas Dercourt toe om terug aan te sluiten en in de laatste meters de zege te pakken.

JasonAnderson was de beste SX1-starter. maar een hongerige Marvin Musquin nam snel over. Hij kreeg Anderson niet los, maar bij het dubelen van een cluster rijders was de kloof voldoende om te winnen. Justin Brayton werd derde. Vanavond dag twee. 

Oh ja: er was eenmooie demo tussen Ricky Carmichael en  'Electric' Josh Hill. Uiteindelijk won 'The Goat' de beslissende derde manche; Ging nergens over maar was leuk om zien.

Credits Hill: Racer X.


thor it
no img
01/12/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

WMX-Shop opendeurdagen op 9-10 december 2017

Op 9 en 10 december verwelkomen ze u graag op hun jaarlijkse Opendeurdag. Hierbij krijgt u de voorstelling van de Yamaha 2018-collectie, zowel kledij als motoren, te zien. Ook kan u genieten van een tal van kortingen op de vele producten. Allen van harte welkom
Er zijn oa. acties op volgende merken: Fox, Shift, Progrip, Oakley, Blackbird, 100% en nog veel meer:
WMX Shop is gelegen: Olenseweg 55, 2260 Westerlo


thor it
no img
01/12/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Talent in ontwikkeling: Nicolas Dercourt

Donderdag 30 november 2017 — Nog twee ronden zijn er te gaan in de Franse SX Tour. Dit weekend staat opnieuw een absolute topwedstrijd voor de deur met de Supercross van Genève, in Zwitserland. Half december vindt de SX Tour finale plaats in de Méga Galaxie in Amnéville. In de SX2 klasse prijkt supercross rookie Nicolas Dercourt (Team GSM) momenteel op een mooie 7de plaats, hij volgt op slecht 4 punten van de vierde. Wij schoven aan tafel met de 21-jarige Picardien voor een toffe babbel.

Thor!

 


thor it
no img
30/11/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Koopjesdagen bij Crosscenter DSM

Wacht de solden niet af. Vanaf vandaag zijn er koopjes te doen bij Crosscenter DSM. Allerhande kleding, accesoires en artikelen, nu aan zeer aantrekkelijke prijzen!

Iedereen die op zoek is naar het perfecte Sinterklaas- en of Kerstcadeau zal zeker iets vinden naar ieders smaak en budget!

Enkele voorbeelden:

Kini Red Bull kleding aan -20%

Rockstar vrijetijdskleding aan -50%

Scott Prospect brillen aan -20%

Alles is beschikbaar in de winkel of bestelbaar in de webshop: www.dsmmxshopbe.be/

Crosscenter DSM, Heiligenbornestraat 50 te 3570 Alken-België

Tel : 011/31.43.37 - BTW : BE0696.066.852 - www.crosscenterdsm.be 


thor it
no img
30/11/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Chemnitz en SX Geneve delen decemberweekeinde

In Chemnitz, voormalig Oost-Duitsland (wie weet dat nog) op zo’n 70 km van Dresden wordt morgen en zaterdag de 15de editie van de ADAC SX gereden.

In de SX1 veel en schoon volk.

Onder de 28 treffen we Florent Richier, thuisrijder Dominque Thury, Steven Mages, Kyle Cunningham, Matt Bisceglia, Tyler Bowers en verder nog Filip Neugebauer, Sullivan Jaulin en onze Jens Getteman.

Iets minder is de SX2-klasse  met onze landgenoot Nolan Cordens. Daar noemen de favorieten Iker Larrañaga, Julien Lebeau of Adrien Malaval.

Tegelijkertijd wordt er ook ge-SX-t in Geneve, tegen het Zwitserse Lac Leman. Daar komt de USA crossenmet Jasonanderson, Justin Brayton en Marvin Musquin. Ze nemen het op tegen de beste SX Tour De France rijders zoals Thomas Ramette, Cedric Soubeyras, Xavier Boog, Fabien Izord, Cyrille Coulon en Greg Aranda.

De SX2 is zuiver Frans met Arnaud Aubin, Gaëtan Le Hir en Thomas Do.


thor it
no img
30/11/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Toelichting bij de BMB kalender

We waren blijkbaar sneller dan de website van de BMB.  Maakt niks uit. Hier krijgt U enige toelichting bij de BMB kalender, hoofdzakelijk motorcross.

Het BMB kalendercomité heeft op 29/11 de BMB sportkalender 2018 samengesteld. De kalender telt 73 evenementen waarbij een aantal wedstrijden in samenwerking met andere buitenlandse bonden (KNMV, FFM en MUL) of motorcross bonden in België (VLM, MCLB en FPCNA). Er staan 3 WK wedstrijden op het programma, de GP Motorcross Zijspannen en het WK MX1/MX2 in Lommel en een manche van het WK trial in Comblain-au-Pont.

