Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
09/02/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Van Beveren wint Le Touquet 2014, Steve Ramon op het podium

De Fransman Adrien Van Beveren won vandaag de zwaarste strandrace ter wereld, de Enduropale van Le Touquet 2014. Van Beveren nam meteen de leiding na de start die werd gegeven in ware stormomstandigheden. Wereldkampioen enduro, Antoine Meo werd tweede terwijl Steve Ramon in de slotfase alles uit de kast moest halen om toch nog knap derde te worden. "Rookie" Marc de Reuver reed een degelijke wedstrijd, hij werd zesde in zijn eerste deelname. Tom Lahousse werd knap tiende, Sven Wouters 19de terwijl Daymond Martens 21st werd. Livia Lancelot werd eerste dame, ze eindigde knap als 39st...

Klik hier voor alle uitslagen


thor it
no img
09/02/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

21 rijders onder de vlag van BeTeMo

BeTeMo is nooit een vereniging geweest als een andere. Naast het organiseren van MX-wedstrijden puren zij hun budget uit enkele mega-fuiven aka Strikskesparty en de Snow/Beachparty. Daardoor zijn ze in staat om heel wat rijders flink wat steun te geven. De voorstelling van BeTeMo 2014  werd bijzonder druk bijgewoond. Ook die voorstelling is niet zoals zoveel uit een rij.

Klik Thor for more.....

 


thor it
no img
08/02/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Sabrina Van Calster eerste vrouw in GP's Zijspancross

Tenzij er ergens in de Wetlands van de VS, of in de uitgestrekte pampas van Argentinië nog iets verborgen wordt gehouden, start Sabrina Van Calster straks als eerst vrouwelijke pilote in het WK Zijspancross. Vrij onverwacht maakt ze met co-piloot Larris Hendrick (broer van Olympisch kunstschaatser Yorick) de overstap van VLM naar het WK.

Thor voor meer.....


thor it
no img
08/02/2014 | posted by PGM | reactie(s)

The Art Of Motocross nr 9

The Art Of Motocross ging op bezoek bij Ryan Villopoto en bracht een nog nooit geziene fotoreportage mee van het fenomeen Villopoto!

Thor voor meer


thor it
no img
08/02/2014 | posted by PGM | reactie(s)

Ronde 6 AMA Monster Energy SX San Diego LIVE

Het spannende AMA SX kampioenschap word vanavond verder gezet te San Diego, daarna laten ze de zonnige staten wat links liggen en trekken ze richting Oosten, in de 450 is er een 2 punten verschil tussen Reed en Villopoto, bij de 250, die na San Diego rust krijgen, staan Anderson en Seely op gelijke punten. De Monster Energy SX wil alle US Militairen eren deze avond, zo zijn heel wat motoren, helmen en kledij in camouflage tinten gezet uit respect voor die degene die hun land verdedigen. Je kan vanaf vanavond 23u alles Live volgen.

Thor voor de links


thor it
no img
07/02/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Opnieuw HRC als officieel MX-team

Wie zich de jaren '80 nog herinnert - of was het vroeger - weet nog dat Dave Thorpe en andere rijders uitkwamen voor Honda HRC. De Honda Racing Corporation bleef nadien actief in de snelheid. In de motorcross werd de voorbije jaren met satellieten gewerkt. Honda president Takanobu Ito maakte bekend dat Max Nagl en Yevgheni Bobryshev onder de HRC-vlag gaan varen in plaats van het Honda World Motorcross Team.

Thor voor meer.


thor it
no img
07/02/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

J-Racing gaat voor het resultaat

Dat de resultaten van Joël Roelants in 2013 niet echt overtuigden zal eenieder beamen. Het debuut in de MX1 op Yamaha fabrieksmateriaal werd een litanie van de ene blessure naar de andere. Niet echt de ideale manier om een zitje voor 2014 te versieren. In Grobbendonk bleef men niet bij de pakken zitten. Men blikte vooruit, ging pro-actief aan de slag, en men haalde zijn slag thuis.

Voor meer nieuws over J-Racing, klik Thor.

 

thor it
no img
05/02/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Joel Roelants met UFO en Rino-gear in 2014

Net als in 2013 zien we Joel Roelants in dit seizoen ook weer met UFO-kledij aan de start staan. Ook kan JR rekenen op de steun van Rino Trading, zij zorgen voor de kwaliteitsvolle Rino-laarzen. 


thor it
no img
05/02/2014 | posted by KTM-Shop | reactie(s)

Ladies Racewear bij KTM-shop.nl

Naast de enorme hoeveelheid KTM racewear voor mannen is er natuurlijk ook aan de dames gedacht.
Niet alléén een brede dames casual lijn met leuke accessoires maar ook in een racewear set in stijlvolle kleurstelling.

