Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
14/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Marvin van Daele wint modderfestijn in Durler

De organisatie had een schitterend geprepareerd circuit voorzien om er een mooie crossdag van te maken. Helaas waren de weergoden hen niet goed gezind, de regen op de harde ondergrond zorgde voor serieuze glijpartijen. Marvin Van Daele trok er zich niets van aan en reed in beide reeksen naar de overwinning waarmee hij uiteraard ook de eindzege mee naar huis mocht nemen. De MX2-jongens konden zich voorin goed mengen, in de eerste reeks werd Damon Graulus netjes tweede, in de tweede reeks was het Kevin Fors die tweede werd, Fors pakte de tweede plaats in de eindstand voor Nick Triest die twee maal de derde plaats pakte.

Thor it voor de uitslagen


thor it
no img
12/05/2013 | posted by PGM | reactie(s)

Belgian National Durler

Tussen de hevige regenbuien door werden de Belgian National reeksen afgewerkt op de mooie, natuurlijke omloop te Durler, het belangrijkste was de kopstart nemen op dit snelle technische parcour, in dit geval, Marvin Van Daele die 2 maal de snelste was en deze National op zijn naam schreef.  We trokken er op uit om enkele smeurige fotos te nemen, hopelijk herken je de piloten.

Klik hier voor de fotos


thor it
no img
12/05/2013 | posted by Carine Discart | reactie(s)

Jiliani Cambre wint op het Fort van Koningshooikt. (VMCF)

De VMCF caravan streek neer rond het Fort van Koningshooikt. Voor de inters stond er een proef op het programma. 
De dag voordien had het erg veel geregent op het Fort en dat zorgde voor natte plekken op het circuit. 
Maar ook nu vielen er geregeld regenbuien zodat het circuit er niet beter op werd.

Thor it voor een volledig verslag van Carine

thor it
no img
12/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Jeffrey Herlings in Den Dungen

De Nederlandse Red Bull KTM-rijder trok gisteren naar Den Dungen voor wat trainingsrondjes af te werken. Roger vd Donk was erbij met zijn videocamera...

Thor it 


thor it
no img
11/05/2013 | posted by Geert Gelaude | reactie(s)

Super geslaagde Ladies Race

De Molse Rakkers hadden naast het gebruikelijke JMS programma ruimte gelaten aan Betty Vanlommel om een Ladiesrace te organiseren. Je kan het gebeuren van deze middag dan ook in één enkele zin omschrijven. “Een super geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar.”

Thor it voor meer.


thor it
no img
11/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Opnieuw mooie weekaanbiedingen bij 24MX.be

24MX.be heeft weer enkele mooie aanbiedingen, zo hebben ze een mooie milieumat in gewenste kleur voor slechts 49 Euro, een mooie 24mx-opplooibare stoel voor 31,95 Eu, een degelijke junior-laars van Sixsixone voor maar 122,95 Eu, een mooi harnas van Sixsixone voor 50,95 Eu en schitterende kwaliteits laarzen, de Gaerne SG-12 voor 406,95 Eu.
Klik op het desgewenste artikel om rechtstreeks naar de 24MX.be-webshop te gaan


thor it
no img
11/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Blessureleed voor Marc de Reuver en Yentel Martens

Geen geluk voor zowel Yentel Martens als Marc de Reuver in Rhenen, Yentel verdraaide bij het neerkomen na een sprong zijn knie waarbij zijn voorste kruisband werd afgescheurd, Yentel was aan een goed seizoen bezig met heel wat zeges in de liefhebbersbonden maar ook mooie resultaten in het ONK maar zijn seizoen lijkt over te zijn. Marc de Reuver kwam tijdens de training in aanraking met een collega, kwam ten val en geraakte hierbij geblesseerd: een diepe open wonde, gekwetste spieren en een gebroken sleutelbeen maar De Reuver blijft zoals altijd positief en kijkt al uit naar zijn comeback die hij binnen een maand alweer hoopt te maken. We wensen beide symphatieke rijders een spoedig herstel toe....


thor it
no img
11/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Belgen doen het goed in ONK 85cc

In het altijd sterk bezette ONK 85cc deden onze Belgen het goed op Hemelvaartsdag in Rhenen. Jago Geerts werd met twee derde plaatsen ook derde in de eindstand terwijl Cyril Genot met twee vierde plaatsen ook vierde in de eindstand werd. Jarni Kooij viel net buiten de toptien met een elfde plaats.

