Log in
Thor Header
 
HusqvarnaReytec OpendeurKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
29/04/2014 | posted by PGM | reactie(s)

WIN vrijkaarten voor het BK te Moerbeke met The Art Of Motocross

MOERBEKE

2 de proef van het "Belgian Masters of Motocross" kampioenschap.

De nieuwste uitgave van het Nederlandstalige magazine “The Art of Motocross” nummer 10 rolt bijna van de drukpersen.(kijk op onze Facebookpagina en like us) Wij konden echter niet wachten om echte MX fans te belonen. Op onze redactie liggen 5 inkomtickets die graag naar een gelukkige winnaar of winnares zouden gaan.

Thorren voor meer


thor it
no img
28/04/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Delince tweede in Castelnau

Onze landgenoot Jeremy Delincé, samen met Nick Triest in Zwitserse loondienst, is gisteren tweede geworden in de wedstrijd van Castelnau De Levis. Valentin Teillet won de eerste manche voor Florent Richier . Delincé klopte Cédric Sousbeyras en Nick Triest voor de derde plaats.  In de tweede manche werd Delincé tweede, opnieuw achter Teillet, maar voor Sousbeyras en Triest. De slotreeks werd geannuleerd vanwege het slechte weer. In de eindstand bezet Delincé de tweede plaats, waar Triest vierde werd.

Normaal werden in Castelnau ook de selecties voor de 65 en 85 cc Zuid-West verreden. Maar de eerste reeks van de 65 cc werd meteen afgevlagd. De rijdertjes met hun kleine wieltjes raakten niet ordentelijk rond. Vanwege de spekgladde bodem konden de hulpdiensten hun werk niet doen. Er reste niets meer dan het programma af te breken.


thor it
no img
28/04/2014 | posted by PGM | reactie(s)

FOTO : Wuustwezel

Deze zondag was het nog eens een motorcrosswedstrijd zoals het hoort te zijn, mooi weer, old school parcour, heel wat supporters die hun held naar voor schrewen, lekker stof vreten en door spoelen met een pintje, een zeer mooie affiche, een hele gezellige boel was het voor jong en oud in Wuustwezel.
 
 

thor it
no img
28/04/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Fotoreeksen JMS Dessel (zaterdag)

In Dessel, waar Harry Everts ruim 30 jaar geleden nog een diskwalificatie opliep tijdens een reeks voor het BK op de Witte Berg, kwamen op zaterdag zijn zoon en kleinzoon in actie. Natuurlijk stonden zij niet alleen achter het starthekken. Er waren heel wat piloten die hun kunsten eens wilden tonen aan een 10 voudig en een 5 voudig wereldkampioen want ook Joel Smets verscheen aan de start. Foto’s hiervan zijn te vinden op http://www..erbinspictjers.be/Paginas/Fotos/Fotos.html, waarbij men onder Part I de foto’s van de jeugdpiloten vindt, en onder Part II de foto’s van de oldtimers, enduro’s, pitbikes, daglicenties, …


thor it
no img
28/04/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Sven Breugelmans en Jonathan Banken winnen in Dessel (VLM)

Motocross leeft in Dessel, ook na het Joel Smets-tijdperk is motocross nog altijd een feest in het dorp van vijfvoudig wereldkampioen Joel Smets. Sven Breugelmans en David Cools verdeelden de reeksen bij de Inters MX1 A, Breugelmans werd tweede in die andere reeks terwijl Cools daar derde in werd zodat de eindzege voor Sven Breugelmans was. Kenny Janssens werd met een tweede en vierde plaats derde in de eindstand. Jonathan Banken won de twee reeksen bij de Inters MX2, Reynisson Eyther werd met twee derde plaatsen tweede voor Yannick Hannes. De zege bij de Inters B was opnieuw voor Kristof Scheynen. Local boy Greg Smets werd door pech van het podium gehouden, hij werd toch nog vierde bij de Nationalen MX1.

Thor it voor alle uitslagen van Dessel
Klik hier voor foto's van Rolly-pics


thor it
no img
27/04/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Kevin Strijbos niet te kloppen op "zijn Molenbergen" in Wuustwezel

Na de afgelasting van vorig jaar waren de weergoden AMC Wuustwezel deze 44st editie wel goed gezint. Met een affiche om "u" tegen te zeggen werd het een groot motocrossfeest op de Molenbergen en daar deed "local boy" Kevin Strijbos nog een schepje bovenop door bij de Internationalen beide reeksen te winnen. Net als gisteren reed Joel Roelants een degelijke wedstrijd maar vandaag kende JR geen pech en werd hij mooi tweede voor Davide Guarneri. Bij de Inters MX2 stond er zoals verwacht geen maat op Jeffrey Herlings, de wereldkampioen MX2 was ongenadig en won met grote voorsprong beide reeksen voor Romain Febvre die in beide reeksen de hete adem van Damon Graulus in zijn nek voelde.

