Log in
Thor Header
 
HusqvarnaReytec OpendeurKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
19/03/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Jens Getteman en Xavier Boog schitteren in motorcrossvideo

Voorlopig moet Jens Getteman (24MX Honda Racing) in het WK MXGP nog onderdoen voor Antonio Cairoli, Clément Desalle en co. Met een podiumplaats in de voorjaarsklassieker van Hawkstone Park bewees de 20-jarige crosser uit het Oost-Vlaamse Welle echter dat hij uit het goede hout is gesneden. En met zijn optreden in de motorcross videoclip #EatSleepRideRepeat heeft Getteman nu ook een eerste hoofdrol te pakken! 

 
Thor it voor de video van het 24Mx Honda Team

 


thor it
no img
19/03/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Fotoreeks Kabouter Trek @ BMB Genk

Veel rijders, mooi weer, een perfect circuit en mooie wedstrijden zorgden ervoor dat onze Kabouter weer een mooie fotoreeks kon klaarstomen...

Enjoy the pix


thor it
no img
18/03/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Kevin Fors vrijdag onder het mes.

Zoals wellicht bekend raakte Kevin fors geblesseerd half februari bij de training in Noto, Sicilië. Hij brak hierbij het scheenbeen. Hij  werd in een lokaal ziekenhuis geopereerd en nadien naar België gerepatrieerd.  Een eerste controle hier leerde dat pas enkele weken later een nieuwe diagnose kon gesteld worden.

Afgelopen maandag is Kevin bij Dr. Claes op controle geweest. Er werd besloten om vrijdag de onderste bouten uit het been te verwijderen.  Dit is nodig om de herstelling te bespoedigen.  Over zes weken meer uitsluitsel.

Wie Kevin een hart onder de riem wilt steken kan via zijn facebook pagina een fanshirt kopen zodat hij toch nog aanwezig is op de ONK's en BK's en GP’s via zijn supporters.

 


thor it
no img
18/03/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

KEMEA in ONK Emmen.

Voor Cyril Genot was dit de eerste grote wedstrijd dit jaar. Met een tweede trainingstijd begon de dag positief voor Cyril. In de eerste manche kwam Cyril als zevende door na de openingsronde. Hij reed zijn eigen tempo en kwam halfweg de wedstrijd op de vierde plaats terecht. In de tweede manche kregen we een gelijk scenario. Genot vertrok als achtste en finishte uiteindelijk op zes, goed voor de vijfde plaats in de eindstand.

Thor It!

 


thor it
no img
18/03/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Voorbereiding BMB-piloen WK Junior Lierneux

Zoals de meesten ondertussen reeds vernamen zal het WK Jeugd Motorcross niet in Bastogne verreden worden, maar wel op een nieuwe locatie in Lierneux. Na de succesvolle eerste stage tijdens de Krokusvakantie, organiseert BMB jeugdcoach, Yves Devlaminck, een twee selectiestage ter voorbereiding van het WK Motorcross Junior op 15 april 2014 (Paasvakantie) van 10 uur tot 18 uur.

Thorren....


thor it
no img
17/03/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Marc de Reuver en Glenn Coldenhoff winnen in Emmen (ONK)

De eerste ONK-wedstrijd van het seizoen werd in het voor de Belgen, noordelijke Emmen verreden. Ook voor Marc de Reuver is dit een hele trip maar De Reuver won er toch beide reeksen in de MX1-klasse. Mike Kras was de beste achtervolger, hij werd twee keer twee voor Ceriel Klein Kromhof. In de MX2-klasse was Glenn Coldenhoff dan weer de twee reeksen voor de twee Husky's van Romain Febvre (2de) en Aleksandr Tonkov (3de). Creymert-rijder Brent Vandoninck werd beste Belg op een vijfde plaats. In de 125cc was de zege voor Davy Pootjes, Cyril Genot werd vijfde in deze 125-reeks, Bryan Engelen werd 14de. Bij de 85cc werd Sander Agard-Michelsen winnaar met een 3de en 2de plaats, Jago Geerts werd 6de, Jarni Kooij 11de.

