Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
02/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP van Limburg Lommel: Countdown - 3.

Nadat we gisteren een tipje van de sluier konden oplichten naar de deelnemers toe, mogen we U vandaag alle lijsten mee geven van de ingeschreven deelnemers.

 

Morgen gaan we dieper in op de deelnemers en hun kansen.

De lijsten, U vindt het onder Thor!

 


thor it
no img
02/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: repo van het Vlaams kampioenschap in Gooik.

Ring TV was nadrukkelijk aanwezig op de site in Gooik. Ze maakten een mooie repo van de beide reeksen en van de finale van het Kampioenschap Van Vlaanderen. Met Stingray in een cameo…..

HIER KLIKKEN!

 


thor it
no img
01/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Fotoreeks van Kabouter Trek van BMB Gooik

Onze Kabouter was ook aanwezig op het Vlaams Kampioenschap in Gooik, hij is naar onze mening nog altijd een van de betere hobby-fotografen die er langs de circuits rondlopen (en het zijn er heel wat). Hij maakte weer een mooie fotoreeks met zomaar even foto's die hij deze keer in overzichtspaginas heeft gestoken....

Geniet van Kabouter Trek zijn foto's, klik hier


thor it
no img
01/08/2017 | posted by Tetten | reactie(s)

Herinnert U zich deze nog ? Nu wereldkampioen 125 cc !

Ik veronderstel dat iedereen wel eens ooit dat videootje heeft gezien van ne kleine die HELEMAAL OPEN gaat (Dereuver Lingo) aan de start van een jeud wedstrijd in Pernes Les Fontanees (Frankrijk)

Wel die kleine (Gianluca Facchetti) werd afgelopen weekend wereldkampioen 125 cc.

Het gerucht gaat dat Plons een weddenschap heeft afgesloten met Junior Slegers dat hij net zo te keer gaat gaan als Gianluca voor de start van de EMX 300.


Plons vondt dit filmpje trouwens terug van Gianlucca aan de start van een ADAC wedstrijd in 2013

Zet zeker het geluid op want tis te moeite !


thor it
no img
01/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP van Limburg Lommel: Countdown - 4.

Een moderne GP behelst tegenwoordig minimaal twee dagen. Dat komt vooral omdat de promotor ook het Europees kampioenschap heeft uitgebouwd. De zaterdag krijgt dus een toegevoegde waarde met extra wedstrijden voor de EMX150, de EMX125 en de EMX300.

Onder Thor alvast de (voorlopige) timing en een blik op de EMX-wedstrijden.


thor it
no img
01/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: Zijspannen Moggers.

Moggers, Austria……

Heavy action of heavy machines and heavy guy’s.

Click HERE!

All credits: Luke Vendereei.

 


thor it
no img
01/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF Komen: Frederic Weigert wint op Zwanenhof

De VMCF-rijders hadden hun jaarlijkse afspraak met het Zwanenhof in Komen. Deze maal viel de klassieker midden de vakantie waardoor er duidelijk minder rijders waren komen opdagen voor deze spektakel-omloop.

Verslag en uitslagen onder Thor!

Foto Karel Schepmans, credits BrentMXpics.


thor it
no img
31/07/2017 | posted by 4gold | reactie(s)

Mxworld trakteert !

Plons heeft een nieuw toestel gekocht dat vanzelf foto's maakt zodat hij kan buurten ipv te werken.

Blijkbaar werkt dit toestel vrij goed...want bijna 200 extra foto's werden bewerkt door Oempa Loempa's en staan nu online op onze feesboekpagina.

Zit U of een rijder die u kent ertussen ? 

Thor it voor de links.


thor it
no img
31/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP van Limburg Lommel: Countdown -5

Zaterdag en zondag is het de hoogmis van de motorcross op het Stedelijk Motorsport Circuit de Heeserbergen in Lommel. Met de GP van Limburg komen de beste motorcrossers van over de hele wereld om zich in de onmenselijke zandbak tot het uiterste te drijven.

Wij gaan met U, met hen de Countdown aan. Vijf dagen lang tot we er zaterdag echt aan beginnen.

Thor!


thor it
no img
31/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De kalender: Lommel is The Place To Be!

We behouden ons dat minimale chauvinisme voor: elk rechtgeaard motorcross liefhebber  die de wereldtop aan de slag wil zin, wordt dit weekeinde verwacht in Lommel. De GP van Limburg – Vlaanderen – België, ,c.q. EMX300, EMX150 en EMX125. Uiteraard komen we daar nog uitgebreid op terug.

