Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
28/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Rui Goncalves moet de GP van Zweden missen

De symphatieke Portugees uit het ICE One KTM Racing Team blesseerde in Ernee zijn knie en reed vorige week nog met cortiscone-spuiten de GP van Italië. Na onderzoek bleek dat Rui last had gekregen door een plaatje dat in 2008 in zijn knie werd geplaatst, dit plaatje werd deze week operationeel verwijderd, na de operatie kreeg de KTM-rijder dan nog een infectie waardoor hij de GP van Zweden moet missen. Het ICE One KTM Racing Team verwacht hem volgende week in Kegums aan de start voor de GP van Letlant. 


thor it
no img
28/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Win een paar KTM Laarzen met de Mxworld pronostiek

DAM Racing uit Hoeselt heeft weer een mooie prijs voor de winnaar van de pronostiek van deze week. Je kan nog tot zaterdag 12 uur meedoen om dit paar KTM casual laarzen te winnen. 


thor it
no img
28/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Shaun Simpson en TM uit mekaar

Het leek een ideaal huwelijk maar toch scheidden de wegen van Shaun Simpson en TM van mekaar de afgelopen week. Shaun moest op zoek naar een nieuw zitje en vond dat bij het JK SKS Gebben Yamaha Team. Het wordt voorlopig een gastoptreden maar als de Schot een goed resultaat behaald weet je maar nooit. We wensen Shaun alvast veel succes.


thor it
no img
27/06/2013 | posted by PGM | reactie(s)

Fotoreeksen WK Zijspannen Genk en MCLB Oostkamp

We stuurden vorig weekend enkele fotografen voor ons op pad naar diverse wedstrijden, zo ging Dirk Mertens naar het WK zijspannen te Genk en bezorgde ons een XXL album. Foto Bertje ging dan naar de MCLB te Oostkamp en bezorgde ons ook een fotoalbum.
 
 

thor it
no img
27/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Herlings voor twee jaar langer bij KTM

De nog steeds maar 18 jarige wereldkampioen tekende zopas een vernieuwd contract dat hem twee jaar langer aan het Oostenrijkse merk bindt. Het is geen geheim dat KTM een voorstander was om de regel dat de wereldkampioen nog maar slechts één jaar zijn titel mag verdedigen zag verdwijnen, met dit vernieuwd contract kunnen ze Herlings nog mee laten doen voor enkele titels in de MX2-klasse. 


thor it
no img
25/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Videobeelden van de VLM in Balenberg

Patrick Luyten kreeg het gezelschap van David Abrahams om met hun videocamera beelden te schieten van de VLM-wedstrijden op de Balenberg in Tremelo.

Thor it voor de leuke videofilmen (ook van de juinioren, nieuwelingen,...)


thor it
no img
25/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Jelle Verbruggen Inters MX2 en Jens Hendrickx Inters B winnen

Net als vorige week kwamen bij VLM de Inters MX2 samen met de Inters B aan de start. Jelle Verbruggen en Joey Smet waren de winaars bij deze reeksen...

Klik op Thor voor het verslag van Carine

 


thor it
no img
25/06/2013 | posted by Heikki | reactie(s)

Tweedaagse klassieker op de Heeserbergen in Lommel (BMB)

In Lommel staat de tweede organisatie van het seizoen gepland voor Amc.Evergem. Na een korte onderbreking kunnen de BMB-rijders opnieuw de arena betreden in de strijd voor het BK. Traditioneel staan ook de quads aan de start op de Heeserbergen en als extraatje kan men reeds op zaterdag de FPCNA aan het werk zien in de strijd om het Waalse kampioenschap. Een flink uit de kluiten gewassen programma dus.

Thor it voor meer info


thor it
no img
25/06/2013 | posted by Carine | reactie(s)

Verslag VLM Balenberg: Sven Breugelmans grote winnaar bij de Inters MX1

Ook nu weer waren er vele inters afgezakt naar het mooie natuurlijke circuit de Balenberg. Met 52 boden ze zich weer aan voor de officiele trainingen.
Dat betekende dus weer splitsen. Dat is mooi voor de rijders en ook mooi voor het publiek. Nick Triest zette de snelste tijd neer met een fractie later Wesley Verheyen en ook nog binnen de seconden Kristof Salaets. Grote afwezige was Marvin Van Daele die op de GP zijspannen in Genk zijn broertje Jason ging aanmoedigen. Maar alle overige toppers hadden zich naar de Balenberg begeven voor enkele spannende reeksen ten beste te geven.
 
Thor it voor het volledige verslag van Carine

 


thor it
no img
23/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Nick Triest op zoek naar nieuw team!

