Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
03/09/2013 | posted by MVE | reactie(s)

ShoX zorgt voor frisse wind in MX-land!

Toen vorig jaar de gedurfde ‘ShoX’ formule op de BMB kalender verscheen, werden er nog enkele wenkbrauwen gefronst. Het format dat er omdraait om rijders en fans een nieuwe MX ervaring te bieden, slaagde echter met glans voor de eerste test in oktober 2012. Red Bull-KTM rijder Ken De Dycker schreef die eerste editie trouwens op zijn naam en zal ook nu weer zijn opwachting maken.

Thor voor meer

 


thor it
no img
03/09/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Test met WMX shop de nieuwe yamaha 450 2014.

Nadat Mike Vanderstraeten dit weekend de wedstrijd in Dessel domineerde op de nieuwe Yamaha 450 2014 heeft WMX besloten om u ook de mogelijkheid te geven om deze machine te testen.
WMX organiseert testdagen met te beginnen het weekend van 7-8 september.
Op zaterdag 7 september zal de eerste testdag doorgaan op het Hondapark te Olmen.
Op zondag 8 september zal de tweede testdag doorgaan op het Yamaha training center te Hélécine.
 
Om in te schrijven contacteer WMX op het nummer 014/266038 of via het e-mail adres wmx@telenet.be.

thor it
no img
09/08/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Gratis UFO service in Lierop!!

Tijdens de Grand Prix in Lierop komend weekend kan iedereen aan de UFO-truck terecht om helemaal gratis zijn UFO-helm een nazicht of service te laten geven. Ook met je Morpho-kniebraces kun je bij de specialisten van UFO Italie langsgaan voor advies, onderhoud of afstellingen... 

See you @ Lierop!!


thor it
no img
03/09/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Fotoreeks Michael Gryspeert @ Orp Le Grand

Michael verruilde afgelopen zondag de normale MCLB-wedstrijd voor het Belgisch Kampioenschap (BMMX) in Orp Le Grand. Hij stuurde ons volgende fotoreeks....

Klik hier voor de foto's


thor it
no img
03/09/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Andre Park mist overwinning door diskwalificatie in Orp

In het Waalse Orp le Grand werd afgelopen zondag de voorlaatste proef tellende voor het Belgisch Kampioenschap gereden. De technische omloop, die ook de kleine citadel, wordt genoemd is elk jaar een aangename uitdaging voor de piloten. Petar maakte van de gelegenheid gebruik om opnieuw de 450 te testen terwijl Kevin zich opnieuw mengde met de MX1 rijders in de Radson Inters Open Trophy met zijn YZF250.
 
Thor it voor het volledige KEMEA Reytec-verslag

thor it
no img
03/09/2013 | posted by PGM | reactie(s)

Wietse Brackman kampioen in het Franse Picardie Kampioenschap

In het Franse Maricourt is onze landgenoot Wietse Brackman Frans kampioen geworden bij de Prestige Open (Inters Open). Het was de voorlaatste wedstrijd bij het Frans Picardie kampioenschap waar Wietse nog 6 punten moest uitlopen op zijn naaste belager. Enkele weken geleden moest hij nog onder het mes voor een gescheurde meniscus en kon zich niet echt voorbereiden op deze wedstrijd. In de eerste reeks kwam Wietse als 10e uit het starthek met zijn V-Mac Suzuki maar kwam al snel terug naar een 4e plaats. Reeks 2 werd pas verreden om 22u30 (wedstrijd was onder kunstlicht) waar Brackman als 5e aan de wedstrijd begon, geraakt op de 4e plaats en dat was genoeg om op safe te rijden en zo die verdiende titel binnen te halen! Wietse : “Na afloop was ik zeer tevreden, er viel een grote druk van mijn schouders. Na al die jaren van blessures en pech heb ik eindelijk eens loon na al het trainingswerk!” “Bij deze wil ik graag mijn ouders en vriendin bedanken die steeds in mij zijn blijven geloven. Alsook Steven Vandeweyer van V-Mac! En mijn trainingsbuddy Elton Van Craenenbroeck.”

thor it
no img
02/09/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

BLOSO Cursus initiator Motorcross

In het najaar organiseert de Vlaamse Trainersschool een nieuwe cursus INITIATOR MOTORCROSS.  De cursus bestaat uit zowel theoretische vakken als praktijk met vakken als EHBO, veiligheid en preventie, motorcrosstechniek, theorie en praktijk lesgeven, motoronderhoud, wetgeving,  … De cursus loopt over acht zaterdagen startende op 12 oktober 2013 tot eind november en vindt plaats te Herentals voor de theorie en op de crossterreinen van Lommel en Lille (Breugelheide) voor de praktijk. 

