Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
09/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Herlings wint ondanks blessures van zaterdag

Jeffrey Herlings won vandaag de twee reeksen MX2 van de Grand Prix van Frankrijk, alhoewel de Nederlander gisteren nog blessures opliep in de kwalificatiereeks. Jeffrey bleseerde zich bij een zware crash aan enkel, schouder en pols maar de Nederlander reed vandaag op karakter naar de twee reekszeges. Het waren thuisrijders Dylan Ferrandis (2de) van Bud Racing Kawasaki en Christophe Charlier (3de) die naast Herlings mee op het podium mochten. Kevin Fors van het Kemea Reytec Team keerde met tien punten en de zeventiende plaats terug naar huis. Mathias Plessers bleef puntenloos in Ernee.

Thor it voor de uitslagen


thor it
no img
09/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Hoogtepunten Kwalificaties Grand Prix Frankrijk

Er waren veel hoogtepunten maar voor sommige rijders ook dieptepunten, zo kwam de wereldkampioen MX2, Jeffrey Herlings hard ten val maar er gebeurde nog veel meer op zaterdag in Ernee....

Thor it voor de video


thor it
no img
08/06/2013 | posted by PGM | reactie(s)

GP#8 Ernee, Frankrijk op zaterdag

Een kwalificatie dag te Frankrijk om voor enkele nooit meer te vergeten, de ene crash na de anderen en met enkele grote namen, Herlings tuimelde 3 keer overkop, Tixtier moest als laatse beginnen na val in de start, Ferris verstoorde een Franse feestje om voor de 4 jonge Fransen te eindigen. Roelandts kwam naast de baan terecht, Simpson miste zijn bocht, Paulin stelde teleur met een slechte start maar ploegmaat Van Horebeek knalde zichzelf naar een knappe 2e plaats na Caroili. Bij de EMX-250 kwam Graulus hard neer, Vandonick viel in de eerste bocht, Damiaens aan de kant met motorpech.

Klik hier voor een XL fotoalbum


thor it
no img
08/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Een rondje Ernee met Maxime Desprey en Max Nagl

Dat de Fransen in eigen land meer kunnen wisten we al langer maar dat Maxime Desprey vandaag tweede zou worden in de kwalificatie had niemand durven voorspellen. De jonge Yamaha-rijder kreeg van Vurb-moto de helmcamera mee en reed een "rondje Ernee".
In de MX1-klasse rijden we een rondje mee met Honda Racing-rijder Max Nagl, hij werd vandaag tiende. De Duitser kende een goede start maar kwam al in de beginfase in het peloton terecht en kwam van de veertiende plaats terug naar de tiende plaats. Niet simpel op dit circuit waar inhalen wel erg moeilijk is.

Thor it voor de video


thor it
no img
08/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Cairoli en Ferris op de pole in Ernee

Dit weekend staat de Grand Prix van Frankrijk op het programma en dat op het schitterende circuit van Ernee. Antonio Cairoli pakte ook in Frankrijk de pole, hij kon een steeds sterker wordende Jeremy van Horebeek achter zich houden terwijl Xavier Boog de Franse eer hoog hield met een derde plaats. Ken de Dycker was beste Belg op een vierde plaats, Clement Desalle werd negende terwijl Kevin Strijbos twaalfde werd, Joel Roelants viel vijf ronden voor het einde weg uit de uitslag. In de MX2 won verrassend genoeg Dean Ferris, de Australier kon een Franse kwartet achter zich houden met op de tweede plaats Maxime Desprey, derde werd Dylan Ferrandis, vierde Jason Clermont en vijfde werd Christophe Charlier. Kevin Fors was in goede doen en werd twaalfde, Matthias Plessers viel vroegtijdig uit. Jeffrey Herlings kende pech in de kwalificatie, de Nederlander kwam erg hard ten val, hierbij geraakte zijn motor beschadigt, hij moet morgen vanaf een 27st startplaats van start gaan.

Thor it voor de uitslagen van de kwalificaties


thor it
no img
08/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Roversberg-video van Belgisch Kampioenschap in Kester

Ook Marco Duerinck was afgelopen zondag in Kester voor een videoreportage van de tweede ronde van het Belgisch Kampioenschap Inters. 

Thor it voor de video


thor it
no img
07/06/2013 | posted by PGM | reactie(s)

GP#8 Ernee, Frankrijk op vrijdag

GP#8 is dit weekend te gast te Ernee, Frankrijk. We deden een verkenning van het parcour met de Motorsport Future piloten EMX 250cc Damon Graulus en Dietger Damiaens en hun begeleiders Joel Smets en Pierre Schroyen. Enjoy.

