Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
19/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Cairoli wint, Desalle en Strijbos mee op podium!!

Antonio Cairoli kon vandaag na twee Gp's de zege aan Gautier Paulin te hebben gelaten opnieuw aanknopen met een zege en wat voor een. De Red Bull KTM-rijder won beide reeksen in Beto Carrero, in de eerste reeks werd Max Nagl tweede voor onze landgenoot Clement Desalle. De tweede reeks leek Kevin Strijbos op zijn naam te gaan schrijven maar Antonio Cairoli had net op het moment dat Strijbos problemen kreeg met gedubbelden nog een versnelling in petto en won zo ook de tweede reeks voor Strijbos die opnieuw meemocht naar het podium voor de derde plaats, Clement Desalle werd tweede in de eindstand. Jeremy van Horebeek werd zesde, Ken de Dycker zevende en Joel Roelants zorgde ervoor dat we vijf Belgen in de top-negen kregen... 

Thor it voor de uitslagen en foto's van de Belgen


thor it
no img
19/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Herlings wint in Brazilie maar Jose Butron snoept Jeffrey Herlings een reeks af!!

Het was ook na afloop van de Grand Prix MX2 in Beto Carrero dat Jeffrey Herlings op de hoogste podiumtrap mocht plaatsnemen maar de Nederlander zag wel zijn "perefect season" in rook opgaan. Herlings won de openingsreeks nog voor Glenn Coldenhoff maar een valpartij in de start van de Superfinale zorgde ervoor dat Herlings voor het eerst dit seizoen een reeks niet kon winnen, hij werd tweede achter een goedrijdende José Butron die tweede in de eindstand werd voor Jordi Tixier. 

Thor it voor de uitslagen


thor it
no img
19/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Motocross of Nations 2017 in Brazilie

Op de vooravond van de Grand Prix in Brazilië werd door Guiseppe Luongo, promotor van het WK-MX en ook de MXON dat de editie van 2017 van het Motocross voor landenteams zal doorgaan in Beto Carrera, plaats waar dit jaar de GP van Brazilië doorgaat. Deze toewijzing is niet alleen een beloning voor het land maar ook voor de club die vorig jaar al een goede organisatie neerzette en het dit jaar zelfs nog beter doet, aldus G. Luongo. 
Hopelijk krijgen we in 2017 wél een vol starthek te zien in Brazilië...


thor it
no img
19/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Ken Roczen en Ryan Villopoto blijven ook in de Nationals winnen!!

Gisteravond konden we gratis en voor niets meegenieten via de livestream van Allisports van de eerste AMA Outdoor-wedstrijd van het seizoen. Genieten was het, in beide klassen volle starthekken, dat was alweer even geleden dat we dat hadden gezien op een grote wedstrijd (!). In de 250-klasse was Ken Roczen ongenaakbaar, hij won beide reeksen, eerst voor Eli Tomac, in de tweede reeks voor uittredend kampioen Blake Bagget, beiden deelden de punten voor het podium. In de 450-klasse bleef Ryan Villopoto op zijn Sx-elan doorgaan, de Kawasaki-rijder won ook beide reeksen, kampioen Ryan Dungey werd twee keer tweede voor James Stewart. 

 


thor it
no img
19/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Samenvattingen kwalificaties Grand Prix Brazilie

Gisteren werden in Beto Carrero de kwalificaties verreden voor de Grand Prix van Brazilië, promotor Youthstream stuurde volgende twee video's de wereld in van de de kwalificaties die werden gewonnen door Glenn Coldenhoff (MX2) en Max Nagl (MX1).

Thor it


thor it
no img
19/05/2013 | posted by PGM | reactie(s)

X Games Barcelona op vrijdag

Op vrijdag werd de start gegeven aan de Moto X met Speed & Style. Wat het meest opviel was de gedrevenheid van de come back Edgar Torronteras maar hij haalde het niet om halve/finale te rijden. De prijzen werden verdeeld tussen Nate Adams en Andre Villa waar Adams het haalde voor Brons. De finale was tussen Mat Rebeaud en Mike Mason die het moest halen met een blockpass van Rebeaud.
 