Voor wat betreft de motorcross kalender hebben we momenteel 15 wedstrijden waarvan 12 BK proeven. Het seizoen wordt traditioneel afgesloten met de Coupe de l'Avenir in Baisieux. Naar aanleiding van de positieve contacten met de andere motorcross bonden zijn er 2 wedstrijden in samenwerking met VLM (Lummen en Tessenderlo), 1 wedstrijd in samenwerking met MCLB/AMC Evergem (Wachtebeke) en diverse wedstrijden met FPCNA. Mogelijks worden er weldra nog een aantal nieuwe bijkomende wedstrijden bekendgemaakt.

 


thor it
no img
30/11/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Just For Fun: Dungey in the cornfield too (vrij naar Fogertys Lets Go Riding

Geniet. Dit zou ook bij ons kunnen.

Bij BLM reden ze destijds in Rijmenam ook al door de mais.

Follow the link: HIER KLIKKEN


thor it
no img
30/11/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB: de (voorlopige) crosskalender

Eindelijk, hij is er!

Al staan er nog enkele zaken niet vast.

Hier de BMB motorcross kalender 2018:

11-03-18:        Moerbeke-Waas - BK en Zijspannen

TBC:               Genk – BK en Zijspannen

02-04-18         Lummen - VLM/BMB - BK

22-04-18:        Mons - BK

29-04-18:        Lommel – BK en Zijspannen + FPCNA op zaterdag

21-05-18:        Axel - BK

27-05-18:        Gooik – BK en Zijspannen

24-06-18:        Lommel – GP Zijspannen

01-07-18:        Tessenderlo - VLM/BMB -  BK

15-07-18:        Hasselt – BK en Zijspannen

05-08-18:        Lommel - MXGP

15-08-18:        Balen - BK

19-08-18         Wachtebeke - BK  (tweedaagse)

09-09-18:        Orp-le-Grand - BK + FPCNA op zaterdag

07-10-18:        Baisieux - Coupe de L’Avenir (tweedaagse)

 


thor it
no img
29/11/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Breaking: Evgeny Bobryshev op Suzuki naar AX World Tour

Evgeny Bobryshev reed zeven jaar voor het HRC fabrieksteam van Honda maar in 2018 was er geen plaats meer voor de Rus, er werd gekozen voor een jongere rijden, Brian Bogers. Bobryshev vond inmiddels onderdak bij Suzuki, het team van Neil Prince, hij zal daardoor het Arenacross World Tour rijden.

Thor it voor een reactie van Evgeny Bobryshev


thor it
no img
29/11/2017 | posted by KTM-Shop | reactie(s)

Powerdays 2017 bij www.KTM-shop.nl

De feestdagen komen eraan en KTM’s nieuwe PowerWear , PowerParts en SpareParts 2017 assortiment zit vol met ideeën voor elke verlang lijst.
Casual of functionele kleding, lifestyle accessoires of fan artikelen; elke KTM fan die een cadeau aan zichzelf óf een ander wil geven zal het perfecte Sinterklaas- en óf Kerstcadeau vinden tussen de honderden items en zal zeker voor een aangename verrassing zorgen!

Thor it voor meer of klik hier om naar de webshop te surfen


thor it
no img
29/11/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Moto-Master 4 uurs cross te Eersel afgelast

MCC Eersel deelt mee dat zehelaas de Moto-Master 4 UURS cross die gepland stond voor komende zondag 3 december moeten afgelasten.

Het circuit is door de regen van afgelopen weken onbegaanbaar geworden en de vooruitzichten op verbetering zijn dermate slecht dat een waardige wedstrijd organiseren helaas niet mogelijk is. De wedstrijd zal niet verplaatst worden naar een latere datum.

Thor it voor meer hierover


thor it
no img
28/11/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB nieuws, kalender volgt.

Zowat overal in de ons omliggende landen is de MX-kalender bekend.

BMB  stelt die traditioneel samen eind november, en beloofde ons dat ze eind deze week het programma 2018 bekend maken.

Ondertussen kan je al eens lezen wat er zoal allemaal verandert. Het is een hele brok, allemaal te vinden onder Thor........


thor it
no img
27/11/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Transborgaro 2017: podium voor Jan Blancquaert en Marc Velkeneers

Toegegeven, de wedstrijd werd vorige week al gereden. Maar het heeft ons bloed zweet en tranen gekost om de resultaten vast te krijgen.

De Transborgaro is een wedstrijd voor ex-motorcrossos op invitatie. De wedstrijd wordt gereden in Borgaro, vlak boven Turijn (It). Daar was dit jaar schoon volk op af gekomen. Zo werd Marc Velkeners tweede achter de Americaan Brock Glover (remember hardcross Antwerpen) en voor Giusepe Gasparotto. Chuck Sun (MXDN) werd vierde in de klasse jaren 70. 

Thor it voor meer hierover


thor it
no img
27/11/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Zilver voor Creymert rijder Kevin Horgmo op Redsands MX Park

Zondag werd het kampioenschap van Valencia gereden op Redsands MX-park. Op deze baan wordt straks op 25 maart de GP van Spanje betwist.

