Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
09/07/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Zweden: de laatste nieuwsjes en uitspraken.

Drie artikels over de GP van Zweden. Als u te veel info krijgt, zeg het dan. Dan kunnen we de stukken wat korter maken. Maar ach, als dit het geval was dan zien we dat wel aan onze statistieken die aangeven dat we toch op de goed weg zitten. In elk geval, u krijgt hier de laatste nieuwsjes, want zondag is er alweer een nieuwe GP. En daarna wordt het een heel drukke juli-maand….

Nog een maal Thorren voor Zweden dus.


thor it
no img
08/07/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Zweden Aftertalk Deel Twee

Verdorie, was ons blad toch wel vol zeker. Niet zo erg, maar we hadden nog niet alles verteld. Dus komt er een Deel Twee, dat ook weer onder Thor veel groter is dan het hier lijkt.

 


thor it
no img
08/07/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Zweden Aftertalk Deel Een

Zoals U weet bundelen we tegenwoordig bij MX-World de belangrijkste  persberichten en uitspraken na een GP in één bericht. Dat dit soms wat  uitloopt tot een groot bestand, daar wordt u als lezer alleen maar beter van.  Wat we nog niet vertelden over Zweden leest u hier, quote’s inbegrepen. Er zit dus heel wat info achter Thor.

 


thor it
no img
07/07/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Belgian Masters of Motocross

Vorige week was onze videograaf Raf van Dijck van Visual Okapi te gast op de Kesterheide in Kester. De wedstrijden werden net zoals onze videoman uitgeregent maar Raf maakte alsnog een mooie video van Kester...

Thor it voor de video


thor it
no img
07/07/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Yentel Martens wint Belgian National in Hasselt, Glenn Bielen wint 85cc Jeugd (+ fotoreeks)

MC Santi organiseerde in Hasselt haar jaarlijkse motorcross-wedstrijd, de rijders kregen een perfect geprepareerd circuit voor de wielen geschoven en de toeschouwers kregen daar mooie wedstrijden voor. Yentel Martens was op zijn V-Mac Kawasaki de beste bij de Inters Open, Yentel won beide reeksen voor Nick Triest. Marvin van Daele werd derde voor Jilani Cambre (4) en Andy Truyts (5). Bij de 85cc Jeugd was Glenn Bielen dan weer met een dubbele reekszege de beste, Glenn kon in beide reeksen Ian de Sweemer naar de tweede plaats verwijzen, Jens Steensels werd derde...

Thor it voor de uitslagen

Klik hier voor een fotoreeks van Kabouter Trek


thor it
no img
07/07/2014 | posted by Tim van Echelpoel | reactie(s)

Danny Seels en Jan Blanquaert Europees Kampioen Classic Bikes

Belgie heeft er weer 2 kampioenen bij in de motorcross. Danny Seels en Jan Blancquaert werden gisteren in Rhenen (NL) Europees Kampioen Classic Motocross. Danny werd kampioen in de 35+ klasse. Met een 1e en 2e plaats in de reeksen pakte hij de dagzege en ook de Europese titel. Hij had eerder al de Grand Prix's van Denemarken en Tsjechie gewonnen, ondermeer door 1 reekszege in elke gp. Jan werd ongeslagen kampioen gisteren in de 50+ klasse. Hij wist alle 6 de reeksen te winnen en dus de bijhorende GP zege's in Denemarken, Tsjechie en ook dus in Nederland.


thor it
no img
07/07/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA Zijspannen St. Meme le Tenu: Verbrugge-Schoenmaekers pakken podium

Na Oss pakte het duo van de Boomen-van de Wiel weer het hele IMBA veld in. Hiermee behoudt het duo het maximum van de tot nog toe te behalen punten. Pas in zijn tweede IMBA-cross haalde Sven Verbrugge het podium met Sven  Schoenmaekers. Plaats van actie: Saint-Même-Le Tenu, in het noordwesten van de Loirestreek

Thor!