Thor it voor de uitslag


thor it
no img
11/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Shaun Simpson (MX1) en Jeffrey Herlings (MX2)winnen in Rhenen

Op Hemelvaartsdag werd er in Rhenen de vierde wedstrijd van het ONK verreden. In de MX2-klasse stond Jeffrey Herlings aan de start dus werd er gestreden om de tweede plaats. Die tweede plaats ging met twee keer een tweede plaats naar Glenn Coldenhoff, Jake Nicholls uit het JM Wilvo Nestaan Racing Team werd derde. Damon Graulus deed het uitstekend met een zesde plaats, Kevin Fors werd zevende. In de MX1-klasse was de strijd voor de overwinning wel spannend, zowel Tanel Leok als Shaun Simpson wonnen een reeks en werden tweede in de andere maar het was Simpson die zijn TM in de tweede manche naar de overwinning stuurde en zo de eindoverwinning op zak mocht steken. Leok werd tweede voor Mike Kras die in beide reeksen derde werd. Kristof Salaets werd 8st, Jeffrey Dewulf 12de, Yentel Martens 13de en Marvin van Daele 14de.

Thor it voor de uitslagen, een video van de MX1 en een video van de MX2-klasse


thor it
no img
11/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Nick Triest wint VMCF-UMC wedstrijd in Axel

Met 20 Inters A stonden ze op Hemelvaartsdag in Axel aan de start wat zorgde voor mooie wedstrijden. Nick Triest won opnieuw beide reeksen en mocht de bijhorende bloemen mee naar huis nemen. Jilani Cambré, nog maar enkele weken terug uit blessure reed een uitstekende wedstrijd en mocht plaatsnemen op de tweede podiumtrap. Wietse Brackman werd twee keer vierde en verdiende zo de derde podiumtrap. De zege bij de Inters B was voor Axel Roeland, Glenn Lambaerts werd tweede voor Dave Coeckaerts...

Thor it voor de uitslagen en een video van Patrick Luyten


thor it
no img
09/05/2013 | posted by PGM | reactie(s)

Persvoorstelling BK Kester

Onder ruime belangstelling werd gisteren de tweede proef van de Belgian Masters 2013 voorgesteld aan de pers. Velen trotseerden de monsterfiles om aanwezig te zijn op de prachtige locatie, het kasteel Gravenhof waar AMC De Toekomst Dworp uit de doeken deed wat er op 1 en 2 juni op de Kesterheide te gebeuren valt.

Thor voor meer

Klik hier voor enkele sfeerfotos


thor it
no img
08/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Damon Graulus houdt in Portugal Belgische eer hoog in het EK MX2

Zondag werd ook het EK MX2 eindelijk op gang geschoten in het Portugese Agueda. Valentin Giullot stond na afloop op de hoogste podiumtrap maar de Belgische eer werd met een tweede plaats hooggeghouden door KTM Standing Construct Team-rijder Damon Graulus, Jeremy Seewer werd derde. Het niveau in het EK MX2 ligt opnieuw erg hoog, dat zien we aan het resultaat van EK125-kampioen Tim Gajser die zich tevreden moest stellen met een achtste plaats, Brent Vandoninck werd twaalfde in Agueda...

Thor it voor de uitslag


thor it
no img
08/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Geslaagd weekend voor het Kemea Reytec van de Laar Yamaha team in Agueda

Het Portugese Agueda was dit weekend het decor voor de zesde GP van het seizoen. De technische omloop, met zijn typische rode ondergrond , staat elk jaar garant voor prachtige wedstrijden en is heel geliefd onder de piloten. 
Het werd een druk weekend in Agueda daar naast de GP MX1/MX2 er ook een wedstrijd voor de Europese kampioenschappen was voorzien in de 125cc en de MX2 klasse. 
Recent werd het formaat voor de wedstrijden van het EK veranderd en komen de rijders slechts 1x aan de start.

Thor it voor een Kemea-Reytec report

thor it
no img
08/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Jeffrey Herlings op de KTM 150cc tweetakt

Jeffrey Herlings kreeg een KTM tweetakt 150cc om eens een testritje mee te maken... 

