Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
09/10/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Schrijf je nog in voor de Shox in Zolder!!

Op 13 oktober 2013 wordt er in Zolder de tweede Shox-wedstrijd gereden, een wedstrijd met een systeem van kwalificaties, halve finales en een finale op een kort spectaculair doch voor iedereen goed berijdbaar circuit. Deelnemen kan voor iedere rijder (vanaf 12 j) van eender welke federatie, ook rijders uit het buitenland zijn welkom. Wil je het seizoen afsluiten met een leuke wedstrijd? Schrijf je dan snel in!! Meer info op deze link
Er ligt voor de kopstarters in alle finales ook nog een waardebon klaar twv. 100Eu, geschonken door www.mx477.be , ook is er voor de rijders die de finale haalden een mooie prijzenpot voorzien!

Klik op Thor voor meer info over deze wedstrijd


thor it
no img
09/10/2013 | posted by Twin Air | reactie(s)

Twin Air Powerflow Kit Yamaha YZF 250/450 2014

Twin Air heeft een nieuwe Powerflow Kit beschikbaar voor de Yamaha YZF 2014 modellen. Na diversen tests met Yamaha teams heeft Twin Air een aluminium filterrekje en binnenplaat ontwikkeld voor de beste prestaties en bescherming. Dean Ferris was vorige week een van de eerste die gebruik heeft gemaakt van de nieuwe Powerflow Kit met mooie prestaties tijdens de Motocross of Nations.
 
Thor it voor meer over de Twin Air-artikelen voor de 2014 Yamaha YZF

thor it
no img
09/10/2013 | posted by Mx-deals | reactie(s)

Nu bij MX Deals: nieuwe Oakley crossbrillen en goedkopere RNR Airbrake roll-off films

Na de succesvolle lancering van de Oakley Airbrake crossbrillen zet Oakley stevig door en lanceert wederom een nieuwe partij crossbrillen. Door het uitbreiden van de Airbrake, Mayhem, O-frame en Crowbar collectie heb jij als crosser nog meer keuze en kies je de bril die het beste bij jou past. Kies je voor één van deze nieuwe Oakley crossbrillen, dan kies je voor bescherming, helderheid, comfort en gemak. 
Ben je benieuwd naar de nieuwste Oakley crossbrillen? Wacht dan niet langer en bekijk ze op www.mx-deals.nl. 
Klik op Thor voor meer info

thor it
no img
09/10/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Brent Van Doninck terug op de motor!

Onlangs werd nog de transfer van de nogsteeds maar 17-jarige Brent Van Doninck naar het CreyMert KTM Team vermeld, Brent kreeg in augustus een beroerte door "een gaatje" in zijn hart en werd op 20 september succesvol geopereerd waarbij het gaatje gedicht werd, na een week mocht de KTM-rijder de conditietraining weer hervatten. Afgelopen zaterdag mocht ook de motortraining weer hervat worden en hij deed dat heel gemotiveerd in Olmen. Zoals het er nu uitziet zal Van Doninck blijven trainen tot de temperaturen in België onder nul gaan zakken, daarna wordt er rust genomen om later samen met Harry Everts in Benicasim seizoen 2014 voor te gaan bereiden. Met zijn nieuwe team, het CreyMert KTM-team hoopt Brent volgend seizoen een gooi te kunnen doen naar de Europese titel MX2. Via deze weg wil hij nog enkele mensen bedanken: Stefan en Harry Everts, KTM, Scott, Dakwerken Jimmy Mertens, Gerry De Haas ramen en deuren, Tim Vertommen van Timani, Martin Creyns, Frank Daniels van DSSV/Transpo en zeer zeker zijn ouders 

thor it
no img
09/10/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Fotoreeksen JMS/VLM Sint Huibrechts Lille

Ook voor de fotografen nadert het einde van het seizoen maar dat belette Kabouter Trek niet om twee dagen naar de Teamtrofee in Sint Huibrechts Lille te trekken. Hij kwam terug met twee mooie fotoreeksen van zowel de jeugd als de "groten"....