thor it
no img
07/07/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Dewulf wint MCLB-wedstrijd in Heldergem

Opnieuw ging bij de Inters MX1 de sterke Jeffrey Dewulf met de zege naar huis, Dewulf moest de slotreeks wel nog aan tweede in de eindstand, Steve Seronval laten maar Dewulf was net iets beter met een 1-2 in tov de 3-1 van Seronval. Jurgen Wybo stuurde zijn Kawasaki in de eerste reeks naar een knapper tweede plaats en werd vierde in de herneming, goed voor de derde podiumplaats. Bij de Inters MX2 was de zege voor Torpjurn van Hoe, hij won voor Wietse Brackman (2de) en Dylan Verleysen (3de). Dennis van Hul werd winnaar bij de Inters B Open...

Thor it voor alle uitslagen van Heldergem


thor it
no img
07/07/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Wolfgang Srb nieuwe UEM-baas

De UEM hield congres in Krakau om een nieuwe voorzitter te kiezen. Er waren twee kandidaten, namelijk de Duitser Wolfgang Glas en de Oostenrijker Wolfgang Srb, die het uiteindelijk haalde.  Hij  volgt Vicenzo Massi op.

Srb is voorzitter van de CMS, een functie die hij zal neerleggen. De meesten onder u kennen Srb als de persoon die op de GP’s de rode plaat overhandigd aan de WK-leider. Martin De Graaff (NL) word een van de 8 vice-voorzitters. Onze landgenoot Laurent Delbroek wordt rekeningnaziener.

De UEM telt 47 aangesloten landen.

Srb, na zijn verkiezing: “Ik ga hier niet voor mijn persoonlijke ambities. Ik ben er om te luisteren naar alle Europese federaties, om vervolgens hun boodschap bij de juiste mensen te brengen.”

 


thor it
no img
07/07/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX300: Bernardini dubbelt

Het is niet de actoren hun schuld dat er zo weinig belangstelling bestaat voor het 300 cc kampioenschap. Daarom gunnen we ook hen de publiciteit die ze verdienen. Maar met 16 rijders aan de start had ook uw dienaar – met licht overgewicht - nog punten kunnen scoren, als hij de finish zou halen.

Een kort verslag achter Thor.

 


thor it
no img
07/07/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: Kevin Strijbos en Jeremy Seewer doen hun zegje.

In het volgende filmje kan je zien wat Kevin Strijbos en Jeremy Seewer allemaal beleefden in Zweden.

Follow the link: http://www.youtube.com/watch?v=8YoQLRgIozU&feature=youtu.be

 


thor it
no img
07/07/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Desalle: geen breuken maar veel pijn

Het was even schrikken bij de start van de tweede reeks in Uddevalla. Midden in het pak zagen we enkele motoren over mekaar tuimelen, en we waren er vrij zeker van dat die van Clément Desalle er tussen lag. De eerste beelden waren weinig hoopgevend, tot we even later Clement zagen opstaan om op eigen kracht het rennerskwartier op te zoeken. Of het allemaal mee- of tegen valt leest u als u op Thor klikt.


thor it
no img
07/07/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Brian Bogers wint EMX in Uddevalla

Brian Bogers (HSF Logistics), die het EMX 250 afwisselt met het WK MX2 is in Uddevalla winnaar geworden en het EK-debat.  Creymert Racing-rijder Brent Van Doninck werd pas zevende.

Thor.

 


thor it
no img
07/07/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

De media over Joel Roelants

Er is heel veel oprechte belangstelling over de toestand van Joel Roelants. Joel blijkt over een hechte aanhang te beschikken, die zeer begaan is met zijn wel en wee. Zaterdag middag was er al een item over Joël op TV. Bij MX World hebben we de ambitie om volledig te zijn. Omdat wij toegang hebben tot bronnen, niet toegankelijk voor het grote publiek geven we hier een overzicht van wat recent in de gedrukte media verscheen. Bij sommige interviews weet ik niet of ik nu droevig moet zijn, of juist opgetogen met het aanstekelijke optimisme van een jonge man. Die ondanks alles met een vranke blik vooruit kijkt. Wij citeren uit krantenartikelen, dus we mogen niet het volledige stuk geven. Maar wel de essentie.