Slecht nieuws uit het kamp van Nick Triest, Nick verbrak samen met de teamleiding het contract met het ASH Racing Team. Er werden geen details van de verbreking bekendgemaakt maar Nick wil wel graag het team bedanken voor de geleverde inspanningen dit seizoen. Nick won dit seizoen al heel wat wedstrijden bij de amateurbonden en is nu op zoek naar een nieuw team/motor.


thor it
no img
23/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Sven Breugelmans en Jelle Verbruggen winnen op de Balenberg in Baal-Tremelo (VLM)

De VLM trok dit weekend naar het mooie circuit op de Balenberg voor opnieuw een mooi crossweekend met veel piloten en dus ook weer mooie wedstrijden. Bij de Inters MX1 A was Sven Breugelmans iedereen te snel af, voor de tweede plaats was het wel erg spannend want Mike Vanderstraeten hield een punten over op derde man Wesley Verheyen die evenveel punten had als vierde David Cools en ook de vijfde in de eindstand Kenny Janssens had evenveel punten als Werheyen. Jelle Verbruggen was bij de Inters MX2 met een reekszeg en een vierde plaats de overwinnaar. Jurgen Bijnens werd na enkele misstappen vorige week knap tweede voor Axel Nijs. Jens Hendrickx won bij de Inters B Open.

Thor it voor de uitslagen, morgen (maandag) een verslag van Carine


thor it
no img
23/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Grand Prix Bastogne: Nog maar 300 tickets met 45% korting !

PAS OP! Aarzel niet en profiteer van de laatste 300 tickets (op een totaal van 2000 aangeboden door Radson !) tegen speciale priizen om de beste Belgische crossers te komen aanmoedigen tijden de GP van Bastogne.
U heeft nog geen ticket voor de GP van België motorcross op 17 en 18 augustus? Tot zondag 23 juni middernacht, kost de ticketformule circuit + paddock geen €90 maar slechts €50!
Wees snel, want op = op !
 

thor it
no img
23/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Steve Seronval wint opnieuw twee reeksen in Oostkamp (MCLB)

Steve Seronval won vandaag opnieuw de twee reeksen bij de Internationalen MX1, David Segers werd tweede voor Arnaud Wauters. Bij de Inters MX2 was Kevin Reynaert de beste voor Jordi vd Wiele en Eric Siriez. Bij de Inters B ging de overwinning naar Jens van Meer...

Thor it voor alle uitslagen


thor it
no img
23/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Jeugd en Amateurs op Balenberg

Patrick Luyten dacht eens wat extra's te doen voor de Amateurs en jeugdpiloten die op zaterdag in actie kwamen op de Balenberg in Baal-Tremelo. Als extra voor Patrick kwam Liam Everts ook in actie bij de jeugd...

Thor it voor de video


thor it
no img
22/06/2013 | posted by PGM | reactie(s)

Weekend Cross Spirit of George Jobe

Op 28-29 en 30 juni is er de WEEKEND CROSS, spirit of Georges Jobé die doorgaat op het circuit Bidlot, Rue Miermont te Retinne vlak bij het huis waar de vijfvoudig wereldkampioen heeft gewoond.
Ter nagedachtenis van deze grote kampioen zal "ZIJN" circuit opengesteld worden voor cross en enduro motoren en hiervoor betaal je 25€ per dag. Ook voor kinderen is er een circuit voorzien.
Iedere dag kan je er terecht van 9 uur 's morgens tot 18 uur om je uit te leven op de motor of te genieten van de animatie, BBQ of een drankje aan de bar met de spirit van Georges Jobé aan je zijde

In samenspraak met de familie van George Jobé is beslist dat "The Art Of Motocross" een boek zal uitbrengen over het leven van vijfvoudig wereldkampioen.

Thor voor meer

 


thor it
no img
19/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Dankzij Radson 45% korting op uw GP Bastogne ticket !

U heeft nog geen ticket voor de GP van België motorcross op 17 en 18 augustus? Grijp dan komend weekend uw kans op www.mx1-bastogne.com! Radson biedt u maar liefst 45% korting aan op uw inkomticket. Gedurende 48 uur kost de ticketformule circuit + paddock geen €90 maar slechts €50!
 
Jawel, u leest het goed! Vanaf nu vrijdag 21 juni middernacht tot zondag 23 juni middernacht stelt Radson, de trouwe partner van de Belgian Masters of MotoX 2.000 tickets aan 50€ (inclusief paddocktoegang) ter beschikking. Aarzel dus niet en profiteer van deze buitenkans om de de beste Belgische crossers te komen aanmoedigen tijden de GP van Bastogne.
 
 

thor it
no img
22/06/2013 | posted by Geert Gelaude | reactie(s)

Don t you worry Het verhaal achter Rasmus Krogh Jorgensen!

Hij was op de rand van zijn doorbraak toen hij door een grote ramp werd getroffen. Hij had bij zijn debuut in het World MX2 kampioenschap een verbazingwekkende 6e plaats in Lommel anno 2009 laten optekenen. Niks kon dit Deens talent nog stoppen, hij stond na die eerst GP te schitteren tussen de sterren, en alles zag er veelbelovend uit.

