Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
16/10/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Roan van de Moosdijk op Husqvarna in 2015

Nederlander Roan van de Moosdijk rijdend voor TEAM WVH zal in 2015 uitkomen in de 85cc klasse op een Husqvarna motor. Husqvarna Nederland en Laurense motors hebben een deal gesloten met TEAM WVH met het oog op een langdurige samenwerking. Roan zal in 2015 deelnemen aan het Open Nederlands Kampioenschap 85cc, de ADAC Junior Cup en het Wereld Kampioenschap 85cc. Door het vertrouwen en ondersteuning vanuit Husqvarna heeft Roan de juiste mogelijkheden om door te groeien richting de wereldtop.

Thor it voor meer info


thor it
no img
16/10/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

RES Axel: 2 & 3 uurs cross op 25 oktober 2014.

Wie worden de opvolgers van Ronny Van Hove, Dietger Damiaens en Thomas Vermijl? Want dat was het team van MX-World – DAM Racing, dat de vorige uitgave van de 3 uur van Axel won. Tweede werd MC Mikkola en derde het A-team van AMC Evergem. Volgende week zaterdag krijgen we de nieuwe uitgave. Met uiteraard ook weer de 2-uur wedstrijd voor 65 en 85 cc.


thor it
no img
16/10/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Mxworld test de Husqvarna Factory-bikes van Ice One en Jacky Martens

We kregen de mogelijkheid om de fabrieksmotoren van het Red Bull Ice One Husqvarna Team (350 en 450) en de Wilvo Nestaan JM Racing Team bikes (250) te testen. We vroegen Johan Boonen, Johan heeft een hele historiek wat testwerk aangaat en kan perfect een motor "aanvoelen", de geknipte persoon dus...

We maakten er een video van, klik hiervoor op Thor


thor it
no img
15/10/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

How Do They Do It? Husqvarna GP Teams!

Ik ben tamelijk geïntrigeerd door bepaalde programma’s op Discovery Channel of  National Geographic. Niks met de motorcross te maken denkt u. Klopt, maar op deze zender kijk ik graag naar How Its Made of How Do They Do it. Het geeft vaak inzage op bepaalde productieprocessen of ontwikkelingen van gewone of speciale producten. Wij kregen onze eigen How Do They Do it in de Vlaamse werkhuizen van Husqvarna Factory Teams. Lees uitgebreid met ons mee.

 


thor it
no img
15/10/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

IVECO Daily 40C21V Twin Turbo, ingericht voor Mx te koop

Er werd ons volgende mooie Iveco te koop aangeboden, de bus is ingericht voor de motocross. De voorkant is praktisch ingericht als woonruimte, achterin is er plaats voor twee motoren, reserveonderdelen en werkmateriaal. De inrichting werd door een professionele firma gedaan. Ook aan het rijgedeelte van de Iveco ontbreekt niets, Pioneer geluidssysteem, Cruisecontrol, achteruitrijcamera, Aut Airco, ....

Thor it voor meer informatie....


thor it
no img
15/10/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Vanaf nu elke week een ``Deal of the week`` bij Reytec

Reytec heeft vanaf nu elke week een "Deel of the week", niet alleen staat er dus een item in de kijker maar je kan het ook nog kopen aan een mooie prijs. Zo is er deze week al een set Alpinestars Tech 10 laarzen in de kleuren Cyaan-Wit-Grijs aan de mooie prijs van 460 Eu ipv 539 Eu.... Kijk elke week op www.reytec.be of wordt vriend met de facebookpagina www.facebook.com/Reytec.nv

Klik hier voor de "Deal of the week" van deze week!!
 


thor it
no img
15/10/2014 | posted by | reactie(s)

Yamaha maakt het officieel: Febvre ploegmaat van Van Horebeek.