In  Nederland zijn er die dag geen wedstrijden. Met Herlings als grote favoriet zou het best wel eens kunnen dat de Heeserbergen flink oranje kleuren.

 

Om compleet te zijn publiceren we uiteraard ook de andere evenementen in België en Nederland.


thor it
no img
31/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Volkegem: Wietse Brackman met de tijd.

De strijd om de zege ging in Volkegem tussen Wietse ‘Wacko Bracko’ Brackman en David Segers. Beiden wonnen hun reeks, maar bij het uitrekenen van de tijd ging de zege naar Brackman. Maarten Govaert werd derde.

David Segers: “De eerste reeks ging ik als 2de  van start in het wiel van Brackman. De hele reeks bleven we achter elkaar tot ik in de laatste ronde de leiding over nam. Wietse kwam er een halve ronde later over maar ik kon direct opnieuw de leiding overnemen na een spannend duel en ik won de eerste reeks. In de 2de  reeks ging ik als 5de van start. Na 2 ronden zat ik op plaats 2 en had een kloof te dichten op Brackman. Met nog 2 ronden te gaan leek het erop dat ik de aansluiting ging krijgen maar met enkele gedubbelde rijders verloor ik opnieuw tijd... Blij over het rijden en de spannende duels, ook de vele aanmoedigingen zijn super!”

Wietse Brackman: “Eerste reeks 2de. De laatste ronde de leiding aan David Segers moeten afstaan na een spannende slotronde! Tweede reeks weer kopstart maar deze keer stand kunnen houden en het kunnen afmaken! In totaal gewonnen met de tijd! Whoppaaaaaaaaa!”


thor it
no img
31/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen Moggers: Willemsen-Bax en Giraud-Mucenieks breken WK open.

Natuurlijk, er is dat puntenverlies voor Willsemen en Bax. Terecht of niet, het is een genomen beslissing. Maar wel eentje die er voor zorgt dat het WK helemaal niet beslist is.  Giraud Mucenieks namen na een kwartier afstand van Willemsen-Bax. Back-Musset zaten mee in de kopgroep maar ging in de fout bij het passeren van Vanluchene-Kurpnieks. Na een strakke achtervolging werden ze nog derde.

In de slotreeks kregen we een superspannend slot. Willemsen leidde, maar werd aangevallen door Bax. De twee raakten mekaar en Giraud, ondertussen derde geworden schoof met de glimlach door naar twee. Met een geblesseerde schouder haalde Bax nog nipt de derde plaats binnen. Vanluchene was niet meer van start gegaan, wegens een uitgeputte co-piloot.

Door deze ontwikkeling lopen Giraud-Mucenieks weer in. Bax-Musset leiden met 324 punten, Giraud staat tweede op 20 punten en derde is Willemsen, nog altijd niet weg te denken, met 290 punten en een recordaantal van 200 manche-overwinningen. Bese Belg is Vanluchenen die vijfde staat met 227 punten.

Uitslag onder Thor.

Credits: Luc Vander Aa.


thor it
no img
31/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Maxxis Brits Kampioenschap: Ben Watson en Graeme Irwin Britse kampioenen.

De finale in Foxhill eind augustus, zal een maat voor niets zijn. In Preston Docks (Rugby) werden de hoofdprijzen vastgelegd.  Gastrijder Darian Sanayei werd dagwinnaar met evenveel punten als Ben Watson. Beiden deelden de reeksen en verderop volgende Martin Barr, Josiah Natzke en Harri Kullas. Watson kan niet meer bijgehaald worden door Brar.

In de MX1-klasse ging de zege naar nieuwbakken kampioen Graeme Irwin. Hij won beide reeksen en liet Brad Anderson, Nathan Watson, opnieuw Harri Kullas en Gert Krestinov achter zich. Ook Irwin is buiten bereik van Krestinov.

Credits Watson: Steve James.


thor it
no img
31/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Juniores Tartu: Ivano Van Erp haalt nu wel zijn slag thuis.

In Loket werd de finale van het EMX65 uit handen geslagen na een val in de slotreeks. In Tartu heeft de 12-jarige Ivano Van Erp zijn blazoentje in één keer terug opgepoetst.