Klik hier voor de foto's van JMS (zaterdag)

Klik hier voor de foto's van VLM (zondag)


thor it
no img
08/10/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: VLM-teamtrofee in Sint Huibrechts-Lille

Afgelopen weekend stond voor het eerst een der mooiste amateurmotorcrosswedstrijden op het VLM-programma. De Lillertreffers zorgen al jaren voor spanning en spectakel in deze teamtrofee waar drie rijders strijden om de grootste team-eer. De zege ging dit jaar naar het VB-Racing Team met Wesley Verheyen, Tom de Belder en Kenny Janssens...

Thor it voor een leuke video van deze teamtrofee van Patrick Luyten


thor it
no img
08/10/2013 | posted by Carine | reactie(s)

VB Racing met Wesley Verheyen, Kenny Janssens en Tom De Belder winnen 15de editie van de teamtrofee.

Naar jaarlijkse traditie stond voor de 15e keer de teamtrofee op de kalender . De voorbije 14 jaren zorgden MC lillertreffers onder leiding van Luc Steensels dat alles tot in de puntjes verzorgd werd en dat was ook dit jaar niet anders. De wedstrijd werd voor het eerst verreden in de VLM rangen maar dat maakte voor de organiseerde club geen verschil. Het circuit lag er weer piekfijn bij . De teamtrofee blijft toch elk jaar weer een trekpleister voor vele piloten en het publiek. Op zaterdag waren de jeugdrijders aan bod gekomen en zondag was het danaan onze grote kleppers om het beste van zich zelf te geven. 
 
Thor it voor een volledig verslag van Carine Discart
Voor foto's, surf naar www.rolly-pics.be

thor it
no img
07/10/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Team Belgie primus in Coupe de l avenir te Quievrain

Julien van Stippen, Dietger Damiaens en Jilani Cambre werden uitgekozen om de Belgische driekleur te verdedigen en ze deden het uitstekend want net als bij de grote jongens deden ook de Belgische jongeren het uitstekend in het WK voor landenteams onder de 21 jaar. Ze maakten het echter niet zo spannend want doordat de Nederlanders laattijdig aan de start kwamen viel een van de grootste concurrenten weg. Julien Van Stippen stal de show door zijn twee reeksen te winnen, in de laatste reeks werd Julien tweede maar werd zo wel eindwinnaar. Jilani Cambre kende een reeks pech waardoor zijn individuele podiumkansen in rook opgingen, Jilani won knap de slotreeks en ook lastminute, Dietger Damiaens deed het uitstekend met een 10de, 6de en 5de plaats. Bij de Coupe 85cc moest het Belgische team met Jago Geerts, Dante Nijs en Jarni Kooij nipt de duimen leggen voor Team Zweden, het VMBB-team werd 7de met Jordi Kenzeler, Bo De Clerq en Glenn Bielen. De 10de plaats was voor het FMWB-team (Floran Devalck, Nora Desprechin en Quenten Delbrassine)

Thor it voor de uitslagen


thor it
no img
07/10/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Nieuwe Husqvarna-modellen 2014

In Zweden werden de nieuwe Husqvarna-modellen voorgesteld. Het hoeft niet veel uitleg te krijgen dat de Huskies zeer nauw verwant zijn aan de KTM-familie. In de cross-serie vinden we maarliefst zes nieuwe crossmodellen terug waarvan de 85cc er eentje deel uitmaakt. Bij de enduro's zien we zeven modellen waarvan drie tweetakten en vier viertakten.

Thor it voor meer hierover


thor it
no img
07/10/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Dewulf en Ronny van Hove winnen in Eksaarde (MCLB)

Bij de Inters MX1 geen Steve Seronval dus lagen de kansen voor de overigen open voor de overwinning maar het was Jeffrey Dewulf die de twee reeksen op zijn naam schreef. Maarten Govaert werd met twee tweede plaatsen ook tweede in de eindstand, Kenny Dult werd met een vijfde en derde plaats, derde in de eindstand bij de Inters MX1 A. Ronny van Hove werd eindoverwinnaar bij de Inters MX2 al moeten we wel vermelden dat Torpjurn van Hoe, voor de gelegenheid op een MX2-machine na een reekszege de finish niet haalde in de tweede reeks maar dat kon de pret voor Van Hove natuurlijk niet drukken. Jan Carvers werd tweede voor Van Hoe. Bij de Inters B was de zege voor Dennis van Hul...