Thor it voor de uitslag van de Internationalen in Wuustwezel


thor it
no img
27/04/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Dewulf wint beide reeksen in Lembeke (MCLB)

Na zijn schitterende tweede podiumplaats op het ONK in Axel was de Yamaha-rijder nog niet verzadigt, vandaag won hij nog eens de twee reeksen op de MCLB-wedstrijd in Lembeke. Steve Seronval werd onbedreigt tweede maar voor de derde plaats ging het tussen Jurgen Wybo, Jens van Meer en Manuel Priem, de laatste haalde het met één punt van de andere twee en mocht mee naar het podium. Bij de Inters MX2 won Wietse Brackman voor Gian Scheele en Torpjurn van Hoe. De zege bij de Inters B  ging naar Niki Debruyne.

Thor it voor de uitslagen


thor it
no img
27/04/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Stockopruiming tweedehands KYB-veringen

Technical Touch houdt opruiming van de tweedhandsveringen, alles moet weg met nu kortingen van 20% op alle tweedehands veringen en triple clamps. Kijk snel op de website om te kijken of er jouw model tussenstaat!!

Klik hier


thor it
no img
26/04/2014 | posted by PGM | reactie(s)

FOTO : ONK Axel

Het werd een one men show van Herlings bij de MX2 en onder oog van grote baas Kimi Raikonen won Tyla Rattray bij de MX1 dat allemaal op een top locatie klaar gemaakt door een hard werkend team van R.E.S. Axel op hun Koningsdag. Klik hier voor de uitgebreide fotogalerij


thor it
no img
26/04/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Drie nieuwe ONK-leiders na Axel

Een toporganisatie op Koningsdag in Axel. De grote massa vrienden van RES Axel hadden alles en nog meer in het werk gesteld om hun tweede ONK-proef  op poten te zetten. De omloop lag er perfect afgewerkt bij, het publiek kon idt alles volgen vanaf de gladgeschoren bermen.

Thor voor een uitgebreid verslag.


thor it
no img
25/04/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Creymert Racing trekt Ingvi Bjorn Birgisson aan

Creymert Racing, het team waar ook Brent Vandoninck in zit is verheugd om z n nieuwe piloot Ingvi Bjorn Birgisson voor te stellen. Ingvi is een IJslander en zal uitkomen op het EK250, het ONK en ook het BK. Het Creymert Team is nu met vier rijders volledig...
Creymert Racing wil via deze weg haar sponsors, parts-sponsors en KTM bedanken om dit te kunnen verwezenlijken.


thor it
no img
25/04/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Shaun Simpson en Yentel Martens in Wuustwezel aan de start

Normaliter werd komende zondag de derde wedstrijd van het Maxxis Kampioenschap in Engeland verreden maar door de aanhoudende regen in Foxhill werd de wedstrijd al afgelast. Door het wegvallen van de geblesseerden Max Nagl en Glenn Coldenhoff werden Shaun Simpson en Yentel Martens door de organisatie aangetrokken om mee te doen aan de Internationale Motocross komende zondag in Wuustwezel.


thor it
no img
25/04/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Dinsdag aanstaande tweede E-MX wedstrijd in Zolder, de teaser!

Stefan Everts zoekt uitdagers om hem te verslaan op de tweede E-MX wedstrijd in Zolder. De eerste editie was Stefan te sterk voor het toch wel sterke deelnemersveld en ook dit jaar is Everts de grote favoriet. Jordi Tixier, Valentin Guillod, Brent Vandoninck, Marvin Van Daele en Damon Graulus zijn enkele van de rijders die Stefan willen verslaan in deze electric MX-wedstrijd op het Mx-circuit in Zolder-Terlaemen... Iedereen welkom van 17u tot 21 u.

Thor it voor de video-teaser met Stefan Everts


thor it
no img
25/04/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Jens Getteman stoomt zich klaar voor Wuustwezel en Valkenswaard

Jens Getteman blesseerde zich al vroeg op het seizoen aan de pols en moest heel wat wedstrijden laten schieten maar de 24MX-Honda rijder is op de terugweg en staat vooraleer hij deel gaat nemen aan de GP in Valkenswaard ook in Wuustwezel aan de start komende zondag. Raf Van Dijck van Visual Okapi trok met Jens naar Olmen voor een training....

Thor it voor de video


thor it
no img
24/04/2014 | posted by KTM-Shop | reactie(s)

KTM swingarm protectors SX / EXC bij www.KTM-shop.nl

Voorkom schade én waardevermindering van uw motor!
Deze kunststof swingarm protector doet precies wat hij moet doen, voorkomen dat de achterbrug beschadigd aan beide kanten!
Daarnaast ziet het er natuurlijk erg goed uit en zijn stickers nu wél goed op de brug te plakken.

Eén van de voordelen is tevens dat een motor zonder al te veel schade zijn waarde beter vast houd bij verkoop/inruil.

Bekijk en bestel >> KLIK HIER


thor it
no img
24/04/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

E-MX staat bol van de verrassingen!

