Log in
Thor Header
 
HusqvarnaReytec OpendeurKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
14/04/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

GP-flash Arco di Trento part II

Na een overvloed aan persberichten - de teams krijgen het echt onder de knie - lanceren we hier de tweede flash over Arco di Trento. De laatste? Who knows.

Klik eerst maar op Thor voor de rest.


thor it
no img
14/04/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Frossard terug thuis, geen nieuws over Bobryshev.

De schrik sloeg me in de studio om het hart toen ik Frossard zag vallen. Niet meteen van de val, maar toen hij recht krabbelde werd hij vol aan het hoofd geraakt door Evgheny Bobryshev - die in alle eerlijkheid - dit niet kon voorzien. Maar hoe ernstig het er naar uit zag, het zou goed mee vallen.

Thor maar.


thor it
no img
14/04/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Hoogdag voor Rockstar Energy Suzuki in Italie.

Drie podiumplaatsen, GP-zege  inclusief,  was de zware buit afkomstig van de veldslagen in de Dolomieten. En dan nog zeggen dat het succes van Suzuki in Arco bijna integraal afkomstig was van de Belgen en de Nederlander. Het was zondag een topdag voor Rockstar Energy Suzuki.

Dat leest u door op Thor te klikken.

 


thor it
no img
14/04/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

GP-flash Arco di Trento Part I.

Arco was  kwa spektakel zeker een van de mooiste van 2014. In plaats van alle info op te delen, maken we er deze keer een grabbelton van.

Veel plezier na het Thorren


thor it
no img
14/04/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Bax-Stupelis winnen, Adriaenssen-Van den Boogaart beperken schade.

De openingscross om het WK zijspannen is zoals verwacht uitgedraaid op een Nederlands-Belgisch duel.  Uiteindelijk haalden oranjezoon Etienne Bax met zijn copiloot Kaspars Stupelis hun slag thuis. Met een derde en een eerste plaats werden ze dagwinnaar op de Witte Ruysheuvel. De wereldkampioenen Ben Adriaenssen-Ben Van den Bogaart waren zo regelmatig als een Zwitsers uurwerk en sloten af als tweede voor het duo Jan Hendrickx-Elvijs Mucenieks. Het nieuwe duo Willemsen-Bax won de openingsreeks, maar viel uit in de finale.

Thor voor meer.


thor it
no img
14/04/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Herlings wint in Arco di Trento

De MX2-klasse was andermaal de reeks waar heel wat te beleven viel, de Nederlandse wereldkampioen won de Grand Prix MX2 maar moest wel weer een reeks prijsgeven aan zijn landgenoot Glenn Coldenhoff die derde in de eindstand werd. Arnaud Tonus werd met een tweede en derde plaats weer mooi tweede en blijft leider in de MX2-klasse. Valentin Guillod, dit weekend drie keer de kopstart zat kortbij een eerste podiumplaats voor het Standing Construct KTM Team en werd vierde voor Romain Febvre van het JM Racing Husqvarna Team. Damon Graulus keerde in zijn eerste GP van het seizoen naar huis met 7 punten, Brent Vandoninck, Mathias Plessers en Julien Lieber konden geen punten scoren in Italië.

Thor it voor de uitslag en wk-tussenstand


thor it
no img
14/04/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Mike Kras twee reeksen in Axel (BMB)

De Nederlander Mike Kras won in Axel de derde wedstrijd van de Belgian Nationals in de BMB. Kras was in beide reeksen de beter over Yentel Martens ((3-2), Marvin van Daele blijft met de derde plaats leider in het kampioenschap.

Thor it voor de uitslagen van Axel


thor it
no img
13/04/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Volledig Belgisch podium in Arco Di Trento (MXGP)

Wat de meesten voor onmogelijk achtten hebben onze Belgen dan toch kunnen klaarkrijgen, een volledig Belgisch podium in de MXGP-klasse. Clement Desalle (Rockstar Energy Suzuki) won vandaag de Grote Prijs van Italie voor Jeremy van Horebeek (Monster Energy Yamaha)en Kevin Strijbos (Rockstar Energy Suzuki). Het werd een spannende strijd voor de ereplaatsen, zeker in de tweede reeks waar "de drie Belgen" slechts op 1 seconde van mekaar over de finish sprongen... Joel Roelants, onze vierde man in de MXGP reed een mooie eerste reeks (8st) maar kwam in de herneming niet verder dan de 19de plaats. Antonio Cairoli werd "slechts" vijfde en ziet zijn voorsprong van 30 punten op Clement Desalle gereduceerd worden naar 17punten na de Grand Prix van Italie in Arco di Trento

Thor it voor de uitslag van de GP in Arco di Trento


thor it
no img
13/04/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Bax Stupelis en Adriaenssen-Van den Bogaart winnen kwalificaties Oss.

Het gros van de Belgische zijspannen heeft zich geplaatst voor de WK-wedstrijden van zondag.  Titelverdedigers Adriaenssen-Van den Bogaart namen reeks A voor hun rekening, gevolgd door  Willemsen-Bax en Hendrickx-Mucenieks.