Thor it voor de uitslagen en foto's van Bertje


thor it
no img
04/10/2013 | posted by PGM | reactie(s)

Wanty Superbiker Mettet 2013

Binnen een goeie week is het weer zover, de Wanty Superbiker, te Mettet

De Superbiker wedstrijd te Mettet mag toch wel het grootste Supermoto event ter wereld genoemd worden. Sinds 1987 staat Freddy Tacheny en zijn organisatie steeds jaarlijks garant, het maximum te bieden aan een ongelofelijk spektakel en animatie tijdens de wedstrijd dat eerst op een straten circuit maar nu al enkele jaren op een prachtig aangelegd parcour, “Circuit Jules Tacheny” te Mettet plaats vind.

Thor voor meer

 


thor it
no img
04/10/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Coupe de l avenir 2013 op 5 en 6 oktober 2013

Dit weekend vindt de 42ste editie van de « Coupe de l’Avenir «  (Toekomstbeker) en de 8ste editie van de « Coupe de l’Avenir  85cc » plaats in Baisieux een deelgemeente van Quiévrain. Nadat de organisatie vorig jaar tijdelijk naar Nismes  verhuisde bij gebrek aan een geschikt terrein dichterbij, komt de ‘Coupe de l’Avenir’ dit jaar terug in haar vertrouwde omgeving.
 
Het mooie weer zal volgens de laatste voorspellingen ,na 2 slechte jaren, opnieuw van de partij zijn!
 
In de 85cc trophy zullen er 11 jongerenteams aan de start komen, in de MX2 klasse hebben momenteel 7 topteams uit 7 verschillende landen zich aangemeld.
 
 

thor it
no img
04/10/2013 | posted by Mx-deals | reactie(s)

Reserveer nu de allernieuwste GoPro HERO3+ camera bij MX Deals!

Leg jouw gaafste, stoerste, grappigste of avontuurlijkste momenten vast met de allernieuwste GoPro camera: de GoPro HERO3 + camera. Een nog kleinere camera waarmee jij nog makkelijker, mooiere foto’s en video’s vast kunt leggen. Dankzij deze camera kun jij met een breder perspectief, minder licht, een scherpere lens en een betere batterij, in alle omstandigheden,  jouw mooiste momenten vast blijven leggen én in slow-motion afspelen. Bovendien kun je met de allernieuwste GoPro app jouw GoPro HERO3 + camera met een tablet of smartphone bedienen en alles snel delen via e-mail, Facebook of Instagram. 
 
Thor it voor meer hierover

thor it
no img
04/10/2013 | posted by Mx477 | reactie(s)

De MX477 Sponsorpakketten 2014 zijn er!

Mx 477 heeft de sponsoring voor 2014 weer klaar! Er zijn zowel pakketten voor full -als semi sponsoring van SCOYCO kledij en EKS brand brillen. Uiteraard ook speciale super voorwaarden voor teams !!!
Interesse ?  Neem even contact op serge@mx477.be of op het nr 0475/660081  snel zijn is de boodschap want op=op. 
 
Zondag zijn we te gast op de teamtrofee in Neerpelt en 13oktober op de SHOX te zolder 
 

thor it
no img
04/10/2013 | posted by | reactie(s)

WINNAAR BUURTVRIENDELIJKE MOTORCROSS

Een aantal weken geleden werd door de Werkgroep 'Red de Motorcross' een wedstrijd gelanceerd om het beste idee te bekomen voor de nieuwe actie 'Buiurtvriendelijke Motorcross". Een jury samengesteld uit ex-rijders, organisatoren en vertegenwoordigers van federaties selecteerde uit de meer dan 100 inzendingen het idee van Steven Godelie uit Geraardsbergen.
 