Het was overal al bekend, maar RomainFebvre hield formeel nog altijd de boot af. Vandaag maakte Yamaha bekend dat zij de Fransman uit de Vogezen, straks aan het werk zetten in de MXGP-klasse, als ploegmaat van Jeremy Van Horebeek in het team van Michele Rinaldi.

Thor it voor meer hierover


thor it
no img
15/10/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Najaarscross Ravels: tweedaagse met dames in het zijspan.

Het komende weekeinde strijkt het JMS-VLM circus neer op het klazssieke maisplakcircuit van het Gilseinde. De zaterdag is voorbehouden aan JMS met reeksen voor jeugdpiloten en recreanten.

Op zondag 19 oktober komen zowel mekaniekers/recreanten als vergunninghouders aan bod in de klassen solo,quads, dames en zijspannen.

Beneiuwd? Lees meer onder Thor.

 


thor it
no img
15/10/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Tyla Rattray test Monster Energy Kawasaki in Plomion

Tyla Rattray stapte onlangs over van Husqvarna naar het Monster Energy Kawasaki Team om in 2015 aan de zijde van Ryan Villopoto in de MXGP-klasse uit te komen. Ze trokken gisteren naar het mooie circuit in Plomion (Noord Frankrijk) voor een testsessie, Villopoto mag vanwege zijn blessure nog niet rijden, kijken mocht wel...

Thor it voor de video


thor it
no img
15/10/2014 | posted by KTM-Shop | reactie(s)

KTM Airfilter Retaining Bush bij KTM-shop.nl !

Enduro/cross: het zou kunnen voorkomen dat bij extreem gebruik het luchtfilter los trilt.
Hopelijk ben je er op tijd bij maar het kan ook snel gebeurd zijn als de beugel van het filter los klikt en het filter los in de filterbak ligt... Een ''vleugje'' zand heeft al snel een motorrevisie als gevolg wat vaak heel snel in de papieren loopt.
KTM heeft hier een prima oplossing op gevonden, namelijk een ''airfilter retaining bush''.
Hiermee word de beugel geborgd zodat hij praktisch onmogelijk onder het rijden los kan ''klikken''.
Een betaalbare oplossing passend op alle offroad en crossmodellen. (ook op de mini's).
Bekijk en bestel direct >> Klik Hier

Bij vragen of voor meer informatie kunt u zes dagen in de week onze klantenservice telefonisch bereiken via: 0174-515134


thor it
no img
14/10/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

James Stewart wint de Red Bull Straight Rhythm

Het bericht is ondertussen al  twee weken oud. De wedstrijd werd voor twee weken zaterdag gereden, voor een massa volk. De Red Bull Straight Rhythm is een variant van de SX. Alle ingrediënten zitten in het parcours, behalve de bochten. Die zijn er uit gelaten. Een rechte baan dus, van om en bij de 1.000 meter.


thor it
no img
13/10/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Team WMX-Shop wint Teamtrofee in Sint Huybrechts Lille (VLM)

Afgelopen zondag stond de jaarlijkse Teamtrofee op de kalender, place to be was Sint Huybrechts Lille waar de Lillertreffers weer voor een mooi circuit hadden gezorgt. Het WMX-Shop Team won al bij de beloften/nieuwelingen met Plue, Verloy en Peeters. Bij de Jun/Nat ging de zege naar het CKP Racing Team van Boeckaerts, Smets en Dutre terwijl ook bij de Inters de zege naar het WMX-Shop Team ging. Bij de Inters zorgden Banken, van Massenhoven maar ook zeker Mike Vanderstraeten voor de zege. Het MX477/Scoyco Team II werd mooi tweede, Jens Hendrickx, Steve Seronval en Jeffrey Dewulf waren daar de rijders van. Het JDS Team met Dieter Vromans, Jilani Cambre en Junior Slegers werden derde in de Teamtrofee 2014...

Thor it voor de uitslagen van alle klassen
Klik hier voor foto's van Rolly


thor it
no img
13/10/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Update - Video: Europese Zijspan Motorcross Of Nations Markelo.