Thor it voor meer info over de ladies racewear


thor it
no img
05/02/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Geen verschil tussen grote en kleine wielen

In het seizoen 2014 kan je bij BMB/FMB zowel met een 65-s als 85 cc motor mee komen doen in de klassse Jeugd.

We kregen vele vragen of er regels waren met betrekking tot de kleine (17"-14") en grote (19"-16") wielen. We vroeg het aan de bond. Patrick Roels, voorzitter van de Technische commissie had voor ons een helder antwoord klaar.

Klik Thor voor meer info.


thor it
no img
04/02/2014 | posted by Kabouter Trek | reactie(s)

Fotoreeks: Opening seizoen nadert, dringen op de Heeserbergen in Lommel

Nog twee weken, en dan eindelijk, oef …. Het nieuwe motorcrossseizoen kan beginnen. Na een hele winter veldrijden op TV te hebben gekeken zal het deugd doen om nog eens een keer echte cross te zien. En een hele bende piloten kunnen blijkbaar zolang niet wachten. Het was dan ook behoorlijk druk op de Heeserbergen in Lommel. Hopelijk krijgt Betemo over 2 weken hetzelfde weertje voorgeschoteld als vandaag. De piloten, supporters, kiekjestrekkers naast de omloop, … ze zouden er allemaal heel tevreden mee zijn. Foto’s van Kabouter Trek van zondag zijn te vinden op deze link


thor it
no img
03/02/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Blessureleed voorbij voor Arnaud Tonus

Bij zijn eerste wedstrijd was het meteen prijs voor Arnaud Tonus voor het CLS Kawasaki Monster Energy MX2-Team. In Rioloa Sardo won hij de M2-wedstrijd door Christophe Charlier te kloppen. In de gemengde superfinale moest hij de "zware" jongens laten gaan. Tonus remonteerde tot op de zesde plaats. Het pechjaar 2013 lijkt afgesloten.

Klik Thor voor méér......


thor it
no img
02/02/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB/FMB huldiging: volle bak

De strategische verhuis naar Lummen - op het kruispunt van enkele belangrijke autowegen - heeft een positief effect gehad op de belangstelling. Mochten alle laureaten en hun aanhang zijn opgekomen, was de zaal te klein geweest. MC Beringse timmert al lang aan de weg, met dit succes als bekroning.

Klik Thor voor meer info.


thor it
no img
02/02/2014 | posted by PGM | reactie(s)

Chad Reed wint Anaheim 3 !

Dat het een top seizoen is in de USA daar is geen twijfel over, ook weer in ronde 5 van de Monster Energy SX was er spanning ten top vanaf de start, Stewart neemt de holshot maar Villopoto neemt het commando onmiddellijk over maar dan ook weer niet voor lang, Reed zet het stadium op zijn kop door de leiding over te nemen. Stewart word in de eerste ronde opgeslorpt naar een 5e-6e plaats terwijl Roczen zijn zinnen heeft gezet om zijn trainingsmaatje Villopoto te pakken te krijgen wat vrij snel gebeurt, Ken klampt aan bij Reed en zet meerdere aanvallen in om die eerste plaats over te nemen maar de ervaren rot Reed blijft ijzig kalm en wint zo zijn 2e wedstrijd van het seizoen voor Roczen en Villopoto, Stewart zou Stewart niet zijn zonder te vallen en eindigde 7e, Dungey word 20e...
Bij de 250 was het Dean Wilson die het hoogste plaatsje van de box mocht innemen, lang zag het er naar uit dat Seely zou winnen maar maakte een foutje en kwam ten val waar Wilson ook even door stil kwam te staan maar zo wel de leiding kon overnemen, Anderson komt ten val na aanraking met Stewart maar vocht zich terug naar voor en strandde op plaats 5, Cooper Webb word 3e. Seely en Anderson delen de leiding in het kampioenschap.
Thor voor video beelden

thor it
no img
31/01/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Teaser van het Red Bull Husqvarna Team

Het Red Bull Husqvarna Team van Kimmi Raikonen streek na een geslaagde testperiode in de States terug neer in Europa. Het team komt uit in de MXGP-klasse met Tyla Rattray en Todd Waters, ze gingen in het zuiden van Europa meteen aan de slag voor een foto- en videoshoot...

Thor it voor een teaser van de video die binnenkort verschijnt


thor it
no img
31/01/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Kabouter Trek op training in Lommel

Het was afgelopen woensdag weer ‘Technical-Touch op Circuit’-tijd op de Heeserbgen. Onze Kabouter ging eens kijken wie er in 2014 zoal allemaal met KYB spiralen in de voor en achtervering rondtoert. Er waren er behoorlijk wat die onder het toeziend en deskundig oog van de Heer Huysmans wat rondjes kwamen draaien in Lommel. Maar er was nog schoon volk in Lommel. Coldenhof, De Reuver, Wouts, Delince, Martens, het driegeslacht Everts … en een bende amateurs. Ze zijn te bewonderen op deze link


thor it
no img
31/01/2014 | posted by PGM | reactie(s)