Thor it.


thor it
no img
13/04/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Videohoogtepunten kwalificaties Grand Prix Italie

Valentin Guillod zorgde in de MX2-klasse voor een eerste pole van het seizoen voor het Standing Construct KTM Team terwijl Steven Frossard in de MXGP-klasse de beste was op zaterdag. We hebben de hoogtepunten van de kwalificaties voor de Grand Prix van Italie voor jullie...

Klik op Thor


thor it
no img
12/04/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Valentin Guillod zorgt voor Belgisch succes in MX2 op zaterdag (Arco)

In de kwalificatiereeks voor de GP van Italie zorgde de Zwitser Valentin Guillod voor een Belgisch succes, de Zwitser is immers in loondienst van het Belgische Standing Construct KTM Team van Tim Mathys en staat morgen op de pole in de MX2-klasse. Romain Febvre stuurde zijn Husqy naar een mooie tweede plaats voor Jeffrey Herlings. WK-Leider Arnaud Tonus werd vierde terwijl Damon Graulus, pas in zijn eerste GP dit seizoen net de toptien afsloot. Creymert-rijder Brent Vandoninck werd 19de, Matthias Plessers 32st en Julien Lieber haalde het eind van de reeks niet.

Klik hier voor de foto's

Thor it voor de uitslag van de kwalificatiereeks


thor it
no img
12/04/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Steven Frossard de beste in kwalificatie MX1 GP Italie

Steven Frossard, de huidige #7 in de WK-tussenstand van de MXGP-klasse zorgde vandaag met de overwinning in de kwalificatiereeks voor een kleine verrassing. De Fransman liet Antonio Cairoli achter zich terwijl de wereldkampioen Clement Desalle naar de derde plaats verwees. Jeremy van Horebeek werd vijfde maar zijn rondetijden waren vergelijkbaar met die van winnaar Frossard. Kevin Strijbos vond niet echt zijn draai op het technische circuit in Arco en werd tiende en zal op zoek moeten naar snellere rondetijden tegen morgen, net als Joel Roelants die 21st werd.

Klik hier voor de foto's

Thor it voor de uitslag van de kwalificaties


thor it
no img
11/04/2014 | posted by Mxworld | reactie(s)

MX Rules Actie, het verhaal van Dave Anthonis

Sommigen onder jullie zullen wel al her en der de kleine maar o zo opvallende, felgekleurde stickers gezien hebben van MX Rules! Wel achter deze stickers zit een heel pakkend verhaal, een verhaal dat ik met jullie wil delen. Wij hebben in elk geval onze medewerking verleend aan een supermooi initiatief, hopelijk volgen vele andere! Het is een verhaal om stil van te worden en stil te staan bij het feit dat elk huisje nog steeds zijn kruisje heeft om te dragen … Lees het hele verhaal aub en help om deze droom verder te laten leven!!!!

Hier het verhaal van Dave Antohnis, klik op Thor


thor it
no img
11/04/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

RES Axel ontvangt BMB en FPCNA dit weekend

Dit  weekend maakt het RES circuit in Axel een ware primeur mee want voor het eerst sinds staat er nog eens een dubbel programma gepland op de Zeeuwse omloop. Met de Vrijetijdsrijders en de jeugd van de FPCNA op zaterdag en de BMB wedstrijd op zondag wordt het gezellig druk in Axel.
Organisator Amc Evergem sinds trouwens een knap deelnemersveld bij elkaar te krijgen want behalve de BK proeven voor alle reeksen staat ook de derde manche van de challengertrophee op het programma. 

Thor it voor een voorbeschouwing van deze wedstrijd


thor it
no img
11/04/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Wie volgt Pauls Jonass op in EMX125 cc?

88 rijders aangemeld, 7 Belgen en een tiental Nederlanders. Ze zetten in Arco voor het eerst aan in het EK 125 cc. Dat kampioenschap ging twee jaar geleden naar Tim Gajser en vorig jaar oogstte het JM-Wilvo-Nestaan KTM succes met Pauls Jonass. Die veroverde de titel op Nicolas Dercourt en Calvin Vlaanderen. Maar wie wordt de opvolger van Jonass?

Thor maar….

 


thor it
no img
11/04/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Oss: Adriaenssen-Van Den Bogaart in het hol van de leeuw op Husqvarna.

Liefst 9 Belgische combinaties trachten zaterdag een plaatsje te verwerven achter het startgrid van het WK Zijspancross in Oss op zondag. Nooit eerder was de Belgische belangstelling voor dit WK zo groot. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de recente successen van de Hendrickxen, bakkenist Sven Verbrugge en recent de wereldtitel van de twee Bennen. Adriaenssen-Van Den Bogaart is de naam.

Thorren.....

 


thor it
no img
09/04/2014 | posted by PGM | reactie(s)

Belgium Masters of motocross de video

Vorige zondag werd de eerste proef van het BK te Mons-Bergen verreden, we stuurde de mannen van Visualokapi naar het bos om er deze mooie clip van te maken voor MXWorld.
 
Thor voor de video

thor it
no img
10/04/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Getteman tijdelijk out, Filip Thuresson valt in.