 
 
Thor it voor de video

thor it
no img
18/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Max Nagl en Glenn Coldenhoff op de pole in Beto Carrero (Braz)

Standing Construct KTM-rijder Glenn Coldenhoff pakte in Brazilië (Beto Carrero) na een goede start de polepositie voor de Grand Prix MX2 die morgen wordt verreden. Christophe Charlier werd tweede voor wereldkampioen Jeffrey Herlings die tot twee keer toe zijn motor mocht oprapen tijdens de kwalificatiereeks. Bij de MX1-jongens was Max Nagl de beste in de kwalificaties, de Duitser kreeg meteen Clement Desalle in het wiel en de Waal beet er zich in vast maar kon er niet overheen en werd tweede. Gautier Paulin werd derde voor David Philippaerts. Jeremy van Horebeek werd tweede Belg op de zesde plaats, net voor wereldkampioen Antonio Cairoli. Kevin Strijbos werd 10de, Joel Roelants 13de en Ken de Dycker werd 14de....

Thor it voor de uitslag van de kwalificaties en een video van een rondje met Glenn Coldenhoff


thor it
no img
18/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

National seizoen van start in Hangtown

Precies twee weken nadat het SX-seizoen werd afgesloten gaan ze in de US verder met het outdoor-seizoen, officieel het Lu­cas Oil AMA Pro Mo­to­cross Cham­pi­ons­hip. In de 250-klasse zal Monster Energy Kawasaki-rijder Blake Bagget zijn titel verdedigen, hij krijgt als waarschijnlijk als belangrijkste tegenstanders oa: Ken Roczen, Eli Tomac, Marvin Musquin en Will Hahn. In de 450-klasse is Ryan Dungey de titelverdediger en hij mag rekenen op veel tegenstand van Sx-kampioen Ryan Villotopo maar ook van James Stewart, Chad Reed, Trey Canard, David Millsaps of een Mike Alessi, ook oude bekenden Tyla Rattray en Garreth Swanepoel maken opnieuw hun opwacht bij de grote jongens.

Je kan de wedstrijden online streamen dankzij Allisport, klik hier voor de stream!

Thor it voor de deelnemerslijsten en enkele interessante video's


thor it
no img
17/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

VLM Balenberg afgelast

Vanwege de overvloedige regenval de laatste dagen is het rennerspark onbereikbaar geworden. Hierdoor moest de organisatie beslissen om het volledige VLM Pinksterweekend af te gelasten.


thor it
no img
17/05/2013 | posted by PGM | reactie(s)

X Games 2013 Barcelona op donderdag

De Summer X-Games zijn van start gegaan te Barcelona, dé Olympische spelen van de extreme sporten zeg maar. Vandaag werd er voornamelijk veel aan skateboarden en BMX gedaan. We volgden de trainingssessies van beide op en kwamen er niemand minder dan Travis Pastrana tegen. Geniet mee van het top event en de decors waar de games plaats vinden. Enjoy !

De uitslagen vind je door hier op te klikken

Klik hier voor de fotos op donderdag

Thor voor een filmpje


thor it
no img
17/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Clement Desalle en Kevin Strijbos aan de start van twee US Nationals

Clement Desalle en Kevin Strijbos van het Rockstar Energy Suzuki MX1 Team verlengen hun overzeese trip naar Brazilië. Ze rijden in de US de tweede en derde ronde van het Lucas Oil Pro Motocross Championship mee, deze worden verreden op Thunder Valley Raceway en de Tennessee National (Muddy Creek Raceway). Clement Desalle reed al twee keer eerder een National mee, hij werd in 2009 in Washougal 10de en deed het een jaar later heel wat beter met een 2de plaats in Unadilla. Voor Kevin Strijbos is het de eerste keer dat hij aan de slag gaat in de US, toch nog altijd een beetje een droom die in vervulling gaat voor hem...


thor it
no img
17/05/2013 | posted by Acerbis | reactie(s)

Acerbis 'X-socks' kniekousen

 

De welgekende 'X-legs' krijgen er een broertje bij.
Namelijk de X-strong 'X- socks', welke komen van boven de enkel tot boven de knie.
Ideale beschermingskous te gebruiken onder alle knie braces en is standaard meegeleverd bij de succesvolle X-strong knee guards van Acerbis.
Prijs : 24,95€
 

thor it
no img
16/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Op zomerstage in Londinieres met David Cools en Dennis Dierckx

Tijdens de week van 22 t/m 26 juli richten David Cools en Dennis Dierckx hun jaarlijkse stage in op het prachtige circuit van Lodinieres(Frankrijk).
En dit jaar is het een speciale editie want de stage zal voor het 5e jaar doorgaan en dat moet gevierd worden.
Op de eerste plaats komt natuurlijk het rijden zelf maar om de mensen te bedanken hebben we dit jaar een aantal mooie neven activiteiten gepland.

