Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
19/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Dames: Vallende ziekte, maar Fontanesi overleeft! Sterke Verstappen en Laier.

Shame on us!

Alles geschreven over de GP, maar niet over de dames. Maar goed, dat zetten we nu recht. Al is het maar om ons kleintje eer aan te doen. Amandine Verstappen staat zevende na twee GP’s.

Thor.


thor it
no img
19/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Oldebroek, gezien door de lens van Blocky Pics.

Het verslag kreeg U al, de video ook, maar de foto's ontbraken nog. Nu niet meer dus, want wij serveren u wat blocky in onze bus postte!

Op Thor en de foto rechts klikken is wel vereist.

 


thor it
no img
19/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Motorcross: Waarheen dit weekeinde?

Het is weer valk bij de deur te doen. De GP in Valkenswaard is de blikvanger van het weekeinde. Omwille van de GP, maar ook omwille van de vele Belgen die hun kansen op het eurocircuit gaan beproeven.

 

Alle activiteiten op noppen onder Thor!

 


thor it
no img
19/04/2017 | posted by Bertje | reactie(s)

Foto: BMB Axel

Vorige week in Mons was het prachtig weer, gisteren in Axel waren we bang dat het ging regenen maar gelukkig bleef het droog. Koud was het wel, maar dat hield me niet tegen om een gallerij in elkaar te steken voor MXWorld.

De foto's kan je hier bekijken.


thor it
no img
19/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Sterk merk: Honda, Gasjer en Bobryshev

We sluiten de MXGP en MX2 af met de WK-leider. Tim Gasjer zat op rozen zondag maar zelfs zijn  ultieme verdedigingslinie, een T34-tank genaamd Evhgeny Bobryshev, bleek niet bestand tegen sluipschutter Caïroli. Maar de fel aangemoedigde Sloveen blijft wel in het leiderszadel zitten.

Thor!

 

 


thor it
no img
19/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Clement Desalle: Ik wil meer in Valkenswaard!

Clement Desalle over Pietramurata: “Zaterdag werd ik zesde in de kwali’s.  Maar in de tweede koershelft ging het wat minder. Daarom werd de setting wat aangepast voor zondag. Dat leverde beterschap op bij het rijden, maar de start zou belangrijk worden. De positie in de eerste bochten speelt een hele grote rol in een veld dat sterk aan mekaar gewaagd is. Ik werd vijfde in beide reeksen. Ik denk dat er meer in gezeten had na een betere start. In de eerste reeks reden we gewoon in een treintje achter mekaar aan. In de tweede was ik vierde achter Herlings, maar ik raakte hem niet voorbij. Vervolgens kwam Caïroli er nog over. Ik reken op meer in Valkenswaard.”

Maxime Desprey, de invaller voor de geopereerde Jordi Tixier raakte niet in de punten.


thor it
no img
19/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Earlier Made In Sweden: Husqvarna!

Maar na omzwervingen toch al een tijdje in de buurt van Mattighöfen, voor wat betreft de crossers.  Ze doen het goed, zowel in de MXGP als in de MX2. Max Anstie was er niet bij. Hopelijk is hij fot voor Valkenswaard, daar zien we hem knallen. Maar zowel de IceOne als Martens-Nestaan rijders lieten zich goed opmerken in de dolomieten.

Thor!

Foto Covington, credits Bavo Swijgers.


thor it
no img
19/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Zijspannen Oldebroek in beeld.

Er was afgelopen weekeinde heel wat te doen over het recht om beelden te mogen schieten. Zelf weten we het fijne er niet van. We weten wel dat hetgeen Luc Vanderaa doet een hobby is. Een hobby waarin hij  investeert, en nergens geld uit wil slaan. Hij stelde vanaf het  eerste uur zijn materiaal ter beschikking van MXWORLD. En zolang hij dat mag en kan doen volgen wij de Luc.

De beelden vanuit Oldebroek: KLIK HIER!