Van Erp won de eerste reeks, nadat hij als derde uit de start kwam, na Alessandro Gaspari en zijn landgenoot Ferruccio Zanchi. Die nam over en kwam vervolgens ten val. Zo won Van Erp voor Europees kampioen Mads Fredsoe Sörensen, de Pool Maksymilian Chwalik, de Australiër Kayden Minear en de Fin Saku Mansikkamaki. Internationaal gezelschap dus.

De tweede reeks was letterlijk een doorslag van de eerste met dezelfde uitslag.

Ondanks eerdere berichten reden er geen Belgen. Ik denk dat we een heel belangrijke boot aan het missen zijn…….

De uitslagen onder Thor!


thor it
no img
31/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Junior WK Tartu: Eddie Wade, de nieuwe Britse lichting!

Ook in de 85 cc werd de titel vergeven met een loepzuivere dubbelslag. De Brit Eddie Jay Wade, die overwegend in Spanje resideert en rijdt wist de eerste reeks op zijn naam te schrijven die even leider was. Hij had maar een krappe marge Nilsson en Max Palsson, twee Zweden die de Nederlander Kay Karssemakers en de Duitser Constantin Piler vooraf gingen.

Thor!


thor it
no img
31/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Junior WK Tartu: Het kleine mirakel van Gianluca Facchetti.

Voor een ruime 3.500 toeschouwers werd in Tartü, Estland het Junior WK gereden. Vorig jaar speelde België nog een hoofdrol in Orlyonok, met een wereldtitel 125 cc voor Jago Geerts. Maar wij schitterden in dit WK vooral door onze beperkte aanwezigheid.

Thor.

 

 


thor it
no img
30/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Plons Race Report BK Gooik.

Old Skool is the new Black !

De rijders werden nog eens getracteerd op een, volgens Plons, echt crossplein in Gooik.

Thor it voor een uitgebreid race verslag met oog voor alle klasses.

 


thor it
no img
30/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeremy van Horebeek wint in Gooik en is Vlaams Kampioen 2017 (BMB)

Jeremy van Horebeek (Yamaha) en Kevin Strijbos (Suzuki) waren mekaar wat de punten betreft waard vandaag in Gooik op het Vlaams Kampioenschap. Strijbos schreef de eerste reeks op zijn naam waar Van Horebeek tweede werd, Jeremy Delcine werd derde. In de tweede reeks draaiden Strijbos en Van Horebeek de rollen om en won Jeremy van Horebeek voor Strijbos en Arminas Jasikonis. De Superfinale ging om de titel Vlaams Kampioen en die werd gewonnen door Jeremy van Horebeek, hij is dus Vlaams Kampioen 2017. Kevin Strijbos werd opnieuw tweede voor Arminas Jasikonis. Brent Vandoninck won de MX2-klasse voor Jago Geerts en Nathan Renkens....

Thor it voor de uitslagen (Morgen meer nieuws)


thor it
no img
30/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Kenny Janssens en Thomas Vermijl winnen op de Horensbergdam in Genk (VLM)

De cross in Genk werd op amper twee weken tijd in mekaar gebokst na het wegvallen van "Pulderbos". Jammer dat niet iedereen de inspanningen van clubs en bestuur konden waarderen maar de aanwezigen hebben er toch een mooie cross van gemaakt...
Bij de Inters MX1 deed Kenny Janssens met een reekszege en een tweede plaats een uitstekende zaak in het kampioenschap. Hij diept zijn voorsprong op tweede man - Jens van Meer - opnieuw uit met 4 punten. Jens liet vooral in de eerste reeks met een vierde plaats punten liggen. Zijn reekszege in de slotreeks kon dan wel weer wat goedmaken waarmee hij de tweede plaats pakte. De derde plaats ging naar Wouter van Massenhoven. Ook  hij moest in de tweede reeks enorm remonteren na een fout in de openingsronde. Bij de Inters MX2 was Thomas Vermijl outstanding. Thomas piloteerde zijn Kawasaki KXF 250 in de openingsreeks naar de overwinning, zelfs voor de "dikke" MX1-machines. In de tweede reeks pakte Thomas nog eens de reekszege bij de MX2-jongens. Vermijl doet niet meer mee voor de Belgische titel. Dit laat hij over aan leider Banken en Jordi van Mieghem maar zij verdeelden de punten voor de 2de en 3de plaats, het werd een exaequo met Van Mieghem op de tweede plaats voor Banken.