 

Thor it en geniet ervan!!


thor it
no img
06/05/2013 | posted by PGM | reactie(s)

GP6 Agueda Portugal op zondag

GP nr 6 zal niet snel vergeten worden. Op zaterdag kwam Bobryshev al zwaar ten val maar kwam er goed van af met schaafwonden en verzeerde nek, toch geen wedstrijd voor hem op zondag, Zaterdagavond had men het parcour zowat helemaal onder water gezet waardoor het zondag ochtend een modderpoel werd voor de EMX125-250 piloten en er heel wat sporen werden gemaakt die dan op zich opdroogde en verraderlijk gevaarlijk maakte.... TC222 kwam op zijn beurt ten val in de eerste reeks,  Desalle kreeg zijn motor op zijn rug terecht door het opspringen van zijn Suzuki in een spoor, Kenny Vandueren kwam bij een sprong in aanraking met een andere rijder, Kenny bleef geruime tijd buiten bewustzijn, het ergste werd gevreesd doordat hij op zijn hoofd gevallen was, na verder onderzoek bleek een gebroken neus en rib met zware hersenschudding het verdict. Mattis Karro nam een heel rare tuimel, tijdens het opspringen voor de pitlane belandde hij in het decor en zat helemaal vast tussen en onder zijn motor. Zo gaat de deelnemers lijst in Brazillie nog meer uitgedund zijn. Toch nog goed nieuws met 2 Belgen op het podium, Damon Graulus reed een zeer sterke wedstrijd en werd 2e bij de EMX250. Clement Desalle werd 3e bij de MX1.


thor it
no img
06/05/2013 | posted by | reactie(s)

Voorbeschouwing VMCF/UMC te Axel: Eindelijk de zandspecialisten aan zet

 

Op Donderdag 09 mei trekken de VMCF-rijders naar het ONK-circuit van Axel. Op de Smitschorre staan de Parie-vrienden voor het tweede opeenvolgende seizoen in voor de organisatie in Zeeland. De familie telt maar liefst 4 rijders in de rangen met vader Dirk op de veteranen en de zonen Brent en Robbe bij de jeugd en Timothy bij de Junioren.  De VMCF-federatie heeft duidelijk de drive van enkele jaren geleden teruggevonden waarbij in zowat alle reeksen de spanning te snijden is. Zo konden er bij de inters reeds vijf verschillende rijders de zege pakken waardoor het benieuwd uitkijken wordt om de zandkoning van de VMCF te kronen in Axel. Vooral Jelle Grade krijgt eindelijk een zandomloop voor de wielen geschoven en is geprikkeld op een spetterende prestatie.
 
Thor it voor meer info en het programma

thor it
no img
06/05/2013 | posted by Carine Discart | reactie(s)

Verslag UMC-VMBB Vlaams Kampioenschap Boortmeerbeek

De tweede proef voor het Vlaams Kampioenschap stond op de agenda. De organisatie lag in handen van de VMCF en ze trokken daarvoor naar Boortmeerbeek. 
Er was een mooi circuit uitgestippeld met enkele spektaculairegoed aangelegde springschansen . De zon was aanwezig het beloofde dus een mooie dag te worden.
Bij de Inters Open boden zich 28 deelnemers aan waarvan Dam Racing rijder Jelle Grade 's morgens de snelste trainingstijd wist neer te zetten.

Thor it voor een volledig verslag van Carine Discart
 
 

thor it
no img
05/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Harde crashes Desalle en Cairoli

Er waren in Agueda enkele flinke crashes met tochwel in de hoofdrol Antonio Cairoli en zeker Clement Desalle. Beiden mogen van geluk spreken dat ze er zonder erge kwetsuren vanaf zijn gekomen. We vonden op het wereldwijde web een compilatie van de crashes...

Thor it (werkt nu)


thor it
no img
05/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Kevin Strijbos niet tevreden over Portugese Grand Prix

Kevin Strijbos staat momenteel vijfde in de WK-tussenstand, zowat de plaats waar hij op dit moment thuishoort. In Bulgarije zat Kevin nog heel kort bij een podiumplaats maar dat was in Portugal ver te zoeken...

Bekijk en beluister zelf de reactie van de Rockstar Energy Suzuki-rijder, klik op Thor


thor it
no img
05/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Gautier Paulin wint tweede Grand Prix op rij in MX1

Waar iedereen Clement Desalle of Antonio Cairoli als winnaar verwachtte in de MX1-klasse was het opnieuw Gautier Paulin die met de hoogste eer ging lopen. Antonio Cairoli werd door een zeldzaam foutje in de eerste reeks derde in de eerste reeks, de wereldkampioen won de tweede reeks maar Gautier Paulin kon met de reekszege en een tweede plaats betere papieren voorleggen en wint zo zijn tweede GP op rij. Clement Desalle maakte een flinke valpartij in de tweede reeks maar mocht toch nog plaatsnemen op de derde podiumtrap. Een valpartij vroeg in de eerste reeks hield Ken de Dycker van het podium, een zevende en derde plaats kwam net te kort voor het podium. Jeremy van Horebeek zette zijn beste prestatie van het nog prille seizoen neer en werd zevende waarmee hij de toptien van het WK MX1 binnenkomt. Kevin Strijbos kende een moeilijk weekend, meer dan een negende plaats zat er voor de Rockstar Energy Suzuki-rijder niet in. Joël Roelants werd twaalfde en veertiende. Voor Kenny Vandueren waren er geen punten in Portugal.

