Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
07/07/2013 | posted by PGM | reactie(s)

The Art Of Motocross nr7

The Art Of Motocross nr7 is uit.
 
Het collectors magazinne is al aan zijn 7e uitgave toe, het brengt een andere kijk op onze favoriete sport, we kennen allemaal onze favorieten van op hun motoren met hun blitse pakken aan en helm op maar deze toppers hebben ook een leven buiten de sport, daar duikt elke keer Stefaan Geukens in om onze helden op een andere manier te leren kennen, Zo ging TAOM op bezoek bij Glenn Coldenhoff diep in Nederland en maakte een exclusief interview met fotoshoot zoals je Glenn nog nooit zag. Ze volgde Megan Closet enkele maanden hoe zij achter haar Romain Febvre staat, ze ontleden de Wilvo Nestaan JM KTM motoren, we leren de EMX piloten van Kemea Reytec V/D Laer Yamaha beter kennen, de muziek keuze van sympathieke Kenny Vandeuren, en ze staan vroeg op met Priit Ratsep, Teuschental, Twin-Air, Living for the weekend, dit en nog veel meer in The Art Of Motocross 7 te verkrijgen in de krantenwinkel vanaf 9 Juli voor 9,95 euro.

thor it
no img
06/07/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Opnieuw Jeffrey Herlings op de pole in de MX2

Jeffrey Herlings (Red Bull KTM) pakte in Kegums voor de MX2 Grand Prix van Letland de polepositie voor zijn teammaat Jordi Tixier, Glenn Coldenhoff van het Standing Contruct KTM Team werd mooi derde in de spannende MX2-kwalificatiereeks. Kevin Fors viel acht ronden voor het eind van de wedstrijd uit...

Thor it voor de uitslag en een video van de MX2-kwalificatie


thor it
no img
06/07/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Ken de Dycker op de pole in Kegums

Dit weekend wordt er in Kegums de Grand Prix van Letland MX1-MX2 verreden, Ken de Dycker pakte in de MX1-klasse de polepositie. Het was nog erg spannend op het einde want teammaat Antonio Cairoli kwam nog sterk naar voor gereden en finishte in het wiel van Keeno op de tweede plaats. Gautier Paulin werd voor een Belgische trio derde, Jeremy van Horebeek werd vierde, Clement Desalle vijfde en Kevin Strijbos zesde. Joel Roelants, hersteld van zijn oogblessure die hij in Zweden opliep werd twaalfde. 

Thor it voor een video van de kwalificatiereeks en de uitslag 


thor it
no img
05/07/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Mxworld-pronostiek voor GP Letland

Met de Grand Prix van Letland in het vooraanzicht hebben we natuurlijk weer een mooie prijs voor de winnaar van de pronostiek voor deze GP. De winnaar mag zich verwachten aan een leuke paddock-stoel van Husaberg, geschonken door DAM Racing uit Hoeselt.


thor it
no img
04/07/2013 | posted by PGM | reactie(s)

Belgian National te Lommel fotoreeks

Vorige zondag werd op het MXON 2012 parcours te Lommel een Belgian National gereden, De overwinning was voor Marc De Reuver die zijn ervaring nog maar eens liet zien in beide reeksen, onze landgenoten Marvin Van Daele en Jeremy Delince mochten me op het podium.
Marc De Reuver ; "Ging best stroef eigenlijk. Om 10 uur trainen en 2 uur 's middags de eerste manche daar is veel tijd tussen. Dus eerste manche hele dikke armen door de lange pauze. Tweede manche ging stuk soepeler maar mis nogal wedstrijdritme. Komt goed!"
 

thor it
no img
04/07/2013 | posted by PGM | reactie(s)

Zweden anders bekeken

Enkele weken geleden in Italie geraakte we aan de praat met Luc Poppelaars, een man gepasioneerd door de cross en fotograferen, na het praatje en het bekijken van zijn fotos vroegen we hem om in Zweden het "eens anders te bekijken" en dat leverde dit mooie fotoalbum op

Klik hier voor de foto's


thor it
no img
02/07/2013 | posted by PGM | reactie(s)

EMX - 250 Hoe deden de Belgen het in Zweden

Tijdens de GP van Zweden werd ook de EMX-250 reeks verreden met onze Belgium Youngsters Damon Graulus, Brent Vandoninck en Dietger Damiaens.
 
 
Luc Poppeaars reisde met ons mee en maakte een mooi fotoreeeks

Thor voor meer


thor it
no img
01/07/2013 | posted by | reactie(s)

Nieuwe Zeronine retro stickersets bij Outlaw Racing!

Zeronine is op dit moment bezig met een aantal legendarische retro stickersets en daarvan zijn er 3 sets klaar en te bestellen via Outlaw Racing. De sets die beschikbaar zijn is de 1-800 collect McGrath stickerset, Chesterfield Yamaha van Donny Schmit en de Checy Trucks Kawasaki stickerset waar Jamer Stewart in 2003 mee reed.
 