 


thor it
no img
19/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Ken De Dycker: Back in business!.

J-Tech Suzuki zette zijn pionnen in bij de eerste Europese GP van het seizoen. We keken vooral uit naar de rentree van Ken De Dycker na twee pechjaren. Nie dat we verwacht hadden dat Ken mee ging strijden.

De Dycker: “ In de eerste reeks had ik gewoon een slechte start. Het was niet makkelijk om te passeren, maar ik voelde me wel goed op de baan. In de laatste minuten kreeg ik last van opgepompte armen en ik moest el vertragen. In de tweede reeks was ik een stuk beter weg, maar er viel een rijder voor mij en ik werd van de baan gedwongen. Ik moest als laatste beginnen. Ik ben tevreden over het verloop van het weekeinde. Ik weet nu aan welke punten ik nog moet werken. En dat gaan we stap voor stap doen.”

Zijn ploegmaatje Giovanni Tropepe pakte wel 7 punten in zijn thuiswedstrijd.

Maandag reed Ken bij zijn vrienden in Bertem. Hij won een reeks, maar viel ook een keer uit.

 


thor it
no img
19/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Zogezegd, de belangrijkste KTM-uitspraken over Trentino, Cairoli op kop!

Het is heel spannend in de MXGP. De eerste reeks van de MXGP was een flutreeks, de tweede daarentegen…..

Onder Thor citeren we de KTM-rijders.


thor it
no img
19/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Lummen: de noeste arbeid van Patrick Luyten in een clip.

Hij had hem eigenlijk gisteren al in de mailbox gepost. Maar het is zo ontzettend druk – en een dag minder om te werken. Maar uitstel is geen afstel: hier de videoclip van een dik kwartier die Patrick Luyten maakte van de VLM-cross in Lummen.

HIER KLIKKEN!

Foto Van Meer, credits Gerik.


thor it
no img
19/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

DSM Alken: Nu reeds sterke promo prijzen op de Kenny kleding van 2017!

Bij DSM mikken ze niet alleen op de soldenperiode. Vanaf  nu kan je reeds genieten van stereke promotieprijzen op de croskledij vanKenny.

Bekijk en bestel ze nu via de webshop : https://www.dsmmxshopbe.be of kom langs in de shop!, en vervolgens de fotos in de rechter rand. Enekle voorbeelden zie je door op Thor te klikken.

Openingsuren :

Maandag van 13u tot 18u                          Dinsdag van 9u tot 18u

Woensdag van 9u tot 18u                          Donderdag van 9u tot 21u

Vrijdag van 9u tot 18u                                 Zaterdag van 9u tot 12u

Crosscenter DSM, Heiligenbornestraat 50 te 3570 Alken - België

Tel : ++32 (0)11/31.43.37

KLIK HIER!

 

 


thor it
no img
19/04/2017 | posted by Laddieghagha | reactie(s)

Plonsdock Files GP Trentino

#OMG : They are back : the worldfamous Plonsdockfiles.

In the words of Ferris Bueller :

“Life moves pretty fast. If you don’t stop and look around once in a while, you could miss it"

Click here : The paddock life through the lens of Plons


thor it
no img
19/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

RES Axel: Ideaal voor Valkenswaard!

Op woensdag 19 april houdt RES Axel rekening met alle rijders die komend weekend deelnemen aan de GP of EK in Valkenswaard. De baan is NIET geschoven, zodat iedereen goed kan trainen of testen voor het zware zand van Valkenswaard. Indien nodig zal de baan gesproeid worden en er zullen een aantal vlaggenisten aanwezig zijn om voor de veiligheid te kunnen zorgen.

De baan is geopend van 13:00 uur t/m 20:00 uur (kantine open vanaf 12.00 uur). Uiteraard zijn ook de overige rijders van harte welkom. De baan ligt lekker zwaar na de BMB wedstrijd van afgelopen Paasmaandag en dus niet gevlakt. De schansen zijn wel bijgewerkt. Jeugdbaan is wel gevlakt.