Thor it voor meer over deze zomerstage

thor it
no img
16/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Mooie KTM pet voor de winnaar van de Pronostiek van Brazilie

DAM Racing uit Hoeselt schenkt een mooie KTM Cap voor de winnaar van de pronostiek voor de Grand Prix van Brazilie die dit weekend wordt verreden.
Log bovenaan de pagina in met je Facebook-account en doe mee met de pronostiek onder de "Pronostiek"-knop in het menu...
Veel succes!!
(Foto: SuperMario)


thor it
no img
16/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: David Cools met eerste VLM-zege van het seizoen in Kasterlee (VLM)

Het heeft wel even geduurd maar de eerste zege van David Cools was zeker een verdiende zege. De CKP Racing Team-rijder heeft hard gewerkt en zat in stijgende lijn in de tot nu toe verreden wedstrijden, deze zege is dan ook een mooie opsteker voor David en zijn entourage. Tweede bij de Inters A werd Mike Vanderstraeten voor Sven Wouters. Winnaar van de eerste reeks, Wesley Verheyen was de grote ongelukkige in de tweede reeks, de Honda-rijder kwam ten val en brak zijn schouder en zal een tijdje out zijn. De zege bij de inters MX2 was voor Sven Scheyen, hij won voor Jelle Verbruggen en Kevin Schellens. De overwinning bij de Inters B was voor Joey Smet.

Thor it voor de uitslagen en een video van de loodzware tweede reeks inters


thor it
no img
16/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Grote Panbeque tvv Jelle Grade

Wie op zaterdag 18 mei  al richting Balenberg te Tremelo gaat voor de Pinkstertrofee kan voor een reuze panbeque a volenté terecht in de voetbalkantine van VC Langdorp, gelegen op de Gijmelsesteenweg 346 in Gijmel-Langdorp.
Dit alles tvv van Inter nr 34  Jelle Grade
Op het menu staan diverse soorten vlees, groenten, broodjes en sausjes...  zoveel als je opkan en dat voor een schappelijke prijs van 15 euro.

Iedereen van harte welkom vanaf 11.30 u tot 21.00 

thor it
no img
16/05/2013 | posted by Betty | reactie(s)

IMBA kampioen Brenda Wagemans voor 2 maanden buiten strijd!

De sympathieke VMCF-pilote begon het seizoen supergemotiveerd. In 2012 behaalde ze de Europese titel, werd Belgisch kampioen dames VMCF en werd 2de bij de juniors MX2 VMCF. Natuurlijk wou ze deze titels opnieuw verdedigen in 2013.
In de winter werd er hard gewerkt aan de conditie, er werd een nieuwe motor aangeschaft, team Defraine zorgde voor de outfit…. Brenda zag het zitten!

Thor it voor meer over Brenda haar blessure

thor it
no img
15/05/2013 | posted by PGM | reactie(s)

Vooravond Summer X-Games 2013 Barcelona

We zijn op de vooravond van de Summer X-Games 2013 te Barcelona al een kijkje gaan nemen wat er te beleven staat. Aan het decor zal het zeker niet liggen want het is niets minder dan het oude Olympisch stadion bovenop een berg met een pracht uitzicht over de stad, maar de weergoden zitten niet mee, toch ligt er alles piekfijn bij en word er alles aan gedaan om dat ook zo te houden. Wat ons/jullie waarschijnlijk het meest zal interesseren is Moto-X, wel daar zijn over deze 4 dagen maar liefst 5 disciplines in, namelijk : Best whip, free styl, Speed & Styl, Step Up en Enduro. Het deelnemersveld mag er ook wezen met Taka Higashino, Dany Torres, Nate Adams, Taddy Plazusiak, Ronni Renner, Josh Hanson, Mat Rebeaud, Andre Villa en de Spaanse held Edgar Torrenteras plus vele anderen bij de diverse Moto-X events. Bij de rally verschijnt ook Travis Pastrana aan de start samen met Ken Block en Carlos Sainz en meer... We proberen het event op de voet te volgen wat niet makkelijk is door de heel beperkte toegang op enkele aangestelde plaatsen om te mogen fotograferen maar we doen ons best om jullie de sfeer mee te geven.
 