Jens Getteman was vorige week afwezig op de BMOMX in Mons. Zijn polsblessure van Qatar houdt hem vermoedelijk tot Valkenswaard van de GP’s weg. 24MX wil het materiaal toch laten renderen en brengt Filip Thuresson in lijn. De Zweed wilde voornamelijk het ADAC-circuit rijden. Maar de kans om in Arco een GP te kunnen rijden slaat hij niet af. Thuresson, afkomstig uit Uddevalla, kwam pas vorig weekeinde in actie in Schnaitheim. De Zweedse kampioen van 2012 revalideerde in 2013 van een schouderblessure.

Thor voor meer.


thor it
no img
10/04/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Crossterreinen: het vervolg!

Vorige week kregen we Guy Dick nog op bezoek in Mons. Hij glunderde (en een beetje terecht denken we) dat er nu eindelijk schot in de zaak zat. Heel de zaak is tenslotte toch een beetje zijn kind. Ondanks het vele scepsis waarmee de doortocht van  Minister Muyters vorig jaar in Kester werd onthaald, blijkt er nu effectief schot in de zaak te zitten. Aansluitend op het artikel eerder in MXWORLD willen we u het standpunt van de BMB in deze niet onthouden. Het is een hele dikke, relatief droge boterham. Maar als je bij wilt blijven.....

Thor it,

 


thor it
no img
10/04/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Rattray terug in actie in Arco

De vinger van Tyla Rattray is genezen. De Husqvarna rijder zal in Arco deel nemen aan het WL MXGP met de FC350. Drie GP’s moest Rattray aan de kant blijven. De kans dat hij wereldkampioen lijkt verkeken  We zijn blij dat hij er terug bij is nu de Europese campagne wordt aangesneden.

Thor it voor meer.


thor it
no img
09/04/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Yoshimura Launch @ Technical Touch

De meesten onder onze lezers hoeven we Yoshimura misschien niet meer voor te stellen maar voor diegene die het nog niet weten: Yoshimura is al ongeveer 50 jaar tuner van meestal Suzuki motoren. Zo rijdt bvb James Stewart met een Yoshimura Suzuki maar Yoshimura doet meer want zowat alle Honda's aan de top in de AMA worden door Yoshimura ondersteund. Technical Touch, niet zo maar een aftermarket importeur besloot in 2014 om het befaamde merk naar België te halen, met succes want in de VLM-federatie werd al getest bij de VLM-toppers welke zeer enthausiast zijn over het vermogen van de motoren die de Yoshimura-uitlaten meebrengen. Voorlopig enkel nog de uitlaten voor zowat alle viertakt-motoren, later volgen tuningonderdelen voor de motoren. Wie een uitlaat wil testen kan hiervoor terecht op woensdag op het circuit waar KYB aanwezig is, raadpleeg de banner bovenaan maar maak vooral een afspraak voor de test via info@technical-touch.com of vraag ernaar bij je dealer.

Onze fotograaf Gino Maes trok mee naar Lommel voor de Yoshimura Launch


thor it
no img
09/04/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Evgeny Bobryshev: Week rust deed deugd.

Voor Honda is de vierde GP van het seizoen min of meer een thuiswedstrijd. Het team heeft zijn werkplaats in Italië. De wedstrijd in Arco ligt daar het dichtst bij. Vandaar dat ze uitkijken naar de omloop die vorig jaar voor het eerst gereden werd in het WK. Blijkbaar zijn de Italianen gek op deze piste in de Dolomieten.

Tor It.


thor it
no img
09/04/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

De troepen van Rockstar Energy Suzuki blikken naar Arco di Trento.

Met de wedstrijd van zondag in Arco di Trento snijdt het WK de Europese ronde aan. Pas eind september volgen er nog twee Zuid-Amerikaanse wedstrijden. De week rust tussen de GP’s werden op diverse wijze benut door de twee Belgische Suzuki-rijders. Kevin Strijbos deed in Mons een gooi naar het BK terwijl Desalle voor de tweede maal op rij het BK links liet liggen. Hij koos voor motortraining, een mountainbike ritje en rekende en passant ook af met een lichte verkoudheid.

Thor it.

 


thor it
no img
08/04/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Video Inters VLM Lummen

De VLM streek afgelopen weekend neer in de deelgemeente Meldert-Lummen, Patrick Luyten was erbij om de tweede reeks vast te leggen op video...

Thor it voor de video


thor it
no img
08/04/2014 | posted by GPR Promo MX | reactie(s)

Positieve start van het BK MX2 in Mons voor Dietger Damiaens

Dietger Damiaens van het GPR Promo MX Team is het Belgisch Kampioenschap MX2 positief begonnen in Mons. Voor Dietger was dit weer zijn allereerste wedstrijd na zijn blessure. In de training verkende hij rustig het circuit en zette vervolgens een aantal keren aan om een goede tijd neer te zetten. Dit resulteerde in een zesde tijd waarmee hij zich verzekerde van een goede startpositie in de beide manches.

Thor it voor meer over Dietger zijn wedstrijd


thor it
WMX-ShopSec ConstructionsDSMKTM Shop NLMx477R2R Store

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!