Thor it voor meer info
 

thor it
no img
01/07/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Video-overzicht van de Grand Prix van Zweden

Er viel weer heel wat te beleven tijdens de GP van Zweden, zo zal er heel wat worden nagepraat tussen de fans van The Jerre en Keeno over de inhaalactie van Ken op Jeremy. Maar ook hebben we een volledige samenvatting van zowel de MX1 als de MX2 net als nog enkele andere video's bij mekaar gezet...

Enjoy it, klik op Thor


thor it
no img
01/07/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

David Cools en Sven Scheynen winnen op circuit Marnicq Bervoets in Paal (VLM)

David Cools was met een reekszege en een tweede plaats de gelukkige winnaar bij de Inters MX1, hij liet Sven Breugelmans (2de) en Wesley Verheyen (3de) achter zich. Trainingssnelste Tom de Belder belandde met de vierde stek net naast het podium. Bij de Inters MX2 was de zege voor Sven Scheynen, de rijder met #86 won beide reeksen voor David Foguenne (3-2) die op zijn beurt Jelle Verbruggen achter zich kon houden. Jens Hendrickx was met een tweede plaats en de reekszege de beste bij de Inters B Open.

Thor it voor de uitslagen en een video van Patrick Luyten en David Abrahams


thor it
no img
30/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Herlings blijft ook in Zweden winnen

Ook in Zweden bleef Jeffrey, zelfs met een valpartij in de start van de eerste reeks winnen. In de eerste reeks kon de Nederlander zelfs van de laatste plaats nog terugkomen naar een derde plaats, de tweede reeks stond er opnieuw geen maat op de Nederlander en won zo ook de GP van Zweden. Christophe Charlier won de openingsreeks en werd derde in de herneming en strand zo met gelijke punten als winnaar Herlings op de tweede plaats terwijl Jordi Tixier met een vierde en tweede plaats als derde mee op het podium mocht. Kevin Fors werd 24st in de Gp van Zweden.

Thor it voor de uitslag


thor it
no img
30/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Antonio Cairoli blijft verder uitlopen na Zweedse Grand Prix MX1

Ook in de Grote Prijs van Zweden was wereldkampioen Antonio Cairoli de sterkste. Ken de Dycker toonde zich een uitstekende teammaat en werd knap tweede, Keeno volgde Antonio in de tweede reeks op slechts 1 seconde. Clement Desalle zorgde er mee voor dat we opnieuw twee landgenoten op het podium kregen met de derde plaats. Jeremy van Horebeek kwam een puntje tekort om op de vierde plaats te eindigen maar werd toch nog knap zesde net voor Kevin Strijbos die zevende werd. Joel Roelants kwam doordat hij gisteren een steen op het oog kreeg en daardoor voor verzorging naar het ziekenhuis moest niet aan de start vandaag.

Thor it voor de uitslagen


thor it
no img
30/06/2013 | posted by PGM | reactie(s)

GP#10 Uddevalla Zweden op Zondag

GP #10 te Uddevalla, Zweden. MX2 Is gewonnen door Herlings, voor Charlier en Tixtier, Kevin Fors werd 24e...
MX1 werd gewonnen door Cairoli zijn teammaat De Dycker werd mooi 2e voor Desalle, Van Horebeek 6e, Strijbos 7.
 
Damon Graulus werd 2e EMX250, Vandonninck reed goed mee voorin maar viel uit met motor problemen. foto van deze wedstrijd volgen later;
 

thor it
no img
30/06/2013 | posted by PGM | reactie(s)

Husky is terug in de MX

Husqvarna komt terug in de Motorcross. Onder leiding van Pit Peirer komen er 2 teams uit in 2014 met Husky, namelijk het Jacky Martens team die voorlopig nog Romain Febvre onder zijn vleugels heeft en het Ice One team wisselen hun orange motors in voor de Zweedse krachtmotoren;

thor it
no img
29/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Videobeelden kwalificaties MX1-MX2 in Uddevalla (Zwe)

Vandaag werden de kwalificaties voor de Grand Prix van Zweden MX1-MX2. De trainingen verliepen nog droog maar de kwalificaties werden verreden in natte omstandigheden...

Klik op Thor voor de videobeelden van de kwalificaties


thor it
no img
29/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Herlings pakt polepositie in Uddevala

Wie anders dan Jeffrey Herlings pakte de polepositie voor de Grand Prix MX2 in Zweden, Alessandro Lupino verrastte dan weer met een mooie tweede plaats, een opsteker voor het hardwerkende CLS Kawasaki. Christophe Charlier werd derde voor Jordi Tixier en Dean Ferris. Glenn Coldenhoff werd achtste, Kevin Fors is onze enige Belgische deelnemer, hij werd achttiende.