Enkele foto's onder Thor.


thor it
no img
19/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Schouderoperatie noodzakelijk voor Davy Pootjes

Davy Pootjes van het HSF Logistics Motorsport team zal een operatie aan zijn schouder moeten ondergaan om weer probleemloos achter het starthek te kunnen verschijnen. Deze operatie zal over een week uitgevoerd worden waarna Pootjes verschillende weken buiten de strijd zal zijn.

Thor it voor meer over de blessure van Pootjes


thor it
no img
18/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB Axel: Walk-over voor Yentel Martens, Mindreboe wint MX2.

Na twee ronden lag de uitslag van de eerste reeks al vast. Yentel Martens en Cedric Grobben (zondag nog winnaar bij VLM) trokken de eerste lijnen en  Erik Willems sloot aan. Gastrijder Magii Indrek worstelde wat met Kenny Vandueren  en zo was de top vijf gekend. Grobben finishte op dik 18 seconden, de rest kreeg méér dan een minuut aan de broek.

Thor voor het vervolg.

Foto's: Mindebroe en Martens (Ronny Van Hulle).

 


thor it
no img
18/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Geweldig weekend voor Regina-rijders in Trentino!

In het mooie landschap van het Italiaanse circuit van Pietramurata, net boven het Gardameer won Tony Cairoli de MXGP van Italië. Cairoli rijdt net als de winnaar van de MX2-klasse, Jorge prado met een Regina-ketting op de KTM-motoren....

Vraag naar je Regina-ketting bij je dealer!


thor it
no img
18/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Trentino by Suzuki: Jasikonis komt er, Seewer verliest Red Plate.

Helemaal gelukkig zijn ze bij Suzuki niet na afloop van Pietramurata. Jeremy Seewer moet de leidersplaats af geven en Kevin Strijbos en Hunter Lawrence kenden pech.

Thor voor de quote's.


thor it
no img
18/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Trentino by Wilvo Yamaha: Arnaud Tonus pakt eerste MXGP podium

Arnaud Tonus en Shaun Simpson van Wilvo Yamaha daalden deze week af naar Pietramurata waar de vijfde ronde van het FIM Motocross Wereldkampioenschap werd verreden. Tonus, een week eerder winnaar van het Zwitsers kampioenschap, arriveerde met veel zelfvertrouwen op de Italiaanse berg.

Thor!


thor it
no img
18/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX250 Pietramurata: Thuiszege voor Furlotti, geen Belgisch feest.

Twee Belgen kwamen aan de start van de EMX250. Jago Geerts komt over van de EMX125, als Europees- en wereldkampioen. En ook Jens Getteman kwam in Italië mee doen in het Europese debat. Het is geen succes geworden. In de eerste reeks was Geerts als 13de weg. Een ongeluksgetal, want Jago kwam als laatste door en zou dat niet meer willen/kunnen veranderen. Getteman deed het wel goed. Hij verruilde zijn 20ste startplaats voor een zesde. In de tweede reeks zat Geerts na enkele ronden weer op een dertiende plaats en weer viel hij vanuit die positie terug naar de twintigste plaats die hij ook bij de eerste meting bezette. Getteman startte nog slechter en in de vierde ronde ging het licht helemaal uit voor de Wellenaar. Maar onze jongens hebben talent zat aan huis, en zullen in Valkenswaard de rest wel van repliek dienen.

De Italianen haalden voor eigen volk hun slag thuis. Simone Frlotti en Morgan Lesiardo werden een en twee voor Diga Junior Team rijder Miro Shivonen.

In Valkenswaard krijgen we naast de EMX250 ok het debuut van de EMX125.

Foto Jago Geerts, credits Geoffrey Vander Eecke.


thor it
no img
18/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

EK-selectie 65 en 85 cc Kolding: Nederlanders met mooie oogst.

