Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
16/06/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Ook Bobryshev lange tijd out.

Het sportieve nieuws na Maggiora zal het niet halen van de ziekenboeg. Zaterdag maakte Joël Roelants een zware val, en zondag kwam daar ook nog eens een zware blessure van Evgheny Bobryshev boven op.  

Thor.


thor it
no img
15/06/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Videohoogtepunten Grand Prix Italie-Maggiora

Wie de Grand Prix van Italie, Maggiora gemist heeft kan toch nog de hoogtepunten bekijken....

Klik op Thor


thor it
no img
15/06/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Collet en Cambre verdelen de buit in Gouy Les Pietons

De VMCF-federatie was te gast op het schitterende natuurlijke circuit van Gouy Les Pietons. Bij de Inters A verdeelden Vincent Collet en Jilani Cambre de reeksen en ook de tweede plaatsen onder mekaar maar het was Collet die door een betere tweede reeks de eindzege op zak mocht steken voor Jilani. De derde plaats ging naar Ricky Nijs die in beide reeksen ook al derde werd. Stijn Vertrepen eindigde op plaats vier voor Junior Slegers. Bij de Inters B ging de zege naar Gordano Natale, hij liet Jochem Van Den Eede (2de) en Kevin De Mey (3de) achter zich.

Thor it voor de uitslagen


thor it
no img
15/06/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Herlings en Jordi Tixier zorgen voor een 1-2 voor KTM Red Bull (MX2)

Met opnieuw een dubbele reekszege pakte Jeffrey Herlings (Red Bull KTM) zijn 40st Grand Prix-zege in het Italiaanse Maggiora. Herlings ging in de eerste reeks Arnaud Tonus vooraf, in de tweede reeks was het Tonus' teammaatje Dylan Ferrandis die tweede werd. Met twee derde plaatsen kwam Jordi Tixier op de tweede plaats in de eindstand terecht waardoor KTM een dubbelfeestje mocht bouwen. Tonus werd derde voor Ferrandis en Gajser (5de). Julien Lieber werd 10de, Damon Graulus eindigde op de 14de stek.

Thor it voor de uitslag en wk-tussenstand


thor it
no img
15/06/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Antonio Cairoli niet van de zege te houden in eigen land

De Italiaanse wereldkampioen was in Maggiora, tijdens de Grand Prix van Italië niet te stoppen. Twee keer pakte de kleine Italiaan meteen na de start de leiding om deze niet meer af te staan. Jeremy van Horebeek, gisteren winnaar van de kwalificatie kwam bij momenten kortbij de wereldkampioen maar echt bedreigen zat er niet in, The Jerre eindigde wel met de tweede plaats opnieuw op het podium, zijn negende podium op rij. De strijd om de derde podiumplaats ging bijna vanzelfsprekend tussen twee Belgen al moet gezegt worden dat een zieke Frossard hiervoor verzwakt moest afhaken. Het was deze keer Kevin Strijbos die het haalde van zijn teammaat, de Vlaamstalige rijder uit het Rockstar Suzuki Team finishte netjes als vierde en derde. Clement Desalle kwam in de openingsreeks gelukkig zonder erg spectaculair ten val waardoor hij "slechts" zevende werd, in de herneming werd hij vierde. Ken de Dycker kon zich voor het eerst opnieuw mengen in de toptien, zijn stage in Italië heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen, Keeno moest in de openingsreeks wel vroegtijdig opgeven maar werd mooi zevende in de tweede manche.

Thor it voor de uitslag


thor it
no img
15/06/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Update Joel Roelants (zondagmorgen)

Joel Roelants kwam gisteren hard ten val tijdens de trainingen van de Grand Prix van Italie in Maggiora, de symphatieke Grobbendonkenaar brak hierbij twee ruggewervels. Omdat Joel meteen al geen gevoel had in zijn benen werd hij meteen per helikopter afgevoerd, vannacht werd hij geopereerd en Axel, Joel zijn broer houdt ons via zijn facebook op de hoogte.
Het Mxworld-team hoopt alvast op een goed herstel en wil via deze weg familie, vrienden en supporters veel steun toewensen.

Klik op Thor voor een laatste update van zondagmorgen


thor it
no img
14/06/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Kim Clijsters steunt Everts & Friends

Voor het goede doel is ons niets te veel.

Zeker niet als het gaat om de negende – en jawel, de voorlaatste – editie van Everts & Friends Charity race. Wij geven graag hun tweede formele persbericht mee.

Thor!


thor it
no img
14/06/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Maggiora op zaterdag: Herlings en Van Horebeeck

De zware val, annex operatie van Joël Roelants overschaduwt natuurlijk de zaterdagwedstrijden in Maggiora. Het is daarom met een beetje onwaarachtig gevoel dat we toch de info mee geven rond de kwalificaties en nevenwedstrijden.