Op de website van RTV Oost vonden we een vrij uitgebreide repo ove de EK Zijspannen in Markelo.

Hier de link: http://www.rtvoost.nl/sport/default.aspx?cat=313&nid=200707&p=225576 en klik vervolgens op de tweede foto.

En vandaag nog een half uur zijspancross kijken via: https://www.youtube.com/watch?v=Q6-JDDzCSu4

Of: https://www.youtube.com/watch?v=sa-J_L3-vjI


thor it
no img
13/10/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Matt Moss leidt Australisch SX-kampioenschap

We hebbenal heel wat staf Australisch talent over de vloer gehad. Zo ook afgelopen MXoN, in Kegums toen Matt Moss samen met Chad Reed de frontlijn vormde voor het Australische team. Maar ze raakten duidelijk niet goed in hun ritme. Eenmaal terug thuis heeft Moss de draad wel opgepakt.


thor it
no img
13/10/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: finale BK Zijspannen Baisieux

Misschien niet chronologisch, maar we kregen de mail van John Van Den Eede pas binnen toen we terug kwamen uit Markelo. Hij biedt ons alweer een machtige videoreportage aan, vanuit Baisieux. Daar werd het BK beslist. Link even door naar:

http://vimeo.com/108507919 en geniet.


thor it
no img
13/10/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Ook in 2015 een GP in Valkenswaard

Toen medio 2014 de eerste berichten omtrent de GP’s voor 2015 de wereld rond gingen, leek in Nederland een drastische ommekeer in de maak. Vaste waarden als Lierop en Valkenswaard bleken oorverdovend afwezig op de kalender. De enige GP zou mogelijks in Assen betwist worden. Afgelopen weekeinde presenteerde Youthstream de kalender 2015 versie 1. Daarop stond Valkenswaard prominent wel vermeld. Meteen goed voor een persnota van Jan Boer.


thor it
no img
13/10/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

24MX SX: Jason Anderson verslaat Mike Alessi en Jos Hill

De 24MX SX in de Stockholmsarenan werd gedomineerd door de Amerikanen. Josh Hill, Mike Alessi en Shane McElrath wonnen de kwalificaties. De halve finales gingen vervolgens naar Alessi en Jason Anderson stak in de tweede semi de neus aan het venster. 20 deelenemers in de finale dus.  Anderson, uit New Mexico startte het snelste voor Phil Nicoletti, Matteo Bonini, Toni Ericksson en Mike Alessi. Snel werd duidelijk dat Anderson te snel was. Alessi had zeven ronden nodig om Nicolletti aan de kant te zetten. Hij strandde op zeven seconden van Anderson. Hill kende een slechte start maar remonteerde vanuit elfde steling. Beste laaglander wed jeffrey Meurs, als zestiende.

Foto: JasonAnderson, credits Husqvarna.


thor it
no img
13/10/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

European Sidecar Cross of Nations: missie met succes volbracht.

Als jet met Adriaenssen-van den Bogaart, Henrickx-Muceniecks en Vandaele-Liepins naar het slagveld van de Natiën trekt, weet je dat er een gerede kans op winst bestaat.  De meeste tegenstand werd verwacht van de collectief sterke Britten. Het bleken uiteindelijk de twee Nederlandse teams die het de Belgen lastig maakte. Maar de Belgen: ze wonnen! Zoals gisteren beloofd, een uitgebreid rapport over Markelo.


thor it
no img
13/10/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

GP-Kalender: de (voorlopig) definitieve versie volgens Youthstream.

Na de proefballonnetjes die vorige week – bewust of onbewust – werden opgelaten, kwam de promotor dit weekeinde uit met de GP-kalender 2015. Dit is hem, zoals hij ons werd aangereikt door de persdienst van Youthstream.