Ik zal wel weer op een paar zere teentjes trappen. Maar als onze jeugd blijft crossen om de beste rond de kerktoren te zijn, spelen we straks internationaal gewoon niet meer mee. Een handvol Belgen waren present in Kölding, voor de tweede opeenvolgende Deense selectiewedstrijd voor het EK 65 en 85 cc.

Ivano Van Erp won beide 65 cc-reeksen en Damien Kruisman stond dankzij de regelmaat op twee voor de thuisrijder Nocolay Skovbjerg.  Lucas Koenen werd elfde en Troy Verburg 20ste.

In de 85 cc ging de zege naar Kay de Wolf voor Scott Smulders en Casper Olsen. Twee favorieten, Kay Karssemakers en Jett Lawrence deden het niet zo best en werden resp. zevende en achtste.  Ugo Moors en Yoran Moens stonden pas diep in de uitslag. Yoran kende wel pech in een doorregend Kölding.

 


thor it
no img
18/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Kemea rapport: Gemengde gevoelens voor Brent Van doninck.

Voor de eerste GP op Europese bodem streek de MXGP paddock neer langs de prachtige bergflanken van Pietramurata. Gekend voor zijn prachtige locatie keek iedereen uit naar deze wedstrijd en het gewoonlijke ritme, met de motoren onder de team tent. 

Het KEMEA team was terug volledig met Alvin die Brent en Benoit terug vergezelde na de blessure die hij opliep in Argentinië. De Zweed probeerde enkele keren voor de wedstrijd met de motor te rijden en voelde dat de schouder nog niet 100% is maar wel goed genoeg om te starten en terug op te bouwen. 

Thor!

Credits: CDS


thor it
no img
18/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Geslaagde MXGP opener voor Damon Graulus

24MX Honda rijder Damon Graulus keek samen met zijn collega- ‘Europese MXGP’ rijders uit naar hun eerste MXGP wedstrijd van het seizoen. Die vond het voorbije weekend plaats in het Italiaanse Trentino, de vijfde ronde van het WK. De 22-jarige Belg bewees opnieuw zijn vorm en liet zijn dat zijn podiumplaatsen in internationale wedstrijden geen toevalstreffers waren. Graulus werd in de felbevochten manches 16de en 19de.

Thor!

Fotos: CDS en shotbyBavo


thor it
no img
18/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MC Lille: Dubbele zege voor gastrijder Jimmy Wicksell.

Hoewel Brits klinkend is Jimmy Wicksell een rasechte Zweed uit Uppsala. Hij schreef in Lille beide reeksen op zijn naam, telkens voor veteraan Andy Pauwels.

Jeffrey Van Kempen regelde de derde plaats en Reno van der Leest haalde het voor de vierde plaats op  Brent Van Hulsel.

Dat was de algemene eindstand, door de opdeling ziet het er allemaal wat anders uit.

Foto Wicksell: FB


thor it
no img
18/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen Oldebroek: Bax-Musset eerste leiders in perfect georganiseerde GP.

Het spijt me, beste Belgen. Maar als het op het organiseren van motorcross aan komt, moeten we vast stellen dat de kloof tussen Nederland en België ondertussen zware proporties aan neemt.

In Oldebroek ligt een pracht van een baan in het bos, waar iedereen blij mee is. De Stichting Circuit Oldebroek kan model staan als organisator. Vrede met de buren ook, want om op de crossbaan te komen moet je toch over een aantal erven van bewoners. De opritten naar de parkings, de toegang tot de baan: helemaal vol gelegd met rijplaten. De ruimte achter het gloednieuwe starthek werd perfect geëgaliseerd na elke start en afgewerkt met een trilwals. Kortom: perfectie wordt hier nagestreefd.

Thor!

Foto Bax-Musset, credits Vic Tenbult, de overige: Luc Vanderaa.

De video van Luc Vanderaa: HIER KLIKKEN

 

 


thor it
KTM Shop NLWMX-ShopSec ConstructionsDSMR2R StoreMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!