Thor it voor de uitslagen
Klik hier voor een fotoreeks van Floris vd Elsen


thor it
no img
17/03/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

De Belgen in Emmen.

Het lijkt er op dat het ONK Emmen het met heel wat minder kwaliteit moest stellen.  Zeker de Belgen lieten het dit maal af weten. Of schrikte de verre verplaatsing naar Emmen af?  Met de huidige brandstofprijzen niet denkbeeldig!


thor it
no img
17/03/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

De stilte rond Joël Roelants.

Opvallend afwezig in de berichtgeving rond de twee eerste GP’s was het J-Racing Team van Joël Roelants. Roelants  werd toch relatief mooi tiende in beide reeksen in Qatar. In Thailand liep het wat minder met een 14/12-score. Roelants staat 10de in de WK-stand. Hij volgt op vijf punten van Todd Waters en achter zich is er een marge van 3 punten op Davide Guarneri. Maar wat is er nu echt aan de hand in J-Racingland?

Thor!


thor it
no img
16/03/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Fotoreeks Mantova Starcross by Gino Maes

Gino trok samen met Raf Van Dijck voor ons naar de Mantova Starcross, Gino voor de gewoontegetrouwe fotoreeks die al klaar is, later verwachten we de video van Raf nog in onze mailbox...

Enjoy the picturegallery


thor it
no img
17/03/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Julien van Stippen wint Mx Horensbergdam in Genk (BMB)

Er werden op voorhand heel wat rijders in een favorietenrol geduwd in deze perfecte organisatie van MC Santi van Kristof Santermans maar er waren maar weinig mensen die hun geld hadden durven inzetten op de jonge Waal uit het DRS Team van Nicolas Stampaert, Julien van Stippen. Julien legde in de openingsreeks de basis voor zijn overwinning met een overtuigende reekszege. We moeten wel vermelden dat meteen na de start al enkele medekanshebbers kansloos werden gesteld na een grote valpartij in de start maar het doet zeker niets af aan de reekszege van Van Stippen. Kristof Salaets werd in die openingsreeks tweede voor Jeremy Delince die bijna het hele veld had geremonteerd. In de tweede reeks stond er dan weer geen maat op Nick Triest, de Yamaha-rijder in Zwitserse loondienst reed van start tot finish aan de leiding, teammaat Jeremy Delince werd nu tweede voor Marvin van Daele. De eindzege was voor Julien van Stippen, Jeremy Delince werd tweede voor Nick Triest.

Thor it voor de uitslag van BMB Genk


thor it
no img
17/03/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Tweede reeks inters VLM Tongerlo

Patrick Luyten zorgde weer dat we met een leuke video kunnen nagenieten van de tweede reeks Internationalen van de VLM in Tongerlo. 

Klik op Thor voor de video


thor it
no img
16/03/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Wesley Verheyen en Mike Vanderstraeten verdelen de reeksen in Tongerlo (VLM)

Het CKP Team stond in voor de organisatie van de VLM-wedstrijd in Tongerlo (Westerlo) waar dit weekend meer dan 500 piloten de inschrijvingstafel passeerden, daarbovenop zorgde het CKP Team voor een uitstekende organisatie. Bij de Inters MX1 kregen de toeschouwers spanning en sensatie want tot aan de finishvlag bleef het spannend want het was Wesley Verheyen die de eerste reeks had gewonnen voor Mike Vanderstraeten. In de tweede reeks waren de rollen omgekeerd maar Wesley finishte in het wiel van Vanderstraeten die de eindzege mee naar huis mocht nemen. Met twee derde plaatsen stond Kenny Janssens op de derde podiumtrap. Jonathan Banken won bij de inters MX2 voor Sven Scheynen en Frederik Daenen. De zege bij de Inters B was opnieuw voor Kristof Scheynen.