Thor.


thor it
no img
06/07/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Antonio Cairoli pakt uit in Zweden met 70st GP-zege (MXGP)!!

Antonio Cairoli had een mooi verjaardagscadeau voor ogen voor vriendin Jill, de bloemen en de grootste beker.... Zo gezegd, zo gedaan want Antonio was duidelijk verlost van zijn ziekte waar hij mee zat in Teutschenthal en won verdient met een dubbele reekszege. Jeremy van Horebeek en Kevin Strijbos gingen de strijd aan voor de tweede plaats en het was deze keer weer de Yamaha-rijder die tweede werd, al zijn eflde podiumplaats op rij. Kevin Strijbos mocht na een beresterke eerste reeks (2de) en met de vierde plaats in de tweede reeks als derde mee naar het podium. Ken de Dycker werd met een 8-12 tiende in de eindstand. Clement Desalle kende pech, de Rockstar Suzuki-rijder kwam in de slotreeks ten val in de start en het leek erop dat Desalle zich opnieuw aan de schouder blesseerde, later meer hierover. Door de nulscore van Desalle springt Van Horebeek al over de Waal naar de tweede plaats in de WK-stand.

Thor it voor de uitslag en WK-tussenstand van de MXGP


thor it
no img
06/07/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Herlings pakt ook in Zweden de 50 punten!

Op het veranderde circuit in Uddevalla pakte Jeffrey Herlings zijn elfde zege van het seizoen, twee goede starts brachten Jeffrey al meteen naar de koppositie en de Nederlander bouwde met rondetijden die regelmatig 2 seconden sneller waren dan zijn concurenten al snel een mooie voorsprong op om tot twee keer toe met een voorspong van meer dan 40sec aan de finish te komen. Red Bull KTM-rijder en teammaat van Herlings, Jordi Tixier werd met een vierde en tweede plaats weer netjes tweede voor de jonge Tim Gajser. Valentin Guillod van het Standing Construct KTM Team werd vierde voor Wilvo Nestaan Husqvarna-rijder Romain Febvre.

Thor it voor de uitslag van de MX2 in Uddevalla Zweden


thor it
no img
06/07/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Gautier Paulin voor twee jaar naar Honda HRC?

Er verscheen nog geen officieel persbericht maar het ziet er meer dan waarschijnlijk naar uit dat we Gautier Paulin in 2015-2016 op een HRC Honda aan het werk gaan zien. Gautier Paulin had meerdere aanbiedingen maar koos volgens onze bronnen voor Honda....


thor it
no img
06/07/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Videohoogtepunten Grand Prix Zweden - Uddevalla

Met onze vier Belgen in de top-zeven van de kwalificatie van de MXGP ziet het er weer goed uit voor de wedstrijden op zondag voor de GP van Zweden. Desalle pakte de pole in MXGP, Herlings deed dat in de MX2-kwalificatie....

Thor it voor de videohoogtepunten van zwaterdag


thor it
no img
06/07/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Desalle en Herlings op de pole in Zweden!!

Clement Desalle bewees in de kwalificatie van de MXGP andermaal dat hij in bloedvorm zit. Hij pakte voor Suzuki Rockstar team- en landgenoot Kevin Strijbos de pole voor de Grand Prix in Uddevalla, Zweden. Ook Kevin Strijbos zit in grote vorm, hij finishte op minder dan een seconde op de tweede plaats. Steven Frossard werd derde voor Cairoli, de vijfde plaats was voor Jeremy van Horebeek. Ken de Dycker werd zevende op zaterdag. In de MX2 was het opnieuw niemand anders dan Jeffrey Herlings die de pole pakte, teammaat van de Red Bull KTM-rijder Jordi TIxier werd tweede voor Dylan Ferrandis.