Lees verder bij Thor over het voorstel....

thor it
no img
04/10/2013 | posted by PGM | reactie(s)

MXoN Team Belgium Foto Special

Geniet nog eens mee van het MXoN weekend waar onze Belgische trots, de Red Knights, de wisselbeker meenamen naar huis ! In kranten en TV zenders werd er amper aandacht aangegeven hoe Ken De Dycker, Jeremy Vanhorebeek en Clement Desalle de rest van de wereld versloegen, maar wij nemen je nog eens terug mee naar Duitsland waar de triller van formaat plaats vond in een heuse fotospecial !
 
Word lid op de facebook pagina : Wij willen meer crossnieuws horen/zien en toon je ongenoegen !
 
 

thor it
no img
04/10/2013 | posted by PGM | reactie(s)

Xavier Boog naar 24MX Honda Racing

Meer steun van Honda, Getteman tekent bij voor 2014

24MX Honda is trots om de komst van Xavier Boog te kunnen aankondigen. De snelle Fransman zal naast Jens Getteman op de Honda CRF450R uitkomen in de MXGP klasse. Na een overgangsseizoen in 2013 wordt het GP-winnende team van Steven Lettani opnieuw Honda’s officiële support team in de koninginneklasse van het FIM WK Motorcross.

Thor voor meer info

 


thor it
no img
04/10/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

CreyMert, het nieuwe team voor Brent Vandoninck!!

Brent Vandoninck heeft een nieuw team gevonden en nog wel in eigen land. het gaat om een volledig nieuw team met de naam CreyMert, stuwende krachten achter dit nieuwe Vlaamse team zijn Martin Creyens en Jimmy Mertens. Brent zal aantreden in het Europees Kampioenschap MX2, Brent kan opnieuw rekenen op de volledige ondersteuning van KTM Oostenrijk. Naast het EK zien we Brent natuurlijk ook aan het werk in eigen land alsook in het ONK. 


thor it
no img
04/10/2013 | posted by Carine | reactie(s)

MC Lillertreffers is klaar voor hun jaarlijkse teamtrofee.

Op 5 en 6 oktober 2013 staat er zoals we er de vorige jaren al eerder van mochten proeven, de Teamtrofee in Sint-Huibrechts Lille op het programma.
Deze prachtige wedstrijd zal georganiseerd worden door MC Lillertreffers op de mooie zanderige omloop op de Kolos in de zandgroeve in Sint-Huibrechts-Lille (Neerpelt). De enige verandering die dit jaar is doorgevoerd is dat de wedstrijd verreden word onder de VLM vlag in het verleden was dit een organisatie die verreden werd onder de VBM kleuren. De piloten krijgen weer een mooie uitgestippelde omloop op een presenteerbladje , technisch aangelegd met mooie springschansen.  

Thor it voor een voorbeschouwing en foto's van het circuit

thor it
no img
18/09/2013 | posted by PGM | reactie(s)

AMA SX seizoen 2014

Op 14 Oktober vertrekken wij met enkele MXWorld lezers over de grote plas richting California om daar een rondreis te maken in het MX wereldje en de Monster Million Cup Las Vegas 2013 bij te wonen. Wat wij daar allemaal te zien gaan krijgen kan je op de site dagelijks opvolgen. In Januari begint dan het nieuwe seizoen van de SX te Anaheim 1 en daar stellen we nu enkele trips van voor.

Thor voor alle info en enkele filmpjes wat er allemaal te beleven valt.


thor it
no img
03/10/2013 | posted by Stefan Geukens | reactie(s)

The Art of Motocross magazine valt in de prijzen

De Motocross of Nations was dit jaar een aaneenschakeling van verrassingen. De massa toeschouwers, de spannende reeksen, de Belgen die pas in de laatste meters hun overwinning veiligstelden,... Een weekendscenario dat ze in Hollywood niet spannender kunnen bedenken. Ook voor “The Art of Motocross” zat er een verrassing in de hoed van FIM Motocross World Championship promotor Youthstream.