 
 

thor it
no img
14/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

In de zomer op stage met MX-Stage.be!!

Het motorcrossfeest van de zomer komt er opnieuw aan en dit van maandag 22 juli tot en met vrijdag 26 juli 2013 !!
Al voor de 12de maal gaan we naar het oud GP circuit in Avesnes Sur Helpe, Noord Frankrijk (100km voorbij Brussel)
Het circuit kreeg vorig jaar een volledige facelift met prachtige nieuwe uitdagingen erin.
Zo hebben we de 5 tafelbergen na elkaar (uniek !! ).
Maar de fantastische hellingen en afdalingen zijn er natuurlijk ook altijd nog.

Thor it voor meer info

thor it
no img
14/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Marvin van Daele wint modderfestijn in Durler

De organisatie had een schitterend geprepareerd circuit voorzien om er een mooie crossdag van te maken. Helaas waren de weergoden hen niet goed gezind, de regen op de harde ondergrond zorgde voor serieuze glijpartijen. Marvin Van Daele trok er zich niets van aan en reed in beide reeksen naar de overwinning waarmee hij uiteraard ook de eindzege mee naar huis mocht nemen. De MX2-jongens konden zich voorin goed mengen, in de eerste reeks werd Damon Graulus netjes tweede, in de tweede reeks was het Kevin Fors die tweede werd, Fors pakte de tweede plaats in de eindstand voor Nick Triest die twee maal de derde plaats pakte.

Thor it voor de uitslagen


thor it
no img
12/05/2013 | posted by PGM | reactie(s)

Belgian National Durler

Tussen de hevige regenbuien door werden de Belgian National reeksen afgewerkt op de mooie, natuurlijke omloop te Durler, het belangrijkste was de kopstart nemen op dit snelle technische parcour, in dit geval, Marvin Van Daele die 2 maal de snelste was en deze National op zijn naam schreef.  We trokken er op uit om enkele smeurige fotos te nemen, hopelijk herken je de piloten.

Klik hier voor de fotos


thor it
no img
12/05/2013 | posted by Carine Discart | reactie(s)

Jiliani Cambre wint op het Fort van Koningshooikt. (VMCF)

De VMCF caravan streek neer rond het Fort van Koningshooikt. Voor de inters stond er een proef op het programma. 
De dag voordien had het erg veel geregent op het Fort en dat zorgde voor natte plekken op het circuit. 
Maar ook nu vielen er geregeld regenbuien zodat het circuit er niet beter op werd.

Thor it voor een volledig verslag van Carine

thor it
no img
12/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Jeffrey Herlings in Den Dungen

De Nederlandse Red Bull KTM-rijder trok gisteren naar Den Dungen voor wat trainingsrondjes af te werken. Roger vd Donk was erbij met zijn videocamera...

Thor it 


thor it
no img
11/05/2013 | posted by Geert Gelaude | reactie(s)

Super geslaagde Ladies Race

De Molse Rakkers hadden naast het gebruikelijke JMS programma ruimte gelaten aan Betty Vanlommel om een Ladiesrace te organiseren. Je kan het gebeuren van deze middag dan ook in één enkele zin omschrijven. “Een super geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar.”

Thor it voor meer.


thor it
no img
11/05/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Opnieuw mooie weekaanbiedingen bij 24MX.be

24MX.be heeft weer enkele mooie aanbiedingen, zo hebben ze een mooie milieumat in gewenste kleur voor slechts 49 Euro, een mooie 24mx-opplooibare stoel voor 31,95 Eu, een degelijke junior-laars van Sixsixone voor maar 122,95 Eu, een mooi harnas van Sixsixone voor 50,95 Eu en schitterende kwaliteits laarzen, de Gaerne SG-12 voor 406,95 Eu.
Klik op het desgewenste artikel om rechtstreeks naar de 24MX.be-webshop te gaan


thor it
R2R StoreKTM Shop NLMx477WMX-ShopDSMSec Constructions

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!