Klik hier voor de foto's


thor it
no img
07/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Hoogtepunten van tweede ronde BMMX Kester

De tweede ronde om het Belgian Masters of Motocross in Kester was erg gesmaakt. Zo'n 7500 toeschouwers waren getuige van een mooie strijd tussen Ken de Dycker en Jeremy "local hero" Van Horebeek om de overwinning. Geniet van de video....

Thor it


thor it
no img
07/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Romain Febvre sluit terug aan bij het Wilvo Nestaan JM KTM Team

Het Wilvo Nestaan JM Racing KTM Team zal dit weekend met volledige bezetting van start gaan in de achtste wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 in het Franse Ernee. Romain Febvre keert terug in de competitie na een kuitbeenbreuk die hij opliep tijdens een training in Genk. Febvre zit alweer een aantal weken op de motor en ondanks dat hij nog steeds wat pijn voelt, wil hij het een kans geven in zijn thuis Grand Prix. Ook Jake Nicholls komt uitermate gemotiveerd naar Frankrijk. Nicholls heeft een aantal tegenslagen gekend dit jaar maar wist wel in Valkenswaard zijn allereerste podium in zijn carriere te behalen. Met dit in zijn achterhoofd zal Nicholls in Frankrijk niet voor minder gaan dan het podium. Nicholls staat na zeven wedstrijden op een achtste plaats in de tussenstand maar heeft nog alle kansen om te stijgen in het kampioenschap.
 
Thor it voor meer 

thor it
no img
07/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Pronostiek GP van Frankrijk

De pronostiek voor de GP van Frankrijk is geopend, de winnaar krijgt van DAM Racing in Hoeselt een set t-shirten van het factory enduro team van Husaberg kado. 

Log in bovenaan de pagina, klik dan op "pronostiek" en doe mee. Meedoen kan nog tot zaterdagmiddag 12 uur!


thor it
no img
07/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Fotoreeks Kester door Kabouter Trek

De fotoreeks van de nevenreeksen van op zaterdag kon je hier al bekijken, maar ook op zondag was onze Kabouter een aandachtige toeschouwer met zijn camera in de aanslag. Hij zag oa. Jeremy van Horebeek en Ken de Dycker in strijd voor de overwinning maar er was nog veel meer te zien in Kester...

Klik hier voor de foto's van zondag


thor it
no img
06/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Mooie prijzen voor CRF 250 van 2013 bij HRD in Overpelt

Honda Racing Dirkx heeft nog enkele CRF 250 van 2013 staan en die mogen weg aan uitzonderlijke prijzen. Loop snel even langs bij HRD in Overpelt voor deze aanbieding...
Adres: Astridlaan 198, Overpelt, Tel: 011/ 64 09 59 of Email: honda.racing.dirkx@skynet.be


thor it
no img
06/06/2013 | posted by JDM | reactie(s)

Everts & Friends pakt uit met nog meer toppers - nu ook bevestiging van wereldkampioenen Jeffrey Herlings en Antonio Cairoli

Op zondag 21 juli 2013 – onze Nationale Feestdag – vindt op het circuit van de Horensbergdam te Genk de 8ste editie van de ‘Everts & Friends Charity Race’ plaats, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel. 
Die dag zal Stefan Everts, tienvoudig wereldkampioen motorcross en momenteel aan de slag als Race Director bij KTM, nog één keer de strijd aangaan met z'n (ex-)collega's uit de MX1- en MX2-klasse. 
Nu al kunnen we de deelname van de wereldkampioenen en WK-leiders Antonio Cairoli (MX1) en Jeffrey Herlings (MX2) bevestigen. 
 
Thor it voor nog meer nieuws over Everts & Friends 2013
 
 

thor it
no img
05/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

The Art of Motocross magazine #7

Op de redactie van het lifestyle MX magazine met een voorheen nooit geziene kwaliteit op het gebied van fotografie en redactionele inhoud wordt hard gewerkt aan het 7 de nummer met het Nederlandse talent Glenn Coldenhoff als cover en hoofdstory. De beelden die we afgelopen weekend mochten maken met de “Golden boy” van het WK spreken dan ook tot de verbeelding.
Vanaf begin juli zal het 7 de nummer te koop zijn in de Belgische krantenwinkels en supermakten of te bestellen zijn via onze website www.theartofmotocross.eu.
Om het magazine ook in Nederland via enkele MX dealers en boekenwinkels te verdelen lopen de onderhandelingen nog. Indien we hier meer nieuws over hebben dan laten we dat graag aan jullie weten.
Surf naar onze site en bekijk ook “The Art of Motocross Boutique” waar je prachtige posters en postkaarten vind.
 

thor it
no img
05/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Belgisch Kampioenschap - Jeugd en nevenreeksen!