Thor it voor de uitslag van de kwalificatie MX2


thor it
no img
29/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Tanel Leok maakt het seizoen af bij TM Racing

Tanel Leok keert dit weekend terug na een schouderblessure en doet dat meteen bij een "nieuw" team op een "nieuw" merk. De aanhalingstekens zijn er omdat Tanel na een half jaartje Honda en een jaar Suzuki terugkeert naar het Italiaanse TM Racing. Tanel werd vandaag tijdens de kwalificaties zestiende.


thor it
no img
29/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Fotoreeks Grand Prix Zweden MX1-MX2

Vandaag werden de kwalificaties van de Grote Prijs van Zweden MX1-MX2 verreden en Gino was er voor Mxworld bij voor een opnieuw mooie fotoreeks...

Leun maar achterover en geniet mee: Klik hier


thor it
no img
29/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Steven Frossard maakt rentree met de pole in Zweden (MX1)

Fransman, Steven Frossard verrastte vandaag door na twee zware blessure na mekaar meteen de polepositie op te eisen voor de Grand Prix van Zweden. Clement Desalle werd mooi tweede en was meteen de enige die in de buurt kon blijven op het modderige circuit in Uddevalla. Ken de Dycker was voor de korte break die de rijders hadden al opnieuw voorin te vinden, lange Keeno bevestigde vandaag met de derde plaats voor Shaun Simpson die zijn gastheer, het JK Yamaha Racing Team meteen bedankte met de vierde stek. Wereldkampioen Antonio Cairoli werd vijfde voor Jeremy van Horebeek, Kevin Strijbos werd 's morgens nog vierde en vijfde in de tijdtrainingen maar kende pech in de kwalificatie en werd tiende na een mooie remonte. Het tij lijkt nog niet gekeerd voor Joël Roelants, de Yamaha-rijder kende weer pech en viel 7 ronden voor het einde weg uit de wedstrijd.

Thor it voor de uitslagen van de MX1 in Uddevalla


thor it
no img
29/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Zomersolden Leon Sagaert

Vanaf maandag 1 juli kunt U terecht bij Leon Sagaert voor uw zomerkoopjes.
De kortingen gelden voor ALLE cross-en vrijetijdskledij en gaan van –30% tem –50%.
De winkel is open van dinsdag tem vrijdag en dit van 8u30- 12u00  en 13u30– 19u00, en zaterdag van 8u30- 16u30

thor it
no img
28/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Rui Goncalves moet de GP van Zweden missen

De symphatieke Portugees uit het ICE One KTM Racing Team blesseerde in Ernee zijn knie en reed vorige week nog met cortiscone-spuiten de GP van Italië. Na onderzoek bleek dat Rui last had gekregen door een plaatje dat in 2008 in zijn knie werd geplaatst, dit plaatje werd deze week operationeel verwijderd, na de operatie kreeg de KTM-rijder dan nog een infectie waardoor hij de GP van Zweden moet missen. Het ICE One KTM Racing Team verwacht hem volgende week in Kegums aan de start voor de GP van Letlant. 


thor it
no img
28/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Win een paar KTM Laarzen met de Mxworld pronostiek

DAM Racing uit Hoeselt heeft weer een mooie prijs voor de winnaar van de pronostiek van deze week. Je kan nog tot zaterdag 12 uur meedoen om dit paar KTM casual laarzen te winnen. 


thor it
no img
28/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Shaun Simpson en TM uit mekaar

Het leek een ideaal huwelijk maar toch scheidden de wegen van Shaun Simpson en TM van mekaar de afgelopen week. Shaun moest op zoek naar een nieuw zitje en vond dat bij het JK SKS Gebben Yamaha Team. Het wordt voorlopig een gastoptreden maar als de Schot een goed resultaat behaald weet je maar nooit. We wensen Shaun alvast veel succes.


thor it
no img
27/06/2013 | posted by PGM | reactie(s)

Fotoreeksen WK Zijspannen Genk en MCLB Oostkamp

We stuurden vorig weekend enkele fotografen voor ons op pad naar diverse wedstrijden, zo ging Dirk Mertens naar het WK zijspannen te Genk en bezorgde ons een XXL album. Foto Bertje ging dan naar de MCLB te Oostkamp en bezorgde ons ook een fotoalbum.
 
 

thor it
no img
27/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Herlings voor twee jaar langer bij KTM

De nog steeds maar 18 jarige wereldkampioen tekende zopas een vernieuwd contract dat hem twee jaar langer aan het Oostenrijkse merk bindt. Het is geen geheim dat KTM een voorstander was om de regel dat de wereldkampioen nog maar slechts één jaar zijn titel mag verdedigen zag verdwijnen, met dit vernieuwd contract kunnen ze Herlings nog mee laten doen voor enkele titels in de MX2-klasse. 


thor it
KTM Shop NLMx477Sec ConstructionsR2R StoreWMX-ShopDSM

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!