Thor voor meer


thor it
no img
02/10/2013 | posted by PGM | reactie(s)

Living for the Weekend Premiere in Den Bosch uitverkocht

De première van de film Living for the Weekend is reeds uitverkocht. De voorverkoop van de 1100 plaatsen verliep boven verwachting goed. Ook voor de uitzendingen in de rest van Nederland en België word al volop gereserveerd. Het management van bioscoopketen JT spreekt van een opvallend goede voorverkoop voor de voorstellingen.

De film Living for the Weekend kreeg afgelopen weekend een cadeautje in de vorm van een overwinning van het Belgisch team tijdens de Motocross of Nations. Het had voor de filmmakers niet beter kunnen lopen. De Belgen, die reeds het gehele seizoen gevolgd worden door de crew van Living for the Weekend zorgde voor de kers op de taart in Teutschental. Deze overwinning leverde unieke beelden op.

Voor de première in Lommel op 22 oktober zijn wel nog kaarten verkrijgbaar. Voor zowel de première in Lommel als Den Bosch is het mogelijk om vooraf een diner of buffet te nuttigen. Reserveren kan via www.livingfortheweekend.mx/tickets/


thor it
no img
02/10/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Marvin van Daele wint UMC Vlaams Kampioenschap in Genk

Afgelopen zondag werd in Genk de laatste UMC-wedstrijd van het Vlaams Kampioenschap verreden, Marvin van Daele won beide reeksen bij de Inters Open en werd ook nog eens Vlaams Kampioen 2013. Andy Truyts is weer helemaal terug van weggeweest, Andy werd mooi tweede voor een sterk-op een 250-F rijdende Dietger Damiaens. Jilani Cambre (4de) en Kristof Salaets (5de) sloten de topvijf af.  Bij de Inters B/Nat BMB was het locale man Cedric Grobben die met een dubbele eindzege aan de haal ging, hij liet in de eindstand Jonas Salaets (2de) en Axel Nijs (3de) achter zich. Axel Nijs pakte hier de titel Vlaams Kampioen 2013.

Thor it voor de uitslagen
Surf naar www.rolly-pics.be voor foto's


thor it
no img
02/10/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Josram Denicol Day: Freestylen en nog veel meer zaterdag 5 oktober 2013 in Genk

Aanstaande zaterdag vind voor de 2de maal de Josram Denicols days plaats op de Horensbergdam te Genk. Je kan er tal van motorsporten niet alleen bewonderen,  je kan zelf meerijden met een quad, er zijn freestylers aan het werk, er is demonstratie van Trial en noem maar op, je kan er zelfs een behendigheidsproef af leggen met een telegeleide wagen en de snelste krijgt op het einde van de avond die wagen, een plezant evenement dat begint vanaf 16 uur ....


thor it
no img
01/10/2013 | posted by Shox | reactie(s)

ShoX strikt Jeremy Delince & Damon Graulus!

Nu 13 oktober langzaam dichterbij komt, worden langzaam de eerste namen die zullen deelnemen bekend. Zo zullen o.a. Zwitsers MX1 Kampioen Jeremy Delincé en Belgisch MX2 Kampioen Damon Graulus deelnemen. Naast deze jongens zal ook Belgisch 85cc kampioen Thomas Van Erum deelnemen. Deze zal echter wel uitkomen in de 125cc klasse en mag het meteen opnemen tegen toppers als Cyril Genot en Freek Van der Vlist.
Stefan Peetermans, mede-oprichter van ShoX: “Al deze jongens zijn gretig omdat ze met een overwinning toch een mooi bedrag kunnen winnen! Daarnaast is er in elke finale een flinke waardebon van 100 euro te winnen als holeshot-award, ons geschonken door MX477.”
 
Thor it voor meer info om je nog in te schrijven!!

thor it
KTM Shop NLMx477DSMR2R StoreWMX-ShopSec Constructions

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!