Op zaterdag kwamen de jeugd en de nevenreeksen aan bod in Kester. Ze stonden doordat ze op zaterdag reden misschien niet helemaal in de picture maar onze Kabouter Trek trok zich daar niets van aan en maakte toch een mooie fotoreeks van de rijders. De winnaars op zaterdag waren bij de: 85cc's Cyril Genot, Bel 125cc Bryan Engelen, Bel MX2 Karel Schepmans, Jun MX2 Nicky Vermoesen, Jun MX1 Jaimy van Damme, Sen Open Hans Alenteyns en bij de Master Jan Blanquaert.

Klik hier voor een fotoreeks van de nevenreeksen in Kester van Kabouter Trek


thor it
no img
05/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Special Steve Ramon @ Kester

Steve Ramon keerde afgelopen zondag tijdens de tweede ronde van de Belgian Masters of Motocross terug naar zijn "vertrouwde" Suzuki. Meedoen voor het podium zat er (nog) niet in maar we konden wel al weer een Steve Ramon zien die terug bezig is om vooraan mee te doen. Met een negende en elfde plaats keerde Steve met een tiende plaats terug naar huis. We stuurde Marco en Steve met camera en helmcamera naar Kester voor een bijna 10 minuten durende "Steve Ramon-special"....

Enjoy it, klik op Thor voor de video


thor it
no img
05/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Nieuw van UFO: De Spectra Helmen

UFO komt met een nieuwe helm, de Spectra. De Spectra is een kwaliteitsvolle helm die voor ieders budget bestemd is. Er zijn drie verschillende uitvoeringen die bij elke uitrusting passen met mooie neutrale kleuren. De adviesprijs ligt tussen 145,20 Eu en de 161,95 Eu. De helmen liggen in elke motorcross-speciaalzaak.

Thor it voor een foto van de helmen


thor it
no img
05/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Zomerstage met David Cools en Dennis Dierckx

Tijdens de week van 22 t/m 26 juli richten David Cools en Dennis Dierckx hun jaarlijkse stage in op het prachtige circuit van Lodinieres(Frankrijk).
Dit jaar is het een speciale editie want de stage zal voor het 5e jaar doorgaan en dat moet gevierd worden. Op de eerste plaats komt natuurlijk het rijden zelf maar om de mensen te bedanken hebben we dit jaar een aantal mooie neven activiteiten gepland.
Zo zal er op maandag een Miss Londinieres verkiezing plaats vinden., op dinsdagavond Karaoke met onze eerste verrassing GRATIS fritjes met curryworst voor iedereen, dus niet alleen de piloten!!!
 
Thor it voor meer info of je in te schrijven

thor it
no img
04/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Graham Jarvis mag eindelijk de Erzberg rodeo op zijn naam schrijven!!

Graham Jarvis schonk Husaberg een mooie zege, die van de Erzberg Rodeo in Oostenrijk. Jarvis won zowat al alle Extreme Enduro-wedstrijden maar deze zege was hem tot dusver nog niet gegund. De tweede plaats was voor de Duitser Andreas Lettenbichler (Husqvarna) die op zijn beurt de Spanjaar Alfredo Gomez achter zich kon houden. Het was een door het slechte (winter)weer zeer moeilijke uitgave maar toch waren er 14 rijders die de finish haalden (van 1400 in de kwalificaties), de enige laaglander die de finish haalde was multi Nederlands trialkampioen Alex van de Broek, hij werd mooi negende, Rienk Tuinstra werd 34st. Beste Belg werd Kevin Ganiaux met een 68st plaats aan checkpoint 9 van 20. Bengt Laeremans werd 112 de en eerste Vlaming.

Thor it voor de uitslagen en een video met de hoogtepunten


thor it
no img
04/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Sven Breugelmans wint in Ranst (VLM)

Sven Breugelmans is het winnen nog niet verleerd, de Betemo-rijder vond terug de snelheid en de spirit op zijn KTM en won zondag de eerste reeks Inters MX1, de tweede reeks moest hij aan een sterke Mike Vanderstraeten laten maar Sven had aan de tweede plaats genoeg om de eindzege mee naar huis te nemen. Mike Vanderstraeten werd tweede voor David Cools die weer keurig het podium behaalde. Bij de Inters MX2 werd Marco Briers beloont door zijn regelmaat, met een derde en tweede plaats ging hij met de overwinning lopen. Jelle Verbruggen deed hetzelfde maar net andersom, goed voor de tweede plaats bij de MX2-jongens. De reeksen werden verdeelt tussen Kevin Schellens en Sven Scheynen maar het was Scheynen die als derde mee naar het podium mocht. De overwinning bij de Inters B was voor Joey Smet...