Thorren dus.


thor it
no img
14/06/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Zware val voor Joel Roelants

We vernemen zopas dat Joël Roelants in de tweede ronde van de tijdstraining in Maggiora zwaar gevallen zou zijn.Hij is per helicopter afgevoerd naar een ziekenhuis in de buurt.Volgens diverse tweets zou hij weinig gevoel hebben in zijn benen.Momenteel zou Joël geopereerd worden.De familie vraagt om hen nu niet te overstelpen, om zich volledig om Joël te kunnen bekommeren.MX World hoopt dat de blessure mee valt en wenst Joël een volledig herstel toe.

Never give up Joël!

Thor voor de update!


thor it
no img
14/06/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Jilani Cambre wint drie reeksen IMBA in Hawkstone Park

Het was ons een beetje uit het oog gesprongen maar we willen toch nog even aanstippen dat de JDS-rijder op het ex GP-circuit in Hawkstone Park vorige zondag veruit de beste was. Vincent Collet was in de trainingen nog wel de snelste maar in de wedstrijden stond er geen maat op Cambre, drie keer op rij mocht hij vieren waardoor hij natuurlijk ook de oververdiende winnaar werd. Paul Spierings werd mooi tweede op zijn tweetakt terwijl Vincent Collet netjes op de derde podiumtrap mocht plaatsnemen.

 


thor it
no img
14/06/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Lieber ongedeerd na val in Riedl.

Meer dan 8.000 toeschouwers zagen Max Schiffer een schitterende rentree maken in riedl. Pas gerevalideerd na een schouderblessure behaalde –mits wat meeval – de eindzege. Hij ging  Pacal Rauchenekcker en Boris Maillard vooraf. Rauchenecker bijft leider voor Dennis Ulrich.

Thor!


thor it
no img
13/06/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Max Nagl herneemt in thuiswedstrijd.

U herinnert zich nog de crash enkele weken geleden in Eersel. Daar raakten onder andere Todd Waters en Max Nagl geblesseerd. Nagl zit ondertussen al een tijdje op de motor, nadat hij al vlak na het ongeval zijn fysiek begon te onderhouden. De rentree was voorzien voor Maggiora. Maar het wordt Teutschenthal.

Thor!


thor it
no img
13/06/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Eerste aflevering Belgian Master nu ook online.

Nadat de MX-fans gisteren al konden genieten van de uitzending - weliswaar enkele weken na datum - van het magazine van de Belgian Masters Of Motorcross - openingsproef Mons, kregen we enkele reacties.

Sport 40 is enkel te zie via Telenet, tot nog toe.

Wij gingen even rondbellen, en voila: iedereen met internet kan nu nagenieten via de volgende link:

http://vimeo.com/98027205.

Volgende week wordt de proef van Moerbeke uitgezonden.


thor it
no img
13/06/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Waar hangt Plons uit??

Een vaakgestelde vraag die we krijgen is: Waar hangt Plons toch uit?? Plons was tot een tijdje geleden onze vaste medewerker/fotograaf. Bijna dagelijks trok hij op met de "groten der aarde", op de fiets of in de Starbucks waarmee we vaak nog meer dan vandaag alle hotnews als eerste konden brengen. Door omstandigheden kwam Plons, in een eerder leven een volwaardig mtb-specialist terug terecht in de competitie MTB Enduro. Op dit moment eet, drinkt en slaapt Plons met een van zijn futsen en maakt hij elke dag opnieuw ergens in Vlaanderen of zelfs ver daarbuiten de bossen onveilig te maken.....
Plonsracing proving that getting old doesn't mean growing up!!
Foto: Pauli Kris, Video: Adam Schlang
 

Thor it voor een video van Plons on the bike!!


thor it
no img
12/06/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Nieuwe namen voor Kester

In Kester zal Jens Getteman vervangen worden door Gordon Crockard. Crockard staat momenteel vierde in het Maxxis kampioenschap en stond al ooit op het podium in Kester.

Thor.

 


thor it
no img
12/06/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Valentin Teillet vervangt Gautier Paulin in Italie

Gautier Paulin is nogsteeds herstellende van een duimblessure, de winnaar van de openings-GP in Qatar zit nog altijd niet op de motor. Het Kawasaki Racing Team wil in Italië opnieuw volwaardig aan de start verschijnen, Valentin Teillet zal zo Paulin vervangen, het gaat voorlopig om een eenmalig optreden op de fabrieks-Kawasaki voor Teillet.

Thor it voor een reactie van Valentin


thor it
no img
12/06/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Kemea boert goed in Oldebroek.