Thor it voor de uitslag en wk-tussenstand


thor it
no img
05/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Zes op zes voor Jeffrey Herlings in Portugal!! Al 81 punten voorsprong in de WK-Stand

Jeffrey Herlings blijft op koers om een "perfect season" neer te zetten want ook na de Grand Prix MX2 van Portugal in Agueda blijft de Nederlander ongeslagen. In de tweede reeks kon de KTM-rijder zich zelfs tot twee keer toe een fout permiteren om dan alsnog met een grote voorsprong over de finish te komen. Met deze zege en het vergroten van zijn voorsprong in de WK-tussenstand telt Jeffrey al 81 punten voorsprong.Monster Energy Yamaha-rijder Dean Ferris reed een uitstekende GP en mocht op de tweede podiumtrap plaatsnemen terwijl Jose Butron op de derde podiumtrap mocht staan. Kevin Fors, onze enige Belg werd 17de en pakte voor het KEMEA Reytec Yamaha-team 12 punten.

Thor it voor de uitslagen van de MX2-klasse


thor it
no img
05/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Steve Seronval opnieuw met een dubbele reekszege in Tiegem

Opnieuw was Steve "zegekoning" Seronval de winnaar van de MCLB-wedstrijd in Tiegem. De Honda-rijder kon in beide reeksen Jurgen Wybo achter zich houden, Wybo kon op zijn beurt Manuel Priem achter zich houden, Dieselpriem mocht op de derde podiumtrap plaatsnemen. Bij de Inters MX2 was het Kevin Reynaert die dagwinnaar werd voor Jordi van de Wiele (2de) en Jorne Tytgat (3de). Bij de Inters B Open won Jens van Meer...

Thor it voor de uitslagen van Tiegem


thor it
no img
05/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Marvin van Daele wint VMBB/UMC wedstrijd in Boortmeerbeek

KTM Racing Center-piloot Marvin van Daele voelt zich duidelijk in zijn sas op zijn KTM 350 SXF want ook vandaag won Smarry met een dubbele reekszege bij de Inters Open tijdens de tweede wedstrijd van het Vlaams Kampioenschap in Boortmeerbeek. Mike Vanderstraeten, de laatste weken ook erg sterk bezig werd tweede voor David Cools die ook al in bloedvorm zit... 

Thor it voor de uitslagen


thor it
no img
04/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Wie anders dan.....in MX2???

Inderdaad, niemand anders dan Jeffrey Herlings maakte aanspraak op de kwalificatiezege in de MX2-klasse. Jeffrey pakte kopstart dus was de spanning voor de zege al meteen in lucht opgegaan, anders was het voor de tweede plaats waar Jordi Tixier het haalde voor Christophe Charlier. Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM Team werd vierde voor Dylan Ferrandis. Onze enige Belgische vertegenwoordiger, Kevin Fors werd 18de....

Thor it voor de uitslagen een een video van de kwalificatiereeks


thor it
no img
04/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Clement Desalle op de pole in Portugal

Clement Desalle, op zoek naar een vierde opeenvolgende zege in het Portugese Agueda is goed begonnen om een nieuwe zege op zijn naam te schrijven. De Rockstar Energy Suzuki-rijder was vandaag winnaar van de kwalificatiereeks in de MX1-klasse. Gautier Paulin, tochwel de man in vorm op het moment werd tweede voor Ken de Dycker die zich heel goed voelde in de kwalificatie. Cairoli werd vierde, Jeremy van Horebeek achtste voor Joël Roelants (9), Kevin Strijbos kende een mindere kwalificatie met een twaalfde plaats terwijl Kenny Vandueren zijn comeback maakte met een zestiende plaats. Evgeny Bobryshev kwam hard tenval op de triple-jump, had schaafwonden op zijn rug en moest opgeven, zijn deelname aan de wedstrijd is onzeker....

Thor it voor de kwalificatie-uitslag en een video van de kwalificatie


thor it
KTM Shop NLDSMWMX-ShopMx477R2R StoreSec Constructions

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!