Thor it voor alle uitslagen.


thor it
no img
28/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

JMS-VLM in Genk op 29-30 juli 2017

De JMS en VLM zijn dit weekend te gast op de Horensbergdam in Genk. De Antwerpse vriendenclubs zochten samen met AMC Genk en MC De Vrijheid voor een oplossing voor de afgelasting van Pulderbos en zo kwam de organisatie van dit weekend tot stand. Er zijn proeven voor Nieuwelingen MX2, Nieuwelingen MX1 A, Nieuwelingen B Open, Juniors Open en Inters Open.
Op zaterdag is er het volledige jeugdprogramma met aansluitend om 16u15 vrije oefeningen.
Op zondag is er het VLM-programma met uiteraard ook dagvergunningen...


thor it
no img
28/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Factory looks by WLM Design

De rijders in de MXGP en in de USA zijn natuurlijk voor velen hun grote helden.
Hoe gaaf is het om met jouw stickers, shirts en teamkleding hetzelfde eruit te zien als je grote voorbeelden. Dat is allemaal mogelijk bij WLM.
In Amerika is het niet meer weg te denken uit het paddock: sublimation factory pit shirts. Alle teams en rijders in de USA lopen momenteel in het paddock in een sublimatie pit shirt. WLM design heeft deze factory designs nu ook voor jou!
Daarnaast hebben we alle designs van de factory stickersets. Dus ook jouw motor kan de looks hebben van de factory bikes. Alle producten zijn per stuk te leveren en compleet te maken met jouw eigen sponsoren, jouw naam en nummer.
Bel of mail naar de mogelijkheden (0031-(0)485-47188 / info@wlm-design.nl).
Klik hier ---->>>> https://www.wlm-design.nl/wlm-news/factory-looks


thor it
no img
28/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

MCLB-cross te Volkegem op 29-30 juli 2017

Motorcross Volkegem op 29-30 juli op het schitterende , totaal overzictelijk  en heuvelachtige parcours in de Vlaamse Ardennen.
Op zaterdag 29 juli komen de jeugdreeksen aan bod met ook 2 special reeksen pitbike / brommercross .
Inschrijven voor de pitbike en brommercross kan de dag zelf tussen 10.45 u en 11.45 u in de grote feesttent .
Op zaterdagavond  kan men eten in de grote feesttent aan slechts 10 € p.p.
Keuze uit ballekes in tomatensaus of gerookte boerenhesp met groenten en frietjes en /of brood. Op zondag 30 juli  worden er 22 reeksen op u losgelaten  van nieuwelingen , beloften , juniors , nationalen , internationalen , quads , zijspannen en ook  onze streek en vrijetijdsrijders. Vrijetijdsrijders kunnen inschrijven de dag zelf vanaf 7 u . Iedere piloot van harte welkom .
Iedereen op post dus in Volkegem a.s. weekend  !!!!!!


thor it
no img
28/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Reekszege en podium voor Covington open perspectief voor thuismatch.

Wij zijn alweer aan het weekeinde toe. Toch zetten we nog even wat uitspraken van de Rockstar Energy Husqvarna Factory rijders uit het team van Jacky en Kay op een rijtje. Want na de oefengalop in Kester voor Thomas Covington gaat het naar een echte thuismatch. Insiders weten dat team Martens zowat letterlijk tegen de Heeserbergen ligt aangeplakt – met af en toe zelfs een privé inrit.

Thor!


thor it
no img
27/07/2017 | posted by Werkmekapot | reactie(s)

Bent U al fan van Mxworld op Facebook ?

Wist U ondertussen al dat Mxworld ook actief is op Facebook ?

Abonneer u zeker deze facebook pagina want er komt regelmatig nieuws op dat exclusief voor onze facebookers is !

Bvb de close encounters tussen De Jerre en De Bullet vorig weekend.

En nog veel meer...

Klik hier op om op de facebook pagina te komen van mxworld


thor it
no img
27/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Wilvo Yamaha: Tonus debuteert op Yamaha YZ 450F model 2018 in Loket

De Grand Prix van Tsjechië was een gedenkwaardige wedstrijd voor het Wilvo Yamaha MXGP team. Na verschillende geslaagde testen ging Arnaud Tonus op de Yamaha 2018 YZ 450F van start in de dertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap, een motor die nog niet eerder deel had genomen aan een wedstrijd op internationaal niveau. 

Thor!

 


thor it
Mx477DSMR2R StoreKTM Shop NLWMX-ShopSec Constructions

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!