Thor it voor alle uitslagen


thor it
no img
16/03/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Dewulf wint spannende wedstrijd in Stekene (MCLB)

Het werd een superspannende wedstrijd bij de Inters A in Stekene, Jeefrey Dewulf won de eerste reeks voor Steve Seronval, in de tweede reeks was de toptwee net omgekeerd. Jeffrey Dewulf haalde het in de eindstand voor Seronval met een betere tijd. Manuel Priem werd twee keer derde en mocht uiteraard als derde mee naar het podium. Wietse Brackman was de beste bij de Inters MX2, hij liet in de eindstand Torpjurn van Hoe (2de) en Ronny van Hove (3de) achter zich. Dennis van Hul won bij de Inters B.

Thor it voor de uitslagen van Stekene


thor it
no img
16/03/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Yerki Janvier de sterkste in Vollezele (VMCF)

De VMCF was voor de tweede afspraak dit seizoen te gast in Vollezele, daar kregen de piloten een mooi circuit voor de wielen wat zorgde voor mooie wedstrijden. Bij de Inters stond er geen maar op de suprematie van Yerki Janvier, hij won beide reeksen voor Stijn Verstrepen die twee keer tweede werd. Dieter Vromans werd derde en vierde, goed voor de derde plaats in de eindstand. Gordano Natale werd eindwinnaar bij de Inters B. De damesreeks werd ondertussen een mooie reeks en daar werd Brenda Wagemans als winnares gehuldigt, zij won bij de Dames A voor jong talent Sanne Vounckx die tweede werd voor Vicky Balcaen.

Thor it voor de uitslagen van VMCF Vollezele


thor it
no img
16/03/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Gautier Paulin wint Starcross in Mantova, Desalle en Strijbos op podium

De Starcross in Mantova wordt normaliter als pre-seasonwedstrijd verreden maar doordat de Gp's dit seizoen zo vroeg gestart zijn werd de Italiaanse topper wat later op de kalender gezet. Dit jaar was de top daarenboven niet zo breed aanwezig maar de toppers die er wel waren maakten er mooie wedstrijden van. Gautier Paulin schreef deze 2014-editie op zijn naam, de Monster Energy Kawasaki-rijder was uit op revenge na het benzine-debacle in Thailand maar dat waren Clement Desalle die tweede werd en Kevin Strijbos op de derde plaats eigenlijk ook maar zij moesten tevreden nemen met de ereplaatsen.

Thor it voor de uitslagen van Mantova


thor it
no img
16/03/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Yvan Van Den Broeck en Eddy Nuyts: 40 wedstrijden.

De revival van de oldtimers in het motorcross is lang niet voorbij. Integendeel, de structuren die we her en der zien opduiken wijzen er op dat hier vooruit gedacht wordt. We waren bij de voorstelling van het Maico Team Transverhaegen, waar we werden geconfronteerd met een pak gewezen en would-be kampioenen.

Thor it voor een uitgebreide repo.


thor it
no img
15/03/2014 | posted by PGM | reactie(s)

Clement Desalle neemt de pole in Mantova

Clement Desalle neemt de pole in Mantova, hij was de snelste tijdens de individuele kwalificatie voor Paulin, Tixier en Strijbos, tijdens de kwalificatiereeks MX1 was het Paulin die snelst was voor Desalle en Strijbos. Jordi Tixier won bij de MX2. Robin Bakens viel uit met motorproblemen. Grote afwezigen was Herlings die met griep in bed ligt.

thor it
no img
15/03/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Circuit in Genk ligt er stralend bij voor de tweede van het seizoen voor de BMB

Mc Santi staat in voor de tweede organisatie van het BMB-seizoen. We kunnen stellen dat de Horensbergdam er stralend strak bijligt voor deze tweede meeting van het seizoen. Naast de reguliere BMB oftewel de grote Bond-wedstrijden komen bij MC Santi ook de zijspannen natuurlijk aan hun trekken....