Thor it voor meer info


thor it
no img
21/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Herlings mag in de MX2-klasse blijven in 2014

Deze week hielden de leden van de Motocross Grand Prix commissie een belangrijke vergadering over het al dan niet aanbrengen van veranderingen in de reglementen voor de Grand Prix Motocross. Een van de belangrijke factoren was of een wereldkampioen MX2 het jaar nadat hij zijn titel verdedigt nog in de MX2-klasse mag blijven, Jeffrey Herlings zit in die positie volgend seizoen en gaf al te kennen dat hij het niet zag zitten om in de MX1-klasse te rijden....

Thor it voor de vernieuwingen aan de FIM-reglementen voor 2014


thor it
no img
20/06/2013 | posted by Carine | reactie(s)

Negeren van gele vlag.

Naar aanleiding van het briefje dat zondag door het Rescue Team op de VLM-wedstrijd in Molenbeersel aan alle piloten werd uitgedeeld had ik deze problematiek toch nog graag eens ter sprake gebracht.
 
Neem even je tijd en lees de tekst bij Thor (iedereen die in competitieverband rijdt, ook niet-VLM-piloten)
 
Thor it

thor it
no img
19/06/2013 | posted by PGM | reactie(s)

Fotoreeks GP #9 Maggiora, Italie op zondag

Het is een seizoen met vallen en opstaan voor zowat alle toppers in MX1 en MX2. De winnaars zijn zowat elke week het zelfde maar in de MX1 werd Antonio Cairoli geklopt in zijn eigen home GP door Paulin en stond op het hoogste plaatsje voor onze landgenoot Ken De Dycker. Bij de MX2 stond Herlings op 1 voor de Spanjaard Butron en thuis rijder Lupino.

Klik hier voor de fotoreeks


thor it
no img
19/06/2013 | posted by Geert Gelaude | reactie(s)

Steffi Laier tevreden na Grand Prix van Slovenie en Italie.

Na de openings- Grand Prix in het Nederlandse Valkenswaard  waarbij Steffi een top vijf plaats voor ogen had gehouden kon ze tijd nemen om zich nog beter voor te bereiden op de volgende Grand Prix races.

Thor it voor meer.


thor it
no img
19/06/2013 | posted by Carine | reactie(s)

Maarten Cremers wint bij Inters MX2 in Molenbeersel

's Morgens hadden de Inters B en Inters MX2nog samengetraind met de inters MX1 maar door het grote aantal deelnemers werden de reeksen opgesplitst. Meer dan 30 deelnemers (Inters B en Inters MX2) boden zich aan achter het starthek wat ervoor zorgde dat we opnieuw spannende wedstrijden te zien kregen. Heel wat rijders gingen op het snelle maar mooie circuit in de fout maar dat was niet zo voor Maarten "MC" Cremers. MC won voor Sven Scheynen en Jelle Verbruggen. Cedric Grobben won wel de tweede reeks maar ging enkele keren in de fout in de openingsreeks. 
 
Thor it voor een verslag van Carine

thor it
no img
17/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Marvin Van Daele pakt de grootste winst in Molenbeersel.

In het Limburgse dorpje Molenbeersel stond de derde proef voor de inters op het programma nadat er eerder al proeven werden afgelast. Het circuit was mooi uitgewerkt en er waren mooie springschansen aangelegd. De organisatie verdiend hier echt een pluim. 
Tijdens de tijdtraining boden zich 59 inters aan dat was meer dan voldoende om ze op te splitsen . De inters MX1 bleven zo met 24 rijders over.
Een bijna gevuld starthek dus. Alle tenoren waren weer paraat en dat het een bewogen wedstrijd zou worden bleek achteraf.
 
Thor it voor een verslag van Carine

thor it
no img
17/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Steve Seronval opnieuw met de overwinning naar huis in Zwevezele (MCLB)

Vorige week moest de Honda-rijder de zege aan Manuel Priem laten maar in Zwevezele ging Seronval opnieuw resoluut voor de overwinning. Met een dubbele reekszege was hij opnieuw ongenaakbaar, de tweede man kwam telkens pas na bijna een halve minuut over de finish. Torpjurn Van Hoe werd tweede met een 5-2 in de reeksen, Jeffrey Dewulf mocht als derde mee naar het podium (2-9). Bij de Inters B was de overwinning voor Jens van Meer. We kregen van de Inters MX2 geen uitslag...

Thor it voor de uitslagen

Klik hier voor foto's van Bertje of surf naar de website van Bertje


thor it
no img
17/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Herlings naar USA?

Komende woensdag valt er volgens Jeffrey Herlings de beslissing of Jeffrey volgend seizoen al dan niet nog in Europa zal rijden. Volgens de FIM-reglementen moet een rijder met twee MX2-wereldtitels opstappen naar de MX1-klasse maar het is een publiek geheim dat zowel Jeffrey als KTM dat niet echt zien zitten. Jeffrey is nog maar 18 jaar en wil nog wat op de MX2-motor blijven rijden, als het moet zal dat in Amerika zijn... Wait and see!!


thor it
R2R StoreMx477WMX-ShopSec ConstructionsDSMKTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!