Het KEMEA Yamaha team heeft het Nederlandse kampioenschap in schoonheid afgesloten in Oldebroek. Cyril Genot werd twee maal derde en Petar Petrov finishte als tweede met twee tweede plaatsen. 

Thor!

 


thor it
no img
11/06/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Belgian Masters Of Motorcross Kester 29 juni 2014: preview en interviews

Veel en schoon volk op de persconferentie van AMC De Toekomst Dworp, de organisator van de derde proef van de Belgian Masters Of Motorcross. Voorzitter René De Boeck opende op zijn gekende wijze, bij wijze toch scherp uithalend naar de fundamentalisten onder de groenen.

Thor.


thor it
no img
11/06/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Brown-Chamberlain winnen hun eerste GP in Brou (FR)

Voor het eerst in hun carrière wist het zijspanduo Stuart Brown– Josh Chamberlain een GP te winnen. Ze deden dat in Brou, de vierde GP van het seizoen. De Bennen, Adriaenssen en Van Den Bogaert, werden tweede voor Hendrickx-Muceniecks, zodat er in de top van de WK-stand niets wezenlijk verandert. Even aanstippen, we noemen in de doorlopende tekst enkel de naam van de piloot, voor de leesbaarheid. Maar we hebben gigantisch respect voor de “bakkenisten”.

Thor.

Klik hier voor de fotos van Chris Blokhuys


thor it
no img
11/06/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Belgian Masters Of Motorcross op Sport 40

Goed nieuws in de rand van de persconferentie in Kester. De nieuwe Vlaamse zender Sport 40 (afwisselend met Stories TV) zal met onmiddellijke ingang het magazine van de Belgian Masters Of Motorcross uitzenden. En er liggen nog meer  plannen op de plank.

Thor!


thor it
no img
11/06/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Steve Ramon wint Trofee Thimotei Potisek

Op Pinkstermaandag heeft onze landgenoot Steve Ramon de herdenkingswedstrijd rond Timotheï Potisek gewonnen. De Franse strandspecialist verongelukte eind 2009. Meer dan 5.500 toeschouwers zagen de ex-wereldkampioen winnen.

Thor voor meer


thor it
no img
10/06/2014 | posted by PGM | reactie(s)

Belgisch supertalent Jago Geerts wordt Nederlands motorcrosskampioen 85 cc

Het Sahkar KTM Motocross Racing Team mag met terechte trots een kampioen aankondigen. Nadat de talentvolle Belg, Jago Geerts eind vorig seizoen een samenwerking met het Estse team aanging is zijn MX carrière aan een opmars begonnen. We zijn nog geen jaar later en de titel van Nederlands kampioen 85 cc staat op het palmares van de veertienjarige vedette in wording. De wedstrijd van Pinkstermaandag op 9 juni in Oldebroek (Nederland) was punten gewijs nog slechts een formaliteit. De titel werd op donderdag 29 mei in Rhenen al mathematisch op zak gestoken maar zijn familie en de rijder zelf zien de noodzaak om de loftrompet te blazen niet als een prioriteit. Het zijn dan ook Belgen die heel nuchter in het leven staan en de schoolresultaten laten primeren boven een status van een rijzende ster aan het MX firmament.

Thor voor een intervieuw met Jago Geerts en zijn teammanager Laurie Roosiorg


thor it
no img
10/06/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Mooie videoclip Enduro Cross Deurne

Het initiatief van Racing Center KTM was echt puik georganiseerd. Leuk om zien, leuk om te doen. Via deze link krijgt u een mooie impressie van de eerste Enduro Cross op de bosuil in Deurne.

Thor it voor de een leuke video van Fdavid.be en eentje van Filip Kellens


thor it
no img
10/06/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Grote Fotoreeks KTM Racing Center Endurocross Antwerpen

De allereerste Endurocross in Antwerpen was een groot succes, opkomst van piloten en toeschouwers was ondanks de warme temperaturen ronduit schitterend en hopelijk krijgt deze eerste editie een vervolg in 2015. We stuurden onze fotograaf Gino Maes naar de Bosuil voor een grote Fotoreeks van dit evenement....

Klik hier voor de foto's 

 


thor it
no img
10/06/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

BeTeMo organiseert Belgie - Nederland voor zijspannen en quads.

Zondag is BeTeMo aan zijn laatste sportevenement toe. Op de Heeserbergen organiseren zij een dubbelweekeinde. Zaterdag komt JMS in actie met al wat daar bij hoort; zondag is voorbehouden aan VLM.

Thor voor meer.


thor it
KTM Shop NLWMX-ShopDSMMx477R2R StoreSec Constructions

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!