Klik hier voor een fotoreeks van het circuit


thor it
no img
15/03/2014 | posted by Mx-deals | reactie(s)

Nieuwe 100% crosshandschoenen op voorraad bij MX-Deals!

Als eerste in Nederland heeft MX-Deals de nieuwe crosshandschoenen van 100% op voorraad!

MX-Deals gaf veel klanten al eerder de kans om een Pre-Order te plaatsten en vele zijn u dan ook al voor gegaan! Deze week heeft MX-Deals deze klanten blij mogen maken met de nieuwe crosshandschoenen van 100% na deze Pre-Order periode. Door dit grote succes is MX-Deals al weer bijna door de voorraad heen! Wees er dus snel bij en bestel nu jouw setje unieke 100% crosshandschoenen bij MX-Deals! Klik hier om het volledige aanbod 100% crosshandschoenen te bekijken. Momenteel zijn de volgende crosshandschoenen nog uit voorraad leverbaar:

Thor it voor meer info 


thor it
no img
14/03/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

ONK gaat van start in Emmen (NL)

Dit weekend staat de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap op het programma, gewoontegetrouw staan er ook al is het voor de Belgen een heel eind rijden weer enkele landgenoten op de deelnemerslijsten naast zowat alle Nederlandse toppers. De trainingen beginnen om 9 uur, de eerste start wordt gegeven omstreeks 12 uur...
 


thor it
no img
14/03/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Met Mxstage.be op Paasstage in Noord-Frankrijk

Op 16, 17 en 18 april 2014 organiseert MXstage.be opnieuw een paasstage. Dit jaar heeft Alain Roels en Co. gekozen voor een gloednieuw circuit in Noord-Frankrijk, Fontaine-au-Pire, dat ligt op slechts 100km van Brussel. Met gloednieuw bedoelen we ook gloednieuw. Eind maart wordt er pas voor de eerste keer op getraind, het circuit is ruim, heel vloeiend aangelegd en heeft alle hindernissen die een modern circuit typeert.

Thor it voor meer info over deze stage waar iedereen aan kan meedoen of klik hier  


thor it
no img
14/03/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Fotoreeks: Wat opspattende zand ergens in Limburg

Wat krijg je als je drie uiterst serieuze mensen, twee op een motor en een met een Ipad op pad stuurt naar een zandpartij? Juist.... 

Check it out, starring Emcee en ene Axel R. klik hier


thor it
no img
14/03/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Stopzetting samenwerking Belgisch Kampioen MX2 2013 Damon Graulus en MSF/Topsport Vlaanderen

In onderling overleg tussen Damon Graulus en de mensen achter MSF/Topsport Vlaanderen werd op aanvraag van Damon besloten om de samenwerking te beëindigen.
Na 5 jaar deel te hebben uitgemaakt van de MSF structuur was de “chemie” tussen de rijder en de organisatie verdwenen en verkoos Damon om er een punt achter te zetten.
Damon zal vanaf heden begeleid worden door Peter Vervoort wie ook Joël Roelants tot zijn atleten telt.

Langs deze weg wil Damon de mensen van MSF/Topsport Vlaanderen bedanken voor de begeleiding van de afgelopen jaren.


thor it
no img
14/03/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

VBM te gast in Helchteren

Op 15 en 16 maart slaat de VBM haar tenten op in Helchteren, op zaterdag staan de jeugdwedstrijden op het programma, de groten komen op zondag aan de beurt. Het adres is: Hulsthagen in Helchteren...


thor it
no img
14/03/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Update blessure Tommy Searle.

Het is bekend dat de 24-jarige Brit het grootste slachtoffer was van het bezine-verhaal in Thailand. Searle:” De motor gaf het abrupt op toen ik aanzette voor de triple. Meerdere rijders hadden problemen met de geleverde brandstof.”

Thorren voor meer.

 


thor it
WMX-ShopSec ConstructionsDSMKTM Shop NLMx477R2R Store

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!