Thor it voor de uitslagen en een video van Patrick Luyten (tweede reeks nationalen en tweede reeks inters)


thor it
no img
03/06/2013 | posted by PGM | reactie(s)

BK Kester het fotoalbum

Waar iedereen voor vreesde kwam gelukkig niet uit, de regen bleef weg en dat zorgde voor een mooie wedstrijd op de Kesterheide en dat verdiende de club wel na de zware modder race vorig jaar. Er waren mooi duels en inhaalraces zowel bij de Inters open als MX2 klasse. Hoog bezoek te Kester was Minister Muyters die de problemen rond de te weinig oefenparcours kwam bespreken met Stefan Everts en Joel Smets live op de 7e dag.

Klik hier voor het fotoalbum


thor it
no img
03/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

David Segers wint in Eeklo (MCLB)

David Segers won zondag in Eeklo met een tweede plaats en een reekszege bij de Inters MX1-MX3 in Eeklo. Steve Seronval won wel nog de eerste reeks maar moest enkele ronden voor het einde van de tweede reeks vroegtijdig naar de kant. Hierdoor lag de weg naar de zege voor Maddave helemaal open, David was dan ook de laatste weken al erg goed op dreef en deze zege is een flinke opsteker voor hem. David de Merlier toonde dat hij nog niet versleten is, hij mocht voor de tweede plaats mee naar het podium, derde werd Junior Decouter. Kevin Reynaert won bij de Inters MX2 voor Kevin Spruyt en Jorne Tytgat. De zege bij de Inters B was voor Dennis van Hul.

Thor it voor alle uitslagen van MCLB Eeklo


thor it
no img
02/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Het Debat in De Zevende Dag op een

Vandaag kwam minister Philip Muyters afgezakt naar de Kesterheide, niet alleen om naar de tweede ronde van het Belgisch Kampioenschap te komen kijken, hij nam deel aan een debat in het programma De Zevende Dag waar de motocross-problematiek werd aangekaart. Dat we met te weinig trainingscicuits kampen hoeven we hier niet meer uit te leggen, gelukkig werd dat vandaag wel gedaan in het programma op de zender één. Wie de uitzending niet heeft gezien op tv kan het via volgende link nog terugzien, Stefan Everts, Joël Smets, Philip Muyters en Bart Schols starten op minuut 66

Klik hier voor het de zevende dag


thor it
no img
02/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Damon Graulus Monster Energy Trophy in Kester

Damon Graulus is momenteel in vorm en dan weet de concurrentie dat ze alle registers moet opentrekken om de Standing Construct KTM-rijder voor te blijven. In Kester lukte Brent Vandoninck daar in de eerste reeks in maar in de tweede reeks reed Damon resoluut naar de overwinning, hij pakte niet alleen de reekszege en de dagzege maar ook de leiding in het kampioenschap van de Monster Energy Trophy. Brent Vandoninck werd tweede met hetzelfde aantal punten terwijl Jonas Pauls knap derde werd op zijn Jacky Martens 125cc KTM. De winnaar van Mons, Jesper Jonsson maakte enkele foutjes, hij eindigde net naast het podium, Dietger Damiaens werd vijfde. Bij de nationalen won Daymond Martens voor Jordi van de Wiele, Axel Nijs werd derde.

Thor it voor de uitslagen


thor it
no img
02/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Ken de Dycker wint tweede manche van Belgian Masters Motocross in Kester

De tweede proef van het Belgisch Kampioenschap Inters Open werd georganiseert op de Kesterheide in Kester, het circuit kreeg net als de rest van België heel wat regen te verwerken maar het circuit was perfect berijdbaar. Ken de Dycker prijkt na twee wedstrijden met het maximum van het aantal punten aan de leiding van het kampioenschap maar hij kreeg dat vandaag zeker niet kado. Jeremy van Horebeek pakte twee keer de holeshot en hij stuurde zijn Kawasaki erg makkelijk over de Kesterheide waardoor Keeno alle registers moest opentrekken om de overwinning naar zich toe te trekken. The Jerre, man van de streek in Kester werd toch wel een fiere tweede voor een regelmatige Belgisch Kampioen 2012, Shaun Simpson. De Schot werd twee keer vierde op zijn TM-machine en mocht mee naar het podium. Opvallend was het aantal Inters Open want waar we in Mons slechts 20 rijders achter het starthek terugvonden stond het starthek in Kester overvol met 63 piloten....

Thor it voor de uitslag


thor it
R2R StoreMx477WMX-ShopSec ConstructionsDSMKTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!