Thor it voor meer info hierover


thor it
no img
02/09/2013 | posted by Carine | reactie(s)

Jelle Grade nieuwe IMBA leider.

De voorlaatste IMBA werd verreden in het Zwitserse Gutenswil. Met nog zes manche's te gaan stond onze Belg Vincent Collet er het best voor, met een royale voorsprong van 52 punten op zijn landgenoot Jelle Grade en een nog veel grotere voorsprong van 152 punten op de derde man in de tussenstand Jeroen De Groot was het voor Collet gewoon een kwestie van regelmatige manches rijden om zijn voorsprong te behouden om zo naar de laatste IMBA proef in het Nederlandse Meijel te kunnen trekken.
 
Thor it voor een volledig verslag

thor it
no img
02/09/2013 | posted by Mx-deals | reactie(s)

Answer 2014 Editie nu volop verkrijgbaar bij MX-Deals

Het was even wachten op de Answer 2014 Motocross kleding maar deze is nu eindelijk volop verkrijgbaar bij MX-Deals. Bestel jij vandaag jouw nieuwe kleren van Answer dan worden deze de eerst volgende werkdag naar je opgestuurd!
 
Thor it voor meer hierover of ga meteen naar de Answer-pagina

thor it
no img
02/09/2013 | posted by PGM | reactie(s)

BK Orp Le Grand de fotoreeks

BK Orp-Le-Grand lag bedolven onder het stof, technische storingen, zware crash van Dylan Verleysen en de strenge BMB regeltjes plus gele vlag incident... Ondanks dat alles was er toch een top wedstrijd te beleven, we zagen een enorm sterk rijdende Van Horebeek maar kwam net te kort op De Dycker van de tittel te houden, pechvogel bij de Inters open was Strijbos die terug zijn probleem aan het zitvlak heeft van vorig jaar... Bij de Monster Energy Trophy was het Damon Graulus die duidelijk het sterkst was maar in reeks 1 liep zijn band er af en verloor heel wat punten voor die begeerde Belgische titel.
 

thor it
no img
02/09/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Verslag Belgian masters of Motocross Orp Le Grand

Keeno pakte opnieuw de Belgische titel bij de Inters, hij deed dat al een wedstrijd op voorhand en kan dus zonder stress de laatste wedstrijd in Mont Saint Guibert rijden. Jeremy van Horebeek was misschien wel de sterkste in Orp maar de Kawasaki-rijder moest in de tweede reeks van de allerlaatste plaats remonteren en strandde in het wiel van winnaar De Dycker...

Thor it voor een volledige verslag van Orp


thor it
no img
02/09/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

David Segers wint in Horebeke

David Segers won op "De oude Trambaan" bij de Inters MX1, Maddave deed dat met een tweede plaats in de openingsreeks en een klinkende reekszege in de tweede reeks. Winnaar van de eerste reeks, Seronval haalde de finish niet in de tweede reeks. Maarten Govaert werd met een 3-2 in de reeksen tweede in de eindstand voor Kenny Dult (4-3). Kevin Reynaert was de beste bij de Inters MX2, hij had veel voorsprong op tweede man, Yann Meuelemeester terwijl Jan Carvers derde werd. De zege bij de Inters B was voor Jens van Meer....

Thor it voor de uitslagen


thor it
no img
02/09/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Mike Vanderstraeten met dubbelslag in Dessel

De VLM was te gast in Dessel waar de organiserende een schitterend circuit had uitgetekend. Bij de Inters A was Mike Vanderstraeten de beste, hij won met een dubbele reekszege voor Wesley Verheyen die derde en tweede eindigde. Sven Breugelmans werd tweede en derde en mocht als derde mee naar het podium. De zege bij de Inters MX2 was voor Marco Briers, ook hij won met een dubbele reekszege. Kevin Schellens werd tweede voor Sven Scheynen. Jens Hendrickx won bij de inters B Open.