Ronde 5 Monster Energy SX Anaheim 3 LIVE

Zaterdagavond is het terug de beurt aan Anaheim waar ronde 5 van het Amerikaanse SX seizoen word verreden, het werd voorspeld als het spannendste seizoen ooit maar dat word elk jaar gezegd... tot hier toe word dat toch bevestigd en is het al meer dan de moeite waard geweest om deze wedstrijden live te volgen, bij de 450 klasse hebben we 3 verschillende winnaars gezien, word het deze zaterdag dan James Stewart? Of Tomac die zijn comeback doet? Gaat Anderson het weer doen in de laatste ronde bij de 250? Je kan de trainingen, timing en wedstrijd live volgen
 
Thor voor de links en puntenstand

thor it
no img
30/01/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Suzuki in rechte lijn naar het WK

Vorige week stond de nieuwe RM-Z450 Suzuki van Clement Desalle nog op het Auto- en Motorsalon. Enkele dagen later werd de motor ingezet in de voorbereiding naar het WK 2014 toe.

Thor voor meer info.


thor it
no img
30/01/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Ben Adriaenssen en Damon Graulus pakken dikke prijs.

Zoals het past heeft FMB/BMB vandaag de laureaten bekend gemaakt van het Gouden Stuur en Beloftevolle Jongere. Zaterdag mogen Ben Adrienssen en Damon Graulus hun trofee afhalen op de BMB-huldiging in Lummen.

Klik op Thor voor meer info......


thor it
no img
30/01/2014 | posted by | reactie(s)

Pechduivel blijft kersvers Wilvo-Forkrent KTM racing rijder Kenny Vandueren achtervolgen.

Voor Kenny Vandueren is het nog steeds moeilijk om te verwerken, maar feit is dat de inwoner uit Beringen opnieuw in kamp zit waar de klappen vallen.
Kenny die afgelopen jaar in de GP van Zweden nog heel hard ten val kwam, en hierbij 3 hersenbloedingen opliep, was er in december goed nieuws! Hij was na zes maand inactiviteit volledig hersteld en kon dus terug met de motortrainingen beginnen. Kort er na kon Kenny het goede nieuws brengen dat hij dit jaar zou starten in het EK300cc voor het Team van Steve Turner.

Thor it voor meer over Kenny


thor it
no img
29/01/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB met eigen persdienst

BMB gaat werk maken van zijn PR. De overkoepelende federatie van FMWB en VMBB en samen met FEBIAC doen hiervoor beroep op Ad Van Poppel. Bedoeling is om op gestructureerde wijze de federatie en haar werking publiek te maken. 

Klik op Thor voor meer info.


thor it
no img
29/01/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Alle GP's live op Motors TV

Er zal weer een boel motorcross te zien zijn op TV. Zopas heeft Motors TV bekend gemaakt dat ze alle GP's live zullen gaan uitzenden.

Klik Thor voor meer info


thor it
no img
28/01/2014 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Mike Kras wint Sx in Goes, Jurgen Wybo op het podium

Mike Kras kon er eerder nog niet in slagen om de Sx in de Zeelandhallen in Goes te winnen maar in 2014 lukte het de Beursfoon Suzuki-rijder er dan toch in om deze wedstrijd te winnen. Mx Viaene-rijder, Jurgen Wybo kon het hele weekend mooie resultaten neerzetten wat resulteerde in een mooie derde plaats op het podium. De plaats was weggelegd voor Kristof Salaets. Bo de Clercq werd op vrijdag de knappe overwinnaar in de toch wel sterkbezette 85cc-reeks. 

Thor it voor de uitslag van de inters en een video van Marco Duerinck
Voor foto's: www.mxzeeland.nl


thor it
no img
28/01/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Eerste info over Everts & Friends Charity Race 2014

Wie een topevenement organiseert moet vroeg aan de bak. Dat is ook het geval voor Stefan Everts. Die laat niets aan het toeval over om van de Everts & Friends Charity Race opnieuw een klapper te maken. Ruim een half jaar voor de vaste 21 juli datum wordt een kleine tip van de sluier gelicht.

Klk op Thor om verder te lezen.


thor it
no img
27/01/2014 | posted by Stingray | reactie(s)

Vijf proeven voor EK Honda 150

Na het proefballonetje van vorig jaar komt er een tweede Europees Kampioenschap Honda 150 cc. De eerste uitgave, verreden over drie wedstrijden, waarvan eentje in Bastogne, leverde Fillipo Grigoletto een zitje op in het EMX 250 cc van dit jaar. Wie de volgende laureaat wil zijn schrijft zich nu best in voor dit kampioenschap dat in 2014 over 5 wedstrijden betwist wordt.

 

Klk Thor voor meer info.


thor it
Mx477DSMWMX-ShopKTM Shop NLR2R StoreSec Constructions

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!