Na het bomvolle weekeinde komt er nog geen einde aan het aanbod in de motorcross. Na Axel(zaterdag) en Wuustwezel (zondag) stippen we dinsdag 29 april aan in onze agenda. Promotor Stefan Peetermans heeft voor iedereen nog enkele leuke verrassingen in petto. Plaats van de actie: circuit Zolder.

Thor it.

 


thor it
no img
24/04/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

RES Axel bevestigt deelname Jordi Tixier

Via een pas binnengelopen bericht vernemen wij van RES Axel dat ook Jordi Tixier zaterdag aan de start zal staan van de derde ONK-proef. Fransman Tixier bezet rang 6 in het WK MX2 tussen Romain Febvre en Alexander Tonkov, die ook starten in Zeeland.


thor it
no img
23/04/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Zwarte woensdag: Vier Gp-rijders op een namiddag in de lappenmand!!

Slecht nieuws bereikte ons vanmiddag: Max Nagl (HRC Honda), Todd Waters (Red Bull Husqvarna) en Mike Kras (Beursfoon Suzuki) waren vanmiddag in Eersel op training. De drie rijders zouden op een iets eerder gevallen rijder achter een springberg zijn gesprongen, de ravage moet enorm zijn geweest, de gevolgen nog erger zo blijkt. In Olmen kwam Rockstar Suzuki MX2-rijder Glenn Coldenhoff dan nog ten val....

Thor it voor meer hierover


thor it
no img
23/04/2014 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : MXGP en MX2 Sevlievo Bulgarije

Jullie hebben nog een fotoalbum te goed van de GP te Bulgarije MXGP en MX2. Herlings wint maar Tonus blijft in zijn wiel, gevolgt door een blije Tixier die terug de oude is en op het podium staat waar hij thuis hoord. TC222 bewijst dat hij niet voor niets wereldkampioen is en onze Jerre laat nogmaals zien hoe goed hij zich wel voelt op zijn Yamaha

Klik hier voor de foto's


thor it
no img
22/04/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

David Cools en spectakelman Cedric Grobben winnen Paastrofee Meeuwen

David Cools was in Meeuwen over de vier reeksen de beste Inter A. De "meester" van zijn eigen MX-school was dan ook het hele weekend niet uit de topdrie te houden en zette in de slotreeks op maandag de reekszege, hij zette hiermee de kers op de taart en won de Paastrofee 2014. Roel Geurts was zeker de verdiende tweede van het weekend voor Kenny Janssens die derde werd. Sven Breugelmans kende pech en werd vierde voor Axel van de Sande. Bij de Inters MX2 was de Paastrofee voor "Johnny Local" Cedric Grobben, Cedric, reed zowat voor eigen volk kwam op zijn Yamaha MX2-machine erg goed voor de dag en won zelfs een reeks algemeen tegen het grote MX1-geweld. Jonathan Banken werd tweede voor Sven Scheynen. De Paastrofee bij de Inters B was voor Kristof Scheynen.

Thor it voor de uitslagen

Klik hier voor foto's van Rolly


thor it
no img
23/04/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

AMC Wuustwezel: top deelnemersveld en Motorgazet Superpole.

Het zal er spannen, nu zondag op het vestzakcircuit De Molenbergen. Vorig jaar werd de organisatie letterlijk buitenspel gezet door een straffe winterprik. Nu lijkt er niks meer in de weg te staan om het succes van de 44ste editie  te dwarsbomen. Sneeuw valt er niet te verwachten!

Thor!


thor it
no img
23/04/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Derde ONK-Proef op Koningsdag: RES Axel is er klaar voor!

Door het schrijnend gebrek aan permanente circuits in Vlaanderen, is het circuit in Axel een perfecte uitwijkmogelijkheid voor veel Vlaamse crossers. Het circuit in Zeeland ligt dicht bij de Belgische grens. Dichter voor veel Vlamingen dan voor de Nederlanders denken we zo. Het is dus niet denkbeeldig dat met flink wat Belgen aan de start ook de interesse voor de derde ONK-proef flink wordt aangesakkerd.

Thor

 


thor it
no img
22/04/2014 | posted by PGM | reactie(s)

De reacties en foto's van de Belgen bij de EMX 250 te Bulgarije

Bij de EMX 250 kwamen ook 3 Belgen aan de start, Dietger Damiaens, Brent Vandoninck en Robin Bakens,

Thor voor de reacties

Klik hier voor de foto's


thor it
no img
22/04/2014 | posted by PGM | reactie(s)

De Belgen hun reactie's en foto's bij EMX 125 Bulgarije

Wisselvallige weesomstandigheden maakten het parcour te Bulgarije best wel verraderlijk en gevaarlijk, we zagen dan ook mooie wedstrijden vol met spanning, we vroegen onze Belgen naar hun reacties over hun weekend Sevlievo


Thor voor de reacties

Klik hier voor de foto's


thor it
no img
22/04/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

MX2 Sevlievo talk & gossip.

Ook voor de MX2-klasse houden we het deze week op een globaal overzicht. U leest de quote’s en anderer zaken.

Dus Thorren maar.

 


thor it
WMX-ShopSec ConstructionsDSMKTM Shop NLMx477R2R Store

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!