Thor it voor de uitslagen
Klik hier voor foto's van Rolly


thor it
no img
01/09/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Jesper Jonsson (V-Mac) wint Monster Energy Trophy (MX2) in Orp Le Grand

In de eerste reeks liet Damon Graulus zien dat hij de terechte leider is in de Monster Energy Trophy maar de Standing Construct rijder moest door een afgelopen achterband vroegtijdig naar de kant en zag zo zijn riante voorsprong in het kampioenschap smelten als ijs voor de zon. Andre Park won de eerste reeks voor Jesper Jonsson en Dietger Damiaens. In de tweede reeks kon Damon Graulus orde op zaken stellen en won met een riante voorsprong voor Andre Park en Michael Velkeneers die erg sterk reed vandaag. Omdat nogal wat piloten een gelevlag-situatie zouden genegeeerd hebben kregen enkele kanshebbers op het podium straftijd waardoor het podium als volgt werd: 1. Jesper Jonsson, 2. Damon Graulus, 3. Tom De Belder.

Thor it voor de uitslagen 


thor it
no img
01/09/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Ken de Dycker wint in Orp en pakt Belgische titel Belgian Masters of Motocross

Ken de Dycker werd vandaag in Orp Le Grand, met nog één wedstrijd te gaan Belgisch Kampioen Motocross. Keeno reed beresterk vandaag en dan weet de tegenstand dat het moeilijk is om de Red Bull KTM-rijder te kloppen, Jeremy van Horebeek was erg sterk maar kwam uiteindelijk in beide reeksen net iets te kort om Ken te kloppen. Shaun Simpson werd met een vijfde en een derde plaats derde in de eindstand. Kevin Strijbos (zitvlakblessure) en Evgeny Bobryshev kwamen in de tweede reeks door lichte blessures niet meer in actie. Jeremy Delince reed ook een sterke wedstrijd, de Waal werd twee keer vierde om ook op die plaats in de eindstand te eindigden, Petar Petrov werd vijfde.

Thor it voor de uitslag


thor it
no img
01/09/2013 | posted by Geert Gelaude | reactie(s)

BMB Nationaal Tom Schepmans stopt met crossen na zware val.

Tom is sinds een tijdje een vaste waarde bij de BMB nationalen MX1 op zijn DSM racing Honda. Op 24 augustus laatstleden bij de gemengde reeks Inters MX1-MX2 sloeg het noodlot keihard toe voor de uit Geetbets afkomstige piloot.

Thor it voor meer info


thor it
no img
01/09/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Oldtimercross @ Dessel met #3 Joel Smets

Op nauwelijks enkele meters van waar Joël Smets in zijn afscheidswedstrijd hield, kroop hij vandaag nog eens op de motor. Een fotoreeks hiervan van Kabouter Trek, alsook van de overige oldtimerreeksen is terug te vinden op deze link.
 

thor it
no img
31/08/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Goedkopere Alpinestars Tech 7 en 10 laarzen vind je niet!

Magazijn opruiming bij Outlaw Racing: Alle voorradige witte, rode en zwarte Alpinestars Tech 7 en Tech 10 laarzen mogen nu de deur uit voor een zeer scherpe prijs. De Tech 7 laarzen kosten slechts €230,- en de Tech 20 €309,- We hebben ze nog staat in maat 8 tot en met 14 maar op = op!

Thor it voor meer info of ga direct naar de website


thor it
no img
31/08/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Husqvarna Racing Team line up: Tyla Rattray komt terug naar Europa!!

Husqvarna komt volgend seizoen in full-force met een fabrieksteam terug naar de GP's en doet dat in de MX1-klasse met het Ice One Racing Team. De Zuid Afrikaan Tyla Rattray en Australiër Todd Waters zijn de rijders die in de MX1-klasse aan de start zullen verschijnen. In de MX2-klasse wordt het team van onze landgenoot Jacky Martens het fabrieksteam van Husqvarna, rijders daar zijn de Fransman Romain Febvre en de Rus Alexandr Tonkov. 