Thor it voor de uitslagen van de kwalificaites MXGP, MX2


thor it
no img
05/07/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

HASSELT is er klaar voor

Vandaag nog wat vlaggen en spandoeken ophangen en dan kan de entree open om 13.00

Zie hier enkele fotos van het circuit welk in grote lijnen hetzelfde zal zijn dan de vorige editie.

Belangrijk om te weten, vanaf 17.45 de voetbal match live in de feestent.

Ook plaatsten ze als test een overdekte tribune in het midden gedeelte, om zo de toeschouwers een beter overzicht te geven en iederen van het circuit te houden. Tot straks of morgen, MC Santi

Klik hier voor een fotoreeks van op en rond het circuit in Hasselt

 


thor it
no img
04/07/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Selectie voor WK junior-motorcross definitief

Yves Devlaminck, bondscoach van de junior-motorcrossers van de Belgische Motorrijdersbond FMB/BMB, heeft zijn definitieve selectie voor het WK junior-motorcross bekend gemaakt. Als voorbereiding op het WK op 9 en 10 augustus in Lierneux (provincie Luik) komt de selectie nog twee maal bijeen.

Thor voor meer info.

 


thor it
no img
04/07/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Goed nieuws voor Coldenhoff & Much more!.

In volle voorbereiding naar de GP van Zweden toe viel er goed nieuws te rapen in het Rockstar Energy Suzuki kamp. Glenn Coldenhof zat voor het eerst weer op de motor na zijn knieblessure. Coldenhoff raakte gekwetst op training eind april. Zijn revalidatie was uitgerekend tussen vier of vijf maanden. We zijn nauwelijks twee en een halve maand verder.

Thor voor meer.

 


thor it
no img
04/07/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Officiele update Joel Roelants van vandaag.

Omdat de familie wat tijd voor zichzelf vroeg, en wij uit respect voor Joël de zijnen er niet eens aan dachten om langs te gaan of te bellen, bleef u een tijdje verstoken van enig nieuws over onze ongelukkige champ. Maar zoals we van de Roelantsen gewend zijn, hebben ze alles goed voor mekaar. Vandaar ook de update van Joëls toestand via hun website J-race.com.

Thor voor meer.


thor it
no img
04/07/2014 | posted by PGM | reactie(s)

Kalender 2015 FIM Motocross World Championships

Vandaag werd door Youthstream de kalender voor 2015 vrijgegeven, opvallend is dat de GP in Lommel vroeg op het jaar valt, zowat in de plaats van Valkenswaard dat in 2015 verdwijnt van de kalender en vervangen word door Assen waar jaarlijks de Moto GP plaats vind. Ook Zweden waar we dit weekend te gast zijn valt weg. Klik op Thor voor de kalender.
 

thor it
no img
03/07/2014 | posted by Gear2win | reactie(s)

Dankzij Gear2Win met korting naar de Ricky Carmichael University

RC, ‘The Greatest of All Time’ of de meest succesvolle Amerikaanse motorcrosser ooit, komt op 23 en 24 juli as. met zijn ‘RC University of Motocross’ naar de Horensbergdam in Genk.
En RC komt niet alleen. Ook Stefan Everts (tienvoudig wereldkampioen motorcross), Jeff Stanton (zesvoudig AMA kampioen), Jeff Emig (viervoudig AMA titelhouder) en de gewezen GP-toppers James Dobb en Brian Jorgensen zijn in Genk van de partij.
De ‘RC University of Motocross’ is er voor piloten van elke leeftijd en elk niveau. De wereldberoemde ‘docenten’ coachen elke deelnemer individueel met hun beste ‘tips & tricks’. Leer van de MX Masters zelf en ontdek de beste rijhouding op de motor, hoe je nog sneller bochten neemt, hoe je je start kan verbeteren, de best rij- en remtechnieken,…

Thor it voor meer info over de Gear2Win-actie


thor it
KTM Shop NLWMX-ShopSec ConstructionsDSMR2R StoreMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!