Thor it


thor it
no img
13/10/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Circuit Zolder: trainingsweekeinde op 18 en 19 oktober

De samenwerking tussen SHOX en Circuit Zolder lijkt aardig te lukken. De verf “pakt” zoals we dat al eens bloemrijk durven zeggen. Nu het cross-seizoen gedaan is (formeel toch) blijven heel wat rijders actief. Dat kan, dit weekeinde in Zolder op 18 en 19 oktober.

Thor it voor meer info


thor it
no img
12/10/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Markelo: Belgie wint Europese Sidecar Motorcross of Nations!

HetBelgische zijspanteam bestaande uit Ben Adriaenssen-Ben Van Denbogaart, Jan Hendrickx-Elvijs Mucenieckx en Jason Vandaele-Kaspar Liepins  hebben in Nederland de Europese sidacarcross of Nations gewonnen. In een bloedstollende finale haalden de Belgen het op beide Nederlandse teams. Groot-Brittannië wed twee, maar ze kenden echt veel pech. Morgen eenuitgebreid versalg op MXWORLD. Bij de Quads ging de zege naar het thuisland met MikeVan Grinsven, Ingo Ten Vregelaar en Joe Maessen. België stuurde geen Quad-team naar Overijssel.

Fotot: Jason Vandaele, hier op de foto met Tim Smeuninckx, reed een beresterke slotreeks met Kaspar Liepins en stelde zo de Belgische zege mee veilig. Credits: Luc van Der Aa.


thor it
no img
12/10/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Jordi Tixier op de CLS Monster Energy Kawasaki

Jordi Tixier trekt in dit tussenseizoen naar het fabrieksteam van Kawasaki, het CLS Monster Energy Kawasaki Team waar hij Dylan Ferrandis vervoegt in de strijd om de MX2-titel binnen te halen. Jordi trok met teammaat Dylan naar een Sx trainingscircuit in Frankrijk....

Thor it voor de video


thor it
no img
12/10/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Fotoreeks teamtrofee Sint Huybrechts Lille

Vader en zoon Everts kwamen zaterdag weer in actie bij de JMS, Liam kwam in actie bij de 65cc teamtrofee terwijl Stefan zijn rondjes reed bij de daglicenties. Natuurlijk was er nog veel meer te zien en dat heeft Kabouter Trek in volgende fotoreeks vastgelegt.

Klik hier voor de foto's


thor it
no img
10/10/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

VLM Teamtrofee in St Huybrechts Lille op 11 en 12 oktober 2014

Op 11 en 12 okotber 2014 is de VLM te gast in Sint Huybrechts Lille voor de jaarlijkse Teamtrofee. Op zaterdag staat naast het gewone JMS-programma ook de Jeugd Teamtrofee op het programma terwijl op zondag naast het VLM-programma heel wat toppers deelnemen aan de VLM Teamtrofee...

Thor it voor enkele foto's van het circuit dat er intussen perfect bijligt...


thor it
no img
10/10/2014 | posted by PGM | reactie(s)

Reizen naar de USA om er de SX 2015 bij te wonen en de MXGP Glen Helen

Morgen vertrekken we met een groep naar de US om de Monster Energy Cup in Las Vegas bij te wonen en een trip door California om er de fabrieken van Oakley en Yosumura te bezoeken alsook de shops als Troy Lee Designs etc... Ondertussen lopen de aanmeldingen voor de Supercross Trips naar Amerika in Januari / Februari 2015 alweer binnen. Er zijn nog een aantal plaatsen vrij dus mocht u interesse hebben om mee te gaan, of heeft u vragen, laat het ons weten! Klein detail, we gaan brainstormen om een trip naar de MXGP 2015 in Glen Helen te organizeren in combinatie met de MXGP te Mexico of de laatste National, daar volgt later meer info over.
info : gino.maes3@telenet.be


thor it
Sec ConstructionsWMX-ShopMx477KTM Shop NLR2R StoreDSM

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!