Thor it voor meer over de rijders van Husqvarna


thor it
no img
31/08/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Teams voor de Motocross of Nations in Teutschenthal

De FIM maakte de officiele teams bekend die zullen deelnemen aan de Motocross of Nations op 28-29 september 2013 in het Duitse Teutschenthal. Het Belgische team dat bestaat uit Clement Desalle, Ken de Dycker en jeremy van Horebeek werd eerder deze maand al bekendgemaakt. Het Nederlandse team kende na het uitvallen van Jeffrey Herlings nog een andere verrassing, Marc de Reuver werd niet geselecteerd. Het Nederlandse team bestaat uit Glenn Coldenhoff, Herjan Brakke en Mike Kras, naar onze bescheiden mening had "oranje" een sterker team aan de start kunnen brengen. 

Thor it voor de volledige deelnemerslijst


thor it
no img
30/08/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Joel Smets aan de start van oldtimercross in Dessel

Er is cross in het geboortedorp van Joel Smets en dan kan de vijfvoudig wereldkampioen het toch niet laten om een van zijn oude motoren waar hij wereldkampioen mee werd van stal te halen. Morgen rijden de jeugd, streekpiloten, enduro's en oldtimers hun wedstrijden in Dessel, op zondag volgt het volledige VLM-programma.


thor it
no img
28/08/2013 | posted by PGM | reactie(s)

UPDATE : Motorcross Festival Matterley Basin, enkele Belgen uit de nevenreeksen hun reacties

Vorig weekend was het te Engeland een heus Motorcross Festival, alle klasse waren aanwezig, Amateurs, VMX, WMX, MX3, MX2, MX1, EMX 125, EMX 250, Honda 150 Cup, EMX 85, EMX 65 en er was de 110% regel in de MX1. Er waren heel wat Belgen aanwezig en we vroegen enkelen hun reactie over hun weekend.

Thor voor hun reactie's

Klik hier voor een XXL fotoalbum, onze excuses dat niet alle categorieën zijn gefotografeerd!

Klik hier voor fotoreeks van Dirk Mertens op zaterdag, klik hier voor foto's op zondag


thor it
no img
28/08/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Zondag aanstaande 4de ronde Masters of Motox in Orp Le Grand

Op 1 september is er normaal de massale terugkeer naar school. Voor de 4de ronde van de Belgian Masters of Motox staat de terugkeer naar de mooiste ‘old school’ baan van het land op het programma! Het pittoreske Waals-Brabantse dorpje ontvangt komende zondag de GP-toppers in een wel erg bijzonder kader. De combinatie van natuurlijke elementen, het spectaculaire, technische stuk langs de heuvelflank en over de kleine Gete gecombineerd met geslaagde moderne invloeden maken dit circuit uniek in de wereld.
 
Thor it voor meer info

thor it
no img
28/08/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Allereerste FIM wereldkampioen Motorcross Bill Nilsson gestorven

Er bereikte ons het nieuws dat Tweevoudig wereldkampioen Motorcross Bill Nilsson uit zweden is gestorven.
Bill won twee keer het wereldkampioenschap 500cc (in 1957 op AJS en 1960 op Husqvarna).
De Zweedse kampioen was ook deelnemer aan het Motocross Des Nations Team en stond met Zweden drie keer op het hoogste podium.

thor it
no img
28/08/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Motorcross te Dessel op 31aug - 1sept.

Op zaterdag volledig JMS-programma + dagvergunningen + oldtimers + enduro's en streekpiloten.
Op zondag het VLM-programma met proeven voor Beloften, Nieuw. MX2, recreanten, quads en zijspannen.
Het parcour is er volledig klaar voor. Waves, 4 meter hoge berg, een soort ritmesectie, zandbocht en 2 tafelbergen aangelegd zodat het voor iedereen veilig is ! Het parcour zelf is ongeveer hetzelfde als de vorige jaren.
Het circuit is gelegen aan de industriezone Zandbergen langs de Kastelsedijk in Dessel. 
See you there !!
 

thor it
WMX-ShopSec ConstructionsDSMMx477R2R StoreKTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!