Dit keer ging het dus om een regionaal kampioenschap. Kevin Hörgmo, die uitkomt voor het Belgische Creymert Racing team werd tweede in de gemengde MX2-klasse (MX2, 125 cc, - 18 jaar…). Iker Larrañaga Olano, in topvorm uit de SX gekomen, won beide reeksen. Hörgmo was telkens tweede. Een keer voor Alex Gamboa Montero en een keer voor Oliver Vilals. Hij werd wel klassewinnaar -18. In de MX1 ging de zege naar Jorge Bèltran voor Anders Valentin Lasheras.
 


thor it
no img
27/11/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Mark Boot en Roy Sillien verlengen overeenkomst met MC Mikkola.

Ook bij Mikkola-racing is men achter de schermen hard aan het werk voor het nieuwe seizoen. Het team veroverde vorig jaar liefst drie nationale titels. Dan wordt het moeilijk om beter te doen in 2018. Een uitdaging, warvoor men de handschoen terug opgenomen heeft. Reeds voor het elfde jaar komen de rijders in de Scoyco-kledij van MX477 aan de start.

Thor it voor meer hierover


thor it
no img
27/11/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Seizoen 2018 start in Italie, Groot-Brittannie en Frankrijk. Belgische kalender is voor deze week.

Het moet nog wel even winteren. Maar ondertussen krijgen we toch zicht op het voorseizoen 2018.

Thor it voor meer over de voorjaarswedstrijden in Lacapelle-Marival, Hawkstone Park en het Italiaans Kampioenschap


thor it
no img
26/11/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Lyon: Do en Izoard blijven winnen op dag twee.

Thomas Do won de beide reeksen van de SX2. In de eerste manche van de avond ging hij Josse Sallefraque en Yanis Irsuti vooraf. In de tweede ren versierde Arnaud Aubin de tweede plaats voor Sallefranque. Na zes proeven leidt Do Het SX kampioenschap voor  voor Sallefranque en Irsuti. Welicht wordt hij de nieuwe kampioen.

De rechtstreekse finale van de SX1 werd overnieuw gewonnen door FabienIzoard. Angelo Pellegrini werd tweede voor Cedric Soubeyras. Hiermee is Izoard al zeker van de titel Hij leidt voor Soub en Pellegrini. Parijs telde niet mee voor het FK.

Alle uitslagen en tussenstand onder Thor!


thor it
no img
25/11/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Kalender Frans kampioenschap Elite 2018

De Fransen doen al jaren geen moeite meer om hun kampioenschap  af te stemmen op het WK. Toch zijn ze er voor 2018 in geslaagd om slechts één proef te laten samen vallen met de GP.

Hier de kalender voor 2018
17 et 18 maart: Gueugnon (71) – MC Dardon Gueugnon

21 en 22 april: Romagné (35) – MC Romagné
05 en 06 mei: Bitche (57) – AM Bitchoise
26 en 27 mei: Pernes les Fontaines (84) – MC Pernois
16 en 17 juni: Castelnau-de-Lévis (81) – A.G.S Puech Rampant
23 en 24 juni: Domaine de Foolz (10) – Association Sportive du Domaine de Foolz
07 en 08 juli: Iffendic (35) – MC Iffendic
Op Romagné en Castelneau na, allemaal nieuwe locaties waar we op zoek gaan naar de opvolgers voor Xavier Boog en Florent Richier.


thor it
no img
25/11/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Lyon: Thomas Do en Cedric Soubeyras op dag een

In het sportpaleis van Lyon werd gisteren – en wordt vandaag – de SX van Lyon gereden.

Op dag een ging de zege in de SX2 naar Thomas Do, voor Yanis Irsuti, Gaëtan Le Hir en Nicolas Dercourt.

Bij de grote jongens werd het ook weer een zuiver Franse aangelegenheid. Er waren namelijk kwasi geen buitenalnders aangetrokken. De zege was voor Cecric Soubeyras, die sneller was dan Fabien Izoard, Angelo Pellegrini en Chales Lefrançois.

Beelden van de finales: HIER KLIKKEN


thor it
no img
24/11/2017 | posted by KTM-Shop | reactie(s)

GEEN Black maar Orange Friday bij www.KTM-shop.nl

Deze speciale vrijdag is over komen waaien vanuit de Verenigde Staten waarbij de dag na Thanksgiving als de start wordt gezien van kerstaankopen met speciale aanbiedingen.
Bij KTM-shop.nl hebben we natuurlijk ook een leuke actie opgezet.
Bestel van 24 t/m 26 november online voor minimaal € 150,- via onze webshop en ontvang een GRATIS KTM Lift Stand ( t.w.v. € 64,50 )
Alle orders in dit weekeinde vanaf € 150,- ( excl. verzendkosten ) ontvangen automatisch deze robuuste stalen KTM Lift Stand in de levering.
U hoeft hier verder niets voor te doen.... !
Bekijk snel online het allergrootste online KTM assortiment bij
www.KTM-shop.nl >>>>
Klik hier om naar de shop te gaan


thor it
Mx477DSMR2R StoreKTM Shop NLWMX-ShopSec Constructions

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!